Partyflock
 

Crackhouse vs. Mood Elevator terug op Stubnitz

gepubliceerd door , op
Crackhouse vs. Mood Elevator terug op Stubnitz
20 oktober 2007
Op zaterdag 17 november is het weer tijd voor een spiksplinternieuwe editie van Crackhouse vs Moodelevator. Na een geslaagde editie met buitenlandse artiesten tijdens ADE kijkt de organisatie weer binnen de landsgrenzen, waar het technotalent immers voor het oprapen ligt. Naast residents Darko Esser, Pitto, Brent Roozendaal en Carlos Valdes dan ook een hoop Nederlandse namen: Edwin Oosterwal, Tony Boogs, Eric de Man, Le Clic, Ranz & Tanz, Casper Tielrooij en Thomas Martojo. En uit Berlijn niemand minder dan Steven Engelmann, die op deze avond zijn Amsterdamse debuut maakt.

Mood Elevator heeft zich de afgelopen jaren in alle hoeken van Nederland opgeworpen als voorvechter van enerverende house en techno. Van Nijmegen tot Utrecht, van Eindhoven tot Amsterdam - overal heeft Mood Elevator succesvolle avonden georganiseerd. Ook Crackhouse heeft zich in korte tijd gemanifesteerd als een veelbelovende organisatie, met oog voor de dansvloer en oor voor kwaliteit. Na een zeer geslaagde editie in de Melkweg en een zinderende avond op de Stubnitz slaat Crackhouse de handen weer ineen met Mood Elevator. Onder het motto 'Crack in je mood?' worden alle zeilen bijgezet voor een onvergetelijke avond op de Stubnitz.

In de Mood Elevator zaal zijn het Edwin Oosterwal en Steven Engelmann die de aandacht trekken. Laatstgenoemde heeft zich in Berlijnse contreien opgeworpen als een inspirerende ondergrond-deejay, die alle vuige plaatsen van de stad heeft verwarmd met zijn housey sounds. Edwin Oosterwal maakt momenteel furore met Joris Voorn onder het pseudoniem Rejected. Samen reizen zij de hele wereld af om hun stuwende techno aan de man te brengen. Maar ook in zijn eentje weet Oosterwal, voorzien van een stevige portie jacking house en dwingende techno een zaal goed uit zijn voegen te draaien. Nijmeegse glorie Ranz & Tanz komen de gelederen versterken met een pittige minimalset. En niet te vergeten Mood Elevator-residents Darko Esser, die momenteel de ene na de andere technoklapper produceert, en Pitto met zijn betoverende liveset - monden vallen open, let maar op!

De Crackhousezaal wordt opgesierd door gespuis van ander allooi. Hier zijn het Eric de Man en Tony Boogs die een back-to-back sessie voor het publiek in petto hebben. Na een geslaagde muzikale ontmoeting op het SeeMe Sofia festival in Bulgarije wisten de twee Hollanders dat ze het op eigen bodem nog eens dunnetjes over moesten doen. Le Clic, Mokums ijzersterke antwoord op de chanson-techno, heeft voor deze avond een ontluisterende liveset in elkaar gezet, waarbij stilstaan geen optie is. Wat overigens ook geldt voor Casper Tielrooij en Thomas Martojo, het duo achter de succesvolle Dekmantel feesten. Deze twee weten als geen ander een undergroundgevoel te vertalen naar de dansvloer. Zij worden hierin bijgestaan door de fameuze Crackhouse-residents Brent Roozendaal en Carlos Valdes, die beiden een vunzig staaltje house uit de speakers laten knallen.

Liefhebbers van de volle vierkwartsmaat zijn bij Crackhouse vs Moodelevator aan het juiste adres. Warmte, diepgang en gevoel zijn immers het muzikale devies. Oh ja, en crack natuurlijk – crack in je mood, welteverstaan.

2 opmerkingen

Werkzaam bij {SHOWLIST organization 926, 664, 610}
Artiest Wesdex
succes vanavond heren !!!

groeten aan annelies en kees ;)