Partyflock
 
Nieuws · augustus 2016
­ Nederland
Zoals een paar weken geleden aangekondigd, zal Trance Nation in het weekend van 23 en 24 september het zomerseizoen knallend afsluiten in Beachclub Vroeger te Bloemendaal. De organisatie heeft hiervoor een line-up van wereldformaat weten te strikken. Trance Nation en Beachclub Vroeger laten niks aan het toeval over om er voor te zorgen dat dit weekend niks minder dan legendarisch zal worden. Het enige wat jij moet doen, is zorgen dat je erbij bent!
Elf maal hoera, want Latin Lovers bestaat namelijk 11 (!) jaar!
Het meest vrouwvriendelijke concept van Nederland zal, zoals iedereen dit inmiddels weet en gewend is, dit natuurlijk kolossaal aanpakken en vieren met een gehele '11 Year Anniversary Tour' door Nederland.
De inleidende beschietingen in de bodemprocedure die Martin Garrix voert tegen zijn oude platenbaas en manager Eelko van Kooten startten maandag in de rechtbank Lelystad. De advocaten van Garrix namen Van Kooten een voorlopig getuigenverhoor af, waarbij een belangrijke rol was weggelegd voor Scooter Braun, artiestenmanager van Justin Bieber. Volgens de vader van Garrix heeft die gezegd dat het contract met Van Kooten niet marktconform was.
De Rebellenclub heeft een angstaanjagende keuze gemaakt! Vanaf dit jaar koppelt een van de gekste area's op Freshtival zich aan het bizarste weekend van het jaar en dus zal op zaterdag 29 oktober
Oliver Heldens solo in de HMH
woensdag 31 augustus 2016
3 December brengt het ongekende talent Oliver Heldens zijn eigen all nighter naar de Heineken Music Hall. Party all night long!
Het Amsterdam Dance Event host tijdens de aankomende editie de eerste globale hackathon voor de dance scene. In een speciale marathonsessie werkt een groep van honderd geselecteerde deelnemers aan slimme oplossingen voor vraagstukken rondom de thema's veiligheid, festivalbeleving, reisgedrag en festivallogistiek.
Voor alle muziekliefhebbers, vinylverzamelaars, Dj's en cd-fanaten vindt op zaterdag 17 september de eerste Amsterdamse Platen & CD Beurs van het nieuwe seizoen plaats. Vinylplaten zijn ongekend populair en alle muziekliefhebbers kijken weer uit naar deze editie waar gespecialiseerde standhouders uit heel Europa elpees, CD's, singles en maxisingles aanbieden naast allerlei muziekmemorabilia zoals vintage posters, T-shirts en muziek awards.
De Nederlandse evenementenbranche is met meer dan achthonderd festivals en 23 miljoen bezoeken per jaar een belangrijke sector voor de economie. Onderwerpen als duurzaamheid, innovatie en sociale verandering staan steeds vaker en hoger op de agenda. ADE en ID&T nemen het voortouw in deze ontwikkelingen. Voor het vierde jaar op rij brengen zij tijdens ADE Green de belangrijkste denkers en vernieuwers op deze vlakken bijeen. Woensdag 19 oktober is De Brakke Grond het toneel voor bezielende workshops en paneldiscussies over de groene en sociale toekomst van de evenementen- en muziekindustrie.
Met nog twee maanden te gaan is het programma helemaal rond en kunnen de ADE plannen worden gesmeed. Al sinds de opening van de WesterUnie is de industriële club een vaste speler tijdens ADE. Een hoop organisaties en labels verzorgden er de afgelopen jaren legendarische avonden. In lijn met het festival zelf groeit de WesterUnie ook dit jaar gestaag door. Nooit eerder waren alle drie de zalen (WesterUnie, WesterLiefde & het Transformatorhuis) van woensdag t/m zondag geopend.
Soixante Neuf · 14 Year anniversary
woensdag 24 augustus 2016
Wat begon met een huisfeestje aan de Amsterdamse grachten, is uitgegroeid tot een niet meer weg te denken urbanconcept in Nederland én het buitenland! In de maand september viert Soixante Neuf alweer haar '14 year anniversary'! De aftrap is op zaterdag 27 augustus in RED, Leeuwarden. Ze zullen deze avond met niemand minder dan I am Aisha vieren.
Consumenten betalen gemiddeld zo'n 10% aan extra kosten als ze een concert, musical of theatervoorstelling boeken. De Consumentenbond wil dat ticketverkopers alle niet-vermijdbare kosten in de ticketprijs opnemen.
De vierde indoor editie van We Are Electric vindt plaats op zaterdag 12 november in het Klokgebouw, Eindhoven. Vandaag worden de eerste namen bekendgemaakt; Chase & Status DJ Set & Rage, Dave Clarke, Pendulum DJ Set & Verse, Feed Me, Michael Mayer & Patrice Bäumel, ROD, TroyBoi, Weval, Carlos Valdes, Reza Athar, San Holo en William Djoko.
Straf_werk lanceert twee ADE avonden
dinsdag 23 augustus 2016
Vandaag maakt STRAF_WERK haar ADE-line-up bekend. Voor het eerst zullen er niet één, maar twee eigen avonden op het programma staan. Op 21 en 22 oktober zal De Kromhouthal worden omgedoopt tot ADE thuisbasis van STRAF_WERK. Het veelbesproken label van Hot Since 82; Knee Deep In Sound wordt speciaal naar Amsterdam gehaald.
Quest4Trance · Fall Edition 2016
dinsdag 23 augustus 2016
Ook al weten we zeker dat de echte trance-fans voor een goed feestje de halve wereld over zouden gaan, toch komt Quest4Trance in de herfst wat dichter naar de liefhebbers in het zuiden van ons land toe. Gelegen nabij de Duitse, Franse en Belgische grens, trapt Q4T op zaterdag 15 oktober in de ECI Cultuurfabriek in Roermond de speciale Fall Edition af!
De timetable van Eindhovens leukste festivalafsluiter is rond. The Partysquad en ChildsPlay zullen het festivalseizoen afsluiten in Eindhoven. Het festival vindt plaats op zaterdag 17 september op Strandbad De IJzeren Man in Eindhoven en kent in totaal 17 acts. Bekende artiesten zijn onder meer La Fuente, Dyna, Vato Gonzalez en Lady Bee.
Hardwell brengt vandaag zijn nieuwe single 'No Holding Back', een collab met zanger Craig David, uit. De twee internationale artiesten ontmoetten elkaar vorig jaar op Ibiza. Enkele maanden later doken Hardwell en Craig David samen de studio in. Het resulteerde in de track 'No Holding Back' die op het nog te verschijnen album van Craig David staat. Tijdens Hardwell's set op Ultra Miami (maart 2016) trad de Britse zanger op als surprise act en werd de track voor het eerste live gepresenteerd aan het publiek.
Met nog twee maanden te gaan voordat Amsterdam geel en zwart kleurt voor het Amsterdam Dance Event, maakt De Marktkantine haar volledige ADE programma bekend. Een diversiteit aan artiesten passeert de revue met onder andere Pan-Pot, DJ Harvey, Surgeon & Lady Starlight, Mano le Tough en John Talabot. Met in de vooravond op zaterdag een niet te missen ADE special: P:anorig.
Elf keer de handen omhoog, de toeters laten blazen en de bellen laten rinkelen, want Latin Lovers bestaat namelijk alweer elf jaar! Het meest vrouwvriendelijke concept van Nederland zal, zoals iedereen dit al wel weet, deze mijlpaal in de dance scene uiteraard op de meest grote manier vieren met een ware '11 Year Anniversary Tour' door heel Nederland. De eerste stop is duidelijk: zaterdag 24 september in Club Vie te Rotterdam waar de kick-off zal plaatsvinden van de landelijke tournee!
Zondag komt Mano le Tough naar Beachclub Woodstock 69 voor een tropische beach special van de Amsterdamse organisatie Horizon. Het is traditie dat Mano le Tough jaarlijks het strand van Bloemendaal bezoekt, wat telkens weer leidt tot een waar hoogtepunt.
Wie ooit op Crazyland is geweest weet als geen ander dat de grote achterzaal bomvol staat en er niemand meer bij kan. Lekker stampen en uit je dak gaan tot de late uurtjes in de Hemkade. Wie heeft dat nou niet ooit gedaan? Dit jaar heeft de organisatie buiten hun eigen Crazyland sound ook heel veel hardere stijlen area's op Pleasure Island.
Tiësto best betaalde Nederlandse dj
woensdag 17 augustus 2016
Tiësto is de bestbetaalde Nederlandse dj met een jaarinkomen van zo'n 38 miljoen dollar (34 miljoen euro). Calvin Harris blijft de bestbetaalde dj wereldwijd, met een inkomen van 63 miljoen dollar (56 miljoen euro) over de afgelopen twaalf maanden.
Ground Zero maakt timetable bekend
dinsdag 16 augustus 2016
Duister, puur en hard! Op zaterdag 27 augustus ga je weer rammen, beuken en rossen op Ground Zero festival 2016! Ben jij klaar voor een heftige nacht in de bossen van Bussloo? De timetable is nu bekend!
ADE programma Sugarfactory compleet
dinsdag 16 augustus 2016
Sugar Factory maakt het programma van Amsterdam Dance Event 2016 compleet met een grote lijst nieuwe bevestigingen waaronder Pablo Nouvelle, Suuns, Blanck Mass, Carl Craig & Friends, Little Louie Vega, Jazzy Jeff, Cassy, Ellen Allien, Kenny Dope en meer. Van woensdag 19 oktober tot en met zondag 23 oktober staat de zaal met maar liefst twaalf producties in de avond, nacht en ochtend, helemaal in het teken van het internationale dancefestival.
Internationaal DJ, producer en Desolat labelbaas Loco Dice zet zijn bekendheid in om een campagne te ondersteunen dat het Kliptown Youth Center in voormalige zwarte township Soweto in Zuid-Afrika helpt. Het jongerencentrum werd opgericht in 1987 door de toen zestienjarige Bob Nameng en heeft in de afgelopen drie decennia dienst gedaan als een plaats van hoop, liefde en inspiratie voor talloze jongeren met vaak een moeilijke achtergrond. De organisatie heeft geld nodig om te kunnen blijven bestaan.
b2s presents Euphoria
dinsdag 16 augustus 2016
Traditiegetrouw presenteert b2s voor het najaar de lekkerste euforische avond met het beste van de hedendaagse hardstyle met een nieuwe editie van Euphoria! Op zaterdag 5 november staat de 013 in Tilburg weer volledig in het teken van de meest euforische hardstyle sounds. Zoals je mag verwachten heeft b2s op deze avond een mix van gevestigde namen en talenten uitgenodigd. Vergezeld door mooie shows, zullen zij het publiek opzwepen met frisse, euforische melodieën en je meenemen naar de sounds van toen en nu.
Wil je bij Pleasure Island zijn op 10 september? Dan is het nu tijd om je kaarten te gaan inslaan. Het festival is er al over drie weken en de kaarten gaan nu in een recordtempo. De early bird VIP is nu helemaal uitverkocht en de early bird van €30 is bijna helemaal op. Nog maar 200 early bird kaarten te gaan! Daarna wordt het de normale prijs van €35. Dit jaar gaan de kaarten van Pleasure island festival als zoete broodjes over de toonbank, vorig jaar was het festival van te voren uitverkocht en dit keer gaan de kaarten nog harder. Koop jouw kaartje vandaag nog!
Determination maakt line-up bekend
dinsdag 16 augustus 2016
De Utrechtse hardstyle-organisatie D-Sense Events maakt de line-up bekend voor het nieuwe hardstyle-concept Determination - The Wave Of Destruction, wat op 17 september in The Dome in Arnhem plaatsvindt. De eerste editie staat in het teken van gevestigde raw hardstyle namen in combinatie met opkomende talenten.
Het Nederlandse DJ duo Lucas & Steve, bekend van de zomerhit 'Summer on You', heeft afgelopen weekend het Holland Heineken House op zijn kop gezet. De jongens hadden de eer om de gouden medaille winnaars te huldigen. Ze trakteerden de winnaars en het publiek op een zomerse overwinning set, waarbij het dak er bijna letterlijk af ging. Na dit optreden heeft het duo hun reis in Brazilië vervolgd en stonden ze te draaien voor tienduizenden mensen op een van de grootste festivals ter wereld: Federal Music Festival in Brasilia.
Hardhouse Raver is een ode aan de hardhouse scene. In de documentaire komen artiesten aan het woord die eind jaren '80 een nieuwe hardere sound in de opkomende house scene produceerden. Dit deden ze op de ouderwetse manier, wat tegenwoordig niet meer voor te stellen is, zonder laptops, plug-ins en internet, maar met veel liefde en passie voor het genre.
Releases & Aankondigingen
vrijdag 12 augustus 2016
Je checkt hier de nieuwe video van Martin Garrix, Showtek, Technoboy & Tuneboy releasen nu officieel 'Mellow', The Partysquad viert terugkeer bij Spinnin' Records met nieuwe single 'Pum Pum' en Nicolas Haelg remixt Gareth Emery's 'Make it happen'.
The Partysquad bestaat 10 jaar en viert dit jubileum met een eigen feest in de Melkweg op 23 september. Het belooft een memorabele show van het DJ-duo te worden waarin alle hits voorbij zullen komen en er gastoptredens zijn van onder andere Ali B, Jayh, Dio en SBMG. De kaartverkoop gaat zaterdag 13 augustus om 10:00 uur van start via www.10jaarthepartysquad.nl?utm_source=2xpr&utm_medium=partyflock&utm_content=news_teaser%3A31450. en Ticketmaster.
SFX is van plan de herstructurering eind september af te ronden om zo uit het proces van faillissement te kunnen stappen. Ze voorspelt nu dat er in 2017 winst gemaakt zal worden.
Op vrijdag 4 en zaterdag 5 november strijkt een nieuw festival neer in Central District te Rotterdam. Op steenworp afstand van Rotterdam Centraal brengt MTV Nederland presents REC. in acht zalen een internationale programmering met Santigold, SBTRKT (DJset), Skepta, Rhye, Mount Kimbie, Stormzy en Mayer Hawthorne. De stad Rotterdam is meer dan alleen het decor van dit festival: REC. wil een festivaldorp bouwen dat ongekend is voor Nederlandse binnensteden.
The Qontinent · All You Need To Know
woensdag 10 augustus 2016
Lees hier alles wat je moet weten over The Qontinent voor een onvergetelijk, bomvol, weekendje knallen in België....
Pleinvrees maakt ADE programma bekend
woensdag 10 augustus 2016
Tijdens ADE worden de WesterUnie, WesterLiefde en Transformatorhuis van donderdag 20 oktober tot en met zaterdag 22 oktober compleet overgenomen door Pleinvrees met drie speciale edities. De handen worden ineen geslagen met toonaangevende labels: Hungry Music, Suol, Andhim's Superfriends, Katermukke en Sisyphos.
De autoriteiten in Spanje zijn begonnen met controles van boten vol feestvierders rond de Balearen-eilanden, waaronder Ibiza, Mallorca en Menorca. De boten worden onder meer gecontroleerd op drugsbezit en de naleving van veiligheidsmaatregelen, meldt de Guardia Civil, een extra bevoegde politiedienst vergelijkbaar met de Koninklijke Marechaussee in Nederland. Ook moeten kapitein en bemanning met een blaastest gecontroleerd op alcoholconsumptie en worden geluidsmetingen uitgevoerd. Bij overtreding van de regels volgt een boete.
Cedric Gervais is alweer de zesde headliner van Armada Musics unieke livestream-event: 'Armada Invites'. De Franse dj, producer, labeleigenaar (Delecta Records) en Grammy-winnaar brengt zijn herkenbare sound en energieke liveset naar Armada Musics eigen Club! op woensdag 17 augustus. De gehele set van Cedric Gervais wordt live uitgezonden op Armada Musics Facebook-pagina en Armada Musics YouTube-kanaal.
Geen week zonder SFX faillissementsnieuws! Nu blijkt het Viagogo te zijn dat haar ontevredenheid uit over de samenwerking.
Hier is het allemaal begonnen. Acht jaar geleden vond de allereerste Quest4Trance plaats bij Elements Beach in 's Gravenzande – en dat gaan ze aanstaande zaterdag, 13 augustus, flink vieren! Met je voeten in het zand, handen in de lucht en namen als Signum, Misja Helsloot, RAM, Adam Ellis, Cold Blue en Dan Stone op de dubbeldikke line-up, belooft Quest4Trance – The Beach Edition 2016 weer één van de hoogtepunten van de zomer te worden!
De Utrechtse hardstyle organisatie D-Sense Events en The Dome gaan een samenwerking aan. Deze samenwerking zal starten met het hardstyle-concept Determination op 17 september 2016 in The Dome, Arnhem.
Vorige maand onstond ophef rondom DVBBS omdat zij werden gearresteerd vanwege drugsbezit en er was ook nog iets met bewusteloze meisjes in hun kleedruimte. Het lijkt erop dat de advocaten die deze dames bijstaan vragen om een schadevergoeding van 100 miljoen Hongaarse forint (ongeveer €320.000)
Augustus is een goede maand voor Netflixabonnees die ook verzot zijn op EDM. De docu over Steve Aoki komt uit en daarnaast ook de speciaal voor Netflix gemaakte film XOXO zal te bekijken zijn via de streamingdienst.
Het enige buiten festival dat gedurende de ADE week buiten plaatsvindt is weer terug in 2016 en belooft de lat opnieuw hoger te leggen. Gedurende twaalf uur, op 22 oktober, verbindt Dockyard Nederlands industrieeel erfgoed met hedendaagse clubbing tijdens ADE, dit alles op de verlaten scheepswerf van de DNSM Werf.
Laatste info Crazy Sexy Cool Festival
donderdag 4 augustus 2016
Crazy Sexy Cool 'Magical Fairy Tale Festival' vindt plaats in het Zuiderpark te Rotterdam. Het festival van het jaar knalt op 6 augustus met Dyna, Gers Pardoel, Ronnie Flex, Gregor Salto, SFB, Jayh Jawson, Billy the Kit, F1rstman, Leroy Styles, Ravitez and many many more! Ben jij helemaal voorbereid? Hier vind je alle informatie om helemaal startklaar te zijn!
Extrema Noir verhuist naar Hasselt
woensdag 3 augustus 2016
Extrema Noir, het indoor event van de makers van Extrema Outdoor Belgium, vind dit jaar plaats op zaterdag 3 december. Na een eerste editie in 2015 in Antwerpen verhuist het indoor festival nu naar de Trixxo Arena in Hasselt.
Jaren geleden werd Pasquale Rotella in verband gebracht met omkoping. Er werd beweerd dat toen Insomniac EDC organiseerde in het LA Memorial Coliseum onder anderen Rotella de eventmanager van het gebouw, Todd DeStefano, betaalde om er evenementen te organiseren. Dit werd ontdekt toen er een diepgaand onderzoek naar de organisator werd gedaan na de dood van een vijftienjarig meisje dat EDC bezocht. Als gevolg van de gebeurtenissen en uitkomst van het onderzoek moet Pasquale Rotella voor een jury getuigen en staat hij terecht.
Fervente festivalgangers kennen het wel: muntjes die kwijtraken of eenmaal thuis onverhoeds uit een broekzak komen rollen, zonde. Diezelfde munten zijn ook niet ideaal voor veel festivalorganisatoren, het monitoren van de omzet tijdens festivals is nagenoeg onmogelijk. Moderne betaalmiddelen bieden uitkomst.
Releases & Aankondigingen
dinsdag 2 augustus 2016
Joey Dale & Ryos werken met Tony Rodini samen, Jorn van Deynhoven komt met nieuwe single en nieuwe remix, Blasterjaxx & DBSTF werken samen aan de track 'Hit Me', Rapper Poke presenteert zijn eerste EP en Nicole Moudaber presenteert 'BREED'.
Twee natuurorganisaties slepen de organisator van een groot dance-evenement bij Enschede voor de rechter omdat de dreunende beats een aanslag vormen op het leefklimaat van een aantal zeldzame dieren, waaronder de vale vleermuis. Het gaat om de eerste editie van het AIRFORCE Festival, dat komend weekend wordt gehouden op het terrein van de vroegere Vliegbasis Twenthe. Aangezien er intussen al zo'n 10.000 kaarten zijn verkocht, dreigt voor de organisatie een financiële dreun.
Releases & Aankondigingen
maandag 1 augustus 2016
Alex M.O.R.P.H. brengt de eerste single van zijn aankomende album uit en Monn brengt zijn überhaupt eerste single uit. Omnia brengt met 'Mystique' met een onvervalste trance-track, van Miss Kittin luister je 'Maneki Neko' en tot slot: Skrillex & Valentino Khan delen hun 'Slam Dunk'.
31 augustus 2016
Trance Nation · Closing weekender · Lineup per dag
Latin Lovers viert 11 jarig bestaan ook in Limburg
Rechtszaak Spinnin' versus Martin Garrix van start
Dracula's, vampiers, zombie's en sexy duivelinnen opgelet
Oliver Heldens solo in de HMH
26 augustus 2016
DGTL, ADE en Young Creators slaan de handen ineen voor de eerste ADE Hackathon
17 September weer vinyl en muziekbeurs RAI Amsterdam
25 augustus 2016
Grote sprongen in verduurzaming festivalindustrie een feit
24 augustus 2016
WesterUnie programmeert ITWT, Pleinvrees, Katermukke, Sisyphos en Elrow tijdens ADE
Soixante Neuf · 14 Year anniversary
Consumentenbond: servicekosten bij evenemententickets rijzen pan uit
Eerste 12 namen voor We Are Electric Klokgebouw
23 augustus 2016
Straf_werk lanceert twee ADE avonden
Quest4Trance · Fall Edition 2016
22 augustus 2016
Timetable Dance Nature Festival bekend
19 augustus 2016
Craig David te horen op nieuwe Hardwell single 'No Holding Back'
De Marktkantine maakt ADE programma bekend
18 augustus 2016
Latin Lovers trapt elfjarig bestaanstour af in Club Vie
Deze zondag Mano le Tough op 't strand bij Woodstock 69
17 augustus 2016
Veel te beleven in de hardere stijlen area's op Pleasure Island festival
Tiësto best betaalde Nederlandse dj
16 augustus 2016
Ground Zero maakt timetable bekend
ADE programma Sugarfactory compleet
Loco Dice steunt goede doel en zamelt geld in voor jeugdcentrum Soweto
b2s presents Euphoria
Pleasure Island: laatste 200 early bird kaarten te koop, VIP early bird uitverkocht
Determination maakt line-up bekend
15 augustus 2016
Lucas & Steve huldigen medaillewinnaars in Rio
13 augustus 2016
Crowdfundingsactie voor documentaire over UK Hardhouse
12 augustus 2016
Releases & Aankondigingen
The Partysquad viert tienjarig jubileum in de Melkweg
SFX verwacht vanaf 2017 winst te gaan maken
11 augustus 2016
MTV komt met nieuw tweedaags stadsfestival in Rotterdam
10 augustus 2016
The Qontinent · All You Need To Know
Pleinvrees maakt ADE programma bekend
Spaanse politie treedt op tegen 'booze cruises' rond Ibiza en Mallorca
9 augustus 2016
Cedric Gervais host livestream-event Armada Music tijdens zesde editie van 'Armada Invites'
8 augustus 2016
Viagogo dreigt met rechtszaak tegen SFX
Quest4Trance zaterdag naar het strand
7 augustus 2016
D-Sense Events en The Dome slaan handen ineen voor Determination
5 augustus 2016
Komkommertijd: 'DVBBS zal schikking treffen met meisjes na incident Balaton Sound'
Trailer Netflix-film over EDM gereleased
Overdag feesten tijdens ADE in verwarmde tenten
4 augustus 2016
Laatste info Crazy Sexy Cool Festival
3 augustus 2016
Extrema Noir verhuist naar Hasselt
EDC organisator Pasquale Rotella voor rechter wegens vermeende omkoping
Brabantse start-up Invista: binnen drie jaar alle betalingen op festivals via mobiele telefoon
2 augustus 2016
Releases & Aankondigingen
Rechtszaak: zeldzame vleermuis weggejaagd door AIRFORCE Festival
1 augustus 2016
Releases & Aankondigingen