Partyflock
 
Nieuws · mei 2015
­ Nederland
Gelegen aan de idyllische bosrand van Son en Breugel zal dit jaar op 5 en 6 juni, voor de vierde keer het groene gras achter de manege Sonniushof gevuld worden met soundsystems, happy campers, technofreaks en alle andere moderne hippies die op zoek zijn naar een low-fi festival zoals Nederland al lang niet meer kent.
R&B Café on the Beach
vrijdag 29 mei 2015
Picture this: zon op je bolletje, wind door je haartjes, een mooi uitzicht op het strand en... de dikste r&b, hiphop en dancehall tunes! Op veler verzoek gaat R&B Café voor het eerst naar het strand and it's gonna be a party! Terwijl je geniet van een 'sex on the beach' en de laatste stralen van de zonsondergang je tegemoet komen zorgt de organisatie dat dit een R&B Café editie wordt die je nooit zal vergeten.
Escape is bij de Nightlife Awards uitgeroepen tot beste club van West Nederland en dat wordt gevierd deze maand bij Reveal, HouseRules, Brainwash en Like! Heb jij zelf ook iets te vieren in juni? Boek dan een VIP tafel of Skybox via <vip@escape.nl>
De Overijsselse rechtbank oordeelde zojuist dat de geluidsgrenzen die de gemeente Zwolle hanteert te ruim zijn. De Rechter stelde dat 85 en 95 decibel voor doorsnee muziek en lage tonen te gortig is: Megabase mag zaterdag niet boven de 75 en 90 decibel uitkomen. Het festival moet het met de helft minder doen.
Het nieuwe dance festival The Flying Dutch was binnen een week uitverkocht, maar kan op 30 mei aanstaande wereldwijd live vanuit de eigen huiskamer gevolgd worden. Vanaf 17.00 uur zijn 10 van 's werelds beste Nederlandse DJ's live te zien en horen via de livestream op de website van het festival www.theflyingdutch.com?utm_source=2xpr&utm_medium=partyflock&utm_content=news_teaser%3A29479. De livestream schakelt tussen Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam en brengt DJ optredens, backstage beelden, helikopters, interviews en festival sfeer in beeld.
Mysteryland heeft een nieuwe lading namen toegevoegd aan de line-up van het festival op 29 en 30 augustus. De artiesten Martin Garrix, Alesso, Oliver Heldens, Steve Angello, Knife Party, Wildstylez, Nicky Romero, Netsky live, Chris Liebing, Joris Voorn, Porter Robinson, Dave Clarke, Ben Sims, The Flexican & Sef, Maya Jane Coles, DVBBS en DJ Jazzy Jeff worden tijdens het festival vergezeld door onder andere De Jeugd van Tegenwoordig, Deep Dish, Big Freedia, Dimitri Vangelis & Wyman, Endymion, The Prophet, FeestDJRuud, Lil Silva, The The Darkraver en Leo Blokhuis.
Zaterdag 25 juli zal het Bloemendaalse strand weer het toneel zijn voor een heerlijke zomerse outdoor editie. In Vroeger zal White Moon on the Beach spectaculair uitpakken met geweldige watervallen, fonteinen en alles wat je rond een strandfeest kunt verwachten. Niets is teveel!
Zaterdag 27 juni barst een elf uur durende razernij los op het nieuwe groene festivalterrein Roodehaan (stad Groningen) tijdens Kings of Core Festival. Op deze derde editie van dit hardste en meest veelzijdige festival van het Noorden worden meer dan 50 artiesten verdeeld over vier keiharde stages. Stap deze dag uit de realiteit en deel samen met duizenden liefhebbers de liefde voor de hardere stijlen. Hard, harder, hardst is het motto van Kings of Core Festival!
Pleasure Island gaat lekker hard! De Early Bird tickets gaan als zoete broodjes over de toonbank! Er zijn nog maar 80 Early Bird VIP kaarten voor €42,50 en 250 Early Bird normale kaarten van €35. Pak dus nu je kans als jij nog voor je Early Bird kaartje wil gaan! Koop je kaartje bij koop tickets, koop tickets of bij Primera!
Het lag in de lijn der verwachting. Na een spectaculaire dag editie in het prille voorjaar van 2015 komt Grotesque nu met de aankondiging van een winter editie. Zaterdag 12 december mag met grote letters in de agenda's worden gemarkeerd. Deze editie gaat weer de nacht in en zal plaats vinden in de Utrechtse Central Studios.
We Are The Music Makers
donderdag 28 mei 2015
Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Bla Bla Music komt terug met een platform waarbij ze de minimal-liefhebbers dichter bij elkaar willen brengen. Ze luiden dit nieuwe tijdperk in met een flinke dosis dikke muziek en nieuwe artiesten. Ze beginnen de nieuwe koers met twee avonden in 117 aan de Rozengracht! De eerste avond vindt plaats op 30 mei dus zorg dat je erbij bent
Met 170 dance-events per jaar, 2,7 miljoen bezoekers en Nederlandse dj's die wereldwijd domineren, is de dance-industrie steeds belangrijker voor de economie
Dance Boulevard is het grootste dance festival van West-Brabant waar house, freestyle, eclectic en hardstyle samen komen. Zaterdag 1 augustus met onder andere: Radical Redemption, The Partysquad, Adaro, Jay Hardway, LNY TNZ, Vato Gonzalez & MC Tjen, Dyna, E-Force (live), Mental Theo en nog vele anderen!
EDM promoter SFX heeft gisteren aangekondigd dat het plannen heeft om het bedrijf van de beurs te halen. CEO Sillerman wil het bedrijf terugkopen van de aandeelhouders voor een bedrag van ongeveer $490 miljoen. Sillerman is eigenaar van 37,4% van de aandelen en betaalt hiermee $5,25 per aandeel uit. De koop zou voor het einde van dit jaar rond moeten zijn.
Op 15 en 16 augustus organiseert Alter Ego voor de 3e keer op rij haar Shoeless Festival in Ruigoord. Dat betekent feesten zonder schoenen, maar ook zonder rotzooi op de vloer, en zelfs zonder een van te voren gecommuniceerde line-up. De Shoeless feesten ontstonden negen jaar geleden als underground initiatief. De organisatie viert dit keer dubbel feest met de 25e editie.
Het legendarische dancefestival PollerWiesen tovert met Pinksteren het Revierpark Wischlingen in Dortmund om tot het epicentrum van de elektronische dance! Op vier podia en een grote hoeveelheid zand-, strand- en gazonvlaktes vieren duizenden danceliefhebbers een marathondansfeest met vele internationale DJ's en live acts.
#Raw Liefhebbers! Dit weekend is het tijd om te genieten van de ruigste beats terwijl je de zon de zee in ziet zakken. Hierbij presenteert de organisatie de laatste info en de timetable voor Suppression - Make Raw not War #2.
Aanstaande zaterdag 23 mei viert Discoflamingo haar driejarig bestaan met een day en night programma! Flamingo's are on the loose want ze nemen je mee de buitenlucht in. Door de sluiting van Cultuurpodium Perron heeft Discoflamingo haar thuishaven moeten verlaten. Maar ondanks dat hebben zij een waardig nieuw onderkomen gevonden: Poppodium Annabel!
Nadat tijdens het vijfjarig bestaan van AIR Amsterdam rapper Cakes da Killa uit Amerika ons deed twerken tot in de late uurtjes is het weer tijd voor een nieuwe editie van Vieze Poezendek. Op vrijdag 26 juni keert Amsterdams meest sexy openminded hip-hop / R&B clubavond weer terug naar het kattennest en zullen de bezoekers al spinnend van opwinding in de rij staan.
De eerste namen voor Amsterdam Music Festival zijn bekend gemaakt in Café Nol te Amsterdam. Niemand minder dan Armin van Buuren, David Guetta, Hardwell en Tiësto zullen tijdens het weekend van 16 en 17 oktober 2015 optreden in de Johan Cruijff ArenA. Een unieke combinatie: voor Armin van Buuren en Tiësto is het lang geleden dat zij samen te zien waren op een evenement in Nederland.
Ga jij op zaterdag 6 juni naar Full Moon Festival, Free Your Mind, Amsterdam Open AIR of Indian Summer Festival? Dan hebben wij de ideale after voor je. SFEER geeft die avond namelijk een groot feest in Club Eindelijk Weer om haar eerste editie te vieren. En op vertoon van jouw Full Moon Festival- of Free Your Mind-toegangsbewijs betaal je slechts 5 euro entree!
Met de reputatie van populairste festival van de underground techno scene, onthult Sonus Festival met trots de laatste namen van internationale live acts die de line-up van dit jaar compleet maken. De laatste toevoegingen van dit jaar zijn onder andere: Alexandra, Archie Hamilton, Bella Sarris, Guy Gerber, Homeboy (live) Margaret Dygas, Martin Buttrich (live) Miss Soulfly en Woo York (live). Samen met veel andere gevestigde namen in de underground techno scène staan zij klaar om te shinen op de verschillende stages.
Sneeuwwit, hagelwit, spierwit, zilverwit. Wit is de kleur die al het licht weerkaatst tijdens MUST the white edition op vrijdag 3 juli in de Grote- of Sint Laurenskerk. De dresscode zorgt voor éénheid en is de verbindende factor die het publiek met elkaar laat samensmelten. MUST presenteert een gevarieerde line-up met Jasper Fioole, Maria Helena, Funkerman en vocalist Miss Bunty.
Achter Sportplaza Mercator, in het voormalige Iedersland College, komen de initiatiefnemers van Trouw met een nieuwe club. Ze zijn een van de gelukkigen die op de lijst staan voor een 24-uursvergunning van de gemeente.
Waar de Nederlanders de disco steeds meer links laten liggen, zijn Polen er nog altijd dol op. En daar maken de plattelandsdiscotheken dankbaar gebruik van. 'Om half tien 's avonds staan ze al in rijen voor de deur. Ik open de deuren om tien uur en de dansvloer staat meteen vol', zegt Aard de Decker, eigenaar van Klub Klimat in het Noord-Hollandse De Goorn in de Metro van 18 mei 2015. 'Zeker 90 procent van mijn bezoekers is Pools.'
Mezz Breda wil verbouwen
dinsdag 19 mei 2015
Om de positie van MEZZ te verstevigen ten opzichte van de concurrentie en te voldoen aan de hogere eisen die bezoekers en optredende acts stellen, zijn diverse bouwkundige en installatietechnische aanpassingen nodig. Het niet tijdig nemen van maatregelen brengt de exploitatie van MEZZ in de nabije toekomst in gevaar.
Het eerste weekend van juni is Groningen weer de plek voor de industriële liefhebber. Nachtclub Paradigm zal weer worden omgetoverd tot geel zwarte bunker en biedt tot in de vroege uurtjes diepe kicks en vuige klanken. Uiteraard is de top van de scene uit binnen- en buitenland uitgenodigd om menig oor te verwennen.
NDSM-werf maakt bamboebos
donderdag 14 mei 2015
De 'grijze' NDSM-Werf vergroent! Ondernemers op de NDSM en de Gemeente Amsterdam hebben de handen ineengeslagen om een enorme partij bamboe naar Noord te halen. De struiken hebben een lengte van 5 tot wel 8 meter en floreren vanaf Hemelvaartsdag, bij festival Hemeltjelief! dat dit jaar in het teken staat van de aap en zijn leefomgeving.
De voorbereidingen voor het grootste hardcore-evenement in zijn soort zijn al in volle gang! Pandemonium heeft geen introductie meer nodig en de volgende knallende editie gaat zaterdag 5 december 2015 wederom plaatsvinden in de ultieme hardcore-tempel: de Sporthallen Zuid te Amsterdam.
Het festival Dance Nature is dé afsluiter van het festivalseizoen. Het festival wordt dit jaar voor het eerst in Eindhoven georganiseerd. Strandbad De De IJzeren Man is de locatie waar het op zaterdag 12 september plaatsvindt. Op het evenement zullen bekende namen optreden als Erick E, The Flexican, ROOG, Dyna en Lucien Foort. Sidney Samson en Tony Junior maken de line-up compleet.
Een nieuwe editie van Love Sensez komt er alweer aan! Zaterdag 27 juni zijn ze weer terug in het Paard met het allerleukste 16+ feest van Zuid-Holland! Love Sensez zal je dan weer feestelijk verwennen om lekker de zomer periode van 2015 te beginnen! De Kingsnight editie was ook nu weer volledig uitverkocht en dat willen ze natuurlijk tijdens de nieuwe editie van Love Sensez weer bereiken. Dit zullen ze doen met spectaculaire shows en acts
De nieuwe single 'Satisfied' van het DJ/Producer duo Showtek beleeft vandaag zijn première. De track die pas in juni wordt uitgebracht op het label Skink is nu al te horen in de officiële trailer voor Dance Valley, die vanaf vandaag online staat. Voor de Eindhovenaren was het een logische keuze om hun nieuwe track te gebruiken voor de Dance Valley trailer, aangezien ze op 1 augustus het festival op de Mainstage zullen afsluiten. Kom alvast in de stemming voor Dance Valley en bekijk de trailer hier:
Zaterdag 13 juni 2015 breekt op Aquabest Eindhoven het zonnetje weer door tijdens de allereerste Lakedance editie van 2015! Live Your Bucket List staat dit jaar centraal en dit betekent dat Lakedance verschillende ultieme bucket list items van de bezoekers uit wil laten komen. Hostings van onder andere Defected in the House, Kletskoek en Mensroom zorgen met een line-up van internationale allure dat Lakedance bij velen bovenaan het lijstje komt te staan. Onder andere Blasterjaxx, Otto Knows, Chocolate Puma, Claptone en Egbert zijn aanwezig tijdens het meest zomerse festival van het zuiden. Lakedance • Live Your Bucketlist!
PRSPCT XL21 timetable
maandag 11 mei 2015
Woensdag mag je weer: PRSPCT XL21! Check hier de snoeiharde timetable van 'The Mother of all raves'. Drieënveertig van de beste hardcore, drum 'n' bass, breakcore, dubstep en jungle-artiesten verdeeld over vijf area's in de brute Maassilo! Het liefst ben je natuurlijk overal tegelijk, maar dat gaat hem helaas niet worden, dus plannen maar!
Pleasure Island is een veelzijdig festival met dit jaar drie hardere stijlen area's met onder andere HardClassics, Oldschool Gangsters en nu de aankondiging van area 3: Timelock Freestyle, de opvolger van Scantraxx Freestyle. Jaar in, jaar uit was Scantraxx de knalzaal achterin de Hemkade tijdens de Crazylandfeesten. Timelock Freestyle is de opvolger en daar gaan jullie nog veel van horen.
Als (aankomend) DJ/producer wil je vooral bezig zijn met wat je het liefst doet; jouw tracks maken en laten horen. Door jouw optredens nu of in de toekomst verdien je je investeringen en hopelijk meer terug. Maar hoe verdien je ook geld met de auteursrechten van jouw tracks?
Stereo Sunday heeft het weer voor elkaar gekregen: op 4 en 5 juli wordt festival- en danceliefhebbend Zuid-Nederland weer getrakteerd op een te gekke line-up in het prachtige Julianapark. En ondanks dat er op 1 april gratis toegangskaarten werden verloot (kikker in je bil..), laat de organisatie zien knettergek te zijn door het festival ook dit jaar weer helemaal gratis te organiseren! Maar dat is nog niet alles, Stereo Sunday heeft namelijk nog enkele verrassingen...
Pollerwiesen Festival 2015
zondag 10 mei 2015
Het legendarische dancefestival Pollerwiesen tovert met Pinksteren het Eissporthalle Revierpark Wischlingen in Dortmund om tot het epicentrum van de elektronische dance! Op vier podia en een grote hoeveelheid zand-, strand- en gazonvlaktes vieren duizenden danceliefhebbers een marathondansfeest met vele internationale DJ's en live acts.
Walhalla in Deventer heeft al twee keer eerder in het teken gestaan van Hard Reminder. En dit waren zeker avonden die door de bezoekers niet snel werden vergeten. Daarom kon een derde edite na deze twee geslaagde edities zeker niet uitblijven. Op 15 mei geven Hardest Dreams en Moon Star Events Hard Reminder namelijk weer een vervolg en ook deze derde editie belooft weer een mooie avond te worden.
Twintig jaar geleden begon het allemaal met niemand minder dan Mr. BZRK himself: Buzz Fuzz. Het label is voor velen een heldenlabel met de beste dj's / producers van die tijd die mede door dit label nu groter zijn dan wie ook in de hardcore scene. Nu, twintig jaar verder, dachten ze bij Uptempo Events samen met Dj Buzz Fuzz: tijd voor een 20 years anniversary!
Ter ere van het twintigjarig bestaan van Extrema Outdoor komt Extrema Network met een jubileumboek over haar geschiedenis. Het boek draagt de titel 20+4 Years of Love en wordt op 5 juni gepresenteerd in de Business Lounge van het Philips Stadion. Kaarten hiervoor zijn reeds in de verkoop gegaan.
Hoewel Woodlands voor intimi een bekende is, is het festival vorig jaar volwassen geworden met een uitverkochte dag. De organisatie pakt dit jaar uit met een tweedaags evenement. Twee dagen vol met een voor Noord-Holland ongekend festival dat zal plaatsvinden op 30 en 31 mei op de ijsbaan van Bergen. Een opmerkelijke quote van een bezoeker van 2014 was dan ook "Ik vertel het liever niet door, het voelt als een goed bewaard geheim. Als een beleving die ik koester en met mij mee draag."
Op zaterdag 9 mei bundelen Tom Trago, Maxi Mill en Interstellar Funk hun krachten voor de 'First Mission' Voyage Direct Showcase! Ze worden veelal geroemd om hun daverende live optredens en unieke sound en zullen je gaan meenemen op een muzikale trip.
Vergeet je winterjas, je coltrui en die geitenwollen sokken heb je al helemaal niet meer nodig! De tijd van dikke lagen kleding is definitief voorbij, dus pak die bikini, zwemshorts en singlets uit de kast en vier de zomer van 2015. Harbourdance & Mesmerize Events presenteren op zondag 28 juni voor het eerst een eclectic dancefestival, waar de populairste housestromingen letterlijk en figuurlijk in het zonnetje worden gezet.
La Pegatina, Will and The People, Gabriel Ríos en Jungle By Night. En dat zijn nog maar een paar van de bijna 70 namen die deze zomer op 27 en 28 juni zullen optreden tijdens Festival Mundial in de Tilburgse Spoorzone 013. Dat Festival Mundial de titel "Het meest kleurrijke festival van Nederland" waar maakt blijkt wel uit deze line-up.
'Hoe geweldig zou het zijn om geld op te halen voor lokale, nationale en internationale doelen door een outdoor dance event te organiseren?' Dat dachten de leden van De Tafelronde 92 die zich belangeloos inzetten voor goede doelen. Hard Candy powered by Dance4Charity, het event dat perfect in jouw zomerfestivalagenda 2015 past, strijkt 3 juli neer op het evenemententerrein aan de Groeneveldselaan in Veenendaal. Op het podium komen de beste DJ's, de vetste muziek en het strakste entertainment samen op het hoogste niveau!
Monkey Business maakt zich klaar voor de 11e editie van Save Me at the beach. Op zaterdag 6 juni staat het strand bij Woodstock geheel in het teken van de jungle. Niet alleen waan je jezelf even op de tropische eilanden Borneo en Sumatra; je helpt mee aan het behouden van het regenwoud daar en beschermt de orang-oetans. Dit alles terwijl je danst op lekkere muziek en er veel aandacht is voor decor en creatie.
Aanstaande zaterdag is het zover: de tweede editie van Destress Festival op industrieterrein de Brieltjenspolder in Made. De opbouw aan het enorme podium in de nog grotere tent is in volle gang. Destress Festival staat deze editie in het teken van 'The World Beyond' en dat gaat de bezoeker zeker ervaren. Check de timetable en alle latest info.
Miss Djax is de alias van Saskia Slegers, oprichtster van Djax Records, een gerenommeerd label waarvan iedere echte techno, acid, of dans-freak in het algemeen wel eens van gehoord heeft. Doordat ze voortdurend bezig is met het pushen van nieuwe underground muziek, heeft Djax een reputatie opgebouwd die staat als een huis en heeft ze hiermee Eindhoven (Acidhoven) op de wereldkaart van de elektronische muziek gezet.
31 mei 2015
Experiment, balans en kwaliteit op TAG:
29 mei 2015
R&B Café on the Beach
Escape winnaar beste club West Nederland
Megabase krijgt van rechter geluidsbeperking opgelegd
The Flying Dutch te volgen via livestream
Mysteryland maakt derde deel programma bekend
28 mei 2015
Full Moon Produkties met White Moon on The Beach 25 juli bij Vroeger
Kings of Core Festival · More than 50 artists and 4 stages
Vakantiegeld binnen? Early Bird tickets Pleasure Island bijna uitverkocht
PT Events presenteert wintereditie Grotesque Indoor Festival 2015
We Are The Music Makers
27 mei 2015
Exportwaarde van dancesector fors gestegen in laatste jaren
Dance Boulevard 2015: Line-up en trailer
SFX baas Sillerman haalt bedrijf van de beurs
Shoeless Festival Ruigoord · geen schoenen, geen line-up, geen rotzooi
23 mei 2015
Morgen Pollerwiesen Festival in Dortmund
22 mei 2015
Suppression laatste info en timetable
Discoflamingo: drie jaar disco, house en classics met een tropisch randje
Vieze Poezendek met Zanillya iive in Air
21 mei 2015
Armin van Buuren, David Guetta, Hardwell en Tiësto tijdens Amsterdam Music Festival
SFEER · Grand Opening, de ideale afterparty op zaterdag 6 juni
20 mei 2015
Nieuwe toevoegingen aan de line-up van Sonus Festival
MUST the white edition in de Laurenskerk
19 mei 2015
Initiatiefnemers Trouw komen met nieuwe club in Amsterdam-West
Polen nieuwe doelgroep voor disco
Mezz Breda wil verbouwen
18 mei 2015
Diepe kicks en vuige klanken tijdens Convoi Exceptionnel
14 mei 2015
NDSM-werf maakt bamboebos
13 mei 2015
Pandemonium · The Religion · Sporthallen Zuid Amsterdam
Sidney Samson en Tony Junior completeren line-up Dance Nature
Love Sensez · Lovers of the sun
12 mei 2015
Primeur nieuwe Showtek track 'Satisfied' in officiële Dance Valley trailer
Volledige line-up eerste editie 2015 Lakedance bekend
11 mei 2015
PRSPCT XL21 timetable
Derde area Pleasure Island Festival bekend
Buma/Stemra organiseert informatieavond 'Van Copyright naar Cash'
Stereo Sunday wederom gratis en met topnamen
10 mei 2015
Pollerwiesen Festival 2015
Weer een avondje knallen met hardcore in Walhalla tijdens Hard Reminder
9 mei 2015
BZRK Records viert twintigste verjaardag
8 mei 2015
Extrema presenteert jubileumboek tijdens reünie
Get in the Mood for Woodlands
6 mei 2015
Voyage Direct Showcase zaterdag in Toffler
Nieuw festival in Helmond: Adorable Festival
5 mei 2015
La Pegatina, Gabriel Ríos, Xavier Rudd en Dub FX op Festival Mundial
4 mei 2015
Hard Candy powered by Dance4charity
2 mei 2015
Save me at the Beach feest voor het goede doel tijdens elfde editie
1 mei 2015
Laatste info Destress Festival
Sonic Planet feat. Miss Djax & Acid Junkies (live)