Partyflock
 
­ Nederland
Al dertien jaar werken ze samen. Maar liefst 1200 dj gigs hebben ze als duo gedaan, het aantal platen en remixen die ze gemaakt hebben zijn niet meer op een hand te tellen. We hebben het natuurlijk over Dabruck & Klein. Hun debuutalbum "2:48AM", hun mixcompilatie voor "In Bed With Space" en natuurlijk Hands On Armada volume 2, daar willen wij alles over weten.
Het was een mooi jaar voor het duo Frank Wirds en Bas Tetteroo. Hun alias Innovative kreeg na hard werken eindelijk de waardering die het verdiende. Niemand minder dan Lenny Dee gaf de sympathieke Hagenezen de kans om op het legendarische Industrial Strength Records hun muzikale uitspattingen te releasen.
Daniel en Marlon omschrijven zichzelf als 'twee gezellige jongens uit Amsterdam die zich strictly bezighouden met het zoeken naar de muzikale formule voor heupwiebelen en fistpumpen.' Zijn ze al dichtbij het ontrafelen van die formule? Of zullen ze zich nog wekenlang opsluiten in hun studio?
Reeko: zoektocht naar nieuwe materie
woensdag 23 november 2011
De naam Reeko zal bij de échte technoliefhebbers in Nederland zeker een belletje doen rinkelen vanwege zijn sets op Awakenings en Awakenings Festival die hij dan vaak doet samen met de Spaanse technogrootheid Oscar Mulero. Reeko is echter zeker geen nieuwkomer in de scene, hij produceert namelijk al negen jaar technomuziek van het hoogste niveau en bracht onlangs zijn tweede artiestenalbum uit.
Hij was de gelukkige om na Misja Helsloot, Stigma, Lars Holte, Johan Gielen, Cor Fijneman, Ton T.B., Mark Norman, Phynn, Carl B, Daniel Wanrooy, Virtual Vault, DJ Observer & Daniel Heathcliff en Bobina de In Trance We Trust serie naar grotere hoogte te doen laten stijgen met zijn eigen sound. Zo'n hagelnieuwe mix daar willen wij natuurlijk alles van weten.
Met een carrière van bijna twintig jaar in de hardcore mag je met recht over één van de allergrootste iconen in onze beukgeschiedenis spreken. Wat begon als een rebels kwartet onder leiding van Jeroen Streunding, groeide uit tot een professioneel geoliede machine die echter nooit het contact met haar roots verloor.
Guilliano, bij z'n ouders bekend als Jeroen Stoop, is een rijzende ster in de Nederlandse dancescene. Sinds 2007 actief achter de draaitafels, geïnspireerd door dj's als Mark Knight, Fedde le Grand, Avicii en Lucien Foort. Naast draaien en produceren organiseert hij ook events, zoals de nieuwe Haarlemse clubavond Pressure. Een bezig baasje dus, tijd om hem wat beter te leren kennen.
Vika Kova is een dj die tijdens haar sets live zingt en parties host als MC. Normaal gesproken reist ze veel en is ze tot diep in de nacht bezig on stage, maar op dit moment geniet ze van een wat huiselijker bestaan omdat ze ruim acht maanden zwanger is. Aanstaande vrijdag 14 oktober treedt ze op bij Icons, de exclusieve afterparty van de Elite Model Look in de Amsterdamse Schouwburg. Dit is haar laatste optreden voor haar bevalling.
Het groene fenomeen, bekend van zijn onafscheidelijke handtelefoon, heeft na het uitbrengen van een hele serie mixcd's en ontelbare sublieme shows nog steeds geen greintje van zijn kracht ingeboet. Met al tien jaar een vaste residentie in de hoogste regionen van de electro-scene, is inmiddels wel het witte dokterstenue ingewisseld voor een zilveren smoking. Maar zijn concessies in zijn nietsontziende draaistijl nog steeds nergens te bespeuren!
Eind oktober is onze hoofdstad weer bezeten van het Amsterdam Dance Event. Alles en iedereen die een beetje meetelt in de elektronische muziek is aanwezig. Naast lullen over het vak, barst het van de spetterende optredens. Partyflock blikt vooruit.
W&W: From fun to serious business
donderdag 29 september 2011
Armin van Buuren betitelde deze twee heren als de toekomst van de trance muziek. Willem van Hanegem en Ward van der Harst. Ze hebben elkaar ontmoet op Trance Energy 2007 en een jaar later lieten ze de muziekwereld op hun grondvesten trillen met hun doorbraakplaat "Mustang". Inmiddels behoren de heren niet meer tot de groentjes, maar weten ze precies waar ze mee bezig zijn. Hun debuutalbum "Impact" staat op het punt de wereld te veroveren en daar willen wij uiteraard meer van weten.
Het blonde, Scandinavische fenomeen Ida Engberg heeft zich langzaam maar zeker een weg gebaand naar de hoogste regionen van de elektronische muziekwereld met haar voorkeur voor kale, zweet-van-het-plafond tech-house en nietsontziende rollende techno.
Het is zonder enige twijfel één van de langstverwachte releases van het jaar. Na vijftien jaar bracht The Viper eindelijk zijn debuutalbum uit. 'Nothing to Lose' is in veel opzichten een kentering in de carrière van Melvin Pelupessy. Niet alleen maakte hij ooit zoveel muziek in één jaar tijd, maar ook persoonlijk weet hij bepaalde zaken van zich af te werpen.
Omid 16B vindt Nederland geweldig
zaterdag 10 september 2011
Op 24 september is hij headliner van Floorplay in NL, maar eigenlijk kennen we hem niet zo heel goed. Toch is Omid 16B geen kleine jongen als we kijken naar zijn internationale draai-archief. Hoogste tijd om hem eens aan de tand te voelen over zijn muziek. Maar je leest ook hoe hij ooit werd opgepakt door de politie en hoe hij in zijn begindagen in de verkeerde club achter de draaitafels plaatsnam.
Dave Dresden captures the moment
donderdag 8 september 2011
Josh Gabriel en Dave Dresden hebben in hun carrière talloze hits gescoord en hebben een heleboel awards gewonnen. Met onder andere 'Arcadia', 'Tracking treasure down', 'Let go' en 'As the rush comes' onder hun Motorcycle alias, zijn ze uitgegroeid tot ware legendes in de dance wereld. Na een aantal jaren als soloartiest de wereld verkend te hebben, zijn ze nu weer terug als Gabriel & Dresden met hun nieuwe muzikale belofte, genaamd 'Mixed for feet'
Veel muzikanten zwoegen jaren tevergeefs op een betaalde muziekcarrière. Anderen zwoegen niet en hebben er één. De Engelse Louk ambieerde nooit een loopbaan in de muziek, maar verdient nu zijn brood als internationaal harddance DJ, producer en muziekpromoter. Hoe dat kan, lees je op Partyflock.
Voormalig label eigenaar, producer, 25 jaar dj én vader: William Nastri is het allemaal. Wat niet veel mensen weten is dat deze techno veteraan, beter bekend onder de naam Billy Nasty, met zijn Theremin boekingsburo in 1995 mede voor de vliegende start heeft gezorgd van artiesten als UMEK, Marco Carola en Adam Beyer. Tevens heeft hij in die tijd een plekje in het Guinness Book of Records veroverd met de eerste DJ mix cd ooit uitgebracht.
Ask any dance music aficionado to name a few artists who have been pivotal in building the dance music scene as we know it today, and chances are pretty big the name of John Digweed is among the first three. With a career spanning nearly two decades, John has been of tremendous influence on the global progressive house scene both now as in the early nineties.
Als tiener raakt Andre al geïntrigeerd door house en technomuziek. Hij groeit op op het platteland en maakt pas op zijn achttiende voor het eerst kennis met een grote club in Dusseldorf. 'Vanaf dat moment was ik verkocht. De muziek, de sfeer, de mensen.'
Kodex: You know he runs the flow!
woensdag 10 augustus 2011
Where it takes others years of playing in local bars and community centers before they, when lucky, make it to a decent club, 1988-born Matthias Billan aka Kodex suddenly appeared at Loudness, being his first Dutch gig. Followed by Defqon.1 Festival. Kodex: he definitely runs the flow. Time to find out more about this new name in hardstyle that is for sure gonna be a big one: mark our words!
Isis: 100% nachtburgemeester
woensdag 10 augustus 2011
DJ Isis staat bijna 20 jaar aan de internationale DJ-top en wordt gezien als 's werelds eerste vrouwelijke pionier in de elektronische dance scene. Naast een volle dj agenda runt ze haar eigen boekingsbureau Magma en muzieklabel en evenementenbureau All Is One. Twee jaar geleden voegde ze een nieuw hoofdstuk toe aan haar cv: Isis stelde zichzelf kandidaat voor het nachtburgemeesterschap van Amsterdam. Hoogste tijd voor een gesprek met deze dancekoningin en nachtdiplomaat!
Mark Sherry: King of the Outburst
woensdag 3 augustus 2011
Mark Sherry is op 3 september weer in Nederland te bewonderen en heeft de laatste tijd niet stilgezeten als DJ en als producer. Een interview over Outburst, radio, platenlabels en vrouwelijke rondingen.
Rae: England's multi talent
dinsdag 26 juli 2011
The house scene knows many talented singers, but female dj's? Unfortunately there aren't many of them around. But now there's a new talent knocking on the door, and besides being a singer she is a dj as well. We are proud to present you England's multi talent Rae!
Tien jaar Bloomingdale
zaterdag 9 juli 2011
De laatste jaren heeft de populariteit van strandfeesten een enorme vlucht genomen. BC Bloomingdale was al een vaste waarde voordat deze 'hype' ontstond. Deze zomer bestaat Bloomingdale namelijk alweer tien jaar! Naast strandpaviljoen is het een echte staplocatie en brengen ze zelfs cd's uit. Partyflock vroeg een van de eigenaren, Jasper Roord, over zijn ervaringen aan zee.
Oded Nir is geboren en getogen in Israël, maar zijn veelzijdige carrière dankt hij naar eigen zeggen aan Nederland. Hij woont hier inmiddels 6 jaar, maar tijdens het zomerseizoen vliegt hij uit. Uit, van Ibiza tot het Caribisch gebied, om zijn zomerse lounge en chill out beats te presenteren op de heetste feesten op aarde. Partyflock sprak Oded tijdens de start van zijn drukke zomerseizoen.
Een aantal maanden geleden hebben we Ørjan nog aan het werk gezien op A State of Trance 500 in Den Bosch en nu heeft hij het genoegen om de wereld te trakteren op zijn debuutalbum 'In My Opinion'. Reden genoeg dus om dit megatalent te ondervragen.
Na optredens in de Amsterdam ArenA en het afsluiten van Qlimax samen met Evil Activities, ging Endymion op zoek naar een nieuwe uitdaging. Een aanvraag voor Defqon.1 vormde de trigger om hardcore op een andere manier te benaderen en af te wijken van de standaard structuur. Partyflock voelde de mannen hierover eens stevig aan de tand.
Al twintig jaar is Raymundo actief als artiest in de dance scene. Zijn recente track 'Change' betekende echter een echte doorbraak! Daarnaast ken je hem natuurlijk van de Framebusters-avonden in Escape Club en deze zomer ook op het strand! Hij viert namelijk tweemaal zijn jubileum!
Ondanks alle successen en belevenissen geeft Armin van Buuren te kennen dat zijn jongensdroom nog lang niet helemaal vervuld is. Partyflock spreekt Armin in een periode waarin hij op zowel carrière- als privégebied een aantal veranderingen ondergaat.
Twee producers en dj's uit East London zijn klaar om Nederland te veroveren! In Engeland worden deze party animals al één van de meest belovende talenten uit de scene genoemd, met hun explosieve mix van house, electro, drum & bass, dubstep en hip hop. Met hun nieuwste track Amsterdamage hebben ze een ode aan onze hoofdstad gecreëerd.
Over een paar dagen kun je hem gaan horen en zien in Utrecht, tijdens 030Fest. Chris maakte voor ons even tijd om wat prangende vragen te beantwoorden! Daarnaast compileerde hij een speciale podcast!
Op 21 april 2011 stonden ze voor een bomvolle Gashouder in Amsterdam: Goldfish Live. De twee drijvende krachten achter Goldfish zijn Dominic Peters en David Poole uit Zuid-Afrika. Ze zijn geen DJ's en ze vormen ook niet echt een band. Maar wat is Goldfish dan wel? Het beste uit moderne jazz en poppy muziek, gecombineerd met zomerse elektronische sounds en dikke showeffecten. Het levert ze een bijnaam op: Re-invention of the DJ.
Terwijl zonnestralen de Keulse Dom goudbruin kleuren, verschieten aan de boorden van de Rijn tronies van opgewekt naar euforisch. Het is 1993 en roerganger Patrick Peiki heeft geen geld of vergunningen voor zijn snode plannen, maar wel botte zin in een rave. PollerWiesen is geboren. Bijna twintig jaar verder is de Duitse organisatie zo volwassen dat op 28 mei aanstaande voor het eerst over de grens wordt gekeken.
Luca Antolini. De naam klinkt bekend, maar wie is het ook alweer? Of heb je nog nooit van hem gehoord? Dat verandert ongetwijfeld als je weet dat de man aan de wieg stond van de hardstyle, onderdeel is geweest van het Saifam label en inmiddels meer dan 600 (!) releases op zijn naam heeft staan. Binnenkort is hij weer in Nederland te bewonderen, wat een mooie reden was om eens wat meer te weten te komen over hem.
De Australische dj/producer Dr. Willis is door Partyflock aan een naaldscherp interview onderworpen. Een DJ die groot is geworden omdat hij zijn muziek constant door laat ontwikkelen, waarbij hij de Nederlandse trance scene scherp in de gaten houdt. 'Trance met een goeie scheut techno, dat spreekt mij enorm aan', aldus Dr. Willis over zijn liefde voor de dance uit Nederland. Maar Partyflock sprak hem ook over de Australische dance scene, Het Indonesische eiland Bali, muzieklabels, het nut van zijn auto en meer.
Kid Culture is de belangrijkste Nederlandse producent van het Suara label geleid door Coyu en brengt tevens producties uit op grote labels als Gruuv, Yoshitoshi, Sincopat, Catwash. Als dj heeft hij door de jaren heen behoorlijk wat ervaring opgebouwd. Hij speelde in bijna elke bekende en op veel bekende events zoals The Montreux Jazz Festival, Borealis, Rex club (Parijs), Roxy Dust (Praag), Soenda indoor alsmede op een van de eerste Awakenings in de late negenrtiger jaren. Kid Culture zijn reis begonnen in 1991, nadat hij zijn liefde voor hip hop verruilde voor housemuziek
Danny Howells: digging deeper
zaterdag 23 april 2011
Helaas treedt hij, in Nederland althans, de komende tijd alleen op tijdens Dance Valley. Dat betekent uiteraard niet dat meneer Howells stilzit. Hij heeft een tour door Zuid Amerika gemaakt en amper vijf dagen na thuiskomst is zijn nieuwe compliatie-cd verschenen: Dig Deeper. Hierop vind je maar liefst 43 nummers die de artiest Danny Howells 'so far' weerspiegelt.
Op 22 april staat de Duitse house pionier DJ Hell op ExSQUZ me? in AIR. Tijdens het Amsterdam Dance Event draaide hij ook al op deze locatie en met heel veel succes. Naast een uitzinnig publiek en een zeer tevreden organisatie was ook Hell zelf in de wolken met de show. Hij vond het zelfs zo leuk dat hij AIR zelf weer benaderde om terug te mogen komen. Al met al leek dit genoeg reden om de muzikale duizendpoot eens aan de tand te voelen over zijn verleden, zijn Gigolo label en zijn toekomstvisie.
Hij is gerenommeerd programmeur bij zijn thuisbasis Doornroosje in Nijmegen en bij de festivals Rockit Open Air en Free Your Mind die hij samen met Hidde Pluymert en Cliff De L'Isle programmeert. Daarnaast produceert hij volledig eigenzinnige tracks, is hij gewilde dj en runt hij twee labels. Darko Esser over de kunst van het programmeren, de rode draad in zijn labels, zijn thuisbasis Nijmegen en zijn functioneren als einzelgänger in een muziekwereld vol vluchtigheid.
Onze eigen Ricky Rivaro nam onlangs een opmerkelijk stap, hij maakte namelijk de oversteek over de Noordzee om als A&R manager aan de slag te gaan bij Azuli Records. Partyflock voelde hem aan de tand over zijn werkzaamheden bij het langslopen platenlabel in Europa.
Bekend bij het grote publiek is hij (nog) niet. Maar dat maakt Artek ook niets uit: "Ik heb liever 100 man tegenover me die open staan voor alles wat ik op de draaitafels gooi, dan 10000 man die willen dat ik makkelijke toegankelijke plaatjes ga draaien." Een interview op Partyflock mocht niet uitblijven: het werd een Eindhovens onderonsje over diversiteit, wiet en teringherrie.
VJ Ed: het oog wil ook wat
woensdag 23 maart 2011
Dit keer een interview met een VJ op Partyflock. VJ Ed gaat verder dan stomweg videoclips aan elkaar mixen. Er moet synergie zijn tussen beeld, muziek en als het even kan geur en tast. 'Als ik gevraagd word voor een evenement zonder verhaal of als ik niet zelf een concept kan neerzetten, zit er voor mij geen uitdaging in.' Een kunstig gesprek over het imposante artiestenbestaan van VJ Ed, haar zintuigprikkelende concept The Circle of Senses, het codewoord synergie en veel meer.
Steve Lawler is een legende. Deze 'King of Space' is een bezig baasje, want naast produceren en draaien runt hij ook zijn VIVa Music label en promoot hij nieuw talent zoals Leon. En dat grotendeels vanuit het heerlijke Ibiza. Binnenkort is hij weer eens in Nederland te bewonderen dus tijd voor een interview!
Jim Justice kwam, zag en overwon
woensdag 23 februari 2011
Het gezegde 'de aanhouder wint' gaat helemaal op voor Jim Justice. Het aanstromend harddance talent gelooft heilig in zijn passie voor het DJ/producersvak. Zijn harde werken betaalt zich nu uit; Jim's producties belanden op diverse compilatie cd's, collega's benaderen hem voor remixen en het festivalseizoen heeft mooie optredens voor hem in petto. It's time for some justice, Jim Justice!
Mason: metselen met muziek
woensdag 9 februari 2011
Mason scoorde een wereldhit met 'Exceeder', heeft net de klapper 'Runaway' gelanceerd én gaat dit jaar touren met een spectaculaire live show. Daarnaast komt het album 'They Are Among Us' wereldwijd uit op 21 maart. Voor de eerste single 'Boadicea' met Róisín Murphy wordt er op dit moment in Engeland een video geschoten met Ron Scalpello, die eerder clips maakte voor onder andere The Prodigy. Hoog tijd voor een interview met deze Hollandse helden!
360: een heftig smeulend vuurtje
woensdag 2 februari 2011
Het is half twee 's middags op een dinsdagmiddag. In club TrouwAmsterdam aan de Wibautstraat heerst bedrijvigheid. Aan een lange tafel wordt geluncht, terwijl er op de dansvloer verscheidene figuren druk bezig zijn met onderhoudswerk. Nuno dos Santos en Patrice Bäumel leiden me rond in het sprookjesachtige, industriële gebouw vol met verborgen ruimtes. Naast hun maandelijkse 360 avonden zijn ze ook buiten TrouwAmsterdam oppermachtig aan het worden, zonder daar heel bewust mee bezig te zijn. Het verhaal van Patrice en Nuno, de mannen van 360.
Kutski: married to music
woensdag 26 januari 2011
In februari sluit hij de mainstage van Energy af. Hij heeft zijn eigen radioprogramma bij BBC Radio 1. Hij reist de hele wereld over om zijn grootste passie uit te oefenen. Hardcore, hardstyle, harddance, dubstep, hip-hop, hij doet het allemaal. Kutski is the name, music is the game.
Dabruck & Klein: Taking over the world of music29 dec 2011
Innovative: Hardcore van Den Haag tot Brooklyn13 dec 2011
Guerilla Speakerz: heupwiebelen en fistpumpen7 dec 2011
Reeko: zoektocht naar nieuwe materie23 nov 2011
Marc Simz: trance-purist in hart en nieren17 nov 2011
Neophyte: hardcore mainiak to da bone2 nov 2011
Guilliano: van voetbalkeeper naar rijzende ster in dancescene26 okt 2011
Vika Kova: combinatie van draaien en zingen maakt act apart14 okt 2011
Dr Lektroluv: Kermits humor, Shreks gevoeligheid en de Hulks rechtvaardigheidsgevoel12 okt 2011
ADE: Opzoek naar dé dance act van morgen5 okt 2011
W&W: From fun to serious business29 sep 2011
Ida Engberg: kale, zweet-van-het-plafond tech-house en nietsontziende rollende techno28 sep 2011
The Viper: nieuw album begin van nieuw tijdperk23 sep 2011
Omid 16B vindt Nederland geweldig10 sep 2011
Dave Dresden captures the moment8 sep 2011
Louk: Stevige trance met een duistere twist31 aug 2011
Billy Nasty: mad crazy love for the Orange30 aug 2011
John Digweed: sophisticated progressive with a bite24 aug 2011
Andre Crom houdt van Nederland: De mentaliteit bij jullie is relaxter dan in Duitsland17 aug 2011
Kodex: You know he runs the flow!10 aug 2011
Isis: 100% nachtburgemeester10 aug 2011
Mark Sherry: King of the Outburst3 aug 2011
Rae: England's multi talent26 jul 2011
Tien jaar Bloomingdale9 jul 2011
Oded Nir: Workaholic in crazy levels6 jul 2011
Ørjan Nilsen's 'Tour de Trance'29 jun 2011
Endymion: Three-O met internationale missie24 jun 2011
Raymundo: "dance geeft een gevoel van saamhorigheid"20 jun 2011
Armin van Buuren over delen en vermenigvuldigen15 jun 2011
General Twinz zorgen voor Amsterdamage8 jun 2011
Chris Tietjen: never board a plane drunk7 jun 2011
Goldfish: re-invention of the dj1 jun 2011
Pollerwiesen: Duitse technoliefde overgewaaid24 mei 2011
Luca Antolini: Italië, hardtrance, Saifam en meer11 mei 2011
Dr. Willis: geen hitjesdraaier4 mei 2011
Kid Culture: laat de zomer maar komen1 mei 2011
Danny Howells: digging deeper23 apr 2011
DJ Hell: op eigen verzoek weer in Nederland20 apr 2011
Darko Esser: sterke neiging naar 'the indescribable'15 apr 2011
Ricky Rivaro steekt de Noordzee over6 apr 2011
Artek: Makkelijke melodietjes? Stik daar maar in!5 apr 2011
VJ Ed: het oog wil ook wat23 mrt 2011
Steve Lawler: muziek als een soundtrack voor het leven17 mrt 2011
Jim Justice kwam, zag en overwon23 feb 2011
Mason: metselen met muziek9 feb 2011
360: een heftig smeulend vuurtje2 feb 2011
Kutski: married to music26 jan 2011