Partyflock
 
Nieuws · oktober 2021
­ Nederland
DGTL festival keert terug
vrijdag 29 oktober 2021
Slechts twee weken nadat hun driedaagse ADE-evenement duizenden fans naar de NDSM-loods trok, kondigt DGTL de terugkeer naar de NDSM-werf aan en wel op 16 en 17 april 2022.
The Opposites kondigen een tweede show aan in de Amsterdamse Gashouder op donderdag 24 februari 2022. Het duo, bestaande uit Big2 en Willem, staat een dag later ook in de Gashouder. Dit optreden is al uitverkocht.
Op donderdag 5 mei 2022 vieren we met ruim 30.000 partyfreaks onze vrijheid tijdens Dance4Liberation! En guess what? We verhuizen dit jaar naar de prachtige Wijthmenerplas in Zwolle waar we het festival flink kunnen gaan uitbreiden. Ja, je leest het goed; het grootste outdoor dancefestival op Bevrijdingsdag verhuist naar de Wijthmenerplas in Zwolle!
Kingdance, wat behoort tot een van de grootste dancefestivals op Koningsdag van Nederland, verhuist in 2022 naar de Wijthmenerplas in Zwolle. Door de verplaatsing naar deze prachtige evenementenlocatie krijgt Kingdance een flinke upgrade en mag het zichzelf nu officieel een festival noemen. Hoe tof is dat; Kingdance wordt Kingdance Festival!
De Nederlandse DJ Oliver Heldens is één van de bekendste dj's van de wereld. Oliver Heldens veroverde dit jaar plek acht in de DJ MAG Top 100, de wereldberoemde lijst van het Britse tijdschrift DJ Mag.
's Werelds beste dj David Guetta sluit vanaf dit weekend op zaterdag de 538 dancenacht tussen 02.00 en 03.00 uur af met zijn eigen radioshow. Hij keert hiermee na twee jaar terug bij het station. Naast Guetta hebben ook Nederlandse top dj's Martin Garrix, Tiësto en Lucas & Steve een programma op de zender.
Het Amsterdam Dance Event (ADE) viert haar komende editie van 19 tot en met 23 oktober 2022. Naast het festival zal volgend jaar ook de toonaangevende zakelijke conferentie weer terugkeren, nadat deze voor de afgelopen editie was afgelast.
Op vrijdag 31 december keert TIKTAK terug naar AFAS Live in Amsterdam en de Maassilo in Rotterdam met de grootste countdown show tot nu toe! Get ready voor het vetste Oud & Nieuw evenement van Nederland met de populairste artiesten van dit moment. Een zeer gelimiteerd aantal Early Bird Tickets zijn nu al verkrijgbaar, dus wees er snel bij voordat ze zijn uitverkocht.
De größte Partymeisters rutschen weer de piste af, zo ons übergezellige winterparadijs in. Zet het bier en de jäger koud, krab het ijs van je tanz skills, leg je beste ski-outfit klaar und Jetz geht los auf Winter Park Festival 2021!
Bonzai All Stars shake off the lockdown blues to deliver their latest nu rave classic – Poncho Girl, on Bonzai Classics, which comes backed up with three top-notch remixes. Christian Pieters aka DJ Fly and Laurent Veronnez are the creative minds behind this BAS production. Poncho Girl serves up a quintessential nu rave classic groove with solid, pounding beats, hypnotic notes and cool vocals. The track teases us with tension and energy, winding us up, ready for the drop where we can let go and absorb the sound. The perfect fodder for the arena or big club venues, not to be missed.
De nieuwste track van DJ- en producerduo Sunnery James en Ryan Marciano, Unseen Heroes, is nu live en te horen via Spotify en andere streaming platforms. Het is niet zomaar een nieuw nummer, de track is opgebouwd met technische geluiden die opgenomen zijn achter de schermen van Defensie. Met de meest bijzondere sounds heeft het DJ duo een nummer geproduceerd als muzikale ode aan de technici van Defensie. De track werd de afgelopen tijd al af en toe getest door de DJ's op festivals en feesten en is heel goed ontvangen. Er is ook een Music Video opgenomen op Vliegbasis Volkel, die vanaf vandaag te zien is op het YouTube kanaal van Armada Music.
Line-up Extrema Noir
vrijdag 22 oktober 2021
Jeff Mills, Amelie Lens, Len Faki, Adam Beyer en een tiental andere artiesten sieren de line-up van Extrema Noir, op zaterdag 1 januari in Hasselt. De organisatie maakte vandaag het programma bekend van Extrema's grootste indoor festival tot nu toe.
Deze week staat de internationale dance industrie in de schijnwerpers tijdens het grootste dancespektakel van de wereld; ADE (Amsterdam Dance Event). Tegelijk zal ook het allergrootste en allerlangste wereldrecord plaatsvinden in de DJ-geschiedenis, namelijk: de langste DJ Marathon met alle genres. Tijdens deze DJ Marathon draaien DJ's 14 dagen lang, dag en nacht live vanuit DJ School Alphen in Alphen aan den Rijn.
Het coronavirus houdt ons nog dagelijks in de greep. Gelukkig zijn festivals en evenementen buiten vanaf 25 september weer toegestaan. Ook in het buitenland worden er steeds meer evenementen georganiseerd. Ga jij binnenkort naar een festival in het buitenland? Met deze vijf tips zorg je er in ieder geval voor dat je goed voorbereid op festivalreis gaat!
Het lijkt haast een wonder, maar godzijdank gaat het dan toch écht gebeuren!
Faith Mark Open2Close
woensdag 20 oktober 2021
Zaterdag 30 oktober gaan de deuren van P60 in Amstelveen open voor hét event waar velen halsrijkend naar uit hebben gekeken. Faith Mark Open2 Close – Follow your Heart
2021 is tot nu toe een grandioos jaar gebleken voor Armin van Buuren. De voor een Grammy genomineerde dj en producer bereikte dit jaar de mijlpaal van duizend afleveringen met zijn wereldwijd beluisterde A State Of Trance-radioshow, werkte samen met zowel Davina Michelle als bekende danceiconen waaronder Alesso, Timmy Trumpet en Steve Aoki, en bracht zijn altijd loyale trance-publiek in vervoering met de eerste editie van zijn gloednieuwe 'A State Of Trance – FOREVER' albumserie. Maar Armin zou Armin niet zijn als hij het hierbij zou laten: de vijfvoudig #1-dj van de wereld legde ook nog eens beslag op de derde plek in DJ Mags jaarlijke Top 100 DJs-lijst, waarmee hij zijn twintigste opeenvolgende Top 5-plek noteert en zichzelf wederom de hoogstgeplaatste Trance-artiest mag noemen.
Met de toevoeging van Stereo MC's (UK), Headshrinkers (UK), Another Now, DJ Willem Jongeneelen en Maaster maken we het programma voor Vestrock 2021 compleet. Op 1 Downtown zijn meer dan 25 acts te zien, waaronder Chef'Special, De Staat, Maan, Ramkot, Hang Youth, Mental Theo, Donnie, Dopebwoy, Frans Duijts, Dirk. en Paceshifters.
Vandaag wordt officieel het startschot van ADE 2021 gegeven met het ontsteken van het kunstwerk BAKEN; een lichtpunt van hoop aan de horizon voor de elektronische muzieksector, dat vanaf het dak van de A'DAM Toren over heel Amsterdam zal schijnen tijdens het Amsterdam Dance Event.
Tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) brengen lichtkunstenaars Boris Acket en Chris van Meer in samenwerking met Lumus Instruments een 'BAKEN' van licht over Amsterdam. Het topje van de A'DAM Toren schijnt als een vuurtoren, als een sein van hoop voor de nacht- en festivalsector. 'BAKEN' is te bewonderen op het dak van de A'DAM Toren tegenover Centraal Station in Amsterdam Noord. De lichtbron is te zien tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) van 13 t/m 17 oktober, met een speciale openingsceremonie op 13 oktober. De verlichting is dagelijks bij zonsopgang en zonsondergang zichtbaar.
Are you ready for a new adventure
maandag 11 oktober 2021
De drang naar avontuur is na deze corona-periode zó groot, dat we met trots een unieke tweedaagse once in a lifetime editie aankondigen. Deze editie van WiSH outdoor mag je niet missen. Check snel de line-up en koop je kaarten.
Extrema Noir
vrijdag 8 oktober 2021
Extrema België pakt direct flink door in het nieuwe (jubileum)jaar. De van oorsprong Nederlandse organisatie kondigt haar grootste indoor festival ooit aan: Extrema Noir, op zaterdag 1 januari 2022 in Hasselt, niet ver van de Nederlandse grens. Een 'XXL indoor rave' vol grote artiesten in de Trixxo Arena, die start op om 20:00 uur en doorgaat tot 6:00 uur op 2 januari.
De organisatie van het Amsterdam Dance Event heeft, in samenwerking met clubs en festivalorganisatoren, meer dan 350 ADE Festival en Arts & Culture evenementen op 140+ locaties bevestigd, sinds het besluit van vorige maand om het evenement door te zetten. ADE 2021 vindt plaats van 13 t/m 17 oktober.
Vandaag brengt Russo zijn debuutalbum 'Eenzame Grote Dromers' uit. Het project is voor de jonge artiest een vorm van therapie geweest tijdens een moeilijk jaar, waarin van alles is gebeurd. Russo besloot deze ervaringen in zijn muziek te verwerken en het resultaat is een eerlijk, autobiografisch album waar hij zijn ziel en zaligheid in heeft gestopt. Tevens zijn er gastbijdrages van GIAN en Yves te horen. 'Eenzame Grote Dromers' volgt op Russo's project EGO, waarop hij de verschillende vormen van een ego onderscheid en waar samenwerkingen op staan met onder andere Big2, Jebroer, Bryan MG en Jayh Jawson. Daarnaast had hij een hit met 'Einde of Begin' met Romy Monteiro, die ze live ten gehore brachten bij Humberto. 'Eenzame Grote Dromers' komt uit via ROQ 'N Rolla Music en is vanaf vandaag overal te streamen.
Al zijn we al ruim 1,5 jaar nie écht bij elkaor gewist kunnen wij niet wachten om met z'n allen als een eng spookje uit te kijken naar het mooiste Halloween festival van Nederland en omstreken. Tijdens 𝙎𝙈È𝙍𝙍𝙄𝙂 𝙃𝙖𝙡𝙡𝙤𝙬𝙚𝙚𝙣 𝙁𝙚𝙨𝙩𝙞𝙫𝙖𝙡 2021 worden je stoutste dromen werkelijkheid daar waar jouw nachtmerrie om wordt getoverd tot een van je fijnste gedachtes.
Laat je met ons je heetste dromen uitkomen? Ga je met ons mee tot 't uiterste? Da hebben we wel verdiend is't niet?!
We zien elkaar zaterdag 30 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch.
Water&Wine gaat door
vrijdag 8 oktober 2021
Na meerdere keren verplaatsen gaat het nu dan écht gebeuren.. Water&Wine 2021!
De mysterieuze man met het gouden masker en miljoenen fans, Claptone, komt voor zijn grootste ADE show ooit naar de AFAS live! Op vrijdag 15 oktober staat de muziektempel op de Johan Cruijff boulevard in het teken van The Masquerade.
De gele vlaggen wapperen eindelijk weer in onze hoofdstad. Dat kan maar één ding betekenen: het Amsterdam Dance Event staat voor de deur. Vanaf volgende week woensdag staat Amsterdam volledig in het teken van party's met de beste artiesten ter wereld. Dat het event populair is, blijkt uit de vele stijf uitverkochte feesten. Wie achter het net heeft gevist om zijn of haar favoriete artiest na al die tijd weer te bewonderen, heeft nu toch nog een extra kans op de ultieme party ervaring tijdens ADE. Desperados verstopt komend weekend op 9 plekken in Amsterdam in totaal 40 ADE Festival passen.
Het programma voor Amsterdam Dance Event in de Melkweg is compleet. Vanwege de plotselinge uitval van de nacht bleef de puzzel nog tot het laatste moment spannend. Toch is het gelukt om binnen de maatregelen te knallen met een vol programma. Van woensdag 13 t/m zondag 17 oktober biedt het Amsterdamse podium ruimte aan een divers palet van elektronische genres en disciplines. Verspreid over 17 events spelen er dit jaar zo'n 40 acts. Van gevestigde namen tot nieuw talent. Er wordt gedanst tijdens audiovisuele (live)shows, dj-sets, concerten en zelfs in de cinema zijn er optredens. Hieronder de highlights en een volledig overzicht.
HYTE NYE Berlin
woensdag 6 oktober 2021
HYTE will open up the industrial halls of Funkhaus for the first time in two years with its most turbulent lineup to date to celebrate THE NEW AGE.
Amsterdam krijgt een eigen museum voor elektronische muziek cultuur: Our House opent officieel haar deuren op vrijdag 29 oktober. Het is het eerste moderne museum ter wereld gericht op de ontstaansgeschiedenis, cultuur en subculturen van de elektronische muziek. Een keur aan legendarische DJ's en evenementenorganisaties leverden een bijdrage aan Our House: Armin van Buuren, Carl Cox, Charlotte de Witte, Diplo, Kevin Saunderson, Tomorrowland, Ultra Music Festival, The Frankie Knuckles Foundation en ID&T, om er een paar te noemen.
Amsterdam Dance Event, here we come! Op vrijdag 15 oktober neemt de hottest party van 't land voor het eerst de hoofdstad over tijdens de ADE special in Club Maïa Amsterdam! Verwacht een bomvolle club met de mooiste ladies, ijskoude drankjes, superstar dj's en alleen maar good vibes! Waan jezelf tot een echte Super Rich Kid & join the party.
Amsterdams meest verrassende vrijdagmiddagborrel beleeft op 29 oktober zijn eerste editie na de grote drooglegging van dit millennium. Het Sieraad is wederom de go to locatie van EdelWise, alwaar de harde werkers aan het eind van de maand de sleur van zich af en hun wilde haren losschudden. Tickets voor de leukste maandelijkse event van de kalender zijn te koop vanaf vandaag 17.00 uur. Snelle vogels kopen hun ticket voor €11. Diner kost €22,50.
De uitspraak van de voorzieningenrechter dat indoor evenementen nog steeds op een maximale capaciteit van 75 procent mogen draaien en dat er 's nachts niet geprogrammeerd kan worden, heeft tot diepe teleurstelling geleid bij de evenementen- en festivalsector en het nachtleven. De uitspraak volgt op het kort geding dat vanuit onder meer Unmute Us was aangespannen tegen de overheidsmaatregelen die de branche effectief op slot hielden en nu nog steeds houden.
Vlak voor de al uitverkochte tour van Antoon is er nog tijd om nieuwe muziek uit te brengen! Antoon wilde al ruime tijd samenwerken met een zangeres en Sterre gaf met haar fantastische stem daar invulling aan. Iedereen kent het principe 'Can't live with it, can't live without it' en de track vertelt dan ook hoe het is om elkaar te accepteren zoals je bent. 'Zo Ben Jij' met Sterre komt uit via het label Dreamteam is vanaf vandaag op alle online platformen te streamen.
Dutch DJs Magazine
vrijdag 1 oktober 2021
Nederlandse DJ's domineren al geruime tijd het internationale podium van de entertainmentindustrie. Wat is hun drive, en hoe was hun weg naar de wereldtop? In het Dutch DJs Magazine wordt de wereld van DJ's en dance en getoond aan de hand van unieke en ludieke foto's van de DJ's die zijn gemaakt in hun werk of woonomgeving met korte interviews van zo'n dertig Nederlandse top DJ's. Dit word afgewisseld met foto's van dancefestivals. Dit is het eerste bewaarmagazine voor DJ's wat gepersonaliseerd kan worden.
29 oktober 2021
DGTL festival keert terug
28 oktober 2021
Tweede show voor The Opposites in Gashouder op donderdag 24 februari 2022
27 oktober 2021
Dance4Liberation verhuist in 2022 naar de Wijthmenerplas
Kingdance komt keihard terug als festival op Wijthmenerplas
Populaire DJ Oliver Heldens komt naar Music Dome in Kerkrade
David Guetta krijgt eigen programma op Radio 538
26 oktober 2021
Amsterdam Dance Event kondigt data ADE 2022 en terugkeer conferentie aan
25 oktober 2021
TIKTAK New Years Eve keert terug naar Amsterdam en Rotterdam
Winter Park Festival prasentiertdas ganz geile line-up
22 oktober 2021
Bonzai All Stars has a new track 'Poncho Girl', the first vinyl release on the revamped Bonzai Records label
Sunnery James & Ryan Marciano maken uniek track met de technische geluiden van defensie
Line-up Extrema Noir
21 oktober 2021
De langste DJ marathon ter wereld van 14 dagen lang non-stop start tijdens het Amsterdam dance events met meer dan 350 DJ's die achter elkaar optreden vanuit Alphen aan den Rijn
20 oktober 2021
Goed voorbereid naar een festival in het buitenland
In de Hemel op 19 en 20 november 2021
Faith Mark Open2Close
14 oktober 2021
Armin van Buuren noteert twintigste opeenvolgende top 5-plek in dj mag top 100
13 oktober 2021
Vestrock Downtown 2021 programma compleet
Amsterdam Dance Event 2021 gaat officieel van start
12 oktober 2021
Kunstwerk op de A'DAM Toren verlicht Amsterdam tijdens ADE
11 oktober 2021
Are you ready for a new adventure
8 oktober 2021
Extrema Noir
Amsterdam Dance Event maakt programma compleet
Russo stelt zich kwetsbaar op met autobiografisch album 'Eenzame Grote Dromers'
SMÈRRIG Halloween festival 2021 jouw grootste natte nachtmerrie
Water&Wine gaat door
7 oktober 2021
Complete line-up bekend voor The Masquerade by Claptone in de AFAS LIVE tijdens ADE
6 oktober 2021
Desperados verstopt ADE-passen in Amsterdam
Melkweg knalt open met vol avodpogramma tijdens ADE 2021
HYTE NYE Berlin
Museum voor elektronische muziek'Our House' onthult openingscollectie
1 oktober 2021
Super Rich Kids komt met ADE Special naar Club Maïa
EdelWise keert terug naar Het Sieraad
Eisers evenementenbranche teleurgesteld in uitkomst kort geding
Antoon brengt nieuwe single 'Zo Ben Jij' uit met Sterre
Dutch DJs Magazine