Partyflock
 
­ Nederland

Neon Glitter Kerstbal & Oud en Nieuw Festival
Feesten in stijl en knallen in de Effenaar

gepubliceerd door , op
Een goede kerst begint traditioneel tijdens het Neon Glitter Kerstbal in de Effenaar in Eindhoven! Op kerstavond, maandag 24 december, is het vanaf 23.00 uur feest in alle zalen van de Effenaar waar je alvast even goed kunt warmdraaien voor de komende kerstdagen. Dit jaar pakt Neon Glitter extra spectaculair uit met een speciale kerstambiance in de hele Effenaar!

Neon Glitter, oftewel de dresscode en sfeer van het Effenaar KerstbalEffenaar Kerstbal in twee woorden gevangen! Dit is een kerstbal zoals het hoort: Met glitters en glamour en natuurlijk veel muziek! Dus pak je mooiste kleren alvast uit de kast (hint: met een chique uitdossing sla je zeker geen flater deze avond), zet je mooiste kerst-smile op en bereid je voor op een lekker feestje. Dit jaar met een spectaculair decor in beide zalen waar je boven in de grote zaal de leukste 80's hits hoort en ziet op de videoschermen (met dj’s Jake van K en Jay Pee), terwijl beneden de 70s regeren (met dj’s Peter K & Mark).

Buiten is het koud, maar binnen bij Neon Glitter zit je er, al dansend natuurlijk, warmpjes bij. In vergelijking tot voorgaande jaren pakt de Effenaar namelijk nog dikker uit met een extra chique aankleding van de Effenaar. Waan je in een omgeving met kroonluchters, glitter, glamour, fluweel en een kerstsfeer waarvan je nog maar moet bezien of die tijdens eerste of tweede kerstdag zelf overtroffen kan worden. Het foyerteam van de Effenaar helpt je in hogere kerstsferen zodat je de volgende dag lekker brak aan tafel kunt en je in ieder geval níet kunt zeggen dat jouw kerst slecht is begonnen!

Oud en Nieuw festival: knallen in de Effenaar!

De line-up van het Oud en Nieuw festival van de Effenaar is rond en het wordt weer een knaller! De dance line-up in de grote zaal en het concert/rock programma in de kleine zaal en in het café bieden écht voor elk wat wils! Om 00.30 uur, een half uurtje na de eerste klokslagen van het nieuwe jaar, gaan de deuren van de Effenaar open voor een spetterend festival dat doorgaat tot 7.00 uur ’s ochtends. Hieronder volgen korte beschrijvingen van de acts in het uitgebreide programma in achtereenvolgens de grote en kleine zaal en het café. Zet je schrap!

Grote zaal
Met trots kondigen we een knallende dj-set aan van Vicarious Bliss, die furore maakte op het Franse Ed Banger label, ook bekend van Uffie, Sebastian, Daft Punk en nog veel meer. Verder de primeur voor Nederland van The Scandals, een geweldig mash-up dj duo uit Berlin. Het nieuwe jaar wordt ingewijd door DJ’s Korben UK en Rascal. Deze In Bloom DJ’s gooien de dikste house tracks van het afgelopen jaar voor je in de blender. Een muzikaal eerbetoon aan 2007 in een dijk van een mix! En de Eindhovense klapper op de vuurpijl is niemand minder dan Robob himself die de boel feestelijk afsluit met een set die tot 7.00 uur ’s ochtends doorgaat.

Kleine zaal
In de kleine zaal trappen we af met een flinke dosis dansbare rock n roll sleazyness. Volgens de leden van Jaffa in Stereo zelf klinkt hun muziek 'Als je moeder in een te strak luipaard-print badpak.' Zegt dit nog niet genoeg? Sexy, smooth and sleazy, baby!! Deze Eindhovense band, met leden van Candybar Planet The Spades rockt, is funky en speelt lekker smerige songs! Wie in dit piepjonge jaar al een vet concertje wil zien, moet zéker naar deze Jaffa's komen kijken! Als het dak er bij de Jaffa's al niet vanaf is, zal het er in de kleine zaal in ieder geval afgaan met de opzwepende mestizobalkanparty van Mala Vita. Afgelopen zomer stonden ze in de Effenaar al garant voor een Mediteraanse feesttrip, wed maar dat ze ook deze keer de zon zullen doen schijnen! Het Eindhovense balkanfeestduo Perestroika Soundsystem is net als vorig jaar weer van de partij. Met hun aanstekelijke mix van balkan beats, Russische drankliederen en opzwepende zigeunerpunk zetten ze zalen door het hele land op de kop. All the way from het Duitse Beieren komt Bavaria Cowboy, de krankzinnige jodeleske schlager-dj die het zelfs weet te flikken om mensen te laten hossen op Duitse cowboyliederen met titels als 'Sein bestes Pferd'. Get ready for the real scheiße!

Café
In het café zullen 's lands energiekste Johnny Cash vertolkers hun Effenaar-debuut maken. Onder de naam Def Americans brengt het viertal het beste wat Johnny Cash, The Man in Black, heeft voortgebracht. Songs als 'Cocaine Blues', 'Jackson' en 'Get Rythm' zijn er om op te dansen! The Sixty Niners mogen met recht een van de grootste sensaties genoemd worden die de afgelopen tijd in ons café aantraden. Bluespunkgeweld zoals je het nog nooit hoorde!
Ook 's lands energiekste trash garage rock n roll trio Low Point Drains is van de partij! Kei vunzig, kei trashy, bier in de ene hand en een vette oliebol in de andere!

Kortom, zorg ervoor dat je op 1 januari buiten de geijkte familiebezoekjes niet teveel op de agenda hebt staan! Want dikke kans dat je van dit spetterende festival nog wel even bij zult moeten komen!

2 opmerkingen

Yes, yes, yes get this party started!
lelijk ;p