Partyflock
 
Nieuws · juni 2015
­ Nederland
Politiemensen leggen in juli rond dancefestivals Wish Outdoor en Extrema Outdoor hun werk neer.
Dat melden de politiebonden dinsdag. De acties maken onderdeel uit van een groter protest. Agenten willen een betere cao.
Bezoekers van het dancefestival Tomorrowland in Boom kunnen dit jaar alleen met hun polsbandje betalen. Dat is een primeur voor België. Bezoekers krijgen het polsbandje vooraf toegestuurd, en kunnen er geld opzetten met hun bank- of kredietkaart.
Naast Carl Cox, John Digweed, Adam Beyer en DJ Jurgen is nu ook DJ Jean toegevoegd aan de zaterdagavond van Fresh FM. Zijn radioshow DJ Jean @ Work is vanaf zaterdag wekelijks, van 18.00 uur tot 20.00 uur, op Fresh FM te horen.
Rotterdam in the House is het boekwerk, waarin de Rotterdamse housepioniers zelf vertellen over die unieke tijd begin jaren '90, waarin Rotterdam de house wereldwijd op de kaart zette.
Het is een aardige revolutie die Spinnin' Records heeft ontketend. Het Nederlandse dancelabel doet niet alleen baanbrekend werk als het gaat om de promotie van artiesten, de manier waarop het social media inzet is uniek in de muziekindustrie. Vandaar ook het succes van Spinnin's YouTube-kanaal, dat afgelopen weekend de 10 miljoenste abonnee verwelkomde.
De geweldige vibe, de glimlach op ieder gezicht en jullie postieve energie van afgelopen jaar zorgt ervoor om de uitdaging aan te gaan om komende editie nog spectaculairder te laten zijn! En dat gaan ze zeker doen! Daar hoort ook een geniale muzikale invulling bij! Hierbij de line-up...
Nog een paar nachtjes en dan is het eindelijk weer zover, Zomerkriebels Festival. Met je vrienden chillen langs de oevers of dansen in het groene gras van het Gagelbos. In ieder geval samen genieten van Zomerkriebels en van al het moois wat deze editie voorbij komt. En dat het mooi wordt is een feit, met een keur aan topartiesten op deze dag zit er voor iedereen wat bij, hieronder vind je alvast de timetable.
In de zomer van 2014 streek Juice neer in Escape Lounge en vanaf dag één was het een succes. Juice bestaat echter al acht jaar met edities Paradiso, The VIP Room en natuurlijk waar het allemaal begonnen is, in de inmiddels gesloten Sinners/Club Home. Na drie maanden werd het tijd voor Juice om binnen de Escape door te groeien en naast de Escape Lounge ook de Escape Studio op de laatste vrijdag van de maand erbij te programmeren. Wat je kunt verwachten in de twee area's bij Juice kan je hieronder terug vinden.
Frenzy zaterdag in AIR
woensdag 24 juni 2015
Maak je klaar om je te verliezen in het spektakel dat Frenzy heet! Vanaf het moment dat je een stap over de drempel van nachtclub AIR Amsterdam zet, zul je al je zintuigen nodig hebben om alle indrukken te verwerken. Freaky en verrassend maar vooral over-the-top entertainment, gecombineerd met een stage design waardoor je de club bijna niet meer herkent. De ideale omgeving om alle zorgen van je af te dansen en je inner freak alle ruimte te geven. Last ingredient: muziek. Voor deze editie van Frenzy is een (inter)nationale mix van house-artiesten geprogrammeerd, die allen op hun eigen manier bijdragen aan het vrijzinniger maken van het dance-landschap.
Op het moment dat je aan de top van de Penoze komt, dan is er geen medelijden meer mogelijk. De regels zijn simpel; je jaagt of je wordt gejaagd. Vanaf dat moment ben je zo hard als een steen. Je voelt niets, zegt niets en niets zal je breken.
In Nederland heeft de uitgaansbranche met name te leiden onder het rookverbod, verhoging van de leeftijd waarop met alcohol met kopen en straks de verhoging van de BTW. In Australie lijdt men sinds een tijdje onder een zeer restrictief beleid wat betreft sluitingstijden. Veel clubs in een stad als Sydney moeten eerder sluiten of mogen na bijvoorbeeld 1 uur 's nachts geen bezoekers meer toelaten. Er zijn echter nog veel verdergaande plannen om het leven van de stappers lastig te maken......
In navolging van Amsterdam wil ook België festivalorganisatoren verplichten om water gratis te verstrekken aan bezoekers. Kamerlid Özlem Özen van de Parti Socialiste heeft daartoe een wetsvoorstel ingediend.
Disney en deadmau5 zijn het eens geworden over het muizenmasker van de dj. Disney vond het masker van de dj met grote zwarte oren, witte ogen en een zwart gezicht, te veel lijken op de beroemde muis.
Dat meldt het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. Wat de twee partijen precies zijn overeengekomen, is niet bekend.
Bij de eerste editie van Noisia Invites Festival hoort natuurlijk een afterparty. De keus voor een locatie was makkelijk: Simplon! De club in Groningen waar ook de legendarische Machtig avonden worden gegeven. Bovendien is Simplon letterlijk op kruipafstand van het festivalterrein op het Ebbingekwartier.
BKJN vs IBJBN last info
maandag 22 juni 2015
Zaterdag presenteert BKJN Events Events een legendarische avond in een legendarische locatie.
Na jaren van afwezigheid is dé hardcore-tempel van Midden Nederland namelijk weer het toneel Nederlands hardste feest. Dit is Beter Kom je Niet vs Ik Ben je Bitch Niet.
Wie produceert de beste dance track en wint een release op 12 inch vinyl? Producers kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor Vinylized, de Nederlandse danceproducerscontest. De winnaar maakt niet alleen kans op een VinylRelease, het prijzenpakket bestaat ook uit studio-uren bij SAE Institute, een presentatie op ADE Next tijdens het Amsterdam Dance Event, studiogear, coaching, managementadvies, pr-begeleiding, perspromotie, op maat gemaakte oordoppen en promotiefoto's. Dit jaar wordt de winnende track ook nog op een one of a kind limited edition 10 inch vinyl gereleased voor de presentatie op ADE Next. Ook zijn er prijzen voor de finalisten waaronder een workshop produceren bij SAE Insitute en tickets voor de Dance Fair.
Ook in de zomermaanden kun je natuurlijk op elke laatste zaterdag van de maand na alle festivals nog lekker doorfeesten bij de Summer Night Editions van 7th Heaven. En dat is niet alles want dit jaar organiseert 7th Heaven samen met Club Rodenburg voor de allereerste keer in haar 10-jarig bestaan een eigen Outdoor/Open Air editie! Dit unieke feest staat je te wachten op zaterdag 15 augustus, wanneer je maar liefst 15 uur lang kunt feesten, overdag buiten en 's nachts binnen. Lees er alles over in dit persbericht!
Kort & Bondig
woensdag 17 juni 2015
Lees hier de kleine, korte nieuwsberichten die niet 'het nieuws' haalden. Kort nieuws, snippets, aankondigingen van releases, roddel & achterklap......we verzamelen het voor je! Deze week nieuws over Curbi, Leroy Styles, Dirtcaps, Alpharock, Atmozfears, Tijn Verkerk, Don Diablo & The Wombats.
LET vroeg aan voorman JP Enfant om een avond te cureren waarbij hij één artiest mocht uitnodigen voor een drie uurrset. Zowel qua artiest als qua locatie kreeg hij de vrije hand. Zijn keuze: Detroit legend Luke Hess (FXHE, DeepLabs) in OT301. "Op deze manier kunnen we voor een selecte groep liefhebbers een warme Detroit Techno avond neerzetten waar je als programmeur alleen maar van kunt dromen", aldus Jan Pieter.
DJ Dash Berlin's nieuwe single 'This Is Who We Are' is uitgebracht via platenlabel Armada Music. De plaat werd gemaakt in samenwerking met landgenoten Syzz, eerder door Dash Berlin uitgeroepen tot doorbraakartiest van 2014 in het prestigieuze Engelse DJ Mag.
In de zomer vindt in Weeze, een plaatsje vlakbij de Nederlandse grens, "de oprichting van een geheel nieuwe stad" plaats. Een stad die echter maar één weekend per jaar bestaat en nu al duizenden fans van Electronic Dance Music (EDM) aantrekt. Maar "Parookaville is geen normaal dance festival", zegt organisator Bernd Dicks van bureau Next Events, "het is een unieke en fantastische muziek-en showbelevenis, die er tot nu toe in Duitsland nog niet was."
Na een uitverkocht concert in de Heineken Music Hall afgelopen april en met een optreden in het vooruitzicht op We Are Electric aankomend weekend, kondigt The Prodigy hun terugkeer naar ons land aan. Op 18 november staan de Britse electropunkers samen met special guest Public Enemy in de Ziggo Dome, Amsterdam. De kaartverkoop start aanstaande donderdag 18 juni om 10 uur.
Het event wordt gehouden op het buitenterrein bij de Amsterdam Studio's. Het terrein zal worden omgetoverd tot een heus festivalterrein. Er wordt een fantastisch podium opgebouwd en er zijn diverse zitgelegenheden. Uiteraard is ook aan de inwendige mens gedacht. Zoals je van Quest4Trance gewend bent, pakken ze groots uit met een superdikke line-up...
Op vrijdag 16 oktober organiseert Amsterdam Music Festival voor de allereerste keer een speciale 'Under 18' editie in de Ziggo Dome, Amsterdam. Nadat Amsterdam Music Festival de eerste vier namen van de line-up een krappe maand geleden heeft aangekondigd, maakt de organisatie zojuist bekend dat er een speciale jongeren editie van het succesvolle festival komt. Amsterdam Music Festival Under 18 is het grootste 18- dance event in Nederland en tevens het eerste officiële evenement voor 14 t/m 17 jarigen tijdens Amsterdam Dance Event (ADE). Deze Under 18 editie zal, net zoals de fans van de volwassen editie gewend zijn, ook het podium vormen voor de beste DJ's van de wereld.
Niemand minder dan FeestDJRuud geeft dit jaar het startschot voor de vierde Rubberboot Missie in Utrecht. Ook draait hij op de afterparty. Kaarten voor dit exclusieve feestje in TivoliVredenburg zijn vanaf gisteren in de verkoop.
Na twee uitverkochte PollerWiesen evenementen in Keulen en Dortmund, mag je ook de derde PollerWiesen editie van dit seizoen niet missen: de PollerWiesen Minus. Al voor het zesde jaar is de Canadese Richie Hawtin en zijn succeslabel Minus te gast. Deze goede vriend van de PollerWiesen Family was er vanaf het begin bij en hij is ook steeds met ons meegegroeid. Na een uitstapje in 2014 in het Keulse Jugendpark, zijn ze dit jaar weer te vinden in het Neulandpark in Leverkusen – en nog wel op twee podia!
Odyssee met Blawan in Toffler
donderdag 11 juni 2015
Het Rotterdamse nachtleven is een nieuw concept rijker. Dat het de afgelopen jaren steeds meer is gaan leven in de Havenstad is niet onopgemerkt gebleven, zo ook bij de Haagse organisatie District25 bekend van The Crave. Vrijdag 19 juni vindt de eerste editie van Odyssee plaats in Toffler. De ijzersterke line-up gooit gelijk hoge ogen met Blawan, Hodge en stranger op het affiche.
David Guetta maakt de soundtrack voor het Europees kampioenschap voetbal 2016 in Frankrijk. Hij treedt ook op tijdens de openingsceremonie. De Europese voetbalbond UEFA maakte woensdag bekend dat Guetta het officiële EK-nummer gaat schrijven en produceren. De track wordt in de aanloop naar het toernooi uitgebracht. David Guetta maakt daarnaast zijn opwachting tijdens de openingsceremonie in het Stade de France op 10 juni 2016.
Steeds meer festivals in ons kleine landje. Dus ook steeds meer klachten....Eerder berichtten we al over oa Megabase, Full Moon, Promised Land waartegen geprotesteerd werd. Vandaag is Brabant aan de beurt. Geert de Haas ageert tegen Dream Village.
Elements Beach te 's-Gravenzande vormde al twee keer het decor van Quest4Techno. Deze fantastische locatie vormde de perfecte achtergrond voor een ultiem technofeest met een internationale line-up. Elements Beach is een waanzinnige locatie met de sfeer die je doet denken of je op Ibiza bent. In 2015 keert Quest4Techno op verschillende locaties terug, te beginnen op 4 juli 2015.
Wat is er nou lekkerder dan samen met al je vrienden, vriendinnen en favoriete DJ's een heerlijk strandfeest mee te maken midden in de zomer? Op zaterdag 20 juni kun je dit meemaken, als de bekende danceclub Eindelijk Weer uit Almere samen met jullie naar het strand gaat en Beachclub Vroeger in Bloemendaal aan Zee op zijn kop gaat zetten. Maar liefst 14 DJ's gaan ervoor zorgen dat dit jou ultieme beachparty wordt.
Kort & Bondig
dinsdag 9 juni 2015
Vanaf nu vind je met enige regelmaat een bericht met kleine, korte nieuwsberichten die niet 'het nieuws' haalden. Kort nieuws, snippets, aankondigingen van releases, roddel & achterklap......we verzamelen het voor je! We trekken het zo rauw uit nieuwsbrieven, mails en andere bronnen dus verwacht veel Engelstalige berichten. Deze week nieuws over The Prophet, Showtek, Quintino, D-wayne, Sandro Silva, Chocolate Puma & The Flying Dutch
Op zaterdag 1 augustus 2015 organiseert Bad Ass Events op de De IJzeren Man in Eindhoven voor het eerst Karma Outdoor. Dit oldskool/early rave concept neemt je mee terug in de tijd naar de beginjaren van de house. Karma richt zich dan ook op de houseliefhebbers van het eerste uur die graag in de buitenlucht terug willen naar 'die goeie ouwe tijd'. Met in de line-up alleen maar grote namen uit de scene, kan dit festival al bijna niet meer stuk.
Na het fantastische vijfjarig jubileum van Pussy lounge at the Park in Breda, met volop zon, gekte en gezelligheid, kun je alvast de volgende editie in je agenda zetten! Op zaterdag 10 oktober 2015 wordt het Sportpaleis Ahoy in Rotterdam weer volledig op zijn kop gezet met het Freestyle circus Pussy lounge XXL! Traditioneel is het tijdens de XXL editie altijd grootser, gekker en uitbundiger. Uiteraard met het intieme karakter en de gezelligheid die je mag verwachten van Pussy lounge, inclusief danseressen, crowdsurfen, confetti, opblaasattributen en meer!
Vrijdag 19 juni t/m zondag 21 juni tovert Healing Garden het Erkemederstrand onder Zeewolde om tot een tuin vol verrassingen, inclusief camping. Boutique festival Healing Garden wil bezoekers op een toegankelijke manier kennis laten maken met diverse onderwerpen op het gebied van body, mind, soul & spirit. De langste dag van het jaar wordt een weekend lang gevierd met inspirerende workshops, lezingen, meditatie, yoga, wellness, biologisch eten en drinken, live acts en elektronische muziek van o.a. DJ Isis, Arjuna Schiks, Kareem Raïhani, Charles Davos, Forest Of Heroes, The Incredible Stacks, Avi Adir en Holger Hecler uit Berlijn.
Na ruim zes maanden stilte komt No Bass No Glory op de zesde dag in de zesde maand terug in een XXL vorm met maar liefst drie verschillende area's. Het gezellige hardcorefeest van de Achterhoek viert op zaterdag 6 juni haar zesjarig bestaan in Club Xero.
Over minder dan 10 dagen vindt de 4e editie van Boothstock plaats in het Kralingse Bos te Rotterdam. De beste DJ's uit de dance scene komen op 13 juni langs! Van Techno held Ben Sims, een van de grondleggers van House Todd Terry, baas van de UK Garage DJ EZ, groovemasters Kraak & Smaak tot Rotterdamse held Michel de Hey. Maar dat is nog niet alles!
Uit onderzoek van het Trimbos-instituut blijkt dat ruim een kwart van de uitgaande jongeren wel eens onder invloed van drugs of alcohol achter het stuur stapt (2013). Daarom trekt TeamAlert, dé verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren', deze zomer met de Witte Waascampagne langs verschillende festivals om jongeren van 18 tot en met 24 jaar te wijzen op het belang van een drugs- en alcoholvrije rit naar huis.
Het elektronische muziekduo Maribou State heeft net debuutalbum 'Portraits' uitgebracht na een aantal succesvolle EP's en remixen. In een nieuwe liveshow zullen ze hun kenmerkende souvolle indietronic ten gehoren brengen. Op donderdag 8 oktober staan ze voor hun 'Portraits Tour' in de Melkweg. De voorverkoop is begonnen via de website van de Melkweg en Ticketmaster.
Vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 juli strijkt Graefental festival weer neer in het pittoreske klooster van Ottersum (LI).
De Duitse labels Kompakt en de Berlijnse legendarische club Salon zur Wilden Renate strijken neer in Ottersum voor wat nu al het leukste festival van de zomer lijkt te worden: Graefental festival.
Ruffneck versus Cenobite
woensdag 3 juni 2015
Op 5 juni bundelen Ruffneck & Cenobite Records de krachten voor een al lang verwacht hardcorefeest 'Ruffneck versus Cenobite'. Een line-up om van te smullen, harde duistere early beats uit vroegere jaren waarin't allemaal begon. Maar, dit is nog niet alles... Een nieuwe Cenobite CD Release van Manic & Csabi 'Equilibrium' met maar liefst 13 nieuwe tracks zullen gratis worden weggegeven aan de eerste 50 bezoekers aan de deur.
In de lente van 2005 ontstaat STORM: Een feest waarin de sfeer en muziek van noisefeesten gecombineerd worden met de energie van underground hardcore en tekno. Inmiddels is STORM 23 feesten, een failliete Nighttown en Watt en een gesloten Waterfront verder. Maar het feest haalt nog steeds verrassende acts naar Nederland. STORM bestaat nu tien jaar, dus pakt deze editie extra groot uit!
Het Berlijnse platenlabel PRCPTN (spreek uit Perception) haalt Sven Weisemann naar Canvas op de 7e. Vrijdag 5 juni draait de Duitser die bekend is vanwege een sound die het midden houdt tussen deephouse en Detroit techno een set op de bovenste verdieping van het Volkshotel. Mike Ravelli, Alexander Koning en Shrimp DJ, maken de line-up compleet.
Auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra betaalt aangesloten artiesten en componisten niet evenredig voor het gebruik van hun muziek door online diensten als Youtube en Spotify. Dat vinden de Beroepsvereniging Componisten Multi-Media (BCMM) en de Vereniging voor Muziekauteurs, meldt de Volkskrant maandagavond.
Pak alvast jullie agenda en markeer daarin 12 juni met een groot kruis, want Tryfecta Events zal op die dag een speciale editie van Drumcage organiseren: Drumcage invites Beats N Breaks!
De B.I.T.C.H voorverkoop gaat razendsnel dit keer! Nu al waarschuwt de organisatie dat de online voorverkoop bijna is uitverkocht. Het feest zelf is pas begin oktober! En zoals jullie van B.I.T.C.H gewend zijn is, dit geen verkooppraatje. Mensen weten dat de feesten van B.I.T.C.H, Crazyland en Pleasure Island altijd ver van te voren uitverkocht zijn. Een gewaarschuwd mens telt voor twee! Haal bij koop tickets of koop tickets snel je kaarten nog! Wil je een VIP kaartje? Dat kan nog bij een aantal vaste voorverkoopadressen in Nederland.
Aankomend weekend zal de eerste weekender plaatsvinden na de befaamde weekenders in Trouw. Deze keer zal het meerdaagse event plaatsvinden in het populaire Cruquiusgilde, op 6 en 7 juni.
Op vrijdag 5 juni verzamelen de leukste 25plussers van Haarlem zich weer in de kleine zaal van Haarlems poptempel het 't Patronaat Zalencentrum voor muziek, gekkigheid en gezelligheid!
De vraag kwam al vaker voorbij. De vraag naar de zogeheten Pure trance. Een avond waarin opgebouwd wordt van 126 naar 140 bpm. Wegzweven op pure klanken, melodieën en akkoorden die zorgen voor kippenvel op plaatsen waarvan je niet eens wist dat het kon. Eindelijk zit die avond er aan te komen en ze doen er maar meteen eentje om je vingers bij af te likken. Niemand minder dan Solarstone bundelt zijn krachten met Airwalk en komt met zijn Pure trance concept naar Grenswerk en neemt een aantal echte heavyweights uit de hedendaagse trance scene met zich mee!
30 juni 2015
Politie voert actie tijdens Extrema & Wish
Tomorrowland voert betalen met polsbandjes in
DJ Jean versterkt dance zender Fresh FM
'Rotterdam in the House': het boek over de Rotterdamse housepioniers
29 juni 2015
Spinnin' Records verwelkomt 10 miljoenste volger op YouTube
26 juni 2015
Line-up Summerlake Outdoor Festival compleet
25 juni 2015
Zomerkriebels Festival 2015 timetable en laatste informatie
Ook in juli weer elke week Juice in Escape
24 juni 2015
Frenzy zaterdag in AIR
Penoze: Can't Remember a F*cking Thing · Official CRAFT Festival trailer
Stappen in Australie? Politie mag clubs betreden en blaastesten afnemen
Ook in België gratis water op festivals?
23 juni 2015
Disney en Deadmau5 ruziën niet meer over Micky Mouse-oren
Noisia Invites Festival organiseert after in Simplon
22 juni 2015
BKJN vs IBJBN last info
18 juni 2015
Inschrijving Vinylized 2015 van start
7th Heaven SummerNight Editions en de eerste 7th Heaven Outdoor/Open Air editie, ben jij er ook weer bij?
17 juni 2015
Kort & Bondig
JP Enfant haalt new school Detroit legend Luke Hess naar Amsterdam
16 juni 2015
Dash Berlin en Syzz leggen verkeer stil in Jakarta
Parookaville · een stad, waarin waanzin, liefde en puur geluk regeren
15 juni 2015
The Prodigy met special guest Public Enemy naar Ziggo Dome
Vier de zomer op 11 juli tijdens One day in Summer
12 juni 2015
Amsterdam Music Festival met speciale 'under 18' editie in Ziggo Dome
FeestDJRuud ambassadeur Rubberboot Missie
11 juni 2015
De jaarlijkse PollerWiesen Minus met Richie Hawtin
Odyssee met Blawan in Toffler
10 juni 2015
David Guetta maakt officieel EK-lied
Bewoners Dorst in actie tegen festival Dream Village
Quest4Techno · Genieten van techno met op de achtergrond de zon die in zee zakt
Eindelijk Weer gaat naar Beachclub Vroeger
9 juni 2015
Kort & Bondig
House classics op Ijzeren Man tijdens Karma Outdoor
8 juni 2015
Pussy lounge tourt met de spetterende XXL editie naar het Sportpaleis Ahoy!
7 juni 2015
Driedaags midzomerfestival Healing Garden combineert beats & bewustwording
6 juni 2015
NBNG viert zesjarig bestaan met No Bass No Glory XXL indoor festival
Boothstock Festival in Kralingse bos met dj's, foodtrucks, playground & eigen kledinglijn
5 juni 2015
Controle over je kaak en het stuur
Maribou State presenteert debuutalbum in de Melkweg
4 juni 2015
Graefenthal festival pakt uit met toonaangevende programmering
3 juni 2015
Ruffneck versus Cenobite
STORM viert tiende verjaardag in Worm
Berliner Sven Weisemann op PRCPTN in Canvas
2 juni 2015
'Buma/Stemra betaalt minder aan artiesten voor online muziek'
Drumcage invites Beats N Breaks
B.I.T.C.H kaarten online bijna uitverkocht
Kommune weekender in Cruquiusgilde
1 juni 2015
Het gezelligste 25plus feestje van Haarlem is terug in het Patronaat
Solarstone presents Pure Trance Night in Grenswerk