Partyflock
 
DGTL
3 januari 2019
label concept
SiteSite dgtl.nl
AdresAmsterdam
Nederland Nederland
Oprichting30 maart 2013
Linksfacebookpageinstagramlinktreesoundcloudtiktokxvimeoyoutube

Informatie

DGTL is an Amsterdam-based festival organization with an international character.

Nieuws

Tijdens de aanstaande editie van DGTL Festival op de NDSM-werf van 29 tot en met 31 maart zal de onthulling van de DGTL Dome plaatsvinden, een interactieve installatie die toegankelijk is voor bezoekers van het festival op 30 en 31 maart.
Van 29 tot en met 31 maart 2024 keert elektronisch muziekfestival DGTL terug naar de NDSM-werf in Amsterdam. Voor deze elfde editie biedt het festival een explosieve line-up met internationale iconen uit de dancewereld en opkomend talent uit binnen-en buitenland.
Traditiegetrouw legt DGTL de lat hoog voor het festivalseizoen en 2024 vormt hierop geen uitzondering. Voor DGTL-fans uit Nederland en (ver) daarbuiten is het thuiskomen op de NDSM-werf. Hier staan verspreid over 6 podia de beste en meest vooruitstrevende elektronische muzikale talenten geprogrammeerd.
Van donderdag 19 tot en met zondag 22 oktober vormt de NDSM-loods weer het decor van de ADE-programmering van DGTL. Verspreid over zes shows genieten zo'n 30.000 bezoekers vier dagen lang van een grootse line-up aan DJ's en live acts.
Op 7, 8 en 9 april zullen DGTL-fans uit Nederland, Europa en daarbuiten neerstrijken op het industriële terrein van de NDSM-werf voor weer een nieuwe editie van DGTL festival. Tijdens deze tiende editie kunnen bezoekers genieten van acht podia, waaronder de kenmerkende NDSM Kraan, boordevol met 's werelds beste elektronische muzikale talenten. Nu de volledige line-up is onthuld en de Early Bird-tickets zijn uitverkocht, is de race begonnen om nog deel uit te kunnen maken van deze bijzondere nieuwe editie.
DGTL festival
2 november 2022
Luttele weken nadat DGTL met een driedaags, zes shows tellend ADE-programma duizenden bezoekers van over de hele wereld trok, is de 2023-editie van DGTL aangekondigd. Het toonaangevende elektronische muziekfestival viert op 7, 8 en 9 april 2023 op de NDSM-werf haar tienjarig bestaan en presenteert een gloednieuw thema: TRANSITIONS.
Het populaire technofestival DGTL heeft de wachtwoorden en privégegevens van 130.000 bezoekers gelekt. De organisatie had per ongeluk de inloggegevens van zijn database online gezet waardoor iedereen toegang kon krijgen tot deze zeer gevoelige gegevens. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.
DGTL Records - het officiële label van het toonaangevende elektronische muziekfestival DGTL - viert zijn vijfde verjaardag in stijl met de gloednieuwe compilatie '5YRS of DGTL Records'. Het album dat 14 tracks telt, wordt op 16 april uitgebracht als een exclusieve 4x 12-inch vinyl set en wordt tussen 18 februari en 1 april digitaal verspreid over 4 afzonderlijke EP-releases. De bijzondere vinyl set zal ook verkrijgbaar zijn op DGTL festival in het weekend van 16 april.
Met de bekendmaking van een spannende en veelzijdige line-up belooft DGTL Amsterdam het festivalseizoen in stijl af te trappen, zie het als een uitnodiging om samen te komen op een dansvloer die alle hoeken van de clubcultuur verwelkomt, respecteert en viert.
Slechts twee weken nadat hun driedaagse ADE-evenement duizenden fans naar de NDSM-loods trok, kondigt DGTL de terugkeer naar de NDSM-werf aan en wel op 16 en 17 april 2022.
Na maanden van speculatie onder fans kondigde DGTL vandaag aan dat zijn event tijdens het Amsterdam Dance Event zal plaatsvinden op 14, 15 en 16 oktober in de NDSM Loods.
DGTL Amsterdam keert terug. Het verloren evenementenjaar 2020 ligt achter ons en heeft ondanks alles ook veel nieuwe inzichten opgeleverd. 2021 is het jaar van nieuwe kansen, nieuwe beloftes en de hoop op een betere wereld. Een nieuwe cyclus voor iedereen, ook voor DGTL in meerdere opzichten. Zodoende keert het festival terug op de NDSM-werf maar ditmaal niet als opener van het festivalseizoen. DGTL 2021 vindt plaats op 11 en 12 september 2021
DGTL Amsterdam keert terug. Het verloren evenementenjaar 2020 ligt achter ons en heeft ondanks alles ook veel nieuwe inzichten opgeleverd. 2021 is het jaar van nieuwe kansen, nieuwe beloftes en de hoop op een betere wereld. Een nieuwe cyclus voor iedereen, ook voor DGTL in meerdere opzichten. Zodoende keert het festival terug op de NDSM-werf maar ditmaal niet als opener van het festivalseizoen. DGTL 2021 vindt plaats op 11 en 12 september 2021.
Op weg naar het nieuwe jaar gaan ontwerpers Sue Doeksen en Jord Noorbeek de iconische containerboog op de NDSM-werf voorzien van een nieuw jasje. Doordat alle festivals dit jaar noodgedwongen niet door kunnen gaan staat de boog, normaliter een ijkpunt op het terrein en een festivalsymbool, er enigszins desolaat bij. Stichting NDSM-werf besloot hier verandering in te brengen en nodigde illustrator Sue Doeksen uit – die al sinds 2012 een studio heeft in de NDSM Loods - een nieuw eigentijds ontwerp voor de boog te creëren. Voor deze opdracht sloeg zij de handen ineen met Jord Noorbeek, grafisch ontwerper en inwoner van Amsterdam-Noord.
DGTL zou op 11 en 12 april 2020 geschiedenis gaan schrijven met een circulair georganiseerd festival. Het coronavirus gooide echter roet in het eten, waardoor het evenement op de NDSM-werf niet kan doorgaan. Het zit echter niet in het DNA van DGTL om bij de pakken neer te gaan zitten. Om ervoor te zorgen dat DGTL-bezoekers én de mensen die achter het net visten met kaartjes het paasweekend toch in festivalstemming door kunnen komen, organiseert DGTL 's werelds grootste online festival.
Door steevast op spraakmakende wijze het festivalseizoen af te trappen, weet DGTL jaarlijks eigenhandig de grenzen te verleggen waarlangs de hele festivalwereld opereert. De 2020-editie vindt 11 en 12 april plaats op de NDSM-werf in Amsterdam, met 64 acts in de line-up, verspreid over zeven podia.
Na jaren grote stappen te hebben gemaakt op het gebied van circulariteit, zet het elektronische muziekfestival DGTL tijdens de aankomende achtste editie een cruciale volgende stap. Als pionier op het gebied van innovatie en duurzaamheid, heeft het festival een circulaire blauwdruk gerealiseerd die toepasbaar is op zowel een festival als een stad. DGTL Amsterdam, dat 11 en 12 april het festivalseizoen aftrapt op de NDSM-werf, is hiermee 's werelds eerste elektronische muziekfestival dat volledige circulariteit nastreeft.
Brabant is vanaf deze zomer een gloednieuw festival rijker. Op 20 juni is Landgoed Duynenwater in Eersel het decor van het nieuwste festivalconcept van Apenkooi Events (DGTL, STRAF_WERK, PLEINVREES).
Door steevast op spraakmakende wijze het festivalseizoen af te trappen, weet DGTL jaarlijks eigenhandig de grenzen te verleggen waarlangs de hele festivalwereld opereert. De 2020-editie vindt 11 en 12 april plaats op de NDSM-werf in Amsterdam, met 64 acts in de line-up, verspreid over zeven podia.
Na jarenlange voorbereidingen organiseert DGTL in januari 2020 haar eerste festival in Azië. Na succesvolle edities in Amsterdam, São Paulo (Brazilië), Santiago (Chili), Barcelona (Spanje), Madrid (Spanje) en Tel Aviv (Israël), strijkt DGTL op 11 en 12 januari 2020 met hun unieke concept neer in Lalit Ashok in Bengaluru India. 1
De Amsterdamse festival organisatie DGTL kondigt deze week hun meest ambitieuze ADE programmering tot nu toe aan. Op de planning staan vijf unieke evenementen in de Scheepsbouwloods op de NDSM-werf die een bijzondere selectie van artiesten samenbrengt.
Twee grote acts uit de dance scene staan tijdens de openingsdag van het jaarlijks terugkerende Amsterdam Dance Event samen in de NDSM-loods. DJ, producer en technogrootheid Richie Hawtin en Modeselektor (live-set) geven ieder een eigen show op woensdag 16 oktober, in de NDSM-loods in Amsterdam.
Twee weken geleden zette DGTL een succesvolle zevende editie neer van hun festival in Amsterdam. Naast de zes regular stages, was er dit jaar voor het eerst een stage toegewijd aan live performances. Het hele weekend door kon het publiek genieten van shows van onder andere George FitzGerald, Colin Benders, GusGus, Satori en Tourist. Tijdens het Amsterdam Dance Event dit jaar zal DGTL dit LIVE concept verder uitbreiden met twee speciale concertavonden.
Naar een festival gaan en bijdragen aan een klimaatneutrale wereld? DGTL biedt de mogelijkheid om je CO2-uitstoot te compenseren
Op 19, 20 en 21 april vindt tijdens het Paasweekend wederom DGTL Amsterdam plaats op de NDSM werf van onze hoofdstad.
Apenkooi krijgt hoogst mogelijke waardering bij de uitreiking van de Greener Festival Awards met het concept DGTL. Daarmee behoort het evenement tot de duurzaamste festivals ter wereld en krijgt DGTL het predicaat 'Outstanding' voor het jaar 2018.
DGTL Amsterdam maakt de volledige line-up bekend van haar zevende editie tijdens het Paasweekend op de industriële NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Op 19, 20 en 21 april opent DGTL daarmee traditiegetrouw het festivalseizoen. Naast al aangekondigde acts als Ben Klock, Carista, Dixon, Disclosure [dj] en Laurent Garnier maken de toegevoegde namen de DGTL Amsterdam 2019 line up compleet. Publiekslievelingen die zijn toegevoegd zijn namen als Amelie Lens, Bicep [dj], DMX Krew [live], Honey Dijon, Maceo Plex, Marcel Dettmann en nog vele anderen. 2
DGTL keert ook in 2019 weer terug op de Amsterdamse NDSM-werf voor hun jaarlijkse weekender tijdens Pasen. Traditiegetrouw opent de duurzame festivalorganisatie het festivalseizoen en trakteert op 19, 20 & 21 april publiek uit binnen- en buitenland op muziek, kunst en revolutionaire duurzaamheidsprojecten. 1
DGTL keert ook in 2019 weer terug op de Amsterdamse NDSM-werf voor hun jaarlijkse weekender tijdens Pasen. Traditiegetrouw opent de duurzame festivalorganisatie het festivalseizoen en trakteert op 19, 20 & 21 april publiek uit binnen- en buitenland op muziek, kunst en revolutionaire duurzaamheidsprojecten. 3
Tijdens de Hackathon zullen 100 deelnemers zich buigen over de verschillende uitdagingen waar de dance scene tegenaan loopt en de kansen die data en technologie hierin kunnen bieden.
De Nederlandse festivalorganisatie bewijst weer zijn relevantie op het gebied van muziek, kunst & duurzaamheid. De expansie gaat door.
Het duurzame festival, DGTL, heeft al grote sprongen gemaakt om hun missie – het eerste zero-waste, circulaire festival te worden in 2020 – te volbrengen. 1
Festivalorganisatie DGTL heeft in Las Vegas een prijs gewonnen voor hun op sustainability gerichte Revolution program.
De Amsterdamse festivalorganisatie DGTL mag zich het komende jaar de meest duurzame ondernemer van Amsterdam noemen. 1
For the third time DGTL brings its industrial concept to the Catalan Capital, announcing an extended line up of over 60 artists spread over four stages and adding Tale of Us, Adriatique, Jackmaster, DVS1, Paco Osuna next to the likes of previously announced Jeff Mills, Solomun and Recondite [live] on the bill of DGTL Barcelona 2017.
Op 6 mei 2017, zal DGTL in de grootste stad in het zuidelijk halfrond neerdalen. Na vier festivals in Amsterdam, en twee in Barcelona, was 'Sampa' de ideale keuze voor onze volgende avontuur.
DGTL has announced the full line up per stage for its 2017 Amsterdam festival. Next to an outstretched selection of the finest in electronic music, this year will hold an overarching theme surrounding the stage plan called 'Modularity'. 3
In het Paasweekend van 2017 keert DGTL Amsterdam terug voor haar vijfde editie, met een brede selectie aan vooraanstaande artiesten uit alle hoeken van het dance-circuit.
Het Amsterdam Dance Event host tijdens de aankomende editie de eerste globale hackathon voor de dance scene. In een speciale marathonsessie werkt een groep van honderd geselecteerde deelnemers aan slimme oplossingen voor vraagstukken rondom de thema's veiligheid, festivalbeleving, reisgedrag en festivallogistiek.
DGTL heeft zijn indrukwekkende ADE programma voor 2016 bekendgemaakt. Tijdens drie opeenvolgende nachten biedt DGTL met toonaangevende hosts Mosaic, Paradise en Kompakt een speciaal programma. Verwacht de grootste artiesten uit de stal van de partners. In totaal zullen meer dan 30 artiesten optreden in de vertrouwde indoor thuisbasis van DGTL: de Scheepsbouwloods op de NDSM-Docklands.
Terwijl de spanning in de afgelopen maanden is opgebouwd na de bekendmaking van de volledige line-up – gevolgd door een ongekend vroege loop op tickets door verlangende feestzoekers – kondigt DGTL Festival nu ook zijn volledige stage-programmering aan voor hun editie in 2016, die plaats zal vinden tijdens het Paasweekeinde. Het programma belooft een overweldigende muzikale ervaring, gekenmerkt door een zorgvuldige selectie per stage die bezoekers trakteert op de beste artiesten die underground dance muziek te bieden heeft anno nu.
DGTL Festival, het jaarlijkse pronkstuk van evenementenorganisatie DGTL, heeft zojuist de eerste details omtrent hun vierde editie bekendgemaakt. Wederom zal het welbekende Amsterdamse festival plaatsvinden tijdens het Paasweekend (26 + 27 maart, 2016). Voor de internationale bezoekers-community die de afgelopen drie edities is opgebouwd, zal ook deze keer weer een uitmuntende line-up gepresenteerd worden.
Op 14 en 15 augustus is het Parc del Forum in Barcelona het eerste buitenlandse toneel van een weekend lang DGTL Festival. Met 2 dagen festival, 3 podia per dag en ca. 40 artiesten komen liefhebbers van alle diepe elektronische muziekstijlen aan hun trekken. De line-up is een mix geworden van grote internationale headliners, lokale helden en een drietal Nederlandse artiesten: Job Jobse, Tom Trago en De Sluwe Vos.
Tijdens DGTL op 4 en 5 april aanstaande te NDSM-Werf Amsterdam, introduceert het festival de DGTL Powerwharf. Een duurzame proeftuin waar de eerste stappen richting 100% groene festivalstroom worden gezet. Een van die stappen is het Greenchoice Electric Hotel. Daar kunnen mensen hun mobieltjes makkelijk en veilig laten 'logeren' en opladen met 100% groene stroom.
Op 4 en 5 april vindt voor de derde keer het DGTL festival plaats op de NDSM-Werf in Amsterdam Noord. Filmmuseum EYE, dat op tien minuten fietsen ligt van het NDSM terrein, slaat de handen in één met DGTL en is de officiële culturele partner geworden van het festival. Binnen de pijler DGTL ART worden tijdens het festival exclusieve beelden uit het archief van EYE vertoond in een zes meter hoge containerinstallatie. 1
DGTL Festival is terug op de NDSM-Werf. Tijdens het paasweekend vertegenwoordigen meer dan 80 artiesten van over de hele wereld de beste innovatieve elektronische muziek van dit moment. Van populaire acts als Jamie Jones, Maceo Plex, Dixon en Ten Walls tot underground-grootmeesters zoals Michael Mayer, Move D en John Talabot. Tel daar een uitgebreid kunstprogramma en het milieuprogramma 'DGTL Revolution' bij op en je hebt de perfecte opening van het festivalseizoen. 4
DGTL Festival update
7 februari 2014
Ook dit jaar opent DGTL festival het Amsterdamse festivalseizoen. In 2014 is DGTL festival een tweedaags festival dat op zaterdag 19 en zondag 20 april weder- om zal plaatsvinden op de NDSM-Werf. De camping in het nabijgelegen Vliegenbos in Amsterdam-Noord biedt onderdak aan ruim 1000 festival bezoekers. 1
DGTL is terug in 2014 als dé opening van het festivalseizoen met een heuse weekender. De historische 5 graden celsius tijdens de eerste editie is klaarblijkelijk niemand in de koude kleren gaan zitten. Gelukkig voor de koukleumen onder ons, valt paasweekend volgend jaar 3 weken later. Op 19 en 20 april is de NDSM-Werf in Amsterdam Noord het domein van een weekend lang DGTL. Met 2 dagen festival, 6 podia en 81 artiesten komen liefhebbers van de diepere elektronische muziekstijlen aan hun trekken. 9
DGTL ADE Trilogy
6 september 2013
Na het succes van het eerste DGTL festival, debuteert DGTL op ADE met drie bijzondere avonden op Amsterdam's rauwste locatie. De oude Scheepsbouwloods op de NDSM werf is op 17, 18 en 19 oktober het toneel voor drie avonden van formaat. Gewapend met een dik soundsystem en een line up met onder andere: Gui Boratto, Jamie Jones, Guy Gerber, DJ Koze, Âme, Four Tet en Pachanga Boys brengt DGTL de ultieme warehouse experience.
Pleinvrees en STRAF_WERK slaan 30 maart opnieuw de handen inéén voor Amsterdam's next best thing: DGTL. Een nieuwe festivalformule op de NDSM-Werf in Amsterdam.