Partyflock
 
Nieuws · juni 2016
­ Nederland
In samenwerking met poppodium Rotown en festival Motel Mozaique, zet Blijdorp Festival een stage midden op het water in het Roel Langerakpark. Bezoekers kunnen vanaf de oever kijken naar bandjes en elektronische live acts. De line-up bevat internationale en nationale namen zoals Factory Floor, SVPER en De Likt. Rotown verzorgt ook de festival pre-party, met live act Slow Magic.
Aangezien zaterdag 9 juli 'the season finale' is van Soixante Neuf moeten ze wel afsluiten met een cliffhanger! Met trots presenteren ze dan ook niemand minder dan de heren van SFB, die met jullie de zomervakantie in komen luiden. De boys hebben niets anders dan hits op hun naam staan, dus zorg dat je erbij bent op zaterdag 9 juli in Luxor Live om mee te zingen en los te gaan met Strictly Family Business oftewel SFB!
Op 17 september is het zo ver: de ultieme afsluiter van het festivalseizoen, Sunset Festival! Geniet van een topdag vol muziek, opzwepende DJ acts, een gezellige festivalsfeer en pak die laatste zonnestralen van het zomerseizoen aan het stralend witte zandstrand van De Lilse Bergen.
Volgens D66 moet het bij je dragen van maximaal drie xtc-pillen niet meer worden bestraft in Nederland. Dit zou voorkomen dat festivalbezoekers meerdere pillen tegelijkertijd inslikken bij een controle.
Om te voorkomen dat gebruikers van Apple iPhones (illegale) video opnames van bijvoorbeeld films kunnen maken in bioscopen of concertregistraties kunnen opnemen, heeft Apple een patent op een technologie toegewezen gekregen die de camera kan blokkeren.
Voor de gemiddelde clubber is er geen groter feest in zijn agenda dan het legendarische 'Amsterdam Dance Event'. En welke locatie is er beter geschikt voor een solo show dan de gigantische RAI Amsterdam. Op vrijdag 21 oktober 2016 zal de RAI in het teken staan van Martin Garrix met een exclusieve en extra lange dj set.
AMF wordt grootser dan ooit. Voorgaande jaren vond het dance-event nog plaats op één plek, nu is er gekozen voor maar liefst vijf dagen en drie locaties. Van woensdag 19 tot en met zondag 23 oktober wordt in de Johan Cruijff ArenA, de Heineken Music Hall en de Ziggo Dome het grootste dancefestival van Nederland georganiseerd.
We kunnen er vandaag niet omheen: Brexit is een feit. Of in ieder geval: op handen. Billboard schetst wat de gevolgen (zouden kunnen) zijn voor de muziekindustrie....
De Amerikaanse DJ en producer Josh Wink geldt sinds de jaren '90 als een iconisch figuur binnen de internationale house en techno scène. Hij maakte vooral furore met releases als 'Higher State Of Consciousness' en 'Don't Laugh' en zal zijn opmars maken richting in de tunnel om zaterdag 9 juli zijn kunsten te komen vertonen!
Die verdoemde zaterdagen in Amstelveen, tien jaar lang. Van vol energie aan de deur van de P60, Amstelveen tot kapot op de vloer als het licht weer aan ging. Voor de industrial hardcore liefhebber een definitie, voor de nieuwe generatie een legende: Club r_AW. En nu: r_AWunion, de Club r_AW reunie!
Het festival A Day at the Park breidt de line-up uit met Rudimental. De volledige band komt op 16 juli aanstaande naar het Amsterdamse Bos. De Britse, elektronische pop act werd wereldwijd bekend met hun hit "Feel The Love" uit 2013 en stond afgelopen maart nog in een ramvolle Heineken Music Hall.
De Tijdmachine draait om hardstyle zoals hardstyle ooit bedoeld was en heeft het vuur bij een volledige generatie weer aangewakkerd. Na een aantal uitverkochte edities in Amsterdam opent Lose Your Mind op zaterdag 17 september 2016 het indoorseizoen met een nieuwe editie van De Tijdmachine. Dit gaat plaatsvinden in het Klokgebouw, Eindhoven en zal met drie zalen de grootste editie tot nu toe worden.
Zin om de benen uit je lijf te dansen op de heerlijkste houseplaten uit de vroege jaren '90 Het kan 23 juli weer bij Summer of Love. Op het Thuishaventerrein in Amsterdam
Al ruim voordat er ook maar artiesten bekend zijn gemaakt, was het evenement al uitverkocht. Stukje bij beetje werden alle namen die tijdens het weekend in Boom komen optreden, bekend gemaakt. Er zijn al flinke discussies over geweest. Want waarom ontbreekt Hardwell bijvoorbeeld? Maar er zijn ook enthousiaste reacties: meer talent en de battle tussen Eric Prydz en deadmau5 wordt ook reikhalzend naar uitgekeken...
Releases & Aankondigingen
maandag 20 juni 2016
Bassnectar brengt nieuw album 'Unlimited' uit, de Zweedse indie-electro band Ember Island remixed 'Smoke' van Didrick, Mosimann heeft ook een nieuwe single en de Amerikaanse rijzende ster Attom heeft een vervolg op zijn single 'Stay' gemaakt.
Op 27 augustus is het tijd voor de laatste editie van één van de meest gerenommeerde muziekshows over de hele wereld. De I Am Hardwell - United We Are World Tour eindigt op de iconische Hockenheimring in Duitsland.
Steeds meer festivalgangers lopen een drugsvergiftiging op na het gebruik van ecstasy of GHB, dat blijkt uit onderzoek van het Trimbos instituut. Het Rode Kruis, aanwezig op de meeste festivals, wil iets tegen deze en andere de festivalletsels doen. Tijdens de 'Hoe overleef ik een festival campagne' roept de hulporganisatie mensen daarom op zich beter voor te bereiden als ze naar een festival gaan.
Het drama rond SFX heeft een onverwachte wending genomen nu het nieuws bekend is geworden dat het bedrijf de Chapter 11 procedure heeft beëindigd. Tenzij er een directe koper voor een aanzienlijk deel van de activa van SFX is, kan deze ongebruikelijke stap de toekomst van het bedrijf ernstig in gevaar brengen...
Dinsdag 14 juni is een nieuw seizoen van de Mixperience van start gegaan. In 12 steden wordt er in samenwerking met verzorgingstehuizen voor mensen met een verstandelijke beperking een waar dancefeest georganiseerd. Deelnemers kunnen meedoen aan een DJ workshop, karaoke en andere activiteiten.
Sweets on the Beach met Chuckie
donderdag 16 juni 2016
Op zondag 26 juni keert Sweets weer terug naar het strand met de allergrootste line-up die je maar kan bedenken. Ja, je leest het goed, niemand minder dan absolute superster DJ Chuckie komt het strand helemaal op zijn kop zetten.
Mysteryland bundelt krachten met Greenpeace! Waarom? Omdat ze alle festivalbezoekers op positieve wijze bewust willen maken van de manier waarop we met energie, voedsel, materiaal en de omgeving omgaan.
Stap jij deze zomer in een wereld vol spanning, sensatie en pompende house, hardstyle & urban tracks? Zet voet op Ventureland! Onder andere FeestDJRuud, Noisecontrollers, Julian Jordan, The Partysquad, Lucas & Steve en Adaro nemen je hier mee naar de verborgen plekken en onstuimige area's van het idyllische Henschotermeer. Sluip langs het water, ontdek de geheimen en feest er volledig op los...
Festivalorganisatoren zijn toe aan 'een andere manier van organiseren', waarin de centrale waarden van de videocontentketen zich verder ontwikkelen en aanpassen aan de tijd waarin we leven. Dat betekent ook een andere inrichting van besluitvorming, regie, rolverdeling en zeggenschap, zo stelt Denis Doeland in zijn visiestuk De uitdaging die video heet. Een boodschap voor festivalorganisatoren in de dance-industrie.
Een van Amerika's grootste dance evenementen is Electric Daisy Carnival (EDC) dat elk jaar eind juni in Las Vegas wordt georganiseerd. Dit jaar is het festival live te volgen via Facebook live en Youtube. Wij Europeanen moet er er wel wat voor over hebben: de uitzendingen zijn van 5:30 tot 14:30 onze tijd.
Twitter zou naar schatting 70 miljoen dollar (62 miljoen euro) hebben geïnvesteerd in muziekstreamingdienst SoundCloud. Dat er een investering gedaan is, is bevestigd, maar de omvang van de investering is onduidelijk.
Club Ensuite
woensdag 15 juni 2016
Zaterdag 2 juli gaat het weer helemaal los in The Upper Deck in Naarden. Het team van Club Ensuite strijkt dan weer neer in deze prachtige locatie aan het water. Deze organisatie staat voor kwalitatieve en exclusieve party's en hebben zich door de jaren heen al vele malen laten zien dat ze fantastische feesten neer kunnen zetten. Kwaliteit en gezelligheid is waar zij voor staan.
Releases & Aankondigingen
dinsdag 14 juni 2016
Martin Garrix maakt track dat als thema E3 expo, Hardwell & Thomas Newson werken samen, de officiele videoclip van 'Perfect Strangers' van Jonas Blue ft JP Cooper is uit en Ferry Corsten bevestigd dat hij als Gouryella nieuwe single zal uitbrengen.
Na drie succesvolle edities van Stekker in de Tunnel afgelopen winter is Stekker op 13 augustus weer terug in de Voorveldse Polder voor de zevende editie van Stekker in het Park. De eerste artiesten zijn zowel leden van de Stekker-familie als nieuwe aanwinsten. Stuk voor stuk zwaargewichten in hun klasse die zich gaan laten gelden in het Park, maar natuurlijk ook tijdens Stekker in de Studio.
B.I.T.C.H festival was een megagroot succes en de vrijdag voor het feest toen de voorverkoop werd aangezet voor de volgende editie van 1 oktober ging het al helemaal los met de kaarten. Dat de indoor edities van B.I.T.C.H. populair zijn was al duidelijk, maar dat de kaarten in een paar dagen tijd zo hard gaan is ook een aangename verrassing voor de organisatie.
Het is vooralsnog een raadsel wat de oorzaak van de grote brand is die maandagochtend woedde in het uitgaanscentrum Monte Carlo in Nijmegen. De club is op last van burgemeester Bruls van Nijmegen al sinds begin deze maand gesloten.
Om kwart voor negen kwam de melding binnen bij de brandweer. Een persoon was in de kelder van het pand aanwezig, maar wist op tijd het pand te verlaten. Vanwege flinke rookontwikkeling rukte de brandweer met groot materieel uit. De brand kon van binnenuit snel worden geblust.
Na een zwoele lente editie met close friends Mr Nice Guy (Biergarten) en Heaz (CHIPS) is Galore zaterdag 2 juli terug in BIRD! Ook ditmaal zullen ze voor een verfrissende vibe zorgen, waardoor jij de gehele nacht kan dansen op je favoriete tunes. De kenner weet als geen ander dat ook de komende editie een wilde nacht zal worden!
Releases & Aankondigingen
vrijdag 10 juni 2016
Paul van Dyk laat weer van zich horen na zijn ernstige val begin dit jaar, Martin Garrix brengt een nieuwe track uit, Sam Feldt komt met een zomernummer, Dash Berlin, DBSTF en kersverse vader Jake Reese lanceren nieuwe hit 'Gold'
Billboard heeft weer een lijstje gepubliceerd: 'Power List of DJs & Execs'. Met andere woorden: wie zijn de belangrijkste en meest invloedrijke en dus machtigste spelers in de dance....
Na de zeer succesvolle editie van The Flying Dutch dat afgelopen weekend in verschillende Nederlandse steden plaatsvond, moet de organisatie nu tot haar spijt bekendmaken dat de Swedish Edition niet doorgaat. Deze Zweedse variant van The Flying Dutch zou op zaterdag 30 juli plaatsvinden in Den Haag, Nijmegen en Den Bosch.
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) staakt haar onderzoek naar de doorverkoop van kaartjes voor concerten. De toezichthouder heeft geen bewijzen gevonden dat de hoge ticketprijzen op sites als Seatwave niet door de beugel kunnen.
De Effenaar heeft over het jaar 2015 een positief resultaat geboekt van € 39.406,-. De omzet over dit jaar was € 3.405.463,-, bijna € 400.000,- meer dan in 2014. Het aantal bezoekers in 2015 is met 136 duizend nagenoeg gelijk aan 2014. Deze cijfers maakt het Eindhovens poppodium bekend in zijn jaarverslag. Het poppodium organiseerde meer programma's met hetzelfde aantal bezoekers.
Na grote internationale successen als een van de meest succesvolle DJ aller tijden, inclusief tot twee keer toe benoemd te zijn tot de #1 DJ ter wereld, heeft Hardwell aan het eind van 2015 met zijn United We Are Foundation een concert gegeven aan meer dan 70,000 mensen om geld in te zamelen voor kansarme kinderenuit de sloppenwijken van Mumbai. Na het succes van dit event heeft Hardwell besloten deel te nemen aan een speciaal georganiseerd evenement door het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Johan Cruijff foundation dat op 16 juni zal plaatsvinden op het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York.
Het complete muziekprogramma van Wildeburg, het nieuwe festival van de makers van Into the Woods, is bekend. Naast klinkende namen zoals Michael Mayer, Extrawelt (live) en Hot Chip (DJ set) treden er ook veel artiesten op die enorm in de lift zitten, zoals Weval, Culoe De Song en Dollkraut. Eén podium is volledig gewijd aan live-artiesten, met bands als Haty Haty (Blaudzun en David Douglas), Gallowstreet en Say Yes Dog. Bijzonder is het optreden van de Duitse act Kombinat 100, die ieder jaar op spectaculaire wijze het Duitse Fusion Festival afsluit. Wildeburg vindt plaats van 15 t/m 17 juli en gaat de hele dag en nacht door. Dat betekent drie dagen non-stop genieten van 70 acts op vier podia.
Het is tijd om je kaartjes binnen te hengelen, want het muziekprogramma voor #wttv16 (15-17 juli) is compleet. Een dikke lijst nieuwe namen, waaronder 2ManyDJs (dj-set), Black Mountain, My Baby, King Khan & The Shrines, Max Meser, St. Paul, Green Hornet, Intergalactic Gary, en Chouk Bwa Libète.
Bezoekers, artiesten en organisatie van Free Festival steken op woensdag 8 juni de handen uit te mouwen voor het goede doel. Tijdens de eerste Free Festival vrijwilligersdag gaan ze op bezoek bij De Overloop om ouderen een onvergetelijke dag te bezorgen. De vrijwilligersdag is een initiatief van festivalorganisator Art of Dance en 10,000 HOURS.
Tijdens de 100ste 4Daagse en de bijbehorende Vierdaagsefeesten zal Matrixx uiteraard weer flink uitpakken in het Hunnerpark. Matrixx at the Park doet 'Noviomagus' eer aan door het hoofdpodium volledig in Nijmeegse stijl te bouwen en decoreren. Uiteraard betreden ook dit jaar weer de grootste Nederlandse Dj's dit podium: onder anderen Ummet Ozcan, FeestDJRuud, The Partysquad, Vato Gonzalez, La Fuente, Tony Junior, Jochen Miller en nog veel meer!
Na twee schitterende Pollerwiesen events in Keulen en Dortmund, kan en mag je ook de laatste editie niet missen: de Pollerwiesen Closing. Na de traditionele opening in Keulen en het festival in Dortmund, wordt met deze laatste open air party het zomer seizoen van 2016 afgesloten. De Closing belooft een fantastische finale te worden!
Eindelijk is de line-up voor Boulevard Outdoor 2016 compleet! Op de mainstage kun je dit jaar van alles verwachten en op de rest van de stages vind je de beste hardstyle, 90's, techno, urban en feestmuziek! Wacht niet langer en check snel de line-up!
Releases & Aankondigingen
donderdag 2 juni 2016
Vandaag lees je meer over David Guetta, Showtek & Beardyman die de EDM doodverklaren, Cedric Gervais & Willy Monfret en de vijftienjarige Mark Villa heeft een track gedropt!
SFX zal ALDA al haar aandelen teruggeven en betaalt 1,1 miljoen euro om verdere juridische stappen te voorkomen. De rechter heeft de deal al goedgekeurd. SFX wilde de inhoud geheim houden, maar aan die wens werd geen gehoord gegeven. En dus weten we nu de details van de schikking.
In het vandaag verschenen Europees Drugsrapport 2016 waarschuwt het EMCDDA voor nieuwe gezondheidsrisico's door veranderingen in drugsaanbod en gebruikspatronen. Problemen met stimulerende middelen worden steeds zichtbaarder en het internet zorgt voor grote verandering in de wijze waarop drugs worden verhandeld.
Het is een nieuwe trend in het Europese clubcircuit: in plaats van synthetische drugs als cocaïne te snuiven wenden partygangers zich tot een nieuwe manier om high te worden: chocolade. Of eigenlijk cacao(poeder). Er zijn zelfs al speciale evenementen waar men geen xtc of coke gebruikt en zelfs geen alcohol meer drinkt, maar waar men louter cacao aangeboden krijgt. Op een maandelijkse party in Berlijn dansen ravers tot het ochtendgloren op een 'buzz' van rauwe chocolade genomen in drank, pil of poedervorm.
Op donderdag 9 juni vindt op locatie Wilhelminaplein Zomerfestival Leeuwarden weer plaats. Net als voorgaande jaren staat er weer een sterke line-up met onder andere Pep & Rash, Dirtcaps en Dannic.
Na het grote succes van de eerste outdoor editie vorig jaar, moest er natuurlijk een vervolg komen en die komt er ook! 30 Juli verandert De IJzeren Man in Eindhoven weer in het oldskool/early rave walhalla van het zuiden. Een festival, speciaal voor de echte houseliefhebbers van het eerste uur, die in de buitenlucht helemaal uit hun dak willen gaan!
30 juni 2016
Blijdorp Festival komt met stage op het water
Laatste Soixante Neuf van Nederlands seizoen in Arnhem
29 juni 2016
Sunset Festival · Early Bird tickets nú verkrijgbaar
D66 wil drie xtc-pillen op zak toestaan
Apple patenteert techniek om camera te blokkeren tijdens bijvoorbeeld events
27 juni 2016
Martin Garrix keert terug naar Amsterdam Dance Event met twee shows
24 juni 2016
Programma vijfdaags AMF festival tijdens ADE bekend
Gevolgen Brexit voor muziekindustrie
House en techno-pionier Josh Wink 9 juli op bezoek in Toffler
23 juni 2016
Dit is r_AWunion, de Club r_AW reünie
Rudimental treedt op bij A Day at the Park festival
Lose Your Mind opent indoorseizoen met De Tijdmachine in Klokgebouw
22 juni 2016
Club classic festival Summer of Love op terrein van Thuishaven
21 juni 2016
Sven van Psyko Punkz stopt met draaien
Tomorrowland heeft line-up belangrijkste stages rond
20 juni 2016
Releases & Aankondigingen
Hardwell sluit wereldtour na ruim anderhalf jaar af op de Hockheimring
Rode Kruis start campagne 'Hoe overleef ik een festival'
SFX beëindigt onverwachts chapter 11 procedure
17 juni 2016
Dancetour Mixperience weer van start
16 juni 2016
Sweets on the Beach met Chuckie
Mysteryland en Greenpeace gaan samenwerking aan
Onder andere Feestdjruud, Noisecontrollers, Julian Jordan naar Ventureland
Dance-industrie heeft moeite met video-exploitatie
15 juni 2016
EDC Las Vegas te volgen via livestream
Twitter investeert $70 miljoen in SoundCloud
Club Ensuite
14 juni 2016
Releases & Aankondigingen
Stekker in het Park maakt eerste namen bekend
B.I.T.C.H. verkoopt in recordtempo
13 juni 2016
Brand in uitgaanscentrum Monte Carlo Nijmegen
12 juni 2016
Galore pakt groots uit in het vertrouwde BIRD
10 juni 2016
Releases & Aankondigingen
Billboard benoemt machtigste spelers in de dance
9 juni 2016
Onzekerheid over aanwezigheid Avicii resulteert in annulering Zweedse editie The Flying Dutch
ACM vindt geen bewijs voor misstanden bij doorverkoop kaartjes
8 juni 2016
Effenaar sluit 2015 af met winst
7 juni 2016
Hardwell kondigt optreden VN hoofdkwartier en nieuwe plannen voor de United We Are Foundation aan
Complete line-up Wildeburg festival bekend
6 juni 2016
Muziekprogramma Welcome to The Village is compleet
Bezoekers Free Festival op bezoek bij ouderen De Overloop
Matrixx at the Park presenteert line-up
4 juni 2016
Pollerwiesenseizoen eindigt 7 augustus in Jugendpark Keulen
3 juni 2016
Boulevard Outdoor brengt dit jaar hardstyle, 90's, techno, urban en feestmuziek
2 juni 2016
Releases & Aankondigingen
1 juni 2016
Details schikking SFX en Alda bekend
Europees Drugsrapport 2016 verschenen
Europese clubgangers vervangen coke door cacao
Zomerfestival keert terug in Leeuwarden
Karma Outdoor krijgt vervolg op 30 juli