Partyflock
 
Nieuws · september 2021
­ Nederland
De opbouw op het terrein van Hemelrijk in Volkel is in volle gang, want op vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober is het ein-de-lijk tijd voor FestyLand: De Festivaltuin van het Zuiden! De complete line-up voor "FestyLand – LIVE" en "FestyLand – FIËSTA" is bekend. Anders dan anders, maar de bezoeker lijkt er helemaal klaar voor te zijn. Zo ook voor de VrijMiBo die dit jaar voor de eerste keer, voorafgaand aan FestyLand-LIVE, plaatsvindt.
Let's go! Het nieuwe dansnummer Anywhere With You nodigt jou uit om te gaan staan, te dansen, te reizen of plezier te hebben met je vrienden en geliefden. Afrojack kreeg meteen het 'Tomorrowland- gevoel' na het beluisteren van de demo waar hij alleen de stem van Tonino Speciale, beter bekend als Taranteeno, met pianomuziek hoorde. Hij nodigde DubVision uit om hun kenmerkende, epische geluid toe te voegen aan de mix en Lucas & Steve zorgden voor heerlijke gitaarsounds om de nodige organische verfijningen aan te brengen in het nummer. Deze 'feel good' track viert dat de wereld weer open gaat en wordt uitgebracht op Wall Recordings op donderdag 30 september om 17:00 uur.
Met het verplaatsen naar schatting meer dan 350 geplande evenementen naar de dag en avond, keert Amsterdam Dance Event weer terug in fysieke vorm, sinds het begin van de coronacrisis. In samenwerking met de gemeente, clubeigenaren en festivalorganisatoren heeft ADE de mogelijkheden om overdag te programmeren onderzocht en de organisatie is opgelucht dat het overgrote deel van het festival bevestigd is.
Audio Obscura is klaar om de heropening van de dansvloeren te vieren en kondigt drie events aan tijdens Amsterdam Dance Event 2021. De events vinden plaats op vrijdag 15 oktober van 16:00 tot 23:59 uur en op zaterdag 16 en zondag 17 oktober van 14:00 tot 23:59 uur. Samen goed voor een spectaculaire 28 uur durende programmering.
To celebrate the return of live music after an 18-month stint, Tiësto's label Musical Freedom will return to ADE for a special evening showcase at Amsterdam's Club NOVA on Saturday the October 16th. The evening will feature Musical Freedom's most talked about up and coming artists, alongside established DJs that represent the label's finely crafted reputation.
Snelle maakt op voorhand kans op een aantal Buma NL Awards in de categorie Pop. Zowel bij de singles als bij het album is hij terug te vinden in het rijtje genomineerden. Bij het album solo, bij de singles in combinatie met met Suzan & Freek (De overkant) en met Maan met het nummer Blijven slapen. De winnaars van de Buma NL Awards, die ook in de categorieën Hollands en Alternatief worden uitgereikt, worden op maandag 4 oktober bekendgemaakt.
Legendary duo SOFI TUKKER have remixed Jan Blomqvist and Bloom Twins' latest single, 'High On Beat', to be released on the 24th of September via Armada Music. The single was originally written by an astonishing team including Jan Blomqvist (a legend in the house and techno scene), Guy Gerber and Bloom Twins themselves.
Het voelt inmiddels als een eeuw geleden dat we met elkaar in de Maassilo stonden te dansen tijdens de Flower Power editie van GIF 2019. Maar wat een mooie, kleurrijke editie was dit. Met een vooruitziende blik hadden we al besloten om in 2020 een dag editie te gaan doen. Maar ja, 2020 is niet geworden wat we er allemaal van hadden gehoopt. Nu afgelopen week bekend is geworden dat we tot 75% vulling kunnen in de Maassilo, geeft dit ons hèt vertrouwen om er 200% voor te gaan om met het 'Wild Wild West' thema weer een editie neer te zetten die jullie lang bij zal blijven.
Het is exact drie jaar geleden dat Avicii, het alter ego van de Zweedse top-dj Tim Bergling, overleed. Bergling werd 28 jaar en kampte jarenlang met gezondheids-enverslavingsproblemen. De muziek van Avicii houdt vandaag de dag nog stand en zijn tracks zijn populairder dan ooit. Dit najaar verschijnt in vele landen tegelijk zijn officiële biografie. Avicii's levensverhaal zal zijn muziek eren, maar ook een eerlijk beeld schetsen over zijn mentale problemen en de keerzijde van succes. De internationale verschijningsdatum van dit bijzondere portret is 16 november 2021.
Nicky Romero verplaatst zijn inmiddels iconische showcase, Nicky Romero & Friends, van zijn label Protocol Recordings naar een eerder tijdstip. Het evenement, dat plaatsvindt in de Amsterdamse Escape, wordt vervroegd naar 18:00u en eindigt om middernacht. De dj is tijdens de showcase te zien met de al gevestigde namen van zijn label, ook neemt hij een aantal surprise guests mee.
Scorpions Night
maandag 20 september 2021
Wat hebben we weer zin in een lekker festival vol house muziek! Hierbij presenteren we scorpions night. Deze line up is toch echt een knaller! In Oktober kunnen we wel wat kou verwachten maar dat is geen enkel probleem, we gaan zorgen voor genoeg warmte dat je teentjes niet koud gaan worden.
ID&T is verkocht aan het Britse Superstruct Entertainment, dat onder meer grote festivals als de Zwarte Cross en het Hongaarse muziekfestival Sziget organiseert.
After 2 years, Tomorrowland is back! The first Tomorrowland of 2022 will take place from March 19-26 in the beautiful ski resort and mountains of Alpe d'Huez (France).
elrow Town Amsterdam is back in town, en hoe! Op 25 september 2021 zal de Grammy- en NME-award winning muzikant Fatboy Slim op het iconische festival een exclusieve show verzorgen. Het is de enige keer dit jaar dat de Britse big beat-legende, bekend van hits als Praise You en Right Here, Right Now, in Nederland zijn magische kunsten zal vertonen.
Het besluit van het kabinet om indoor evenementen met een capaciteit van slechts 75 procent te openen, de sluitingstijd van evenementen en clubs op middernacht te houden en de onderhandse vraag of de branche voorlopig geen dance wil programmeren, is de zoveelste teleurstelling voor de toch al murw gebeukte branche. Na twee tevergeefse 'Unmute Us!' protesten en ettelijke gesprekken met beleidsmakers, zijn we uitgepraat. Unmute Us, Apenkooi Events, ID&T en MOJO dagen de overheid voor de rechter. Dit wordt ondersteund door de Alliantie van evenementenbouwers en de VVEM.
Ondanks de gister aangekondigde corona maatregelen, waaronder het sluiten van horeca tussen 00:00 en 06:00, kan het ADE festival volgens directeuren Jan-Willem van de Ven en Meindert Kennis zoals gepland plaatsvinden van 13 t/m 17 oktober. De nieuwe set maatregelen is volgens de directie op zijn minst vreemd te noemen, maar hoeft wat betreft de organisatie desondanks geen belemmering te zijn voor het organiseren van een sterk en veilig ADE Festival binnen de geldende coronaregels. De komende dagen kijkt de organisatie in samenwerking met de gemeente naar de specifieke implicaties binnen de nieuwe set maatregelen voor elk type evenement binnen het totale ADE aanbod.
Na maandenlange spanning is het definitief; Zomervreugde gaat Framed festival gaat door! De aangepaste maatregelen aangekondigd op dinsdag 14 september zorgen voor groen licht, waardoor het als eerste festival direct op 25 en 26 september plaatsvindt. Eenieder die toe is aan vrolijke festival vibes met muziek, dans, food en sports kan het laatste weekend van september zijn hart ophalen op het paradijselijke Papendal in Arnhem.
Helaas ongelukkig nieuws omtrent het Underground Forever feest 'Sodom & Gomorrah - The I Hate Trance Reunion', dat gepland stond voor zaterdag 9 oktober 2021 in De Helling in Utrecht.
Ondanks de opnieuw massale opkomst tijdens de Unmute Us protesten van afgelopen zaterdag, komt het kabinet nog steeds niet tegemoet aan de eisen van de evenementenbranche.
De organisatie van het Amsterdam Dance Event (ADE) maakt zich zorgen of het evenement volgende maand wel kan doorgaan en in welke vorm. Dat laten directeuren Jan-Willem van de Ven en Meindert Kennis in aanloop naar de coronapersconferentie van dinsdagavond weten.
Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) vroeg concertorganisator MOJO gisteren in een gesprek om 'geen dance-events meer te organiseren'. "Eigenlijk werd er verzocht om het dansen te verbieden", vertelde de directeur van de organisatie, Ruben Brouwer, gisteravond aan tafel bij Op1.
Na de stille zomer van 2020 kijken muziekliefhebbers reikhalzend uit naar het nieuwe festivalseizoen. Inmiddels zijn de vaccinaties in volle gang en vinden er testevenementen plaats, zoals Fieldlab. De kans bestaat dus dat we in de zomer van 2021 weer voorzichtig naar buiten mogen om live te genieten van muziek. Als het je lukt om een ticket te bemachtigen, mag je deze 5 muziekfestivals niet overslaan.
Zaterdag zijn verspreid over tien steden meer dan 150.000 mensen de straat op gegaan om de onmiddellijke opening van de Nederlandse evenementen en festivals te eisen. Het tweede 'Unmute Us!' protest is een vervolg op de demonstratie van 21 augustus en werd ondersteund door meer dan 4.000 organisaties uit de evenementenbranche en meer dan 425 artiesten en sprekers. NPO 3FM paste zaterdag de programmering aan voor een speciale 3FM x Unmute Us uitzending. Vanuit zeven steden werd live verslag gedaan in een drie uur durende uitzending tijdens het protest.
Wat is toch deze apathische houding van de generaties Y en Z? Is het de extreem korte aandachtspan van degene die geboren zijn na 1983 die ervoor zorgt dat deze generaties niet verder kijken dan hun neus lang is? Ikzelf zit precies tussen de patatgeneratie (X) en Y in en merk dat ik van vele voordelen heb kunnen genieten die generatie Y en Z niet hebben. Feit is dat deze generaties keer op keer – excuse my English – genaaid wordt door de generaties voor hen die in Den Haag regeren.
Utrechtse organisatoren, podia, leveranciers, artiesten, evenementenlocaties én bezoekers gaan zaterdag 11 september opnieuw de straat op. De boodschap: een directe terugkeer van festivals en een einde aan de willekeur. Het eerste protest bracht landelijk 70.000 mensen op de been, maar een toezegging van de politiek bleef uit. Deze maal breidt de protestmars in Utrecht uit van 8 naar 14 muziekwagens en wordt de roep om heropening nog groter gedragen.
Sunnery James & Ryan Marciano know like no other how to create incredibly infectious records, a skill underlined by the recent release of 'Summer Thing' alongside Dragonette, Cat Dealers and Bruno Martini. And now, shortly after dropping 'Amanzi' (with Heavy-L and Just Bheki) as the first single off their upcoming debut album, the Dutchmen up the ante once more with their latest creation: 'Without Ya' (feat. Olivia Sebastianelli).
It has become almost impossible to overlook the impact that Armin van Buuren's globally syndicated A State Of Trance radio show has had over the years. Across two decades and a thousand episodes, the show's following steadily grew into a weekly audience of 40 million fans from over eighty different countries. Both Trance music and the entire A State Of Trance brand are here to stay, and Armin van Buuren's brand-new, collab-packed 'A State Of Trance FOREVER' album boldly underlines that notion.
Op zaterdag 11 september vindt voor de tweede maal 'Unmute Us!' unmute-us plaats. De evenementenbranche én bezoekers roepen daarmee het kabinet op festivals en evenementen weer open te stellen. Leiden, Maastricht en Enschede hebben zich als nieuwe steden aangesloten bij de tweede protestmars, terwijl Groningen, Eindhoven, Nijmegen, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam wederom van de partij zijn. Naar verwachting worden in de komende periode nog meer steden aangekondigd. Bovendien hebben zo'n 4000 organisatoren zich aangemeld als deelnemer op 11 september, een vervolg op de eerste protestmars van 21 augustus jl. Daarvoor kwamen in totaal zo'n 70.000 mensen op de been. De boodschap van 'Unmute Us!' is duidelijk: Een directe terugkeer van festivals en een einde aan de willekeur!
Na een eerder geslaagde voorstelling pakken Draaimolen en museum De Pont de draad weer op van hun unieke samenwerking. Middels een bijzondere opvoering van dansgezelschap Transcending Bodies wordt hier op zondag 5 september vorm aan gegeven op het voorplein van het museum.
Essence of Trance
woensdag 1 september 2021
Met het vervelende nieuws dat onder meer ASOT1000 en Summerlake niet doorgaan moeten we als Trance Family wederom een fikse teleurstelling aanvaarden. Het is nu maar weer afwachten wanneer we weer een evenement met normale, rendabele capaciteit zullen meemaken. Gelukkig mogen we nog steeds zeilen en dat gaan we op 10 en 11 september nog één keer heel goed aanpakken. Voorlopig dus jouw laatste kans om een weekendje te Trancen!
Op donderdag 9 september, 17.30 uur, vindt de feestelijke officiële opening van Remastered plaats. Speciaal voor die gelegenheid treedt DJ Sam Feldt op voor de gasten. Feldt heeft de openingstrack van de nieuwe digitale audiovisuele Experience, onder de Erasmusburg in Rotterdam, voor zijn rekening heeft genomen.
Wednesdays will never be the same for Hardstyle enthusiasts, because I AM HARDSTYLE is expanding with a brand new radio show and live stream.
Na een overweldigende eerste editie in 2019 keert concertreeks Hidden Musics in 2021 terug naar Le Guess Who?, 11-14 november in Utrecht.
Tomorrowland heeft zijn activiteiten verder uitgebreid. Sinds afgelopen week is er naast de festivals, een modemerk en One World Radio ook een platenlabel bijgekomen: Tomorrowland Music. Hiervoor is de organisator een samenwerking aangegaan met Universal Music Group.
The Ultimate House Cruise
woensdag 1 september 2021
Heb jij al boardingpasses voor de meest spectaculaire zeiltocht van 2021 want dit weekend gaan de trossen los! Zaterdag gaat de prachtige driemaster 'De Stedemaeght', Nederlands populairste uitgaanslocatie van deze zomer het Markermeer op voor de derde editie van 'The Ultimate House Cruise'. Driemaal is scheepsrecht, dus dit wordt echt de laatste zeiltocht van dit seizoen!
30 september 2021
FestyLand presenteert volledige line-up en organiseert VrijMiBo
Afrojack, Lucas & Steve en DubVision presenteren ANYWHERE WITH YOU
29 september 2021
Overweldigend merendeel evenementen van ADE Festival gaat definitief door
Audio Obscura kondigt het programma voor ADE 2021 aan en onthult een gloednieuwe locatie
Musical freedom announce showcase at ADE 2021
27 september 2021
Snelle grossiert in nominaties voor Buma NL Awards
Jan Blomqvist & Bloom Twins share high on beat Sofi Tukker remix
24 september 2021
Grotesque Indoor Festival 2021 goes Wild
23 september 2021
Het levensverhaal van Avicii verschijnt dit najaar
21 september 2021
Nicky Romero & Friends tijdens ADE 2021 op eerder tijdstip in Amsterdamse Escape
20 september 2021
Scorpions Night
17 september 2021
Festivalorganisator ID&T verkocht aan Brits entertainmentbureau
16 september 2021
Dance high up in the beautiful French Alps with
Fatboy Slim exclusief op elrow Town Amsterdam
Evenementenbranche spant kort geding aan tegen de staat
ADE bereidt zich voor op doorgang festival
15 september 2021
Zomervreugde gaat Framed Festival gaat door
14 september 2021
Sodom & Gomorrah - The I Hate Trance Reunion verplaatst naar 8 oktober 2022
Organisatie Unmute us woedend over geruchten
Organisatoren ADE: 'Weten nog niet of het door kan gaan'
De Jonge vroeg MOJO 'geen dance-events meer te organiseren'
13 september 2021
5 Muziekfestivals in Europa Waar Je Heen Moet Als de Pandemie Voorbij Is
Tweede 'Unmute Us!' protest brengt meer dan 150.000 mensen op de been
10 september 2021
Generaties Y Z worden keer op keer genaaid: Unmute yourself!
9 september 2021
Festivalliefhebbers trekken zaterdag voor de tweede maal door Utrecht
3 september 2021
Sunnery James & Ryan marciano follow up on summer thing with new single
Armin van Buuren drops new collaboration-packed album
Gesprek met bewindslieden geen aanleiding tot afblazen
2 september 2021
Samenwerking Draaimolen en De Pont museum wordt voortgezet middels intrigerende Transcending Bodies choreografie
1 september 2021
Essence of Trance
Feestelijke opening Remastered onder de Erasmusbrug
I AM HARDSTYLE is expanding with a brand new radio show and live stream
Le Guess Who? presenteert tweede editie van concertserie Hidden Musics op festival in 2021
Universal Music Group en Tomorrowland tekenen wereldwijd partnership
The Ultimate House Cruise