Partyflock
 
Nieuws · december 2016
­ Nederland
In Suriname zijn drie leden van de Nederlandse rapgroep Strictly Family Business (SFB) opgepakt. Ze worden ervan verdacht een video te hebben opgenomen waarop ze ontuchtige handelingen hebben gepleegd met een minderjarig meisje.
Op zaterdag 21 januari 2017 draait het feest in de Heineken Music Hall maar om één man: Randy Wieland (artiestennaam Ran-D) uit het Brabantse dorpje Zeeland.
De Amerikaanse president Barack Obama heeft de Better Online Ticket Sales (BOTS) Act of 2016 ondertekend, waardoor het voortaan verboden is om bots in te zetten die tickets opkopen. Onder deze nieuwe wet is het gebruiken van bots of andere software om meer kaarten te kopen dan toegestaan voor een bepaald evenement illegaal. Ook het doorverkopen van tickets die zijn verkregen door middel van bots is voortaan verboden.
Het einde van het jaar is alweer in zicht en dat wordt natuurlijk overal groots gevierd. Savly.nl deed onderzoek naar de gemiddelde prijs voor een uurtje dansen tijdens Oud & Nieuw in 12 steden in Nederland. Wat blijkt? In Amsterdam betaal je het meest voor een uurtje dansen en in Leeuwarden het minst. Eventuele consumpties, toiletbezoekjes, garderobe- en reiskosten zijn niet meegerekend.
Al vele jaren wordt er door de ondernemers in Delft gewerkt aan aantrekkelijke, winterse activiteiten in de stad voor inwoners en toeristen. Dit jaar doet de stad er nog een flinke schep bovenop. Er wordt een on-Delfts groots muziekfestival voor duizenden bezoekers georganiseerd onder de naam 'Winterdorp Festival'.
Trance Nation met Paul van Dyk
zaterdag 24 december 2016
Over 5 weken is het al weer zo ver, dan neemt 'Trance Nation presents We Are The Future' je mee naar de vertrouwde Trance sound, zonder gezeur en zonder poespas. In één trip door naar een weergaloze trance belevenis de hele avond lang. Voorzien van de beste trance namen uit de scene beloven we dat deze editie van 'Trance Nation' er eentje wordt om nog lang te blijven herinneren.
Grotesque en haar events mogen dan steeds groter groeien, de aandacht voor haar individuele bezoeker blijft. Niet alleen zorgt dit familiegevoel voor een goede sfeer op de dansvloer, maar ook voor een 'Grotesque Family'. Een kleine groep die samen een groot verschil kan maken voor anderen – mensen die het hard nodig hebben.
Unleashed Amsterdam line-up compleet
vrijdag 23 december 2016
Terwijl de Zwitserse en Zweedse party-capitals nog maar nauwelijks zijn bijgekomen van de Unleashed sensatie, maakt Amsterdam zich klaar voor haar jaarlijkse nieuwjaarsviering – dit keer uitgebreider dan ooit tevoren.
Unleashed Amsterdam
vrijdag 23 december 2016
Nog maar een week te gaan voordat het Unleashed Amsterdam spektakel op zinderende wijze het nieuwe jaar in luidt! Veel bezoekers zijn nieuwsgierig zijn naar hoe The BOX voor dit event gebruikt zal worden, dus heeft Unleashed een overzicht gemaakt van hun plannen voor de indeling.
Je bent zo goed als je laatste feest" zegt men vaak. Gelukkig voor de Crazyland organisatie was de laatste Crazyland in november zo goed dat ook wij als organisatie merken dat de editie zo hard loopt dat deze veel eerder uit gaat verkopen als andere edities. Het record van 2 maanden van te voren uitverkocht zal dan ook zomaar gehaald kunnen worden.
n 2017 krijgt Dreamfields er een zusje bij. Op zondag 9 juli organiseert Matrixx naast de reguliere Dreamfields Festival op zaterdag, voor het eerst Dreamfields Sunday.
uitgaansdrug onder deelnemers aan het Grote Uitgaansonderzoek 2016. Het middel heeft wel concurrentie gekregen van 4-FA. Lachgas is ook populair maar wordt meestal thuis of op een feestje gebruikt.
Beachclub Fuel organiseert ook komend zomerseizoen weer supertoffe en veelzijdige evenementen. Het eerste feest voor 2017 is traditiegetrouw 'The Grand Opening Summer Season' en dat staat gepland voor zaterdag 18 maart. Op deze dag presenteert Fuel in samenwerking met To The Point Events 'Masters of Trance'.
In november bleek dat Nosferatu optredens af moest zeggen om medische redenen. Al meer dan een maand hebben we hem niet zien draaien. Nu blijkt dat Erwin anderhalve maand in het ziekenhuis heeft gelegen vanwege nierfalen.
Event-organisator ALDA lanceert op 4 maart 2017 een nieuw festival in RAI Amsterdam: Dillih.– The Biggest Mansion Party. Het festival, dat een fijne mix is van de hedendaags populairste muziekstromingen Urban en EDM, is een samenwerking met Creative Director Timor Steffens. De internationaal befaamde creatieveling werkte het afgelopen decennium samen met de allergrootste artiesten ter wereld en was onderdeel van de meest spectaculaire shows op alle continenten. Dit inspireerde hem om deze ervaringen samen te brengen in eigen creatieve, spectaculaire shows met internationale allure.
Nederlands dj-duo Mr. Belt & Wezol ondersteunt 3FM's Serious Request met een eigen event, aanstaande donderdag 22 december in de Graanbeurs, Breda. Tijdens dit feest draaien ondermeer dj's Sam Feldt, Mike Williams, Pep & Rash, Joe Stone en Ferreck Dawn kosteloos voor het goede doel.
Eindelijk is het zo ver, de langverwachte onthulling van de Reverze 'secret act'! Bass Events bevestigt de definitieve toevoeging van Minus Militia aan de 12e editie van Reverze op 11 maart 2017 in het Sportpaleis & Lotto Arena te Antwerpen!
Festival Mundial is in de race voor de Code Culturele Diversiteit Award 2016. Deze prijs is voor een instelling die of een project dat op het gebied van diversiteit een markante stap heeft gezet of een opvallend resultaat heeft geboekt. Festival Mundial is trots op deze blijk van waardering. Andere kanshebbers voor de CCD Award 2016 zijn onder andere het Tropenmuseum, het Van Abbemuseum en Theater Zuidplein.
Aanstaande zaterdag, 17 december, gaat het helemaal los tijdens de Free Project winter editie in The BOX Amsterdam. Het is ook de avond dat Freestyle Maniacs vijf jaar bestaat en er zal daarom flink uitgepakt worden. Samen met Noisecontrollers, The Darkraver, Dr. Rude, Outsiders, Pavo, Bass-D, gastoptredens en vele anderen kun je een enorm spektakel verwachten. Een super dikke stage met bijna 100m2 aan led, lasers en entertainment!
Ouwe stijl is Botergeil
vrijdag 16 december 2016
Met een ramvolle en zeer geslaagde editie waarop het 10 jarig bestaan van de organisatie gevierd werd nog vers in het geheugen, maakt Strength of Unity zich alweer op voor een volgende nacht met de enige onvervalste botergeile early hardcore. Op zaterdag 11 februari zal de Dhoem Dhaam weer dienst doen als ravetempel in een nieuwe tien uren durende serenade aan de 909's en Juno's van weleer.
Gabriel Ananda morgen in Luxor Live
vrijdag 16 december 2016
Zaterdag 17 december is Reliëf terug in Luxor Live om groots uit te pakken met de Duitse (soulful) techno grootmeester Gabriel Ananda, die een spectaculaire afsluit-set komt neerzetten in de Arnhemse popzaal!
Spring 2017 · Q4T
vrijdag 16 december 2016
Er staan je op zaterdag 20 mei 2017 grootse dingen te wachten...dus zorg dat je deze datum in je agenda blockt en al je vrienden uitnodigt. Die dag, bij de Bloemendaalse Beachclub Fuel, viert Quest4Trance de lente met een buitengewone line-up van trance-helden.
Met een lijst van 14 namen is de eerste aankondiging van Sziget Festival 2017 een feit. De komende tijd volgen er nog honderden. Met niet alleen muziek, maar ook theater, circus, kunst en andere thema's. De 25e editie van Sziget Festival vindt plaats in de Hongaarse hoofdstad Boedapest, van 9 tot 16 augustus 2017.
Sam Feldt is genomineerd voor een Edison Pop Award in de categorie Dance. De Nederlandse dj, die met hits als 'Show Me Love', 'Been A While' en 'Summer On You' de laatste jaren wereldwijd doorbrak, is vereerd met de nominatie. "Een fantastische bekroning van dit jaar", aldus Feldt in een eerste reactie.
Taste-it! · The Reunion
donderdag 15 december 2016
Op 28 januari keert Taste-it! eenmalig terug naar waar het allemaal begon. Met trots kan de organisatie vermelden dat veel helden van toen aanwezig wilden zijn, zodat je op 28 januari kunt genieten van grootmeesters als Erick E en Lucien Foort!
Jey Daniel invites Pan-pot
woensdag 14 december 2016
Vrijdag 16 december komt het legendarische duo Pan-Pot terug naar de tunnel om een onvergetelijke uitgebreide set neer te zetten! Het Duitse duo staat onder andere bekend om hun populaire releases op labels als Mobilee, Watergate en hun eigen Second State.
Extrema Outdoor België heeft net de datum van haar festival voor 2017 vrijgegeven. Het elektronische muziekfestival gaat door in het Pinksterweekend, van 2 tot en met 4 juni 2017 aan De Plas in Houthalen - Helchteren.
20 jaar Melt
dinsdag 13 december 2016
Van 14 t/m 16 juli 2017 is het tijd voor een feestje: Melt! viert haar 20e verjaardag. Onder de eerste namen bevinden zich Die Antwoord, Bonobo, Phoenix, Job Jobse, Warpaint MØ, Glass Animals, Kate Tempest, Dixon en Recondite (live).
Soixante neuf 074
dinsdag 13 december 2016
Een goed begin is het halve werk, dus zorg dat je een flitsende start maakt in het jaar 2017 samen met al je vrienden bij Soixante neuf 074 in de Loft xl te Hengelo!
Tegen alle verwachtingen in, is de wereldbekende DJ/ producer Paul van Dyk (PVD) erin geslaagd om nog net voordat zijn rumoerige jaar eindigt een van de meest spraakmakende trance-producties ooit te lanceren.
Alpe d'HuZes, het evenement dat keer op keer heel Nederland verenigt in de strijd tegen kanker, heeft er een nieuwe medestander bij. De Nederlandse platenmaatschappijen Armada Music en Cloud 9 Music doen niet alleen met drie teams en inmiddels 27 deelnemers mee aan de actie, maar zullen ook op alle andere mogelijke vlakken een bijdrage leveren aan de twaalfde editie van Alpe d'HuZes.
Voor alle muziekliefhebbers, vinylverzamelaars, Dj's en cd-fanaten vindt op zaterdag 21 januari de eerste Amsterdamse Platen & CD Beurs in het nieuwe jaar plaats. Vinylplaten zijn ongekend populair en alle muziekliefhebbers kijken weer uit naar deze editie waar gespecialiseerde standhouders uit heel Europa elpees, CD's, singles en maxisingles aanbieden naast allerlei muziekmemorabilia zoals vintage posters, magazines, muziekboeken en muziek awards.
In 2009 is Freshtival geboren met 6 area's en 3.000 bezoekers. Inmiddels is het bonte festival uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie en is het met 12 area's en 30.000 bezoekers uit maar liefst 16 landen een volwaardig begrip in (Oost-)Nederland geworden! Toch heeft de organisatie jarenlang lopen wikken en wegen...'Hoe gaan we het doen? Wanneer gaan we het doen? Wat gaan we doen? Maar ineens kwam dat momentje dat iedereen wel eens heeft. Het welbekende Fuck it moment! 2017 wordt het jaar der jaren!' Freshtival wordt een weekender met camping!
Het beste van elektronische en urban muziek is ook aankomend jaar weer aanwezig tijdens het vijfdaagse muziekfestival aan het Balatonmeer in Hongarije. De elfde editie van Balaton Sound kondigt de eerste rij namen aan met onder meer Hardwell, The Bloody Beetroots (live), Nicky Romero en Headhunterz.
De Volt-crew strijkt weer neer in De PIT om feestelijk het nieuwe jaar in te luiden. Hiervoor hebben ze de beste Zeeuwse DJ's uitgenodigd en als headliner niemand minder dan het enorm succesvolle collectief banganagangbangers.
SFX wedergeboren als LiveStyle
donderdag 8 december 2016
SFX is niet langer het verlieslijdende, met bankroet bedreigde bedrijf, maar is herrezen met een nieuwe naam, een nieuwe CEO en een verse (geld)balans. Het bedrijf gaat verder als 'LiveStyle' en voormalig AEG topman Randy Phillips is de nieuwe opperbaas. En: door het zogenaamde chapter 11 faillissement dat weed afgerond is er geen dollar schuld meer.
De naam van het moederbedrijf mag dan veranderen, de naam en evenementen die ze organiseert zullen niet veranderen, geeft Philips aan. Wel verhuisd het hoofdkantoor van New York naar Los Angeles.
Raad Van 11 sinds 2008 Mokum's enige echte onvervalste Carnavalsfeest – zijn line-up bekend. Op de tiende editie gaat De Raad Van 11 next level met vette shows van Roxeanne Hazes (live), Jody Bernal en DJ Dano, met bovendien meer podia en met meer confetti, meer slingers en meer ballonnen.
De designerdrug 4-FA wordt per 1 april verboden. De drug staat bekend als xtc-light maar kan zeer gevaarlijk zijn. Dit jaar vielen er twee doden door gebruik van de drug.
Soixante Neuf 050
woensdag 7 december 2016
Met kerst hoor je met je familie en vrienden te zijn. Dus zorg dat je na je buikje rond te hebben gegeten, met je vrienden afspreekt op het leukste feestje van Groningen; Soixante Neuf! Én omdat het kerst is hebben we niet 1 maar 2 top acts voor jullie om van te genieten!
B.I.T.C.H lijkt wel steeds sneller uit te verkopen. Nu al zijn alle kaarten er bijna doorheen voor februari. De online kaarten zijn al maanden uitverkocht en de B.I.T.C.H voorverkoop winkels hebben er nog maar 108. Dit weten we na een rondje bellen naar alle winkels. Vele winkels zijn uitverkocht.
Grotesque Indoor Festival 250
dinsdag 6 december 2016
Op zaterdag 10 december strijkt het Grotesque Indoor Festival neer in de Rotterdamse Maassilo en biedt haar bezoekers naast 3 verschillende areas in trance, house en techno ook nog een speciale Niloo Lounge.
Fantasy Island ter ziele
dinsdag 6 december 2016
Sinds 2008 bezochten meer dan honderdduizend mensen het event Fantasy Island Festival. De afgelopen negen jaar heeft Fantasy Island echt een naam voor zichzelf gemaakt. Toch heeft organisator Absolutely Fresh aangekondigd met het evenement te stoppen....
Op Pinksterzondag is het weer tijd voor 7th Sunday Festival, de parel van de Brabantse festivals. Na het record aantal bezoekers van 37.500 festivalgangers afgelopen jaar op 7th Sunday Festival, start aanstaande woensdag de kaartverkoop voor de negende editie.
Een anonieme bron heeft zich bij het Amerikaanse Your EDM gemeld met contracten tussen John James Borger (Borgeous) en Spinnin' Records die het bewijs zouden leveren dat er betalingen zijn gedaan naar Niles Hollowell-Dhar (KSHMR) voor het produceren van minstens twee tracks van Borgeous. Ook overleverde deze anonieme bron een officieel contract tussen Borgeous een Deep Dish Inc, een bedrijf waar KSHMR aan het hoofd staat, en een amendement bij deze overeenkomst waarin staat dat Borgeous bij Spinnin' Records mocht tekenen en dat KSHMR geen credits zou krijgen voor de nummers die uitgebracht worden onder de naam 'Borgeous'. Oftewel: ghost production.
Na een uitverkocht event tijdens ADE kon het niet lang duren voor chef Michael Wolf en dj Michel de Hey de handen weer ineen zouden slaan. Op vrijdag 9 december koken zij back to back in de vooravond.
Broederliefde is dit jaar onder Nederlanders het populairst op Spotify, zowel bij mannen als vrouwen. De Nederlandse hiphop-formatie werd zelfs vaker gestreamd dan de wereldwijde nummer één, Drake.
GLOW
vrijdag 2 december 2016
Het evenement Glow in the Dark slaat op 13 april 2017 een compleet nieuwe muzikale richting in met een nieuw evenement genaamd Glow. Waar voorheen de nadruk lag op elektronische muziek, wordt nu in samenwerking met diverse zaal-hosts de nadruk gelegd op het creëren van 4 verschillende werelden.
Unleashed New Year 2017
vrijdag 2 december 2016
De jaarlijkse New Year fetish viering van Unleashed in Amsterdam is uitgegroeid tot een van de bekendste en geliefdste tradities. Elk jaar bieden ze de beste en meest unieke party-ervaring en zijn ze toegewijd om dit beroemde spektakel te blijven innoveren en ontwikkelen. Unleashed Amsterdam New Year event 2017 vindt plaats in The BOX, Unleasheds nieuwe huis in Amsterdam. Hier kunnen ze hun ideeën laten groeien en kunnen ze Unleashed de volgende stap laten nemen waardoor ze het meest grandioze fetish rave dance event zullen geven dat de stad ooit heeft gezien.
Radio 10 NYE cruise
donderdag 1 december 2016
Radio 10 sluit 2016 in stijl af met een exclusieve NYE Cruise in Rotterdam! Het radiostation met de grootste hits aller tijden heeft een wel heel unieke locatie gevonden om het jaar af te sluiten.
Studenten kunnen binnenkort met flinke korting gebruikmaken van Apple Music. Apple zou dit abonneemodel in 20 landen willen lanceren, waaronder Nederland en België.
30 december 2016
Haagse rappers SFB in Suriname vast vanwege seksvideo met minderjarige
29 december 2016
Droom van Ran-D komt uit met eigen X-Qlusive
Amerika gaat strijd tegen ticketbots aan
28 december 2016
Dansen tijdens Oud & Nieuw is in Amsterdam het duurst
24 december 2016
Duizenden bezoekers naar nieuw Delfts muziekfestival
Trance Nation met Paul van Dyk
Grotesque organiseert Surprise Party voor een bijzondere, vaste bezoeker
23 december 2016
Unleashed Amsterdam line-up compleet
Unleashed Amsterdam
Crazyland Moulin Rouge in maart gaat ver van te voren uitverkocht
22 december 2016
Matrixx breidt Dreamfields Festival uit met zondag
De uitkomsten van Het Grote Uitgaansonderzoek 2016
21 december 2016
The Grand Opening Summer Season van Beachclub Fuel
20 december 2016
Nosferatu kan nog steeds niet optreden als gevolg van nierfalen
Urban meets EDM tijdens nieuw festival Dillih.
Mr. Belt & Wezol's Music Club steunt Serious Request
16 december 2016
Breaking news: Minus Militia maakt de Reverze line-up compleet
Festival Mundial in de race voor CCD Award 2016
Final info en timetable The Free Project o.a. met Noisecontrollers, Darkraver, Freestyle Maniacs
Ouwe stijl is Botergeil
Gabriel Ananda morgen in Luxor Live
Spring 2017 · Q4T
15 december 2016
Sziget Festival maakt eerste acts 2017-editie bekend
Sam Feldt voelt zich vereerd met Edison nominatie
Taste-it! · The Reunion
14 december 2016
Jey Daniel invites Pan-pot
13 december 2016
Extrema outdoor Belgium lanceert haar ticketverkoop voor 2017
20 jaar Melt
Soixante neuf 074
12 december 2016
Paul van Dyk & Ronald van Gelderen lanceren spraakmakende single 'Everyone Needs Love
Armada Music en Cloud 9 Music slaan handen ineen met Alpe d'HuZes in strijd tegen kanker
10 december 2016
Vintage vinyl vult 21 januari de Diamond Lounge van de RAI in Amsterdam
9 december 2016
Freshtival wordt weekender met camping
Balaton Sound 2017 presenteert Hardwell, Nicky Romero en meer
8 december 2016
VOLT gaat weer knallend het nieuwe jaar in
SFX wedergeboren als LiveStyle
7 december 2016
Tiende editie De Raad Van 11 gaat next level
Populaire partydrug 4-FA wordt verboden
Soixante Neuf 050
B.I.T.C.H update · Laatste 100 kaarten en trailer online
6 december 2016
Grotesque Indoor Festival 250
Fantasy Island ter ziele
7th Sunday start kaartverkoop op 7 december om 7 uur
Is KSHMR de ghost producer van Borgeous?
Michel de Hey kookt samen met chef Michael Wolf een 6 gangen diner
2 december 2016
Nederlandse dj's doen het vooral in buitenland goed op Spotify
GLOW
Unleashed New Year 2017
1 december 2016
Radio 10 NYE cruise
Apple introduceert studentenabonnement op streamingdienst Music