Partyflock
 
Nieuws · augustus 2014
­ Nederland
'Hold tight all the mandem in the place right now that wanna just Skank'. Op 27 september is dit weer een feit tijdens de tweede editie van Skank! Lekker los op Grime, Garage en aanverwante sounds.
Steeds meer platenwinkels verdwijnen uit het straatbeeld maar de behoefte onder liefhebbers voor vinyl platen en cd's blijft. Vinylplaten zijn tegenwoordig ook weer ongekend populair onder jongeren mede dankzij veel artiesten die hun songs op vinyl uitbrengen.
Nadat ze vorig jaar duizenden fans een onvergetelijke avond bezorgden tijdens Amsterdam Music Festival en in februari de Heineken Music Hall op z'n grondvesten deden trillen, is ADE 2014 hét moment voor Sunnery James & Ryan Marciano om al hun fans nogmaals te trakteren op de onmiskenbare Sexy By Nature experience.
In het weekend van Amsterdam Dance Event, van 16 t/m 19 oktober 2014, zendt Q-dance voor de 2e keer de Harder Styles Top1000 uit op Q-dance Radio.
Hardstyle, Hardcore en Freestyle liefhebbers. Zaterdag 6 september zal geheel in hardere stijl de zomer worden afgesloten op Bloemendaal aan zee. Deze speciale hardere closing party voor de hardere stijlen wordt gehost door Freestyle Maniacs. Beachclub Vroeger te Bloemendaal zal voor één dag geen beach maar de "Beatz of Pleasure" zijn.
Na vijf jaar lang 25 dubstepfeesten te hebben georganiseerd in steden als Almere, Lelystad en Huizen stoppen de gebroeders Franco met hun Dubsteppen. Op 24 oktober zal de laatste editie zijn op de thuisbasis van Dubsteppen; Poppodium De Meester.
Loveland maakt sinds jaar en dag onderdeel uit van het grootste clubfestival ter wereld: Amsterdam Dance Event. In oktober worden drie verschillende evenementen over drie dagen georganiseerd in een nog nooit gebruikte locatie. Mediahaven is een studio in het westelijk havengebied van Amsterdam. Op de line-up staan sommigen van de grootste namen uit de industrie.
Het clubseizoen staat weer voor de deur. Voor de Matrixx een hele speciaal seizoen, want de laatste clubavonden breken aan. Vanaf 1 januari 2015 sluit de club haar deuren en gaat Matrixx verder als evenementenorganisator. Maar voor het zover is, kun je op zaterdag 11 oktober genieten van de laatste XXlerator Raw in deze legendarische club.
Iedereen kent Steve en Steve kent iedereen. Al 25 jaar is de Haagse dokter in de plezierkunde een begrip in de dancescene. Niet alleen zijn eindeloos vermogen om te feesten, maar ook zijn fabuleuze draaiskills maken hem tot een levende legende. Vrijwel net zo lang als hij bekend is, viert hij elk jaar zijn verjaardag. Dit is elk jaar weer een explosie van Baco's, vrouwen en lekkere beats!
Horecabedrijven in Rotterdam mogen van parkeerplekken voor de deur extra terrasruimte maken. De stad is een experiment gestart waarbij horecaondernemers een vergunning kunnen aanvragen om de parkeerplaatsen voor hun zaak te voorzien van vlonders en daarmee te gebruiken als extra terras. De eerste terrasvlonders zijn inmiddels aangelegd.
Tryfecta Events presenteert Drumcage
dinsdag 26 augustus 2014
Op 19 september aanstaande zal Tryfecta Events aantreden met de eerste editie van Drumcage, dit nieuwe concept zal ten tonele verschijnen in de grootste uitgaansstad van noord Nederland. Drumcage is een duister concept in vergelijking met de andere evenementen in de stad Groningen, Tryfecta Events heeft een feest neergezet met drum&bass/crossbreed en industrial hardcore.
Op 11 oktober wordt een nieuwe editie van Oldschool Gangsters georganiseerd in S.U.R. (Social Underground Rotterdam). Met voor deze editie, iconen als, Pat Krimson, Panic, Stanton, Ricky da Dragon en Rob & MC Joe kun je er bijna zeker van zijn dat ze jullie weer een geweldige avond gaan bezorgen.
Hardcore Germany
dinsdag 26 augustus 2014
Op vrijdag 24 oktober 2014 van 21:00 tot 06:00 uur viert de groep Hardcore Germany in samenwerking met de de Duitse partygigant Maddox Events bekend van onder andere Ruhr in Love en Radiate's B-Day Party zijn tweejarig bestaan in Dortmund. De club bestaat al meer dan twintig jaar is high-tech ingericht en ligt op nog geen 5 minuten lopen van Centraal Station van de stad Dortmund.
Guess who's back on Friday the 5th of September? Na enige tijd uit de stad weg geweest te zijn, is Soixante Neuf eindelijk weer terug in Utrecht! De Winkel van Sinkel is de nieuwe thuishaven van het internationale concept. Ondanks dat Soixante Neuf even uit Utrecht is geweest, heeft zij zeker niet stil gezeten. Met edities in Amsterdam, Hengelo, Breda, Groningen en Leeuwarden viert Soixante Neuf gedurende de maand september alweer haar twaalfjarig bestaan!
Zaterdag 8 november 2014 presenteert Static Movement in samenwerking met Bassworx wederom een flitsende editie van Thunderground: Freestyle Madness. Vorig jaar werd voor het eerst de Effenaar in Eindhoven verwelkomt als nieuw thuis en ook dit jaar keert het freestyle concept met veel plezier terug in Eindhovens beste beuktempel. Met lijstaanvoerders The The Darkraver & Vince op het programma en een fraaie selectie aan 'vrienden van", hoort 8 november 2014 al dik in de agenda te staan. Lees hier meer.
Rebellion · Start the Riot
maandag 25 augustus 2014
Na de uitverkochte eerste editie kreeg Rebellion het afgelopen jaar een vervolg met een eigen area tijdens Rebirth Festival. Ook hier ging het dak eraf en voor Stichting Rebirth Events was het duidelijk dat Rebellion een tweede indoor editie verdiende. Op zaterdag 29 november opent Beekdal in Haaren haar deuren voor de tweede editie van Rebellion.
Dream Entertainment Productions is de uitdaging aangegaan om het eerste echte dance festival van 't Gooi te organiseren: Dromenland Festival. Op zaterdag 6 september kunnen 5.000 danceliefhebbers in een sprookjesachtige droomwereld op Werf 35 in Hilversum genieten van een indrukwekkende line-up met o.a. Kraantje Pappie, De De Sluwe Vos, La Fuente en Mightyfools.
Darko Esser solo in Toffler
zondag 24 augustus 2014
Het is alweer even geleden dat Darko Esser in Rotterdamse regionen en in een intieme setting als Toffler is geweest. Vrijdag 29 augustus is hij terug om zich 7 uur lang te doen laten gelden tijdens zijn 'all nighter' in de tunnel!
Alblaspop organiseert een DJ contest via Facebook en Soundcloud. De jury voor deze contest bestaat uit Rob Zwart & Ron Simpson ofwel: Girls Love DJs. De winnaar draait een lange versie van die set op vrijdag 12 september voor 3000 man als opwarmer voor Gers Pardoel, The Opposites en Girls Love DJs.
Tussen de vele feesten die in oktober de hoofdstad gaan domineren zijn er steevast een paar avonden die al jaren tot de kern van het ADE horen, waaronder ook de showcase van Systematic Recordings. Dit jaar krijgt deze avond zelfs een extra feestelijk randje met de viering van het tienjarig bestaan van Systematic, de line-up die zaterdag 18 oktober in de Sugar Factory staat gepland is er alleen maar spannender van geworden.
Na een uitverkochte R&B Sunday Outdoor bij De De IJzeren Man Eindhoven, hosten ze op hetzelfde terrein een fuckin' harde Dejavu Events Stage op het Another Culture Festival!
Ook in 2014 trekt Breakfast Club tijdens ADE alle registers open en presenteert het op zaterdag 18 oktober het grootste ochtend indoor-festival van Amsterdam. Met een internationaal georiënteerd programma belooft het wederom een legendarische dag te worden, want voor veel liefhebbers was de memorabele editie van vorig jaar hét hoogtepunt van ADE. Ook dit jaar is er een exclusief programma in de drie zalen van de Melkweg.
Op 13 september komt internationale DJ Secret Cinema naar Duycker in Hoofddorp. tech.fabrik viert dan haar eenjarig bestaan met het grootste techno feest ooit in Haarlemmermeer gehouden, met unieke video- en lichtshow in de grote zaal.
Duits festival Hell / Dunkel is inmiddels een berucht evenement geworden. Elk jaar reizen talloze Hollanders naar dit openluchtfeest, tot voorheen vlak over de grens bij Venlo. Dit jaar was er wat gedoe met locatievergunning en het zoeken van een geschikte plek, maar Hell / Dunkel gaat wel degelijk door! En wel op zaterdag 6 september op de Kiesgrube bij Neuss (vlakbij Düsseldorf).
Het succesvolle project Mary Go Wild gaat verder als winkel op de Zeedijk in Amsterdam. Daarnaast wordt ook een uitgeverij voor (dance) muziekboeken opgezet. De winkel is de plaats voor exclusieve muziek- en fotoboeken, vinyl, kleding en specials – met het nachtleven en de bijbehorende lifestyle als rode draad.
Er is weer een lijstje van Forbes uitgebracht: The World's Highest-Paid DJs: Electronic Cash Kings 2014. Het dient natuurlijk geen enkel doel, behalve dat we kunnen zien welke artiesten het vaakst worden geboekt, het meest betaald krijgen of commercieel het meest aantrekkelijk zijn en we kunnen jaloers en verlekkerd kijken naar wat de grootverdieners in de dance bij elkaar hebben verdiend!
Tijdens het aankomende Amsterdam Dance Event organiseert STRAF_WERK een speciale ADE editie. Op zaterdag 18 oktober brengt STRAF_WERK grote internationale en nationale artiesten samen in de Kromhouthal. STRAF_WERK heeft een flink aantal van haar favoriete artiesten uitgenodigd, waaronder Julio Bashmore, Skream, Adana Twins en Finnebassen.
Na een groot succes van de eerste editie van Techno Department, Kings of Techno, komt Techno Department nu met zijn tweede editie: North of the Technolands. North of the Technolands wordt gehouden in Club Fire Palace Leeuwarden in de grootste zaal de Fame waar 500 techno-lovers los kunnen gaan op 4 oktober van 23:00 tot 04:30. Fire Palace gevestigd in het voormalig Politiebureau en Brandweerkazerne in het hartje van Leeuwarden.
Je kunt het eigenlijk niet gemist hebben: de ALS Ice Bucket Challenge. De opzet is hetzelfde als het onlangs nog populaire 'necknomination': Je wordt via social media genomineerd om binnen 24 uur een emmer ijswater over jezelf heen te gooien, dat te filmen en te delen. Vervolgens nomineer je weer anderen die je uitdaagt hetzelfde te doen. Wie het niet doet, wordt geacht 75 euro aan de ALS Association doneren. Inmiddels zijn het niet alleen vrienden die elkaar nomineren, maar ook acteurs, zakenlieden en nu ook dj's zijn druk bezig elkaar te nomineren.
Armada Music blaast met nieuwe logo's en nieuw labelartwork nieuw leven in twee oude labels en introduceert in de vorm van Armada Deep een nieuw label. De eerste releases op de labels zullen 1 september verschijnen.
Weekend Packages voor Q-BASE 2014
maandag 18 augustus 2014
Speciaal voor alle Q-BASE bezoekers die op zoek zijn naar een heel weekend feest zonder zorgen, biedt Q-dance een tweetal Weekend Packages aan. Verblijf met al je vrienden vlakbij het festivalterrein en kies voor een vakantiehuis of appartement.
De line-up van de allergrootste reünie voor jongeren in Nederland is bekend.
Na 8 succesvolle zomers, waarvan de laatste 3 jaar uitgeroepen tot de populairste Beachclub van Nederland, heeft Beachclub Vroeger na vele verzoeken besloten om op zaterdag 29 november een officiële Summer Reunion te houden.
SFX, het Amerikaanse party-conglomeraat dat vorig jaar de Nederlandse bedrijven ID&T, B2S en Palogic overnam, schrijft nog lang geen zwarte cijfers.
Timetable Noisekick's Ontbindingsdrang
donderdag 14 augustus 2014
Op 23 augustus is het tijd voor Hollands hardste terror party: Noisekick's Ontbindingsdrang. Dat deze rasechte Fries weet hoe je een birthday party moet omtoveren tot het beste terrorfeest op Nederlandse bodem heeft hij in het verleden meer dan eens bewezen. De beste artiesten uit de scene zijn uitgenodigd om hier hun steentje aan bij te dragen en het dak eraf te blazen.
De afgelopen keren dat Sandeep de tunnel een nacht lang onder zijn hoede nam, mondden allen uit in onvergetelijke avonden! Vrijdag 15 augustus zal dit niet anders zijn en mag je je weer gaan opmaken voor een zeven uur durende muzikale reis in het diepe.
Op zondag 14 september vindt de vijfde editie van de Rock and Run plaats in het mooie Vondelpark Openluchttheater van Amsterdam. Naast de start en finish vanuit het Vondelpark Openluchttheater Open Lucht Theater worden de lopers weer omringt door verschillende muzikale optredens tijdens de looproute van 6 óf 12 kilometer.
Sinds een paar weken is bekend dat Rotterdam Outdoor plaats zal vinden op 20 september, de reacties zijn overweldigend. De kaartverkoop gaat als een raket en iedereen kan zich vinden in de ode aan Rotterdam die de organisatie wil maken.
Op 18 oktober worden wat extra BPM toegevoegd aan het Amsterdam Dance Event.
Het is dit jaar alweer de vijfde keer dat Hard Dance Event plaatsvindt en dat gaan ze vieren! De grote organisaties binnen de harde dance slaan de handen ineen voor een bijzondere avond: HDE LIVE
Zonnige melodische House met invloeden van pop, disco en live instrumenten is weer sterk in opkomst sinds het succes van Bakermat en Klangkarussell. Het hart van deze stroming is al vijftien jaar het Londonse Hed Kandi. Hed Kandi 'the world's melodic house expert' zal op zaterdag 18 oktober het Amsterdam Dance Event weer liefdevol rocken.
Mansion is back
donderdag 7 augustus 2014
Op 6 september 2014 is Mansion terug in Millers Den Haag. De line-up van deze nacht zal spectaculairder zijn dan ooit. Headline tijdens deze avond is Quintino, ondersteund door Roul and Doors.
Het duurt nog even, maar de eerste namen van Amsterdam Dance Event zijn reeds bekend! Van 15 tot en met 19 oktober vind het grootste festival van Nederland weer plaats in onze hoofdstad. Naast een conferentie-programma zijn er events in ruim 80 locaties in de stad.
Armin van Buuren heeft in de Verenigde Staten goud behaald met zijn nummer This Is What it Feels Like. Dat betekent dat er ten minste vijfhonderdduizend exemplaren van de single, die vorig jaar verscheen, over de toonbank zijn gegaan.
Beatloverz Showcase in Walibi
woensdag 6 augustus 2014
Op 8 november pakt Beatloverz wederom in Sportpaleis Ahoy, groots uit met de beste DJ's, het hardste geluid en entertainment wat de verbeelding ver te boven gaat. Beatloverz snapt dat het voor een ieder die uitkijkt naar dit feest het lang kan duren voordat het november is, maar daar heeft Beatloverz wat op bedacht! Op 6 september 2014 kan iedereen alvast genieten van alles wat Beatloverz te bieden heeft en dit nog wel in het grootste thrillpark van Nederland, Walibi Holland.
Hardcore at Sea 2 final info
dinsdag 5 augustus 2014
De zomer is in al zijn hevigheid losgebarsten en het zeewater is op temperatuur. Bloemendaal maakt zich op voor het hardste feest van het jaar en dat zullen ze weten ook! BKJN Events events presenteert zondag dan ook met trots: Hardcore at Sea 2. En hierbij geeft de organisatie je alle informatie om deze stranddag soepel te doen laten verlopen.
Eindelijk, het leukste weekend van jouw zomer staat voor de deur! De opbouw van het festival, bestaande uit maar liefst 15 stages, is inmiddels in volle gang. Er wordt dag en nacht gewerkt om het terrein volledig in Decibel-stijl aan te kleden. Met nog twee weken te gaan is het tijd geworden om jezelf voor te bereiden op Decibel outdoor festival 2014. Lees deze laatste praktische informatie goed door, zodat je op 16 augustus niet voor verrassingen komt te staan.
Feel good, be creative and do good. Met dat motto als leidraad stelde MuteSounds het programma voor de 2014 editie samen. Een goede keuze, want het festival pakt dit jaar stevig uit. MuteSounds presenteert op het strand van Scheveningen een pittige line-up, waartoe onder andere Rico & A.R.T., Diggy Dex en het Deense Rangleklods behoren.
Van 8 tot en met 11 augustus vertrekt Thuishaven Amsterdam naar Klooster Graefenthal in Goch met muzikanten, circus-acts, DJ's en creatieve bouwers. Ze bouwen daar een droomwereld op en vieren vier dagen lang feest met oude en nieuwe vrienden.
Op zaterdag 9 augustus mag Toffler de Siberische technomuze Nina Kraviz in de tunnel ontvangen! Als zangeres, producer en dj is ze een van de meest invloedrijke verschijningen binnen de hedendaagse underground scene.
Aantal discotheken daalt drastisch
vrijdag 1 augustus 2014
Er zijn steeds minder discotheken in Nederland. Volgens Trouw waren dat er vijf jaar terug 300, nu nog 226. Het rookverbod, de verhoogde alcoholgrens en de concurrentie van festivals doen veel clubs de das om. Jongeren tussen de 16 en de 20, voor veel discotheken de doelgroep bij uitstek, laten de uitgaansgelegenheden links liggen.
31 augustus 2014
Progressive Intelligence presents Skank
30 augustus 2014
Amsterdam RAI weer vol met Vinyl en muziek
Sunnery James & Ryan Marciano present Sexy By Nature ADE Special
Q-dance presents The Harder Styles Top1000
29 augustus 2014
The Darkraver, Ruthless, The Viper en Pavo op de harder freestyle closing party Bloemendaal aan zee
Succesvolste Dubstep avond van Flevoland stopt ermee
27 augustus 2014
Loveland ADE: drie dagen op nieuwe locatie met grootse line-up
You like it raw? You'll get it raw! · XXlerator Raw
The Darkraver viert verjaardag in thuisstad Den Haag tijdens Baco & Bitches
Horeca Rotterdam mag van parkeerplek terras maken
26 augustus 2014
Tryfecta Events presenteert Drumcage
Oldschool Gangsters met Omerta Edizione op zaterdag 11 oktober
Hardcore Germany
Soixante Neuf viert twaalfjarig bestaan in Winkel van Sinkel
Thunderground: Freestyle Madness op 8 november in Effenaar
25 augustus 2014
Rebellion · Start the Riot
Nieuw dance festival Dromenland bundelt lokale krachten
24 augustus 2014
Darko Esser solo in Toffler
Winnaar DJ contest Alblaspop draait voor 3000 man
22 augustus 2014
Systematic Recordings viert tienjarig bestaan op ADE
Dejavu Events host stage op Another Culture Festival
Breakfast Club presenteert ADE-programma
tech.fabrik viert eenjarig bestaan in Duycker
21 augustus 2014
Duits festival Hell / Dunkel strijkt neer op Kiesgrube
20 augustus 2014
Mary Go Wild verder als winkel en uitgeverij
Wie zijn de meest verdienende EDM artiesten van dit jaar?
Straf_werk komt met eigen event tijdens ADE
19 augustus 2014
North of the Technolands nieuw techno-concept in Leeuwarden
DJ's doen mee aan de 'Ice Bucket Challenge'
Armada lanceert nieuwe labelstructuur
18 augustus 2014
Weekend Packages voor Q-BASE 2014
Line up Totally Summer Reunion bekend
The official Beachclub Vroeger summer reunion komt naar The Sand
15 augustus 2014
Kwartaalcijfers SFX slechter dan gedacht
14 augustus 2014
Timetable Noisekick's Ontbindingsdrang
Sandeep neemt morgen Toffler nacht lang onder zijn hoede
11 augustus 2014
Rock and Run for Water in het Vondelpark
8 augustus 2014
Line up Rotterdam Outdoor in het Roel Langerakpark
HDE Live 18 October 2014 in HMH Amsterdam
7 augustus 2014
Hed Kandi ook dit jaar met ADE special naar Amsterdam
Mansion is back
6 augustus 2014
Eerste namen Amsterdam Dance Event bekend
Armin van Buuren behaalt gouden plaat in Verenigde Staten
Beatloverz Showcase in Walibi
5 augustus 2014
Hardcore at Sea 2 final info
4 augustus 2014
Decibel festival 2014 timetable & latest info
3 augustus 2014
Mutesounds Festival in Surfdorp Scheveningen pakt groots uit
2 augustus 2014
Thuishaven op reis naar magisch Kloster Graefenthal
1 augustus 2014
Siberische technomuze Nina Kraviz naar Toffler
Aantal discotheken daalt drastisch