Partyflock
 
Nieuws · mei 2014
­ Nederland
Groninger horecabedrijven hebben zwaar te lijden onder de gevolgen van de nieuwe drankwet. Dat zegt de Groninger afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Sinds dit jaar mogen jongeren onder de achttien geen alcohol meer drinken.
Itchy Feet is een sociaal experiment in de vorm van een festival. Een samenkomst van reizigers en vrije geesten. Een nieuwe wereld die gebaseerd is op het gevoel van vrijheid, zelfexpressie, kunst, muziek, eten, spiritualiteit en creativiteit. Wat er gebeurt op Itchy Feet bepaalt de bezoeker zelf, iedereen draagt iets bij. De oprichters van Itchy Feet hebben de eerste invulling gegeven aan het geheel en zorgen voor de basisinfrastructuur van een festival.
De Berlijnse legendarische club Salon zur Wilden Renate keert terug naar Nederland voor wat nu al het leukste festival van de zomer lijkt te worden: Wild und Frei. Na het uitverkochte succes van Wilde Renate op Magneet Festival vorig jaar, staat het samen met diverse creatieve partijen in het eerste weekend van augustus op een nog onontdekte locatie: het Diemerbos te Diemen.
Voor zover bekend is DJ Ruffneck de allereerste hardcore dj die op de markt komt met een eigen dedicated app en dus trendsettend, zoals hij al zovele malen eerder heeft gedaan in het verleden. Deze app is door iedereen volledig gratis te downloaden. Er wordt dus helemaal niets voor gevraagd. Het is puur een app om de volgers te bedanken voor de enorme support sinds 'the beginning of time'.
Zaterdag 21 juni vindt Junction voor de eerste keer plaats in Studio 80 in Amsterdam. Om deze eerste editie nog specialer te maken wordt er een verruiming ingezet. Oftewel: er wordt doorgedanst top diep in de ochtend. Voor deze nacht is een extra grote line-up opgesteld om de klus te klaren.
De Amsterdamse DJ Shinedoe presenteert zaterdag 31 mei haar langverwachte derde album,Illogical Directions, in Doka. Hierin rekt ze de grenzen van dance zover mogelijk op, bewerkt ze en brengt het weer samen tot één geheel. Ze wordt bijgestaan door Jerome Sydenham Duitsland en Aron Friedman Nederland.
Voel de zon je huid opwarmen, de wind wappert door je haren en de dj's nemen je langzaamaan mee tot een muzikaal hoogtepunt. Ondertussen geniet je van een hapje van de uitgebreide keuken van deze prachtige beachclub, de wijntjes en bubbels van Grapedistrict of een heerlijke cocktail....
Na weken iedereen in spanning gehouden te hebben kan 'The Real House Event' dan eindelijk haar extra On The Beach editie bekend maken aan iedereen met een enorme liefde voor de echte strandfeesten zoals ze altijd bedoeld zijn geweest: zaterdag 21 juni, Metz on the Beach bij de mooiste en nieuwste strandtent van Scheveningen: Beachclub BLISS!
Voor veel partyminded people is het inmiddels een vast onderdeel van hun weekend routine: vrijdagavond 20 uur gaat menig radio (bijna) automatisch op SLAM! en knallen de beats van Clubbin met het volume op standje 'Fuck the Neighbours' door je speakers. De tijd gaat snel, want inmiddels is Eric van Kleef alweer tien jaar 'on air'. Dat was voor Eindelijk Weer een goede reden om deze altijd enthousiaste 'people dj' uit te nodigen voor een feestje in Almere.
Op donderdag bij de EDM sound van Reveal, op vrijdag bij de deep- en techhouse van HouseRules en zaterdag kan je bij Brainwash kiezen uit twee zalen: house of urban/eclectic! Aftoppen kan bij Like op zondag! Kortom voor zomerse beats en magistrale licht- en videoshows hoef je niet perse naar Ibiza meer¦
Innervisions label night, Lost In A Moment, reist deze zomer langs verschillende grote Europese steden. Op zondag 20 juli beleeft Amsterdam een heus Lost In A Moment debuut, als het event in plaats van de gebruikelijke clubavond een compleet festival presenteert. Uiteraard is de top van de Innervisions crew aanwezig, evenals een paar spannende nieuwe namen: David August is zojuist aan de line-up toegevoegd.
Embrace Live
donderdag 22 mei 2014
Zaterdag 24 mei organiseert de stichting Embrace Live in nauwe samenwerking met de Herman Brood Academie een evenement bij de Republiek in Bloemendaal. Onder leiding van Embrace Live ambassadrice Marcella Suring, jarenlang een van de meest succesvolle vrouwelijke DJ's en lerares op de Herman Brood Academie, krijgt jong talent een aansprekend podium. Op deze editie van Embrace Live mogen talenten van de Herman Brood Akademie Tahko, Luuk van Dijk en Tierap hun kunsten aan een groter publiek laten zien.
Na de legendarische editie van Baco&Bitches in de Maassilo werd er gelijk gekeken naar een vervolg op de nieuwste en gekste sensatie in uitgaansland. Het was al snel duidelijk.ijskoude baco's en loeihete bitches horen op het strand! Uiteraard is Beachclub Vroeger in Bloemendaal dan de beste locatie die er bestaat!
Schurkenbiefstuk avonden zijn ontzettend succesvol, altijd uitverkocht en populair onder een kunstzinnig, nieuwsgierig en cultureel ingesteld publiek. Wat je kunt verwachten zijn altijd warme muziekstromingen als soul, funk, boogie, jazz, latin, island funk (Trinidad & Tobago), afro beats, disco, soulful house, bossa and more gedraaid van origineel vinyl door platendraaiers.
De succesvolle Eindhovense DJ Marcel Woods gooit na een lange internationale DJ carrière de spreekwoordelijke handdoek in de ring. Hij is hiermee de eerste Nederlandse DJ uit de gouden generatie die zijn afscheid aankondigt. De DJ en producer geeft op 24 mei aanstaande tijdens Home-Town Festival in Eindhoven zijn allerlaatste officiële optreden.
Op zaterdag 28 juni 2014 vindt de eerste editie van het Amsterdam Reggae Village festival plaats in de Heineken Music Hall! De locatie maakt, na meerdere drukbezochte reggae evenementen, plaats voor een nieuw festival. Een eendaagse happening, waar zowel gevestigde namen in de reggae scene als nationaal talent een podium geboden wordt. Gaandeweg worden de namen van de veelzijdige line-up onthuld.
Pak je slippers, paspoort, zwembroek en snorkels uit de kast, want op 6 september nemen ze je mee op wereldreis. Reis af naar de meest te gekke steden, romantische parken en intieme strandjes die de wereld van Lief rijk is.
Na de eerste succesvolle editie van The Great Escape keren de mannen van Detroit Swindle terug naar Studio 80 op vrijdag 6 juni. Tijdens hun eigen clubavond draaien de mannen zelf natuurlijk maar ook nodigen ze steevast één van hun muzikale partners en helden uit voor een extra lange set. Dit keer is de Fransman Art of tones te gast.
Het is inmiddels al weer vijftien jaar geleden dat het legendarische interview van De Rondjesloper op AT5 te zien was. Anno 2014 is de rondjesloper dus nog steeds actief en op een hardstyle-feest liep de, van origine Haarlemse, Rondjesloper tijdens één van z'n vele rondjes dj en producers duo BSSNVDRS tegen het lijf. Een hardstyle remix was geboren.
And the M&M's go to.....
vrijdag 16 mei 2014
Vorige week vieren wij het heugelijke feit dat we 12,5 jaar bestaan en zoals je hebt kunnen lezen maakte je kans op 1,25 kilo M&M's als bleek dat jij vanmorgen om 10:00 de meeste logootjes had weggeklikt. Dat bleek een prima bezigheidstherapie! Klik snel door om te lezen wie er heeft gewonnen!
Flashmob keert zaterdag 17 mei terug naar Toffler! Na hun succesvolle optreden in de zomer van 2013 nemen ze nu de uitdaging aan om de tunnel een hele nacht lang onder handen te nemen.
Hardcore leeft! Dance Valley ziet de hard valley ieder jaar groeien, zo ook de hardcore stage: The Underground. Waar hardcore op Dance Valley in 2011 klein begon stond de tent tóch stampvol! In 2014 is hardcore here to stay én er is plek voor aanstormend talent!
In navolging op de aankoop van dance event organisaties ID&T en B2S door SFX Entertainment, heeft het Amerikaans concern vandaag de aankoop aangekondigd van het Nederlandse club concept Speedfreax. Met deze aankoop voor $1,3 miljoen (€ 944.000 euro) laat SFX Entertainment zien ook oog te hebben voor evenement concepten die kleiner van schaal zijn.
Beatport gaat valsspelers aanpakken. In een bericht op hun blog geven ze aan wat de gevolgen kunnen en zullen zijn als artiesten frauderen om zo hun release hoger in de charts te positioneren.
Na het succes van de twee voorgaande edities is de grasmat van De De Kuip op vrijdag 6 juni 2014 tussen 17.00 en 23.00 uur opnieuw exclusief gereserveerd voor de bezoekers van Cinéma in de Kuip. Gasten betreden het veld via de alom geprezen spelerstunnel om te netwerken, eten, drinken en dansen op muziek van de beste DJ's: Andy Callister, Benny Rodrigues, Fajah Lourens, Franky Rizardo, Housequake & Undercontrol.
YMC Gay is een van de gezelligste openminded feesten van Rotterdam. YMC zorgt voor de beste DJ's die de lekkerste hits draaien bestaande uit een mix van House tot Urban. Ook deze keer zijn er –net als altijd- de perfecte artiesten om jou een mooie avond en herinnering te bezorgen.
Metz on the Beach
woensdag 14 mei 2014
Het zomerseizoen gaat vanaf zondag 20 juli echt van start. The Real House Event, Metz on Sunday, host dan weer zoals vertrouwd haar meest legendarische 'on the beach' editie in Strandlcub View te Rockanje met een line-up die bij iedereen al het hele jaar in de agenda staat!
Emporium update
woensdag 14 mei 2014
Emporium is 10 jaar geleden ontstaan als festival vanwege het 2000-jarig bestaan van de stad Nijmegen. Het thema voor deze jubileumeditie is, net als de eerste editie, het Romeinse Rijk. Voor de uitvoering van het thema werkt organisator Matrixx samen met Het Valkhof Museum in Nijmegen en Matrixx roept iedere bezoeker op om verkleed als Romein naar Emporium te komen.
Deze zaterdag is het tijd voor het enige echte vijftien uur durende hardcore-festival van Nederland! Het belooft naast een lange nacht ook een hete nacht te worden, want ondanks dat Together we are Hardcore met zijn in- & outdoor mogelijkheden het enige 100% all weatherproof festival is, lijken de weergoden ons gunstig gestemd. Hoogste tijd dus voor de laatste informatie en bijhorende draaitijden.
Hed Kandi Producer contest
dinsdag 13 mei 2014
Hed Kandi, the world's most glamorous music, fashion and lifestyle brand, bestaat vijftien jaar! Hed Kandi viert haar 15e verjaardag voor de hele wereld in: Amsterdam. Op Pinksterzondag 8 juni wordt het 125 jaar oude Concertgebouw omgetoverd tot Hed Kandi paradijs. De concertstoelen maken plaats voor een dampende dansvloer en een uitzinnig spektakel.
Na een heerlijke editie met Pasen is Latin Lovers met Pinksteren terug in Strandclub Danz! Op zondag 8 juni zal het Latin Lovers team Hoek van Holland weer compleet transformeren naar een tropische Latin Lovers wereld met de artiesten Gregor Salto, Brian Chundro & Santos, Jasper Clash, Le-on Decks & MC Jollygood!
Tomorrow is now, kid en DOKA bundelen krachten en nodigen de veelzijdige DJ, producer en vocaal artiest Seven Davis Jr. Verenigde Staten uit voor een bijzondere editie van Nachtkijker op donderdag 15 mei. Tijdens deze speciale set in de kelder van het Volkskrantgebouw wordt Seven Davis Jr. bijgestaan door Tomorrow is now, kid residents Alex Salvador en Philou Louzolo.
Aanstaande zaterdag 17 mei 2014 is het dan eindelijk tijd voor de terugkeer van Slaves to the Rave naar Dordrecht! Na het sluiten van het inmiddels legendarische Eventcenter Amigo's is er nu weer een nieuwe hardcore tempel in Dordrecht! De beste hardcore en early hardcore verdeeld over twee vette zalen met o.a. de volgende artiesten; Angerfist, The Viper, Ruffneck, Claudio Lancinhouse, StereoType, Panic, Waxweazle, K.N.O.R. Alliance en nog veel meer! Slaves to the Rave – The Amigo's Reunion belooft belooft een feest te worden dat je niet mag missen!
Maagdelijk wit, dat is de verbindende factor die zal zorgen dat het feestend publiek tot heilige hoogten stijgt tijdens Must op vrijdag 20 juni. Kleur bekennen is niet nodig tijdens the white edition, waar het publiek in smetteloze harmonie danst op de oeroude vloer van de Grote- of Sint Laurenskerk.
Met nog maar zes weken op de teller is Cyndium druk bezig met de voorbereidingen van de tweede editie van Pandemonium Festival. Lees hier de update over onder andere een extra stage.
Code red voor alle diehard slaves to the rave! Allright now, here we go: Free2party is gonna make you fuckers dance! Aanstaande zaterdag zal de Amsterdamse Sand wederom worden getransformeerd tot the one and only 'House of God'. Uit de vele positieve reacties van de bezoekers van de eerste editie is maar weer eens gebleken: hardcore will never die. So get this motherfucker: here we go again!
Wederom hebben de mannen achter Convoi Exceptionnel de totale breedte van het Industrial scala bij elkaar gehaald om de avond te voorzien van de vuigste muziek. Dit in samenhang met de unieke kracht van de locatie maakt dit al na twee edities een feest voor de liefhebber van 'heftig is nooit genoeg'
Zaterdag 17 mei is het zover: Wasted Festival 2014. Na een meer dan geslaagde eerste editie komt Wasted Festival terug met hetzelfde concept: veel aandacht voor 'early hardstyle' en een uitstekende opbouw in de line-up. Na Atmozfears vs Audiotricz ga je terug in de tijd met Pavo & Zany waarna de avond opgebouwd wordt met o.a. Ran-D, Digital Punk en B-Front naar Amnesys die vakkundig af zal sluiten.
Antwerpse nachtclub Café Café d'Anvers, die dit jaar trouwens 25 kaarsjes uitblaast, slaagt er als eerste Belgische club in om houselegende Danny Tenaglia naar België te brengen. Op 28 mei zal hij voor de eerste keer ooit in België een set spelen. Dat maakt Café Café d'Anvers bekend.
Luxaflex is een feest op het strand van Scheveningen, bij Beachclub Boomerang aan het roemruchte Zwarte Pad, waar zowel oude klappers maar ook gloednieuwe tracks uit de (nu)disco, electro, italo, (deep)house, pop en wave te horen zijn. Zaterdag 10 mei barst de eerste editie los.
Festivals, vakantie, zon, en strand/zee ... en een fantastische opening van het festivalseizoen met 'Q4Trance the Spring edition 2014' bij beachclub Fuel. Lekker dansen bij Fuel met een mojito in de hand en veel gezelligheid. Dat is waar het om draait bij Q4T!
Na het geweldige paas openingsweekend ga je verder naar de volgende hernieuwde liefdevolle missie naar de Kiesgrube Eutopia op de wonderschone locatie in Neuss Süden bij Düsseldorf op zondag 11 mei 2014. Geef je over aan die niet te stoppen wens en reislust om op te stijgen naar de zon. De volwaardige bemanning tijdens deze vlucht is ditmaal: Solomun, Kollektiv Turmstrasse live, HOSH en Karmon!
Voor de elfde keer keert Dancetour terug naar Maastricht. Op zondag 25 mei 2014 brengen verschillende djs van 13:00 tot 22:00 hun beats ten gehore. Lokale dj AK en de winnaar van de Pepsi DJ Clash openen dit jaar het spektakel, gevolgd door La Fuente, 2Dirty, The Partysquad, Justin Prime, Vato Gonzalez & MC Tjen en Marco V
Nog een kleine week en dan strijkt Exceptionnel weer neer in Club Eroxx, waar het nachtleven nippend van champagne onder een glimmende loep gelegd wordt. Zaterdag 10 mei is Balen België voor één dag 'Place Pigalle', club Eroxx zal dan omgetoverd worden 'a la Moulin Rouge' met mooie erotische Cancan-danseressen en nog veel meer ondeugende shows.
Deze technoheld heeft geen introductie meer nodig na zijn jarenlange contributie aan de techno scene als DJ, producer, labeleigenaar en radiohost.
Volgende week zaterdag 10 mei vindt de eerste editie van XXlerator Outdoor plaats op recreatieterrein Bussloo. Met een monsterlijke line-up, goede weersvoorspellingen, en de waanzinnige show die XXlerator hiervoor in petto heeft, belooft dit een super dag te worden. Check hier nu de complete timetable, zodat je vast jouw dag kunt plannen.
Riverland Festival 2014
vrijdag 2 mei 2014
Ben jij er klaar voor? Op zaterdag 19 juli 2014 komt Dancevilla Entertainment in samenwerking met EVM19 met een sprankelend festival op het Eiland van Maurik! Dit grandioze dansspektakel is het allereerste festival ooit op deze unieke locatie. Het sprookjes eiland van de Betuwe zal worden omgetoverd tot een fantastisch festivalterrein.
Op zaterdag 2 augustus vindt de eerste editie van Sky City Festival plaats in het ArenA Boulevard, Amsterdam. Eerder werden al acts als Avicii, Afrojack, Knife Party en Rita Ora bekendgemaakt en vandaag worden de laatste namen toegevoegd aan de line-up. Sander Kleinenberg, Tinie Tempah, Example, Apster en Bart B More zijn bevestigd.
Vorig jaar was hij ineens terug na een afwezigheid van 15 jaar: de Haarlemse Luilak Rave. In de nacht van vrijdag op zaterdag voor Pinksteren, worden tijdens de Luilak-traditie slaapkoppen wakker geschud en deze rave droeg daaraan bij met stampende beats. DJ Vox, vader van de Luilak Rave, Haarlemse held DJ Pavo, en Patronaat hebben voor deze editie de handen ineen geslagen.
Deze maand komt er weer een Brainwash XXL aan om tot het ochtendgloren door te feesten! Ideaal als afterparty van een goed festival. En dan lekker afteren op het strand de dag erop. Kortom het zomerseizoen zit eraan te komen en het wordt plaatselijk heet aan het Rembrandtplein met een verfrissend deephouse buitje bij HouseRules!
31 mei 2014
Groninger horecabedrijven lijden onder nieuwe drankwet
29 mei 2014
Pioniers onthullen plannen Itchy Feet
Berlijnse club Wilde Renate middelpunt op nieuw festival Wild und Frei
28 mei 2014
Ruffneck eerste hardcore dj met officiele mobile app
27 mei 2014
Junction in Studio 80 tot laat
26 mei 2014
Shinedoe's Illogical Directions albumrelease party
Vingt-Cinq (25+) komt op zaterdag 7 juni naar het Bloemendaalse strand
25 mei 2014
Metz debuteert in Scheveningse hotspot Beachclub Bliss
Wie is die mystery guest bij Eric Van Kleef · 10 Years on Air?
24 mei 2014
Escape in juni: Ibiza vibes all over
23 mei 2014
Lost in A Moment maakt outdoor festival debuut in Amsterdam
22 mei 2014
Embrace Live
Baco & Bitches slaat samen met Van Dyck Bar toe op 22 juni in Beachclub Vroeger Bloemendaal
Schurkenbiefstuk naar het strand
21 mei 2014
Marcel Woods kondigt afscheid aan
19 mei 2014
Eerste editie Amsterdam Reggae Village in Heineken Music Hall
Reis mee in de wondere wereld van Lief
18 mei 2014
Tweede editie The Great Escape op 6 juni in Studio 80
16 mei 2014
BSSNVDRS ft. De Rondjesloper · Verbaast je dat?
And the M&M's go to.....
Flashmob keert morgen terug naar Toffler
15 mei 2014
Dance Valley Hardcore DJ Contest
SFX koopt Speedfreax voor $1,3 miljoen
Beatport pakt vals spelende 'hitkopers' aan
Derde editie Cinéma in de Kuip op vrijdag 6 juni
Pinksteren brengt Beyonce edition van YMCGay
14 mei 2014
Metz on the Beach
Emporium update
Together we are Hardcore festival final info
13 mei 2014
Hed Kandi Producer contest
Latin Lovers met Pinksteren op het strand van Hoek van Holland
12 mei 2014
DOKA en Tomorrow Is Now, Kid! present Seven Davis Jr.
Slaves to the Rave · The Amigo's Reunion · timetable, trailer en laatste informatie
Dance en smetteloze harmonie in de Laurenskerk tijdens Must
9 mei 2014
Pandemonium Festival 2014 update
Timetable Hardcore Classics 1992-2002 met The Viper, Stunned guys, Shadowlands Terrorists en Pavo
Convoi Exceptionnel keert terug met uitzonderlijke vracht
8 mei 2014
Wasted Festival 2014 · All you need to know
7 mei 2014
Café d'Anvers brengt Danny Tenaglia voor eerste keer naar België
Onverwoestbare muziek op Luxaflex
Tranceliefhebbers gaan komende zaterdag naar Fuel
6 mei 2014
Kiesgrube open air meets Diynamic
5 mei 2014
Dancetour keert terug naar De Markt in Maastricht
Paris Chic: Place Pigalle is dichterbij dan je denkt
4 mei 2014
Toffler ontvangt Chris Liebing in de tunnel
2 mei 2014
XXlerator Outdoor timetable release
Riverland Festival 2014
1 mei 2014
Sky City Festival programma compleet
Luilak Rave Haarlem terug met Pavo's Birthday Mansion
Escape in mei van deephouse tot EDM en van techhouse tot urban