Partyflock
 
Bakermat
29 april 2020
NaamLodewijk Fluttert
Functie115 × DJ, 12 × live act
Geslachtman
Geboortedatum
Leeftijd32
HerkomstNederland Nederland
Genresdeep house, house, tech house
SiteSite /bakermatmusic.com/
E-mailbakermat@bakermatmusic.com
Linksfacebookpageinstagramitunessoundcloudspotifyxyoutube

Biografie

It all started in 2012 when 20 year old Lodewijk Fluttert took a semester off of his study Psychology to discover different sides of himself. For two months he danced, filmed, made music, did standup comedy, wrote and much more, untill he found out what he loved doing most: making music. He uploaded a couple of tracks on youtube and soundcloud, and Bakermat was born. Since then he stepped in a rollercoaster ride he could have never imagined. First official single 'Vandaag (One Day)' became a huge hit all over Europe hitting top 10 spots in almost every country. The early succes got rewarded with platinum records in France, Germany, The Netherlands and Belgium. The succes was largely attributed to the fact that he came with an entirely different and new sound, combining minimal and deep house with jazz and soul. It laid a foundation for the genres we now know as 'tropical house' or 'melodic house', in which he is still seen as the founder and pioneer.
Nieuws
Lodewijk Fluttert, beter bekend onder zijn artiestennaam Bakermat, is onder andere bekend van zijn wereldhits Vandaag (One Day), Baby, Living en meest recent Baiana. De zomersingle 'Madan (King)' is een van zijn eerste releases op zijn eigen platenlabel Big Top Amsterdam, waarbij hij eerder dit jaar heeft getekend. 'Madan (King)' was deze zomer voor wekenlang de meest gebruikte sound op TikTok NL, gedraaid op radio's over de hele wereld en is nu ook opgenomen in de officiële soundtrack van EA SPORTS FIFA 23, waardoor deze nu via de console en PC bij gamers over de hele wereld te horen zal zijn.

Nieuws

Lodewijk Fluttert, beter bekend onder zijn artiestennaam Bakermat, is onder andere bekend van zijn wereldhits Vandaag (One Day), Baby, Living en meest recent Baiana. De zomersingle 'Madan (King)' is een van zijn eerste releases op zijn eigen platenlabel Big Top Amsterdam, waarbij hij eerder dit jaar heeft getekend. 'Madan (King)' was deze zomer voor wekenlang de meest gebruikte sound op TikTok NL, gedraaid op radio's over de hele wereld en is nu ook opgenomen in de officiële soundtrack van EA SPORTS FIFA 23, waardoor deze nu via de console en PC bij gamers over de hele wereld te horen zal zijn. 1
Het tweede album van Bakermat, de Nederlandse DJ, producer en master of funk is nu verkrijgbaar op vinyl. 'The Spirit', zoals het album heet bestaat uit twaalf songs, waaronder de vorig jaar uitgebrachte gospel-house-single 'Ain't Nobody' (feat. LaShun Pace) en de track 'Walk That Walk' met Nic Hanson. Voor de titeltrack van het album kreeg de producer toestemming om een sample van Spirit In The Dark' van de in 2018 overleden legendarische zangeres Aretha Franklin te gebruiken. 1
Het langverwachte album van Bakermat, de Nederlandse DJ, producer en master of funk is eindelijk uit. 'The Spirit', zoals het album heet bestaat uit twaalf songs, waaronder de onlangs uitgebrachte gospel-house-single 'Ain't Nobody' (feat. LaShun Pace) en de track 'Walk That Walk' met Nic Hanson. Voor de titeltrack van het album kreeg de producer toestemming om een sample van Spirit In The Dark' van de in 2018 overleden legendarische zangeres Aretha Franklin te gebruiken.
Op vrijdag 9 oktober verschijnt het nieuwe album van Bakermat: The Ringmaster. Op het album zijn tien tracks te vinden, waaronder de reeds eerder verschenen singles Partystarter, Trouble, Learn To Lose en Under The Sun. Ook de zomerhit Baianá, met meer dan 100 miljoen streams en Goud en Platina status in Frankrijk, ontbreekt niet. Baianá is ook opgenomen als één van de officiële soundtracks van EA SPORTS FIFA21 waardoor hij nu via de console en PC bij gamers over de hele wereld te horen zal zijn. Tegelijkertijd met het album wordt een nieuwe videoclip rondom de single Bad Dreams uitgebracht.
Lodewijk Fluttert, beter bekend onder zijn artiestennaam Bakermat, is onder andere bekend van zijn wereldhits Vandaag (One Day), Baby en Living. Zijn meest recente, en ook grootste hit van afgelopen zomer, genaamd Baianá, die meteen internationaal werd opgepakt en onder andere platinum is gegaan in Frankrijk, is nu ook opgenomen in de officiële soundtrack van EA SPORTS FIFA 21, waardoor hij nu via de console en PC bij gamers over de hele wereld te horen zal zijn.
De Nederlandse DJ en producer Lodewijk Fluttert, beter bekend als Bakermat, is de samenwerking aangegaan met Engelse artiest Kidda, op hun nieuwe single Under The Sun.
De Nederlandse DJ en producer Bakermat heeft de release van zijn aanstekelijke nieuwe single 'Baianá' aangekondigd.
Nederlandse DJ en producer Bakermat heeft zojuist zijn nieuwste single 'Learn To Lose (feat. Alex Clare)' uitgebracht. 1
De populaire Nederlandse dj en producer Bakermat komt met nieuwe single 'Trouble'. Een knipoog naar zijn muzikale roots. "Met dit project ga ik terug naar waar het allemaal begon: jazz combineren met soul en dance" legt Bakermat uit.
Bakermat staat bekend als één van de meest innovatieve en getalenteerde producers in de dance scene. 1
Het was even stil rondom DJ en producer Bakermat. Na een periode van vijf jaar non-stop touren nam hij een break van het hectische DJ bestaan en focuste hij zich compleet op het schrijven en produceren van nieuwe muziek. Hij sloot zichzelf op in een kamer,