Partyflock
 
Nieuws · september 2019
­ Nederland
Zaterdag 28 maart staat Masters of Trance in de agenda van Beachclub Fuel. Traditiegetrouw weten veel Trance liefhebbers de kick-off van het zomerseizoen op een unieke manier in te luiden. We heten jullie ook in 2020 weer van harte welkom!
Alle rookruimtes in de Nederlandse horeca moeten dicht. Dat is het gevolg van een uitspraak van de Hoge Raad.
Het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting ziet een toename van fraude bij de aanschaf van tickets voor evenementen of concerten waarbij oplichters de naam van Ticketswap misbruiken. Ticketswap is een online platform waar mensen hun toegangskaarten kunnen verkopen of kopen.
Grootste globale evenement voor elektronische muziek focust op Frankrijk, opent ADE Zen Space en viert 100-jarig bestaan van elektronische muziekinstrumenten.
De mysterieuze man met het gouden masker, Claptone, betovert deze zomer iedere maandag Pacha Ibiza met zijn Masquerade concept. The Masquerade combineert magie, mysterie, intrige en natuurlijk de fijnste house, disco en tech-house!
Aquabest in Best, bij Eindhoven, is op zaterdag 23 november weer plaats van handeling van Winter Park Festival, het grootste Winterfestival van het zuiden. Van 13.00 tot 23.00 uur maken artiesten en DJ's hun opwachting in drie verschillende area's.
De Duitse hoofdstad wordt tijdens ADE al jaren traditiegetrouw door Pleinvrees een avond in de spotlights gezet in de Westerunie. Waar o.a. bekende clubs als Sisyphos & Kattermukke in voorgaande jaren een nacht acte de presence gaven is het dit jaar de wereldberoemde club Watergate die de muzikale invulling voor zijn rekening neemt.
Hellbound vormde gedurende de 90's samen met Thunderdome en Hellraiser de voorhoede van de hardcore. De gabberhype ging voorbij. Hellbound ging door.
Spinnin' Sessions
dinsdag 24 september 2019
Voor het vierde jaar op rij organiseert Spinnin Records het welbekende Spinnin' Sessions feest tijdens Amsterdam Dance Event. Samen met de beste Spinnin artiesten en jullie party animals gaan we de Q-Factory laten schudden op zijn grondvesten op woensdag 16 oktober!
3,2,1 en snoeihard gaan! Je bent van harte uitgenodigd om met ons tijdens Oud en Nieuw af te tellen op het grootste NYE Indoor Festival van Nederland! Records worden verbroken, de beste artiesten van het moment zullen acte de présence geven én we hebben nog enkele verrassingen in petto!
The Funky Cat strijkt voor de derde keer neer in De Helling, Utrecht. Dit keer met een verse Daytime Rave: overdag feesten! Jarenlang vonden raves steevast diep in de nacht plaats, maar daar begint nu verandering in te komen. Steeds meer feesten vinden overdag plaats, en steeds meer mensen kiezen voor de gezonde tijden en frisse energie en die daar bij horen. The Funky Cat is helemaal overtuigd!
Op dinsdag 15 oktober komt Blasterjaxx terug tijdens ADE met de Maxximize Label Night. Na twee uitverkochte ADE-edities wordt dit jaar de derde show georganiseerd in de Chicago Social Club. Thom en Idir brengen tijdens deze show een set met nieuwe muziek van een uur, waarvan een half uur een B2B set met verschillende dj's die hun opwachting maken.
Ouwe stijl is botergeil
maandag 23 september 2019
Stijl is een behoorlijk apart zelfstandig naamwoord: het kan van alles betekenen en is compleet contextafhankelijk. Als je het bijvoorbeeld over tekst hebt, kan het een schrijfstijl, een genre, het taalgebruik of de woordkeus aanduiden. Heb je het over iemands gedrag, dan kan het iets zeggen over een houding, een manier van doen, iemands smaak of een aanpak.
Het jubileumconcert van Paul Elstak, naar aanleiding van 25 years 'Rainbow in the Sky', belooft steeds meer uit te groeien tot een groots feest. Op zaterdag 14 december, van 18.00 tot 23.00 uur, in de Gelredome in Arnhem ontvangt hij onder meer The Partysquad, Jebroer, DJ Jean en Klubbheads. Eerder werd al de komst van 2 Brothers on the 4th Floor, Party Animals, Mental Theo en The Darkraver aangekondigd. Het stadionconcert wordt de grootste show van Paul Elstak ooit.
Pussy lounge viert 100e editie
maandag 23 september 2019
Een van de meest spraakmakende evenementen van Nederland viert op 5 oktober haar 100e editie: Pussy lounge. Naast Paul Elstak en Darkraver zijn in Ahoy de volgende artiesten te verwachten: Mental Theo, Neophyte, Korsakoff, Mark With a K, Luna, Zany Adaro Bass-D, Panic, Dana, Dr Phunk, Dark-E, Pat B, The Viper, Ransom, Ruthless, Promo & Tha Playah.
Le Guess Who? is een internationaal festival voor grensverleggende muziek. Het programma voor de dertiende editie, die van 7 tot en met 10 november plaatsvindt in heel Utrecht, is nu compleet. Zo presenteert Le Guess Who? de liveprimeur van AEAEA, het nieuwe samenwerkingsproject van festivalcurator Patrick Higgins en Chileense producer Nicolas Jaar. In samenwerking met Grammy-winnende producer Ian Brennan en Glitterbeat Records start het festival de nieuwe concertserie 'Hidden Musics', die zich focust op het presenteren van eeuwenoude muzikale tradities die niet of nauwelijks buiten eigen land te horen zijn. Overige toevoegingen aan het programma zijn o.a. Aldous Harding en Not Waving & Dark Mark, het nieuwe project van Alessio Natalizia en Mark Lanegan.
'Handen in de lucht voor het Fuifje!' zal gegarandeerd luidkeels meegezongen worden tijdens de jaarwisseling in Tilburg. Het ongekend populaire hitje van DoeMaarDave - bekend als komediant Henry van Loon - zal centraal staan op de Korte Heuvel. Vier prominente kroegen van de stapstraat bundelen hun krachten, zo zijn Studio, Polly, Bakker en Cul de Sac onderdeel van een minifestival tijdens de jaarwisseling.
Silent Disco On The Beach
vrijdag 20 september 2019
Zaterdag 21 september toveren Ome Ad Serveert (o.a. Kip Festival) en Fijne Snuiters (o.a.Juicy Festival) het stadsstrand van Dok Amsterdam om tot een waar Silent Disco Valhalla.
Blijven Ademen! Vandaag komt de Clubhit 'Ademen' van Jebroer en Roy Dest uit. De track is geïnspireerd op lange feestnachten waar tot de vroege uurtjes wordt doorgegaan. De opzwepende track is nog voor release een internationaal succes. DJ Carnage draait de track, inclusief de Nederlandse verses van Jebroer, al door heel Amerika nadat Roy Dest hem het nummer had toegestuurd.
Op 05-10 -2019 gaat de derde Rave, Acid, Techno, Oldskool en het House Classics 89/00 spektakel "The Warehouse Rave III " plaatsvinden op een van de mooiste locaties van Nederland "de Suikerunie", in de stad Groningen.
Van woensdag 16 t/m zondag 20 oktober staat Amsterdam geheel in het teken van Amsterdam Dance Event. Binnen dit grootste clubfestival ter wereld slaagt Melkweg er elk jaar opnieuw om ruimte te bieden aan een kleurrijk palet van genres en disciplines. Tijdens ADE ontvangt Melkweg méér dan 100 acts en gaat 62 uur lang open met clubnachten, liveshows, films en conferenties voor avond- en nachtdieren in alle soorten en maten. Hieronder een kleine greep highlights en het volledige programma.
Mike Williams in Concert tijdens ADE
vrijdag 20 september 2019
Op 17 oktober vindt voor de tweede maal van Nederlandse Dj Mike Williams zijn eigen avond plaats tijdens ADE met dit keer: Mike Williams in Concert. Na het succes van zijn eerste solo avond vorige jaar in de Jimmy Woo host Mike Williams dit jaar zijn event in de Koepelkerk. De avond wordt voorafgegaan door een intieme pianosessie door Mike Williams, exclusief voor zijn grootste fans.
Celebrate the old school, believe the hype! Ga op zaterdag 7 december naar de gloednieuwe Age Of Love-editie. Dit eersteklas oldskool-evenement katapulteert je terug naar de zalige jaren '90 waarin we dansten alsof er geen morgen was. De 'place to be' voor deze XXL-editie is de prachtige thuisbasis van Age Of Love: Vooruit in Gent.
Ook Kris Kross Amsterdam, The Originals, Sjaak, STUK, Vinzzent, Jordy van Loon, Domien Verschuuren, Stevie Ann, Barend van Deelen, Dries Roelvink, Jebroer en De Kraaien op 'Het Feest Waarvan Je Morgen Niks Meer Weet - 15 jaar Coen en Sander'
Na onlangs het opzienbarende totaal van 1 miljard Spotify streams te hebben gehaald, heeft Sam Feldt nu een nieuwe mijlpaal te pakken met zijn huidige hit 'Post Malone' (feat. RANI). De plaat heeft inmiddels de magische grens van 100 miljoen Spotify streams behaald, waarmee het de grootste streaming hit ooit is voor de Nederlandse DJ/producer.
Bezoekers van Amsterdam Dance Event krijgen de mogelijkheid om een eigen feest onder de vlag van het wereldwijd toonaangevende platform voor elektronische muziekcultuur en innovatie te geven. De komende weken wordt op social media en andere kanalen gevraagd naar de ultieme ideeën voor een party, die aan de line up van ADE kan worden toegevoegd.
Afgelopen zaterdag vond de eerste editie van 'The Raindance Project' plaats in het Amsterdamse Vondelpark, Kenia en Tanzania. De drie gratis toegankelijke evenementen vroegen aandacht voor vergroening als oplossing voor klimaatverandering. Artiesten als De Jeugd van Tegenwoordig, Donnie, The Flexican, Naaz, Bokoesam, Joost van Bellen en Akwasi, maar ook comedians en wetenschappers droegen bij aan het succes van deze editie en het verspreiden van de boodschap.
HOGENT slaat de handen in elkaar met 4 toonaangevende Gentse clubs op donderdag 10 oktober. Het nieuwe project krijgt de naam 'Route 9000' en is gericht op studenten die de start van het nieuwe academiejaar willen vieren. Elke club – Millie Vanillie, Charlatan, AM Club en Club 69 – zal zich toeleggen op een specifiek muziekgenre, gaande van house tot techno, urban tot eclectic, R&B tot HipHop.
Zowel Lost Frequencies als Mokita hebben de dancemuziekscene in de afgelopen jaren veelvuldig op zijn kop gezet, en vandaag gooiden de Belgische hitmachine en de Amerikaanse multi-instrumentalist daar gezamenlijk nog een schepje bovenop.
Na succesvolle hostings in onder andere Radion, Paradigm en The Promised Land komt The Beginning weer naar Haarlem toe!
Timetable bekend voor Summerlake
donderdag 12 september 2019
Jullie kunnen vanaf nu lekker gaan puzzelen op onderstaande tijdtafel! We gaan lekker raven, sjansen, dansen, shinen, knuffelen en wordt het weer één groot paradijs tijdens Summerlake Festival 2019! Be there.
Achtste editie Valhalla Festival
donderdag 12 september 2019
Op zaterdag 21 december keert Valhalla Festival voor de achste keer terug naar de RAI in Amsterdam. Verwacht een groots decor met veel show, acrobatenacts en verschillende kermisattracties. Er kan gedanst worden bij verschillende stages op techno-, house-, urban- en disco muziek van de meest toonaangevende DJ's van dit moment.
Protocol Labelnight
woensdag 11 september 2019
Press Release ADE Full Line Up Announcement
Protocol Recordings Unveils Full Lineup for Their ADE 2019 Showcase, featuring Nicky Romero, Deniz Koyu, Thomas Gold, DallasK, Shapov, Matisse & Sadko, Raiden and More.
Q-dance, organisator van de populairste hardstyle-evenementen wereldwijd, heeft vandaag de line-up voor Qlimax 2019 – Symphony of Shadows bekendgemaakt. Het spektakel vindt wederom plaats in het Gelredome in Arnhem en de organisatie verwacht dat de kaarten ook dit jaar weer heel snel zijn uitverkocht.
Q-factory lanceert Factory of dance
woensdag 11 september 2019
Q-Factory lanceert de 'Factory Of Dance'! Van woensdag 16 tot en met zondag 20 oktober ontvangt Q de allergrootste EDM DJ's ter wereld. Dag en nacht ben je in Q-Factory op het juiste adres voor alles op het gebied van dance muziek en entertainment.
Een jaar geleden maakte de Tilburgse DJ De Manager de mixtape 'Hiphop You Don't Stop'; een verzameling waarbij hij zijn 50 favoriete hiphopclassics in exact 1 uur in elkaar mixte. Deze werd erg goed ontvangen en zorgde voor veel vraag naar een vervolg. Daarom presenteert hij nu; Het Hiphop Journaal!
Woensdag 16 oktober staat De Balie in Amsterdam in het teken van House of China, als onderdeel Amsterdam Dance Event (ADE). Deze tweede editie is substantieel groter dan bij de primeur in 2018, aangezien nu vijf prominente Chinese partners de handen ineen hebben geslagen. House of China en ADE hebben dat zojuist bekend gemaakt op een gezamenlijke persconferentie op de Nederlandse ambassade in Beijing.
Zaterdag 7 september volgde na vele maanden hard werk, de apotheose voor Radar. De compleet vernieuwde eventhal opende voor de eerste keer voor genodigden. Vanaf 22u. kon ook het brede publiek kennismaken met de nieuwe eventlocatie in Lokeren.
Op zondag 13 oktober vindt in Volkel het Heerlijk Hemelrijk Festival plaats. Onder meer Bizzey, BZB, Maan en de mannen van STUKTV hebben hun komst bevestigd. Uniek bij Heerlijk Hemelrijk is dat de kassa's voor bezoekers van alle leeftijden zijn geopend.
Armin van Buuren heeft vandaag de titel en volledige tracklist van zijn nieuwe artiestenalbum onthuld. 'Balance' is daarmee zijn zevende album tot op heden na '76', 'Shivers', 'Imagine', 'Mirage', 'Intense' en 'Embrace' en zal op 25 oktober worden uitgebracht door Armada Music.
Festival Breda Barst, dat dit jaar plaats vindt op zaterdag 14 en zondag 15 september, heeft toegankelijkheid en duurzaamheid al enkele jaren hoog op de agenda staan. Ook dit jaar zijn er weer nieuwe stappen gezet, vooral op het gebied van duurzaamheid.
Waterdance
donderdag 5 september 2019
Voel je je op maandag ook wel eens schuldig, nadat je op zondag toch nog een festivalletje had gepakt? Kom dan ook op 15 september naar Waterdance bij Noorderlicht, want jouw schuldgevoel verdwijnt als sneeuw voor de zon wetende dat jouw feestvreugde bijdraagt aan de realisatie van schoon drinkwater projecten in Oeganda.
De sensationele audiovisuele bewegende kunstinstallatie SKALAR van lichtkunstenaar Christopher Bauder en muzikant Kangding Ray zal in januari 2020 in Amsterdam te zien zijn. Deze grootschalige artistieke productie is een samenwerking tussen de Berlijnse ontwerp- en kunst studio WHITEvoid, Amsterdamse dance promotors Audio Obscura en Westergas, een van de belangrijkste culturele locaties van de stad.
Op zaterdag 14 september 2019 introduceert Justdiggit met The Raindance Project drie simultane en gratis toegankelijke evenementen, in Nederland, Kenia en Tanzania, om zo vergroening te positioneren als dé wereldwijde oplossing voor klimaatverandering. Muziek, dans, podiumkunsten, educatie, comedy en wetenschap komen samen op één podium.
Voor Amsterdam, door Amsterdam en dé plek waar Amsterdam samenkomt. 14 september bundelen TIKTAK, Vunzige Deuntjes, Encore, Fiesta Macumba, Kris Kross Amsterdam, Super Social, Over the Moon, KLEAR, Colorful en Geroezemoes hun krachten voor de perfecte zomerafsluiter. Wie komt er met ons shinen op de tweede editie van het Parels van de Stad festival?
Op vrijdag 6 september vindt in Duitsland de eerste editie van Innerforce plaats. Op dit nieuwe evenement staan namen als Noisekick, The Sickest Squad en Ophidian op de line-up. Het hardcore-feest heeft onderdak gevonden in de Xpost in Köln. Maar klopt dit allemaal wel?
It was twenty years ago today. Spinnin' Records startte officieel in september 1999, en viert nu 20 jaar aan hoogtepunten, uitgroeiend van klein, clubgericht label naar een internationaal opererend muziek- en mediabedrijf. Deze verjaardag werd onlangs afgetrapt met een serie exclusieve video's waarin uiteenlopende artiesten hun mooiste Spinnin' momenten delen, alsmede hun Spinnin' tracks in een speciale playlist.
FestyLand heeft onder meer BLØF, Kraantje Pappie, Tino Martin & Band, Maan, Rowwen Hèze, BZB, Snelle en Bizzey weten vast te leggen. Het festival vindt plaats op vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober in Volkel/Uden en wordt gezien als afsluiting van het outdoor festivalseizoen.
Slam! van start met dance 1000
maandag 2 september 2019
Zojuist is de SLAM! Dance 1000 van start gegaan; de lijst met de duizend beste dance tracks ooit gemaakt, vijf dagen lang in één voortreffelijke mix. Luisteraars konden de afgelopen weken hun stem uitbrengen en dat zorgt ook dit jaar weer voor een generatie overstijgende trip down memory lane.
Duizenden muziekliefhebbers kwamen vandaag bijeen om de zomer te vieren aan de Haarrijnse Plas. Een betere dag kon het festival zich niet wensen, met zomerse temperaturen, volop zon, een uitgebreide foodboulevard en Ibiza markt konden bezoekers zich echt even op vakantie wanen.
30 september 2019
Fuel pakt ook in 2020 groots uit met Masters of Trance
27 september 2019
Rookruimtes in horeca definitief verboden
Concertgangers opgelicht met nepmails Ticketswap
Programma Amsterdam Dance Event compleet
Claptone brengt zijn The Masquerade avond van Ibiza naar ADE!
25 september 2019
Kris Kross Amsterdam, The Darkraver e.v.a. naar Winter Park Festival
Berlijnse Club Watergate viert 10-jarig bestaan eigen label tijdens ADE Berlin Special in de Westerunie
Niet voor de gevoelige zielen, wel voor de beukers
24 september 2019
Spinnin' Sessions
23 september 2019
TIKTAK presenteert het grootste NYE Indoor Festival van Nederland
The Funky Cat organiseert deze zaterdag een Daytime Rave in Utrecht
Blasterjaxx in Chicago Social Club tijdens ADE: Maxximize Label Night
Ouwe stijl is botergeil
Paul Elstak deelt podium met nog meer muzikale vrienden bij 25-jarig jubileum 'Rainbow in the sky' op 14 december in Gelredome Arnhem
Pussy lounge viert 100e editie
20 september 2019
Le Guess Who? onthult volledige line-up
Fuifje neemt tijdens oud en nieuw korte heuvel over
Silent Disco On The Beach
Jebroer en Roy Dest hebben internationaal succes met 'Ademen'
The Beginning & Taped " The Warehouse Rave"
Melkweg ADE 2019 méér kleur dan ooit
Mike Williams in Concert tijdens ADE
Age of Love XXL op 7 december met Marco V, Ton TB en veel meer
19 september 2019
Maar liefst 12 nieuwe acts voor 'Het Feest Waarvan Je Morgen Niks Meer Weet - 15 jaar Coen en Sander'
18 september 2019
Sam Feldt haalt 100 miljoen Spotify streams met 'Post Malone'
Mogelijkheid voor uniek persoonlijk feest tijdens ADE
17 september 2019
Eerste editie 'The Raindance Project' in het Amsterdamse Vondelpark, Tanzania en Kenia overschrijdt alle verwachtingen
16 september 2019
HOGENT verenigt Gentse nachtleven met splinternieuw concept: Route 9000
13 september 2019
Lost Frequencies En Mokita lanceren nieuwe single Black & Blue
The Beginning spreidt zijn vleugels uit in Haarlem
12 september 2019
Timetable bekend voor Summerlake
Achtste editie Valhalla Festival
11 september 2019
Protocol Labelnight
Q-dance maakt line-up Qlimax 2019 bekend
Q-factory lanceert Factory of dance
10 september 2019
De Manager presenteert Het Hiphop Journaal
9 september 2019
House of China keert terug op Amsterdam Dance Event
Eventlocatie Radar opende dit weekend officieel de deuren en stelt trots agenda voor
Festival voor alle leeftijden op 13 oktober in Volkel
6 september 2019
Armin van Buuren onthult titel en tracklist van zevende artiestenalbum
5 september 2019
Breda Barst zet opnieuw stappen op het gebied van duurzaamheid
Waterdance
Sensationele Berlijnse licht- en kunstinstallatie SKALAR komt naar Amsterdam
NGO Justdiggit lanceert muziek- en dans manifestatie voor het klimaat, in Kenia, Tanzania en Nederland
4 september 2019
Parels van de Stad is bijna uitverkocht. Check de trailer video nu
3 september 2019
Artiesten trekken zich massaal terug van duits evenement.
Spinnin' Records viert 20e verjaardag
2 september 2019
FestyLand ontvangt onder anderen BLØF, Maan, Rowwen Hèze, Kraantje Pappie en Tino Martin
Slam! van start met dance 1000
Festival Strand zonnig en goed verlopen