Partyflock
 
Nieuws · april 2023
­ Nederland
Grotesque Indoor Festival 2023
vrijdag 28 april 2023
PT Events is enthousiast en blij, nog voor de megadrukke zomer losbarst, een eerste officiële aankondiging te kunnen doen. De datum, zaterdag 2 december, staat vast al in je agenda, dus mocht je nog geen ticket hebben dan is dit het moment! Momenteel gaan namelijk de laatste early bird tickets (50) in de verkoop. Daarbij presenteert de organisatie nu ook de eerste namen van de line-up! Maar check eerst nog even de aftermovie van de laatste editie afgelopen december, mocht je deze nog niet gezien hebben.
Ruim 27.000 bezoekers kwamen op 27 april samen op een volledig uitverkocht Free Your Mind Kingsday, om de verjaardag van de koning en het jubileumjaar van Free Your Mind Festival te vieren. Niemand minder dan Reinier Zonneveld, Speedy J, Kiki Solvej, Nico Moreno b2b Dyen, Stella Bossi, en Stan Christ b2b Zeltak kwamen naar Breda International Airport om fans te trakteren op een geweldige dag. Bezoekers die de extended live set van Reinier Zonneveld gemist hebben of er geen genoeg van kunnen krijgen, kunnen de gehele set van de techno gigant aanstaande zaterdag 29 april vanaf 20:00u bekijken via het YouTube kanaal van Filth On Acid
Amsterdam Dance Event (ADE) organiseert het allereerste live-interview en Q&A met Claptone. Hiermee wordt het 10-jarig jubileum van de hitsingle "No Eyes" gevierd. Fans en professionals krijgen de mogelijkheid dichter dan ooit bij de enigmatische artiest achter het gouden masker te komen. Tijdens de komende editie van ADE Pro wordt een blik geworpen op de opkomst en de carrière van de artiest.
Dauwpop doet als eerste Nederlandse muziekfestival plastic glazen volledig in de ban. Het Hellendoornse festival gaat tijdens de 27e editie op 2 en 3 juni van dit jaar drank serveren uit volledig recyclebare papieren bekers.
Na twee corona jaren stilte en een 3e jaar dat we niet in de mogelijkheid waren het Rotterdam Caribbean Festival te organiseren, kan het nu eindelijk weer op zondag 4 juni! Het Rotterdam Caribbean Festival is het enige familie festival waar muziek, live entertainment, kinderactiviteiten, cultuur en heerlijke wereldgerechten allemaal bij elkaar komen op het Afrikaanderpark in Rotterdam.
Op vrijdag 16 juni brandt het enige echte gratis popfestival in het hart van Scheveningen weer los: HipFest! Van 17:00 tot 02:00 uur barsten meerdere buitenpodia en (horeca)gelegenheden in de Keizerstraat wederom uit hun voegen door het muziekgeweld van bekende acts, opkomende bands en jonge talenten die je gezien moet hebben!
Op zaterdag 26 augustus 2023 slaan de organisaties van Music Dome, Move To Sound en Neverland de handen ineen voor een uniek evenement op een unieke locatie.
Het internationale festival Le Guess Who? in Utrecht staat in het teken van grensverleggende muziek en cultuur van over de hele wereld. Le Guess Who? presenteert geluiden die je op andere plekken niet te horen krijgt, maar die tegelijkertijd de kracht hebben om je te verrijken. Van 9-12 november 2023 keert Le Guess Who? terug naar Utrecht voor de zestiende editie.
Met nog enkele weken te gaan begint het bij ons nu toch wel echt te kriebelen. De zomerse temperaturen kruipen omhoog, het échte festival gevoel komt steeds meer naar boven en dat merken we ook aan de ticketverkoop want die gaat als een raket!
Koningsdag nog altijd populair
donderdag 20 april 2023
Ondanks dat de populariteit van het Koningshuis lijkt te dalen, is de bijbehorende jaarlijkse, eeuwenoude feestdag nog altijd populair. Resultaten laten zien dat bijna 75% van de Nederlanders nog steeds Koningsdag viert. Onder jongeren (tot 30 jaar) is dit aantal zelfs nog hoger, namelijk 81%. Deze doelgroep viert Koningsdag het liefst op een groot festival met livemuziek. Dit blijkt uit representatief onderzoek van Radio 538 in samenwerking met het Hart van Nederland-panel. De radiozender organiseert al bijna 30 jaar 538 Koningsdag, dat is uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie. Reden om onderzoek te doen naar de beleving van deze nationale feestdag.
Annihilation
donderdag 20 april 2023
W&M Events trekt 6 mei alles uit de kast om de tweede editie van Annihilation tot een succes te brengen. Na een succesvolle eerste editie in Club Rodenburg heeft het nieuwe uptempo concept alle verwachtingen overtroffen. De eerste editie was ruim uitverkocht en de verwachting is dat ook deze editie in Club Maassilo weer uit gaat verkopen.
Donderdag 20 april is het vijf jaar geleden dat de 28-jarige Zweedse dj Avicii (oftewel Tim Bergling) zichzelf in Oman van het leven beroofde. Zijn dood sloeg in als een bom binnen de muziek-wereld. Met meer dan twintig hits in zo'n acht jaar tijd was Avicii een van de meest succesvolle dj's van het afgelopen decennium. Daarom eert SLAM! Avicii en staat het radiostation op donderdag 20 april van 06.00 – 22.00 uur in het teken van de Zweedse dj. Gedurende de hele dag worden zijn grootste hits als 'Wake Me Up' en 'The Nights' gedraaid.
Na een stijf uitverkochte editie in 2022 strijkt het koningsparadijs ook komende Koningsnacht weer neer bij het Westerunie-complex.
Globus Hystericus, Kartje Kilo en IJsco Ali. Het zijn slechts drie van de vele theaterartiesten die optreden op de Klomppop zondag. Naast het theater en muziek van onder meer Dubbel D en Daredevils is er op de slotdag met een Dino Experience Liveshow, een meet and greet met dinobaby's en The Plays to Be veel te doen voor kinderen en jongeren. Het is dus met recht een familiedag.
Op donderdag 2 november en zaterdag 4 november doet Joost AFAS Live en Lotto Arena aan voor de grootste shows van zijn carrière tot nu toe.
Op vrijdag 8 september en zaterdag 9 september organiseert stichting NVJ (bekend van de festivals Heaven Open Air & Beachrockers Festival) voor de tweede keer Heerenveen Live op het P6 Terrein in Heerenveen. Twee dagen genieten van Nederlands beste live muziek in Heerenveen.
Op 2 september keert het Hullabaloo Festival voor de derde keer terug naar het Stadspark van Groningen. Vorige week maakte 4PM Entertainment en E&A Events al bekend dat Armin van Buuren een exclusief optreden zou geven op het festival. Voorafgaand hieraan was er al een projectie op het station te zien. Aan de line-up zijn nu ook onder andere Zara Larsson, Goldband, Bløf, Davina Michelle, Blanks en Rondé toegevoegd.
De line-up van LatinVillage Festival 2023 is vandaag bekend gemaakt. Nederland's grootste tweedaagse latin festival wordt dit jaar gehouden op zaterdag 19 en zondag 20 augustus in het recreatiegebied Spaarnwoude Park. De headliners van deze editie van LatinVillage Festival zijn 1da Banton, Broederliefde, Jonna Fraser, D-Rashid X Cleyton Barros, Benny Rodrigues, Mr JazziQ, Katnuf, Afro Bros, Yung Felix, Philou Louzolo.
28 april 2023
Grotesque Indoor Festival 2023
Free Your Mind trapt jubileumjaar af met grootste one-stage techno festival ooit
Amsterdam Dance Event bevestigt Claptone als eerste spreker voor ADE Pro conferentieprogramma
26 april 2023
Landelijke primeur voor Dauwpop: eerste festival met papieren bekers
21 april 2023
Rotterdam Caribbean & Afro Festival!
HipFest 2023 gaat los in het hart van Scheveningen
Deviate Festival brengt groot technofeest naar UNESCO-locatie in Kerkrade
20 april 2023
Le Guess Who? zet volgende stappen in verduurzaming van festival
Scoor je tickets NU en vier je vrijheid
Koningsdag nog altijd populair
Annihilation
19 april 2023
SLAM! staat hele dag in teken van Avicii
18 april 2023
Met Koningsnacht strijkt het Koningsparadijs
14 april 2023
Veel theater activiteiten én muziek op laatste dag Klomppop
11 april 2023
Joost brengt de joost klein droom groot show naar Afas Live en Lotto
Heerenveen Live is terug op 8 & 9 september
7 april 2023
Na Armin van Buuren maakt Hullabaloo de gehele line-up bekend
Line-up 17e editie van Latinvillage Festival bekend gemaakt!