Partyflock
 
Nieuws · december 2020
­ Nederland
Tomorrowland deelt de eerste preview van de high-energy set van Martin Garrix tijdens het digitale festival op oudejaarsavond.
Hoe rot het jaar voor velen was, zo'n tof jaar is 2020 geweest voor hiphopfans. Want hoewel de live-sector zo goed als stil viel door 'de grote C', viel er genoeg te genieten. Alle rappers kregen de tijd om vaker de studio in te duiken, wat een gigantische output opleverde. Het Hiphop Journaal richt zich met hun allereerste jaarmix op al het moois dat in 2020 werd uitgebracht in de Nederlandstalige hiphopscene. Dat levert een tape op die maar liefst 100 minuten duurt en 71 tracks bevat!
31 december stream je Bizzey, Poke, La Fuente, Dyna & meer van 21:00 tot 01:00 tijdens de livestream van Crazy Sexy Cool Festival. De stream doet geloven dat deze artiesten op een enorm cruiseschip vol vuurwerk naast de Erasmusbrug in Rotterdam optreden, maar niks is minder waar. Door middel van een greenscreen en digitale nabewerking weet de organisatie een spectaculair decor te creëren waarbij kijkers thuis toch in een feeststemming komen.
Donderdag 31 december om 17.00 uur start het online thuisfestival GOODBYE 2020. Gedurende 12 uur wordt via het platform goodbye2020.nl afscheid genomen van 2020. Het online festival duurt van 17.00 tot 05.00 uur en is gratis vanuit de huiskamer te bezoeken. GOODBYE 2020 is de mogelijkheid om veilig en verantwoord oud & nieuw te vieren, met een groot aantal bekende festivals en artiesten. In totaal wordt via 50 streams bijna 15000 minuten, oftewel 250 uur, muziek en entertainment aangeboden.
Zoals talrijke organisaties van festivals, clubs en events zagen Joery Gysen & Patrick Urlings - de organisatoren van Maze Festival (Maaseik) en de gekende clubconcepten Atmoz en Diskoteka (Forty Five, Hasselt) - ook hun geplande evenementen in 2020 volledig in het water vallen door COVID-19.
Muziekliefhebbers uit regio Arnhem en ver daarbuiten kunnen dit jaar alsnog met een feestje afsluiten met het gratis online NYE Arnhem Festival. Virtuele festivalgangers kunnen tijdens Oud & Nieuw genieten via 14 streams vanuit diverse Arnhemse podia van ruim 40 acts, zoals Franky Rizardo, Darkraver en Watermeloen Soundsystem!
Kamara organiseert al jaren festivals in Arnhem onder de naam METAMORPHOSA. Altijd op een unieke locatie. Ondanks de coronabeperkingen lukt dat dit jaar weer.
DJ en producer Richard Damen maakt zijn debuut als solo artiest met zijn gloednieuwe track genaamd "Special Song". Deze minimal deep house track brengt je meteen weer terug naar de dansvloer. De track is nu beschikbaar op Spotify, Beatport, iTunes, Apple Music en vele andere streaming platforms.
Op basis van festivalcijfers 2019 en de geprognotiseerde groei van de sector was de verwachting dat 2020 zou uitkomen op bijna 1200 kunst- en cultuurfestivals die gezamenlijk 27,4 miljoen bezoeken zouden generen. De echte cijfers van 2020 laten echter een geheel ander beeld zien. In 2020 vonden er uiteindelijk 190 festivals (17% van de forecast voor 2020) plaats, met bij elkaar slechts 1,4 miljoen (5% van de forecast voor 2020) bezoeken. Dit blijkt uit de Festival Monitor, het jaarlijkse onderzoek naar de feiten en cijfers van de Nederlandse festivalmarkt.
Wie denkt dat Oud & Nieuw 2020 een depressieve bedoeling wordt heeft het mis. Om het verloren festivaljaar toch nog met een goed gevoel af te sluiten presenteert Blijdorp Festival op donderdag 31 december een avondvullend online programma: BLIJ&NIEUW
Met De Grote Stream Show Scheveningen zet Popagenda Scheveningen van maandag 28 tot en met woensdag 30 december een dijk van een livestream evenement neer op De Pier. Topacts, DJ's en influencers delen het Zuideiland boven zee met jonge talentvolle acts uit Scheveningen, Duindorp en Den Haag. Dampende shows, gekkigheid, interviews en challenges volgen elkaar drie dagen lang, Coronaproof, in rap tempo op. Je kunt er online bij zijn via onder meer de Facebookpagina van Popagenda Scheveningen en het platform Den Haag Inside Out 2020.
Op donderdag 31 december wordt via meer dan veertig streams op goodbye2020.nl afscheid genomen van het oude jaar tijdens het online thuisfestival GOODBYE 2020. Een groot aantal bekende festivals en artiesten hebben hun medewerking toegezegd aan GOODBYE 2020. Zo staan onder andere Dance Valley, Milkshake, Sunnery James & Ryan Marciano, Suzan & Freek, De Jeugd van Tegenwoordig en Vunzige Deuntjes op het affiche. Het online festival duurt van 17.00 tot 05.00 uur en is gratis vanuit de huiskamer te bezoeken. Kortom: de ideale manier om op afstand NYE in beperkt gezelschap te vieren met je favoriete festivals en artiesten.
Op weg naar het nieuwe jaar gaan ontwerpers Sue Doeksen en Jord Noorbeek de iconische containerboog op de NDSM-werf voorzien van een nieuw jasje. Doordat alle festivals dit jaar noodgedwongen niet door kunnen gaan staat de boog, normaliter een ijkpunt op het terrein en een festivalsymbool, er enigszins desolaat bij. Stichting NDSM-werf besloot hier verandering in te brengen en nodigde illustrator Sue Doeksen uit – die al sinds 2012 een studio heeft in de NDSM Loods - een nieuw eigentijds ontwerp voor de boog te creëren. Voor deze opdracht sloeg zij de handen ineen met Jord Noorbeek, grafisch ontwerper en inwoner van Amsterdam-Noord.
Q-dance, de Nederlandse organisator van grootschalige dance-evenementen zoals Defqon.1, kondigt vandaag aan dat de innovatieve hardstyle-show genaamd 'Qlimax The Source' vanaf vandaag wereldwijd te zien is op streamingdienst Netflix. De digitale tegenhanger van het wereldberoemde festival Qlimax werd eerder live uitgezonden op de officiële website van Q-dance en speelt zich af in de mystieke wereld waar het evenement om bekend staat. In de line-up stonden gerenommeerde artiesten als Sub Zero Project, Phuture Noize, Headhunterz & JDX, B-Front, KELTEK en Sefa. Niet alleen is dit de eerste keer dat Netflix een hardstyle-productie op haar dienst lanceert, ook is het de allereerste keer dat er een Nederlands dance-product op de streamingdienst staat.
Joost Seilberger (39), beter bekend als dj Billy the Kit, heeft het leven waar zóveel mensen van dromen. Toch was hij nooit tevreden met zichzelf. "Nu saai? Ik maak meer mee dan ooit!"
Barely a month has passed since Armin van Buuren teamed up with Duncan Laurence and got the world acquainted with 'Feel Something', but the five-time #1 DJ in the world isn't touted as one of dance music's most prolific acts for nothing. Today, the Dutchman released his 'Euthymia EP', a diverse seven-track collection that underlines the broad stylistic range of his production capabilities. It also spotlights the fact that no one else but him can decide which musical road to take, as reflected by the EP's artwork design and accompanying videos.
A mere six days after rousing a crowd of ten thousand fans through the sold-out Rave Culture Thailand event they spent fifteen days in quarantine for, W&W keep building momentum in signature fashion. With 'Gold', the world-renowned Dutchmen not only deliver the follow-up to 'Rave Love', but also launch the hotly anticipated music video sequel, teasing all kinds of special – and upcoming – Rave Culture developments in the process.
Ferry Corsten started his UNITY project in 2018, with a view of hardening the sense of community praised in the trance world. At the peak of the pandemic, when millions of people were in lockdown, Ferry had an urge to foster a sense of togetherness with his fanbase and find a new way to connect with them through his music. So, a decision was made to open up his UNITY platform and give fans a chance to collaborate with him on a new single, with all proceeds going to World Health Organisation (WHO). After Ferry provided the initial melody in May, fans were asked to submit their own ideas and use their musical creativity to contribute towards the release. The resulting influx of submissions saw Ferry selecting over 20 talented and emerging artists from around the globe to work alongside him on his final release of 2020, 'Free'.
Vorig jaar brak Hef een record door in één jaar tijd met twee albums de nummer 1-positie in de Album Top 100 te pakken. 'Koud' en 'Tranen' toonden niet alleen aan dat de rapper uit Hoogvliet ook na tien jaar nog ongekend populair is, maar lieten ook zien dat Hef meer is dan alleen de grootste straatrapper van Nederland. Hij sloeg een meer persoonlijke weg in, en die lijn trekt hij nu door op 'Rook', alweer zijn negende solo-album. Op de eerste single, 'Fouten', bleek dat al, waar Bundy ingaat op de menselijke fouten die hij maakt. Ondanks de persoonlijkere toon klinkt 'Rook' als een echt Hef-album, mede dankzij producties van onder meer Davey Donovan en Spanker die ook meewerkten aan zijn eerdere albums.
Q-dance, de Nederlandse organisator van grootschalige dance-evenementen zoals Defqon.1, kondigt vandaag aan dat de innovatieve hardstyle-show genaamd 'Qlimax The Source' vanaf 22 december wereldwijd te zien is op streamingdienst Netflix. De digitale tegenhanger van het wereldberoemde festival Qlimax werd eerder live uitgezonden op de officiële website van Q-dance en speelt zich af in de mystieke wereld waar het evenement om bekend staat. In de line-up stonden gerenommeerde artiesten als Sub Zero Project, Phuture Noize, Headhunterz & JDX, B-Front, KELTEK en Sefa. Niet alleen is dit de eerste keer dat Netflix een hardstyle-productie op haar dienst lanceert, ook is het de allereerste keer dat er een Nederlands dance-product op de streamingdienst komt te staan.
Martin Garrix heeft het afgelopen jaar niet stilgezeten, en besloot naast zijn Garrix muziek ook tracks uit te gaan brengen onder een alias: Ytram. Net op tijd voor het einde van het jaar brengt hij zijn gloednieuwe Ytram track 'Alive' uit. Maar dat is niet het enige. Een aangepaste versie van het nummer dient ook als titelsong voor de nieuwe documentaire 'Whatever It Takes' van zijn goede vriend Max Verstappen.
AMF New Year's Eve Top 20 Show
donderdag 17 december 2020
As the end of this year draws near, we are looking forward to celebrating all the great things 2021 has in store. Continuing on with the success of AMF's Top 100 DJs Award Show, we are hosting a very special digital celebration. This New Year's Eve we own the night as we look back on the many incredible editions of AMF that we have shared together. AMF New Year's Eve Top 20 will be a collection of your best AMF memories as voted by you! Starting today, you can vote for your favorite AMF sets of any edition and the results will be broadcast as a special free show on New Year's Eve. The unique show will give fans a chance to relive the best AMF moments in this year's New Year's Eve celebration.
Dive into the 4 digital stages for the first time and discover where Armin van Buuren, Charlotte de Witte, David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike, Major Lazer, Martin Garrix, DJ Snoopadelic and many more will be counting down to 2021
Harry Styles heeft zijn aanstaande tournee door Europa en het Verenigd Koninkrijk uitgesteld vanwege de coronacrisis. Daarmee komt zijn concert in de Amsterdamse Ziggo Dome op 27 maart 2021 te vervallen.
Lucas & Steve kunnen een bijzondere prijs aan hun collectie toevoegen. Het dj-duo kreeg uit handen van YouTuber Kalvijn een award, omdat ze wereldwijd meer dan 1 biljard streams hebben gehaald via online streamingplatformen zoals Spotify, Apple Music en Deezer.
Stichting uNLock en Fieldlab Evenementen hebben afgelopen week een praktijktoets uitgevoerd om digitale Covid-19 testuitslagen uit te geven en te verifiëren op echtheid. Deze digitale Covid-19 testuitslagen kunnen in de toekomst worden ingezet bij de toegangscontrole van evenementen. Hiermee kunnen evenementen worden georganiseerd waarbij bijvoorbeeld de 1,5 meter regel kan worden losgelaten omdat alle bezoekers vlak voor het evenement negatief hebben getest op Covid-19. Tijdens de pilot evenementen in januari 2021 willen Fieldlab Evenementen en uNLock deze oplossing in gaan zetten. Dit is een nieuwe stap om de samenleving verder te kunnen openen en sectoren die zeer lijden onder de beperkingen weer perspectief te bieden.
Jingle Bingo
maandag 14 december 2020
Vrijdag 18 december van 20:00 tot 21:30 organiseert het Beachrockers Festival een online bingo met fantastische prijzen. Onder leiding van presentator Joey Hereman en met muziek van Praia & Jimmy James belooft het een heerlijk avondje corona-proof vermaak op de bank te worden.
Thunderdome 2020
vrijdag 11 december 2020
Thunderdome brengt hardcore naar jou toe dit jaar met 'High Voltage': een compilatie van snoeiharde hardcore platen. Thunderdome - High Voltage bevat niet alleen de dikste mainstream tracks, het tempo wordt opgevoerd tot aan de snelste frenchcore.
Via stuureenkaartjehoop.nl kunnen festivalliefhebbers elkaar sinds vandaag een kaartje met hoop sturen. Hoop op een zonnige toekomst, waarin iedereen weer samen kan zijn en een zomer vol festivals. Het initiatief is opgezet door Kultlab, organisator van Into the Woods en Wildeburg, omdat veel mensen het door de corona maatregelen mentaal zwaar hebben.
UDC Events, de organisatie achter Dance Valley en Dutch Valley festival, laat zich niet uit het veld slaan door het huidige verbod op grootschalige evenementen. De organisatie is hoopvol over de toekomst nu de ontwikkelingen op het gebied van vaccins en sneltests steeds harder gaan. Hoewel niemand precies kan voorspellen hoe de festivalzomer er volgend jaar uit zal zien, wil UDC haar bezoekers alvast in de gelegenheid stellen om kosteloos een kaartje voor volgend jaar te reserveren.
Componist Tom Holkenborg, ook wel bekend als dj Junkie XL, ruimt zijn studio op. De in de Verenigde Staten woonachtige Holkenborg biedt vanaf vandaag meer dan 200 synthesizers, gitaren, samplers, pedals en mixers die hij de afgelopen 30 jaar verzamelde aan via een online veiling. Hij hoopt dat ze een 'mooi thuis' vinden.
Tot afgelopen zomer kende we Elias Mazian alleen als dj in de club en in de ochtend voor zijn Private Hearts sessies. Tot hij in juni iedereen verraste met zijn romantische Neder-synthpop-plaat Vrij van Dromen. En met succes, de dj en inmiddels zanger stond op menig podium die deze zomer de deuren kon openen en werd genomineerd voor de 3voor12 Award. In de nieuwe video van zijn track 'Niemand' kijken we terug en vooruit op stappen van de carrièrewending van Mazian.
With only 3 weeks left for the biggest night of the year, Tomorrowland now releases the full timetable for its magical New Year's Eve celebration Tomorrowland 31.12.2020. The unique digital New Year's Eve festival starts at 20:00 (8pm) local time in all time zones in the world with performances by more than 25 of the planet's best artists across 4 digital stages. There's a special countdown at midnight featuring dazzling fireworks in every time zone, ensuring that people can ring in the new year in style, no matter where they are located. Fans across the globe have plenty of choices on who they can dance into the new year with when the clock hits midnight: CamelPhat (Atmosphere stage), Dimitri Vegas & Like Mike (Melodia stage), Diplo (Planaxis stage) or Brennan Heart (Pulse stage).
Snelle is bezig met de opnames van een documentaire over zijn leven. Netflix heeft de rechten van het project, genaamd Snelle: Zonder jas naar buiten, gekocht. Dat meldt de streamingdienst woensdag.
Fieldlab Evenementen heeft zojuist groen licht gekregen voor de organisatie van enkele pilot evenementen in januari. Concreet kan Fieldlab aan de slag met evenementen in de categorie binnen passief en buiten actief. De voorwaarde dat de regio, waar de pilot wordt georganiseerd, zich in het stadium 'waakzaam' bevindt, is daarbij los gelaten.
Universe presenteert: Ibiza Soul Food, een reeks van online evenementen ter ondersteuning van de Ibiza Food Bank, die samen met meer dan 250 vrijwilligers voedselpakketten leveren aan mensen in nood op het eiland.
The show must go on
maandag 7 december 2020
Tegelijk met de maandelijkse test van het luchtalarm komende maandag, slaat de evenementenbranche opnieuw alarm. Met een grootschalige actie en de boodschap 'The show must go on' (#theshowmustgoon), voert de branche de druk richting de overheid noodgedwongen op. De branche roept het kabinet op testevenementen in januari door te laten gaan en niet te wachten tot het stadium 'waakzaam' is bereikt. Daarnaast is de financiële druk bij ondernemers
onverminderd hoog en is extra steun noodzakelijk. Ook wil de branche duidelijkheid en perspectief omdat op korte termijn knopen moeten worden doorgehakt voor het komend evenementenjaar.
Danny Vera noemt zijn tweede plek in de Top 4000 van Radio 10 'bizar'. Vanochtend werd de Zeeuwse zanger door dj Gerard Ekdom aan zijn voordeur in Middelburg verrast met het nieuws.
At the end of what's been a strange but nonetheless musically colorful year for Sunnery James & Ryan Marciano with tracks such as 'Life After You' domination the U.S. airwaves, the Dutchmen are unleashing another signature production as their final single of 2020. 'What If', their fresh link-up with American singer-songwriter Hannah Ellis, is the perfect way to close out the year and start off 2021 on the best possible note.
Tchami and Gunna have dropped a 90s video game-style official video created by animator and director Steve Cutts for their collaborative single 'Praise', out 3rd December.
KA heeft zich sinds zijn introductie bij 101Barz in een rap tempo gemanifesteerd als de stem van de straat. Met zijn rokerige zware stem omschrijft de jonge rapper een leven dat de meeste mensen alleen maar kennen van films of documentaires. En niet zonder succes, KA trekt met zijn unieke verhalen miljoenen luisteraars en kijkers. Nadat hij in 2018 te horen was op het compilatie-album van Josylvio's label Hella Cash bracht hij de goed ontvangen videoclip van 'Weersvoorspelling' uit. Daarna bleef hij in beweging met o.a. de singles 'Amsterdam', 'Goed Fout' en 'Daar Met Jou'. Vandaag is het tijd voor zijn debuutalbum Behind The Scenes.
Change is all around us and everywhere we look. We're constantly on the move, whether it's because we inspire change within ourselves or simply because the world keeps turning. And that message takes center stage in the latest single of GoldFish and Julia Church, 'Everything Is Changing', and the stunning music video that's being released next week.
Een Sprankje Hoop
vrijdag 4 december 2020
BKJN presenteert met trots: een 'Sprankje Hoop' Hiermee geef je nu dat eerstvolgende feestje alvast cadeau aan degene die dit het hardste nodig heeft.
Snelle is de meest beluisterde artiest van 2020 op Spotify in Nederland. De streamingdienst maakt dinsdag bekend dat de rest van de top vijf uit Nederlandse rappers bestaat, namelijk: Boef, Frenna, Lil Kleine en Yosylvio.
29 december 2020
Exclusieve preview Martin Garrix op Tomorrowland 31.12.2020
Het Hiphop Journaal vat 2020 samen in een grote Nederlandse hiphop-jaarmix
Toch 'nationaal vuurwerk' op de Erasmusbrug
Groots online thuisfestival als afscheid van 2020 Goodbye 2020
Organisatoren van Maze Festival steken de handen uit en door de mouwen voor de eventsector
Groots gratis online NYE Arnhem Festival brengt Arnhemmers bij elkaar
28 december 2020
Burgers' Zoo danst het jaar uit met muziek vanuit De Ocean.
24 december 2020
Richard Damen maakt zijn debuut met 'Special Song'
Corona slaat diepe krater in festivallandschap
23 december 2020
Blijdorp Festival presenteert gratis online oud en nieuw festival
De Grote Stream Show Scheveningen op De Pier
Groots online thuisfestival als afscheid van 2020
22 december 2020
DGTL containerboog op NDSM krijgt nieuw jasje
Audiovisuele Experience 'Qlimax The Source', van Nederlandse bodem, vanaf nu wereldwijd beschikbaar op Netflix
21 december 2020
Dj Billy the Kit krabbelt op met label en nieuwe muziek: 'Pas nu ik weet hoe ik zelf in elkaar zit kan ik er voor anderen zijn'
Armin van Buuren releases seven-track Euthymia EP
W&W conclude sold-out rave culture Thailand show with new single and music video Sequel Gold
18 december 2020
Ferry Corsten drafs in fans from around the world to work with him on collaborative single free
Hef komt traditiegetrouw in de winter met nieuw album 'Rook'
17 december 2020
Nederlandse organisator Q-dance heeft primeur op Netflix met unieke hardstyle-show
Martin Garrix brengt nieuwe track 'Alive' uit onder alias Ytram
AMF New Year's Eve Top 20 Show
This is what Tomorrowland's magical New Year's Eve celebration will look like
16 december 2020
Harry Styles stelt Europese tour uit vanwege coronacrisis
Kalvijn verrast Lucas & Steve met award voor 1 biljard streams
Digitale testbewijzen Covid-19 bieden perspectief voor evenementenbranche
14 december 2020
Jingle Bingo
11 december 2020
Thunderdome 2020
Festivals Into The Woods en Wildeburg lanceren initiatief om festivalliefhebbers een hart onder de riem te steken
10 december 2020
Dance Valley en Dutch Valley geloven in festivalzomer en kijken over de horizon
Junkie XL verkoopt 200 kostbare instrumenten
Elias Mazian waant zich in de dromerige natuur op zijn installatie in het Hem
Tomorrowland unveils the full timetable for its magical New Year's Eve celebration Tomorrowland
9 december 2020
Snelle geeft inkijk in leven in documentaire voor Netflix
Fieldlab Evenementen krijgt groen licht voor pilot events in januari
8 december 2020
Carl Cox ondersteunt zijn geliefde Ibiza in crisistijd, in samenwerking met de Nederlandse virtuele eventlocatie Woov
7 december 2020
The show must go on
Danny Vera over nummer 2 in Top 4000 Dit is bizar
4 december 2020
Sunnery James & Ryan Marciano release final single of 2020 alongside american singer-songwriter Hanna Ellis
Tchami & Gunna Drop Video For Collaborative Single 'Praise'
KA geeft ijzingwekkende behind the scenes van het straatleven op debuutalbum
Goldfish share new single and music video with signature visuals Everything is changing
Een Sprankje Hoop
1 december 2020
Snelle meest beluisterde artiest van het jaar op Spotify in Nederland