Partyflock
 
Nieuws · juli 2016
­ Nederland
Op zaterdag 17 september kun je jouw 'pre-najaarsdip' alvast te lijf gaan in The BOX. In deze laatste week van de zomer vindt hier een nieuwe editie van Obsessionz plaats; het beste middel om dat sexy zomergevoel nog even vast te houden.
Partyflock gaat maandelijks op zoek naar de leukste feesten met een speciale dresscode. Dit gebeurt in samenwerking met Dresscode.nl. Ook in de zomermaand augustus komen er weer een hoop feesten aan die veel spektakel beloven. Het wordt een lekkere maand met verhitte feesten dus wij adviseren je om je luchtige kleding alvast uit de kast te trekken!
De hardere stijlen van de dancemuziek zijn mateloos populair en ook wereldwijd geniet het hardere werk steeds meer aanzien. Na de volledig uitverkochte zesde editie van Hard Dance Event in de Melkweg werd duidelijk dat een upgrade nodig was. Om tegemoet te komen aan alle vraag, zal HDE verhuizen naar een grotere locatie. Op 20 oktober 2016 vindt de zevende editie plaats in de Tolhuistuin. Hier kunnen meer bezoekers de panels en masterclasses bijwonen en de locatie is ook nog eens gemakkelijker te bereiken.
Op 29 oktober 2016 staat de Jaarbeurs in Utrecht volledig in het teken van de hardere stijlen tijdens Unlocked indoor festival. Meer dan 50 artiesten verdeeld over de 5 area's; hardstyle, hardcore, uptempo, raw hardstyle en freestyle, laten je alleen maar het allerbeste van de hardere stijlen horen. Om klokslag drie uur luiden 5 unieke showcase acts de wintertijd samen met jou in. Wie dit zijn, lees je hieronder.
MTV maakte vandaag alle nominaties bekend voor de MTV Video Music Awards. Afrojack is met de video van 'SummerThing!' genomineerd in de categorie Best Electronic Video.
Beyoncé is de grootste kanshebber met elf nominaties.
Aanstaande zaterdag organiseert Lose Your Mind op de NDSM-Werf in Amsterdam voor 17.500 mensen C.R.A.F.T. festival. C.R.A.F.T. staat voor 'Can't Remember A Fucking Thing'. Alle bezoekers zullen zich dus niets herinneren en speciaal daarvoor is er een robot ontwikkelt die wel antwoord heeft op al hun vragen.
De muziek op festivals en muziekevenementen staat vaak zo hard aan dat een derde van de bezoekers het niet tot het einde volhoudt. Dat meldt de Nationale Hoorstichting dinsdag op basis van eigen onderzoek onder ruim duizend jongeren.
'I'll Sleep When I'm Dead', geregisseerd door Justin Krook, is een hartversnellende maar ook hartverscheurende documentaire over één van de meest vooraanstaande DJ's van vandaag de dag: Steve Aoki.
'Gimme likkle one dróóóóp!' Brengt dit al een glimlach op je gezicht? Zet dinsdag 9 augustus dan met dikke letters in je agenda want Tarrus Riley is in town! Hoelahoep brengt de Jamaicaanse reggaester naar Rotterdam, samen met zijn Blak Soil band en niemand minder dan saxofonist Dean Fraser en zangers Alaine komt hij je een onvergetelijke avond bezorgen.
De meeste bezoekers van Tomorrowland zijn nog niet uitgeslapen, een groot deel zelfs nog niet eens thuis, maar we kunnen nú al (na)genieten van de editie die afgelopen weekend plaatsvond in Boom.
Electronic Family, een van de grotere trancefestivals van Europa, breidt uit. Het evenement duurt vanaf volgend jaar niet één dag maar een heel weekend en verplaatst van Amsterdam naar Den Bosch.
DGTL kondigt ADE programma aan
vrijdag 22 juli 2016
DGTL heeft zijn indrukwekkende ADE programma voor 2016 bekendgemaakt. Tijdens drie opeenvolgende nachten biedt DGTL met toonaangevende hosts Mosaic, Paradise en Kompakt een speciaal programma. Verwacht de grootste artiesten uit de stal van de partners. In totaal zullen meer dan 30 artiesten optreden in de vertrouwde indoor thuisbasis van DGTL: de Scheepsbouwloods op de NDSM-Docklands.
In april werd Beatport door SFX in de etalage gezet, in juli werd aangekondigd dat de muziekwinkel niet meer in de verkoop stond. Onduidelijk was echter wat SFX dan wel van plan was met de veelbesproken dochteronderneming. Inmiddels weten we meer.
Arjen Lubach heeft in het diepste geheim achter de draaitafels gestaan. De presentator is een van de twee leden van The Galaxy, werd donderdag onthuld in een video van het duo.
De jongens van Volt Events hebben de smaak goed te pakken en halen weer een groot drum&bass label naar Terneuzen. Met verschillende internationale DJ's, maar zoals altijd ook lokale talenten. Helaas zijn de artiesten nog geheim, maar deze worden binnenkort bekend gemaakt!
Bloomingdale XXL Grand Closing
donderdag 21 juli 2016
Aan alles komt een einde. En helaas ook aan de zomer van 2016. Een zomer (almost) vol met zon, mooie en nieuwe herinneringen en natuurlijk het vijftienjarig bestaan van Bloomingdale Beach! Maar niet getreurd, want op 25 september gaan nog één keer (en voor de laatste keer) de deuren om 17.00 open voor de seizoensafsluiter van het jaar: Bloomingdale XXL Grand Closing 2016!
A flight to Temptation
woensdag 20 juli 2016
Temptation Airlines neemt je mee naar een geweldig en waanzinnig feest op een unieke locatie, namelijk Hangar Wings op Rotterdam Airport. Een heerlijk feest waar je jezelf waant tussen de piloten, stewardessen en toeristen met bestemming Temptation!
Vroeger was alles beter, stap daarom in de muzikale tijdmachine voor de 'trip down memorylane' vanaf de Hollandse costa bij Bloemendaal aan Zee. Omcirkel zaterdag 17 september met een dikke marker in je agenda en blok deze datum voor de Beachbop reünie.
2016 Lijkt echt het jaar van de (eerlijkheid over) psychische aandoeningen onder artiesten te worden. Het sterrendom en wereldwijd draaien eisten eerder al zijn tol voor onder meer Nicky Romero en Blasterjaxx. Ben Pearce heeft gisteren op Facebook aangekondigd al zijn optredens die voor de rest van 2016 gepland stonden te cancelen. Nu lijkt zijn geestelijke toestand geen gevolg van zijn gekozen beroep, maar het reizen, de jetlags en de plicht er te staan voor duizenden fans zal ongetwijfeld geen positieve bijdrage leveren aan de Depressie waar de dj naar eigen zeggen al langere tijd tegen vecht.
Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, MUST in het Kurhaus is het mooiste feest van het land. Op zaterdag 24 september luidt MUST de zomer uit in het monumentale badhuis aan de Scheveningse promenade. Dresscode: as you are en dan de allermooiste versie. Als de laatste muziekklanken wegsterven uit de Kurzaal, laat je je meevoeren naar dromenland in het hotel. Om vervolgens te ontwaken met het geruis van de zee op de achtergrond.
In 2015 nam het aantal festivals met 4,5% toe naar 837 festivals. Parallel aan de festivalgroei, nam ook het bezoekaantal toe met bijna 3%. In 2015 bezocht een record aantal mensen de Nederlandse festivals (ruim 23 miljoen bezoeken). Bovenstaande feiten zijn afkomstig uit de branchecijfers kunst- en cultuurfestivals over 2015 die onderzoeksbureau Glossary Link Respons deze week heeft opgesteld voor de Vereniging van EvenementenMakers (VVEM) en Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF).
Op zaterdag 23 juli geen house of exposities, maar een keiharde gabber-revival in BAR met als headliner Rotterdam Terror Corps. Met 'HARD' geven Roodkapje en BAR een nieuwe impuls aan de hardcore scene in Rotterdam én Nederland. De muziekstroming die in Rotterdam is ontstaan en wereldwijd bekendheid heeft verworven, is vanavond dus terug op de thuisbasis.
De line-up van Eindhovens leukste festivalafsluiter is rond. Met artiesten als The Partysquad, Dyna en Vato Gonzalez is het echte partygevoel gegarandeerd. En omdat niet alleen Dance en House, maar ook Eclectic en Urban geprogrammeerd staan, is er voldoende variatie en keus. Het festival vindt plaats op zaterdag 17 september op Strandbad De IJzeren Man in Eindhoven.
Zaterdag 27 augustus, van 15:00 tot 01:00 uur, strijkt Sneakerz in de Stad weer neer op het Stadhuisplein in Eindhoven! Na een meesterlijke editie in 2015, is het eind augustus de Hoogste Tijd om een gezonde hoeveelheid energie naar hartje Eindhoven te halen om de stad compleet op zijn kop te zetten. Jay Hardway, Paul Elstak en Moksi zijn slechts een kleine greep uit het volledige programma en zorgen samen met 7 andere DJ's en acts voor een vette 2016 editie. De line-up is bekend, het zonnetje is gereserveerd… Sneakerz in de Stad is aan!
Als je ooit bij een groot evenement bent geweest, weet je hoe verschrikkelijk mobiel bereik kan zijn. Het Amerikaanse bedrijf AT&T denkt dat het misschien een oplossing heeft.
Op zaterdag 26 november vindt de vierde editie van Aus Berlin Festival plaats. Speciaal voor deze editie wordt de Koepelhal van de Tilburgse Spoorzone 013 omgetoverd naar Spreepark, het verlaten attractiepark in Berlijn. Van 15:00u tot 01:00u dansen liefhebbers op de beste elektronische muziek van Dj's uit Berlijn. Dinsdagavond 12 juli 20:00u start de ticketverkoop van Aus Berlin Festival.
Hardwell lanceert vandaag als eerste artiest in de internationale muziekscene een chatbot voor Facebook Messenger. Met de lancering wil de Nederlandse top-DJ en meervoudig awardwinnaar de interactie met zijn fans op innovatieve wijze naar een hoger en persoonlijker niveau brengen. Via Messenger heeft Hardwell een potentieel bereik van 900 miljoen gebruikers.
Berlijn krijgt een nieuwe culturele activiteit: een museum dat volledig in het teken staat van techno. Het museum zal gevestigd zijn in het pand van de bekende Tresor Club.
Releases & Aankondigingen
dinsdag 12 juli 2016
Jonas Blue behaalt nr 1 positie in de UK iTunes lijst met 'Perfect Strangers', W&W, Hardwell en Grammy winnaar Lil Jon maken samen 'Live The Night', Josh Butler brengt track uit met Kerri Anne en er is ook een nieuwe van Brooks.
Traditiegetrouw vind dit festival plaats tijdens Roze Maandag in Tilburg. Roze Maandag is het grootste gay evenement in Nederland waar jaarlijks zo'n 300.000 feestgangers op af komen. Overal in Tilburg zijn deze dag gratis evenementen georganiseerd en ook een feest van Draaimolen mag dus niet ontbreken. Holy Pink onderscheidt zich van de andere evenementen door zich puur te richten op kwalitatieve house en techno. Wederom zal de prachtige Muzentuin zich lenen als decor, hier kunnen ruim 4.000 man zich opmaken voor een geweldig festival met een dikke line-up.
Controverse rond het Canadese duo DVBBS wegens gebeurtenissen afgelopen zaterdagavond na hun set op de Hongaarse Balaton Sound festival. Twee meisjes werden Backstage uitgenodigd om met de groep te chillen na hun set. Later die avond werden ze bewusteloos gevonden. De moeder van één van de meisjes heeft zeer snel de politie ingelicht en hoewel DVBBS al op weg naar het vliegveld waren, kon de politie hen (en twee andere mannen) nog meenemen op verdenking van drugsbezit.
Balkenhaven wordt een steeds populairder terrein. Juist met het tegenvallende weer van de afgelopen tijd kiezen mensen voor zeker. Heb je slecht weer dan kun je altijd naar binnen. Ook het mooie gedeelte aan het water geeft een extra dimensie. En Pleasure Island festival is met stip het meest veelzijdige feest wat op dit festivalterrein gehouden wordt
We weten inmiddels allemaal dat SFX ten prooi is gevallen aan nogal enorme (financiële) beslommeringen. Nog immer is er geen definitief reddingsplan gepresenteerd. In de wandelgangen wordt nu gefluisterd dat Q-dance oprichter Wouter Tavecchio een belangrijke rol zal spelen in de hervorming van het bedrijf.
Zaterdag 30 juli staat de nieuwe editie van TranceBeatsch in Beachclub Fuel gepland. Een intiemer feestje uit de stal van PT Events met een aantrekkelijke, internationale line-up! De vorige editie in Bloemendaal was weer erg gezellig en met mooi weer is het natuurlijk altijd goed vertoeven aan het strand. De weersvoorspellingen voor zaterdag zijn positief; 21graden, weercijfer 7 en droog dus: wie doet je wat!
Het grootste dorpsfeest van het land staat weer voor de deur! Stampgasten en Dorpsgekken krijgen al dorst bij de gedachte… dit gaat een festijn van jewelste worden!

Op zaterdag 1 oktober is X-Qlusive Holland XXL daar waar het feestgedruis losbarst. Tot in de kleine uurtjes dendert de Polonaise Hollandaise door alle hoeken van de Ziggo Dome te Amsterdam. Dat wordt massaal inhaken en ongeremd sfeer maken, zoals het een ware Hollander betaamt.
Releases & Aankondigingen
vrijdag 8 juli 2016
Dimension brengt zijn eerst mix compilatie uit via Flashover Recordings, Licious brengt het langverwachte 'Calling' uit op Shomi Records, Digital Punk en Radical Redemption werkten samen aan 'Protest of Indignation' en de Canadees Conro remixed 'Hey' van Afrojack en Fais.
THC is het dat vooral tripperig is. Dit kun je aan den lijve ondervinden op 9 juli tijdens The Hard Core – Reincarnated. In Club 8, Amsterdam laat Enjoy Events jullie de oude vetste en hardste Thunderdome tijden herleven. De organisatie heeft maar liefst acht artiesten uit binnen- en buitenland gehaald om hun gabbertracks door je lichaam heen te laten beuken. Als klap op de vuurpijl geven Kaycie en Faniac je hun wel bekende Ouwe stijl sound. Kom je ook mee stuiteren?!
Wil jij wel graag uitgaan, dansen en drinken, maar heb je geen zin, tijd of energie om te wachten tot het donker is? Of je halve zaterdag in bed te liggen? Dan is Thirsty Friday perfect voor jou!
Amsterdam Dance Event (ADE) presenteert in samenwerking met Melkweg, Paradiso en Sugar Factory een tweedaags showcasefestival waar bezoekers en professionals de spannendste nieuwe elektronische live-acts kunnen ontdekken. De eerste editie van ADE Live vindt plaats op donderdag 20 en vrijdag 21 oktober met o.a. RÜFÜS, Suuns, Jessy Lanza en CUT_.
Audio Obscura outdoor
donderdag 7 juli 2016
Audio Obscura, bekend van samenwerkingen met vooraanstaande labels als Ellum en Life and Death tijdens ADE en de one-off shows met Sven Väth, Maceo Plex and Joris Voorn op iconische plekken als Het Koninklijk Concertgebouw en het Muziekgebouw aan 't IJ, komt deze zomer met een openlucht special.
Dinsdag vond er in Amnesia Ibiza een inval plaats. Er zijn nog steeds geen officiële mededelingen gedaan, maar de tam tam draait uiteraard overuren. Volgens plaatselijke krant Diario de Ibiza arresteerde de Guardia Civil dinsdag vier personen, waaronder de eigenaar, bracht 17 uur door in de club en hebben ze €2 miljoen in contanten gevonden.
Na Erick Morillo, Armin van Buuren en Lost Frequencies is Andrew Rayel de vierde headliner van 'Armada Invites', Armada Musics unieke livestreamevent. De Moldavische dj en producer wordt bijgestaan door David Gravell, Mark Sixma en Rodg en brengt het publiek van 'Armada Invites' een ongekend spektakel op woensdag 20 juli, van 21.00 tot 22.00.
Het ROC van Amsterdam start komend schooljaar met een nieuwe opleiding speciaal voor een carrière in de dance- en festivalindustrie. Binnen de nieuwe leergang, voorlopig een gespecialiseerd examenjaar, wordt samengewerkt met het particuliere opleidingsinstituut The School of House, dat al langer cursussen aanbiedt voor de festivalindustrie. Jaarlijks worden zeker 800 festivals en muziekevenementen georganiseerd. De Nederlandse festival- en danceindustrie is daarnaast een exportproduct met een totale waarde van 218 miljoen euro.
Er komt een einde aan de reeks festivals die de afgelopen jaren in het vakantiepark De Eemhof op de rand van Flevoland plaatsvonden. Het park trekt zich terug en er kunnen geen festivals meer georganiseerd worden.
Zaterdag 30 juli verandert recreatiegebied De Krabbeplas in Vlaardingen in een stukje op hemel op aarde. Die dag vindt de tweede editie van Heaven Outdoor plaats; een zomers dancefestival in de openlucht waarbij iedereen zich hemels kan vermaken.
Naar verluid zijn gewapende politieagenten Amnesia Ibiza binnengevallen en is clubeigenaar Martin Ferrer gearresteerd. De operatie zou onderdeel zijn van een onderzoek naar georganiseerde misdaad. Spaanse krant El Mundo meldt dat het een gezamenlijke operatie met de fiscus.
Goed nieuws voor alle liefhebbers van echte strandfeesten en zomergevoelens, want Latin Lovers keert weer terug naar de plek waar het tien jaar geleden haar eerste strandfeest ooit organiseerde: Jamm Beach in Ter Heijde op zaterdag 6 augustus!
Het lijkt herfst in Nederland en met gure winden en codes geel tot oranje is het dan ook de hoogste tijd voor hét binnenfeest van deze zomer! Want Vive la Frenchcore staat voor de deur en samen met Dr. Peacock is BKJN Events klaar om Culemborg op gepaste wijze te slopen! Dikke geluidsets, moddervette live acts en de beste frenchcore, hardcore en terror zijn dan ook de ingrediënten om je compleet los te laten gaan tot 8 uur de volgende ochtend.
De Duitse politie is op zoek naar Ray Slijngaard. De Audi Q7 van de muzikant belandde afgelopen woensdagavond op de A52 in de vangrail en de bestuurder is daarna gevlucht. De auto staat op naam van de rapper die al geruime tijd in Duitsland woont. De politie heeft geen idee of Ray zelf achter het stuur zat. Maar dit verifiëren blijkt tot dusver niet mogelijk, omdat op het huisadres van Slijngaard niemand aangetroffen werd.
31 juli 2016
Obsessionz sluit de zomer af in The Box
30 juli 2016
Luchtige sixties-topjes, shorts en accessoires
28 juli 2016
Hard Dance Event groeit en verhuist
27 juli 2016
b2s presenteert de line-up van Unlocked indoor festival 2016
Afrojack genomineerd voor MTV Video Music Award
Lose Your Mind zet als eerste organisatie ter wereld robots in om mensen te helpen op hun festival
26 juli 2016
Festivalgangers kunnen harde muziek niet aan
Documentaire Steve Aoki vanaf augustus te zien op Netflix
25 juli 2016
Tarrus Riley naar Hoelahoep in Rotterdam
Nu al livesets Tomorrowland te zien op Youtube
24 juli 2016
Electronic Family wordt meerdaags en gaat wereldwijd
22 juli 2016
DGTL kondigt ADE programma aan
SFX haalt Beatport definitief uit de verkoop
21 juli 2016
Arjen Lubach blijkt dj van The Galaxy
Volt is terug en nodigt het Rotterdamse label Blendits Audio uit
Bloomingdale XXL Grand Closing
20 juli 2016
A flight to Temptation
19 juli 2016
Beachbop Bloemendaal aan zee terug van weggeweest
Ben Pearce cancelt toekomstige optredens vanwege depressie
Sprookjes worden werkelijkheid bij MUST in het Kurhaus
18 juli 2016
Festivalsector trekt recordaantal bezoeken in 2015
Roodkapje en BAR presenteren Hard met Rotterdam Terror Corps
Volledige line-up Festival Dance Nature
15 juli 2016
Gratis event Sneakerz in de Stad maakt line-up bekend
AT&T: zet drones in om mobiel bereik concerten en festivals te verbeteren
14 juli 2016
Aus Berlin haalt Spreepark naar Tilburg
13 juli 2016
Gabber Expo & Markt ter ere van tien jaar Strength of Unity
Hardwell lanceert als eerste artiest eigen chatbot voor Facebook Messenger
Berlijn krijgt techno-museum in Tresor
12 juli 2016
Releases & Aankondigingen
Draaimolen organiseert voor de vierde keer gratis Holy Pink festival
DVBBS gearresteerd wegens drugsbezit
Pleasure Island op steeds populairder wordend Balkenhaventerrein
11 juli 2016
Q-Dance oprichter zou belangrijke rol gaan spelen in het 'nieuwe' SFX Entertainment
9 juli 2016
TranceBeatsch · MidSummer Beachparty
8 juli 2016
X-Qlusive Holland XXL - Polonaise Hollandaise
Releases & Aankondigingen
THC: a blast from the past voor Thunderdomers, gabbers en oude stijl liefhebbers
Dansen voor middernacht? Het kan vanaf vandaag in Haarlem
7 juli 2016
Eerste artiesten ADE Live bekend
Audio Obscura outdoor
Politie vindt €2 miljoen in Amnesie Ibiza
Andrew Rayel voert grootse line-up aan bij vierde livestream event 'Armada Invites'
6 juli 2016
ROC start opleiding voor carrière in de dance- en festivalindustrie
Bungalup, Where The Wild Things Are en Nachtiville mogen niet meer in De Eemhof
Heaven Outdoor: 'Iedereen de hele dag een glimlach'
5 juli 2016
Inval door politie bij Amnesia Ibiza
Latin Lovers deze zomer weer te vinden bij Jamm beach
Vive la Frenchcore: dikke geluidsets, moddervette live acts en de beste frenchcore, hardcore en terror
1 juli 2016
'Duitse politie op zoek naar Ray Slijngaard'