Partyflock
 
­ Nederland

Oldskool a/d Zaan

gepubliceerd door , op
Oldskool a/d Zaan
29 maart 2008
Wij liepen toen met onze nike’s aan.

In de jongere jaren van de muziekstroming hardcore droegen veel gabbers de bekende Nike air Max aan de voeten met daarop een australian of een cavello trainingspak. Met een geschoren kop of met zo’n dooie kat op je hoofd was je de blitskikker op school. Tegenwoordig is de gabber niet meer weg te denken uit de Nederlandse cultuur. Negatieve VPRO of AVRO nieuwsberichten horen dan ook tot een ver verleden. De hardcore scene verjongt zich met de jaren en de oudere hardcore vanaf /- 1991 wordt daarom nu op hedendaags early hardcore en oldschool genoemd. De nieuwere stijlen zijn harder en rauwer vergeleken met het verleden. De oudere generatie begint daarom nu ook te klagen dat de nieuwe sounds niet meer op de gehoor apparaten goed te beluisteren zijn en het tempo niet meer bij te kunnen houden. Daarom zal er op zaterdag 3 mei een echte oude hardcore en oldschool feest worden gegeven in de kade te zaandam.

De zaanstreek is enorm gegroeid met zijn industrie en werkaanbod. Daarbij kwam er natuurlijk ook nog dat het volk in het weekend een beetje vermaakt moest gaan worden. Het uitgaanscircuit van kroegen en bardancings werden uitgebreid met destijds de grote club de palace/metropool. Deze discotheek staat nog bij veel bezoekers en dj’s goed in hun geheugen gegrift. Veel dj’s zijn daar begonnen die nu allemaal erg beroemd zijn geworden. De Zaanstreek had nog veel meer namen zoals de De Waakzaamheid. De De Waakzaamheid werd veel gebruikt voor bruiloften en recepties maar ook voor feesten. De kade was er vroeger nog niet, maar iedereen kent natuurlijk nog wel de locatie van het oude prinsenhof. Veel ouders van de nieuwe generatie kregen daar te maken met de eerste dance en discobeats. De stichting die nu achter de kade zit heette vroeger drieluik. De locatie is inmiddels veranderd in een bejaardencentrum en menig oudere raver is daar dus blijven hangen. Daardoor is de overlast door hangouderen met ‘s ochtends vroeg om 09:00 met een halve liter export bier zwaar verminderd. Vele stromingen van dance werden gedraaid in de drieluik. Veel dj’s die destijds bekend waren en nu ook nog aan de top in de scene staan waren onder andere. Pavo, Buzz Fuzz, Dano en Bass-D. In der loop der jaren zijn er nog een tweetal top andere discotheken bij gekomen. De Lexion te Westzaan en natuurlijk de North Sea Venue (hemkade) hebben een behoorlijk steentje bijgedragen aan de bekendheid van de Zaanstreek in de dance-scene.

De eerste editie van Oldskool a/d Zaan was een groot succes. Deze avond roept bij menig bezoeker die deze avond aanwezig was ook goede herinneringen op. Niet alleen het publiek vond dit eerste oldskool/early hardcore een goed evenement maar ook de dj’s waren wel te spreken. De dj’s die voor deze avond waren geboekt waren onder andere : Buzz Fuzz, Flamman & Abraxas, Champ-e-on, Dennis R, Coldfusion, Dr. Rude, Micha B. De foto’s van deze avond zijn terug te vinden onder deze link Voor degene die de foto’s nog niet hebben gezien is er hier nog een groot assortiment met foto’s te vinden.

Vanwege de grote vraag voor dit evenement is er een nieuwe datum gepland. Oldskool a/d Zaan zal plaats gaan vinden op zaterdag 3 mei 2008. Deze editie is natuurlijk weer groots aangepakt met een krachtige line-up. Het pronkstuk van deze avond zal dj Pavo zijn. Deze dj zal het laatste uur gaan draaien en zal menige voetjes wel van de vloer laten gaan. De line-up is inmiddels bekend gemaakt en naast de oude garde staat er ook een hele nieuwe garde die de vroegere sounds zullen gaan draaien. Niet minder dan:. Buzz Fuzz, Pavo, Dano, Champ-e-on, Dennis R, Candy Cutz, Raoul - D.K.C., Viruz, Coldfusion, Crazy Frank, D-Rob, B-artistix, Denzo, Djeeta, Damian, Raymion, S.Y.I.F.H. en The Antidote. De avond zal gehost worden door de welbekende MC: The Intellectual Killer. Gedurende de avond zal er in opbouwende vorm verschillende stijlen worden gedraaid. Van echt de oude tijd van 1991 en zelfs nog wel later tot het jaartal 2000.

De organisaties stellen het zeer op prijs om de kleding daarop aan te passen. De sfeer van vroeger probeert de organisatie daar dan ook zo goed mogelijk mee na te bootsen Wil niet zeggen dat mensen met kleren van nu niet worden toegelaten. NRG-Productions is nu een dubbel-cd aan het samenstellen met de echte oude sounds van vroeger. Deze cd’s worden uitgedeeld aan de eerste 50 bezoekers. Wie deze cd’s zullen gaan mixen blijft tot een week van te voren nog een grote verrassing. Voor dit evenement zullen er diverse acties op diverse party websites van start gaan met het weggeven van leuke Oldskool a/d Zaan goodies en niet te vergeten vrijkaarten.

De avond van dit evenement zal beginnen om 22:00 en eindigen om 05:00. Wel is de kade al aan het vergaderen met buurtbewoners om dit feest toch iets langer door te kunnen laten gaan. Vele bezoekers klaagden over het vroeg aflopen van het feest. Ook voor de jongere bezoeker vanaf 16 jaar wordt er natuurlijk toegang verleend tot het feest. Dan kunnen deze ook een keer de sfeer van de vroegere oude sounds proeven. Er zullen geen kaarten in de voorverkoop verkocht worden. De entreeprijs zal 15,- euro bedragen.

De vrijdagavond van te voren zal er op de radio 3 uur lang speciaal aandacht worden besteed aan classics en oldschool. Dit radioprogramma heet Clubnight en is elke vrijdagavond te beluisteren op Zaanradio met dj Lexa, Marty, Crazy Frank, Dennis R en R@yden. Op vrijdag 2 mei 2008 zal er dan ook speciaal aandacht worden gegeven aan het evenement Oldskool a/d Zaan doormiddel van vrijkaarten en goodies weg te geven. Zaanradio is in Zaanstreek en omstreken te ontvangen op 107.1FM in de ether en 103.3FM op de kabel. Woon je buiten de regio is livestream via www.zaanradio.nl ook mogelijk.

Kleding en overige info De minimale leeftijd in de Kade bedraagt 16 jaar. Zoals overal in Nederland ben je verplicht jezelf te kunnen legitimeren met een geldig legitimatiebewijs. Tevens zal er streng gecontroleerd worden op kleding. Wazi, nazi en ander pippo gedrag en kledij worden niet getolereerd. Stel jezelf niet teleur en kleed je als een liefhebber voor de muziek.

15 opmerkingen

 
Vette dikke line-up.
Vette locatie.
Bier enzo goed te betalen.
Zeker aanwezig! :D

Vorige keer was inderdaad erg geslaagd. :kwijl:
Misschien dat deze het wel gaat overtreffen.
laatste aanpassing
Wordt weer net zo hard hakkuh als de vorige keer :K
:bounce:
ouwe stijl = geil :kwijl:
Artiest {SHOWLIST artist 32866, 53568}
jaja
 
o jeah , the new skool generation :respect:
(Y) (Y)
 
:D:D wordt weer erg vet dit feest!
Aussie strijken en nikes poetsen en knallen!
Artiest Mythra
Uitspraak van permanent verbannen op zondag 30 maart 2008 om 11:34:
:D:D wordt weer erg vet dit feest!
Aussie strijken en nikes poetsen en knallen!

Oude tijden herleven > lekker de hele avond dikke oldskool en early !!

Wordt weer heel vet :respect:
 
Vorige keer volgas geknald van half 12 t/m het eind. :9
laatste aanpassing
Kut ik zie net de datum ik kan niet :(
E-One & Pavo was het in 1994 :P