Partyflock
 

Amsterdam Dance Event

Amsterdam Dance Event
29 maart 2020
organisator
SiteSite amsterdam-dance-event.nl
E-mailinfo@amsterdam-dance-event.nl
AdresAmsterdam
Nederland Nederland
Oprichting1996
Linksfacebookpageinstagramlinkedinsoundcloudtiktokxyoutube
Ook herkend als
  • ADE

Informatie

Festival
The ADE Festival features 300 events and 2,000 DJ's over five days in 80 clubs and venues, which together combine to make Amsterdam one of the busiest and most inspiring clubbing cities in the world. The program features the biggest artists on the planet alongside fresh, upcoming talent and everything in between. Every year the ADE Festival attracts 300,000 festival visitors from around the globe and is truly the biggest international club festival covering the whole spectrum of electronic sub-genres.
Nieuws
Op vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober trok Into the Woods ADE Festival alles uit de kast tijdens het Amsterdam Dance Event en op de zondag zorgde een zonovergoten en gratis toegankelijk ADE Hangover voor een knallend einde van ADE.
Op vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober vindt het volledig uitverkochte Into the Woods ADE Festival plaats op de NDSM-werf. Op hetzelfde terrein vormt het gratis toegankelijke ADE Hangover op zondag 22 oktober de officiële afsluiter van ADE. Ruim 80 nationale en internationale DJs verspreid over 8 overdekte en dichte stages zetten tijdens Into the Woods ADE Festival de toon en op de zondag trekken meer dan 30 DJs en live acts tijdens ADE Hangover nog een keer alles uit de kast.
Fans van het Amsterdam Dance Event (ADE) konden gisteren genieten van een twee uur durende livestream opgenomen vanaf een unieke locatie op Schiphol. De populaire Nederlandse DJ's Ferry Corsten en Joris Voorn gaven een exclusief optreden in een oude toren op de D-pier met een 360-graden zicht over de luchthaven.
Martin Garrix maakt dit jaar een grote impact tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) met de lancering van zijn eigen biljet voor het goede doel, de ''Garrix 10''. In dezelfde week lanceert hij ook een speciale JBL Flip 6, mede ontworpen door Martin Garrix zelf.
Amsterdam Dance Event (ADE) heeft zijn conferentieprogramma voor 2023 afgerond met een hele reeks recente toevoegingen. Adam Beyer brengt een creatieve keynote over het succes van zijn label Drumcode en de kunst van A&R. A-Trak kijkt terug op 15 jaar Fool's Gold Records en het opbouwen van een internationaal merk. Don Diablo gaat diep in op wat menselijke creativiteit uniek maakt in een wereld waarin AI snel gaat domineren, Jayda G inspireert bezoekers om klimaatactie actief te ondersteunen als arties.
Amsterdam Dance Event (ADE) viert 50 jaar hiphop tijdens de ADE Beats-conferentie met grondlegger en DJ-legende Grandmaster Flash.
Het ADE Golf Tournament is terug voor de langverwachte tweede editie, op vrijdag 20 oktober op The International, een van de beste golfbanen in Nederland. ADE Golf vindt plaats tijdens het Amsterdam Dance Event waarvoor (dance) music professionals uit de hele wereld naar Amsterdam afreizen. Voortbouwend op het succes van het eerste evenement nodigen organisatoren Marc Wesseling en Eric Keijer artiesten, boekingsagenten, promotors en liefhebbers uit de wereld van muziek, entertainment en media uit voor een dag van ontspanning, netwerken en een vriendschappelijke competitie. Organisaties die willen deelnemen, kunnen zich inschrijven ade-golf.com.
Armin van Buuren is een van de sprekers tijdens de ADE Pro conferentie van Amsterdam Dance Event (ADE). Hij gaat ondermeer in op 20 Jaar Armada met label CEO Maykel Piron en Nadine van Bodegraven. Verder is de komst van onder meer de Amerikaanse muziekproducent Dillon Francis, The Blessed Madonna, HoneyLuv en DJ Minx, de Grammy Award-winnende componist van HBO's The White Lotus bevestigd.
Een kleine twee weken na de Witte's iconische afsluiter tijdens Lowlands 2023 maakt festivalorganisatie ALDA bekend dat Charlotte de Witte wordt toegevoegd aan de AMF line-up als The Next Decade act. 1
Van donderdag 19 tot en met zondag 22 oktober vormt de NDSM-loods weer het decor van de ADE-programmering van DGTL. Verspreid over zes shows genieten zo'n 30.000 bezoekers vier dagen lang van een grootse line-up aan DJ's en live acts.
Afgelopen zomer is er een nieuwe dj-combinatie opgestaan in de vorm van James Hype en Meduza. Speciaal voor 's werelds #1 club Hï Ibiza ontwikkelden ze hun eigen concept genaamd 'Our House'. Eerder dit jaar maakte de Ibiza-residency al een uitstapje naar The Brooklyn Mirage in New York voor een uitverkocht evenement. Vandaag kondigen ze een exclusieve Amsterdam Dance Event show aan. Op vrijdag 20 oktober op het Hembrugterrein in Zaandam.
ADE Arts & Culture keert terug voor haar derde editie met een reeks nieuwe projecten die de artistieke connecties tussen elektronische muziek en andere kunstvormen opzoeken. Voor de editie van 2023 staat het programma in het teken van de makers van nu, de positieve impact die elektronische muziek heeft op makers en luisteraars en het verbreden van de horizon van bezoekers.
Amsterdam Dance Event (ADE) en muzieklabel Top Notch organiseren tijdens de ADE Lab conferentie gezamenlijk de eerste editie van TopCon. Met de eendaagse takeover richten de twee partijen zich met talks, Q&A's en panels op toekomstige cultuurmakers en professionals. ADE x TopCon vindt plaats op zaterdag 21 oktober 2023 en is onderdeel van het bredere ADE Lab, een vierdaags programma voor educatie en talentontwikkeling gericht op jonge artiesten, producers en aspirant-professionals.
Sinds Colin Benders zichzelf opnieuw heeft uitgevonden als live-performer met modulaire synthesizers en elektronische instrumenten, speelde hij al meerdere keren op 's werelds grootste dancefestival. Zo verzorgde de Utrechter in 2018 nog het officiële ADE-openingsconcert samen met het Metropole Orkest. Dit jaar presenteert hij een avontuurlijke clubnacht in de Rabozaal: "Colin Benders Invites".
Van woensdag 18 t/m zondag 22 oktober wordt Amsterdam weer gehuld in het iconische zwart en geel van het Amsterdam Dance Event, een van de meest toonaangevende dance-festivals ter wereld. Club Westerunie, gelegen op de Westergas pal naast de iconische gashouder – o.a. bekend van Awakenings – brengt als een van de grootste clubs uit de stad - het eerste deel van het programma naar buiten.
On Friday October 20th 2023, Sunnery James & Ryan Marciano, in collaboration with E&A Events, are set to bring the highly anticipated SONO Labelnight to AIR Amsterdam during the Amsterdam Dance Event (ADE) week.
Amsterdam Dance Event (ADE), 's werelds grootste clubfestival en de belangrijkste zakelijke conferentie voor elektronische muziek, maakt vandaag de eerste selectie artiesten bekend.
Into the Woods ADE Festival heeft de eerste 30 namen van het programma bekendgemaakt. Het festival vindt tijdens Amsterdam Dance Event op vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober plaats op de NDSM-werf.
Speciaal voor het 10-jarig jubileum keert Audio Obscura tijdens Amsterdam Dance Event op 19, 20 en 21 oktober terug met drie grandioze daytime events
Amsterdam Dance Event (ADE) en Eventix kondigen met trots hun driejarige en exclusieve samenwerking voor de ADE Pro Conference aan, die de ticketingervaring van bezoekers aanzienlijk zal verbeteren. Dit vooruitstrevende partnership brengt twee sterk innovatieve partijen samen die met hun gedeelde digitale kennis een naadloos aansluitende ticketing- en bezoekerservaring zullen creëren.
AMF, het grootste evenement tijdens Amsterdam Dance Event, slaat na tien jaar officieel een nieuw hoofdstuk in en kijkt vooruit. Door het programmeren van gevestigde namen als Afrojack en Armin van Buuren naast de immens populaire James Hype en Meduza laat AMF zien waar de toekomst ligt. AMF houdt voor de aankomende editie één headliner achter de hand, deze AMF-debutant wordt gedurende de zomer bekend gemaakt en staat symbool voor de richting van het merk in haar tweede decennium. AMF vindt dit jaar plaats op zaterdag 21 oktober in de Johan Cruijff ArenA tijdens Amsterdam Dance Event. Tickets voor AMF zijn verkrijgbaar via amf-festival.com, ticketprijzen starten vanaf €89,00.
Amsterdam Dance Event (ADE) organiseert het allereerste live-interview en Q&A met Claptone. Hiermee wordt het 10-jarig jubileum van de hitsingle "No Eyes" gevierd. Fans en professionals krijgen de mogelijkheid dichter dan ooit bij de enigmatische artiest achter het gouden masker te komen. Tijdens de komende editie van ADE Pro wordt een blik geworpen op de opkomst en de carrière van de artiest.
Met 2022 net achter de rug maakt Martin Garrix zich al helemaal op voor 2023, en vandaag kondigt hij officieel de terugkeer aan van zijn spectaculaire Amsterdam Dance Event shows op 20 en 21 oktober 2023 in de RAI Amsterdam. 1
Afgelopen zaterdagnacht betraden onder anderen Armin van Buuren, Martin Garrix, Tiësto en Afrojack & Nicky Romero als II=I het podium in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam voor de 10e editie van AMF. Het evenement was volledig uitverkocht en was het grootste evenement dat plaatsvond tijdens het Amsterdam Dance Event met meer dan 40.000 bezoekers. Gedurende de nacht werden de dj-sets van de internationale superster DJ's uitgezonden via AMF.tv, en in samenwerking met TikTok, ook via het AMF TikTok-kanaal. Honderdduizenden mensen van over de hele wereld hebben het evenement online gevolgd.
Vandaag is de 27e editie van het Amsterdam Dance Event (ADE), 's werelds grootste clubfestival en meest invloedrijke zakelijke conferentie voor elektronische muziek, officieel van start gegaan. Op het programma staan meer dan 1.000 evenementen en initiatieven in 200 locaties door heel Amsterdam, waar meer dan 2.500 artiesten en sprekers gedurende vijf dagen en nachten op zullen treden. De organisatie verwacht 450.000 bezoekers voor het evenement. Dit jaar markeert ook de langverwachte terugkeer van de ADE Pro-conferentie naar thuisbasis Felix Meritis, waarvoor de kaarten volledig zijn uitverkocht.
"Always Bright, the leading performance supplement company in The Netherlands, is presenting an exclusive event during the Amsterdam Dance Event with the worlds leading DJs - and no hangovers. All visitors will receive a free sachet of BrightRecover, which provides hangover relief the morning after the party. During the event, visitors can taste BrightParty - the company's social energy booster drink. The star-studded lineup includes Sam Feldt, Goldfish, Alle Farben, Retrovision, and many more. Join us for the brightest night of your life - and a bright morning after.
Armin van Buuren begint op zaterdag 22 oktober als nieuwe presentator van 538 Dance Department, live vanaf AMF. Van 21.00 tot 00.00 uur trakteert de 538-dj luisteraars op de grootste dancehits uit verschillende genres, terwijl verschillende dj's uit de line-up een bezoek aan de studio brengen.
Over een week barst de 26ste editie van het Amsterdam Dance Event los en wordt Amsterdam weer 5 dagen het toneel van de internationale dance-scene. Westerunie is als een van de grootste clubs van Amsterdam dit jaar voor de 14de keer (sinds de opening in 2007) onderdeel van ADE.
Met de laatste toevoegingen van onder meer Avalon Emerson US, Chuckie NL, Cata.Pirata ZA, DJ Marcelle NL, Hyperaktivist VE, Kölsch DK, Lion Kojo NL, Mama Snake DK, Nicky Romero NL, Oishī NL, Peggy Gou KR en Skin on Skin SD aan het festival, heeft het Amsterdam Dance Event haar programma voor 2022 compleet. 's Werelds grootste clubfestival en meest invloedrijke conferentie voor elektronische muziek vindt van 19 tot en met 23 oktober plaats, waarmee Amsterdam vijf dagen lang het centrum is voor de mondiale elektronische muziekindustrie.
Our House Museum
10 oktober 2022
Amsterdam Dance Event is dit jaar weer in vol ornaat terug. Reden voor Our House museum om goed uit te pakken en een divers programma samen te stellen in het museum, uiteenlopend van panels, book signings, exclusieve releases, in-store muziek sessies en meet en greets. Een breed scala aan muziekgenres krijgt speciale aandacht, met op vrijdag de officiële release van het eerste en oudste houselabel ooit, Trax Records, dat nieuw leven ingeblazen krijgt door niemand minder dan Chicago House-legende DJ Pierre, die speciaal voor de gelegenheid zal over vliegen.
Amsterdam Dance Event (ADE), 's werelds grootste clubfestival en de belangrijkste zakelijke conferentie voor elektronische muziek, maakt vandaag haar conferentie programma compleet met wereldwijd bekende artiesten en leiders uit de muziekindustrie. Onder hen bevinden zich Hardwell, die spreekt over zijn recente comeback na drie jaar en het onderwerp van mentale gezondheid, een live editie van de RA Exchange podcast met Peggy Gou, Martin Garrix in gesprek met Joseph Capriati, en een live NFT minting masterclass door Richie Hawtin. 3wq
Toen de Britse DJ en producer Scott Garcia in 1997 'It's A London Thing' uitbracht, had hij niet kunnen bedenken dat het zo'n grote impact zou hebben. Nu, 25 jaar later, staat het bekend als één van de grootste, zo niet het grootste UK Garage anthem.
Het DJ- en producerduo Vessbroz uit Waalwijk organiseert op 20 & 22 oktober hun eerste ADE-event genaamd Tikkieland. Voor twee dagen lang zal Lil' Amsterdam Centraal Station omgetoverd worden tot een Perzisch paleis. Tikkieland wordt een dynamisch en uniek concept waar, in het bijzonder, vluchtelingen in het zonnetje worden gezet. 8
SLAM! pakt groots uit tijdens Amsterdam Dance Event (ADE). Het station is van woensdag 19 oktober tot en met zaterdag 22 oktober live te horen vanuit het epicentrum van de dancemuziek;
ADE Lab is ADE's nieuwe platform voor educatie en talentontwikkeling gericht op jonge producers en aspirant-professionals. Bekende artiesten als Carl Cox, Ellen Allien, Oliver Heldens, Nicky Romero en Van Anh hebben hun medewerking aan masterclasses toegezegd en daarnaast worden inhoudelijke sessies met de teams van onder meer Spotify, SoundCloud, Beatstars, ID&T, Armada Music, Martin Garrix' STMPD Studio's en Charlotte de Witte's platenlabel KNTXT georganiseerd. ADE Lab vindt plaats van woensdag 19 tot en met zaterdag 22 oktober in Amsterdam.
Na een wervelende week vol festivals en clubnachten vormt ADE Hangover op zondag 23 oktober de officiële afsluiter van het Amsterdam Dance Event op de NDSM-werf. Op deze laatste dag wordt de werf bewerkt met live muziek, DJ's, kunst, een markt, hottubs en alle ingrediënten voor een comfortabele kater. Jong en oud, tantes en buren: iedereen krijgt de Hangover gratis cadeau van Amsterdam Dance Event, Into the Woods en Stichting NDSM-Werf.
Alle kaarten voor AMF, dat tijdens het Amsterdam Dance Event plaatsvindt, zijn officieel uitverkocht. 35.000 dancefans, waarvan 65% buitenlandse bezoeker, verzamelen op zaterdag 22 oktober in de Johan Cruijff ArenA om optredens van o.a. Armin van Buuren, Martin Garrix, Tiësto en Afrojack b2b met Nicky Romero te aanschouwen. Daarnaast vindt ook de jaarlijkse DJ Mag Top 100-ceremonie plaats tijdens AMF en wordt 's werelds nieuwe #1 DJ bekend gemaakt.
Na het enorme succes van ROQ 'N Rolla Labelnight 2019 is het eindelijk zover: Op 19 oktober keert het bekende muzieklabel terug met een nieuwe editie tijdens het Amsterdam Dance Event. In deze unieke nacht maakt de bezoeker kennis met de artiesten van ROQ 'N Rolla, BAD MANOR en sublabels Nouveau Riche en Lieve Jongens. Liveoptredens van gevestigde namen zoals Snelle, Jebroer, Digitzz en Tally en knallende DJ-sets van Lady Bee, Jay Psar en vele anderen beloven een wilde nacht op de dansvloer.
Secret Project Festival maakte vorig jaar haar Europese debuut tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) voor maar liefst 20.000 bezoekers tijdens een uitverkochte editie. Organisatoren Insomniac en ALDA kondigen vandaag een nieuwe ADE-editie aan. Op zaterdag 22 oktober 2022 zal het Amerikaanse Secret Project Festival opnieuw neerstrijken op het Hembrugterrein in Zaandam. Met op de line-up techno legendes als Marco Carola en Sven Väth, maar ook dé nieuwe generatie pioniers zoals Michael Bibi, HAAi en Patrick Topping.
One of the leading Hard Dance labels, always thinking outside the box and looking for the perfect opportunities to broaden the sound, Dirty Workz has been on top of the game for over 15 years!
De Zweedse dj Eric Prydz brengt zijn spectaculaire HOLO show naar Ziggo Dome voor een exclusieve Europese show op donderdag 20 oktober 2022, tijdens het Amsterdam Dance Event. De pre-sale voor de show start woensdag 10 augustus om 12:00 uur en de reguliere kaartverkoop start vrijdag 12 augustus om 12:00 uur.
Op zaterdag 22 oktober viert AMF haar tienjarig bestaan in de Johan Cruijff Arena, tijdens het Amsterdam Dance Event. Met dj-sets van Armin van Buuren, Brennan Heart, Martin Garrix, Tiësto, Timmy Trumpet, Topic, en AMF's eigen II=I concept: een exclusieve back to back set van Afrojack en Nicky Romero. AMF zal daarnaast opnieuw podium bieden aan de jaarlijkse DJ Mag Top 100-ceremonie, voor het tiende achtereenvolgende jaar wordt 's werelds #1 DJ onthuld tijdens AMF.
De evenementen van Audio Obscura zijn onmisbaar tijdens Amsterdam Dance Event, dat staat vast. De befaamde organisatie is dit jaar dan ook blij aan te kondigen in volle kracht terug te zijn met drie fenomenale evenementen op 20, 21 en 22 oktober.
Na het succesvolle debuut tijdens haar vorige editie keert het ADE Arts & Culture programma terug met een reeks artistieke cross-over projecten tijdens Amsterdam Dance Event 2022. De eerste bevestigde samenwerkingen zijn onder andere Tamara Shogaolu's transformatie van de Westerkerk naar een oase van rust voor de vermoeide raver, een reis door licht en geluid met kunstenaar Nick Verstand in Theater Carré en residenties voor artiesten bij Villa Buitenlust en NXT Museum.
Satori & The Band Of Space zullen op woensdag 19 oktober met een show in Paradiso ADE aftrappen. Voor Satori, die recent zijn vijfde album 'Dreamin' Colours' uitbracht, is het voor het eerst in twee jaar dat hij met zijn Band From Space weer in Nederland optreedt. Speciaal voor ADE wordt de komende maanden een volledig nieuwe show ontwikkeld.
Het Metropole Orkest opent op woensdag 19 oktober zoals vanouds het Amsterdam Dance Event in de Melkweg. Samen met de Amerikaanse elektronische muziekpionier Suzanne Ciani verzorgen ze de officiële opening van de eerste volledige editie van ADE sinds de pandemie. Het orkest laat zich meevoeren in de betoverende quadrophonic wereld van de 'Diva of the Diode'. Bij dit eenmalige optreden zal Ciani een vierdimensionale ruimtelijke beweging van het geluid aansturen. Krachtige luidsprekers in tegenovergestelde hoeken zullen een hypnotiserende surround sound-ervaring creëren waar elektronische en akoestische instrumenten met elkaar verweven zijn.
Het Amsterdam Dance Event (ADE) maakt zich op voor een volledige terugkeer tijdens ADE 2022, wat plaatsvindt van 19 tot en met 23 oktober. De eerste bevestigde sprekers voor de ADE Pro conferentie zijn onder meer Diplo, Sunnery James & Ryan Marciano, Suzanne Ciani en Youssou N'Dour. Ciani en N'Dour zullen naast hun keynotes ook tijdens het festivalprogramma live te zien zijn, naast artiesten zoals Afrojack, Armin van Buuren, Ben Böhmer, CloZee, DJ Stingray 313, Louisahhh, Oliver Heldens, Tiësto, Worakls Orchestra en vele anderen.
Jessie Ware komt zondag 31 juli naar Milkshake Festival op het Westergasterrein in Amsterdam. De Engelse singer-songwriter maakt haar opwachting op de Supertoys Stage op zondag op het tweedaagse festival. Jessie Ware heeft met haar albums en singles in het Verenigd Koninkrijk diverse Top 10-noteringen op haar naam staan. Bovendien leverde de tekstuele bijdragen aan nummers van onder anderen Ed Sheeran.
Het Amsterdam Dance Event (ADE) viert haar komende editie van 19 tot en met 23 oktober 2022. Naast het festival zal volgend jaar ook de toonaangevende zakelijke conferentie weer terugkeren, nadat deze voor de afgelopen editie was afgelast. 1
Vandaag wordt officieel het startschot van ADE 2021 gegeven met het ontsteken van het kunstwerk BAKEN; een lichtpunt van hoop aan de horizon voor de elektronische muzieksector, dat vanaf het dak van de A'DAM Toren over heel Amsterdam zal schijnen tijdens het Amsterdam Dance Event.
Tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) brengen lichtkunstenaars Boris Acket en Chris van Meer in samenwerking met Lumus Instruments een 'BAKEN' van licht over Amsterdam. Het topje van de A'DAM Toren schijnt als een vuurtoren, als een sein van hoop voor de nacht- en festivalsector. 'BAKEN' is te bewonderen op het dak van de A'DAM Toren tegenover Centraal Station in Amsterdam Noord. De lichtbron is te zien tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) van 13 t/m 17 oktober, met een speciale openingsceremonie op 13 oktober. De verlichting is dagelijks bij zonsopgang en zonsondergang zichtbaar.
De organisatie van het Amsterdam Dance Event heeft, in samenwerking met clubs en festivalorganisatoren, meer dan 350 ADE Festival en Arts & Culture evenementen op 140+ locaties bevestigd, sinds het besluit van vorige maand om het evenement door te zetten. ADE 2021 vindt plaats van 13 t/m 17 oktober.
De mysterieuze man met het gouden masker en miljoenen fans, Claptone, komt voor zijn grootste ADE show ooit naar de AFAS live! Op vrijdag 15 oktober staat de muziektempel op de Johan Cruijff boulevard in het teken van The Masquerade.
De gele vlaggen wapperen eindelijk weer in onze hoofdstad. Dat kan maar één ding betekenen: het Amsterdam Dance Event staat voor de deur. Vanaf volgende week woensdag staat Amsterdam volledig in het teken van party's met de beste artiesten ter wereld. Dat het event populair is, blijkt uit de vele stijf uitverkochte feesten. Wie achter het net heeft gevist om zijn of haar favoriete artiest na al die tijd weer te bewonderen, heeft nu toch nog een extra kans op de ultieme party ervaring tijdens ADE. Desperados verstopt komend weekend op 9 plekken in Amsterdam in totaal 40 ADE Festival passen.
Amsterdam Dance Event, here we come! Op vrijdag 15 oktober neemt de hottest party van 't land voor het eerst de hoofdstad over tijdens de ADE special in Club Maïa Amsterdam! Verwacht een bomvolle club met de mooiste ladies, ijskoude drankjes, superstar dj's en alleen maar good vibes! Waan jezelf tot een echte Super Rich Kid & join the party.
Met het verplaatsen naar schatting meer dan 350 geplande evenementen naar de dag en avond, keert Amsterdam Dance Event weer terug in fysieke vorm, sinds het begin van de coronacrisis. In samenwerking met de gemeente, clubeigenaren en festivalorganisatoren heeft ADE de mogelijkheden om overdag te programmeren onderzocht en de organisatie is opgelucht dat het overgrote deel van het festival bevestigd is. 3
Audio Obscura is klaar om de heropening van de dansvloeren te vieren en kondigt drie events aan tijdens Amsterdam Dance Event 2021. De events vinden plaats op vrijdag 15 oktober van 16:00 tot 23:59 uur en op zaterdag 16 en zondag 17 oktober van 14:00 tot 23:59 uur. Samen goed voor een spectaculaire 28 uur durende programmering.
To celebrate the return of live music after an 18-month stint, Tiësto's label Musical Freedom will return to ADE for a special evening showcase at Amsterdam's Club NOVA on Saturday the October 16th. The evening will feature Musical Freedom's most talked about up and coming artists, alongside established DJs that represent the label's finely crafted reputation.
Nicky Romero verplaatst zijn inmiddels iconische showcase, Nicky Romero & Friends, van zijn label Protocol Recordings naar een eerder tijdstip. Het evenement, dat plaatsvindt in de Amsterdamse Escape, wordt vervroegd naar 18:00u en eindigt om middernacht. De dj is tijdens de showcase te zien met de al gevestigde namen van zijn label, ook neemt hij een aantal surprise guests mee.
Ondanks de gister aangekondigde corona maatregelen, waaronder het sluiten van horeca tussen 00:00 en 06:00, kan het ADE festival volgens directeuren Jan-Willem van de Ven en Meindert Kennis zoals gepland plaatsvinden van 13 t/m 17 oktober. De nieuwe set maatregelen is volgens de directie op zijn minst vreemd te noemen, maar hoeft wat betreft de organisatie desondanks geen belemmering te zijn voor het organiseren van een sterk en veilig ADE Festival binnen de geldende coronaregels. De komende dagen kijkt de organisatie in samenwerking met de gemeente naar de specifieke implicaties binnen de nieuwe set maatregelen voor elk type evenement binnen het totale ADE aanbod.
De organisatie van het Amsterdam Dance Event (ADE) maakt zich zorgen of het evenement volgende maand wel kan doorgaan en in welke vorm. Dat laten directeuren Jan-Willem van de Ven en Meindert Kennis in aanloop naar de coronapersconferentie van dinsdagavond weten. 1
Op zaterdag 16 oktober komt de Berlijnse DJ en producer Paul Kalkbrenner met zijn Episode One concertreeks naar de AFAS Live tijdens het Amsterdam Dance Event. Voorafgaand aan de volledig nieuwe liveshow zal er ook een speciale screening te zien zijn van de cultfilm 'Berlin Calling', waarin Kalkbrenner de hoofdrol speelt.
Amsterdam Dance Event (ADE) lanceert haar gloednieuwe Arts & Culture-programma, waarin bezoekers de kruisbestuivingen tussen dance cultuur en kunst kunnen ontdekken met een programma dat verspreid is door Amsterdam. Onder de eerste bevestigde samenwerkingen bevinden zich onder meer Nelly Ben Hayoun, Helena Basilova, een artist-in-residency programma met Nxt Museum en meer.
Na maanden van speculatie onder fans kondigde DGTL vandaag aan dat zijn event tijdens het Amsterdam Dance Event zal plaatsvinden op 14, 15 en 16 oktober in de NDSM Loods.
AMF keert op zaterdag 16 oktober 2021 terug naar de Johan Cruijff Arena voor een fysieke editie. Met dj-sets van Armin van Buuren, Brennan Heart, David Guetta, Tiësto, Timmy Trumpet, Topic en AMF's eigen II=I (Two is One) concept: met dit jaar een exclusieve set van Afrojack samen met Nicky Romero. Ook de bekendmaking van de 'DJ Mag Top 100' met uitreiking van de award voor nummer 1 dj van de wereld vindt weer plaats tijdens AMF.
De organisatie van het Amsterdam Dance Event heeft vandaag aangekondigd aan een (deels) fysieke jubileumeditie te werken, meldt het ANP. Het evenement zou van 13 tot en met 17 oktober op verschillende locaties in Amsterdam plaats moeten vinden.
We're, once again, joining forces with some of the biggest names in the game for Amsterdam Dance Event 2021. With 3 top-class shows divided over 2 amazing locations, ADE 2021 is shaping up to be something special! Ticket sales start next Tuesday March 30th at 12:00 pm CEST. Pre-register for your favourite show via the links below.
Online dance events
11 november 2020
Baal jij er ook zo van? Thuis op de bank zitten, terwijl je weet dat de dansvloeren in Amsterdam er verlaten bij liggen en je daar het liefst weer eens een avond lang helemaal los zou gaan? Het niet meer fysiek bij elkaar kunnen komen is voor iedereen een enorme uitdaging, maar voor het uitgaansleven is het een mokerslag. Uitgaan, dansen en eens even lekker uit je plaat gaan doe je toch door fysiek ergens te zijn. Events werden de afgelopen tijd aan de lopende band afgelast waarmee het uitgaansleven, een van de highlights van Amsterdam, stil is komen te liggen. 15
De 25e editie van het Amsterdam Dance Event, dat de afgelopen vijf dagen voor het eerst volledig digitaal plaatsvond, heeft miljoenen bezoekers bereikt. Ook de conferentie die ADE jaarlijks organiseert is in deze nieuwe vorm een groot digitaal succes.
A.s. vrijdag pakt SLAM! uit met de SLAM! MixMarathon ADE special. De zender brengt de nodige portie dancemuziek speciaal voor iedereen die met (een beetje) weemoed terugkijkt naar het Amsterdam Dance Event. Nu de 25ste editie van het wereldberoemde muziekevent voornamelijk online zal plaatsvinden, haalt het station komende vrijdag de meest memorabele sets van de SLAM! MixMarathon XXL van 2019 uit het archief. Luisteraars en kijkers worden getrakteerd op grote namen als Sunnery James & Ryan Marciano, Armin van Buuren, Kris Kross Amsterdam en Meduza. De DJ-sets zijn tussen 06:00 en 00:00 uur te horen op radio als ook te zien op SLAM! TV en het SLAM! Music kanaal op YouTube.
In aanloop naar de 25e editie van Amsterdam Dance Event (ADE) hebben Buma Cultuur en ADE een rapport laten opstellen in verband met de invloed van Covid-19 op de Nederlandse elektronische muziekindustrie. De branche is in acuut gevaar. Zonder overheidssteun kan de leidende positie binnen enkele maanden verloren gaan en daarmee tienduizenden banen. 1
Het Amsterdam Dance Event en Beatclub onthullen een speciale sessie van "The Evolution of Our Sounds", dat zal plaatsvinden als het slotevenement van ADE Pro. Het evenement wordt op vrijdag 23 Oktober om 21.00 uur uitgezonden via het ADE Online-platform, en is gratis en voor iedereen toegankelijk. Deze exclusieve blik in het artistieke en creatieve leven van artiesten die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de wereldwijde muziekscene, vindt plaats met niemand minder dan de legendarische producer Timbaland, DJ en productiegigant David Guetta, en de toonaangevende Nederlandse DJ en producer Martin Garrix. Het gesprek wordt gemodereerd door BBC Radio1 DJ Danny Howard.
NDSM Music zendt met Amsterdam Dance Event 2020 haar programma live uit op stream. In 5 dagen meer dan 50 uur aan topartiesten, labels en de nieuwste talenten in house- en technomuziek. Vanwege de nieuwe maatregelen worden er COVID-19 proof digital dance parties georganiseerd om vanuit de huiskamer middels videoconferenties wereldwijd samen te dansen.
In de week van ADE (Amsterdam Dance Event) brengt JUKE een ode aan 30 jaar dance met de Dutch Dance Podcast, een podcastserie met meeslepende avonturen over de weg naar het wereldwijde succes van Nederlandse dance iconen mét alle daarbij komende ups en downs. In drie afleveringen van twintig minuten neemt dance expert en journalist Arne van Terphoven de luisteraar mee door 30 jaar dance geschiedenis.
Neem ons mee naar betere tijden waarin we samen konden genieten van de beste DJ's en muzikanten op de heetste plekken van Amsterdam. Laat ons je tofste ADE ervaring zien en deel dit met alle andere ADE genieters in Appic. De beste ervaring krijgt een Appic prijs! 2
Het Amsterdamse podium biedt óók dit jaar ruimte aan een kleurrijk palet van elektronische genres en disciplines tijdens Amsterdam Dance Event. Onder de noemer 'ADE Specials' wordt van woensdag 21 t/m zondag 25 oktober een aangepast en coronaproof-programma gepresenteerd, met audiovisuele (live)shows, dj-sets en producer workshops. Daarbij wordt in Melkweg Cinema in samenwerking met Africadelic een unieke selectie van nieuwe muziekdocumentaires en short films vertoond die de invloed van zwarte cultuur op elektronische muziek belichten. Hieronder de highlights en een overzicht van het volledige programma.
Het Amsterdam Dance Event (ADE), 's werelds grootste clubfestival en belangrijkste conferentie voor elektronische muziek, vindt als digitale conferentie plaats van woensdag 21 tot en met zondag 25 Oktober. De eerste sprekers voor het ADE Pro programma zijn vandaag bekend gemaakt. Het aanbod wordt daarnaast aangevuld met een select aantal fysieke zitconcerten en multidisciplinaire kunstprojecten onder de ADE Specials banner, conform de huidige overheidsmaatregelen rondom Covid-19 en in nauw overleg met de gemeente Amsterdam.
Van woensdag 21 tot en met zondag 25 oktober staat onze hoofdstad in het teken van de 25e editie van het Amsterdam Dance Event, 's werelds grootste clubfestival en belangrijkste zakelijke conferentie voor elektronische muziek en haar industrie. Als onderdeel van deze jubileumeditie keert de organisatie met ADE Pro terug naar de Felix Meritis, dat eerder al van 1999 tot 2016 fungeerde als het "kloppend hart" van de conferentie.
Op vrijdag 23 oktober komt The Chainsmokers voor een show naar de Amsterdamse Ziggo Dome. Het concert dat plaatsvindt tijdens het Amsterdam Dance Event in 2020 maakt deel uit van hun Euro Tour.
Audio Obscura returns to the stunning Muziekgebouw aan 't IJ for another unforgettable night during Amsterdam Dance Event 2019 where they team up once again with Joris Voorn's Spectrum.
The Amsterdam Dance Event just got even more tantalising with the news that progressive house masters Hernan Cattaneo and Nick Warren are teaming up for an unmissable day party where their Sudbeat x The Soundgarden concepts join forces. Taking place on Friday 18 October at the stunning waterside concert hall Muziekgebouw aan 't IJ.
Eelke Kleijn's DAYS like NIGHTS party returns to ADE for 2019 with another unmissable day party alongside Guy J's Lost & Found concept. Taking place in the industrious confines of Transformatorhuis + WesterUnie in Amsterdam's gorgeous Westerpark, this glorious 8-hour party takes place on Saturday 19 October with a top-draw line-up in tow.
Audio Obscura x Trick
17 oktober 2019
On Saturday October 19 we'll team up with Patrick Topping and his recently launched Trick record label. The main man will be joined by Dublin's anthem-generating Krystal Klear, electronic eccentric Man Power and techno scientist Spencer Parker.
Exposed
11 oktober 2019
Sunnery James & Ryan Marciano: EXPOSED. 
Their biggest solo show to date with an exclusive 3,5-hour live set!
ADE Hangover sluit zondag 20 oktober het Amsterdam Dance Event af met een passend programma op de NDSM-werf. Initiatiefnemers Amsterdam Dance Event, Into the Woods en Stichting NDSM-werf willen hiermee iets terug aan de stad en de nieuwsgierige Amsterdammers geven. Het gratis toegankelijke festival biedt vermaak voor jong, oud en iedereen die de drukke week van clubnachten waardig wil afsluiten. De industriële locatie wordt gevuld met live muziek, DJs, platenmarkt, hottubs, arcade games en kunstinstallaties.
In 2016, 2017 én 2018 lanceerde Armada Music al een driedaagse marathon van haar 'Armada Invites'-livestreamconcept tijdens Amsterdam Dance Event en ook dit jaar is het weer zover tijdens de nieuwe editie van 's werelds grootste dancemuziekconferentie. Van donderdag 17 oktober tot en met zaterdag 19 oktober host het Amsterdamse platenlabel drie exclusieve 'Armada Invites'-events in haar eigen club met elk een eigen muzikale kleur: Trance (donderdag), House/Melodic Techno (vrijdag) en allround dancemuziek (zaterdag).
Pure Trance and Amsterdam go hand in hand. It's a love affair that was first ignited in 2012, when Solarstone celebrated the official launch of the Pure Trance movement. 7 years, 7 incredible editions of Amsterdam Dance Event and countless moments with thousands of worldwide trance lovers sharing their devotion for the scene, later – Pure Trance is proud to announce its return to Dutch soil.
AXE presenteert met trots het AXE Music presents Senses evenement op donderdag 17 oktober in The Loft Amsterdam. Een speciaal event tijdens Amsterdam Dance Event 2019 waar unieke sense experiences centraal staan.
Ingrid van Engelshoven, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, opent op woensdag 16 oktober de 24e editie van Amsterdam Dance Event. Zij gaat in de vooravond in gesprek met een aantal makers van elektronische muziek en gaat aansluitend naar het openingsconcert van het Metropole Orkest met SOHN in de Melkweg. Daar geeft zij om 20.00 uur letterlijk het stokje over aan dirigent Hans Ek die aansluitend het openingsconcert aanvangt.
Dit jaar is er van de ruim 140 feesten tijdens het Amsterdam Dance Event maar één feest wat toegankelijk is voor alleen vrouwen, deze wordt georganiseerd door Femmazing. 1
Met de aankondiging van maar liefst zes evenementen in de Loft van de A'DAM Toren maakt Audio Obscura haar volledige Amsterdam Dance Event 2019 programma compleet. Deze unieke reeks sunrise en sunset evenementen vinden plaats op 18, 19 en 20 oktober waarbij de indrukwekkende line-up bestaat uit onder andere Peggy Gou, HAAi b2b Daniel Avery, Giegling, Tale Of Us, Keinemusik en Adriatique b2b Mano Le Tough en een hele bijzondere special guest.
The French are coming! During Amsterdam Dance Event 2019 OFENBACH will make their debut on hosting their own event 'Ofenbach Live' with a brand-new show! On Friday October 18th these Parisian stars will play a special set mixing up electro with a sound that features rock and French touch influences. Being certified Diamond, multi-platinum worldwide and with 600 million streams in less than 2 years, this ADE Ofenbach will showcase their unique and special LIVE show in the famous Koepelkerk in Amsterdam. Doors will open at 10:00 PM.
This fall two of the strongest forces in the Trance scene will unite at Amsterdam Dance Event to bring you the longest running and most spectacular 'all nighter' concept known to the genre.
G-Star RAW viert haar 30 jarige bestaan middels een unieke muzikale beleving op donderdag 17 Oktober, 2019. 'RAW RAVE' vindt plaats tijdens het Amsterdam Dance Event onder het Rijksmuseum, met optredens van De Staat, Boys Noize en TITIA.
KLEAR
3 oktober 2019
For our fifth ADE anniversary we're breaking the club night boundaries. Together with PLACES + FACES we're presenting you 3 live acts and a lot of surprising experiences on this special club night. KLEAR is an Amsterdam based collective.
Paradiso presents A Night By.. DJ EZ & Elvin Zedo. It will be the fifth time that A Night By alights and the concept is as simple as it sounds: we invite one of our favourite artists from the electronic music scene to essentially host a night. They can invite their chosen guests and curate the evening as they see fit. No one other than DJ EZ will play Paradiso's main room twice on Thursday 17 October during ADE.
At ADE this October - with the biggest event in the electronic music calendar as the backdrop - Derrick May will be launching a new series of nights under the name of Hi-Tek-Soul. Rising to the challenge of the current clubbing climate with a desire to give new opportunities to fresh talent, Derrick takes over curatorial responsibility by initiating a series of back to basics techno nights.
Tchami is een dj/producer uit Frankrijk die wereldwijd geliefd is door liefhebbers van EDM en future house. Het genre is continu in beweging, maar artiesten zoals Tchami verliezen de oorsprong van house niet uit het oog en maken om die reden vaak gebruik te maken van samples. Samen met zijn bevriende en bovendien mysterieuze collega Malaa maakt en draait hij muziek op grote festivals als o.a. Tomorrowland, EDC en Ultra Music.
Hayden James
3 oktober 2019
De Australische producer en songwriter Hayden James speelt op donderdag 17 oktober een liveshow in Paradiso tijdens het Amsterdam Dance Event. Hayden James staat bekend om zijn zomerse housenummers, pakkende melodieën en soulvolle zangstem.
Amsterdam Dance Event, 's werelds grootste dancemuziekconferentie, is veel meer dan een honderdtal feestjes of een ontmoetingsplek voor de professionals uit de industrie. ADE is er juist ook voor de talentvolle producers, om hen te helpen bij het najagen van hun dromen. En dat laatste is precies waar Armada University dit jaar een bijzondere rol in speelt.
On October 18 Kölsch and his label are going to take over de Kromhouthal. The Danish producer Kölsch started his label called IPSO and transformed it into an ever-expanding brand catalog. But what can you expect from his label that evening?
Grootste globale evenement voor elektronische muziek focust op Frankrijk, opent ADE Zen Space en viert 100-jarig bestaan van elektronische muziekinstrumenten.
De mysterieuze man met het gouden masker, Claptone, betovert deze zomer iedere maandag Pacha Ibiza met zijn Masquerade concept. The Masquerade combineert magie, mysterie, intrige en natuurlijk de fijnste house, disco en tech-house!
De Duitse hoofdstad wordt tijdens ADE al jaren traditiegetrouw door Pleinvrees een avond in de spotlights gezet in de Westerunie. Waar o.a. bekende clubs als Sisyphos & Kattermukke in voorgaande jaren een nacht acte de presence gaven is het dit jaar de wereldberoemde club Watergate die de muzikale invulling voor zijn rekening neemt.
Spinnin' Sessions
24 september 2019
Voor het vierde jaar op rij organiseert Spinnin Records het welbekende Spinnin' Sessions feest tijdens Amsterdam Dance Event. Samen met de beste Spinnin artiesten en jullie party animals gaan we de Q-Factory laten schudden op zijn grondvesten op woensdag 16 oktober!
Op dinsdag 15 oktober komt Blasterjaxx terug tijdens ADE met de Maxximize Label Night. Na twee uitverkochte ADE-edities wordt dit jaar de derde show georganiseerd in de Chicago Social Club. Thom en Idir brengen tijdens deze show een set met nieuwe muziek van een uur, waarvan een half uur een B2B set met verschillende dj's die hun opwachting maken. 1
Van woensdag 16 t/m zondag 20 oktober staat Amsterdam geheel in het teken van Amsterdam Dance Event. Binnen dit grootste clubfestival ter wereld slaagt Melkweg er elk jaar opnieuw om ruimte te bieden aan een kleurrijk palet van genres en disciplines. Tijdens ADE ontvangt Melkweg méér dan 100 acts en gaat 62 uur lang open met clubnachten, liveshows, films en conferenties voor avond- en nachtdieren in alle soorten en maten. Hieronder een kleine greep highlights en het volledige programma. 1
Op 17 oktober vindt voor de tweede maal van Nederlandse Dj Mike Williams zijn eigen avond plaats tijdens ADE met dit keer: Mike Williams in Concert. Na het succes van zijn eerste solo avond vorige jaar in de Jimmy Woo host Mike Williams dit jaar zijn event in de Koepelkerk. De avond wordt voorafgegaan door een intieme pianosessie door Mike Williams, exclusief voor zijn grootste fans.
Bezoekers van Amsterdam Dance Event krijgen de mogelijkheid om een eigen feest onder de vlag van het wereldwijd toonaangevende platform voor elektronische muziekcultuur en innovatie te geven. De komende weken wordt op social media en andere kanalen gevraagd naar de ultieme ideeën voor een party, die aan de line up van ADE kan worden toegevoegd.
Protocol Labelnight
11 september 2019
Press Release ADE Full Line Up Announcement Protocol Recordings Unveils Full Lineup for Their ADE 2019 Showcase, featuring Nicky Romero, Deniz Koyu, Thomas Gold, DallasK, Shapov, Matisse & Sadko, Raiden and More.
Q-Factory lanceert de 'Factory Of Dance'! Van woensdag 16 tot en met zondag 20 oktober ontvangt Q de allergrootste EDM DJ's ter wereld. Dag en nacht ben je in Q-Factory op het juiste adres voor alles op het gebied van dance muziek en entertainment.
Met de slogan Moving people closer through music, lanceert AXE Music vandaag de online campagne 'Ticket Date' en biedt alle deelnemers de kans om met een blind date tickets te winnen naar de Amsterdam Dance Event show van niemand minder dan Martin Garrix.
Woensdag 16 oktober staat De Balie in Amsterdam in het teken van House of China, als onderdeel Amsterdam Dance Event (ADE). Deze tweede editie is substantieel groter dan bij de primeur in 2018, aangezien nu vijf prominente Chinese partners de handen ineen hebben geslagen. House of China en ADE hebben dat zojuist bekend gemaakt op een gezamenlijke persconferentie op de Nederlandse ambassade in Beijing.
Het Belgische muziekfestival Tomorrowland trekt voor de allereerste keer naar Amsterdam op 17 en 18 oktober. Tijdens Amsterdam Dance Event wordt het 15e feestjaar van Tomorrowland spectaculair afgesloten. Artiesten die onvergetelijke momenten beleefden op Tomorrowland en die bijna elke zomer de legendarische MainStage betraden, tekenen present voor Our Story.
Op zaterdag 19 oktober staat de crème de la crème van de wereldwijde DJ-top in de Johan Cruijff ArenA, tijdens AMF 2019. Onder meer David Guetta, Armin van Buuren en Tiësto hebben hun komst naar AMF toegezegd. Daarnaast combineren de Australische Timmy Trumpet en het Nederlandse duo W&W hun talenten in het bekende AMF concept Two Is One. De twee acts slaan de handen ineen voor een uniek B2B-optreden. 2
Hiphop is al een aantal jaren de succesvolste muziekstroming in Nederland en wereldwijd. Jaarlijks komen sleutelfiguren van voor én achter dat succes samen tijdens ADE Beats, het jubilerende netwerk- en talentenplatform dat sinds tien jaar hiphop, bass en beats-cultuur in Nederland en internationaal promoot. Vandaag maakt ADE Beats 2019 het Nederlandse conferentieprogramma bekend, met sprekers als Frenna, Snelle, Vincent Patty, Josylvio, Chivv, Rimon, Glenn Faria, Rotjoch en anderen.
Amsterdam Dance Event (ADE), 's werelds grootste clubfestival en de belangrijkste zakelijke conferentie voor elektronische muziek, maakt vandaag de tweede selectie artiesten bekend. Onder hen bevinden zich Avalon Emerson US, Apparat DE, Carista NL, Carl Craig US, Colin Benders NL, Floorplan US, Jayda G CA, Jeremy Underground FR, Maya Jane Coles GB, Peggy Gou KR, rRoxymore FR, San Holo NL, Sam Feldt NL, Steve AokiUS, upsammy NL en Vladimir Ivkovic RS. Naar verwachting maken in totaal ruim 2500 artiesten en 600 sprekers hun opwachting in bijna 200 locaties. 1
Protocol labelnight
22 augustus 2019
Protocol Recordings Announces Phase One Lineup for Their ADE Showcase, incl. Nicky Romero, Deniz Koyu, Marc Benjamin, Thomas Gold and More.
Voor de vierde keer in haar bestaan ontvangt Claire het grootste clubevent ter wereld. Op penseelstreek afstand van de vleesgeworden nachtwacht presenteert de jonge club een geraffineerd programma waar spraakmakende headliners en eigen talent elkaar aanvullen in een vierdaagse muzikale wervelwind.
Voor de derde maal komt Into the Woods twee dagen boven water bij de NDSM-werf tijdens ADE. Vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober steekt het festival van wal met onder andere Maya Jane Coles, Paranoid London, John Talabot, HVOB en Luke Slater.
Heldeep Records zal de Amsterdamse Club Maïa overnemen tijdens Amsterdam Dance Event met een Heldeep Records event op donderdag 17 oktober. De avond belooft een line-up met het label's grootste talent - dat de reputatie als één van de meest populaire ADE evenementen alleen maar hoog zal houden.
Na het daverende succes van vorig jaar, keert Eelke Kleijn's DAYS like NIGHTS concept terug tijdens het Amsterdam Dance Event. Dit jaar doet het event er een schepje bovenop, door een samenwerking aan te gaan met Guy J's Lost & Found. Op zaterdag 19 oktober zullen het Transformatorhuis en de Westerunie, in het prachtige Westerpark in Amsterdam, van 12:30 tot 20:30 volledig in het teken staan van deze bijzondere samenwerking. Voeg daar een line-up van wereldklasse aan toe en dit daytime event wordt er een not to be missed. 1
Amsterdamse promoters Audio Obscura hebben de avontuurlijke zoektocht voortgezet naar de meest unieke locaties met de aankondiging van twee speciale evenementen tijdens Amsterdam Dance Event. Dit jaar wordt wederom een selectie van de grootste namen in house, disco en techno samengebracht op donderdag 17 en zaterdag 19 oktober in het fameuze Amsterdam Centraal Station.
Nederlandse DJ/producer Oliver Heldens kondigt zijn eerste Amsterdam Dance Event show aan. Na het succes van zijn uitverkochte "Heldeep 5 World Tour", host Heldens op woensdag 16 oktober zijn eigen avond in het prachtige Paradiso in Amsterdam. De Rotterdamse Oliver staat bekend om zijn onderscheidende geluid en unieke show vibes die hij wereldwijd weet over te brengen voor een onvergetelijke avond.
Jongerenfestival We Are The Future wordt een all ages festival. De basis van het concept blijft hetzelfde: geen drank, drugs en tabak. Het festival keert terug waar het in 2015 begon. De AFAS Live (toenmalig Heineken Music Hall) is wederom tijdens Amsterdam Dance Event het toneel van een avond waar 5.500 bezoekers en grote Nederlandse acts samenkomen om op een verantwoorde manier een uitgaansavond te beleven.
Het Britse house label Defected komt terug naar Amsterdam voor het jaarlijkse ADE event! Defected viert dit jaar het 20 jarig jubileum van het label en uiteraard zal het label dit op ADE niet ongemerkt voorbij laten gaan. Defected fans kunnen maar liefst 12 uur lang hun hart ophalen op vrijdag 18 oktober!
Na een aantal succesvolle jaren als één van de publiekstrekkers van het Amsterdam Dance Event (ADE), heeft DJ en producer Sam Feldt dit jaar besloten een bijzonder nieuw concept te lanceren. Tijdens de 24e editie van het jaarlijkse club festival en muziek conferentie, presenteert hij Heartfeldt Neon Jungle.
Progressive house masters Hernan Cattaneo en Nick Warren slaan de handen ineen voor een niet te missen Amsterdam Dance Event day time event op vrijdag 18 oktober in het prachtige Muziekgebouw aan 't IJ. Hun concepten Sudbeat en The Soundgarden zullen voor deze speciale gelegenheid de krachten bundelen.
Amsterdamse promotor Audio Obscura onthult vandaag de eerste evenementen voor Amsterdam Dance Event 2019 waar zij het Muziekgebouw aan 't IJ overnemen voor drie onvergetelijke nachten (17-19 oktober). Deze prachtige locatie aan 't IJ beschikt over vier bijzondere ruimtes: het theater, het Bimhuis, het deck en de kapel. Audio Obscura heeft ook deze keer een top of the bill line up weten samen te stellen waarbij ze een bijzonder scala aan house en techno artiesten samen brengen tijdens het wereldberoemde club festival en muziek conferentie ADE.
Het Amsterdam Dance Event (ADE), 's werelds grootste clubfestival en de belangrijkste zakelijke conferentie voor elektronische muziek, maakt vandaag de eerste selectie artiesten bekend.
Dit jaar tijdens Amsterdam Dance Event presenteert Martin Garrix opnieuw zijn succesvolle all ages en 18+ show in de RAI. Deze shows markeren het 5-jarig jubileum van de solo-shows van Garrix tijdens Amsterdam Dance Event.
Na een succesvolle, uitverkochte show in 2017 keren Sunnery James & Ryan Marciano dit jaar terug naar de AFAS Live tijdens het Amsterdam Dance Event. Op vrijdag 18 oktober lanceren ze daar hun nieuwe solo show genaamd Exposed.
Op vrijdag 18 oktober komt TIKTAK tijdens het Amsterdam Dance Event terug naar de RAI Amsterdam. Na het grote uitverkochte succes van vorig jaar pakken we dit jaar extra groots uit met een mega ADE line-up én een next-level productie. 2
De Amsterdamse festival organisatie DGTL kondigt deze week hun meest ambitieuze ADE programmering tot nu toe aan. Op de planning staan vijf unieke evenementen in de Scheepsbouwloods op de NDSM-werf die een bijzondere selectie van artiesten samenbrengt.
Voor het vierde jaar op rij opent Metropole Orkest officieel het Amsterdam Dance Event met een bijzondere samenwerking.Op woensdag 16 oktober deelt 's werelds meest veelzijdige orkest het podium van de Rabozaal van de Melkweg met songwriter/producer SOHN. De live-elektronica en prachtige stem van SOHN komen samen met het orkestrale geluid van het Metropole Orkest onder leiding van dirigent Hans Ek.
Afrojack, Armin van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike, Goose, Netsky, Push, Steve Aoki, The Bloody Beetroots en Tïësto brengen de ultieme Tomorrowland classics tijdens drie uren durend spektakel. Een primeur tijdens Amsterdam Dance Event want voor de allereerste keer komt Tomorrowland met een gloednieuw concept naar de club- en muziekconferentie in Nederland. 8
Het festival AMF heeft de eerste fase van de line-up bekendgemaakt. De namen liegen er niet om. De wereldberoemde dj's Alesso, Armin van Buuren, Jonas Blue en Tiësto maken hun opwachting in de Johan Cruijff ArenA op 19 oktober 2019. Hiermee belooft AMF nu al legendarisch te worden.
Voor de eerste keer in de geschiedenis organiseert Awakenings maar liefst tien shows gedurende het Amsterdam Dance Event (ADE) in oktober. De volledige line-up is zojuist aangekondigd. De Gashouder is al meer dan twintig jaar de thuisbasis voor Awakenings. Dit jaar is er een nieuwe locatie toegevoegd; de Warehouse Elementenstraat. 9
Twee grote acts uit de dance scene staan tijdens de openingsdag van het jaarlijks terugkerende Amsterdam Dance Event samen in de NDSM-loods. DJ, producer en technogrootheid Richie Hawtin en Modeselektor (live-set) geven ieder een eigen show op woensdag 16 oktober, in de NDSM-loods in Amsterdam.
Op vrijdag 18 oktober komt TIKTAK terug met een Amsterdam Dance Event Special in de RAI Amsterdam. Na het grote uitverkochte succes van vorig jaar pakken we dit jaar weer groots uit met een next-level line-up!
Twee weken geleden zette DGTL een succesvolle zevende editie neer van hun festival in Amsterdam. Naast de zes regular stages, was er dit jaar voor het eerst een stage toegewijd aan live performances. Het hele weekend door kon het publiek genieten van shows van onder andere George FitzGerald, Colin Benders, GusGus, Satori en Tourist. Tijdens het Amsterdam Dance Event dit jaar zal DGTL dit LIVE concept verder uitbreiden met twee speciale concertavonden.
Jongerenfestival We Are The Future wordt een all ages festival. Om de overgang naar alle leeftijden extra glans te geven, beloven organisatoren 4PM Entertainment en E&A Events een line-up als nooit tevoren. We Are The Future vindt plaats op 12 juli in AFAS Live in Amsterdam.
Dancefestival Tomorrowland viert dit jaar zijn 15-jarig bestaan in de Ziggo Dome. Het feest wordt op 17 en 18 oktober georganiseerd tijdens het Amsterdam Dance Event en staat in het teken van 'OUR STORY – 15 Years Tomorrowland'. 2
Op donderdag 17 en vrijdag 18 oktober staat Ziggo Dome in het teken van het spektakel: Our Story - 15 Years Tomorrowland. De komst naar Amsterdam is onderdeel van alle festiviteiten die dit jaar plaats vinden in het kader van het 15-jarig jubileum van Tomorrowland, dat jaarlijks in het Belgische Boom wordt georganiseerd. 9
De 24e editie van het Amsterdam Dance Event (ADE) zal in 2019 plaatsvinden van woensdag 16 tot en met zondag 20 oktober. Dit heeft de organisatie van het internationale festival bekendgemaakt.
Martin Garrix is voor de derde achtereenvolgende keer uitgeroepen tot populairste dj van de wereld. Hij staat opnieuw bovenaan in de publiekspoll die wordt georganiseerd door het gezaghebbende tijdschrift DJ Mag. 6
Gisteravond gaf Hardwell zijn voorlopig laatste show in een uitverkocht Ziggo Dome in Amsterdam. Samen met het Metropole Orkest nam de dj met Symphony: The Global Revolution of Dance het publiek van jong tot oud mee op een muzikale reis door de geschiedenis van de dancemuziek. 11
DJ Julian Jordan (23) heeft met zijn DJ booth een willekeurig bedrijf in Amsterdam overvallen.
Dinsdag 16 oktober september 2018, Amsterdam - Een alcoholvrije subcultuur doet zijn intrede in Amsterdam. Op woensdagochtend 17 oktober trapt het Amsterdam Dance Event (ADE) af met Daybreaker, een broodnuchter ochtendfeest in de WesterUnie.
Tijdens ADE verwelkomt Amsterdam jaarlijks duizenden bezoekers uit de hele wereld. Met de ADE Hangover willen de initiatiefnemers ADE, Stichting NDSM-Werf en Into the Woods graag iets terugdoen voor de bewoners van de stad; een gratis festival voor alle Amsterdammers. 3
Organisator Audio Obscura heeft alle drie de feesten in de voormalige Bijlmerbajes afgeblazen. De organisatie kon de veiligheid van de bezoekers niet meer garanderen. Boven de ruimte van de feesten wonen studenten en daar zit juist het probleem. 3
Hardwell en Ticketswap zijn een bijzondere actie gestart. De dj zal vandaag via het verkoopkanaal, onder zijn eigen naam, Robbert van de Corput, een golden ticket inclusief meet & greet aanbieden voor zijn uitverkochte ADE-show. 1
Sugar Factory presenteert haar volledige line-up voor Amsterdam Dance Event 2018. Het is een vol en veelzijdig programma, met clubnachten, concerten en afterparties.
Na het Amsterdam Dance Event debuut afgelopen jaar, host Mad Fox ook dit jaar weer vijf avonden met vijf grote spelers uit de dance industrie.
Martin Garrix heeft zojuist de volledige lineup voor zijn label night genaamd "Martin Garrix presents STMPD RCRDS" bekend gemaakt.
Het programma van AIR Amsterdam voor het Amsterdam Dance Event is helemaal compleet!
De all ages ADE-show van Hardwell en het Metropole Orkest op 18 oktober in de Amsterdamse Ziggo Dome is uitverkocht. Hardwell verwijst op zijn website door naar TicketSwap als kanaal waar je veilig aan officiële kaarten kan komen.
Girls Love DJs is back! En hoe? Na het succes van de terugkeer in september is het tijd om het prestigieuze Amsterdam Dance Event klaar te stomen voor the real deal.
Het volledige programma van het gratis toegankelijke festival ADE Hangover is vandaag bekend gemaakt. Op zondag 21 oktober wordt de NDSM-werf omgebouwd tot de perfecte plek om de ADE kater zacht te laten landen én nog eenmaal te feesten.
DJ en producer Joris Voorn organiseert tijdens Amsterdam Dance Event een uniek evenement in Skatepark NOORD waar zijn twee passies muziek en skaten gecombineerd zullen worden.
Tijdens de Hackathon zullen 100 deelnemers zich buigen over de verschillende uitdagingen waar de dance scene tegenaan loopt en de kansen die data en technologie hierin kunnen bieden.
Melkweg ADE 2018
1 oktober 2018
Van woensdag 17 t/m zondag 21 oktober staat Amsterdam geheel in het teken van Amsterdam Dance Event. De Melkweg slaagt er elk jaar opnieuw in zich als multidisciplinair podium te positioneren binnen het grootste clubfestival ter wereld, met een steeds groter wordend programma dat ruimte biedt aan clubnachten, liveshows, films en conferenties 2
Op zaterdagnacht 20 oktober werkt het Amsterdamse platenlabel Heist Recordings samen met het Londonse radio / live stream platform Worldwide FM aan een mooie showcase.
Op zaterdag 20 oktober wordt tijdens AMF, het grootste festival van het Amsterdam Dance Event (ADE), de nummer 1 dj van de wereld bekendgemaakt in de Johan Cruijff ArenA.
Future Urban Legends
24 september 2018
De tweede editie van Future Urban Legends vindt plaats op zaterdag 20 oktober in AFAS Live! De line-up is bijna compleet.
De Loft op de 16e verdieping van de A'DAM Toren in Amsterdam en Audio Obscura zijn sinds de eerste editie een gouden combinatie.
Van restaurant en club Canvas op de zevende verdieping tot de creatieve nachtbar DOKA in de kelder tot en alles daar tussenin: ADE zal het hele hotel onderdompelen.
Daybreaker
11 september 2018
Een alcoholvrije subcultuur doet zijn intrede in Amsterdam. Op woensdagochtend 17 oktober trapt het Amsterdam Dance Event (ADE) af met Daybreaker, een broodnuchter ochtendfeest in de WesterUnie. Wie had dat een paar jaar geleden kunnen denken? 1
Audio Obscura blijft hun aanwezigheid tijdens Amsterdam Dance Event 2018 uitbreiden, vandaag met de aankondiging van een derde show in het Centraal Station van Amsterdam. 1
De Moldavische DJ Andrew Rayel komt tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) naar Amsterdam met zijn eigen show Find Your Harmony. Op zaterdag 20 oktober zal Rayel De Bajes op zijn kop zetten samen met special guest Orjan Nilsen en enkele van de beste Nederlandse Trance DJ's van dit moment. 2
De Amsterdamse eventorganisatie Audio Obscura heeft vandaag aangekondigd voor het eerst evenementen te zullen gaan organiseren in de Bijlmerbajes.
Vandaag is de volledige line-up van AMF Amsterdam, het grootste evenement van het Amsterdam Dance Event (ADE), bekendgemaakt.
Het gratis toegankelijke festival ADE Hangover sluit op zondag 21 oktober voor de tweede keer Amsterdam Dance Event af op de NDSM-werf. Initiatiefnemers Amsterdam Dance Event, Into the Woods en Stichting NDSM-werf willen hiermee iets terug aan de stad geven.
Dit jaar tijdens ADE 2018 bundelen Dockyard Festival en Mystic Garden Festival hun krachten voor een weergaloos 12 uur durend 2-in-1 festival op 20 oktober. Met headliners als Sven Väth, Len Faki, Paco Osuna, Apollonia, Ben Sims, Blawan, Robert Hood, Dax J, Secret Cinema, Egbert (live), Matador (live), Luigi Madonna, Skream, Enrico Sangiuliano, Dave Clarke and The Advent & Industrialyzer en diverse underground artiesten. 2
Het Britse house label Defected komt terug naar Amsterdam voor het jaarlijkse ADE event! Defected is al sinds 2004 een vaste waarde op het Amsterdam Dance Event en komt dit jaar voor het eerste met een spectaculaire dag show op een nieuwe grotere locatie!
Het dj-duo Lucas & Steve host tijdens het Amsterdam Dance Event, het grootste dance-evenement van Nederland, een feest voor jongeren onder de 18 jaar in het 538DJ Hotel.
Naast de reeds aangekondigde evenementen in het Centraal Station met Joris Voorn en Charlotte de Witte heeft het Amsterdamse Audio Obscura Stephan Bodzin uitgenodigd voor een uniek evenement tijdens Amsterdam Dance Event 2018. 1
Op vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober host komm schon Alter twee nachten tijdens ADE in de Singel Studios in Amsterdam. Omdat het event vorig jaar zes weken voor aanvang was uitverkocht, besloot de organisatie (ksA i.s.m. Chasing the Hihat) dat het tijd werd om het concept de groeiruimte te geven die het nodig heeft.
Na een succesvol eerste jaar keert De Microclub weer terug naar de plek waar het allemaal begon: club BASIS in Utrecht.
ADE Live 2018
9 augustus 2018
Voor het derde jaar op rij krijgt livemuziek een serieuze plek binnen Amsterdam Dance Event. Paradiso, Melkweg en Sugarfactory bundelen opnieuw de krachten tijdens ADE LIVE: een tweedaags festival waar bezoekers en professionals de nieuwste elektronische live acts ontdekken en de gevestigde namen eren.
De afgelopen 4 jaar heeft Radion bewezen een geweldige broedplaats te zijn voor verschillende evenementen tijdens ADE.
Zojuist heeft Audio Obscura bekend gemaakt tijdens Amsterdam Dance Event in oktober twee events te organiseren in het Amsterdam Centraal Station.
Into the Woods gooit tijdens ADE voor de tweede maal het anker uit bij de NDSM-werf. Op vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober wordt zij overladen met creativiteit, DJs en livebands als KiNK, Red Axes, Paula Temple, Roman Flügel, Meute en PillowTalk. 1
Het populaire eclectische concept TIKTAK organiseert op vrijdag 19 oktober een gloednieuw evenement in de RAI Amsterdam (Hal 3). 2
Duitse DJ en producer Paul Kalkbrenner komt met een show naar het jaarlijks terugkerende Amsterdam Dance Event. De show vindt plaats op de openingsdag van ADE op woensdag 17 oktober in de NDSM Scheepsbouwloods in Amsterdam. 5
Vanwege de succesvolle kaartverkoop gaan er vandaag ruim 4000 extra kaarten in de verkoop voor het unieke ADE-concert dat Hardwell samen met het Metropole Orkest op donderdag 18 oktober gaat geven in de Amsterdamse Ziggo Dome. 2
AMF, het grootste dancefestival tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE), kondigt met David Guetta en Dimitri Vegas & Like Mike een nooit eerder vertoonde act aan. Op zaterdag 20 oktober zetten zij de Johan Cruijff ArenA op zijn kop tijdens een uniek en eenmalig back2back optreden. 3
DJ / Producer Armin van Buuren en producer Benno de Goeij (Rank1), produceren al samen sinds de jaren '90. Na het produceren van talloze succesvolle albums en meerdere hitsingles voor Armin van Buuren vonden ze het tijd om een nieuw groep/alter ego te vormen. 2
Into the Woods gooit voor de tweede maal het anker uit bij de NDSM-werf tijdens ADE. Op vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober wordt de werf van 12:00 - 23:00 overwoekerd met rariteiten.
Op donderdag 18 oktober 2018 geeft Hardwell een uniek concert met het Metropole Orkest in Ziggo Dome, Amsterdam. Tijdens 'Symphony: The Global Revolution of Dance' neemt de wereldberoemde dj, samen met 's werelds leidende pop- en jazzorkest, het publiek mee op een muzikale reis door de geschiedenis van de dancemuziek. 5
Het Metropole Orkest en de Nederlandse modular synthkunstenaar Colin Benders (voorheen bekend als Kyteman) verzorgen het openingsconcert van het Amsterdam Dance Event (ADE).
Zojuist heeft Awakenings hun programma voor Amsterdam Dance Event 2018 bekendgemaakt. Net als voorgaande jaren is ook dit jaar de Gashouder in Amsterdam het domein van de techno-organisatie die maar liefst 7 edities presenteert. 2
Martin Garrix zal dit jaar opnieuw terugkeren naar de RAI Amsterdam voor een All Ages en 18+ show tijdens Amsterdam Dance Event. De afgelopen twee jaar waren de shows lang voor aanvang uitverkocht en een ongekend succes. 1
Martin Garrix zal dit jaar opnieuw terugkeren naar de RAI Amsterdam voor een All Ages en 18+ show tijdens Amsterdam Dance Event. De afgelopen twee jaar waren de shows lang voor aanvang uitverkocht en een ongekend succes. 8
Ter ere van het 20 jarige bestaan van het label zal er dit jaar met Menno de Jong's In Trance We Trust flink uitgepakt worden tijdens Amsterdam Dance Event, met de grootste Trance lineup die er ooit heeft gestaan tijdens het belangrijkste club festival ter wereld.
Technolegende Dave Clarke presenteert op 19 oktober voor de 14e keer zijn beruchte ADE nacht in Melkweg. 2
Danceliefhebbers van over de hele wereld stromen de hoofdstad binnen voor het Amsterdam Dance Event (ADE), dat vanavond aftrapt en dat vijf dagen en nachten duurt. De organisatie verwacht de komende dagen ruim 375.000 bezoekers: bijna het dubbele van de 200.000 van vijf jaar geleden, maar slechts 10.000 meer dan de afgelopen twee jaar. 7
Als je Amsterdam Dance Event zegt, dan zeg je SLAM!. Ook dit jaar is het radiostation sterk vertegenwoordigd tijdens het ADE. 1
538-dj Edwin Evers staat deze week op met Armin van Buuren en Sunnery James & Ryan Marciano. De wereldberoemde dj's hebben in het weekend al eigen dance-programma's op 538, maar schuiven op 18 en 19 oktober eenmalig als sidekicks aan bij Evers Staat Op. 2
Vandaag gaat het verzamelalbum 'Jebroer Presents Paranoia' in release. Hierop zijn drie gloednieuwe tracks van Jebroer te vinden, namelijk 'Motjo' (geproduceerd door Dias & Begani), 'Adrenaline' featuring Dutch Movement & Outsiders en 'After de After' met Lady Bee.
Tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) organiseert Generator in hun Auditorium een bijzondere serie Q&A's met een selectie van gecureerde labels uit Amsterdam & Rotterdam.
Into the Woods, tevens de organisatie van het razendpopulaire festival Wildeburg, strijkt voor het eerst neer in Amsterdam tijdens het Amsterdam Dance Event.
Het Amsterdamse The Student Hotel opent in samenwerking met 538 op woensdag 18 oktober het tijdelijke 538DJ Hotel.
Amsterdam Dance Event (ADE) blijkt vorig jaar te zijn afgesloten met een verlies van een half miljoen euro. 1
Op de derde editie van ADE Beats, het hiphop, bass en beats-platform van Amsterdam Dance Event op vrijdag 20 oktober in de Melkweg, delen talloze grote namen uit de scene hun ervaringen met het publiek.
Ruben Vitalis nodigt al zn goede dj vrienden uit voor zijn Amsterdam Dance Event Showcase op vrijdag 20 oktober.
Sugarfactory presenteert een overvol en veelzijdig programma tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) 2017.
Panama Amsterdam presenteert Amsterdam Dance Event programma van wereldniveau! Met 8 evenementen waarbij ruim tienduizend feestgangers de populaire club in Amsterdam zullen bezoeken zorgt Panama Amsterdam ook dit jaar weer voor een spectaculair programma tijdens het Amsterdam Dance Event.
Tijdens de komende editie van Amsterdam Dance Event zal Underworld – een van de meest legendarische elektronische acts ter wereld – een unieke show geven in het Rijksmuseum. Op initiatief van dancepromotor Audio Obscura is de iconische fietspassage van het museum het decor van dit eenmalige gratis event op vrijdag 20 oktober. 1
Van 18 tot en met 22 oktober vinden tijdens Amsterdam Dance Event honderden feesten plaats.
De line-up van het nieuwe gratis toegankelijke festival ADE Hangover is vandaag bekend gemaakt.
Het enige officiële Masters At Work (MAW) optreden tijdens ADE 2017!
Detroit Swindle runt al bijna vijf jaar het platenlabel Heist Recordings en tijdens het ADE vieren ze het eenjarig bestaan van de bijbehorende showcases in de Claire.
This is not America
26 september 2017
Van het records brekende Broederliefde tot de invloedrijke Britse producer JAE5, van de afro-trap van rapper MHD uit Parijs tot het Marokkaans-Nederlandse lid van Wu-Tang Clan Cilvaringz, van Trinidad tot Burkina Faso, en van reggaeton tot afrobeats: ADE Beats, het internationale platform voor hiphop, bass en beats tijdens Amsterdam Dance Event, viert vrijdag 20 oktober 2017 de internationale hiphop, bass en beats-scene.
Op zaterdag 21 oktober doet club JACK een showcase in de Bijlmerbajes. Met DJ's als Lady Starlight, Shinedoe en Black Asteroid wil JACK een voorproefje van de programmering en sfeer geven.
Van woensdag 18 t/m zondag 22 oktober staat Amsterdam geheel in het teken van Amsterdam Dance Event.
Tijdens het aankomende Amsterdam Dance Event zal Bossche DJ/Producer Erik Groen zijn product Moombahteam internationaal gaan lanceren.
538 opent tijdens het Amsterdam Dance Event het 538DJ Hotel in The Student Hotel. Martin Garrix, David Guetta, Hardwell en Afrojack geven dit jaar exclusieve optredens in de club van het hotel. 2
AMF, Amsterdam Dance Event's (ADE) grootste festival heeft vandaag bekend gemaakt dat de DJ MAG Top 100 DJs award show dit jaar plaatsvindt tijdens het festival in de Amsterdam ArenA op zaterdag 21 oktober 2017. 7
Met een druk weekend vol met feesten in donkere clubs is ADE Hangover de perfecte afsluiter van het Amsterdam Dance Event.
Future Urban Legends (FUL) host tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) het grootste urban event in de Ziggo Dome in Amsterdam.
Into the Woods voegt drie exclusieve clubnachten toe aan het ADE programma.
Het dj-trio Kris Kross Amsterdam trapt op woensdag 18 oktober hun Amsterdam Dance Event (ADE) af met een eigen clubavond.
Radiostation SLAM! maakte zojuist bekend dat Oliver Heldens is toegevoegd aan de line-up van de SLAM! MixMarathon, vrijdag 20 oktober 2017 live in de Ziggo Dome.
MN2S Presents
12 september 2017
Legendes en pioniers Roger Sanchez, Todd Terry en A Guy Called Gerald zullen vrijdag 20 oktober in de Sugar Factory het Amsterdam Dance Event-publiek een ware House geschiedenisles voorschotelen.
De complete line-up van de 'Into the Woods ADE Weekender' is vandaag in één klap bekend gemaakt.
Tijdens Amsterdam Dance Event brengt Jaachi een heuse Taiwanese Night Market naar Cinetol. Op donderdag 19 oktober kan men genieten van Taiwanese specialiteiten zoals bao buns, bubble tea, een potje mah jongg en van het beste dat Taiwan muzikaal te bieden heeft.
Ouwe Stijl is Botergeil
11 september 2017
Een spreekwoord is een korte, krachtige uitspraak die een volkswijsheid, een collectieve ervaring of morele opvatting weergeeft. 5
Elrow presenteert
1 september 2017
Met geprezen residenties in Ibiza, Madrid, Londen en Amsterdam is 2017 is nu al een spectaculair jaar voor elrow en die lijkt voorlopig nog niet ten einde.
De line-up voor Sunnery James & Ryan Marciano presents: Sexy By Nature is zojuist bekendgemaakt.
AMF, het grootste dance festival tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE), kondigt met het verrassingsoptreden van Armin van Buuren en Hardwell op de Dam een nooit eerder vertoonde act aan. 6
Red Axes 4, Chrome Sparks, Youngr, Sinead Harnett en meer toegevoegd aan de line-up van het tweedaags showcase festival in Melkweg, Paradiso en Sugarfactory, tijdens Amsterdam Dance Event.
Tijdens het Amsterdam Dance Event host Sander van Doorn dit jaar zijn eigen avond in de splinternieuwe Chin Chin Club op zaterdag 21 oktober.
Hoe maken we een evenement volledig circulair? Hoe versterkt het nachtleven de LGBTQ+-gemeenschap en vice versa? En welke innovaties gaan het komende festivalseizoen bepalen? Deze vragen en meer worden beantwoord op 18 oktober, tijdens ADE Green 2017.
Social media sensatie Gianluca Vacchi zal tijdens het Amsterdam Dance Event zijn debuut als DJ maken.
Zaterdag 21 oktober tijdens het Amsterdam Dance Event kunnen de gympies uit de kast. Stadspodium Amsterdam vormt van 15.00 tot 23.00 uur het episch centrum van de house sound van zo'n 10 jaar geleden, toen feestconcept Sneakerz op haar hoogtepunt was. 1
Straf_werk host haar ADE tweedaagse in de vertrouwde Kromhouthal op 20 & 21 oktober en haalt hiervoor een wereldprimeur binnen: KiNK live2live Henrik Schwarz.
De officiële kaartverkoop voor de SLAM! MixMarathon live in de Ziggo Dome is zojuist om 17:00 uur gestart.
n een wereld waarin muziek te veel in hokjes wordt geplaatst én vanuit een passie voor eclectische urban tracks die nergens een podium kregen, is Amsterdams platenlabel FRNT ontstaan. 1
Blasterjaxx neemt dit jaar de Bitterzoet over tijdens het Amsterdam Dance Event. Op woensdag 18 oktober vindt hier hun Maxximize Label Night plaats.
Na een zeer succesvolle editie in 2015, keert DJ en producer Oliver Heldens terug naar een van de meest legendarische venues in Amsterdam.
2016 saw the launch of Third Party's 'Release' brand and label. With sold-out shows at Ministry Of Sound London, O2 Academy Liverpool, Miami and most notably their debut ADE show at The Box Amsterdam, things have just got bigger and better each time.
Spinnin' Records, het grootste onafhankelijke dance-label ter wereld kondigt vandaag de lancering aan van Spinnin' NEXT – een nieuw platform voor dj-talenten tussen de 16 en 21 jaar die op het punt staan om internationaal door te breken als de volgende generatie dance-artiesten. 1
Na het succes van voorgaande edities kondigt het Nederlandse dj- en producers duo Firebeatz de derde editie van Firebeatz & Friends - The All Night Edition aan.
Jebroer heeft het eerste gedeelte van de line-up van zijn conceptavond 'Paranoia' bekend gemaakt.
Voor de tweede keer op rij keert Monstercat terug naar Melkweg Amsterdam voor een spectaculaire showcase op donderdag 19 oktober tijdens het Amsterdam Dance Event.
Sunnery James & Ryan Marciano keren dit jaar terug met hun Sexy By Nature show naar het Amsterdam Dance Event op 21 oktober.
In januari dit jaar introduceerde Joris Voorn zijn nieuwe concept Spectrum al in zijn woonplaats Amsterdam.
DGTL heeft zojuist hun langverwachte ADE plannen openbaar gemaakt, bestaande uit drie aansluitende events inhun thuisbasis, de NDSM werf. Muzikale grootheden opdedonderdag zijn de Russische heldin Nina Kraviz en muzikale whizzkids Modeselektor.
Breakfast Club will be back again on Saturday October 21st during ADE with a smashing edition, spread out over 3 areas at Radion Amsterdam with an appetizing programme and a free of charge breakfast.
Jebroer gaat tijdens het Amsterdam Dance Event zijn eigen conceptavond 'Paranoia' organiseren. Op 18 oktober 2017 zal de Q-Factory in Amsterdam zowel in de grote als kleine zaal op zijn kop staan met bevriende artiesten. 7
De mede voor Amsterdam Dance Event ingestelde nieuwe veiligheidsregels voor dance-evenementen gaan ook gelden voor clubs en horecagelegenheden die dancefeesten organiseren.
Radiostation SLAM! heeft zojuist bekendgemaakt ook dit jaar een groots evenement te organiseren tijdens het Amsterdam Dance Event; SLAM! 5
Lucas & Steve hosten op vrijdag 20 oktober, tijdens Amsterdam Dance Event (ADE), hun eigen Skyline Sessions Event.
In het jaar van het 20-jarig jubileum breidt Awakenings verder uit tijdens Amsterdam Dance Event, dat plaatsvindt van 18 tot en met 22 oktober 2017. 14
De line-up van AMF Amsterdam, het grootste evenement van het Amsterdam Dance Event (ADE), is vandaag bekendgemaakt. Het publiek kan zaterdag 21 oktober los op grote acts als David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike en Marshmello. 15
Martin Garrix zal dit jaar opnieuw twee solo shows verzorgen in de RAI Amsterdam tijdens Amsterdam Dance Event. 6
Na het mega-succes van vorig jaar brengt In Trance We Trust onder leiding van labelbaas Menno de Jong voor de derde keer een spectaculair Trance festival naar de hoofdstad.
ADE LIVE 2017: de tweede editie van het succesvolle showcase festival voor elektronische livemuziek in Melkweg, Paradiso en Sugarfactory
AMF, het grootste dance festival dat gehouden wordt tijdens het jaarlijkse Amsterdam Dance Event (ADE), maakt de data van de vijfde editie bekend. 3
Het Amsterdam Dance Event is met 375.000 bezoekers het best bezochte entreeheffende evenement van vorig jaar. Dat staat in het door onderzoeksbureau Respons samengestelde rapport TOP100 Evenementen Monitor. 2
Het duurt nog ruim tien maanden voor we weer aan de uitputtingsslag die ADE heet mogen beginnen, maar we kunnen nu wel onze vrije dagen doorgeven aan de planning op de zaak. De data voor dit jaar zijn bekend: 18 tot en met 22 oktober is het weer non-stop elektronische muziek dat de klok slaat in Amsterdam. 5
Op vrijdag 21 oktober, tijdens Amsterdam Dance Event, draait dj Maceo Plex in de Passage van het Rijksmuseum. De tickets voor dit evenement zijn vergeven, maar voor iedereen die er niet bij aanwezig kan zijn, wordt dit unieke evenement exclusief uitgezonden bij KPN Presenteert. Op kanaal 18 kunnen KPN-klanten, van 21.00 – 23.00 uur, live meegenieten. Hiernaast projecteert KPN, gezien het overweldigende enthousiasme op deze show, de livestream ook op het Rijksmuseum zelf.
Vrijdagavond, tijdens ADE 2016, presenteert Sweat It Out! records, van head honcho's Yolanda Be Cool, wederom een killer line up.
AMF, verreweg het grootste festival tijdens het Amsterdam Dance Event, levert de Amsterdamse economie deze dagen bijna 28 miljoen euro op. Dat blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau GFK.
Op donderdag 20 oktober kunnen 150 studenten gratis feesten tijdens het jaarlijkse Amsterdam Dance Event. Het roemruchte Engelse platenlabel Global Underground viert haar twintigjarige bestaan tijdens ADE.
Nog maar een paar dagen voordat het Amsterdam Dance Event (ADE) losbarst in de hoofdstad! Deze 21e editie biedt het ADE haar bezoekers een nieuwe bijzondere beleving; de ADE Sleep/Over! Een unieke 'urban' pop-up camping op de postindustriële NDSM-werf in Amsterdam Noord.
Volgende week strijkt het jaarlijks terugkerende internationale muziekspektakel Amsterdam Dance Event weer neer in onze hoofdstad. Speciaal voor alle bezoekers en reizigers die via luchthaven Schiphol vliegen opent het populaire danceconcept Don't Let Daddy Know van 17 tot 24 oktober een pop-up store buiten op het plein van Schiphol Plaza.
Panama, de club gelegen aan de noordoostelijke rand van het centrum van Amsterdam is gehuisvest in een monumentaal, voormalig havenbedrijf gebouw. Panama is een club voor lokaal en internationaal house en techno talent en liveoptredens en introduceert tijdens Amsterdam Dance Event het nieuwste soundsystem van Pionieer, bekend van o.a. Fabric Londen en Magdalena Berlijn, een primeur in Nederland.
Het gonst in de stad: ADE komt eraan. Woensdag 19 oktober barst het festival los en voor de meeste bezoekers is het vijf nachten later pas weer afgelopen. De gehele dance-industrie plus zo'n 300.000 clubgangers zijn vertegenwoordigt in Amsterdam om te netwerken en te feesten.
Nederlands DJ Mesto heeft een exclusieve deal getekend met Spinnin' Records, evenals een co-management deal met MusicAllStars Management. Het is een nieuwe mijlpaal voor de 17-jarige DJ/producer, wiens naam vorig jaar al rondging toen plots bleek dat hij één van de producers was achter de populaire festivalhit 'Bouncybob'. 1
Sugarfactory staat komende week vol met spraakmakende programma's tijdens het Amsterdam Dance Event. Pablo Nouvelle, Suuns, Blanck Mass, Carl Craig & Friends, Louie Vega, Jazzy Jeff, Cassy, Ellen Allien, Kenny Dope en meer spelen van woensdag 19 oktober tot en met zondag 23 oktober in Sugarfactory.
Na een fantastische editie vorig jaar brengt Menno de Jong zijn In Trance We Trust terug naar de hoofdstad om daarmee het grootste trance-event van Amsterdam Dance Event neer te zetten. 2
Op donderdag 20 oktober viert internationale grootheid Matthias Tanzmann de release van zijn 'Momentum Album' in Wolf Atelier aan het Oosterdoksplein naast Centraal Station. Hij nodigt Luna City Express en Ici Sans Merci uit om er een avond van te maken om niet snel te vergeten.
Join us on a journey into Africa's finest musical sounds and meet us at the Amsterdam dance event with the L'Afrique ADE special. after having a wonderfull edition last year. L'afrique decided to do it twice as big this year. Instead of one there will be two 2 L'Afrique events in the North Sea Jazz Club Amsterdam!
Martin Garrix geeft op donderdag 20 oktober een exclusieve showcase in de club van het 538DJ Hotel. De 538-showcases van Armin van Buuren, Afrojack en Hardwell tijdens Amsterdam Dance Event werden al eerder aangekondigd. Luisteraars van Radio 538 kunnen vanaf aanstaande maandag 10 oktober kaarten winnen voor de exclusieve optredens in het hotel.
De DJ Mag Top100 DJs Poll krijgt voor het eerst in de geschiedenis een eigen avond tijdens AMF, het grootste festival van het Amsterdam Dance Event (ADE). Op woensdag 19 oktober wordt in de Heineken Music Hall in Amsterdam de nummer 1 DJ van de wereld bekend gemaakt. 8
Op zaterdag 22 oktober 2016 is het tijd voor de finale van de Dancetour DJ Clash 2016. De jonge DJ's Akki, Dr. Valiente, Tom and Jerick en Joshua J strijden, tijdens Amsterdam Dance Event, om de titel DJ Clash winnaar 2016. De finale vindt ook dit jaar plaats in de Melkweg te Amsterdam.
Twee weken voor de start van Armada Musics meest kolossale livestream-event ooit heeft de Amsterdamse platenmaatschappij het tweede deel van de line-up onthuld. Op vrijdag 21 oktober leveren niemand minder dan Chicane, John Dahlbäck, Alexander Popov, MaRLo en Jorn van Deynhoven een waar spektakel af op de tweede dag van 'Armada Invites: ADE Special'.
Voyeur ADE Special
7 oktober 2016
Voyeur will bring you, once again, the best house music people deserve! During the Amsterdam Dance Event 2016, Voyeur will organize a two-day showcase, in which different influencers from the "Groove" movement are invited to perform and give away their show.
Zet twee ijzersterke techno labels bij elkaar en er ontstaat een chemie die zijn weerga niet kent. Met Terminal M x Tronic heeft Q-Factory Amsterdam op vrijdag 21 oktober een absolute technokraker in huis gehaald tijdens het Amsterdam Dance Event.
China krijgt voor het eerst een podium op het Amsterdam Dance Event om zich te presenteren aan de rest van de wereld. AMS Bookings, dat al sinds 1999 met zijn artiesten door China toert, heeft met diverse promotors en artiesten uit Nederland de handen ineengeslagen en heeft veelbelovend talent naar Amsterdam gehaald.
Hed Kandi ADE Special
5 oktober 2016
Op zaterdag 22 oktober is het zover: tijd voor de Hed Kandi ADE Special 2016! Op wederom een spectaculaire locatie (de Ocean Diva) is er ruimte voor 1500 Hed Kandi liefhebbers. Dit keer met een line-up om je vingers bij af te likken...
Op vrijdagavond 21 oktober tijdens Amsterdam Dance Event pakt NIGHT uit met een spectaculaire VEGAS editie.
Op zaterdag 22 oktober neemt BESTOFBOTHWORLDS (Mike Mendo b2b Stefan Vilijn) Amsterdam Dance Event over in Holland Casino, Lido Amsterdam. Na Black Tie Rotterdam, Cabana Beach Curacao en Latin Village Festival is het nu tijd voor Amsterdam. En wat past er qua timing dan beter bij dan tijdens Amsterdam Dance Event!
Op donderdag 20 oktober heeft Pleinvrees twee toonaangevende labels uitgenodigd in de WesterUnie en Transformatorhuis om de avond te voorzien van een goeie portie melodische superhouse.
Het Amsterdam Dance Event is uitgegroeid tot het belangrijkste dance evenement in de wereld. Promotors, artiesten, boekingskantoren, intimi en sympathisanten weten Amsterdam te vinden om zich te baden in elke vorm van elektronische (dance) muziek.
Van woensdag 19 t/m zondag 23 oktober staat Amsterdam geheel in het teken van Amsterdam Dance Event. De Melkweg presenteert zoals elk jaar een gevarieerd programma waarin naast clubnachten ook liveshows, films, een expositie en conferenties een grote rol spelen. Nieuw dit jaar is showcase festival ADE LIVE, dat Melkweg samen met Paradiso en Sugarfactory voor de eerste keer presenteert.
De Nationale Opera en het Amsterdam Dance Event (ADE) slaan de handen ineen voor een operaproject: Before Present, een voorstelling waarin hedendaagse opera en elektronische muziek samenkomt. De show wordt uitgevoerd op woensdag 19 en donderdag 20 oktober op de NDSM-werf.
Ruben Vitalis nodigt jullie allemaal uit om op donderdag 20 oktober aanstaande mee te feesten met zijn dj vrienden.
Op vrijdag 21 oktober verkeerd de WesterUnie, Westerliefde en Transformatorhuis in Berlijnse hogere sferen tijdens de Berlin ADE Special. Voor deze avond slaan de labels Katermukke en Sisyphos de handen ineen!
Op woensdag 19 oktober barst het Amsterdam Dance Event (ADE) los. Amsterdam is dan even hét middelpunt van de internationale dancewereld. Voor de vierde keer zetten ID&T en ADE onderwerpen als duurzaamheid, innovatie en sociale verandering prominent op de agenda tijdens ADE Green.
Wall Recordings, het label van Afrojack, organiseert een eigen avond tijdens het jaarlijkse Amsterdam Dance Event op 19 oktober in de Escape in Amsterdam, met optredens van dj's die aan het label zijn verbonden of er singles hebben uitgebracht. De line-up bestaat onder andere uit Apster, D-wayne, Fais, Hellberg, Karim Mika, KIIDA, Oliver Rosa, Ravitez, Rui, Tom & Jame, Valentine, plus een aantal special guests. De avond wordt gehost door MC Ambush. 3
De zomer loopt jammer genoeg ten einde, maar de herfst brengt altijd weer een leuk vooruitzicht: het Amsterdam Dance Event! 's Werelds grootste indoor clubfestival en meest toonaangevende elektronische muziekconferentie. Aanleiding voor Luminosity om met een speciale ADE editie te komen om dit event van de toon te voorzien die het verdient. 1
Ellen Allien, Project Sugar & GROOVE-Magazin, Duitsland's meest prominente tijdschrift betreft elektronische muziek sinds 1989, presenteren met trots een ADE special van Ellen Allien's "We Are Not Alone" series.
De verkoolde rand van je pizza, dat aangebrande stuk lasagne, dat overgebleven sliertje spaghetti in de pan. Dat is de Hardcore Italy Showcase op 22 oktober in het World Fashion Center. En wat voor een feest gaat het worden: een 100% Italiaanse line-up, 1.500 liefhebbers en het enige harde event op het Amsterdam Dance Event. 1
In het kader van het naderende Amsterdam Dance Event kondigt het Nederlandse EDM-duo Blasterjaxx een exclusieve kroegentocht aan; oftewel de Blasterjaxx ADE Pub-Crawl. Slechts 75 gelukkige fans zullen zich op deze avond bij hen aansluiten voor een speciale tocht die vier van Amsterdams meest beruchte barren en cafés zal aandoen.
Op 21 oktober staat Colin Benders, beter bekend als Kyteman, met zijn zelf gebouwde modulaire synthesizer in de intieme theaterzaal van Melkweg tijdens Amsterdam Dance Event.
Tijdens de 21e editie van het Amsterdam Dance Event organiseert Dance4bridges op vrijdag 21 oktober een benefiet dancefeest voor Bridges for Music. Het Atrium DanceHall van AmsterdamConnected is het middelpunt van dit bijzondere event. Tussen 22.00 uur en 04.00 uur brengen onder meer FrenkyZ, SPRSTRDJS en DJ Hendra hun dj-set ten gehore. De opbrengsten van het feest komen ten goede aan de non-profit organisatie Bridges for Music.
Wall Recordings, het label van Afrojack, organiseert een eigen avond tijdens het jaarlijkse Amsterdam Dance Event op 19 oktober in de Escape Club in Amsterdam, met optredens van dj's die aan het label zijn verbonden of er singles hebben uitgebracht. De line-up bestaat onder andere uit Apster, D-wayne, Fais, Hellberg, Karim Mika, KIIDA, Oliver Rosa, Ravitez, Rui, Tom & Jame, Valentine, plus een aantal special guests. De avond wordt gehost door MC Ambush.
Grootmeester DJ Jazzy Jeff domineert op vrijdag 21 oktober de draaitafels van de Sugarfactory. Ook de Grammy genomineerde Kenny Dope en BBC coryfee Kayper treden op tijdens deze speciale nacht tijdens Amsterdam Dance Event, georganiseerd door internationaal boekingskantoor MN2S uit London.
CLICK & Labyrinth presenteren met terechte trots en uitbundige fanfare hun meesterlijke ADE 2016 festival met voor de inwendige mens Str-eat van The Jane in Antwerpen en op het dansmenu 's werelds grootste headliners en ongerepte fine fleur door 4 wereldvermaarde organisaties. Een line-up voor en door winnaars, 3 dagen lang bij Dok.
Op zaterdag 22 oktober vindt de eerste editie plaats van Salto Sounds in Club NYX. Deze speciale avond staat in het teken van Gregor Salto & Friends. Met bekende namen uit de house scene als Todd Terry, Boddhi Satva, Roog, Shermanology, Leroy Styles, The G-Team, en natuurlijk Gregor zelf, belooft deze avond de meest swingende van Amsterdam Dance Event te worden.
Sunnery James & Ryan Marciano keren wederom terug naar Escape Club tijdens Amsterdam Dance Event. Na de zeer succesvolle en uitverkochte editie van vorig jaar kiest het meest bekende DJ-duo van Nederland wederom voor Escape Club, een van de meest legendarische en ook intieme clubs van Amsterdam. Een beperkt aantal tickets zijn in de voorverkoop gegaan.
Quest4Trance ADE 2016
1 september 2016
Met trots kondigt Quest4Trance aan dit jaar onderdeel te zijn van Amsterdam Dance Event 2016! In het gloednieuwe, multifunctionele Amsterdam Connect, een uniek kantoor & evenementen gebouw met industrieel karakter, strijken we op zaterdag 22 oktober neer voor Quest4Trance ADE 2016.
Een eresaluut aan veertien jaar Rauw tijdens het ADE! De twee-na-laatste editie van Rauw belooft een zeer intieme en exclusieve te worden. Rauw neemt met een warm bad in een piepkleine locatie afscheid van het Amsterdam Dance Event.
Het Amsterdam Dance Event host tijdens de aankomende editie de eerste globale hackathon voor de dance scene. In een speciale marathonsessie werkt een groep van honderd geselecteerde deelnemers aan slimme oplossingen voor vraagstukken rondom de thema's veiligheid, festivalbeleving, reisgedrag en festivallogistiek.
De Nederlandse evenementenbranche is met meer dan achthonderd festivals en 23 miljoen bezoeken per jaar een belangrijke sector voor de economie. Onderwerpen als duurzaamheid, innovatie en sociale verandering staan steeds vaker en hoger op de agenda. ADE en ID&T nemen het voortouw in deze ontwikkelingen. Voor het vierde jaar op rij brengen zij tijdens ADE Green de belangrijkste denkers en vernieuwers op deze vlakken bijeen. Woensdag 19 oktober is De Brakke Grond het toneel voor bezielende workshops en paneldiscussies over de groene en sociale toekomst van de evenementen- en muziekindustrie. 1
De langverwachte line-up van T-Mobile Presents AMF ArenA is vanmiddag bekend gemaakt door organisatoren ALDA en ID&T. Onder anderen David Guetta, The Chainsmokers, Armin van Buuren, Afrojack, en Dimitri Vegas & Like Mike betreden met nog ruim vijftien andere wereldberoemde DJ's op zaterdag 22 oktober en zondag 23 oktober de Johan Cruijff ArenA. D 10
Met nog twee maanden te gaan is het programma helemaal rond en kunnen de ADE plannen worden gesmeed. Al sinds de opening van de WesterUnie is de industriële club een vaste speler tijdens ADE. Een hoop organisaties en labels verzorgden er de afgelopen jaren legendarische avonden. In lijn met het festival zelf groeit de WesterUnie ook dit jaar gestaag door. Nooit eerder waren alle drie de zalen (WesterUnie, WesterLiefde & het Transformatorhuis) van woensdag t/m zondag geopend.
Vandaag maakt STRAF_WERK haar ADE-line-up bekend. Voor het eerst zullen er niet één, maar twee eigen avonden op het programma staan. Op 21 en 22 oktober zal De Kromhouthal worden omgedoopt tot ADE thuisbasis van STRAF_WERK. Het veelbesproken label van Hot Since 82; Knee Deep In Sound wordt speciaal naar Amsterdam gehaald.
Het dj-trio Kris Kross Amsterdam gaat tijdens Amsterdam Dance Event fietsend "Kris Kross Amsterdam door Amsterdam". Op zaterdag 22 oktober hosten zij maar liefst drie feesten op drie verschillende locaties. De dj's beginnen met een pre-party in de Bitterzoet, vervolgens draaien ze op de Supperclub Cruise en sluiten ze af in Up/ De Kring. Als 'echte' Amsterdammers gaan de dj's samen met hun fans op de fiets naar de verschillende locaties toe.
Met nog twee maanden te gaan voordat Amsterdam geel en zwart kleurt voor het Amsterdam Dance Event, maakt De Marktkantine haar volledige ADE programma bekend. Een diversiteit aan artiesten passeert de revue met onder andere Pan-Pot, DJ Harvey, Surgeon & Lady Starlight, Mano le Tough en John Talabot. Met in de vooravond op zaterdag een niet te missen ADE special: P:anorig.
Sugar Factory maakt het programma van Amsterdam Dance Event 2016 compleet met een grote lijst nieuwe bevestigingen waaronder Pablo Nouvelle, Suuns, Blanck Mass, Carl Craig & Friends, Little Louie Vega, Jazzy Jeff, Cassy, Ellen Allien, Kenny Dope en meer. Van woensdag 19 oktober tot en met zondag 23 oktober staat de zaal met maar liefst twaalf producties in de avond, nacht en ochtend, helemaal in het teken van het internationale dancefestival.
De volledige line-up van AMF Presents SLAM! MixMarathon is vanmorgen bij 'Joost = Wakker' op SLAM! bekend gemaakt. Tijdens het event op zaterdag 22 oktober in de Ziggo Dome schitteren onder meer wereldberoemde dj's Steve Aoki, NERVO, Deorro, Headhunterz en Don Diablo. Het is de eerste keer dat SLAM! een eigen event heeft tijdens AMF, het grootste festival van Amsterdam Dance Event (ADE). 8
Tijdens ADE worden de WesterUnie, WesterLiefde en Transformatorhuis van donderdag 20 oktober tot en met zaterdag 22 oktober compleet overgenomen door Pleinvrees met drie speciale edities. De handen worden ineen geslagen met toonaangevende labels: Hungry Music, Suol, Andhim's Superfriends, Katermukke en Sisyphos.
Na drie onvergetelijke ADE's is ZeeZout terug voor de vierde ronde. Dit jaar staat wederom een vierdaagse extravaganza vanuit de Undercurrent in Amsterdam op het programma. De line-up bestaat uit artiesten die ZeeZout in de loop der jaren heeft omarmd, zowel gevestigde namen als ADE nieuwkomers, zowel internationaal als Nederlands.
Voor hun zesde deelname aan het Amsterdam Dance Event nodigt LET op zaterdag 22 oktober Nachtdigital uit. Het Duitse festival in Olganitz, dat dit weekend weer plaatsvindt, wordt al jaren bezocht door de Amsterdamse organisatie. Een selectie van artiesten die de afgelopen drie jaar op het festival stonden zijn dit jaar uitgenodigd om in H7 Warehouse tijdens ADE te draaien. Op zondag sluit LET het Amsterdam Dance Event af in stijl met een veertien uur lange technomarathon.
Amsterdam Dance Event 2016 is de 21ste editie van 's werelds grootste dancemuziekconferentie. In een overvloed aan feesten die in oktober de hoofdstad gaan domineren mag 'Lost Frequencies & Friends', gehost door het Amsterdamse label Armada Music, natuurlijk niet ontbreken. 1
Het enige buiten festival dat gedurende de ADE week buiten plaatsvindt is weer terug in 2016 en belooft de lat opnieuw hoger te leggen. Gedurende twaalf uur, op 22 oktober, verbindt Dockyard Nederlands industrieeel erfgoed met hedendaagse clubbing tijdens ADE, dit alles op de verlaten scheepswerf van de DNSM Werf.
DJ/Producer Dannic organiseert zijn eerste 'Fonk Recordings' label-avond tijdens het aankomende Amsterdam Dance Event. Begin 2016 richtte Dannic zijn eigen dance-label, dat zich richt op een funky eigen sound en jonge upcoming artiesten, op. 'DANNIC Presents: Fonk Recordings' vindt plaats op woensdag 19 oktober 2016 in Escape deLux. Dannic zal deze avond uiteraard zelf optreden bijgestaan door een scala aan artiesten die onlangs releases op 'Fonk Recordings' hebben uitgebracht. De volledige line-up wordt op een later moment bekend gemaakt. De officiële verkoop van 'DANNIC presents: Fonk Recordings' is al van start gegaan.
Door de festivaldrukte waar we ons momenteel in bevinden zouden we haast de vorderingen van het aankomende Amsterdam Dance Event over het hoofd zien. De gele vlaggen worden namelijk langzaam maar zeker weer in hun masten gehesen en RADION heeft inmiddels haar volledige programma bekend gemaakt. Eerder werden al twee edities van de Breakfast Club aangekondigd. Nu is ook het volledige nachtprogramma aangekondigd.
De zogeheten ADE SLEEP/OVER, een tijdelijke campingplaats op het industriële festivalterrein van de NDSM in Amsterdam Noord, te lanceren. Deze plek aan de oevers van het IJ biedt niet alleen een slaapplek in verschillende prijsklassen voor ADE-bezoekers, maar ook een uitgebreid programma met muziek, artist talks, kunst en optredens. De stadscamping biedt plaats aan vierhonderd kampeerders, de kaartverkoop voor de camping start op 4 augustus. 8
De hardere stijlen van de dancemuziek zijn mateloos populair en ook wereldwijd geniet het hardere werk steeds meer aanzien. Na de volledig uitverkochte zesde editie van Hard Dance Event in de Melkweg werd duidelijk dat een upgrade nodig was. Om tegemoet te komen aan alle vraag, zal HDE verhuizen naar een grotere locatie. Op 20 oktober 2016 vindt de zevende editie plaats in de Tolhuistuin. Hier kunnen meer bezoekers de panels en masterclasses bijwonen en de locatie is ook nog eens gemakkelijker te bereiken. 1
Liefhebbers van vette electro hebben weer reden tot vreugdedansjes: Dave Clarke's 'Whip It' keert terug in de Melkweg en wel tijdens de vroege ochtenduren van Amsterdam Dance Event. Daarvoor neemt de Brit niet de minste namen mee: UMEK als Zeta Reticula, Dopplereffekt (live), Anthony Rother, Dez Williams, Brutuzz en uiteraard Clarke zelf. Zij zijn allemaal op zaterdag 22 oktober te bewonderen in de Oude Zaal.
DGTL heeft zijn indrukwekkende ADE programma voor 2016 bekendgemaakt. Tijdens drie opeenvolgende nachten biedt DGTL met toonaangevende hosts Mosaic, Paradise en Kompakt een speciaal programma. Verwacht de grootste artiesten uit de stal van de partners. In totaal zullen meer dan 30 artiesten optreden in de vertrouwde indoor thuisbasis van DGTL: de Scheepsbouwloods op de NDSM-Docklands.
Amsterdam Dance Event (ADE) presenteert in samenwerking met Melkweg, Paradiso en Sugar Factory een tweedaags showcasefestival waar bezoekers en professionals de spannendste nieuwe elektronische live-acts kunnen ontdekken. De eerste editie van ADE Live vindt plaats op donderdag 20 en vrijdag 21 oktober met o.a. RÜFÜS DU SOL, Suuns, Jessy Lanza en CUT_.
Na een fantastische editie vorig jaar brengt Menno de Jong zijn In Trance We Trust terug naar Nederland om daarmee het grootste trance-event van het Amsterdam Dance Event te vormen. Op woensdag 19 oktober zullen drie enorme podia op drie iconische locaties van de Nederlandse hoofdstad, Transformatorhuis, WesterUnie en WesterLiefde, gehost worden door In Trance We Trust en speciale gasten Grotesque en Mental Asylum.ITWT trekt iedere editie bezoekers uit tientallen landen naar Nederland toe om samen een onvergetelijke nacht te beleven. 16
Ook dit jaar is Loveland weer aanwezig tijdens het Amsterdam Dance Event. Er zullen drie evenementen plaatsvinden in de Mediahaven. De eerste namen zijn ook al bekendgemaakt en de kaartverkoop is vliegend van start gegaan!
Voor de gemiddelde clubber is er geen groter feest in zijn agenda dan het legendarische 'Amsterdam Dance Event'. En welke locatie is er beter geschikt voor een solo show dan de gigantische RAI Amsterdam. Op vrijdag 21 oktober 2016 zal de RAI in het teken staan van Martin Garrix met een exclusieve en extra lange dj set.
AMF wordt grootser dan ooit. Voorgaande jaren vond het dance-event nog plaats op één plek, nu is er gekozen voor maar liefst vijf dagen en drie locaties. Van woensdag 19 tot en met zondag 23 oktober wordt in de Johan Cruijff ArenA, de Heineken Music Hall en de Ziggo Dome het grootste dancefestival van Nederland georganiseerd. 8
Awakenings breidt uit tijdens de komende editie van Amsterdam Dance Event, van 19 tot en met 23 oktober 2016. Voor het eerst zijn er geen vier, maar vijf avonden Awakenings geboekt in de Gashouder op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam. 2
Het Amsterdam Dance Event (ADE) introduceert in het najaar het nieuwe tweedaagse programmaonderdeel ADE Live. De eerste editie van ADE Live vindt plaats in Melkweg, Paradiso en Sugar Factory in de vooravond van donderdag 20 en vrijdag 21 oktober. 5
Amsterdam Dance Event 2015 is 'relatief rustig verlopen'. Dat concludeert de gemeente vandaag in een evaluatie van het festival. Het aantal drugsincidenten was niet groter dan bij andere indoor dance-evenementen, en voor de Ambulance-centrale was het zelfs rustiger dan andere jaren: de gemeente vergelijkt het met een 'zeer druk' uitgaansweekend. 1
AMF het grootste dancemuziekfestival dat gehouden wordt tijdens het jaarlijkse Amsterdam Dance Event (ADE) breidt nóg verder uit. Het festival is dit jaar niet twee, maar vijf dagen. Tevens zijn Heineken Music Hall en Ziggo Dome toegevoegd als festivallocaties. 24
Traditiegetrouw heeft technolegende Dave Clarke weer als eerste de eer om zijn ADE-avond uit de doeken te doen. Na elf legendarische Dave Clarke Presents edities in de Melkweg, keert Clarke terug voor een nieuwe ronde, met "The Dirty Dozen": 12 jaar Dave Clarke Presents en 12 DJ's die 12 uur lang steenharde techno door de speakers jagen. Zo staan onder andere Luke Slater & Ø [Phase], Marcel Fengler, Miss Kittin, Tommy Four Seven, Rebekah, Black Asteroid, Louisahhh en meer op het programma. 2
Het Amsterdam Dance Event (ADE) heeft de eerste sprekers voor het conferentieprogramma bekendgemaakt. Ook is duidelijk dat Bruce Eskowitz, COO van Red Light Management, een keynote zal geven en dat Emagen Entertainment Group CEO Anthony Saleh aanschuift voor een keynote Q&A over '21st century management.'
Het openingsconcert van Amsterdam Dance Event wordt dit jaar verzorgd door de samenwerking tussen producer/componist/artiest Henrik Schwarz en het toonaangevende niet-klassieke Metropole Orkest. Het concert, genaamd 'Scripted Orkestra', vindt plaats in de Melkweg op 19 oktober. Op zaterdag 23 april start de kaartverkoop.
Het Amsterdam Dance Event (ADE), naar eigen zeggen 's werelds grootste clubfestival en conferentie voor elektronische muziek, wordt dit jaar van 19 tot en met 23 oktober georganiseerd. De organisatie verwacht voor de 21e editie 375.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. 2
De Tweede Kamer-fractie van De ChristenUnie heeft Kamervragen gesteld over het drugsgebruik op het Amsterdam Dance Event (ADE). In een brief aan de Kamer vraagt Gert-Jan Segers of het mogelijk is voor minister Van der Steur 'om te onderzoeken of festivals waar op grote schaal drugs worden gebruikt verboden kunnen worden.' Seegers vraagt zich af of het klopt 'dat er veel drugs wordt gebruikt op en rondom ADE en of de politie ruim 250 bezoekers heeft moeten arresteren.' De partij pleit ervoor om festivals te verbieden, als zij geen 'verbetering' laten zien. 27
Beatport, het wereldwijde platform voor dancemuziek en -cultuur, heeft vandaag aangekondigd dat de meer dan 60 optredens, panels en events, die live gestreamed zijn tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE), nu beschikbaar zijn om on demand te bekijken via ade.beatport.com
LET x ADE 2015
14 oktober 2015
Na de succesvolle lancering van LET Recordings met JP Enfant's 'Dreaming Backwards' EP is er genoeg reden voor een feestje voor de Amsterdamse organisatie. En welk moment is er beter om dat te doen dan tijdens het roemruchte Amsterdam Dance Event met niet één, maar twee feesten?
Het internationale platform voor elektronische muziek en cultuur Beatport zal liefhebbers van elektronische muziek wereldwijd toegang geven tot de muziek, optredens en evenementen die plaatsvinden tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE). 2
October 18th 2015 see's Roger Sanchez celebrate five years of his annual Amsterdam Dance Event Sunday night party at the famous Escape Club. The S-Man's label underground label Undr The Radr is taking centerstage at the event presenting a stellar line-up of international house talent.
Het aller-, aller-, allereerste feestje tijdens ADE begint dit jaar al om 07:00! Het kantoor van WeWork Weteringschans opent zijn deuren voor de Morning Rave ism Morning Gloryville Amsterdam!
Na bijna drie jaar aan uitverkochte edities in Leiden maakt Avondeten haar debuut in Amsterdam tijdens ADE. Onder het motto 'een goed begin is het halve werk', bundelen zij hun krachten met Madtech, Resonance & Lost Records op woensdag 14 oktober om jouw ADE goed af te trappen.
De compleet gerenoveerde club WesterUnie beleeft dit jaar haar achtste ADE en heeft een nog uitgebreider ADE-programma weten samen te stellen dan ooit te voren. Met ruim 10.000 bezoekers tijdens zes feesten op vijf avonden zullen 98 dj's garant staan voor 149 uur lang feest in de WesterUnie en haar aangrenzende zalen, de WesterLiefde, het Westergasterras en het Transformatorhuis.
Amsterdam Dance Event (ADE) breidt met zijn internationale tak Global Sessions volgend jaar uit naar India.
Na een drukke Zwarte Koffie maand in september met evenementen in de Paradiso en de TivoliVredenburg staat er ook in oktober weer het één en ander te gebeuren. Niet alleen vierden ze op 2 oktober de derde verjaardag, maar Zwarte Koffie maakt ook haar debuut op het Amsterdam Dance Event!
Verleden jaar uitverkocht, de laatste kaarten voor 17 oktober zijn nu in de verkoop via koop tickets! Grijp je kans voor het allerlaatste dance-festival van dit seizoen. Dit jaar met vijf tenten op het historische NDSM terrein. 3
'Todd the God', 'God Terry', 'Godd Gerry'. Alleen zijn bijnaam al spreekt boekdelen. Groots als hij is houdt hij het ook graag klein: tijdens Amsterdam Dance Event is hij op 16 oktober '15 met al zijn vrienden - Gregor Salto, Michel de Hey, Junior Sanchez, om er maar eens een paar te noemen - in VLLA te vinden. Met maximaal 300 andere geluksvogels en gratis entree.
De wereldberoemde formatie Far East Movement komt tijdens het Amsterdam Dance Event naar onze hoofdstad en geeft op donderdag 15 oktober een exclusieve showcase in de Desmet Studio's. De uit Los Angeles afkomstige heren hebben miljoenen platen verkocht en zijn populair door hun wereldhits als onder andere 'Like a G6', 'Turn Up The Love' en de samenwerking met Justin Bieber en Redfoo (LMFAO) 'Live My Life'. Tijdens ADE lanceren zij hun nieuwe single 'Push'.
Ontdek met Sonos tijdens Amsterdam Dance Event de culturele achtergronden en invloeden van gerenommeerde artiesten. Van donderdag 15 tot en met zaterdag 17 oktober staat de Sonos Studio iedere dag in het teken van een ander thema. Het driedaagse programma bestaat onder meer uit een samenwerking met muziekplatform Resident Advisor, het Nederlandse label Voyage Direct en muziekcurator Pause.
Achter de draaitafel is Amsterdam Dance Event vooral een mannenfeestje. Om dj-ende dames in de spotlight te zetten, organiseert Seré Seesing (Ères) op zondag 18 oktober TechnA in No.129. De slechts 13 jaar oude, maar zeer getalenteerde Kendis trapt de nacht af en deelt de draaitafels met Lia Organa, Lolla Tek, Miss Electric, Xara en Ères.
Tijdens hét internationale dance evenement kan je dé toppers uit de scene van dichtbij beleven in de intieme Escape Club. Zo hosten tijdens het Amsterdam Dance Event o.a. Sander van Doorn, Sunnery James & Ryan Marciano, Laidback Luke, Martin Solveig en Roger Sanchez hun eigen avond aan het Rembrandtplein.
Sam Feldt brengt de zomer even terug tijdens deze editie van het Amsterdam Dance Event (ADE). Op zaterdag 17 oktober host hij voor het eerst in de geschiedenis van ADE een pool party in het centrum van Amsterdam. Voor een avond zal Sam samen met zijn dj-vrienden het Marnixbad omtoveren tot een van de vetste clubs van de stad.
In Trance We Trust ADE
25 september 2015
Not long after the first official In Trance We Trust night at Avalon in Hollywood the famous Dutch Trance brand now announces it's debut at Amsterdam Dance Event 2015. The event will be held at one of Amsterdam's most characteristic venues, Westerunie, on Wednesday October 14th.
Nog maar een paar weekjes en ADE barst los in alle hoeken van Amsterdam. Op de openingsdag, woensdag 14 oktober, is er de kans om dit grootse evenement op een relaxte manier te beginnen bij de Tolhuistuin, alwaar het Italiaanse Out Electronic Recordings in samenwerking met Dance.nl, Tolhuistuin en Paradiso een gratis toegankelijk seminar organiseert, gecombineerd met (techno)muziek en een borrel met Italiaanse hapjes.
Jay Hardway & Friends
19 september 2015
Jay Hardway heeft al een aantal grote successen op zijn naam staan en hij blijft er meer en meer toevoegen. Net terug uit de USA van zijn tour host hij voor de eerste keer zijn eigen avond. Op zondag 18 oktober sluit hij in club Nova ADE af.
Het muzieklabel van succesvol entrepreneur Jolanda van den Berg, genaamd Smile Creations Music Label, is officieel betrokken bij Amsterdam Dance Event 2015 (ADE). Op zaterdag 17 oktober aanstaande presenteert Smile Creations Music Label haar dance event Club Smile in Desmet Studio's in Amsterdam.
Bookings agency MN2S viert tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) zijn 20-jarig bestaan en komt met een leger aan zwaargewichten naar Sugar Factory. De club is sinds haar bestaan de vaste uitvalsbasis van MN2S met in het verleden louter epische nachten.
Over een maand staat Amsterdam geheel in het teken van een van 's werelds grootste elektronische muziek festivals: Amsterdam Dance Event. KLEAR mag niet ontbreken en heeft dit jaar een Bondax & Friends special op het programma staan, in De Balie, met onder meer Bondax, Darius en Karma Kid.
Liefde voor elektronische live muziek in al haar facetten krijgt een plek in de vooravonden tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) in Sugar Factory. In de club nabij Leidseplein staan tussen 14 en 18 oktober een presentatie van Arturia synthesizers, vooruitstrevend theater tijdens Modalities en samenwerkingen met Comport Records, Various Artists en Houndstooth. Van live-electronica geluiden in tech-house, experimental tot hip hop en meer. Verder wordt iedere nacht en tijdens drie afterparty's ADE in volle teugen gevierd.
Amsterdam is half oktober weer vijf dagen lang het kloppende hart van de planeet als heel de wereld afreist naar de hoofdstad voor het Amsterdam Dance Event. Meer dan 2200 artiesten draaien het dak van meer dan 450 locaties eraf. Er is één plekje waar het hart net iets harder klopt en dat is de Sugar Factory waar Systematic Recordings neerstrijkt. Na zeven uitverkochte edities is het Duitse label terug met het beste uit eigen stal.
Na een uitverkochte editie vorig jaar, keert Vato Gonzalez zaterdag 17 oktober terug naar het Amsterdam Dance Event met zijn eigen Dirty House concept in Q-Factory. Met 'Strictly Own Sounds' zet Vato Gonzalez een avond neer, waarbij de DJs voor een avond ook daadwerkelijk de artiest kunnen zijn, die ze in hun eigen studio's zijn. 1
Op 17 oktober is er tijdens ADE naast alle elektronische muziek ook een vreemde eend in de bijt: Klassiek in de Loods. De loods van Amsterdam Roest zal worden ingericht als lig-concertzaal om de bezoeker in een zo relaxt mogelijke setting te laten genieten van klassieke muziek in een weekend vol dance. 4
Dansor, Zagar & Ayden Vice live on stage tijdens de Comport x Hotchpotch presents ADE electronica special op 15 oktober in Sugar Factory
WesterUnie en komm schon Alter slaan op zaterdag 17 oktober de handen ineen voor een superdikke ADE (Amsterdam Dance Event) special! In totaal vult de organisatie vier zalen met vier verschillende labels, waaronder het vijftoenjarig jubileum van het Duitse Moon Harbour.
ADE Beats, de nieuwe jaarlijkse conferentie voor hiphop, bass en beats, heeft de keynote-sprekers aangekondigd voor de eerste editie tijdens Amsterdam Dance Event op vrijdag 16 oktober in de Melkweg in Amsterdam. Zo maken onder anderen Mr. Vegas, Kenny 'Dope' Gonzalez, Steve Lobel, DJ Moortje, Rob Stone, Matt Black (Ninja Tune) en Chuckie hun opwachting.
Lost Frequencies, één van de hotste dj's van het moment, zal tijdens Amsterdam Dance Event 2015 achter de draaitafels bij Armada Deep te vinden zijn. De Belgische hitmachine (bekend van zijn wereldwijde hitsingles 'Are You With Me' en 'Reality') maakt deel uit van een indrukwekkende line-up, met ANOTR, Möwe, Pretty Pink, CALVO, Boy Kiss Girl en Deepend. Armada Deep vindt plaats op donderdag 15 oktober, exclusief in de Heineken Experience.
Na een succesvolle Straf_werk festival editie keert de organisatie terug tijdens Amsterdam Dance Event 2015 met een overweldigend programma. Tijdens het jaarlijkse festival keert Straf_werk maar liefst drie keer terug op twee verschillende locaties. Internationale grootheden als Skream, Route 94, Kink, Noir, Fritz Kalkbrenner, Gui Boratto zullen dit jaar hun opwachting gaan maken. 3
Nederlands trots Sunnery James & Ryan Marciano keren terug met een eigen show tijdens Amsterdam Dance Event. Het feest vindt plaats in de Escape op donderdag 15 oktober. Alhoewel de line-up voor het evenement tijdens ADE nog niet bekend gemaakt is, kan men zich voorbereiden op grote namen en opkomend talent uit de dj- en vriendenkring van Sunnery James & Ryan Marciano. 1
Veel nieuws deze maand! Zo is de ADE line-up bekend, wordt de Escape deLux zaal op dit moment grondig verbouwd en draait resident DJ Frederik Abas tien jaar bij Escape op zaterdag 12 september. En ook deze maand staan de beste artiesten klaar om je van donderdag tot en met zondag te verwennen met de beste house, EDM en bigroom beats!
Op zaterdag 17 oktober, in het weekend van Amsterdam Dance Event, slaan Q-dance en Brennan Heart de handen ineen voor het enige hard dance evenement tijdens ADE: I am Hardstyle. Met een snelheid van 150 BPM blazen deze twee grootmachten een goede dosis hardstyle door de speakers van de Heineken Music Hall. 1
Rebel Yard presenteert op 14 oktober 2015 haar allereerste event in Nederland. Tijdens het Amsterdam Dance Event organiseert het label van het meest dynamische DJ duo van Nederland, 'The Partysquad' een nacht vol creatieve chaos in de Rabozaal van de Melkweg. Rebel Yard heeft in de afgelopen jaren een reputatie opgebouwd waar diversiteit de boventoon voert.
Veelbelovend talent Oliver Heldens zal zijn eigen avond hosten tijdens het Amsterdam Dance Event. Het evenement zal plaats vinden in Amsterdam's legendarische Paradiso op woensdag 14 oktober.
Met trots presenteert Sugar Factory de tiende nacht- en afterparty programmering voor Amsterdam Dance Event (ADE). Tussen 14 en 18 oktober komen nationale en internationale topartiesten samen voor een vijftal bijzondere etmalen in de intieme club dichtbij Leidseplein. Kerri Chandler presenteert Kaoz Theory Label Takeover, Roush en WOW! slaan de handen in één en schuiven Popof en Hector Couto naar voren. Ook komt NGHTDVSN presents Systematic terug. Wie er geen genoeg van krijgt, kan 's ochtends terecht op de afterparty's met oa. Art Department, Alex Bau en Flashmob. Daarnaast heeft Sugar Factory een programma in de vooravonden met live-electronica en theater.
De line-up van GenerationZ, het jongvolwassenen evenement dat gepresenteerd wordt door Amsterdam Music Festival, is bekend. Niemand minder dan Dimitri Vegas & Like Mike, Showtek, Don Diablo, Dannic, Wildstylez, FeestDJRuud, Sam Feldt en STUK komen optreden tijdens het grootste evenement voor 14- tot 17-jarigen in Nederland. Zoals eerder aangekondigd vindt GenerationZ plaats tijdens Amsterdam Dance Event op vrijdag 16 oktober van 19.30 uur – 03.00 uur in de Ziggo Dome.
Met de komst van PRJCT Music Festival ondergaat de wereldwijde dance-conferentie dit najaar een flinke opwaardering. Het allereerste indoorfestival tijdens Amsterdam Dance Event in de RAI Amsterdam vult vier stages van verschillende toonaangevende (internationale) hostingpartners, met uiteraard alleen maar de allerbeste artiesten uit hun stal. Elke stage heeft zijn eigen muziekstijl en een eigen kleur als thema, waaronder PRJCT Blue, PRJCT Green, PRJCT Grey en PRJCT Red. 4
Jongeren onder de achttien jaar kunnen dit jaar hun muzikale hart luchten tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE). De wereldwijde dance-conferentie krijgt namelijk een 'under 18'-event, alcoholvrij. Door de aangepaste alcoholwet is voor deze specifieke doelgroep een blokkade ontstaan, als het gaat om dance-evenementen. 2
Nu steeds meer clubs, podia, labels en organisaties hun plannen voor ADE bekendmaken kan de nieuwe club aan de Jan van Galenstraat niet achterblijven. Met headliners als Âme, Dixon, Oscar Mulero, John Talabot, Roman Flügel, Mano le Tough, ROD, Tripeo geeft de club een duidelijk signaal af.
Met nog maar enkele weken te gaan tot de start van het Amsterdam Dance Event 2015 is één van de hotste feesten van ADE aangekondigd: 'Armada Captivating'. Het evenement trekt op woensdag 14 oktober honderden muziekliefhebbers naar de Undercurrent in Amsterdam met een indrukwekkende line-up. De line-up bestaat onder andere uit Andrew Rayel, Heatbeat, Mark Sixma, John Dahlbäck én een special guest appearance. 1
O.W.A.P.
12 augustus 2015
De legendarische 12,5 jarig-bestaansfestiviteiten met grandioze sets van oa Basement Jaxx, Remy Unger en beestachtige debutant Benny Rodrigues liggen al enkele maanden achter ons. Met de danspasjes nog vers in het geheugen is het hoog tijd voor de volgende. tijdens het Amsterdam Dance Event met misschien wel de meest bijzondere editie van O.W.A.P. ooit.
De verrassing van het ADE seizoen in 2014 was nieuwkomer Dockyard Festival dat gehouden werd op het beroemde Amsterdamse industrie terrein NDSM-Werf in Amsterdam-Noord. In 2015 belooft Dockyard Festival alle verwachtingen te overtreffen. 7
Op zaterdag 17 oktober, tijdens het grootste internationale clubfestival Amsterdam Dance Event stapt Hed Kandi aan boord van een favoriete en spectaculaire locatie: de Ocean Diva!
Martin Garrix zal tijdens Amsterdam Dance Event zijn eigen show gaan hosten in de Heineken Music Hall. In een van de grootste locaties van Amsterdam is Garrix samen met een aantal andere DJs de headliner van zijn eigen ADE evenement. De show vindt plaats op donderdag 15 oktober. 10
Het Nederlandse trio, Kraak & Smaak, staat bekend om hun unieke house, disco, funk en electronica live sound dat goed te horen is op hun meest recente single 'All I Want Is You'. Op woensdag 14 oktober trappen ze Amsterdam Dance Event af in de Oude Zaal van de Melkweg met een show vol nieuw materiaal en bijzondere gasten. De voorverkoop is gestart.
Het legendarische Britse label Ninja Tune bestaat 25 jaar en viert dat met een bijzondere avond tijdens Amsterdam Dance Event. Op donderdag 15 oktober is het in de Melkweg te doen met een select gezelschap van artiesten die getekend zijn bij Ninja Tune en vrienden van hen. De line-up bestaat uit Bonobo (dj-set), George Fitzgerald, Machinedrum, Leon Vynehall en Romare.
Na succesvolle shows in London, Ibiza, Vegas, New York en Miami keert Nicky Romero weer terug naar Nederland en trapt hij zoals gewoonlijk weer officieel het jaarlijkse Amsterdam Dance Event af met zijn innovatieve Protocol event in de legendarische Melkweg.
De beatkunstenaar Gramatik combineert op een unieke wijze elementen van jazz, soul, maar ook zware electro in zijn instrumentale hiphop beats. Dit zorgde in de Melkweg al twee keer eerder voor een fenomenale show waarbij de speakers zijn beats als een tornado de zaal in blaasden. Tijdens Amsterdam Dance Event maakt hij zijn comeback.
Het wordt weer met je hoofd schudden tot je een nekkramp oploopt, want drum 'n bass-act Noisia staat ook dit jaar weer in de Melkweg met een Invites-avond tijdens ADE op 17 oktober. Het Groningse trio biedt een breed palet van acts die uiteenlopend genoeg zijn, maar wel een gedeelde liefde hebben voor de zwaardere, vette beats.
De inmiddels legendarische dancemuziekdominantie in onze hoofdstad: 'Amsterdam Dance Event' (ADE) ondergaat dit komende jaar een flinke opwaardering. De wereldwijde dance-conferentie krijgt namelijk een indoorfestival met internationaal karakter. Op zaterdag 17 oktober is de RAI Amsterdam dé locatie voor het splinternieuwe concept: 'PRJCT Music Festival'. 5
Na de aankondiging van de eerste namen in mei, presenteert Amsterdam Music Festival vandaag het volledige programma. De line-up bestaat uit alleen maar headliners met niemand minder dan Alesso, Armin van Buuren, David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike, DJ Snake, Hardwell, Klingande, Martin Garrix, Oliver Heldens, Robin Schulz, Showtek, Tiësto, Vicetone en Yellow Claw. 16
Er gaat dit najaar geen Rotterdam Beats plaatsvinden. De conferentie zal opgaan in Amsterdam Dance Event, dat eerder al gezien werd als een 'partner-event'. Het evenement begon als Buma Rotterdam Beats, maar Buma Cultuur trok zich er vorig jaar uit terug. Een zelfstandige doorstart bleek niet levensvatbaar.
Op vrijdag 16 oktober organiseert Amsterdam Music Festival voor de allereerste keer een speciale 'Under 18' editie in de Ziggo Dome, Amsterdam. Nadat Amsterdam Music Festival de eerste vier namen van de line-up een krappe maand geleden heeft aangekondigd, maakt de organisatie zojuist bekend dat er een speciale jongeren editie van het succesvolle festival komt. Amsterdam Music Festival Under 18 is het grootste 18- dance event in Nederland en tevens het eerste officiële evenement voor 14 t/m 17 jarigen tijdens Amsterdam Dance Event (ADE). Deze Under 18 editie zal, net zoals de fans van de volwassen editie gewend zijn, ook het podium vormen voor de beste DJ's van de wereld. 19
De eerste namen voor Amsterdam Music Festival zijn bekend gemaakt in Café Nol te Amsterdam. Niemand minder dan Armin van Buuren, David Guetta, Hardwell en Tiësto zullen tijdens het weekend van 16 en 17 oktober 2015 optreden in de Johan Cruijff ArenA. Een unieke combinatie: voor Armin van Buuren en Tiësto is het lang geleden dat zij samen te zien waren op een evenement in Nederland. 10
Het leek een haast onmogelijke taak voor technogrootheid Dave Clarke om het tienjarig jubileum van zijn 'Dave Clarke Presents'-avond vorig jaar tijdens Amsterdam Dance Event in de Melkweg te overtreffen. Niets is minder waar, want met een line-up die door onder andere Perc & Truss, Marcel Fengler en Gary Beck wordt gesierd, schotelt Clarke voor de elfde editie een meer dan smakelijke avond voor die liefhebbers van vooruitstrevende techno op ADE niet mogen missen. 2
De Vierdaagse Nijmegen en het Amsterdam Dance Event (ADE) zijn de grootste evenementen van 2014, zo blijkt uit de nieuwste editie van de Respons TOP100 Evenementen Monitor 2015. Het Amsterdam Dance Event (ADE) eindigt op de eerste plaats in de categorie grootste entreeheffende evenementen en neemt het stokje over van het International Documentary Film Festival (IDFA) dat naar de vierde plaats is gezakt. De Vierdaagse Nijmegen pakt voor de vijfde keer op rij de koppositie bij de vrij toegankelijke evenementen. 3
In 2015 is de alweer twintigste editie van het Amsterdam Dance Event (ADE), Dit jaar vindt het evenement plaats van 14 tot en met 18 oktober. Er worden dit jaar weer meer dan 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland verwacht. 4
Burgemeester Eberhard van der Laan wil dat alle Amsterdamse clubs gratis water verstrekken aan hun bezoekers. Dat meldt AT5. Momenteel hebben alleen festivals met een vergunning de verplichting om gratis water aan te bieden. 57
Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam houdt een 'groot vertrouwen' in de organisatie van het Amsterdam Dance Event (ADE). 'Ze hebben hun verantwoordelijkheid volgens mij gewoon goed genomen', zei de Burgemeester donderdag tegen de gemeenteraad. 'Behalve voor de nabestaanden is het ook voor de organisatie heel verdrietig.' 8
Na een uitverkochte editie vorig jaar, keert Vato Gonzalez vanavond terug naar het Amsterdam Dance Event met zijn eigen Dirty House label night in Club ABE. Alle voorverkoopkaarten zijn reeds verkocht, maar dat betekent niet dat je het evenement niet meer kunt meemaken.
Blue Marlin Ibiza en Magnum Bookings brengen de 'magic vibe' van Ibiza naar Amsterdam! En dat betekent niet alleen een weergaloze DJ-opstelling, maar ook de adembenemende aanwezigheid van Blue Marlin Ibiza's dancers. 1
Voor het eerst in de geschiedenis van ADE is er nu een gratis pendelbus, aangeboden door New World Punx. Spring op de bus tijdens het Amsterdam Dance Event en rij met de New World Punx mee naar je favoriete club! De gratis tourbus rijdt de gehele nacht door heel Amsterdam en stopt bij de dertien populairste locaties. De New World Punks (Ferry Corsten en Markus Schulz) rijden zelf ook mee op de bus naar hun dikke show op donderdag 16 oktober in de legendarische Panama club. 1
Het 'geweld' gaat aanstaande woensdag losbarsten in heel Amsterdam. Het is opvallend om te zien dat er veel techno geprogrammeerd is in de hoofdstad. Op de laatste dag van ADE zullen duizenden bezoekers sub:Merged gaan bezoeken om daar ADE af te gaan sluiten in stijl met de officieel de beste techno line-up van het hele festival; de Facebook pagina van ADE bevestigde dit vorige week. Er zijn nog tickets beschikbaar
Tijdens het Amsterdam Dance Event zal de van origine Rotterdamse organisatie Sound Architecture met een keur aan artiesten van het label neerstrijken in Club 8.
Het Amsterdam Dance Event is uitgegroeid tot 's werelds grootste club evenement en Panama presenteert over vijf dagen zes evenementen waarbij maar liefst 51 artiesten plaatsnemen achter de draaitafels. Op zaterdag 18 oktober komen progressive house liefhebbers aan hun trekken bij Panama Amsterdam. Hernán Cattáneo, Nick Warren en Olivier Weiter zullen in de mainroom hun geliefde sound laten klinken. 1
De De Marktkantine. De naam van deze nieuwe locatie in Oud-West heb je waarschijnlijk al horen vallen. Voor je eerste bezoek is er dan ook geen beter moment dan tijdens ADE. In de ijzersterke programmering springt deze avond er zeker uit: de Suol Label Night met onder meer superster Fritz Kalkbrenner, labelbazen Chopstick & JohnJon, Tender Games en Meggy. In de tweede zaal support van PRISMA met o.a. Arjuna Schiks en Eelke Kleijn.
Na de sluiting van de Amsterdamse club The Sand zaten de twee grote dance-evenementen Kings of Ace en Sexed Up zonder locatie tijdens het aankomende Amsterdam Dance Event. Hierdoor was het voor de fans nog onzeker of deze evenementen door konden gaan. Vandaag is aan deze onzekerheid een eind gekomen. Met gebundelde krachten zijn beide organisaties op pad gegaan en hebben in een gezamenlijk evenement in de Amsterdam RAI de oplossing gevonden. De organisaties maken bekend dat het spektakel op vrijdag 17 oktober gaat plaatsvinden.
These Guys en 8Bahn slaan de handen ineen en presenteren een gezamenlijke Amsterdam Dance Event show. De avond vindt plaats op zaterdag 18 oktober in Rhone Events & Congrescenter te Amsterdam. Maar liefst tien uur lang kunnen bezoekers genieten van een divers en vooruitstrevend programma vol met kopstukken uit de progressieve techno scene.
538 is official mediapartner van het Amsterdam Dance Event en uitgebreid in de hoofdstad aanwezig met verschillende evenementen. 538 geeft luisteraars de kans om in Hotel 538 exclusieve optredens van Martin Garrix, Nicky Romero, Hardwell en Afrojack bij te wonen. Ook zendt 538 het Amsterdam Music Festival uit waar zaterdag 18 oktober de nummer 1 dj van de wereld bekend gemaakt wordt. 7
sub:Merged zondag 19 oktober; een betere techno line-up vind je op Amsterdam Dance Event niet! In de WesterUnie in Amsterdam is er nog nooit een evenement geweest met deze indrukwekkende lijst met namen 4
Tijdens Amsterdam Dance Event, 15 t/m 19 oktober, opent het vernieuwde Canvas vijf nachten lang haar deuren. Na een stevige verbouwing staan er samenwerkingen met The Full Glass, Klear, Yoruba Records, Loveland en Horizon op stapel, resulterend in een solide nachtprogramma vol kwalitatieve zwaargewichten. Zo passeren Fred P. US, Osunlade US, Daniele Baldelli IT, Blonde GB en Karma Kid GB de revue.
Elevate presents ADE
5 oktober 2014
Het snel populairder wordende producers- en dj-duo Pig&Dan is heeft met hun label Elevate een wereldwijd succesvolle serie kwalitatief hoogstaande Techno avonden opgestart. 16 oktober zullen ze het Amsterdam Dance Event aandoen, waarvoor ze een zorgvuldig gekozen line-up hebben samengesteld die een avond lang alle bezoekers in extase zal brengen.
Call of Duty: Advanced Warfare zal een grote rol spelen tijdens het concert van Afrojack in Ziggo Dome. De game is zowel onderdeel van de show als van de afterparty. 22
Nederland gaat inmiddels los op Freestyle en dit zal tijdens de ADE 2014 niet anders zijn. Voor de eerste keer tijdens de ADE zal er ook aandacht besteed worden aan de stroming die niet in één hokje past vooral binnen de hardere stijlen. Free2party & EDMdjbookings.com presenteren u de ADE Freestyle Maniacs showcase vanaf het Rembrandtplein vanuit de Escape Studio en de Escape Lounge.
4DSOUND geeft woensdag 15 t/m zondag 19 oktober tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) een showcase in het Compagnietheater met diverse optredens en masterclasses. Het systeem is een van de interessantste innovaties op het gebied van ruimtelijk geluid en krijgt lovende kritieken. Gedurende het festival zijn er diverse live performances en masterclasses van onder andere Stimming, Max Cooper, Vladislav Delay en een delegatie van het Raster-Noton label.
Tijdens het Amsterdam Dance Event, dat is uitgegroeid tot 's werelds grootste club evenement biedt Panama dit jaar een divers programma met internationale top artiesten uit de techno, house en trance wereld. Verspreid over 5 dagen zullen 6 evenementen plaats vinden waarbij maar liefst 51 artiesten plaatsnemen achter de draaitafels. Tevens zal op een creatieve wijze gebruik worden gemaakt van 3D video mapping en spectaculaire visuals. 2
Na hun Nachtfestival samen met VBX op ADE'13 is Cartel terug op 's werelds grootste muziek wereld! Wederom hebben de heren een ongewone locatie weten te strikken om een feestje te geven! De Stadsschouwburg/Stanislavski was het doelwit en de heren hebben deze zo ver gekregen haar deuren te open voor een flink house-feestje.
Meanwhile Showcase
1 oktober 2014
Voor het derde jaar op rij organiseert Amsterdams boekingskantoor Meanwhile een showcase tijdens het Amsterdam Dance Event. In de klassieke setting van de Stadsschouwburg brengt Meanwhile al haar toppers samen.
Meer dan 300.000 bezoekers waarvan ruim 5000 muziekprofessionals, 300+ clubavonden op 80 verschillende locaties, 2000 dj's en een dagprogramma dat bestaat uit een meerdaagse conferentie: dat is het Amsterdam Dance Event! En zoals elk jaar is Escape Club één van de grootste clubs in hartje centrum waar het gebeurt. 1
Click is tegelijk met ADE in een stroomversnelling geraakt de afgelopen jaren. Beide organisaties barsten uit hun voegen van kwaliteit en levenslust. Komende oktober bundelen ze traditiegetrouw weer hun krachten. 1
In nog geen twee jaar wist Verknipt zich rotsvast te vestigen in de Nederlandse techno- en housescene. De Amsterdamse organisatie haalde grote namen uit binnen- en buitenland naar steevast uitverkochte avonden. Na een succesvol debuut op ADE vorig jaar, slaat de organisatie nu de handen ineen met een lading labels waar iedere techno- en houseliefhebbers kwijlend naar kan uitkijken.
Vijf verschillende organisaties zorgen van woensdag tot en met zondag voor een eclectische mix van hiphop, R&B, UK, house, disco, future vintage en Surinaamse poku. Alle avonden zijn gratis toegankelijk en er zal een aangepast ADE menu zijn.
. Met bijzondere acts die ter plaatse muziek produceren, onderscheidt deze programmering zich van alle andere clubavonden die draaien om de mixtechniek en platenkeus van de dj. Van trippy dubstep tot electro en disco, de uitgesproken keuze van Sugar Factory om dagelijks met live acts de diepte in te gaan is uniek.
15 t/m 19 Oktober 2014, zal alweer het 9e jaar worden dat Studio 80 deelneemt aan ADE. Belangrijk voor het nieuwe team van Studio 80 - bestaande uit Tessa Nijdam, Pieter Willems en Xander Koster - is dit jaar vooral dat het ADE-programma duidelijk weergeeft waar de club nu voor staat. De focus ligt op een breed scala aan labels, die gezamenlijk een goed beeld geven van de nieuwe richting die Studio 80 is ingeslagen. Vijf dagen, zes evenementen, tien labels en een nieuwe Studio 80 koers.
Op zondag 19 oktober zet TechnA, dé organisatie die draait om het promoten van vrouwelijke techno dj's en producers, een bijzondere stap. Tijdens Amsterdam Dance Event host TechnA zijn eerste clubnacht met een line-up bestaande uit de voornaamste female techno en techhouse dj's uit binnen- en buitenland.
BAUT draait door met ADE
25 september 2014
Restaurant BAUT gaat zijn laatste uren goed besteden. Tijdens het Amsterdam Dance Event brengt deze tijdelijke smaakmaker aan de Wibautstraat een fikse lijst avonden vol 'Dinner&Dance'. Noem het een 360-graden programmering die van 15 tot en met 19 oktober wordt voorgeschoteld, met evenementen op zowel de boven- als benedenverdieping. Een groot deel hiervan is nu al bekend, al staan er ook nog wat verrassingen te wachten –het laatste ADE van BAUT wordt bovenal een gedenkwaardige.
Met drie zalen, een cinema, een galerie én een café is de Melkweg een bijzondere festivallocatie voor ADE. Zoals elk jaar betekent dit een breed clubprogramma met headliners zoals Modeselektor (live), Dave Clarke, Nicky Romero, John Digweed, Mathew Jonson & Minilogue (live), Henrik Schwarz, Robin Schulz, Chase & Status, Kypski (live), Noisia, Green Velvet en Prosumer. 1
Amsterdam geheel in het teken van een van 's werelds grootste elektronische muziek festivals: Amsterdam Dance Event. Jongens van de Wereld mag uiteraard niet ontbreken en heeft daarom drie verschillende avonden op het programma staan: Klear, Klamme Handjes en een Warp x LuckyME showcase.
Na een uiterst succesvolle eerste ADE Green editie, kondigen ID&T en Amsterdam Dance Event (ADE) gezamenlijk aan dat de tweede editie een uitgebreider programma omvat, en verhuist naar een nieuwe locatie, namelijk de Brakke Grond. Eergisteren maakte ADE de gevarieerde lijst met sprekers uit de line-up bekend.
Voor het vierde opeenvolgende jaar presenteren ze Soul Heaven op vrijdag 17 oktober 2014. Al meer dan tien jaar verspreiden de Soul Heaven feesten het evangelie van kwalitatieve house over de hele wereld, hoogstpersoonlijk ondersteund door 's werelds besten.
Het Nederlandse boekingskantoor Make You Dance Bookings heeft door de jaren heen nauw samengewerkt met nationale en internationale artiesten. Samen met ADE (Amsterdam Dance Event) presenteren zij op 17 oktober een selectie van hun uitgebreide artiestenroster in Desmet Studio's. Deze sfeervolle locatie, gelegen in het centrum van Amsterdam, is de perfecte locatie om te genieten van deze acts tijdens 's werelds grootste elektronische muziek festival.
Clubs en discotheken mogen langer openblijven tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE). Ook evenementen die in het kader van de danceweek plaatsvinden en een vergunning hebben, krijgen ruimere openingstijden. Bezoekers kunnen tot uiterlijk 08.00 uur 's ochtends feesten. 3
"Dames en heren, jongens en meisjes, hooggeëerd publiek..." Deze woorden doen menigeen met weemoed aan hun jeugd terug denken. De keren dat je met opa en oma, papa en mama of vriendjes en vriendinnetjes naar dat afgelegen stukje land in jouw woonplaats trok om daar vervolgens vol spanning plaats te nemen op de tribunes. Want wat zou het circus waar jij nu was jou vandaag gaan brengen?! Na jaren blaast de organisatie deze mooie, indrukwekkende, maar soms toch ook een tikkeltje trieste herinneringen nieuw leven in. "Dames en heren, jongens en meisjes, hooggeëerd publiek, mag ik een groot applaus voor Circus Ellendeeeeee!"
Schwung meets [In]cognito
11 september 2014
Underground techno organisaties Schwung. en [IN]COGNITO slaan tijdens Amsterdam Dance Event de handen ineen voor een toonaangevend techno-event met maar liefst 11 internationale artiesten. Zij verwelkomen onder andere Surgeon, Cari Lekebusch, Octave One live, Pär Grindvik, Alex Bau en Anthony Parasole. Op zaterdag 18 oktober zorgen deze zwaargewichten voor een techno-nacht van kwaliteit in Amsterdam Studio's, die doorgaat tot maar liefst 8.00 uur. 1
Bij 'The International All-Star Acid Edition' van O.W.A.P. in april zijn de voegen keihard uit de Gashouder getrild door toedoen van o.a. Todd Terry en 'Master at Work', Kenny Dope, met groot machtsvertoon en ouderwetse spring-voor-je-leven beats. Volgens velen de allerbeste O.W.A.P.-editie tot nu. Kan de organisatie daar nog overheen? Uiteraard!
Op zaterdag 18 oktober komen progressive house liefhebbers aan hun trekken in Panama Amsterdam. 9
Terwijl het Amsterdam Dance Event volop begint te leven presenteren JAM & Above All Records hun ADE event. Vrijdag 17 oktober zal voor de eerste keer Trance Academy plaats vinden in Club Lite, Amsterdam. Met Trance Academy kun je all-in: maak kennis met nieuw talent en geniet van de beats van wereldwijd bekende DJ's.
Nadat ze vorig jaar duizenden fans een onvergetelijke avond bezorgden tijdens Amsterdam Music Festival en in februari de Heineken Music Hall op z'n grondvesten deden trillen, is ADE 2014 hét moment voor Sunnery James & Ryan Marciano om al hun fans nogmaals te trakteren op de onmiskenbare Sexy By Nature experience.
HDE LIVE heeft de grootste line-up ooit in de Heineken Music Hall aangekondigd. Bekijk hier de volledige lineup! 18
Op woensdag 15 oktober keert Reboot van Nicky Romero eindelijk weer terug naar Nederland en trapt Nicky Romero officieel het jaarlijkse Amsterdam Dance Event af. Reboot maakte vorig jaar haar debuut tijdens de Miami Music Week en was binnen ettelijke minuten uitverkocht. Sindsdien zijn er nog vijf succesvolle edities geweest en is het nu tijd voor Reboot om terug te keren naar Nederlandse bodem, voor de grootste editie tot zover. 2
Loveland maakt sinds jaar en dag onderdeel uit van het grootste clubfestival ter wereld: Amsterdam Dance Event. In oktober worden drie verschillende evenementen over drie dagen georganiseerd in een nog nooit gebruikte locatie. Mediahaven is een studio in het westelijk havengebied van Amsterdam. Op de line-up staan sommigen van de grootste namen uit de industrie. 2
Tussen de vele feesten die in oktober de hoofdstad gaan domineren zijn er steevast een paar avonden die al jaren tot de kern van het ADE horen, waaronder ook de showcase van Systematic Recordings. Dit jaar krijgt deze avond zelfs een extra feestelijk randje met de viering van het tienjarig bestaan van Systematic, de line-up die zaterdag 18 oktober in de Sugar Factory staat gepland is er alleen maar spannender van geworden. 1
Ook in 2014 trekt Breakfast Club tijdens ADE alle registers open en presenteert het op zaterdag 18 oktober het grootste ochtend indoor-festival van Amsterdam. Met een internationaal georiënteerd programma belooft het wederom een legendarische dag te worden, want voor veel liefhebbers was de memorabele editie van vorig jaar hét hoogtepunt van ADE. Ook dit jaar is er een exclusief programma in de drie zalen van de Melkweg.
Tijdens het aankomende Amsterdam Dance Event organiseert STRAF_WERK een speciale ADE editie. Op zaterdag 18 oktober brengt STRAF_WERK grote internationale en nationale artiesten samen in de Kromhouthal. STRAF_WERK heeft een flink aantal van haar favoriete artiesten uitgenodigd, waaronder Julio Bashmore, Skream, Adana Twins en Finnebassen.
Donderdag 16 oktober staat de toonaangevende techno / electronica act Modeselektor met zijn eigen Modeselektion clubnacht in de Melkweg tijdens Amsterdam Dance Event (ADE). De act heeft een flink aantal van zijn favoriete en bevriende artiesten uitgenodigd, waaronder Henrik Schwarz, Nosaj Thing, Dark Sky, Schlachthofbronx, Akkord en L-Vis 1990. Modeselektor speelt zelf een liveset.
Tijdens het aankomende Amsterdam Dance Event presenteert Junction een bijzondere samenwerking met 50Weapons, het uit Berlijn afkomstige label van Modeselektor. Op een van de nieuwste locaties van de stad, RADION, komen de Berlijnse en Amsterdamse dj's samen aangevuld met een bijzondere uit Frankrijk afkomstige Mystery Guest.
Op zaterdag 18 oktober zullen ALDA en ID&T opnieuw de krachten bundelen tijdens een gloednieuwe editie van Amsterdam Music Festival. Zwaargewichten als Armin van Buuren, Dash Berlin, David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike, Hardwell, Martin Garrix, Wildstylez en W&W zullen het podium betreden en daarmee belooft de komende editie van Amsterdam Music Festival uniek te worden! 10
Nadat eerder deze week de eerste grote namen van Amsterdam Dance Event 2014 bekend zijn gemaakt, kan Amsterdam zich ook opmaken voor de komst van Martin Garrix! De 18-jarige DJ/Producer uit Amstelveen, die vorig jaar zijn definitieve doorbraak beleefde met de hitsingle 'Animals', staat op donderdag 16 oktober in de Escape Amsterdam 14
Op 18 oktober worden wat extra BPM toegevoegd aan het Amsterdam Dance Event. Het is dit jaar alweer de vijfde keer dat Hard Dance Event plaatsvindt en dat gaan ze vieren! De grote organisaties binnen de harde dance slaan de handen ineen voor een bijzondere avond: HDE LIVE 39
Zonnige melodische House met invloeden van pop, disco en live instrumenten is weer sterk in opkomst sinds het succes van Bakermat en Klangkarussell. Het hart van deze stroming is al vijftien jaar het Londonse Hed Kandi. Hed Kandi 'the world's melodic house expert' zal op zaterdag 18 oktober het Amsterdam Dance Event weer liefdevol rocken.
Na succesvolle edities van Sander van Doorn presents Doorn Records Las Vegas en Miami dit jaar, keert het succesvolle feest van het platenlabel op woensdag 15 oktober terug naar Nederland. Daar trapt Sander van Doorn het Amsterdam Dance Event 2014 af met een gloednieuwe editie van Doorn Records in AIR Amsterdam. Naast Sander van Doorn zelf treden ook Bassjackers, DubVision, Firebeatz, Jay Hardway, Julian Jordan, Mightyfools, Mike Hawkins, Oliver Heldens, Tony Junior, TV Noise en Watermät op. 5
Het duurt nog even, maar de eerste namen van Amsterdam Dance Event zijn reeds bekend! Van 15 tot en met 19 oktober vind het grootste festival van Nederland weer plaats in onze hoofdstad. Naast een conferentie-programma zijn er events in ruim 80 locaties in de stad. 9
De organisatie van Nordic Delight Festival brengt op donderdag 16 oktober het beste van het beste van de elektronische scene uit Kopenhagen samen op één avond in Sugar Factory in Amsterdam. Tijdens het officiële Amsterdam Dance Event programma zijn er optredens van Bottled in Engeland, Den Sorte Skole en Sekuoia.
Faul Productions lanceert een nieuw concept dit jaar tijdens ADE op 18 oktober: Dockyard Festival 2014! Op een paar minuten van Amsterdam Centraal Station. De deur gaat open om 11.00 uur en sluit om 23.00 uur op de NDSM-Werf te Amsterdam 1
Spinnin' Sessions wordt een van de blikvangers van het Amsterdam Dance Event 2014. Het event, dat eind juni nog voor een uitverkochte AIR zijn Nederlandse debuut beleefde, neemt op vrijdag 17 oktober de Heineken Music Hall (capaciteit 5.500) over. 4
Met gepaste trots kan Luminosity aankondigen dat in oktober twee grote trance helden van wereld formaat voor het eerst samen komen in het gelauwerde Luminosity hoofdkwartier, de WesterUnie in Amsterdam, namelijk de helden, de levende legendes - Paul van Dyk & Paul Oakenfold. Voor zowel de zevende verjaardag van Luminosity en als deel van het gigantische Amsterdam Dance Event wordt alles in gereedheid gebracht voor een zeer speciale trance-megashow. 2
Progressive-icoon John Digweed is op vrijdag 17 oktober terug met wederom een speciale Bedrock programmering in de Rabozaal van de Melkweg! Na het succes van de voorgaande drie jaren is besloten de succesvolle nacht dit jaar opnieuw terug te laten komen tijdens Amsterdam Dance Event (ADE). Binnenkort wordt de rest van de line-up bekend gemaakt. Tickets zijn nu verkrijgbaar. 1
Op Vrijdag 17 oktober presenteren Kypski en Krampfhaft beiden hun nieuwe live show tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE). De voorverkoop is gestart.
De Groningse drum 'n bass act Noisia organiseert tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) een nieuwe editie van Noisia Invites in de Melkweg. Na uitverkochte clubnachten tijdens B2S dit jaar en ADE 2013 is voor zaterdag 18 oktober opnieuw een line-up van megaproporties uitgenodigd. 1
Het wordt inmiddels traditie, maar ook dit jaar opent labelbaas Nicky Romero en zijn Protocol Recordings het Amsterdam Dance Event met een waar spektakel. Na eerdere succesvolle edities dit jaar in Miami, New York en Las Vegas presenteert Nicky Romero woensdag 15 oktober Protocol Amsterdam Reboot met een zeer uitgebreide line-up en vele special guests. 11
De legendarische technonacht van Dave Clarke tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) in de Melkweg viert dit jaar zijn tiende verjaardag! Speciaal voor deze gelegenheid wordt er op vrijdag 17 oktober flink uitgepakt met legends uit de begindagen van de techno, de helden van nu en die van de toekomst. Naast Dave Clarke zelf is er een extra lange line-up met Green Velvet, Gary Beck, Stacey Pullen, Daniel Miller, Clouds, Pfirter, Estroe, Jeff Rushin & Nicole Rosie en Mr Jones. 1
ALDA en ID&T zullen ook dit jaar tijdens de aankomende editie van ADE de krachten bundelen voor een nieuwe editie van Amsterdam Music Festival. De twee internationale zwaargewichten uit de dancewereld zullen op zaterdag 18 oktober 2014 liefhebbers van over de gehele wereld samenbrengen in de Johan Cruijff ArenA om hen te laten genieten van het allerbeste dat de dance-scene te bieden heeft. 34
Het Amsterdam Dance Event vindt dit jaar plaats van 15 tot en met 19 oktober. Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt. Het is de negentiende editie van het evenement waarbij Amsterdamse podia in het teken staan van dancemuziek. 15
'Bigger than Prince' van Green Velvet is tijdens de feesten en optredens van het Amsterdam Dance Event (ADE) de meest gedraaide track. De artiest Showtek is de meest gedraaide artiest. Hardwell die tijdens het ADE gekroond is tot nummer 1 DJ van de wereld kwam op de tweede plaats. In de top 5 van de meest gedraaide artiesten staan maar liefst vier Nederlanders. 11
Na drie succesvolle edities zijn Roger Sanchez en zijn Stealth crew wederom terug in de Escape om de laatste ADE-dag in weer stijl af te sluiten. Na wereldwijde events in oa. Ibiza, London, Los Angeles en Miami is het nu de beurt aan Amsterdam om de harten van house-muziekliefhebbers te veroveren tijdens 'Roger Sanchez presents Stealth ADE'!
Er gonst iets in de Nederlandse dance scene, we staan aan het begin van een nieuwe ontwikkeling die weinig goeds belooft. De berichten komen aan de lopende band binnen, bij zowel Anyday Events als The Darkraver en Outsiders zelf. De vraag is steeds hetzelfde: 'Wat zijn jullie van plan met 'Baco en Bitches'?' 9
Het Spaanse magazine en agentschap presenteren hun eerste Amsterdam Dance Event showcase ooit met als bekroning de Amsterdamse techno organisatie Click. De ADE showcase zal op 19 oktober plaatsvinden in de Barkode in Amsterdam. Op de line-up staan vooraanstaande Spaanse artiesten
Inhakend op een algemene tendens in het nachtleven, waarbij men steeds meer op zoek is naar warmte en gezelligheid, heeft AIR een forse verbouwing ondergaan. De 'grand allure' van de oorspronkelijke inrichting van Marcel Wanders maakt plaats voor een nieuwe, knussere inrichting. Deze forse investering kan worden gezien als een motie van vertrouwen in de komende jaren. 1
Niemand minder dan Frankie Knuckles 'The Godfather of House' komt naar Amsterdam. Op vrijdag 18 oktober transformeert hij restaurant BAUT tot 'The Warehouse' – de legendarische hotspot in Chicago waar house voor het eerst house genoemd werd, ruim dertig jaar geleden.
Wederom is het Amsterdam Dance Event groter geworden. Van 16 tot en met 20 oktober barst het Amsterdamse uitgaansleven compleet uit haar voegen. Alle cijfers staan op groei. Een teken dat het met de dance industrie wel goed zit. Zeker wanneer locaties als Ziggo Dome en de RAI zich ook reeds in de strijd hebben gegooid. Maar er zijn ook partijen die bewust kiezen voor intimiteit. Zoals bijvoorbeeld het gerenommeerde Amerikaanse platenlabel Nervous Records uit New York City.
8 Oktober verzorgt Elektronik Kolektiv, een nieuw booking agency en evenementenorganisatie, tijdens Amsterdam Dance Event een clubavond in Club Underground. Kwaliteit en creativiteit staan bij hen hoog in het vaandel. Geen dampende beuktechno, maar eerder variërende baslijnen en creatieve invloeden.
De vier finalisten van de Pepsi DJ Knock Out competitie zijn bekend. Wessel S uit Dordrecht, Sound Rusherz uit Roosendaal, DJ AK uit Maastricht en Tom & Jame uit Breda nemen het zaterdag 19 oktober tegen elkaar op in de landelijke DJ finale tijdens Amsterdam Dance Event. 3
CLR @ ADE 2013
13 oktober 2013
Op zaterdag 19 oktober zal CLR tijdens het ADE 2013 terugkeren in Amsterdam met een fantastische avond in een loods aan de Warehouse Elementenstraat, de nieuwe locatie van Studio 80. De Duitse techno pionier Chris Liebing wordt vergezeld door labelgenoten Monoloc en Tommy Four Seven, en bijgestaan door een aantal van de meest gewaardeerde namen uit de Nederlandse scene: Dimi Angélis, Juan Sanchez, Jasper Wolff & Maarten Mittendorff. Speciale gast deze avond is niemand minder dan Daniel Miller.
Uit alle hoeken en gaten komt de gehele dance scene overgevlogen naar onze hoofdstad voor het Amsterdam Dance Event. De echte liefhebber reserveert zaterdagochtend 19 oktober voor de ADE After Hour van Format. De krachten worden gebundeld met het Octopus label voor deze Format van formaat.
Na recent zijn eerste Beatport Top 10 hit met 'Sushi Riddim' gescoord te hebben, heeft Vato Gonzalez nu besloten om zijn Dirty House movement en label naar het Amsterdam Dance Event 2013 te brengen. Vrijdag 18 oktober verzorgt Dirty House een label night in één van Amsterdams nieuwste clubbing hotspots, Van Dyck Bar. 1
Het internationale house label Cr2 komt met Amsterdam Dance Event naar dé nieuwe hotspot van Amsterdam; de kosmopolitische Club ABE, voor een showcase én een speciale talent scout avond op woensdag 16 oktober!
Amsterdam is een nieuwe club rijker! In de Korte Leidsedwarsstraat is in samenwerking met de populairste streaming site op het gebied van house en techno, Be-at.tv, een compleet nieuwe club verrezen. De Be-at Club heeft als eerste club in Europa de beschikking over het nieuwe state of the art Avalon geluidssysteem. 18hrs Festival heeft op woensdag 16 oktober de eer om het ADE publiek kennis te laten maken met deze nieuwe Amsterdamse club tijdens de VIVa Warrios – ADE Takeover.
Als Amsterdam volgende week wordt overgenomen door Amsterdam Dance Event, wil Op De Valrave niet achterblijven. In de onlangs verplaatste Undercurrent lukt het Op De Valrave om op het laatste moment een mooie selectie dj's te laten verschijnen. 2
Op donderdag 17 oktober zal Charmes, bekend om zijn ontelbare releases bij grote dance labels en optredens bij een groot aantal bekende evenementen en festivals, een zeer speciaal evenement organiseren op Amsterdam Dance Event 2013.
ADE is botergeil
9 oktober 2013
Ouwe stijl is botergeil, welke geen introductie meer nodig heeft bij de doorgewinterde early hardcore liefhebbers, kenmerkt zich door scheurende juno's en donderende 909's: Dus niet het reguliere arsenaal aan plaatjes die je normaal in de early zalen hoort, bij ouwe stijl gaat men echt terug naar de sound van de Sporthallen Zuid en wellicht nog wel een tandje duisterder en harder. 7
Op vrijdag 18 oktober schudt Panama Amsterdam op haar grondvesten als wereldster Ferry Corsten zijn Full On karavaan andermaal naar het Amsterdam Dance Event brengt. Vrijdag 18 oktober is Panama de evenementenlocatie bij uitstek voor de professionals uit de muziekindustrie, de media en vooral de fans, die deze Full On avond niet mogen missen. 5
Woensdag 16 oktober staat het Nederlandse dance-trio Kraak & Smaak in de Melkweg met een liveshow en dj-set. Vandaag is bekend geworden dat tijdens deze avond naast de vaste vocale input van Berenice van Leer en Ivar Vermeulen exclusieve bijdragen komen van gastvocalisten Sam Duckworth, Janne Schra, Stee Downes en Sebastian.
Gregor Tresher keert dit jaar terug naar Studio 80 voor zijn jaarlijkse Break New Soil showcase tijdens het Amsterdam Dance Event en dit keer komt hij met de grootste lineeup tot nu toe!
Met Stanislavski (in de Stadsschouwburg) hebben we de ultieme locatie gevonden om het jaarlijks terugkerende Amsterdam Dance Event op overgetelijke wijze te vieren. Doen we op zaterdag 19 oktober. Oftewel, kwalieits-club-muziek in een van de mooiste locaties van het ADE.
Een van 's werelds grootste DJ en producer Sander van Doorn start op 16 oktober tijdens het Amsterdam Dance Event met zijn Doorn Label Nights World Tour.
Dankzij headliners als Armin van Buuren, Sander van Doorn, Fedde le Grand, The Shapeshifters, Sidney Samson, Kenny Dope én Roger Sanchez kan je vijf nachten op rij los en genieten van de beste muziek, de indrukwekkendste visuals en dikste shows in de mooiste locatie! Amsterdam Dance Event @ Escape: los van 16 tot en met 20 oktober! 1
Danceliefhebbers kijken er al maanden naar uit: Amsterdam Dance Event neemt van 16 tot en met 20 oktober onze hoofdstad weer over! Sugar Factory maakt, voor alweer het achtste achtereenvolgende jaar, deel uit van het prestigieuze evenement. Tijdens deze editie pakt de Amsterdamse club uit met nog mooiere acts!
Het belooft een geruchtmakende avond te worden, de, nu al dik uitverkochte, Protocol Recordings label night van Nicky Romero. Op woensdag 16 oktober, de openingsavond van het Amsterdam Dance Event, ontvangt deze dj-grootheid een indrukwekkende lijst aan artiesten, verspreid over twee zalen in de Melkweg. De timetable is nu bekend, plus een spannende toevoeging aan de line-up! 2
Op vrijdag 18 oktober staan de electropunkers van The Subs in de Melkweg tijdens Amsterdam Dance Event (ADE). De support voor dit optreden wordt gedaan door B, het nieuwe soloproject van GOOSE drummer Bert Libeert, die in deze hoedanigheid voor het eerst in Nederland optreedt.
Baco & Bitches
26 september 2013
In het house wereldje wordt er vaak gesproken over eenheidskoek: de feesten hebben een andere naam maar zijn voor de rest hetzelfde. De twee buitenbeentjes van de Nederlandse Dancescene brengen daar nu verandering in. 3
De grote vraag tijdens ADE: waar moet je heen tijdens 's werelds grootste dance festival? Voor de houseliefhebbers onder ons is dit zonder twijfel de afsluiter van de Melkweg met Amerikaanse legende Danny Tenaglia. Deze levende legende zit al dertig jaar in de housewereld en is deze avond nog maar voor de vierde keer (!) in Nederland. 4
De zomer loopt jammer genoeg ten einde, maar de herfst brengt altijd weer een leuk vooruitzicht: het Amsterdam Dance Event! 's Werelds grootste indoor clubfestival en meest toonaangevende elektronische muziekconferentie. Aanleiding voor Luminosity om met een speciale ADE editie te komen om dit event van de toon te voorzien die het verdient.
Na een stijf uitverkochte ADE editie in 2012 is het nu tijd voor een nieuwe locatie en een nieuwe ADE showcase. Op donderdag 17 oktober zal het nieuwe decor van de Diynamic ADE Showcase de Amsterdam Studio's zijn. Deze exclusieve evenementen locatie in Amsterdam telt drie studio's, welke met elkaar in verbinding staan en geen van de studio's hebben geluidslimieten!
Het rolt, het valt, het klikt en tikt. Tien uur lang. Tien jaar AD Bookings. Souvenir & Wilde. HEY! & Freude am Tanzen. Idoubleyou. Tiefschwarz, The Advent vs Industrialyzer, Noir, Michel de Hey, Steve Rachmad, Mathias Kaden en Nick Curly. Tijdens ADE is jaar op jaar slechts één stop essentieel: Click ADE. 1
Onder het motto een goed begin is het halve werk bundelen STRAF_WERK en Pleinvrees op woensdag 17 oktober de krachten bijeen om ADE goed af te trappen. Met het gerenommeerde Berlijnse label Stil vor Talent in een intieme clubsetting belooft dit het begin van je ADE te worden.
Na het succes van vorig jaar reserveert UDC tijdens de 2013 editie van het ADE maar liefst drie area's voor haar techno-avond. Amsterdam Studio's biedt op vrijdag 18 oktober plaats aan 2500 techoheads die los gaan op de beats van artiesten als Booka Shade (live), Cristian Varela en Timo Maas. Direct aan het centrum van Amsterdam, top-akoestiek, de locatie tijdens de ADE voor een hele nacht shuffelen zonder limieten! 6
Vijf internationale artiesten, drie zalen, negen uur feest en vooral veel house; dat is waar Cartel en VBX voor staan tijdens Amsterdam Dance Event. 2
Woensdagnacht, ADE 2013, ergens in een lang vergeten loods zal voor Studio 80 Warehouse het startschot klinken voor een reeks nachten die de legendarische Multigroove raves van 20 jaar geleden zullen evenaren en overtreffen. Niemand minder dan Dubfire, eigenaar van het label SCI+TEC, geeft de aftrap van ADE 2013, samen met Tiga, Oliver Huntermann, Audion (Live), Miss Kittin en een leger aan bevriende DJ's . 1
Tijdens Amsterdam Dance Event trommelt het Franse fashion- en muzieklabel Kitsuné haar bekenden op uit Parijs, Londen en Gent en organiseert een explosieve Kitsuné Club Night op vrijdagavond 18 oktober in De Balie in Amsterdam. Een avond gewijd aan de elektronische disco, vol vers vermaak, energiek talent en frisse inspiratie op het gebied van fashion, muziek en kunst.
Op zaterdag 19 oktober is UDC Events vrijwel de enige organisatie die een nacht organiseert voor de echte liefhebber van de hardere stijlen uit binnen –en buitenland. Verdeeld over drie area's zullen alleen de meest duistere beats op het gebied van de hardere stijlen te horen zijn. 39
i amtechno is tijdens Amsterdam Dance Event terug in Arena. Dit Amsterdamse event label host dit jaar weer een zalenvullend evenement in Arena op zaterdag 19 oktober.
Psyko Punkz Showcase
16 september 2013
Over een maand, in de nacht van 17 oktober, vormt de Rabozaal van de Melkweg in Amsterdam het toneel voor de ADE Psyko Punkz showcase. 2
Onlangs werd bekend dat Nicky Romero het ADE dit jaar zal openen met een grootse Protocol Recordings label night. En jawel, Neerlands nieuwste dj-held houdt woord; op woensdag 16 oktober ontvangt hij namelijk een heus sterren ensemble, met ondermeer Dimitri Vegas & Like Mike, John Dahlbäck, Don Diablo en Martin Garrix. 1
Amsterdam Roest heeft zich de afgelopen zomer opgewerkt tot één van de leukste locaties in onze hoofdstad. Donderdag 17 oktober staan niemand minder dan Joris Voorn en Matthias Tanzmann geprogrammeerd, samen met een waanzinnige line-up van organisatie NGHTDVSN.
Het wordt vaak pas echt interessant wanneer twee verschillende, tegengestelde elementen elkaar ontmoeten. Kruis twee lijnen en er ontstaat een compleet nieuw punt. 1
Ondanks dat er al vele grote internationale namen zijn bevestigd voor de achttiende editie van het Amsterdam Dance Event, dat van woensdag 16 oktober 2013 tot en met zondag 20 oktober 2013 zal plaatsvinden, is bevestiging van de komst van wereldster David Ghetta toch een vuurrode kers op een prachtige geel-zwarte taart! 9
Deze oktober debuteert Doka, een tijdelijke club die gevestigd is in de kelder van het Volkskrantgebouw, als nieuwe Amsterdam Dance Event locatie. Organisaties als The Full Glass en New Dutch School zorgen voor een verfrissend geluid in de kelder en garanderen een originele, (inter)nationale line-up. Het is tevens de enige keer dat Doka een ADE locatie is, aangezien de club maar voor zes maanden open is. Kortom; een uniek moment.
De nieuwe generatie Detroit-helden maakt zijn entree op het Amsterdam Dance Event. En er mag gerust worden gesproken van een 'match made in Heaven', de samenkomst van Amerikaans label/organisatie/dj-collectief Visionquest en de rauwe, monumentale loods van Amsterdam Roest. Samen met party-organisatie NGHTDVSN zorgen zij op vrijdag 18 oktober voor een waanzinnige showcase met optredens van ondermeer Seth Troxler, Benoit & Sergio, Ryan Crosson en Shaun Reeves.
DGTL ADE Trilogy
6 september 2013
Na het succes van het eerste DGTL festival, debuteert DGTL op ADE met drie bijzondere avonden op Amsterdam's rauwste locatie. De oude Scheepsbouwloods op de NDSM werf is op 17, 18 en 19 oktober het toneel voor drie avonden van formaat. Gewapend met een dik soundsystem en een line up met onder andere: Gui Boratto, Jamie Jones, Guy Gerber, DJ Koze, Âme, Four Tet en Pachanga Boys brengt DGTL de ultieme warehouse experience.
Meanwhile en het Duitse Faze Magazine bundelen hun krachten voor een feest tijdens Amsterdam Dance Event (ADE). Op vrijdag 19 oktober trekken zij in het imposante café-restaurant Stanislavski in de Stadsschouwburg op het Leidseplein voor een onvergetelijke avond.
Rauw 10 jaar tijdens ADE
4 september 2013
Rauw viert het hele jaar door zijn 10-jarig bestaan en pakt op donderdag 17 oktober groots uit tijdens het Amsterdam Dance Event. In samenwerking met het Londense agentschap Decked Out! 1
Het is een bont gezelschap dat dit jaar tijdens ADE met de deur in huis valt. Op de eerste dag van deze fameuze dance conferentie, woensdag 16 oktober, brengen ondermeer boekingskantoor Liwyn, DJ Funkerman's label canyoufeel.it en PR Agency Publicity Lab een uniek evenement met talloze dj's en artiesten uit zowel Nederlandse als internationale hoek. Deze showcase in NL zal draaien om muziek, netwerken en vooral een hoop gezelligheid –kortom, dé plek om het ADE te beginnen! 1
Voor wie dacht dat de afgelopen edities spectaculair waren, heeft Kings of Ace nog een verrassing voor de trouwe fans; ook dit jaar met ADE toveren de artiesten van Ace Agency de The Sand in Amsterdam om tot hun speelparadijs. Sommigen nationaal gestationeerd en anderen internationaal ingevlogen, komen de Kings of Ace samen op 19 oktober om hun stempel te drukken op ADE 2013. 8
Dit jaar maakt stadsstrand en horecagelegenheid Amsterdam Roest haar debuut als officiële Amsterdam Dance Event locatie. Donderdag 17 t/m zaterdag 19 oktober staat er een hoogstaande ADE programmering klaar in de ruimtelijke Roest loods, gelegen op het Oostenburgereiland.
In de nacht van 17 oktober vormt de Rabozaal van de Melkweg in Amsterdam het toneel voor een showcase, waarbij de focus ligt op een act die zich vooral kenmerkt door hun energieke en steeds meer onderscheidende optredens; Psyko Punkz. 3
Het Amsterdam Dance Event vormt elk jaar het ultieme brandpunt voor alles wat dance ademt en leeft. In een overvloed aan feesten vormen een paar events echter de pilaren van het ADE, zonder twijfel behoort ook de avond van Systematic Recordings en NGHTDVSN tot deze spreekwoordelijke krenten uit de pap.
Wie dacht dat de gabber tot de jaren negentig behoorde en over was, heeft het mis. Sterker nog: gabber is nooit weggeweest en is een ware exportknaller geworden. In de foto-expositie "Holland op zijn hardst!" brengen verschillende fotografen deze subcultuur van nu in beeld, met een hommage aan het verleden. 29
Hij is de man van het moment. Labelbaas en cross-over genie Nicky Romero mag gerust worden gezien als dé nieuwste dj-ster uit de lage landen, een hitmaker en showman pur sang. Met trots wordt daarom aangekondigd dat hij dit jaar het Amsterdam Dance Event groots zal gaan openen. 8
Na de uitverkochte, onvergetelijke editie afgelopen juli in Het Concertgebouw Amsterdam zal Hed Kandi haar volgende stop maken in het Muziekgebouw aan 't IJ. Op zaterdag 19 oktober zal 'The world's most glamorous music & lifestyle brand' het Amsterdam Dance Event doen schitteren. 1
Met trots presenteert Full Spectrum het volledige programma op het Amsterdam Dance Event. Met drie eigen showcase-avonden en verschillende losse shows in de Melkweg, Sugar Factory en Up is een groot gedeelte van de elektronische acts van Full Spectrum vertegenwoordigd op het festival.
Woensdag 16 oktober wordt het boek 'Mary Go Wild - 25 Jaar Dance in Nederland' gepresenteerd in de Rabozaal van de Melkweg. Na afloop wordt een groot feest gegeven met veel artiesten die het nachtleven de afgelopen 25 jaar kleur hebben gegeven. Het event geldt als de officiële opening van het Amsterdam Dance Event. 12
ALDA zal tijdens de komende editie van ADE groots uitpakken op verschillende locaties in de stad. Naast het eerder aangekondigde Amsterdam Music Festival (19 oktober, RAI), zal de evenementenorganisator ook op woensdag 16, donderdag 17 en vrijdag 18 oktober verschillende locaties in de stad tot dance walhallas omtoveren. Zowel de vele internationale als Amsterdamse fans kunnen daar uitgebreid gaan genieten van het allerbeste dat de dance wereld te bieden heeft. 4
Het Muziekgebouw aan 't IJ is op 19 oktober - tijdens het Amsterdam Dance Event - het toneel van de ultieme zaterdagmiddagbesteding: Club Sandwich.
De Groningse drum 'n bass act Noisia organiseert tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) een nieuwe editie van Noisia Invites in de Melkweg. Na uitverkochte clubnachten in maart dit jaar en tijdens 5 Days Off 2012 is voor zaterdag 19 oktober opnieuw een line-up van wereldformaat uitgenodigd.
Op vrijdag 18 oktober zullen underground muzieklabels Ellum & Life and Death een showcase geven tijdens het Amsterdam Dance Event 2013 in het prachtige Muziekgebouw aan 't IJ. Nederlands belangrijkste podium voor hedendaagse muziek zal omgetoverd worden tot donkere club, met een prachtig uitzicht over het IJ.
Er staat iets heel speciaals te gebeuren. Op vrijdag 18 oktober zal TrouwAmsterdam samen met Het Koninklijk Concertgebouw en /entrée, de jongerenvereniging van Het Koninklijk Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest, de krachten bundelen voor één zeer bijzondere avond. 2
ALDA en ID&T zullen tijdens de aankomende editie van ADE samen een compleet nieuw festival lanceren: Amsterdam Music Festival. De twee zeer gevestigde namen uit de Nederlandse dance industry bundelen hun krachten en brengen op zaterdag 19 oktober dance-liefhebbers van over de hele wereld samen in de RAI. 41
Het Nederlandse dance-trio Kraak & Smaak staat op woensdag 16 oktober in de Melkweg met een liveshow en dj-set. Het optreden maakt deel uit van de release van het nieuwe 'Chrome Waves' album en de daaropvolgende najaarsshows in binnen- en buitenland, en vindt plaats tijdens het Amsterdam Dance Event. 1
Als Amsterdamse organisatie met een 18-jarige historie mag Loveland niet ontbreken tijdens ADE. Sinds 2009 is de WesterUnie tijdens ADE één avond het domein van Loveland. Dat is dit jaar niet anders. Op zaterdag 19 oktober worden alle vier de zalen benut om een zeer diverse en hoogstaande line-up te presenteren.- 4
Na een wereldwijde tournee komt Afrojack naar Nederland voor een uniek optreden. Op 18 oktober 2013 zal Afrojack met 'Jacked Homecoming' de Heineken Music Hall veroveren met een geweldige show, een lawine van gastoptredens van de beste artiesten en dj's ter wereld en natuurlijk een extra lange solo set van Afrojack zelf. 2
Op vrijdag 18 oktober zal tijdens Amsterdam Dance Event de grootste clubavond van Nederland losbarsten in de Ziggo Dome! De line-up wordt verder compleet gemaakt met DJ's Danny Avila, MOTi en Punish. 13
Met techno-pioniers uit de beginjaren, headliners van nu en het geluid van de toekomst heeft de Britse Techno Baron voor deze alweer negende opeenvolgende ADE editie een line-up van wereldformaat samengesteld.
De freaks komen misschien 's nachts naar buiten, maar de ware 'die-hard' verschijnt 's morgens op de dansvloer! In hun thuishaven Amsterdam - dat langzaam maar zeker verlost begint te raken van de strenge openingsuren - is de Breakfast Club pionier op het gebied van hoogstaande feesten buiten de reguliere uitgaanstijden.
De achttiende editie van het Amsterdam Dance Event (ADE) vindt plaats van 16 tot en met 20 oktober 2013. De belangrijkste muziekconferentie voor dance en elektronische muziek en het grootste internationale clubfestival ter wereld verwacht ook dit jaar flink te groeien. 8
Het Amsterdam Dance Event is inmiddels losgebarsten en met trots kan UDC (organisator van onder meer Dance Valley, Ground Zero Festival, Beatloverz etc) mededelen dat de drie events welke UDC organiseert allemaal uitverkocht zijn. Tevens zal er geen deurverkoop zijn.
De in Amsterdam-Oost gelegen Convention Factory is de zaterdagavond het nieuwe decor van een uitverkochte Cocoon-special. Na een druk Ibiza-seizoen reist de Cocoonkaravaan traditiegetrouw af naar het Amsterdam Dance Event, vooral deze 2012 editie wordt er eentje voor de boeken. 2
Voor het eerst in de geschiedenis zal een Nederlands electronic dance music event rechtstreeks te zien zijn op het online medium Youtube. Nederland heeft deze primeur met een live stream vanuit het monumentale Concertgebouw tijdens het uitverkochte evenement VRIJ op vrijdag 19 oktober als onderdeel van het Amsterdam Dance Event. 6
Meer dan dertig acts gedurende vijf dubbelgeprogrammeerde clubavonden, een nieuw podium, herziend licht en geluid, en alle ADE info op een gloednieuwe site. Sugar Factory belooft de verrassing te worden van Amsterdam Dance Event 2012.
Vrijdag 19 oktober wordt een spannende nacht. Alle ogen zullen zijn gericht op de Convention Factory in Amsterdam, waar tegen een feestelijk decor de DJ Mag Top 100 bekend zal worden gemaakt. Naast de officiële presentatie van de top 10 en, uiteraard, de nummer 1 van dit jaar, heeft ALDA ook een paar wereldberoemde dj's uitgenodigd om tot in de kleine uurtjes door te halen. Check nu de timetable van deze nacht. 30
Op 18 oktober keert Intec weer terug naar de Amsterdam Dance Event met een intieme, maar niet minder indrukwekkende, label showcase in de Home Club, in het hart van de stad. Tussen de dj's die optreden zijn namen als Layo & Bushwacka!, de Belgische Marco Bailey en Intec labelmanager Jon Rundell. Full-Circle is blij dat ze nu ook de naam van de lang geheim gehouden special guest mogen onthullen: het gaat om niemand anders dan Intec's Carl Cox! 14
Waarom naar Berlijn als tijdens ADE Berlijn naar Amsterdam komt? Maak het jezelf gemakkelijk: donderdag 18 oktober vindt in de Amsterdam Studio's, vlakbij metrohalte Spaklerweg, Keinemusik – from Berlin to Amsterdam – plaats. Een typisch Berlijns technofeest, in een unieke en rauwe locatie met een verrassende line-up.
Tijdens Amsterdam Dance Event laat Meanwhile zien wat hij waard is. Het Amsterdamse boekingskantoor haalt voor het eerste intermezzo met het grote publiek zijn beste paarden van stal voor een spetterende showcase in De Balie.
Woensdag 17 oktober is het zover! Dan komt Paul van Dyk de Rabozaal van de Melkweg op zijn grondvesten doen schudden. Speciaal voor het ADE komt de trancelegende naar Amsterdam voor zijn Evolution World Tour.
Met het Amsterdam Dance Event om de hoek is het hoogste tijd om een van de hoogtepunten daar voor te bereiden. Sander van Doorn @ Escape speelt niet voor niets een centrale rol in de openingsavond van het ADE, het optreden van Nederlands nieuwste dj superster belooft iets bijzonders te worden. En de timetable is klaar, tijd om je op te maken voor woensdag 17 oktober, dé start van ADE 2012. 1
Miss Nine heeft de smaak van het Amsterdam Dance Event goed te pakken. Met maar liefst twee evenementen in The View in Amsterdam zal de vrouwelijke deejay spetteren op de mooiste exclusieve locatie van het jaarlijks terugkerende dance festival.
Sociëteit 'De Lax' geniet een redelijke bekendheid onder de Amsterdamse partyganger (en ver daarbuiten) als een gezellige, intieme locatie. Dit jaar zal zij voor de tweede maal een officiële Amsterdam Dance Event venue zijn en net als vorig jaar een zeer divers programma aanbieden. 3
Na een succesvolle eerste editie in juni, waarbij het Zweedse F.O.O.L voor een menigte uitzinnige fans zelf ook uit zijn dak stond te gaan, is De Afdeling terug tijdens het Amsterdam Dance Event met Fuze. Zij gaat hiervoor de samenwerking aan met Gunslingaz om zo een nog beter feestje te kunnen bouwen. Samen doen ze waar ze goed in zijn: harde kicks, heavy drops en loepzuivere tunes, oftewel knetterende trash electro. De acts voor deze party komen uit alle hoeken van Europa en vertegenwoo 1
Undercurrent in Amsterdam Noord maakt zich op voor een spetterende Europese première van Full On - Hosted by Ferry Corsten op donderdag 18 oktober 2012. Met een tot de nok toe uitverkochte Australische Full On tour achter de rug staan Ferry Corsten en promotor UDC in de startblokken om tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) het Full On concept in al haar glorie te introduceren aan de industrie, pers en vooral, aan de fans. 7
Nicky Romero heeft ontzettend veel zin in zijn allereerste Protocol Recordings label night en Showcase tijdens het Amsterdam Dance Event op 17 oktober 2012 in de Jimmy Woo Amsterdam. Hij is dan ook zeer blij om te verkondigen dat met nog een klein weekje te gaan de Protocol Recordings label night en showcase tijdens ADE volledig is uitverkocht. 4
De komende editie van het Amsterdam Dance Event, die woensdag 17 oktober aftrapt en duurt tot en met zondag 21 oktober, is er één waarop de schaal nog eens verder wordt vergroot, met de grootste artiesten, speciale evenementen voor de meest uiteenlopende doelgroepen en naar verwachting 200.000 festivalbezoekers en meer dan 3.500 muziekprofessionals uit maar liefst 65 landen. 3
Het Amsterdam Dance Event programma is altijd een van de hoogtepunten van het jaar voor Studio 80. En zeker in 2012, nu de club aan het Rembrandtplein het grootste programma uit haar geschiedenis presenteert: een ware party marathon van zes achtereenvolgende nachten, waarvan vijf met een verlengde openingstijd en met een line-up van 46 (!) internationale dj's en live-acts.
Naar goede gewoonte verovert Labyrinth Productions tijdens ADE voor een avond WesterUnie. Deze keer niet met Circoloco maar wel met een stop van Flying Circus tijdens hun wereldtour ter ere van hun vijfde verjaardag. Dit gaat uiteraard gepaard met een top line-up bestaande uit Audiofly, Art Department, Tiefschwarz, Bill Patrick vs Maayan Nidam en SIS die een live-set brengt! 3
Click ADE Afterparty
9 oktober 2012
Onder het verse ochtendgloren van zaterdag 20 oktober hoopt de rij zich voor de Wagenstraat nummer 3 zich feestelijk en opgewonden op voor de enige echte jaarlijkse after tijdens ADE. Click is dan namelijk zoals gebruikelijk heer des huizes van club Home. 1
Begin september maakte Loveland bekend dat de organisatie twee feesten organiseert tijdens Amsterdam Dance Event. Dag twee in de WesterUnie is drie weken van tevoren volledig uitverkocht. Voor de vrijdagnacht in Arena zijn nog kaarten te verkrijgen, maar de kaarten vliegen op dit moment de deur uit.
This is Us
5 oktober 2012
De prachtige Stanislavski balzaal van de Stadsschouwburg zal worden gehost door Sander Kleinenberg, die voor de gelegenheid een aantal van zijn favoriete artiesten heeft uitgenodigd zoals de Belgische retro meester Kolombo, maar ook Nederlandse helden Kraak & Smaak en alleskunner Johnny de Mol.
Tijdens het Amsterdam Dance Event ontvangt AIR een speciale gast vanuit Ibiza. Op zaterdag 20 oktober komt het zeer succesvolle concept, We Love, namelijk naar de club voor de eerste editie in Amsterdam ooit.
Clubs, dj's, bookers en agency's presenteren zichzelf tijdens ADE aan de scene en zo ook Crossover Management. In samenwerking met Evolved Artist Management zetten zij op vrijdag 19 oktober van 22 tot 5 uur twee zalen van de gerenommeerde Amsterdamse club Escape op z'n kop met twee line-ups om van te smullen. 2
Vorig jaar maakten Sunnery James & Ryan Marciano een waanzinnig debuut in de Passenger Terminal Amsterdam tijdens het grootste dancespektakel ter wereld, het Amsterdam Dance Event. Dit jaar keert het dj-duo terug naar plaats delict voor een nóg dikkere show, inclusief een van hun spraakmakende dj-sets en support optredens van Jaz von D en Randy Vicious. 3
Het is bijna zo ver, de maand van Dirty Dutch is aangebroken! Over een kleine drie weken zal het grootste evenement van het Amsterdam Dance Event losbarsten in de Ziggo Dome. Om dit te vieren maakt iedereen die een kaartje koopt voor Dirty Dutch Exodus op 19 oktober kans op een reis voor 2 naar Dirty Dutch in London! 1
Awakenings is voor het eerst te vinden in het ADE-programma en opent het ADE op woensdag 17 oktober met een absolute knaller van een feest. De party staat in het teken van Global, de wekelijkse radioshow van Carl Cox met wereldwijd veertien miljoen luisteraars. De show bestaat tien jaar bestaat en de vijfhonderdste aflevering word deze nacht live uitgezonden vanuit de Gashouder. 9
Met Sander van Doorn @ Escape brengt onze dance-grootheid op woensdag 17 oktober een spetterend vervolg op zijn jarenlange uitverkochte clubavonden. Hier presenteerde hij steevast de nieuwste muziek op en rond zijn label Doorn Records, excursies makend langs de meest uiteenlopende stijlen, van house tot techno, altijd een frisse blik werpend op de hedendaagse EDM. 5
Krijg een make-over en dans daarna tot diep in de nacht met label en boekingsbureau Phat Elephant en evenementen- en boekingsbureau Elevator Passion. Samen maken ze van Canvasopde7de te Amsterdam een muzikale en interactieve speeltuin.
Keert Armin van Buuren terug op de troon, na vorig jaar door David Guetta te zijn verslagen? Of wordt het toch weer de populaire Fransman, die ook afgelopen jaar alomtegenwoordig was in de internationale dancescene? Of tja, het zou ook zomaar een van de new kids on the block kunnen zijn, Skrillex, Avicii of Afrojack? 27
This is...not Miami
22 september 2012
Hoewel de zomer net afgelopen is hoeven de Hawaï shirts, bermuda's en hotpants de kast nog niet in, want op 17 oktober wordt dit jaar voor de allerlaatste keer de zomer gevierd. This is opent het Amsterdam Dance Event met een geheime 'pool party'.
Het populairste 'open-minded' evenement van Ibiza kan natuurlijk niet aan het ADE ontbreken. Op zondag 21 oktober zal SupermartXé, het eerste 'gay-friendly' evenement dan ook plaatsvinden in The Sand. 1
Het Amsterdam Dance Event breidt dit jaar zijn activiteiten uit met ADE Playground. ADE Playground biedt de festivalbezoekers overdag een keur aan activiteiten, waarvan een belangrijk deel exclusief en gratis toegankelijk is voor houders van de ADE Card. 1
Als er iemand dit jaar niet mag ontbreken op het Amsterdam Dance Event, is het wel dj Hardwell. Neerlands snelst rijzende ster is inmiddels een waar dj-fenomeen, afgelopen zomer eeuwige roem scorend met gigs op de meest internationale podia en remixen voor een aantal van de grootste namen uit de wereldwijde muziekscene. Terwijl zijn Revealed labelavonden zich uitbreiden over talloze landen, krijgt het ADE eveneens een unieke editie voorgeschoteld -jawel, het gaat spoken, donderdag 18 oktob 4
Een wolk van sprankelende sterren en zachte roze rook, magie in z'n zuiverste vorm en muziek die niets aan de verbeelding over laat. PaardenKracht en The Magician zullen het Amsterdam Dance Event van 2012 omtoveren tot een magisch hoogtepunt! 1
Line-up Dirty Dutch 2012
20 september 2012
Bij een nieuwe locatie en een nieuwe datum hoort ook een nieuwe frisse line-up. Met trots presenteren ze je de namen van Dirty Dutch 2012 in de Ziggo Dome op vrijdag 19 oktober. 12
VRIJ – het vrijdagmiddag feest voor jong creatief Amsterdam – heeft op 19 oktober in het kader van het Amsterdam Dance Event een zeer bijzondere editie in het Concertgebouw met als headliner Junkie XL, die er zijn albumrelease viert. 1
Wat 5 jaar geleden werd ingezet als een breekijzer in de Amsterdam Dance Event programmering, is uitgegroeid tot een niet weg te denken underground techno-, house- en detroit-house baken. Op zaterdag 20 oktober 2012 hebben de organisatoren een absolute tour-de-force bewerkstelligd in het bij elkaar brengen van de beste DJ's die er te vinden zijn.
Keinemusik presenteert tijdens ADE 2012 op donderdag 18 oktober hun label in één van de dikste en unieke locaties van ADE Amsterdam: Amsterdam Studio's. Deze underground en intieme locatie biedt plaats voor circa 800 liefhebbers waar diepe, warme deephouse klanken teweeg worden gebracht door eigen trots van Keinemusik: AKA AKA featuring Thalstroem, Adam Port, &ME, Rampa, Tigerskin en David Mayer.
Hed Kandi is ook dit jaar weer aanwezig op het jaarlijkse Amsterdam Dance Event. Op zaterdag 20 oktober geeft het wereldberoemde muziek en feestmerk een internationale showcase in het Muziekgebouw aan 't IJ.
Ook dit jaar pakt de Melkweg weer groots uit tijdens het Amsterdam Dance Event. Eerder werd al een groot deel van de ADE programmering van dit jaar bekend. Inmiddels zijn hier de nodige programma's bijgekomen en is het programma nu geheel compleet. 2
Één keer per jaar stroomt Amsterdam vol met de crème de la crème uit de elektronische muzieksector. Één keer per jaar zijn alle liefhebbende ogen op aarde gericht op Amsterdam. Één keer per jaar kan iedereen het meemaken. Één keer per jaar is er het Amsterdam Dance Event. En één keer per jaar kun je daarvan genieten in de Undercurrent. 3
Met maar liefst vier platenspelers mixt technolegende Jeff Mills live de soundtrack van de stomme science-fiction klassieker Die Frau im Mond (The Woman in The Moon) van Fritz Lang uit 1929. Met deze unieke samensmelting opent i amtechno het Amsterdam Dance Event in het iconische EYE. 2
Op vrijdag 19 oktober vindt de zesde Amsterdamse editie van Brainburst plaats. En om dit evenement extra speciaal te maken is ervoor gekozen om deze in de favoriete locatie van Strength of Unity, Societeit De Lax te geven. 5
et techno genre en haar subgenres zullen op passende wijze worden vertegenwoordigd op vrijdag 19 oktober 2012 in de fameuze Melkweg in Amsterdam, door een van de meest gezaghebbende techno pioniers wereldwijd: Dave Clarke.
De internationaal geroemde dj/producer Ferry Corsten en de succesvolle Nederlandse promotor UDC (Dance Valley) introduceren tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) dit jaar het Full On concept. 5
Rauw in oktober
10 september 2012
Op zaterdag 13 oktober staat het Rauwteam te vlammen in Tivoli in Utrecht, naast opperhoofd Joost van Bellen zijn Nobody Beats The Drum 333' en Tommie Sunshine van de partij.
In Amsterdam staat een hoeksteen van de Berlijnse technocultuur tijdens het Amsterdam Dance Event. De befaamde club Tresor, die zichzelf het moederschip van techno noemt, huist op uitnodiging van I amtechno voor één nacht in Arena. De langst lopende club van Berlijn uit 1991 heeft een belangrijke stempel gedrukt op de techno sound van vandaag. Op zaterdag 20 oktober wordt dit onderstreept tijdens Tresor meets Deeply Rooted House. 6
Op 20 oktober presenteert Mixmash Records, in samenwerking met UDC, de Mixmash Label Night. Op de bijzondere locatie Undercurrent treden de crème de la crème artiesten van Mixmash Records op met een prachtig uitzicht over het water. 1
Na vier succesvolle edities, vindt de allerlaatste Ibiza Expressions van dit jaar plaats tijdens het internationale Amsterdam Dance Event 2012. Voor deze allerlaatste editie zijn speciaal uit Ibiza deejays The Gee & Tommaso Favretto overgevlogen.
Amsterdam Dance Event wordt dringen dit jaar. Groter dan ooit, feest na feest, hoogste tijd om de krenten eens uit de pap te vissen. Te beginnen met de avond die NGHTDVSN presenteert in de Chicago Social Club. 2
Winston Kingdom presenteert geen saaie dj's en draaitafels tijdens Amsterdam Dance Event, maar drie live-bands met een geweldige live-reputatie. De indie-electro act Flash Fiktion, electropop-duo Death Rattle en de donkere lo-fi band Cosmo V komen op vrijdag 19 oktober optreden.
Al jarenlang maakt Loveland met groot succes deel uit van Amsterdam Dance Event. Reden voor de organisatie om dit jaar voor het eerst niet één, maar twee avonden in te plannen. 3
Met de lancering van de nieuwe campagne moet duidelijk zijn dat Dirty Dutch internationaal tot de top van de wereld behoort. Dirty Dutch 'Exodus', vernoemd naar het tweede boek van de bijbel, zal een show worden die je niet snel zal vergeten. Met de verhuizing van de RAI naar de Ziggo Dome hebben ze een extra reden om twee keer zoveel uit te pakken. 17
Cocoon gaat dit jaar deep, down & dirty op het ADE. Niet alleen strijkt het Duitse label neer in misschien wel Amsterdams meest unieke locatie, de Convention Factory, ook het vuige dj-werk van cultheld Ricardo Villalobos zal eindelijk weer eens centraal staan. 3
Afrojack geeft op woensdag 17 oktober het startschot voor zijn Amsterdam Dance Event 2012 met Jacked in Paradiso. 3
Bezig met je dj-carrière? Altijd al op het Amsterdam Dance Event willen draaien? Dit is je kans! Studentensociëteit De Lax presenteert ook dit jaar een talentenavond tijdens het Amsterdam Dance Event. 1
De 23-jarige sensatie uit Nederland, Nicky Romero, kondigt met trots zijn allereerste Protocol Recordings labelnight aan. Deze zal plaatsvinden tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE), op 17 oktober 2012 in de Jimmy Woo te Amsterdam. 8
Vrijdag 19 oktober zal The Sand opnieuw het wereldpodium vormen voor de Franse wereldster David Guetta. Sterker nog, op deze avond zal hij voor de allereerste keer zijn volledige nieuwe en niet te evenaren show aan de wereld presenteren. 32
Op 20 oktober is het zover. In de week van het Amsterdam Dance Event zal Q-dance alles uit de kast trekken voor de inwijding van de Ziggo Dome. Met haar ongeëvenaarde akoestiek belooft deze venue de nieuwe hoofdstedelijke hardstyle tempel te worden. 252
De Die Hard tickets voor Dirty Dutch, waarvan vanochtend om 09:00 uur de verkoop begon, zijn uitverkocht! De gelimiteerde Die Hard tickets geven de houders toegang tot een speciale ingang, de Die Hard area en een Dirty Dutch fan package. 17
Donderdag 26 juli zal om 09.00 uur 's ochtends de verkoop van de gelimiteerde 'Die Hard'-kaarten van Dirty Dutch starten. De bezitters van een 'Die Hard'-kaart hebben toegang tot een speciale ingang, de exclusieve 'Die Hard'-area en ontvangen tevens een exclusief Dirty Dutch fan-pakket. 3
Van 17 t/m 21 oktober staat de Melkweg geheel in het teken van Amsterdam Dance Event. Internationale grootheden als Gui Boratto, Paul van Dyk, John Digweed, Erol Alkan en Dave Clarke bezetten niet alleen de zalen in de Melkweg, maar ook de naastgelegen Rabozaal, voor de gelegenheid omgetoverd in een stijlvolle nachtclub. 9
Dirty Dutch, het internationaal danceplatform geïnitieerd door de Nederlandse deejay, artist en producer Chuckie, zal dit jaar op vrijdag 19 oktober tijdens het Amsterdam Dance Event in de Amsterdamse Ziggo Dome plaatsvinden. b. Dat heeft Chuckie samen met Danny Damman, directeur van Ziggo Dome, Richard Zijlma, directeur van het Amsterdam Dance Event, en ID&T-vertegenwoordigers CEO Ritty van Straalen en creative director Jeroen Jansen zojuist bekend ge 32
Monumental Productions maakt bekend dat Awakenings met drie nachten techno in de Gashouder zal deelnemen aan het officiële programma van de komende editie van het Amsterdam Dance Event (ADE). Het is de eerste keer dat de bekendste technoavond van Nederland te vinden ís in het ADE-programma waarvan de zeventiende editie dit jaar van 17 t/m 21 oktober 2012 wordt gehouden. 8
Het duurt weliswaar nog maanden voordat de grootste dance conferentie ter wereld losbarst, ALDA is nu al trots om een serie hoogwaardige avonden aan te kondigen voor het Amsterdam Dance Event 2012. Vijf feesten staan er dit jaar op het programma, stuk voor stuk evenementen die het publiek omver moeten blazen met wereldberoemde artiesten en labels, alsook de ongetwijfeld meest besproken ceremonie in de huidige EDM-scene, alles gehost door de welbekende gezichten van ALDA. 8
Geen nacht tijdens het Amsterdam Dance Event zal meer dan 30 jaar dancemuziek beter kunnen samenvatten dan de komende editie van Dave Clarke presents, op vrijdag 19 oktober in de Melkweg. Al sinds jaar en dag host de Brit een Ade-clubnacht met messcherpe alternatieve danceprogrammeringen. 9
Neerlands trots gekrenkt.....nou ja, een beetje dan. Jaren achtereen was Armin van Buuren nummer één in de top 100 uitgeschreven door DJ Mag op basis van stemmen van het publiek. Dit jaar is 'trance-god' Armin voorbijgestreefd door David Guetta. Goed nieuws voor de Nederlanders is er ook: Afrojack dendert de top 10 binnen op lucky number 7! En waar het commentaar altijd was dat de top geen enkele hardere stijl artiest bevatte kunnen we nu melden dat deze artiesten een opmars hebben gemaakt! 98
Bass Academy 3 & 4
20 oktober 2011
Met de tweede editie nog vers in het geheugen, brengt BKJN Events events je a.s. zaterdag 22 oktober weer een nieuwe les in echte rauwe hardstyle. Samen met head of the school dj Luna staat dit voor menig liefhebber garant voor een nacht lang beuken op een manier zoals dat alleen in ARE48 kan. Hierbij geeft de organisatie je dan ook de laatste informatie omtrent alweer de derde editie te Zaandam. 11
Op zondag 23 oktober zal het jaarlijkse Amsterdam Dance Event z'n hoogtepunt bereiken met de inmiddels traditionele afsluiter van THIS IS in de Melkweg te Amsterdam. 1
Click ADE afterparty
19 oktober 2011
Traditiegetrouw zet Click haar jaarlijkse ADE spektakel in de binnenstad van Amsterdam voort in het intieme en heerlijk 'onder-onse' club Home. 2
Wunderbar ADE special
18 oktober 2011
Morgen gaat officieel het Amsterdam Dance Event van start en Bar27 heeft een meer dan waardige starter van de week. Uit Parijs zal de complete crew van Lola-ED afreizen naar Amsterdam, met alleen maar klappers van primeurs. 1
Het Amsterdam Dance Event beleeft op woensdag 19 oktober in de Melkweg een spectaculaire openingsavond. De Engelse dancepioniers Groove Armada staan met een bijzondere, nieuwe 4 decks, Multi F-X, audiovisual DJ experience in de Rabozaal, die voor ADE wordt omgetoverd in een state-of-the-art nachtclub. In The Max en Oude Zaal viert technoheld Carl Craig het twintigjarig bestaan van zijn label Planet E. Carl Craig speelt zelf live met grootheid Moritz von Oswald en vituoos pianist Francesco Tristano. 1
Nederland is een nieuw event concept rijker. Blended, ontstaan uit een samenwerking tussen muziekmaatschappij Selekted Music en de boekingskantoren 010 Bookings en Global dj Bookings, zal haar vuurdoop beleven tijdens de jaarlijks terugkerende muziekbeurs Amsterdam Dance Event (ADE). Op donderdag 20 oktober 2011 zal Rain aan het Rembrandtplein te Amsterdam de eerste locatie zijn waar Blended, als officiële ADE showcase, tussen 21:00 en 05:00 gepresenteerd wordt aan zowel de muziekindustrie als de clubbers.
Sugar Factory presenteert voor het zesde jaar op rij aan de elektronische fijnproevers een uitgebreid ADE programma van maar liefst vier volgeboekte avonden. Het onafhankelijke Nachttheater treedt buiten de gebaande paden en ontvangt opvallende artiesten als Oliver Huntemann, Ellen Allien, Headhunterz, Eskmo, Mike Dehnert en de legendarische David Morales.
2011 is een topjaar voor Studio 80 in Amsterdam. Er kwamen sinds 1 januari, het legendarische 24 hour party people met dOP, al zo'n 450 nieuwe en vernieuwende dj's en live-acts naar de club aan het Rembrandtplein in Amsterdam - tesamen een brede afspiegeling van alles wat de internationale house, tech-house en techno-scene te bieden heeft. 3
Interlab Music heeft met Interlab Sessions tijdens ADE het Amsterdamse evenementenschip Pure Liner als thuisbasis geconfisqueerd. Er zijn aansprekende labels uitgenodigd om één van de ADE-nachten in te vullen en te hosten. Op vrijdag 21 oktober stapt het Britse houselabel CR2 aan boord met een zeer aansprekende line-up.
Drumrolls please..over een kleine 2 weken is het moment dan eindelijk aangebroken.. de Hed Kandi ADE Special 2011 op de Ocean Diva. And it's going to be huge!
Cocoon ADE uitverkocht
14 oktober 2011
Het begint bij menig dance-liefhebber al te kriebelen, over een week barst het Amsterdam Dance Event weer los. Heel dance minnend Nederland trekt erop uit en vanuit alle hoeken van de wereld en vliegen bezoekers, artiesten en iedereen die met de dance-scene verbonden is uit naar Amsterdam. Cocoon en het ADE zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden en dit jaar gaat wellicht de meest bijzondere editie worden tot nu toe. 7
AIR's officiële openingsfeest van ADE 2011 is dit jaar in de zeer vertrouwde handen van de legendarische Dr. Lektroluv. Op woensdag 19 oktober zal hij met een uitgebreide delegatie van zijn Lektroluv Records Label komen laten zien waarom hij nog steeds de enige dokter is waar je met plezier naar toe gaat! 5
Op zaterdag 23 oktober staat Sander Kleinenberg solo in de Melkweg ter afsluiting van het Amsterdam Dance Event. Hiervoor heeft de dj een bijzonder show samengesteld, namelijk een exclusieve zes uur durende DVJ show. In 2009 deed hij dit voor het laatst. 4
Zaterdag 22 oktober staan er twee kapiteins aan het roer in AIR tijdens ADE. Op deze wel heel speciale editie van Midnight Freaks nemen zowel James Zabiela als Riva Starr hun eigen label, Positronik en Snatch!, mee naar AIR en dat betekent naast optredens van de twee bovengenoemde heren ook plaats voor Midland & Pariah, Bicep en Ramon Tapia. 1
Als er een gigant in de techno/techhouse scene tot de verbeelding spreekt is het wel Carl Cox. Hij vliegt de hele wereld over om op de meest fascinerende plaatsen op te treden. Afgelopen zomer sloot hij nog het uitverkochte festival A day at the park] af in het Amsterdamse Bos en komende week is hij opnieuw in de hoofdstad om in de Paradiso tijdens een bijzondere showcase op het ADE om zijn nieuwe album te promoten. 9
Zaterdag 22 oktober is OT301 aan de Overtoom het domein van de eigenzinnige IChiOne. Deze clubnacht maakt onderdeel uit van het wereldberoemde Amsterdam Dance Event (ADE), het evenement dat 9000 dance-professionals en 122.000 bezoekers trekt. 3
Richie Hawtin presents Plastikman Live version 1.5 komt tijdens het ADE op vrijdag 21 oktober naar de Heineken Music Hall. Samen met Ambivalent, Magda en Marco Carola zorgt hij tot 06:00u in de ochtend voor hét feestje van het ADE op vrijdag. 26
Voor het vierde jaar op rij wordt de donderdagnacht van het Amsterdam Dance Event smaakvol ingekleurd door clubconcept Deepheat, in samenwerking met Hardsoul Pressings - het label van ROOG en Greg van Bueren. 5
Over anderhalve week is het tijd voor Amsterdam Dance Event. Het circus barst los op donderdagavond 20 oktober in Odeon. Daar vindt Dancefield Showcase plaats. Verwacht een flinke dosis gekkigheid, acts en natuurlijk techno. Voor deze speciale ADE editie pakt Dancefield extra uit, want niemand minder dan technobaas Marco Bailey is toegevoegd aan de line-up. 4
De stemmen worden geteld, terwijl de dancescene zich opmaakt voor de belangrijkste awards van het jaar. Zoals al eerder aangekondigd, zal de Top 100 Dj's Awards ceremonie voor het eerst in zijn bestaan plaatsvinden tijdens de Amsterdam Dance Event (ADE) op 20 oktober. 13
ADE Special Miss Nine
9 oktober 2011
Zaterdag 22 oktober zet Miss Nine weer een onvergetelijk evenement neer tijdens het Amsterdam Dance Event: 'ADE Special Miss Nine'.
Tijdens ADE brengt Defected drie houselegendes uit de house industrie bij elkaar in AIR. Frankie Knuckles, Kevin Saunderson met Inner City 'live' en MK*. Met Knuckles uit Chicago, Kevin Saunderson en Inner City uit Detroit en MK* uit New York staat het hele house spectrum in één ruimte. 3
Click ADE uitverkocht
4 oktober 2011
Click is al ruim een week uitverkocht en is er helemaal klaar voor! Na lang puzzelen is de timetable eindelijk rond voor de vier zalen op deze zinderende vrijdagnacht van 21 oktober met een line-up waar niemand om heen kan! 8
Net als elk jaar organiseert Ace Agency haar officiële showcase, Kings of Ace, tijdens één van de grootste evenementen in de Dance industrie, het Amsterdam Dance Event. Op zaterdag 22 oktober zal Ace Agency groter uitpakken dan ooit voor de ADE-special van haar eigen event. Voor de eerste keer zullen alle DJ's op de indrukwekkende line-up, bestaande uit de complete Ace Agency-family, bijeenkomen in The Sand. 4
Van 19 tot en met 22 oktober richt de volledige internationale dance-industrie haar schijnwerpers op onze hoofdstad voor Amsterdam Dance Event 2011. Als een van de belangrijkste voorlopers van de Nederlandse dancemuziek in het afgelopen jaar, kan Afrojack nergens anders zijn dan in Amsterdam tijdens het vier dagen durende evenement. Op 20 oktober zal Afrojack zijn complete Wall Recordings-crew uitnodigen voor de ADE-special van Jacked, in de club waar ook de 1e editie van zijn eigen event plaats vond: AIR. 4
Voor sommigen nog een grote onbekende en voor anderen een verfrissende verwelkoming voor het Amsterdamse nachtleven. Het gaat hier om de Pure Liner, de meest opzienbarende varende evenementenlocaties die ons land rijk is. Pure Liner werd vorig jaar voor het eerst op de kaart gezet in de dance scene tijdens het Amsterdam Dance Event 2010. Dit jaar vaart Pure Liner wederom uit. 2
Komende maand is het zover, dan bestaat de Escape namelijk 25 jaar, een uniek gegeven in de Nederlandse uitgaanswereld! Want waar discotheken en clubs komen en gaan verwelkomt Escape al 25 jaar wekelijks duizenden bezoekers op populaire concepten als Reveal en Framebusters. Maar ook exclusieve feesten zoals de officiële Madonna afterparty en opnames voor Sky Channel en de Tros met Linda de Mol en Martijn Krabbé hebben hier plaatsgevonden. Evenals de legendarische events van Chemistry, RUSH, Hour Power, TMF Show Case en de Veronica Millenium Countdown. 1
Na een klinkende editie in februari keert techhousefeest Klang! terug naar Studio/K, tijdens het Amsterdam Dance Event. Donderdag 20 oktober van 22.00 tot 06.00 uur staan hier twaalf nationale en internationale acts paraat, waaronder Kollektiv Turmstrasse en Nick Curly uit Duitsland en van eigen bodem o.a. Erick Eerdhuizen en Francesco Robustelli. 2
Na een succesvolle samenwerking in Canvas vorig jaar, slaan feest Elevator Passion & Phat Elephant de handen weer ineen voor een internationaal georiënteerde Special tijdens het Amsterdam Dance Event. Het Duitse label A Room With a View en Atjazz Record Company uit Engeland levereneen bijdrage voor de dj line up. DJ's uit Turkije, Frankrijk, Engeland, Duitsland en Nederland serveren muzikale hoogstandjes op zaterdag 22 oktober in Amsterdams hoogste nachtclub, Canvas op de zevende verdieping.
Mozaique Productions lanceert tijdens ADE een nieuw concept voor techno en techhouse liefhebbers: Onkruid. De eerste editie zal rijkelijk gevuld zijn met nationale en internationale toptalenten. Met o.a. Gabriel Ananda(live), Johannes Heil (live), Arjuna Schiks (live), Microtrauma, SQL (live), Peter Horrevorts, Harde Baas en Jerry T zet Onkruid meteen een bijzonder lekkere editie neer. 2
Met een klapper van een festivalseizoen achter de rug blikt GZG alweer vooruit naar het Amsterdam Dance Event (ADE). Op donderdag 20 oktober strijkt het GZG circus neer in de Undercurrent met een zorgvuldig geselecteerde dwarsdoorsnede van de Amsterdamse sound. 2
De Nederlandse techno organisatie I amtechno presenteert vol trots drie nachten gevuld met een vooruitstrevende technoprogrammering in cultureel centrum De Balie tijdens het Amsterdam Dance Event. Van donderdag 19 t/m zaterdag 22 oktober nodigt I amtechno Harry Klein, München's beste club, Swedish Techno & Club 2:35.1 en 1605 + UMEK, uit. Amsterdam Dance Event is een wereldwijd zeer gerespecteerd dance evenement en trekt jaarlijks zo'n 9000 dance professionals en 112.000 festivalbezoekers. 1
Interlab Music sluit ADE 2011 af met een speciale Nederlands-Italiaanse coalitie: Bla Bla / Remote Area / Alchemy (ADE showcase). Op de Pure Liner, tijdens ADE de thuisbasis van Interlab, hosten deze drie labels de laatste festivalnacht tot een zinderend slotstuk.
Headhunterz ADE showcase
23 september 2011
Op 20 oktober host Headhunterz voor het eerst een echt hardstyle evenement tijdens het ADE. Met een exclusieve showcase op een van de belangrijkste ADE festival locaties gaat hij zijn visie presenteren voor het komende jaar. Hierbij gaat hij worden ondersteund door een van de snelst stijgende artiesten in de scene; Ran-D, en de wereldwijde voorvechter van harde dance: BBC Radio One dj Kutski. 12
Interlab Music keert voor de tweede achtereenvolgende ADE terug naar het high-tech evenementenschip Pure Liner. Vorig jaar waren de Interlab Sessions tijdens het festival een groot succes, dit jaar is de opzet hetzelfde. Interlab nodigt gerenommeerde labels en organisatoren uit om de nacht op de Pure Liner op eigen wijze in te kleuren. 2
Met nog maar een maand voor de boeg richten alle ogen van de internationale clubbing scene hun focus op Amsterdam, dat voor vier dagen de thuishaven wordt for all things house music. Een muziekfestival van dit kaliber zou niet compleet zijn zonder a delicious taste of Kandi. Hed Kandi host dit jaar wereldwijd 1500 feesten voor maar liefst 1.5 miljoen bezoekers: de ADE Special 2011 belooft dé kroon op deze indrukwekkende agenda te worden. 1
Vorige maand stonden de jongens van Circoloco, het meest beruchte concept van Ibiza, nog in een zo goed als uitverkocht Woodstock 69. Vandaag wordt een nieuwe Nederlandse halte op hun Next Level tour aangekondigd: het Amsterdam Dance Event. Op 20 oktober zit Circoloco namelijk in WesterUnie tijdens een van de belangrijkste bijeenkomsten in de elektronische muziekscène. ADE beslaat meer dan 44 clubs, ruim 700 artiesten en lokt maar liefst 100.000 bezoekers naar de hoofdstad. Het iconische concept uit de Balearen neemt zo voor de tweede maal op rij deel aan ADE. 5
Future Focus
20 september 2011
Voor danceliefhebbers die door de bomen het bos niet meer kunnen zien tijdens de komende Amsterdam Dance Event, betekent het Future Focus pres. Jam DJ Management & Assured Artists in de Escape Lounge en Studio Amsterdam het einde van een zoektocht naar een speld in de hooiberg. 2
Flying Circus on Board
19 september 2011
Flying Circus on board with: Supernature, Rekids vs Supplement Facts Interlab Music heeft, net als vorig jaar, een unieke programmering voor Amsterdam Dance Event in de pijplijn. De thuishaven, het high-tech evenementenschip Pure Liner, varend over het Amsterdamse IJ, is tijdens ADE het decor van een aantal spectaculaire showcases onder de vlag van zeer gerenommeerde hostingpartners. 2
Het Vrijbuiters Go Berlin Underground Festival is alweer aan haar vierde jaargang toe. En hoe. VGBU Fest heeft zich de voorbije edities bewezen als het pareltje binnen de ADE programmering en heeft wederom kosten nog moeite gespaard voor een wervelend programma. Op zaterdag 22 oktober staat er een eigenwijze en zeer dansbare editie op het affiche in het avontuurlijke pand van Studio/K. 2
Oktober 2011 wordt een speciale maand voor Rauw. Naast een editie met superster Green Velvet en Rauw in Barcelona is er tijdens het ADE (Amsterdam Dance Event) de Rauw ADE Monster Mash.
AIR en Electronation slaan op woensdag 19 oktober de handen ineen, om op zeer speciale wijze het Amsterdam Dance Event bal te openen. Levende legende Dr. Lektroluv komt samen met een enorme entourage van zijn Lektroluv Records Label de club met het beste geluid van Amsterdam op zijn kop zetten! 3
VRIJ ADE weekender
13 september 2011
Op de vooravond van zowel vrijdag 21 oktober als zaterdag 22 oktober duikt VRIJ letterlijk en figuurlijk de diepte in: underground, warehouse, basement, terminal style. Hello: VRIJ ADE Weekender! Succesconcept VRIJ staat voor verrassing, nieuwe momenten van uitgaan en unieke locaties. VRIJ wacht niet op de nacht, maar begint lekker vroeg. Vrijdag starten ze om 5pm sharp en zaterdag begint 't zelfs al om drie uur 's middags. Why wait? Start early! 4
Systematic Recordings
8 september 2011
Na twee eerdere succesvolle edities keert Marc Romboy terug op Amsterdamse bodem met een speciale ADE-showcase rond zijn label Systematic Recordings. 1
Het Amsterdam Dance Event komt er weer aan en traditioneel presenteert Cocoon dan een heerlijk avondje techno. Dat gebeurt met een ganz geile line-up in de nieuwe locatie Muzyq in de hoofdstad. Dit splinternieuwe gebouw is ontworpen om concertorkesten te huisvesten maar wordt voor het ADE omgevormd tot technobox. 3
Vrijdag de 21e oktober staat er met de collaboratie van twee van de grootste merken uit de industrie een van de heetste ADE specials op het programma: Ovum Recordings Meets Pokerflat. 4
Na 3 eerder uitverkochte edities, bundelen Electronation en het Duitse Plantage 13 opnieuw de krachten om de Sugar Factory te rocken op de zaterdagavond van Amsterdam Dance Event! 2
Tussen 19 en 22 oktober neemt het jaarlijks terugkerende Amsterdam Dance Event (ADE) circus weer bezit van de hoofdstad met het neusje van de zalm op het gebied van elektronische muziek. De zomer is zijn laatste fase ingegaan en ADE is altijd de perfecte start voor het winterseizoen, waarin we weer overdekt gaan feesten. 2
Dames en heren, hooggeëerd publiek... donderdag 20 oktober is Der Wanderzirkus weer in het land! Tijdens deze avond, onderdeel van Amsterdam Dance Event en gepresenteerd door artiestenorganisatie Dancefield, kunt u genieten van een spetterende show, met artiesten en entertainment van hoog niveau! Voor de tweede maal vindt in Odeon Theater in Amsterdam dit muzikale circus plaats, waarbij u een combinatie van live-acts, dj's en entertainment wordt gepresenteerd. 3
Bass Academy 3
29 augustus 2011
Met de tweede editie nog vers in het geheugen, brengt BKJN Events events je op zaterdag 22 oktober weer een nieuwe les in echte rauwe Hardstyle. Tezamen met head of the school Dj Luna staat dit voor menig liefhebber dan ook garant voor een nacht lang beuken op een manier zoals dat alleen in ARE48 kan. En heb je nog geen idee wat dit precies inhoud? Lees dan gerust de reacties van de afgelopen edities. 34
Van 19 t/m 22 oktober is onze hoofdstad tijdelijk het epicentrum van de mondiale dancescene, als ruim 100.000 liefhebbers zich onderdompelen in het Amsterdamse uitgaansleven. De grootste elektronische muziekconferentie op het vasteland vindt voor de zestiende maal plaats in Base-Booming Amsterdam. Organisatie ALDA organiseert tijdens het grootschalige festival naar goed gebruik drie spraakmakende feesten. 1
Onze hoofdstad staat in de derde week van oktober weer in het teken van Amsterdam Dance Event. ADE is inmiddels uitgegroeid tot dé plek waar artiesten, promotors, labels en bookers uit de mondiale dancescene elkaar ontmoeten tijdens één van de vele conferenties, borrels of party's. Ook Interlab Music kijkt reikhalzend uit naar ADE. Daarom wordt er op zaterdag 1 oktober alvast een speciale pre-party georganiseerd op het Amsterdamse evenementenschip Pure Liner, de thuisbasis van Interlab Music.
Zoals elk jaar pakt de Melkweg groot uit tijdens Amsterdam Dance Event (ADE). Tijdens de komende editie van het grootste clubfestival van Europa staan alle zalen van de Melkweg vijf dagen vol concerten en clubnachten, waarmee een breed spectrum aan elektronische muziek wordt belicht. 8
In de periode van 19 t/m 22 oktober vindt er een dance-invasie van ongekende omvang plaats met Amsterdam als muzikaal middelpunt van de wereld. De talrijke feesten rondom het internationale Amsterdam Dance Event (ADE) zijn inmiddels een begrip en kunnen ieder jaar op meer bezoekers rekenen. Traditiegetrouw is ALDA van de partij om de hoofdstad en ADE met 3 exclusieve feesten van het nodige vuurwerk te voorzien. Let's rock! 13
Het Amsterdam Dance Event, leuk voor types die naar club, house en techno luisteren maar ondanks dat dit festival al zestien jaar bestaat is er nauwelijks aandacht voor de harder styles. Daar lijkt dit jaar echt verandering in te komen, want toen sociëteit de De Lax de Amsterdamse partyorganisatie Strength of Unity benaderde om één van haar drie avonden in te vullen kwam de crew tot de conclusie dat een stevig hardstyle-avondje de perfecte aanvulling zou zijn op het Amsterdam Dance Event. 10
Kort nadat de verkoop was stopgezet, werden kaarten al online (zwart) aangeboden voor bedragen van €90 en meer. En vanzelfsprekend is dat iets dat Luxury Events en See Dance met alle macht tegen willen gaan. Daarom is er besloten dat bij het event een 100% ticket op 'naam / geslacht / identiteitscheck' zal worden gedaan. 25
Tijdens ADE zullen de grootste internationale sterren aangevuld met bekende namen en vanzelfsprekend grootste talenten uit ons eigen land zullen gedurende vijf dagen laten horen hoe de hedendaagse en muzikale toekomst klinkt. En omdat Luxury Events ook buiten het Amsterdam Dance Event om al heeft bewezen niet bang te zijn om echte grote internationale house-artiesten naar Nederland te halen (Erick Morillo, Steve Angello, Martin Solveig et cetera), willen ze daar tijdens het 'ADE' van 2011 vanzelfsprekend een grote schep bovenop doen. 26
Kings of ace
22 oktober 2010
Nederland's grootste dance evenement, Amsterdam Dance Event is in volle gang. Net als eerdere jaren komen tijdens ADE alle leden van de Ace Agency-familie bijeen voor een nieuwe editie van Kings of Ace. De line-up is gevuld met alle Ace DJ's en live-acts dus het beloofd aanstaande zaterdag een ADE-event van formaat te worden in Amsterdam's bekendste club Escape Club. 3
Sneakerz Muzik
21 oktober 2010
Zaterdag 23 oktober presenteren zo'n twintig artiesten het Sneakerz Muzik geluid, tijdens de ADE Special in de Escape Studio & Lounge. Verwacht twee areas vol producers die volop releasen op het label. Van 22.00 tot 05.00 uur hoor je in de Studio: Asino di Medico, Prok & Fitch, Muzzaik, Soneec & Belocca, Yasmin Le Bon, Nicky Romero, Carl Tricks, Mo MC en yaNto. In de tweede zaal staan opgesteld: Eric Fender, SickIndividuals, Robbie Taylor & Marc MacRowland, Disfunktion, Vince Moogin vs. Melvin Reese, Sandro Silva vs. Apster, en Simon Steur vs. Rene Kuppens. 2
DJ Irwan invites
21 oktober 2010
Het Amsterdam Dance Event zal op zaterdag 23 oktober in club Rain een extra speciale editie brengen. Niemand minder dan DJ Irwan, Nederlands grootste eclectische DJ heeft de programmering op zich genomen van room 1. Irwan nodigt zijn favourite DJ’s en artiesten uit om deze zaterdag nacht tot onvergetelijke nacht te maken.
Het Amsterdam Dance Event (ADE) is de jaarlijkse smeltkroes van nationale en internationale maatschappijen werkzaam in de dance industrie, dit jaar gehouden van woensdag 20 oktober tot en met zaterdag 23 oktober. 1
Bar25 & Freak n’Chic
21 oktober 2010
Het Amsterdam Dance Event geweld is eindelijk los gebarsten en Bar27 komt dit jaar met twee dikke internationale labels op de proppen: Bar25 uit Berlijn en Freak n'Chic uit Parijs! 4
Cocoon goes Amsterdam
21 oktober 2010
Gisteren barstte het Amsterdam Dance Event eindelijk los. Maandenlang werken talloze organisaties aan de meest diverse dance programmering op aarde. Cocoon maakt dit jaar opnieuw deel uit van het ADE en pakt daarom extra uit met de Party Animals. Iedereen die afgelopen zomer op party eiland Ibiza is geweest weet wat dit betekent want Cocoon op maandag in Amnesia was opnieuw de meest succesvolle avond. 11
Airplay ADE
20 oktober 2010
Op vrijdag 22 oktober hebben de grootste spelers in de electronische muziek scene hun krachten gebundeld en komen deze samen op 2 verdiepingen in club Rain. Airplay, het kersverse producers concept zal room 1 omtoveren tot een muzikale oase met voor Rain een ongekende en bijzondere lineup: Brian Chundro & Santos & Brian Chundro & Santos hosten room 1 en hebben niemand minder dan D-Rashid uitgenodigd en nog een waslijst aan helden. In room 2 zal er en tech house sound ten gehore worden gebracht door niemand minder dan Franklin Reeves en zijn elecronische helden uit de techno en tech house fabriek. 2
Digitaal muziek aanbieder Finetunes en booking agency en label in wording Phat Elephant ontmoeten elkaar voor een spannende ADE Special. Op donderdag 21 oktober, tijdens het Amsterdam Dance Event, komen de digital music agency en de booking agency samen in Arena. 1
Amsterdam maakt zich klaar voor alweer het 15e ADE! Volgende week woensdag 20 oktober zal het Amsterdam Dance Event onze hoofdstad aandoen en dat betekent muziek, artiesten en vooral veel feest. En waar feest is, is Electronation! Er zal ook deze editie genadeloos worden toegeslagen met ongekende line-ups, vette locaties en zinderende avonden met afterparties tot 8 uur! 5
Lax Dance event
19 oktober 2010
Terwijl de binnenstad van Amsterdam zich opmaakt voor het Amsterdam Dance Event, alwaar de crème de la crème van de (inter)nationale dancescene de gerenommeerde locaties zal rocken, broeide er - vlak naast de ring, ook het verlangen om te participeren in dit evenement. En wel door middel van drie dagen pre-partyen voor het ADE, gehost door opkomend talent uit eigen gelederen. 3
Amsterdam maakt zich klaar voor alweer het 15e ADE! Volgende week woensdag 20 oktober zal het Amsterdam Dance Event onze hoofdstad aandoen en dat betekent muziek, artiesten en vooral veel feest! En waar feest is, is Electronation! Er zal genadeloos worden toeslaan met ongekende line-ups, vette locaties en zinderende avonden met afterparties tot 8 uur! Zaterdag 23 oktober viert Electronation samen met Plantage 13 dé ADE special in de Sugar Factory. 2
Tijdens het aankomende Amsterdam Dance event gaat een lang gekoesterde droom in vervulling voor de Amsterdamse organisatie Dekmantel. Op donderdag 21 oktober is één van de grootste techno artiesten aller tijden op bezoek in thuisbasis Paradiso. Het betreft hier de levende legende Jeff Mills en hij krijgt maar liefst drie uur lang de tijd. Jeff Mills wordt bijgestaan door Dekmantel artiesten Casper Tielrooij en Thomas Martojo die de grote zaal opwarmen. San Proper, Makam, Juju & Jordash, Awanto 3 en Jan van Kampen nemen de bovenzaal en kelder voor hun rekening. 5
Deepheat
17 oktober 2010
Het platenlabel 'Hardsoul Pressings' doet haar ADE feestje in samenwerking met 'Deepheat'; donderdag 21 oktober van 22.00 tot 05.00 uur in Little Buddha Amsterdam. Zowel het label als het club concept wordt gerund door de Hardsoul broers ROOG en Greg van Bueren, die bekend staan om hun diepe, techy, soulful house. 1
Clubnights in Studio K
17 oktober 2010
Het Amsterdam Dance Event (ADE) is het grootste club-festival ter wereld. Deze maand lanceert Studio/K de nieuwe club programmering en dus leggen zij tijdens ADE alle kaarten op tafel. Het programma is gevuld met o.a. de verjaardag van Studio Soulrock, het koningskoppel Non Records & Elevator People, het bij voorbaat legendarische Berlin Underground, een college van de meester van de Duitse robot-electroheld Karl Bartos en een speciale selectie festivalfilms. Op 21, 22 en 23 oktober is Studio/K het festival in het festival. 3
Mn2s
16 oktober 2010
Het house label Mn2s uit Londen is sinds 2006 vaste waarde tijdens het Amsterdam Dance Event. Voor het tweede jaar op rij vormt nachttheater Sugar Factory, de grootste kleine club van Amsterdam, het decor voor hun showcase. Vrijdag 22 oktober van 23.30 tot 05.00 uur presenteert het label niemand minder dan: Alex Gaudino, Full Intention, Ron Carroll, Seamus Haji en Robert Owens. 1
Go Dutch and Foktop
16 oktober 2010
Dat let's go Dutch méér inhoudt dan het splitten van de rekening hoor je zaterdag 23 oktober van 21.00 tot 04.00 uur in Club BlinQ. Tijdens de officiële ADE Special 'Go Dutch! & Foktop!' hosten beide concepten een eigen zaal. Verwacht Hollandse housesets van opkomende talenten en headliners als Funkerman, Baggi vs. René Amesz, Groovenatics, Skitzofrenix, Yasmin Le Bon, Sandro Silva, Carl Tricks en Rob Boskamp, vocaal opgezweept door niemand minder dan Lady Bee, Mo MC en yaNto. Bij Foktop! kun je eigenlijk alles verwachten, want die gasten zijn gek. Paarsgewijs hoor je dikke back2backsessies van Ryan Riback b2b DJ Rockid, Hoodie b2b Sickboy, Tom Piper b2b DJ Rockid, maar ook Cablejuice, Ralvero, Quinten 909, MC Bizzey en Dan Stezo. Wat zo'n mega line-up wel niet moet kosten? Helemaal niets, want de entree is gratis! 2
Tour
15 oktober 2010
Tijdens het Amsterdam Dance Event op vrijdag 22 oktober gaan Plak en Beatnik vriend en vijand verbazen met een beest van een feest. Alle drie de zalen van het historische pand van de Odeon worden volgeladen met een berg aan licht en geluid, rockende DJ's uit Berlijn, Londen, Parijs en Amsterdam en de openingstijden zijn bepaald niet christelijk te noemen. 5
Op 22 oktober 2010 staat AIR tijdens het Amsterdam Dance Event in het teken van de Nederlandse house helden Sunnery James & Ryan Marciano en hun genodigden. Het Britse duo Copyright en jong Zweeds talent An21 zullen naast Sunnery en Ryan de grote zaal van de nieuwe Amsterdamse nachtclub AIR laten zien wat ze waard zijn. De avond zal ‘live' vanuit AIR worden verslagen door Giel Beelen en uitgezonden worden op 3FM en Nederland 3. 12
Lucien Foort, heer en meester in de Nederlandse housescene, programmeert het openingsfeest op de openingsavond van het Amsterdam Dance Event. Samen met Rob Roar, eigenaar van het label Phonetic Recordings, nodigt hij op woensdag 20 oktober top Ibiza DJ's en Nederlands talent uit in de intieme Club Home. 2
Sonic Boom
13 oktober 2010
Donderdag 21 oktober is het al weer tijd voor de 5e editie van Sonic Boom sinds de terugkeer van dit evenement. Na een kick off in de Sugar Factory, de Amsterdam Fashion Week en ADE specials in de Flexbar en de onvergetelijke editie onder een tunnel tijdens Koninginnenacht, is het nu tijd voor een ADE special in de Bitterzoet. Sonic Boom is een initiatief van Brutuzz en wordt hierbij sinds de herstart van het evenement neergezet met de hulp van Karimo en Nigel uit het vage gasten collectief. 7
Op zondag 24 oktober zal Bar27 in samenwerking met Bar25 Berlijn en Studio Soulrock alles uit de kast trekken om ADE 2010 met een dikke knaller af te sluiten! Berlijn en Amsterdam smelten deze zondag samen.
Mixed
13 oktober 2010
Donderdag 21 oktober zal de prachtige Supperclub in Amsterdam omgetoverd worden tot één grote Mixed playground. Verwacht een wervelende infasie vanuit Berlijn, de stad waar techno het volkslied is en de drumcomputer het meest bespeelde instrument. Gierende hihats gegarandeerd dus, en dat tot maar liefst 6 uur in de nacht en in 2 zalen! 4
Dj Hell at AIR
13 oktober 2010
International Deejay Gigolo Records presents DJ Hell Compilation CD 12 release party ADE Special at AIR. Je hebt de groten der aarden en de allergrootsten. Tijdens het aankomende Amsterdam Dance Event is het AIR gelukt om een van deze mannen uit de laatste categorie te strikken. DJ Hell himself zal hoogstpersoonlijk plaatsnemen achter de draaitafels in de nu al door velen geliefde club aan de Amstelstraat. 5
Click in de WesterUnie is compleet uitverkocht maar dendert door tijdens het aanstaande Amsterdam Dance Event. Op zaterdagochtend 23 oktober slaat Click de handen ineen met het beruchte Labyrinthproductions om in het zeer after vriendelijke club Home een fantastisch vuig feest te bouwen tot ver na het ochtendgloren. Naast de nodige mystery guests staan klappers als M.A.N.D.Y., Hermanez, Alex Dolby en Wouter de Moor deze ochtend achter de decks om je nog lang uit je slaap te houden. 3
Zaterdag 23 oktober zet Miss Nine de Supperclub op z’n kop tijdens ‘Levi’s® presents Miss Nine’. Levi’s® is officieel partner van dit evenement. Miss Nine is namelijk het nieuwe gezicht van de revolutionaire Levi’s® Curve ID lijn. Vanaf 23.00 uur ben je van harte welkom in de Jonge Roelensteeg om de nieuwe campagne en het 15-jarig bestaan van het A.D.E. uitgebreid te komen vieren. Wees op tijd, want vol is vol. 2
Dat de koning van de muziekdieren Sven Väth de hoofdstad onder de noemer ‘Party Animals' aandoet, is een 100% garantie voor een berengezellige beestenboel. Op 23 oktober houdt de Cocoon Karavaan met Cocoon Goes Amsterdam voor de vijfde maal op rij halt tijdens Europa's grootste club festival ADE. Na enkele maanden warm te hebben gedraaid in Ibiza, opent Cocoon in de Amsterdamse The Power Zone zijn kooien om het afgelopen zomerseizoen op knallende wijze uit te luiden. 2
Man Recordings Night
10 oktober 2010
Op 22 oktober aanstaande is het tijd voor de enige Tropical Bass avond op het Amsterdam Dance Event, en dit jaar is er weer een schepje schaafijs bovenop gedaan! Dus dikk kuduro, baile funk, dubstep, electro, fidget en meer.
Colors x night slugs
10 oktober 2010
Midden in de zomer bracht Colors ‘wonderboy' Joy Orbison al naar Trouw. En tijdens de derde editie van Colors zorgt het feest weer voor een heldere line-up. Het vooruitstrevende label Night Slugs is gevraagd een aantal van haar afgevaardigden uit Londen naar de Amsterdamse club TrouwAmsterdam te sturen. Op de eerste officiële ADE dag, woensdag 20 oktober, komen deze artiesten house&bass draaien zoals het bedoeld is.
360 & Rejected
9 oktober 2010
Mocht je zitten te twijfelen wat te doen op de tweede avond van het ADE, dan hakt Trouw de keuzeknoop vast door voor je. Op donderdag 21 oktober slaan vier van Nederlands grootste dj’s en producers de handen ineen. Rejected’s Joris Voorn en Edwin Oosterwal vullen samen met 360 aka Nuno dos Santos en Patrice Bäumel de twee zalen van Trouw. En dan zijn we er nog niet, want Elektro Guzzi, Ewan Pearson en Craig Richards verruilen de Fabric en Panoramabar voor deze avond met Trouw.
Tijdens het Amsterdam Dance Event wordt de nieuwste hotspot van het Amsterdamse nachtleven op zaterdag 23 oktober veroverd door een van de grootste namen uit de Duitse muziekindustrie. Marc Romboy host samen met Electronation zijn jaarlijkse ADE-showcase in Boom Chicago, inmiddels beter bekend als club BC12. Vanwege de uiteenlopende line up, met onder meer vier live optredens, kan deze avond nu al worden bestempeld als een van de meest verrassende showcases van ADE 2010. 3
Re:play
9 oktober 2010
Op 20 oktober zal het Amsterdam Dance Event hun hoofdstad voor alweer de 15e maal aandoen en het publiek trakteren op een breed scala van het laatste wat er te krijgen is op het gebied van elektronische muziek. Het ADE heeft jaarlijks de beste shows en optredens door Internationale en nationale artiesten en bands. Electronation mag hierbij uiteraard niet ontbreken en zal genadeloos toeslaan met ongekende line-ups, vette locaties en zinderende avonden met afterparty's tot 7 uur! Precies zoals je van deze eigenwijze organisatie gewend bent dus. 1
12inchCity invites
8 oktober 2010
Een droom die uitkomt, Der Dritte Raum tijdens Amsterdam Dance Event in de grote zaal van de Odeon. “12inchCity invites”, ben je erbij?
Oh oh Reveal
8 oktober 2010
De rijen voor de deur worden langer en langer. U heeft uw weg naar Escape ook na de zomerbreak weer gevonden. Even weg uit die stoffige dormrooms! De populariteit van Reveal neemt nog altijd elke week toe! Eerst even gezamenlijk genieten van een lekker hapje en een drankje, doodgaan met Oh Oh Cherso op de buis en vervolgens hup op de vespa richting Rembrandtplein! Een vast ritueel ondertussen voor honderden van u! 1
Bla Bla Records has united it's force with multinational record labels Quartz and Saved records. On Wednesday 20th of October you will be served a label showcase that makes a difference to our musical knowledge. These labels finest artists and founders Daniel Sanchez, Paul Ritch and Nic Fanciulli invited their best musical guests to show what they're made off. 3
Van 20 tot en met 23 oktober staat Amsterdam voor de vijftiende maal geheel in het teken van het meest gerenommeerde dance evenement van het jaar; het Amsterdam Dance Event. Gedurende deze vier dagen is onze hoofdstad het mekka van alles en iedereen die electronische muziek inademt. Dj's, Live Acts en platenlabels uit de hele wereld reizen af naar ons kikkerlandje om te laten zien wat ze in huis hebben. 1
Na het overweldigende achtertuin-festival van Henk afgelopen zomer is het nu weer tijd voor een huiskamer-editie. Op uitnodiging van Amsterdam Dance Event deelt Henk opnieuw zijn visie op het nachtleven met jou. Waar deze winter-conferentie staat voor internationale allure presenteert Henk producerend Nederland in de ITW op het NDSM terrein. 6
Sinds september is Amsterdam een nieuwe club rijker: BC12. En deze historische plek is met veel liefde omarmd want na een vliegende start met enkele uitverkochte avonden wordt er al reikhalzend naar de tweede maand uitgekeken. Het alom bekende comedy theater aan het Leidseplein verandert namelijk wekelijks in de BC12 1
ADE special Sci+Tec
2 oktober 2010
Sci+Tec het beroemde label van minimal en techhouse icoon Dubfire, host op donderdag 21 oktober voor het eerst een speciale ADE showcase in club Air Amsterdam. Dit unieke evenement heeft alles in zich om een prominente plek in de geschiedenisboeken te vergaren! Niet alleen laat mister Dubfire himself zich met een extended set van zijn meest verrassende kant zien. Deze nacht maakt namelijk ook het legendarische Britse duo Global Communication (Tom Middleton en Mark Pritchard) na 15 jaar hun exclusieve comeback!
Debuut DJ optreden in Nederland van hitmakers achter zomerhit ‘We Speak No Americano’ tijdens Don Diablo's drive by disco. 1
12inchCity
2 oktober 2010
Een lekker opwarmertje voor de avond waarbij de eerste heerlijke platen gedraaid worden, de eerste vonken kunnen overslaan tussen de bezoekers en waarbij er een goede basis gelegd wordt voor deze fantastische avond. Bezoekers met een kaartje voor “12inchCity Techno Trilogy” van zaterdag krijgen uiteraard voorrang, dus wees er snel bij. 3
Na een zeer geslaagde terugkeer van Circoloco naar Nederland op Woodstock 69 in Bloemendaal deze zomer, kondigt het meest beruchte concept van Ibiza nu twee nieuwe Nederlandse edities aan. 2
Het Amsterdam Dance Event (ADE) krijgt er dit jaar een extra dimensie bij door de toevoeging van 'Welcome Home' en 'Rave Infaders' aan de toch al indrukwekkende verscheidenheid van showcases en specials, zoals geprogrammeerd voor de editie van 2010. Op 21 oktober, zal Namasté eindelijk meedoen in wat de muziek industrie bestempeld als 'de World Dance Top' van het jaar. 3
Istanbul, culturele hoofdstad van 2010, is onderwerp van gesprek bij het panel Spotlight on Istanbul. Booking agency's en festivalorganisatoren Elevator Passion en Phat Elephant nodigen succesvolle Istanbulse DJ's en producers uit op vrijdag 22 oktober in kader van het Amsterdam Dance Event. ‘Hebben Nederlandse DJ's kans in culturele Metropool Istanbul en andersom?' ‘wat zijn de belangrijkste invloeden?' en ‘slaan de DJ's muzikaal een brug met Europa en het Midden Oosten?'. Leden van het panel zijn Murat Uncuoglu, Yakuza, bookingsagent Peter Thomas en BeeGee. Gespreksleiders zijn Cenk Unis & Abdullah H. Geels.
Escape verwacht in oktober opnieuw de grootste namen uit de wereldwijde dancescene. Niemand minder dan Armin van Buuren, Paul van Dyk en Roger Sanchez doen de grootste club in hartje Amsterdam aan met hun eigen concepten. Want van woensdag 20 tot en met zondag 24 oktober kan je genieten van de crème de la crème qua dj's en live acts, verspreid over verschillende avonden in alle zalen van het Escape Club complex tijdens het Amsterdam Dance Event. 4
Border Community night
27 september 2010
Op zaterdag 23 oktober is de Melkweg het strijdtoneel voor misschien wel het bekendste vooruitstrevende techno/house/electronicalabel van Groot-Brittannië. Border Community Night is inmiddels kind aan huis bij het Amsterdamse poppodium. Ditmaal wordt labelbaas James Holden vergezeld door Avus, Luke Abbott, en nieuwe aanwinst Kate Wax. 1
Intuition Sessions 2
27 september 2010
In deze showcase zal zoals verwacht Intuition het beste van opkomend talent van de trance- en de progessive-scene ten gehore brengen, samen met diverse speciale gasten. Naast het feit dat het de vijftiende editie is van het Amsterdam Dance Event valt er meer te vieren! Namelijk de lang verwachte release van Menno de Jong's mixalbum: 'Intuitions Sessions 2: Rio de Janeiro'. In de Escape Studio worden magische momenten verwacht door grootheden als Nic Chagall, Woody van Eyden en natuurlijk Menno de Jong himself! 1
Op zondag 24 oktober zal Sander Kleinenberg met ‘This Is' de Melkweg weer op z'n grondvesten doen schudden. Sander Kleinenberg host tijdens het Amsterdam Dance Event de meest populaire closing party en ook dit jaar wordt het weer een avond om niet te vergeten. Speciaal voor de gelegenheid is de Brit Sasha uitgenodigd. 3
Gekscherend worden er wel eens opmerkingen gemaakt over de mogelijkheid om op de één of andere manier te overnachten in Trouw tijdens ADE. Commentaren over het opzetten van een tentje in de tuin, overnachten in de catacomben van het gebouw of slapende mensen op de plee lijken te komen van mensen met een rijke fantasie. Maar tijdens het ADE wordt deze fantasie werkelijkheid voor twee gelukkige mensen. Die na dat weekend ook nog eens nooit meer hoeven te betalen voor hun entree in Trouw. 5
Het Vrijbuiters Go Berlin Underground Festival is alweer aan haar derde jaargang toe. En hoe. Op zaterdag 23 oktober staat er een 12-uur durende marathonsessie op het affiche in het avontuurlijke pand van Studio/K. VGBU Fest heeft zich de afgelopen 2 edities bewezen als het pareltje binnen de ADE programmering en heeft wederom kosten nog moeite gespaard voor een wervelend programma. In de killer-line-up staat verdeeld over 4 zalen een keur aan Berlijnse, Roemeense en Hollandse artiesten voor een instant klassiek indoor festival! 2
Paul van Dyk
26 september 2010
Vrijdag 22 oktober zal niemand minder dan Paul van Dyk zijn opwachting maken in de Escape Club in Amsterdam. Al jarenlang staat deze immens populaire DJ met een eigen avond op het Amsterdam Dance Event. Jaar in jaar uit is het een uitverkocht gekkenhuis en ook dit jaar belooft weer een spektakel te worden. 4
SuperRauw
25 september 2010
Voordat Rauw de Melkweg verlaat en een nieuwe thuis basis vindt in TrouwAmsterdam in Amsterdam wordt er tijdens het A.D.E met een knalfeest afscheid genomen van de locatie waar Rauw bijna 3 jaar lang de boel op stelten heeft gezet. In samenwerking met het Engelse top boekingsbureau Decked Out en het Berlijnse platenlabel Boys Noize Records heeft Rauw een rij artiesten geboekt voor de twee zalen waar je terecht U tegen kan zeggen. 3
Met het succes van ‘Bar25 meets Amsterdam' eind augustus, wilde Bar25 graag terugkomen tijdens ADE. En hoe, want na vier dagen feest biedt Bar27 in samenwerking met Studio Soulrock je op zondag 24 oktober de ideale after van het Amsterdam Dance Event. Deze nu al legendarische zondag zal een ‘crazy paradise' worden, want het knotsgekke DJ team van Bar25 uit Berlijn zal even voor komen doen hoe het allemaal precies in zijn werk gaat. 3
ADE 2010 heeft met Inter Lab Sessions een nieuw paradepaardje aangetrokken. Met de Pure Liner als high tech drijvend decor is er voor het eerste jaar een programma van uitzonderlijk hoog en divers internationaal niveau samengesteld. Inter Lab Sessions heeft zich ten doel gesteld om artiesten, producers, labels en andere betrokken partijen in de hedendaagse elektronische muziekbranche strategisch te vertegenwoordigen tijdens de wereldwijd georganiseerde conferenties. De opzet lijkt op voorhand al te gaan slagen wanneer namen zoals o.a. Sasha GB, James Zabiela GB, Rhadoo RO, Mirko Loko CH, Pierre US, Joey Beltram US, James Ruskin US, Pan-Pot DE, Tony Rohr US, Sebo K DE, Rino Cerrone IT en Joachim het affiche kleuren. 2
ZeroGravity
24 september 2010
The time has come to put on your fireproof dancing shoes, because this edition of ZeroGravity is ON FIRE... Voor de derde keer slaan .Granada en Label Insolante de handen ineen voor nogal wat veelbelovend muzikaal geweld & genot. Dit wordt ten gehore gebracht door zéér aanstormende talenten en reeds gevestigde grootheden. Deze frisse elektronisch traktatie is verdeeld over twee area's en staat in teken van twee stijlen: techhouse & techno vs. dubstep & drum'n bass. ZeroGravity ADE Special beleeft haar primeur in Amsterdam vanuit één van de beste dance-tempels in Nederland: Escape Studio & Lounge, gevestigd op het wereldberoemde Rembrandtplein. Is hun hoofdstad klaar voor de ZeroGravity-invasie? 1
Synergy
24 september 2010
Tijdens de Amsterdam Dance Event vindt in de ‘Passenger Terminal Amsterdam' een van de meest schitterende locaties die Amsterdam rijk is, een groots event plaats met een ongekende line-up. 5
Na een korte vakantie is de Bar27 crew weer helemaal opgeladen voor het volgende avontuur. Alle pijlen zijn nu gericht op eind oktober, het Amsterdam Dance Event 2010. Op vrijdag 22 oktober gaat Bar27 de samenwerking aan met het Franse label Freak n'Chic en bookingsagency Lola ED. Toevallig was het complete roster twee weken geleden ook op Ibiza om de verjaardag van Dyed Soundorom te vieren in de DC10. En hoe, wat een gruwelijke sound hebben die gasten! 4
Fridge ADE Special
22 september 2010
Drie dance-organisaties (Cosmodance, Trippinn en Wesdex) hebben hun energie gebundeld en komen tijdens het grootste festival wat Nederland telt met het gloednieuwe Fridge en de stichting UMEF dat zich inzet voor maatschappelijk en verantwoord ondernemen. 15
Armada at ADE 2010
15 september 2010
Op woensdag 20 oktober trapt Armada Music de 15de editie van het Amsterdam Dance Event af met een speciale ADE editie van Armada Night in de Escape. De platenmaatschappij opent het jaarlijkse festival met Armin van Buuren, Markus Schulz US, Sean Tyas CH en vele andere bekende Armada DJ's op de line-up. 18
ADE 2010 heeft met Inter Lab Sessions een nieuw paradepaardje aangetrokken. Met de Pure Liner als high tech decor is er voor het eerste jaar een programma van uitzonderlijk hoog en divers internationaal niveau samengesteld. Inter Lab Sessions heeft zich ten doel gesteld om artiesten, producers, labels en andere betrokken partijen in de hedendaagse elektronische muziekbranche strategisch te vertegenwoordigen tijdens de wereldwijd georganiseerde conferenties. De opzet lijkt op voorhand al te gaan slagen wanneer namen als Sasha, James Zabiela, Rhadoo, Mirko Loko, DJ Pierre, Joey Beltram, James Ruskin, Pan Pot, Tony Rohr, Sebo K, Rino Cerrone en Joachim het affiche kleuren. 3
Het jaarlijks terugkerende Amsterdam Dance Event is weer in zicht en uiteraard mag 's werelds meest stijlvolle clubmerk Hed Kandi hier niet bij ontbreken! Speciaal voor de vijftiende editie van Ade viert Hed Kandi op 23 oktober aanstaande op de Ocean Diva ‘The Fashion Launch Party'. Hiermee grijpt het clubfenomen de gelegenheid om de première van haar eigen Fashion lijn te vieren. Naast een spectaculair muzikaal event wordt op de nu al roemruchtige Hed Kandi catwalk must-have kleding, tassen en sieraden van het merk getoond. Get your access to the fabulous soon, want de early bird tickets voor deze exclusieve en stijlvolle fashion party zijn uitverkocht!
Aanstaande zondag sluiten BlaBla & Bar27 de zomer in stijl af met een exclusief optreden van Mathias Kaden! Zie het als een zondags onderonsje voor de echte liefhebbers. 5
Het Amsterdam Dance Event, beter bekend als Ade en dit jaar groter dan ooit, staat met een kloppend hart voor de deur van Amsterdam. Aanleiding voor Click om met een speciale Ade editie te komen om dit event van de toon te voorzien die het verdient. Click bundelt de krachten op vrijdag 22 oktober met het Berlijnse Get Physical label, Terminal M, AD Bookings, Hey! en Exprezz. Dat levert een selectie aan artiesten op die Amsterdam nog lang zal doen nasidderen. 3
Bla Bla presenteert line-up Closing Summer en ADE. 5
Wat nou gepaste trots en hoezo valse bescheidenheid? Trouw heeft het weer voor elkaar met de line-up voor ADE 2010. Zoals altijd origineel, vooruitstrevend en daarbij ook nog eens vijf volle dagen. En dat mag gezegd worden. Sterker nog, Trouw is zo trots als een pauw en bij deze schreeuwt de organisatie het vanachter de oranje letters van het Trouwgebouw. 4
Van woensdag 20 oktober tot en met zondag 24 oktober presenteert Studio 80 de grootste line-up uit haar geschiedenis tijdens de vijftiende editie van het Amsterdam Dance Event. De club aan het Rembrandtplein zal acht feesten in vijf dagen organiseren. 18
Adam Beyer, Josh Wink, Ida Engberg, Shlomi Aber, D'Julz, Kink Live, Cari Lekebusch, Alan Fitzpatrick, Terry Toner, Jesse Rose, Riva Starr, Round Table Knights, ZDS / Zombie Disco Squad, Oliver $, Marc Romboy, Stephan Bodzin (live), Gorge, Robert Babicz (live), Rodriguez Jr. (live), Spirit Catcher (live), Oliver Huntemann, Super Flu, Nicolas Masseyeff, Andreas Henneberg, André Winter (live) en vele anderen staan tijdens het Amsterdam Dance Event op één van de Electronation! 1
De zomer loopt jammer genoeg ten einde, maar de herfst brengt altijd weer een leuk vooruitzicht: het Amsterdam Dance Event! 's Werelds grootste indoor clubfestival en meest toonaangevende elektronische muziekconferentie. Dit jaar zal Bar27 wederom tijdens ADE vertegenwoordigd zijn met een label showcase op vrijdag 22 oktober om je vingers bij af te likken! Te gast is namelijk het Franse label Freak n'Chic met een aantal vooraanstaande helden; Chris Carrier, Seuil en Shonky zullen de honneurs uit Parijs waarnemen in het prachtige theater van de Boom Chicago tijdens deze ADE special. 2
Flying Lotus
29 juli 2010
Op donderdag 21 oktober staat Steven Ellison, beter bekend als Flying Lotus, tijdens het Amsterdam Dance Event in de Melkweg. Flying Lotus zal de Melkweg aan doen met een live show. De voorverkoop start zaterdag 31 juli via Ticketservice Nederland. 4
Amsterdam Dance Event (ADE) is 's werelds grootste clubfestival en Europa's belangrijkste muziekconferentie voor dance en elektronische muziek. Ook dit jaar presenteert Melkweg een uitgebreid en divers programma met diverse concerten en clubnachten. Onder andere Flying Lotus, Boys Noize, Aeroplane, Dave Clarke, Carl Craig, Derrick May, James Holden, Sander Kleinenberg, GoldFish en Sasha zijn van 20 t/m 24 oktober in de Melkweg te zien. 10
Inmiddels is het een vaste waarde tijdens het Amsterdam Dance Event. De Evotions- weekender van MINUS en Cocoon. Drie jaar terug was de aftrap met Richie Hawtins legendarische Contakt-show en sindsdien is dit weekend vol technogeweld en natuurlijk Sven Väth en Richie Hawtin zelf onlosmakelijk verbonden aan het ADE. Dit jaar wordt er wederom groots uitgepakt in de The Power Zone. Meemaken is erbij zijn. Vrijdag 22 en zaterdag 23 oktober. 14
Ook dit jaar is de Melkweg prominent aanwezig in het programma van Amsterdam Dance Event (ADE). Zo wordt onder andere de officiële opening van het toonaangevende festival gehouden in beide zalen van het Amsterdamse poppodium. Ter ere van het jubileumjaar van de Detroit techno vindt op woensdag 20 oktober D25 plaats, met een affiche waarbij de rechtgeaarde technoliefhebber het amper droog houdt. Wat dacht je van Carl Craig, Derrick May, Greg Gow, Juan Atkins, Kenny Larkin, Kevin Saunderson, Kyle Hall, Moodymann, Monty Hall en Stacey Pullen? 16
Na de aankondiging van de Sunday Spirit XXL editie is inmiddels ook de laatste info bekend. DJ Moritz is aan de line-up toegevoegd, de nieuwe Sunday Spirit winter-cd zal worden uitgedeeld en de vroege gasten zullen worden getrakteerd op een flesje van het nieuwe drankje ‘Katuma’. 4
Het recept voor een perfect feest is niet veel anders als die van een perfecte cocktail. Het gaat om een perfecte timing en een mix van ingrediënten van een hoge kwaliteit. Voor degene die wanhopig op zoek zijn naar een heerlijke (muzikale) cocktail dan zijn er 2 plekken waar je heen kan gaan op vrijdag 23 oktober. Escape Studio en Escape deLux. Alhoewel 2 plekken, ze hebben allebei dezelfde entree dus waarom niet gelijk allebei? 2
Het Amsterdam Dance Event goed van start gaan doe je donderdagavond 22 oktober in NL, bij de ‘DeepHeat meets Beyond Bookings’. De kleinste club met de grootste namen en de beste vibe, zowel achter de draaitafels als op de dansvloer. House met bezieling kan er verwacht worden van: Hardsoul (de broers ROOG & Greg van Bueren), Hideo Kobayashi uit Japan, Sergio Flores vs. Danny Marquez, Fudge, Ralf Gum, Defected baas en dj Simon Dunmore, Deepheat residents Greg van Bueren vs. Timothy Watt, Leroy Styles, MC’s I/Fan en Mitch Crown, en een vocaal live optreden van Beyond Bookings’ nieuwkomer Patrick Chappell. 1
Op zaterdag 24 oktober, tijdens ADE, organiseren Crème Organization & Intergalactic FM een avond waar maarliefst zeventien topartiesten uit de Nederlandse underground dancescene optreden: The West Coast Sound of Holland. De avond zou oorspronkelijk op vrijdag plaatsvinden in de Stubnitz, maar aangezien deze locatie momenteel problemen heeft met de vergunning moest gezocht worden naar een vervangende locatie. 3
Gem Sessions goes ADE!
17 oktober 2009
Woensdag 21 oktober is het de nacht van Gem Sessions #4 in de Sugar Factory. Het nieuwe label Gem Records met haar soundshowcase Gem Sessions staat deze nacht weer voor muzikale vernieuwing. 2
Be as one label night
17 oktober 2009
‘Een goed begin is halve werk’ zullen ze bij de Flexbar gedacht hebben. Donderdag 22 Oktober bijt Be As One met haar all star crew ADE spits af en veel valt er niet over te zeggen… Behalve dat deze avond er één gaat worden waar je bij moet zijn geweest om dit Later te kunnen navertellen. 4
SuperRauw & Decked Out
15 oktober 2009
Rauw slaat in de aanstormende editie van het Amsterdam Dance Event de zweterige handen ineen met hun favoriete agentschap Decked Out uit Londen. Samen plegen zij deze avond een coupe over de Melkweg en hebben ze zelfs nog wat extra mankrachten geronseld bij het Ed Banger Label, om zo een volkomen onbeschaafde Superrauw te verzekeren. 6
Hed Kandi
15 oktober 2009
Na een residency van 6 jaar neemt UK clubsensatie Hed Kandi afscheid van Arena en verhuist in 2010 naar een nieuwe weergaloze Hed Kandi locatie. Geen betere manier om dit te doen dan tijdens het internationaal geroemde Amsterdam Dance Event. 1
Sneakerz Muzik
15 oktober 2009
Nu de zon steeds vroeger ondergaat en de donkere wintermaanden naderen, kunnen de clubs in Amsterdam hun zalen vast oppoetsen voor het jaarlijkse Amsterdam Dance Event. Voor de veertiende keer is Amsterdam hét platform voor nationale en internationale grootheden, en vanuit de gedachte dat uitgaand Nederland zich van z'n beste kant laat zien, mag een bijdrage van de upcoming dj's en producers van het Sneakerz MUZIK label niet ontbreken! 3
Topnotch
15 oktober 2009
Gabber meets hiphop? Nog niet heel lang geleden was het onmogelijk deze twee genres ook maar in één zin te noemen. Daar komt verandering in door de projecten die hardcore-pionier Promo heeft opgezet in samenwerking met artiesten van platenmaatschappij Top Notch. 20
Allereerst excuses voor alle onduidelijkheid omtrent de Stubnitz. Zoals jullie misschien weten zijn er problemen met de vergunningen, iets waar externe organisaties uiteraard weinig aan kunnen doen. Daarom heeft Bla Bla besloten om de ADE special te verplaatsen naar een andere datum en een andere locatie. En wel 20 oktober in Studio 80. 7
Met nog een kleine twee weken te gaan maakt Evotions zich op voor een van haar hoogtepunten van 2009. De ADE-weekender met Minus & Cocoon was vorig jaar een enorm succes en alles wijst erop dat dit minstens geëvenaard gaat worden! De combitickets zijn al geruime tijd uitverkocht, tijd voor de laatste etappe! * 4
Amsterdam Dance Event staat weer voor de deur. Van 21 tot en met 24 oktober is de hoofdstad even het episch centrum van de internationale dancescene met een programmering van meer dan 700 nationale en internationale artiesten en DJ’s. Op vrijdag 23 oktober pakt WmE Entertainment de hele nacht flink uit met een indrukwekkende lineup in de Heineken Music Hall. Tijdens deze negen uur durende ADE special presenteert de Engelse Groove Armada haar nieuwste album “Black Light” aan het Nederlands publiek. 1
1Management opent de artiestenstal en presenteert op zaterdag 24 oktober haar beste line-up in Panama Amsterdam tijdens 'Go Dutch!'. Zoals de naam al doet vermoeden; een Hollands onderonsje, met housesets van opkomende talenten en trouwe publiekslievelingen, verweven in een meer dan spraakmakend nachtprogramma. 1
Op vrijdag 23 oktober 2009 kan Nederland eindelijk weer genieten van de diepe progressive en techhouse sound van Miss Nine. Tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) zal Miss Nine schitteren achter de draaitafels van haar eigen concept Miss Nine Invites. 2
In 2009 werd er in Amsterdam tot opluchting van velen ook overdag eindelijk weer eens fatsoenlijk gefeest. Naast de festivals in de zomer werd er dit jaar goed doorgepakt op boten, in tunnels en natuurlijk tijdens de verschillende slopende, maar opbeurende sessies van de 24 Hour Party People in Studio 80. Daarom zal dit feest zich tijdens het Amsterdam Dance Event op 24 oktober keihard laten gelden met een spetterende dag-rave! 10
Flamingo Nights
13 oktober 2009
21/22/23 En 24 oktober zal het Amsterdam Dance Event onze hoofdstad voor de veertiende maal muzikaal gaan verrassen en het publiek trakteren op een breed scala aan kwalitatieve elektronische muziek. Het ADE staat wereldwijd bekend om de beste shows en optredens door internationale en nationale dj’s en de allerbeste live acts, Flamingo Recordings mag dit jaar dan ook zeker niet ontbreken! Op donderdag 22 oktober zal Flamingo Nights alweer voor de derde maal te vinden zijn op het Amsterdam Dance Event. 10
Zondag 25 oktober is weer de laatste zondag van de maand, wat gelijk staat aan Sunday Spirit in Studio 80. Nu wil het toeval dat dit in het weekend van ADE valt, waardoor de organisatie besloten heeft om er een Sunday Spirit XXL editie van te maken. De deuren gaan eerder open, het feest duurt langer en for the occasion is Studio 80 vriend en zondagsman Tobi Neumann uitgenodigd. 11
Op 23 oktober tijdens het Amsterdam Dance Event zal tussen 23:00 en 09:00 een dijk van een showcase plaats vinden in de Odeon. Piekup, Upon You en Stil vor Talent artiesten zullen elk laten horen waar zij goed voor zijn tijdens deze lange nacht. Showcase of niet, de bedoeling blijft natuurlijk om een potje keihard te feesten! Overdag tijdens de Meet & Greet zal Channel X tevens een exclusieve workshop geven, tijdens dit leermoment zal je alles te weten komen over het reilen en zijlen van een live act. Komt allen! 4
MTV tovert tijdens het Amsterdam Dance Event de TV Studio om tot een ware nachtclub; Studio MTV invites. Op zaterdag 24 oktober organiseert MTV in samenwerking met dance4life en Art of Dance een speciale fundraiser: Studio MTV invites dance4life & Art of Dance. Headliner van deze avond is dance4life ambassadeur Fedde le Grand. 5
Trouw op Zondagmiddag
10 oktober 2009
ADE staat voor de deur en met vier zeer uiteenlopende nachtprogramma’s sluit TrouwAmsterdam de vijfde dag het feest op de zondagmiddag af. Vanaf twee uur kunnen de uitgeslapen en doorgehaalde mensen onder ons terecht in de Verdieping. Deze ruimte onder het clubgedeelte van TrouwAmsterdam bleek tijdens andere feesten al de ideale omgeving voor een intieme clubsfeer. 8
Van 21 t/m 24 oktober 2009 vindt de 14e editie van het Amsterdam Dance Event plaats, een happening die inmiddels is uitgegroeid tot een wereldwijd begrip en ‘the place to be’ voor nationale en internationale partijen actief in de mondiale muziekindustrie. Het internationale dance music platform 365Mag presenteert dit jaar een wel heel bijzonder ADE-programma bestaande uit conceptuele 365(live)! music production workshops, masterclasses, live jam sessies en een Miko loves clubnight in samenwerking met de Amsterdamse club Sugar Factory en toonaangevende organisaties uit de internationale scene. 6
Studio 80 heeft een naam hoog te houden als het gaat om feesten tot je er bij neervalt. Maar alle eerdere 24 uurs-marathons vallen in het niet bij het XXL-programma, waarmee de komende Amsterdam Dance Event wordt gevierd. 6
dEen unicum… All is One, Dekmantel en Bar27 onder één dak! Op donderdag 22 oktober organiseren zij ADB 2009 in de WesterUnie, WesterLiefde en het Westergasterras. De drie organisaties zullen voor het eerst hun krachten bundelen tijdens het jaarlijks terugkerende Amsterdam Dance Event. De line-up wordt verzorgd door Isis vanuit All is One, aangevuld met de visies van de jeugdige talenten uit de stallen van Dekmantel en Bar27. 1
Het heeft even geduurd maar na lang puzzelen is de timetable eindelijk rond voor Click ADE 2009 in de WesterUnie. De WesterUnie is op deze zinderende vrijdagnacht van 23 oktober het kloppende en bonkende hart van de dansende hoofdstad. Met een line-up die een paar van de hardst werkende artiesten in de industrie vertegenwoordigt en vooral een fijne combinatie van de beste house en techno is dit een editie waar niemand om heen kan. 18
VIVa Music met Steve Lawler / Tiefschwarz / Terry Toner / vj's Alex et Jeremy Ovum Recordings (presented by Elite Music Management) met Josh Wink / Gregor Tresher / D'Julz / Benny Rodrigues vs. Darko Esser 5
ADB 2009
4 oktober 2009
Een unicum! All is One, Dekmantel en Bar27 onder één dak. Op donderdag 22 [party=164690] organiseren zij All is One in de WesterUnie, WesterLiefde en het Westergasterras te Amsterdam. De drie evenementenorganisaties zullen hun krachten bundelen tijdens het jaarlijks terugkerende Amsterdam Dance Event. 1
Terwijl de herfst haar intrede in Nederland doet, viert Housexy nog volop de zomer door! Housexy pakt op 23 oktober aanstaande extra groot uit met een special edition, ter viering van het aankomende Amsterdam Dance Event. Het event, een initiatief van het fameuze Ministry Of Sound, staat garant voor een stijlvolle get-together, gevuld met opzwepende funky house en rockende electro beats.
Little Mountain Recordings, het platenlabel van Sander Kleinenberg, bestaat inmiddels alweer zes jaar. Naast singles en mixalbums van Sander zelf heeft het label originele werken en remixen uitgebracht van o.a. Remy Unger, Roland Klinkenberg, Paolo Mojo, Erick E, Matthew Dekay, Steve Porter, René Amesz, Patch Park, Muzikjunki, Paul Thomas, Funkagenda, UMEK, Nic Fanciulli, Lee Burridge, Paul Harris & Mark Knight en Max Graham. Tijd dus voor een verjaardagspartijtje, en wat voor één! 1
Mr. F*** Me I'm Famous David Guetta is coming to Amsterdam to party at the ADE. On Saturday 24th of October, he will spin an exclusive 4 hour set at the renowned venue The The Sand, one of Amsterdam’s trademarks. David Guetta will be supported by Dutch acts Chuckie and Afrojack. 14
Na de geslaagde lanceringen van de twee nieuwe avonden Bad (www.badmusic.nl?utm_source=2xpr&utm_medium=partyflock) en Sunday Night (www.sunday-night.nl?utm_source=2xpr&utm_medium=partyflock) in september verwacht Escape in oktober de grootste namen uit de wereldwijde dancescene. Niemand minder dan Paul van Dijk, Fedde le Grand, Chuckie, Ron Carroll, Armin van Buuren, Cosmic Gate en Chicane doen de grootste club in hartje Amsterdam aan. 3
ALDA presenteert op donderdag 22 oktober Intuition invites tijdens Amsterdam Dance Event. Drie gevestigde label eigenaren zullen op de Ocean Diva een internationale showcase ten gehore gaan brengen. Menno de Jong (Intuition,NL), Markus Schulz (Coldharbour,USA) en Gareth Emery (Garuda,UK) zullen tijdens deze avond hun label presenteren aan het publiek. 14
Famous
29 september 2009
Famous is terug tijdens het Amsterdam Dance Event. Het clubconcept staat sinds 2004 voor de beste progressive housesound van Amsterdam. Famous, georganiseerd in Panama en Odeon, brengt een speciale editie met nationale en internationale sterren naar de sfeervolle en knusse Club Home 3
Armada Night
26 september 2009
Neem maar vast vrij voor de donderdag en zorg dat je op tijd bent met tickets bestellen, want woensdag 21 oktober bevind jij je in de Amsterdamse Escape. 8
Loveland ADE special
24 september 2009
Net als afgelopen jaar is Loveland tijdens de komende editie van het Amsterdam Dance Event (ADE) weer aanwezig met ‘FIRE!’ en ‘T-Dansant’. Deze twee populaire concepten zullen verenigd worden op zaterdag 24 oktober. 1
Aanstaande zondag trapt Studio 80 af met de eerste editie van de nieuwe reeks Sunday Spirit winterseries. Na een lange zomer waarin de avond meer het karakter van festival-after had gekregen krijgt de avond hiermee weer haar eigen aard: namelijk dat van een solide zondags-clubnacht met een eigen karakter, een eigen aanhang en een eigen sound. De Man Zonder Schaduw zal het leeuwendeel van de avond draaien, en wordt hierin bijgestaan door één van de twee vaste supports: DJ Moritz. 6
Neem maar vast vrij voor de donderdag en zorg dat je op tijd bent met tickets bestellen, want 21 oktober bevind jij je in de Amsterdamse Escape. 9
Eind oktober staat al jaren in het teken van het Amsterdam Dance Event (ADE) wat onze hoofdstad weer voorziet in al onze muzikale behoeftes wat betreft elektronische muziek. Het conferentie programma overdag is al zeer de moeite waard, maar het festival programma spreekt natuurlijk het meest tot de verbeelding met een enorm aanbod van de grootste en beste internationale artiesten, labels en speciale optredens en collaboraties, speciaal voor het ADE. 1
De Franse producer, dj en bandleider Laurent Garnier geeft op vrijdag 23 oktober een liveoptreden in de Rabozaal van de Melkweg tijdens Amsterdam Dance Event. Garnier, die bekend staat om zijn muzikale diversiteit, bracht onlangs zijn nieuwe album ‘Tales of a kleptomaniac’ uit, waarop de meer organische en instrumentale kant van de technoheld wordt benadrukt. De seated / standing show in de nieuwe Rabozaal van de Melkweg is het enige liveoptreden van Garnier in Nederland. 3
Met klinch het najaar in
17 september 2009
Je voelt het deze week overal in de lucht hangen: de herfst komt eraan. Alle zomerfestivals zitten er weer op en de vakantie is voorbij. De blaadjes worden bruin en de warme jas kan weer van zolder. Maar het is niet één en al treurnis, want het najaar is ook de perfecte periode om weer de clubs in te duiken! 7
In oktober zal het Amsterdam Dance Event onze hoofdstad nogmaals aandoen en het publiek trakteren op een breed scala van het laatste wat er te krijgen is op het vlak van elektronische muziek. Het ADE, nu alweer voor de veertiende keer, heeft de beste shows en optredens door internationale en nationale artiesten en bands. Electronation, de organisatie die ook achter Electronation schuilt zal naast Electronation ook een aantal andere evenementen organiseren. 2
Dit jaar komt Minus opnieuw voor het Amsterdam Dance Event naar de hoofdstad met een line-up en LED-show die minstens zo spraakmakend zijn als vorig jaar. Op vrijdag 23 oktober staan namelijk Richie Hawtin, Magda, JPLS, Barem, Ambivalent, Fabrizio Maurizi en Hobo in de The Power Zone te Amsterdam. 8
FlashBlack
11 september 2009
Flashover en Black Hole Recordings bundelen de krachten tijdens twee avonden op het aankomende Amsterdam Dance Event. De labels presenteren hun nieuwste en beste artiesten, op woensdag 21 oktober in de Paradiso en op donderdag 22 oktober in de Odeon. 4
Studio 80 heeft een naam hoog te houden als het gaat om feesten tot je er bij neervalt. Maar alle eerdere 24 uurs-marathons vallen in het niet bij het XXL-programma, waarmee de komende Amsterdam Dance Event wordt gevierd. Amsterdam, recent in de Britse media gebombardeerd tot ‘new dance capital of the world’ is in de vierde week van oktober ook werkelijk even het centrum van de internationale dance. En, zoals te verwachten, haalt Studio 80 in die week ook alles uit de kast om het een onvergetelijke ADE te maken. 24
Op 23 oktober host Piekup een Meet&Greet samen met twee bevriende platenlabels, Upon You en Stil vor Talent . De Odeon zal tussen 14:00 en 19:00 geheel gratis toegangelijk zijn voor alle muziek liefhebbers van het Amsterdam Dance Event. 6
Het festivalseizoen is zo goed als voorbij, dus zijn alle ogen weer gericht op de indoor evenementen van het najaar met als klap op de vuurpijl, het Amsterdam Dance Event van 21 t/m 24 oktober. Dé ADE special vindt plaats op vrijdag 23 oktober in de Heineken Music Hall waar WME Entertainment een indrukwekkende programmering presenteert in beide zalen van de alom geprezen Black Box in de hoofdstad. 4
De grootste locatie van Amsterdam. Negen internationale klinkers van namen. 18 zwaargewichten in totaal, waarvan 6 live en direct in je gezicht. Het dikste lichtplan dat de locatie ooit is overkomen. Een fenomenale rug aan rug krachtmeting tussen drie grootmeesters uit de hogere regionen der Techno. Dit alles tegen een prijskaartje om je stuk op te lachen. Het gaat hier over Click ADE 2009. Op vrijdag 23 oktober barst dit knetterende scherpgeschut oorverdovend los in de hoofdstedelijke WesterUnie. 11
Kijk naar buiten en je wordt er moedeloos van. De zomer van 2009 is alweer voorbij! De laatste festivals voltrekken zich maar het wordt toch echt weer tijd om de clubs in te duiken. Dit betekent dat Evotions zich opmaakt voor een van de jaarlijkse hoogtepunten… het Amsterdam Dance Event. Voor de vierde keer op rij neemt Cocoon hierin een belangrijke plaats in en wel op zaterdag 24 oktober. Plaats van handeling? De The Power Zone aan de Spaklerweg. Line-up? Dikker dan dik! 8
IC's Guide to ADE 2009
1 september 2009
Steve Lawler, Tiefschwarz, Josh Wink, John Acquaviva, Oliver Huntemann, Sharam Jey, Stephan Bodzin, D'Julz, Alexander Robotnick, Ida Engberg, John Dahlbäck & Jesper Dahlbäck, Gregor Tresher, Deepgroove (Live), Technasia, Style of Eye, Marc Romboy, Riva Starr, Tommie Sunshine, Zoo Brazil, LouLou Players, Phonique, Robert Babicz (Live), Gorge, Legowelt, Mason, Hug & Pepp, Bangkok Impact Luke Solomon, Tim Green, Sui Generis, Conforce (Live), Henrik B., Nicolas Masseyeff, etc. etc.
Voor het eerst in de historie van het Amsterdam Dance Event is de woensdag gebombardeerd tot de officiële eerste dag van dit internationaal zeer hoog aangeschreven meerdaagse dancefestival. Met vijf dagen de beste feesten, de meeste dj's en de beste venues zal ADE zoals nooit tevoren aantonen waarom Amsterdam de dance capital van de wereld is. Integrity Artist Management, Solarize Agency en Granada dragen graag hun steentje bij, met Threesome At ADE. Wie je kunt verwachten? Simon Patterson, Sean Tyas, Cosmic Gate, Bolier, Dazzle, Marcel Woods, Cliff Coenraad en W&W. To name a few. 7
Met een bomvol programma verdeeld over maarliefst vijf dagen pakt de Melkweg dit jaar uit tijdens Amsterdam Dance Event. Met diverse live concerten en clubnights wordt een dwarsdoorsnede gegeven van waar de Melkweg voor staat op dancegebied; van de muzikale techno van Laurent Garnier tot dubstep en electronica van Boxcutter en van de knallende electro van Boys Noize tot de opzwepende liveshow van Simian Mobile Disco. Gezien de omvang en diversiteit vormt het programma in de Melkweg als het ware een festival binnen een festival. Daarom is besloten om dit jaar voor het eerst ook passe-partouts te verkopen voor alle ADE programma’s in de Melkweg. 14
Nog geen week na de heerlijke tweede editie van A day at the park is iedereen op kantoor alweer druk bezig. Geen tijd om na te genieten want het najaar wacht en dit betekent dat de mouwen weer worden opgestroopt. Speerpunten zijn in oktober de ADE-weekender (vorig jaar een groot succes) en in december het vervolg van Time Warp NL waarbij nu de laatste hand wordt gelegd aan wederom een knaller van een line-up. Maar ook de tweede edities van Karotte's Kitchen en Cadenza Night mag je niet missen! Bij deze een overzicht: 28
86 uur nadat de eerste avond van de 2008 editie van Amsterdam Dance Event van start is gegaan opent de Flexbar zijn deuren voor Amsterdam Doordraai Event. Vanaf zondagmiddag 1 uur trekken Pixel, Bleifrei en Vreemd samen ten strijden tegen vermoeidheid, verveeldheid en klagende buren. Waarom je huisbaas over de zeik helpen, je huis laten trashen en al je eten en drinken laten veroberen door je vrienden als je met z’n allen ook door kan gaan in de Flexbar. 1
Het Amsterdam Dance Event vertegenwoordigt ieder jaar in Amsterdam de meest uitzinnige feesten en meest spraakmakende DJs. Daarom is natuurlijk ook dit jaar Hed Kandi weer vertegenwoordigd. Echte clubhouse-fijnproevers kunnen zaterdag 25 oktober in Arena hun housebeminnend hart ophalen en maar liefst 8 uur lang genieten van een sensationeel spektakel met de meest oorstrelende house sounds, stunning entertainment, en stijlvol publiek. 1
Natuurlijk is ook Extrema Network vertegenwoordigd op het Amsterdam Dance Event! Dit jaar is club Odeon de place to be op de ADE-donderdag. Daar wordt gelaveerd tussen kwalitatieve house en diepe vierkwarts, zoals je van Extrema Network gewend bent. Extrema Network presenteert de Toolroom Knights & ExtremaMusic ADE Special! 9
Non Stop Electronation
21 oktober 2008
Nog maar een paar dagen te gaan en het is alweer tijd voor ADE 2008. Iedereen uit de dance wereld die wat is, maar vooral denkt dat hij wat is zal zich verzamelen in Amsterdam om zogenaamd zaken te doen… Onzin vinden wij. Een dance event is er maar voor een reden. Juist! Feesten. Josh Wink, Steve Bug, John Dahlbäck, Oliver Huntemann, Alexander Robotnick, D’Julz, Legowelt, Ida Engberg, Bangkok Impact, Style of Eye, Terry Toner, Orgue Electronique, Benny Rodrigues, Perc, Remo, Octogen, Clara Moto, Ultradyne, Cinq Croniq, Paul Hazendonk, Tron, Clockwork, LeckTrick, Egypt Friend Intestine, Kassen, Thomas Laurén, TLR, Tundra, Jarno, Pawel Blot, Uit de Hoogte, Cosmic Force, Stel-R, Giorgos Gatzigristos. 2
Op donderdag 23 Oktober opent club 8 haar deuren voor een lange nacht house met extra veel dj's, vj’s en kunst. Tijdens het Amsterdam Dance Event presenteert ‘Gewoon Gastvrij’ deze avond samen met ‘Never Grow Up’. In vergelijking met andere ADE feesten, geen grote buitenlandse acts en vooral geen hoge entree prijzen. Gewoon een lange nacht feest met verschillende Nederlandse top dj’s van dit moment. Ja, het wordt een ADE special die er niet om liegt, dit noem je nou Gewoon Gastvrij!
Go Dutch
19 oktober 2008
Zaterdag 25 oktober, op de laatste officiële avond van het Amsterdam Dance Event, pakken alle clubs extra groot uit. Panama is deze avond de gastheer van een puur Nederlands concept met internationale ambities: 'Go Dutch', in samenwerking met Sneakerz.
Het Amsterdam Dance Event begint voor club Home op donderdag 23 oktober met Kinky Malinki’s Annual ADE Party. 2
Club KRANGzinnig!
18 oktober 2008
25 Oktober, de zaterdag van Amsterdam Dance Event, is het eindelijk weer tijd voor een nieuwe Club Krangzinnig: feesten tot 10 uur in de ochtend dus! En omdat het Amsterdam Dance Event is, is er voor de line-up flink uitgepakt. Niet alleen draaien residents Peter Eilmes (ook bekend als Platten Peter), Julietta, Jeff Rushin, en Flowing (live & DJ), ook Andre Crom is van de partij! 1
Uit recent russisch onderzoek van Prof. Bochulov voor het russisch instituut voor uitgaan en plezier van de medemens, is gebleken dat overdag feesten stukken minder slecht is voor het menselijk lichaam dan feesten in de nacht! Vooral de voeten en de hersenen worden minder zwaar belast maar ook de huid neemt veel minder schadelijke stoffen op en de kans om nachtblind te worden is aanzienlijk kleiner. Tijdens feesten in de nacht worden er veel gifstoffen aangemaakt die rechtstreeks in de bloedbaan terecht komen en moeilijk weg te krijgen zijn. De onderzoeksresultaten vertellen ons dat de beste remedie tegen deze gevaarlijke gifstoffen bestaat uit het feesten tijdens de dag. 30
Amsterdam Dance Event brengt je maar liefst vier trance events in hartje Amsterdam. Woensdag Armada Night in Paradiso, vrijdag Paul van Dyk in Escape Club en zaterdag Intuition in Escape Studio. Maar wacht even, je telt er nu pas drie. Waar ga je donderdag dan naar toe? Een avondje niks doen op de bank zit er tijdens ADE echt niet in hoor. Met een internationale line up en een zachte entreeprijs van tien euro zit er maar een ding op: be there, at Solarize Night ADE ’08 Special in Kroon. 5
Met nog twee weken te gaan is het de hoogste tijd voor een laatste update rondom het technoweekend in The The Sand tijdens het Amsterdam Dance Event. Daar draaien op 24 & 25 oktober de twee populairste techno-DJ's ter wereld op hun eigen evenementen Cocoon en Contakt. 20
Net als Madonna, U2 en Coldplay is de sympatieke Duiter maar eens in de zoveel tijd in ons land. Na een jaar afwezigheid staat hij eindelijk 24 oktober in de Amsterdamse Escape tijdens het Amsterdam Dance Event voor een exclusief optreden van maar liefst drie uur lang. 8
Vanaf woensdag 22 oktober start officieel weer het dertiende jaarlijkse dance-Event in Amsterdam. Connected zal op vrijdag 24 oktober voor het eerst in de historie van het Amsterdam Dance Event een eigen Dutch Label night hosten tijdens dit vierdaagse gekkenhuis. Styling Events, Bee & M en Hillywood Brothers hebben de handen in een geslagen en werken samen aan Connected, zodat zij de echte techno liefhebbers kunnen trakteren op een scala aan artiesten van Nederlandse bodem. 3
Oktober is traditiegetrouw dé maand waarin Amsterdam de 'dance capital' van de wereld is. Nog meer dan normaal is onze hoofdstad tijdens het Amsterdam Dance Event het middelpunt van de dancescene. House, techno, trance, dubstep, minimal, alle muziekstijlen zijn vertegenwoordigd, alle internationale artiesten, labels, producers en organisaties zijn erbij. In Escape strijkt op zaterdag 25 oktober het wereldwijd bekende muzikale circus van Defected in the House neer en zij nemen het fameuze Strictly Rhythm label mee! 9
Nokia Benelux en MTV organiseren op 23 oktober de derde editie van Nokia Trends Lab. Dit keer werkt Nokia Trends Lab samen met Amsterdam Dance Event, het belangrijkste dance-festival ter wereld. 7
MN2S ADE 08 @ Panama
2 oktober 2008
Het Londense platenlabel, managementbureau en evenementenorganisator Milk 'n'2 Sugars neemt op vrijdag 24 oktober club Panama over! Met dj sets van wereldklasse is MN2S al jaren een spectaculaire deelnemer aan het nachtprogramma van het Amsterdam Dance Event. Van 22.00 tot 04.00 uur presenteert MN2S maar liefst dertien deejays in drie areas: Ron Carroll, Seamus Haji, Bodyrox, Michael Gray, Joey Negro, Funkerman, Brian Tappert, Danism, Nick Bridges, Bart B More, Johnny Fiasco, Dayley Padley en Hauswerks. Een ware festival line-up, in de club. 1
Electronation @ ADE
2 oktober 2008
Dit jaar is alweer de dertiende Amsterdam Dance Event, het grootste clubfestival ter wereld waar meer dan 700 djs en live acts zullen optreden in 40 clubs, zalen, winkels en cafés. Van 23 Oktober tot 25 Oktober vind het plaats en zal de hoofdstad weer het Mekka zijn van alles wat met elektronische muziek te maken heeft. Natuurlijk doet Electronation mee met de gekte die ADE door twee avonden te organiseren met op vrijdag 24 Oktober Electronation presents Crème Organisation & Bunker Records, en op zaterdag 25 Oktober Electronation presents Plantage 13 night with Pickadoll, Confused & Ideal. 6
Met nog een kleine vier weken te gaan zijn alle passe-partouts voor de ADE-evenementen in The The Sand dik uitverkocht! Kaarten voor Cocoon goes Amsterdam op vrijdag 24 en Contakt op zaterdag 25 oktober kunnen vanaf nu alleen nog in losse verkoop worden aangeschaft. Deze tickets zijn te verkrijgen via www.evotions.nl?utm_source=2xpr&utm_medium=partyflock, www.paylogic.nl?utm_source=2xpr&utm_medium=partyflock of alle Primera-outlets. 28
Voor het derde jaar op rij organiseert de Melkweg tijdens het Amsterdam Dance Event een avond samengesteld door de succesvolle Brits/Nederlandse dj-producer Dave Clarke. Op donderdag 23 oktober worden beide zalen van de Melkweg gevuld met een zinderende en diverse line-up, met onder andere DJ Hell en Estroe, plus livesets van Abe Duque, Aux 88 en Counterpart en natuurlijk Mr. Clarke himself. 5
Op Zondag 26 Oktober wordt het Amsterdam Dance Event in stijl afgesloten in de Amsterdamse Melkweg. This Is™ geeft daar namelijk een closing party van jewelste om nog even te benadrukken dat Amsterdam wel degelijk aan de top staat in de globale dance scene. Vaandeldrager Sander Kleinenberg, deadmau5 (met z'n eerste Nederlandse clubshow) en Josh Gabriel staan in The MAX, en de Oude Zaal is het domein van 'Little Mountain Rocks', de nieuwe clubavond rond het Little Mountain label. 13
Click ADE
19 september 2008
WesterUnie, de mooiste lokatie van Amsterdam, is al een jaar de thuisbasis van het feest Click. Door het enorme succes zal Click in 2009 elke maand terugkeren. Na de memorabele en uitverkochte Juni editie, komt Click dit jaar terug tijdens ADE 2008. Het vertegenwoordigt drie verschillende organisaties die conceptueel en muzikaal goed bij elkaar passen. De Amsterdamse agencies AD Bookings en Exprezz, samen met het Rotterdamse EC Records 7
In het verleden combineerde Clarke al vaker zijn dj-sets al met zijn wekelijkse radioprogramma: zo trad hij op en presenteerde hij live vanaf festivals als Awakenings, I Love Techno en Extrema Network Outdoor. Dit najaar, wanneer zijn radioshow haar tweejarig bestaan viert, gaat hij nog een stap verder met de eerste officiële White Noise Tour! 11
Op 25 oktober komt er een zinderend einde aan een week Amsterdam Dance Event! In Studio/K, de nieuwste hot-spot in Amsterdam, staat het Vrijbuiters go Berlin Underground indoor-festival gepland, met een grote line-up verspreidt over vier area's en VRIJE sluitingstijden. Jaja, 22.00-11.00 uur. Berlijnse taferelen in Amsterdam Oost, en nog legaal ook. 6
De laatste zaterdag van de maand is al in het zicht en dus is het weer tijd voor een heerlijke Bla Bla party.Deze zaterdag staat in het teken van het na zomeren met wederom hele dikke artiesten. Na een succesvolle vorige editie is het fijn om te zien hoe langzaam steeds meer mensen getroffen worden door het Bla Bla dans je poten uit je lijf virus. Dus speciaal voor iedereen die zich wel eens uit met de woorden Bla Bla weer een hele fijne line up waar men je voetjes op warm kan draaien. En voor de mensen die zich over dag nog met andere dingen gaan vermaken. Dit is een mooie gelegenheid om door te gaan! 7
Sven Väth met Cocoon op vrijdag 24 oktober. Richie Hawtin met MINUS op zaterdag 25 oktober. De kenner weet dan genoeg en maakt een simpele rekensom, 1 + 1 maakt het dikste technoweekend van het jaar! 55
Het Amsterdam Dance Event is uitgegroeid tot een waar begrip in de internationale dancescene. Experts, liefhebbers en critici uit heel de wereld komen elkaar tegen in de vaderlandse hoofdstad. Voor het eerst in de historie van het Amsterdam Dance Event zullen Solarize Agency en Dazzling Music een eigen avond hosten tijdens deze magistrale drie dagen vol nachtelijk vertier! 7
Na het fantastische WttF-festival in het Het Twiske van 4 augustus, keert Welcome to the Future aanstaande zaterdag 20 oktober weer terug voor een negen (!) uur durende marathon in Studio 80 in Amsterdam. 6
Club Krangzinnig
15 oktober 2007
Na de allnighter van 15 September is het 20 Oktober alweer tijd voor de volgende 12 uur durende Club Krangzinnig in de knusse – en sinds mei volledig verbouwde - Club Akhnaton, die met zijn ideale chillhoekjes met Chesterfield banken, relaxte personeel, en gezellig donkere sfeer nu de ideale locatie is voor een lekker ondergronds feestje midden in het centrum van Amsterdam dat nu eens tijd om 4 of 5 uur stopt. Het motto is dan ook: “Amsterdam ist nicht Berlin, but we still party like rockstars!” 4
Het gaat goed met Anticlub. Na in begin september het binnenseizoen in underground sferen geopend te hebben met een zeer geslaagd loodsfeest (met speciale gast Stewart Walker) op het Strijp-S terrein in Eindhoven duikt Anticlub weer het clubcircuit in! 5
Vreemd gaat in oktober hard door met het programmeren van internationale namen van groot formaat. Oktober is onder andere de maand waarin het - inmiddels tot grote proporties uitgegroeide - meerdaagse festival Amsterdam Dance Event plaatsvindt. 11
Subliminal it is! Ibiza, New York, Parijs, Los Angeles, London, Barcelona, Rotterdam en nu ook Amsterdam... tijdens het Amsterdam Dance Event zal heel Amsterdam gaan praten over DE artiest. Het gehele event zal gaan speculeren over het fenomeen. 13
Op vrijdag 19 oktober 2007 zal de nummer 1 DJ van de bekende “DJ MAG top 100” weer op het Amsterdam Dance Event in Nederland staan. Dit keer in één van de mooiste clubs Amsterdam “The The Power Zone”. De Nederlandse hoofdstad, op dat moment hét episch centrum van de dance, zal namelijk worden getrakteerd op zijn gloednieuwe ‘In Between Tour’. 48
Noeste scheepsbouwers aan het werk op het NDSM terrein... Het lijkt nog zo kort geleden, maar de werkelijkheid is anders. In de afgelopen jaren is dit schitterende industriële terrein langzaam omgetoverd tot een plek waar onafhankelijke creatievellingen hun ei kwijt kunnen. Een goed voorbeeld hiervan is de prille en spannende stoplichtrelatie tussen Amsterdams Belang en de PickUp club. Deze 2 organisaties hebben het laatste jaar diverse feesten georganiseerd waardoor er een ware begeerte naar het noorden bij de Amsterdamse nachtvlinders is ontstaan. 10
In oktober is het dan eindelijk zover, de bekende Amsterdamse club Escape bestaat maar liefst 20 jaar! Een uniek gegeven in de Nederlandse uitgaanswereld. Want waar discotheken en clubs komen en gaan verwelkomt Escape al sinds 1986 wekelijks duizenden bezoekers op populaire concepten als Franchise, Framebusters, Glam en Sundae. Maar ook exclusieve feesten zoals onlangs nog de officiële Madonna afterparty en opnames voor Top of the Pops hebben hier plaatsgevonden, evenals de wekelijkse Chemistry avonden zoals Rush. 17
De 11e editie van het inmiddels befaamde Amsterdam Dance Event (ADE) staat alweer voor de deur. Van 19 t/m 21 Oktober zal de hele internationale Dance industrie zich weer in onze hoofdstad scharen en zal het 3 dagen bol staan van spectaculaire clubavonden en feesten. Het is natuurlijk meer dan logisch dat ook Armada dit niet ongemerkt aan jullie voorbij zal laten gaan en daarom organiseert Armada op Zaterdag 21 Oktober voor de 1e keer in ons inmiddels dik 3 jarig bestaan de “Armada Label Night”. 23