Partyflock
 
Nieuws · april 2016
­ Nederland
Voor het tweede jaar op rij zal Fairytale Festival haar deuren openen in Kaatsheuvel voor een dag vol house, hardstyle en deephouse. Met Dj's als Sick Individuals, Warface, Bass Modulators, Thomas Newson, Deetox, Delete en Kill The Buzz is een line-up vastgelegd die ook internationaal haar mannetje staat. Aangevuld met lokale namen als JoeySuki, Matt & Kendo en Flamboyant, verdeeld over drie stages (binnen én buiten, lekker weer op komst!) belooft het weer een mooie editie te worden dit jaar.
Releases & Aankondigingen
vrijdag 29 april 2016
Vandaag lees je meer over de volgende artiesten: Armin van Buuren, Calvin Harris ft Rihanna, Jack Wins mixed by Sultan + Shepard, Lost Frequencies, Magic Sword en Shermanology.
Het festival Dance Nature is dé afsluiter van het festivalseizoen. Het festival vindt plaats op zaterdag 17 september op Strandbad De IJzeren Man in Eindhoven. De eerste DJ's zijn bekend. En ook dit keer kent de line-up weer bekende namen met DJ's als Shermanology, Dyna, Pep & Rash, ChildsPlay, Joe Stone, Lady Bee en vele anderen.
Zondag 15 mei, Eerste Pinksterdag is het weer tijd voor het dikste feest van Groningen Soixante Neuf 050! Deze keer belooft het weer een topeditie te worden met niemand minder dan de heren van SFB live on stage! SFB heeft eigenlijk geen introductie meer nodig, maar mocht je net geëmigreerd zijn naar Nederland: SFB heeft niets anders dan hits, met als bekendste toppers: 'Nu Sta Je Hier', 'Famous', 'Jij Kan Chillen Met Mij' en 'Investeren In De Liefde'. Overal waar deze boys komen, gaat het dak eraf, dus bereid je voor om te feesten op zondag 15 mei!
MC Soundboard by Robbie Rise
woensdag 27 april 2016
De MC is al jaren niet weg te denken op de populaire dance stages. Soms onderschat, soms irritant, maar goed uitgevoerd kan het de kers op de taart zijn. Robbie Rise (DayDream, Solar, Tomorrowland Brazil, Extrema Network Outdoor, 7th Sunday, etc.) laat jou zelf de timing en woorden kiezen in de app: MC Soundboard.
De regering van de hoofdstad van Argentinië is gestopt met het uitgeven van vergunningen voor grote elektronische muziek festivals in reactie op de dood van vijf mensen die tijdens het evenement, vermoedelijk, overleden door een overdosis. De burgemeester van Buenos Aires, Horacio Rodriguez Larreta, zegt dat de maatregel van kracht blijft tot er een wet is om druggebruik tijdens dergelijke evenementen te voorkomen.
Hoeveel hebben de videokanalen van dj's nu opgebracht sinds de start van hun kanaal? Hier de cijfers tot en met december 2015.
Op 5 mei vindt op locatie Parkwijk Dancetour Lelystad weer plaats. Net als voorgaande jaren staat er weer een sterke line-up met onder andere La Fuente, Dirtcaps Lucas & Steve en Dannic. Nieuw dit jaar is de minimumleeftijd van 16+.
Na meerdere uitverkochte edities, drie outdoor events in De Kuip Rotterdam en acts van de grootste dj's uit de scene, viert Mysterious de verjaardag van de koning in een vernieuwende, intieme locatie. Naast een kwalitatief hoogstaande line-up wordt er groots uitgepakt voor een ongekend spektakel in Club Villa Thalia!
Releases & Aankondigingen
vrijdag 22 april 2016
Vandaag lees je meer over de volgende artiesten: GLOWINTHEDARK & SFB ft. Philly Moré, Frank Kvitta, Seeb.
Het jaarverslag van het bedrijf van Martin Garrix, MGLM Holding, is gepubliceerd. En wat je al kon verwachten: de cijfers zijn indrukwekkend...
De 538-shows 'Dance Department' en 'Global Dance Chart' zijn vanaf eind deze maand in 16 verschillende landen via de ether te ontvangen. In China gaan de radioshows aan het eind van deze maand in première op de radiozender KFM 98.1 in Shanghai. 538 is de eerste Nederlandse radiozender die eigen geproduceerde programma's wereldwijd uitzendt via de ether van nationale en regionale stations in het buitenland. Uit de wereldwijde online-luistercijfers blijkt ook dat de programma's over de hele wereld online goed beluisterd worden.
Gloeiende, gloeiende, gloeiende! Meubel Stukken, de Valtifest organisatie, heeft de afgelopen weken non stop op loeihete kolen gezeten. Hebben ze de billen gebrand? Moeten ze op de blaren zitten? Welnee, die dans zijn ze zonder kleerscheuren ontsprongen. Ze zijn er vooral op gebrand het thema wereldkundig te maken...
Ground Zero Trailer
vrijdag 22 april 2016
We have witnessed disorder and chaos, now we meet again. Only the pure of heart will remain. Ground Zero will lead you through a thrilling night of Hardcore, until dawn arises. This years edition will have 10 stages, more than 100 acts and artists and will last 10 hours. Get your blood pumping with the official trailer of Ground Zero Festival 2016!
Het waren de dagen dat dance nog puur was, de tijd dat dansmuziek nog simpelweg house heette, zonder verdeling tussen mellow, gabber, trance of techno. Klinkt sentimenteel, toch stond iedereen vanaf de eerste housegolf, eind jaren '80, tot 1994 op dezelfde muziek te feesten. Reden genoeg voor classics-feest The Beginning om terug te blikken op deze unieke periode met dj's die ook toen al van de partij waren. Van Erick E en Buzz Fuzz tot Remy Unger en Bass-D op 7 mei verzamelt de dancescene zich weer als vanouds in Paradigm te Groningen.
Nieuwe releases
donderdag 21 april 2016
Vandaag lees je meer over de volgende artiesten:
De organisatoren van grote festivals als Rock Werchter, Tomorrowland, Graspop, de Gentse Feesten en de Lokerse Feesten, zitten volgens Het Nieuwsblad maandag om de tafel om te overleggen over veiligheidsmaatregelen.
Van 20 tot 22 mei 2016 tovert Healing Garden het Erkemeder Strand onder Zeewolde om tot een tuin vol verrassingen. Tijdens het Healing Garden festival kunnen bezoekers van alle leeftijden (met een maximum van 500 per dag) op een toegankelijke manier kennis maken met verantwoorde alternatieven op het gebied van mind, body, soul en spirit.
Nieuwe releases
woensdag 20 april 2016
Vandaag lees je meer over de volgende artiesten: E-Force ft. Luna, The Prophet, Femmepop.
26 En 27 april is het zover, de dagen waarop Nederland oranje kleurt. Met 5 stages, 5 stijlen en meer dan 50 artiesten is Beat the Bridge the place to be als je van de hardere stijlen houdt. Dikke battles, live-performances en een aantal special sets staan voor jullie klaar en ook de Desperados Crazy Cruise zal weer uitvaren!
Rainbow Rave outdoor 2016
dinsdag 19 april 2016
Wereldberoemd waren de Rainbow Raves in eventcenter Zak, uit alle hoeken van het land kwamen de bezoekers naar de populaire discotheek Zak net over de grens in Duitsland om een nacht los te gaan op de tunes uit de jaren negentig. Wie is er niet mee groot geworden: Paul Elstak, Charly Lownoise, Mental Theo of de Party Animals? Kruis 18 juni maar dik aan in je agenda want eventcenter Zak komt keihard terug met een Rainbow Rave en pakt outdoor flink uit, 3 stages met een heel arsenaal aan artiesten uit The good old days!
Na Tony Star & Matsoe Matsoe levert 'Oh Oh Cherso' jaren na uitzending nóg meer vers DJ-bloed op: Barbie en Michael hebben lessen gevolgd en zullen ook achter de draaitafels plaatsnemen! En wij mogen er als televisiekijkers deelgenoot van zijn!
Vijf mensen zijn omgekomen en nog eens vijf verblijven in kritieke toestand in het ziekenhuis na het bijwonen van Time Warp in Argentinië. Het hoofd van de hulpdiensten zei dat de slachtoffers, 21 tot 25 jaar oud, last hebben van acute vergiftigingen nadat een evenement in het Costa Salguero gebied dat uit de hand was gelopen. "We zullen zien welke stoffen ze namen", zegt Alberto Crescenti.
Vier Koningsnacht samen met 25 djs in vier area's met veel bier, vodka, confetti en slingers. Een heus minifestival in de WesterUnie. Hitjes, 90/00, muziek van toen en nu, house, disco, hip hop, trap en nog veel meer. Voor ieder wat Willy's dus.
Al sinds de oprichting wordt het almaar groeiende evenement geroemd om de magische sfeer waarvoor bezoekers van ver buiten de Achterhoek komen. Internationale en nationale namen als Danny Daze, Boddika, Shifted, Sandrien en Matrixxman delen de 2016-affiche met bekende dj's uit de regio als De De Sluwe Vos, Darko Esser, Bas Amro, Brent Roozendaal en Pitto.
Hier is 'ie dan: de volledige line-up van The Qontinent - Rise Of the Restless! Check 'm snel op de gloednieuwe website.
Klaar voor de revolutie? Haal de rebel in je naar boven want vrijdag 12 tot en met zondag 14 augustus nemen de 'Restless Rebels' The Qontinent over. Dit jaar wordt het terrein omgevormd tot een muzikaal strijdveld, waar je 3 dagen lang uit je plaat kunt gaan op keiharde muziek en adembenemende stages. Het belooft één van de meest baanbrekende edities ooit te worden!
Pablo Discobar presents GERD
donderdag 14 april 2016
Op vrijdag 22 april bestormt Pablo Discobar voor de derde keer poppodium EKKO met hun alom bekende en gezellige disco concept. Na twee stijf uitverkochte edities zit de vaart er lekker in. Als de mannen weer de hele zaal gedecoreerd hebben, verwelkomen ze niemand minder 4Lux labelbaas Gerd.
Kingsland organiseert dit jaar op 27 april tijdens de drie festivals in Amsterdam, 's-Hertogenbosch en Groningen een recordpoging proosten. Om 18.00 uur precies proosten in de drie steden naar verwachting 100.000 Kingsland-bezoekers op de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Daarmee wordt het eerdere record, van 32.000 proostende mensen, ruimschoots verbroken.
ROD in de tunnel met Koningsnacht
donderdag 14 april 2016
Rotterdamse trots Benny Rodrigues komt in 2016 voor het eerst weer eens de boel op stelten onder zijn alter ego ROD. Een mooier affiche krijg je niet tijdens Koningsnacht in Rotterdam.
Aanstaande vrijdag 15 april, staat SLAM! van 12.00 uur 's middags tot 19.00 uur 's avonds volledig in het teken van de SLAM! MixMarathon voor de KWF Marathonweken. De actie is een initiatief van acteur en dj Ruud Feltkamp (Rudi Feral) en SLAM!. De zender wil op deze manier het KWF en de KWF Marathonweken steunen en het goede doel onder de aandacht brengen bij de luisteraars. Onder andere dj's Dyna, Kris Kross Amsterdam, The Him, Ruud Feltkamp en SLAM!'s eigen the Juke mixen de tracks die door luisteraars zijn aangevraagd live vanuit de SLAM! Studio.
Ontsnap aan de drukte van de binnenstad van Amsterdam en waan je in de kleurrijke en rauwe omgeving van de NDSM-Werf. Van techno bij Voltt x Lockdown en These Guys tot de midnight market bij Noorderlicht Café, maar ook de grootste kindervrijmarkt door de IJ-hallen en heerlijk eten bij de plaatselijke horeca zoals Bistro Noord, Pllek en Brasserie Brooklyn.
In januari 2016 gaf NVPI Audio in een bericht aan dat 2015 meer dan 10% zou bedragen. Dit blijkt uiteindelijk een stijging van maar liefst 12,5%, deze groei zit met name in streaming. Voor het eerst sinds jaren is de fysieke omzet niet gedaald. De totale omzet van de Nederlandse muziekindustrie steeg naar ongeveer 137 miljoen euro.
Nieuwe releases
dinsdag 12 april 2016
Vandaag lees je meer over de volgende artiesten: Sophie Francis & Magic Sword.
ID&T, Awakenings en B2S zullen samen met het Duitse I-Motion afgesplitst worden van het Amerikaanse SFX. Dat vertellen twee doorgaans goed geïnformeerde bronnen aan Quote.
SFX kondigde eerder dit jaar aan stevig te reorganiseren om te kunnen overleven. Het vertrouwen in de overleving van het bedrijf is tot het nulpunt gedaald en een aantal artiesten(managers) hebben toen aangegeven dat ze niet meer op evenementen van SFX zouden optreden tenzij ze vóóraf al volledig betaald zouden worden voor deze optredens. Sommigen eisten zelfs 100% betaling voordat de artiest ook maar werd aangekondigd in commerciële uitingen.
Na de succesvolle Winter editie in de WesterUnie Amsterdam keert het concept Menno Solo deze zomer terug naar het strand naar Beachclub Fuel. Op zaterdag 20 augustus brengt Menno de Jong je weer een fijne flow van progressive, psy en natuurlijk trance met de ondergaande zon als achtergronddecor. De officiële ticketverkoop is reeds van start gegaan met een beperkte hoeveelheid van de early bird tickets.
Nieuwe releases
donderdag 7 april 2016
Vandaag lees je meer over de volgende artiesten: X-Pander, ARMNHMR ft. Desiree Dawson, KD Soundsystem - Kuddedieren & Soul Shakers ft. ZwartWerk.
Op vrijdag 6 mei kleurt heel Apeldoorn roze. Dan zal de Giro D'Italia van start gaan. Dit unieke internationale evenement zal 's avonds in stijl worden afgesloten met een spetterend feest met de populaire DJ Yves Eaux in City Lounge in Apeldoorn. Deze locatie is normaal gesproken alleen geopend voor leden, maar zal voor deze gelegenheid middels kaartverkoop ook voor niet-leden toegankelijk zijn.
Het toerismebureau van Ibiza is niet blij met de hit 'I took a pill' in Ibiza van Michael Posner. Directeur Vicent Ferrer betoogt dat er meer te doen valt op het eiland dan drugs consumeren en feesten.
Het is al weer de zevende editie van Toko Techno en dat wordt uiteraard goed gevierd. Dit concept groeide binnen 3 jaar uit naar een geweldige aanvulling in het Bredase nachtleven. Toko Techno wordt twee keer per jaar gehouden en zetelt de laatste jaren trouw in één van de mooiste underground locaties van Breda: De Boulevard.
City of Dance Weekender
dinsdag 5 april 2016
City of Dance Weekender, het grootste en meest sfeervolle festival van Zuidwest Nederland gaat na 15 jaar een grote stap zetten. De bezoekers kunnen nu heel weekend feesten op de meeste uiteenlopende stromingen binnen de elektronische Dance muziek. Van house tot hardstyle, van techno tot drum & bass en van latin tot hardcore en freestyle. Er is echt voor ieder wat wils! Op de City of Dance Campsite kun je volledig verzorgd overnachten om geen uurtje van het muzikale pretpark te missen.
Zaterdag 16 april a.s. kan niet lang genoeg duren. Na een hele dag festivalplezier kun je in Almere nog even een paar uurtjes door. Waar de rest ophoudt gaan zij verder....Vanaf 22:00u zijn de echte diehards van harte welkom op Bloody – the Aftershock. Dit evenement staat dan in het teken van vette early hardcore, frenchcore, hardcore, industrial hardcore, speedcore en terror.
Op zaterdag 6 augustus vindt de twintigste editie van het grootste dancefeest in Zeeland plaatst op de Brouwersdam. Met de twintigste editie van Beachboom bereikt het evenement een mijlpaal. Dit wordt gevierd met een passend thema en een line-up die de kern van het dancefeest raakt.
On april 16th Hed Kandi be hosting one of the most sensational clubs in Amsterdam for a brand new edition of Hed Kandi Spring Sessions. AIR Amsterdam will be the stage for a mesmerizing line-up with some of the best DJs, spectacular live-acts and stylish dancers.
Voor de vijfde keer op rij neemt X-Factor Events jullie mee naar een onvergetelijke dag waar je volop kunt feesten! Ook deze editie is er weer flink uitgepakt met diverse artiesten. De grote feesttent zal dit jaar gehost worden door het supergezellige concept 'We Love Freestyle'. Artiesten die onder andere hier staan zijn; Mark with a K, Paul Elstak & Partyraiser. Bij de outdoor stage zullen onder andere E-Force, Thera en Jason Payne jullie van een potje dikke raw hardstyle voorzien.
The Dome Event Centre; een nieuw, uniek evenementencentrum met internationale allure die op 2 april 2016 haar deuren opent aan de Luthersestraat 9, een zijstraat van de welbekende Korenmarkt, in het centrum van Arnhem. Midden in het hart van het uitgaansleven zal The Dome op een ongeëvenaarde manier inspelen op de wensen en behoeften van haar gast.
30 april 2016
Tweede editie Fairytale Festival belooft een zonnige te worden
29 april 2016
Releases & Aankondigingen
28 april 2016
Shermanology en Dyna op het festival Dance Nature in Eindhoven
27 april 2016
Soixante Neuf op Eerste Pinksterdag naar Kokomo
MC Soundboard by Robbie Rise
26 april 2016
Buenos Aires verbiedt EDM events na vijf doden Time Warp
25 april 2016
YouTube kanalen DJ's goed voor miljoenen euro's
24 april 2016
Dancetour viert Hemelvaartsdag in Lelystad
23 april 2016
Mysterious viert koningsnacht met Yellow Claw
22 april 2016
Releases & Aankondigingen
Quote: 'Martin Garrix verdiende zo'n €3,5 miljoen in 2014'
Danceprogramma's van Radio 538 binnenkort in meer dan 16 landen wereldwijd te ontvangen
Valtifest presenteert thema, line-up én de dresscode van 2016
Ground Zero Trailer
The Beginning op 7 mei in Paradigm
21 april 2016
Nieuwe releases
'Stel rugzakverbod in bij Vlaamse festivals vanwege terreurdreiging'
Healing Garden: bewust festival voor de hele familie
20 april 2016
Nieuwe releases
19 april 2016
Beat the Bridge is dit jaar Bigger, Bolder, Better
Rainbow Rave outdoor 2016
18 april 2016
Barbie en Michael aan de slag als dj's
Vijf doden tijdens Time Warp in Argentinië
16 april 2016
Vier Koningsnacht met Het Partyfeest, Club Mokum, Hippe Types B en Mikey Biermans Safari Club
15 april 2016
Muziekprogramma twaalfde editie Have A Nice Day Festival bekend
The Qontinent · Line-up, trailer, website en tickets
14 april 2016
Pablo Discobar presents GERD
Kingsland Festival organiseert recordpoging proosten
ROD in de tunnel met Koningsnacht
13 april 2016
SLAM! en Ruud Feltkamp organiseren speciale SLAM! MixMarathon voor KWF
NDSM Vrijhaven presenteert 365 dagen NDSM op Koningsdag
12 april 2016
Omzet Nederlandse muziekindustrie stijgt met 12,5%
Nieuwe releases
Quote: 'ID&T, Awakenings en b2s worden afgesplitst van SFX, nieuw hoofdkantoor in Amsterdam'
11 april 2016
Rechter verplicht SFX $15 miljoen te reserveren voor betaling artiesten
10 april 2016
Menno Solo 2016 – On The Beach
7 april 2016
Nieuwe releases
Giro Afterparty in City Lounge Apeldoorn
6 april 2016
Toerismebureau Ibiza ontstemd over xtc-hit van Michael Posner
5 april 2016
Zaterdag 9 april komt Toko Techno weer naar Breda
City of Dance Weekender
4 april 2016
Bloody - the aftershock: hard, harder, het hardst
3 april 2016
Twintigste editie Beachboom haalt herinneringen op
2 april 2016
Hed Kandi · Spring is in the AIR
1 april 2016
Wonderland Festival viert vijfjarig jubileum
Nieuw evenementencentrum The Dome Event Centre opent dit weekend haar deuren in Arnhem