Partyflock
 
­ Nederland

Particle invites Technique

gepubliceerd door , op
Particle invites Technique
10 december 2007
FeestParticle · Meets Technique
Datumzaterdag 15 december 2007
LocatieEscape Studio Site
Met nog een paar partydagen voor de jaarwisseling te gaan, heeft Particle het wederom voor elkaar gekregen om een uitdagende en diverse line-up neer te zetten. Bovendien zal wederom een buitenlandse artiest in NL gaan debuteren. Op zaterdag 15 december leent de Escape Studio zich voor een vernieuwende ‘f*ck music labeling’ party (anders gezegd: wat is nou eigenlijk het verschil tussen house, minimal en techno?).

Particle mag in ieder geval met voldoening terugblikken op het voor hen turbulente jaar 2007. “De uit de hand gelopen grap” begon als een initiatief van een paar doorgewinterde feestbeesten. Zonder ervan bewust te zijn geweest, namen zij de Nederlandse minimal techno journalistiek naar een nieuw niveau. Anders gezegd, ‘Gonzo Journalism’ maakte zijn rentree op Nederlandse bodem. Zodoende ontstond een grote achterban die eindelijk hun artiesten eens op een andere manier konden leren kennen. After the Party comes the Article, achteraf gezien een multifunctionele woordspeling die later cruciaal van toepassing bleek op het eerste feest in de Supperclub. 6 feesten verder en het concept staat als een huis. Met een goed oog voor talent, is een muzikaal platform tot stand gekomen voor zowel binnen- als buitenlandse artiesten. Het heeft zijn vruchten afgeworpen, want inmiddels zijn er diverse internationale productie projecten ontstaan.

Ook het aankomende feest zal garant staan voor een innovatieve muzikale mengelmoes. Zo zal Jay Kilka, de door de massa onontdekte parel uit Leeds, eindelijk aan zijn langverwachte overtocht beginnen. Hij is de man achter Technique & Leftroom Rec, en wordt in zijn thuisland gezien als de pioneer van de underground scene. Met andere woorden, toen techno nog louter uit de 808 kwam, was hij er al bij. Ongetwijfeld een tijd die velen van ons met kleurplaten associeren. Anno 2007 runt hij Leftroom Recordings, een van de meest toonaangevende labels uit Engeland. Daarnaast heeft hij met Minus een warme vriendschap in de jaren opgebouwd, wat geresulteerd heeft in bijzonder befaamde b2b sets met artiesten zoals Richie Hawtin. Tevens komen Minus telgen Gaiser, Heartthrob, Houle, Magda en Troy, allen een paar keer per jaar hun opwachting maken om op de Technique nachten te draaien. Een ding hebben wij kunnen stellen na het meemaken van een Technique party, het gaat daar vanaf moment ‘een’ volledig los. De technique sfeer laat zich het best beschrijven als dwingend dansbaar, diep en vol gevoel, waarbij het onverwachte in de muziek en de beleving ervan zijn waarde keer op keer bewijst. Particle haalt 15 decemer de authentieke warme Technique sound en sfeer naar de Escape Studio en biedt jullie de kans om deel uit te maken van het bijzondere Technique gevoel.

De avond wordt geopend door de founders van Particle. Kartikeya & Face zullen samen openen vanaf 23:00 tot 00:30 uur. Beide heren hebben een liefde voor het ritmische, diepe en onbekende. Gambia meets Bahrein. Ze zullen de avond op onnavolgbare wijze aftrappen en zodoende het startschot geven voor een avond die in het teken zal staan van een intense vlucht door alles wat als electronische muziek met betekenis kan worden beschouwd. Arter, die achter de legendarische Putsch feesten zit, zal hierna het roer overnemen en opwarmen voor Kilka. Vanwege al het vele vrouwelijke fanmail dat naar aanleiding van zijn eerste set binnen kwam, worden de Particle dames beloond met onontkoombare 4x4 beats.

Het einde van de avond staat in het teken van een power stoomcursus muzikale geschiedenis. Resident LoPoll zal roekeloos de pitch opschroeven en zowel ruwe als geslepen diamanten, de revue laten passeren. De beste man is een grootvoorstander van La Familia, een begrip in techno wereld. Zijn sound is daarom dan ook het best te definieren als Italiaans met een Hollandse draai eraan. In combinatie met de modernste technologie en een fenomenale platenkeuze, is het simpelweg onmogelijk om een betere afsluiter voor deze avond te bedenken.

Wil je iets vernieuwends meemaken, genieten van een no-nonsense mentaliteit waar intimiteit hoogtij viert, waar jij als feestganger deel uitmaakt van het groter geheel dat Particle is, dan weet je bij deze waar je moet zijn op 15 december.