Partyflock
 
Nieuws · maart 2014
­ Nederland
Het is alweer precies een jaar geleden dat Dance 2 Eden de Eden Rave keihard terug bracht met The Reunion! Het feest had alles wat je van een reünie kunt verwachten: De gezichten van toen, de sound van toen, maar bovenal die ongekend gezellige sfeer van toen! Slechts één keer per jaar heb je de kans om deze unieke gathering van early- en oldschool freaks van toen en nu bij te wonen. Tijdens Eden Rave – The Reunion zal de beroemde beukhal Central Studios tot de rand gevuld zijn met herinneringen.
Op zaterdag 20 april vindt de tweede editie van Klear plaats in de Tolhuistuin, in Amsterdam. Een uitzonderlijke locatie die voor het eerst wordt aangedaan. Voorgaande editie stond Kaytranada in een uitverkocht Pllek. Dit keer zijn de mannen van het label Pelican Fly aan zet.
De temperatuur stijgt, de zon komt tevoorschijn; het festivalseizoen komt er aan! Natuurlijk is Pussy lounge vaste prik in je festival agenda, want op zaterdag 14 juni gaat het enige echte rondreizende Freestyle circus weer outdoor! Pussy lounge at the Park vindt dan voor de vierde keer plaats op het recreatieterrein aan de Asterplas in Breda. Deze locatie ligt pal aan het water met een gezellig strandje & veel groen; een perfecte setting voor de enige echte zomereditie.
Dé Koningsnacht rave van Amsterdam is op vrijdag 25 april in de Warehouse Elementenstraat: daar draait Godfather Jeff Mills op FORMAT Warehouse, de eerste editie van FORMAT in het Westelijk Havengebied. FORMAT gaat in de loods der loodsen terug naar haar industriële basis.
SFX, de festivalorganisator van de Amerikaanse miljardair Robert Sillerman, heeft in zijn eerste boekjaar verlies gedraaid. Dat is geen verrassing, maar het verlies is nog groter dan gedacht.
Na de geslaagde editie van Theracords Celebrates vs RawMadness op 30 november, besloot de organisatie achter RawMadness dat het tijd wordt om het volle potentieel van de Radstake als binnenlocatie te benutten! Met Total Madness 1.0 willen ze daarom een nieuw tijdperk laten aanbreken, vergeet wat je gewend bent van de Radstake, dit gaat ongekend worden!
Zaterdag 5 april 2014 verwelkomt ST8MENT de melodieuze elite van de hardstyle scene tijdens een nieuwe ST8MENT presents Music is Melody in de Effenaar Eindhoven. Voor het eerst staat ST8MENT volledig in het teken van de vele melodieën die het hardstyle genre rijk is. De ongekend verse en knallende hardstyle sounds worden tussen 22:00 en 04:00 uur gepresenteerd door de crème de la crème uit eigen land. Music = Melody!
We kennen allemaal de DJMAG Top 100 waar het om dj's gaat. De Nederlandse Hardwell staat daar fier op de nummer 1 positie. Maar het magazine heeft ook elk jaar een verkiezing voor beste club. In deze lijst van honderd vooraanstaande uitgaansgelegenheden staan dit jaar vier Nederlandse locaties.
Miami blijkt uitputtingsslag
vrijdag 28 maart 2014
Dance/EDM is booming en dj's zijn in essentie platen draaiende nachtdieren die overdag produceren en ergens tussendoor ook nog van stad naar stad reizen. Dat is harder werken dan vele van ons denken. En dat breekt sommigen op.....
Matrixx presenteert het eerste deel van de line-up van het mooiste festival van Oost-Nederland: Dreamfields Festival. Over vijf verschillende stages met vijf verschillende dance-stijlen worden nu de eerste artiestennamen uitgerold. Met deze eerste acts, het sprekende artwork en de kaartverkoop in volle gang begint de droomwereld van Dreamfields steeds meer vorm te krijgen en wordt de spanning naar zaterdag 21 juni 2014 stukje bij beetje opgevoerd.
Na de grandioze en sold out Grand Opening trekt Beachclub Bloomingdale weer alles uit de kast op zondag 20 april tijdens de Bloomingdale Xxl 'Easter Edition'. De Bloomingdale Grand Opening heeft iedereen weer uit zijn winterdip gehaald en zorgt voor een goede opwarming van het nieuwe strandseizoen.
Our House en Jongens van de Wereld gaan de samenwerking aan. 19 April lanceren zij Basics, een clubavond zonder poespas. Basics gaat terug naar de basis, waarbij kwalitatief hoogstaande muziek centraal staat. Basics vindt eens per twee maanden plaats in de Chicago Social Club.
Op vrijdag 25 april 2014 wordt de allereerste Koningsnacht gevierd. Een mooi excuus om de aloude Koninginnenacht en -dag traditie van Multigroove in ere te herstellen en lekker ongeremd de beest uit te hangen. En welke locatie leent zich hier beter voor dan het oude en vertrouwde Roothaanhuis aan de Rozengracht in Amsterdam?
Nightmare is terug! Het is niemand ontgaan dat de moeder van alle hardcore-feesten terug is. Het Rotterdamse hardcore spektakel zal op 28 juni plaatsvinden op het legendarische veld van De Kuip en dit is goed in smaak gevallen! De earlybird was binnen één uur uitverkocht en de voorverkoop loopt hard! Met de in totaal 8000 beschikbare kaarten kun je stellen dat je er snel bij moet zijn. Het is tijd voor de volgende stap! Nightmare maakt bij deze de area's bekend die je tijdens het feest kunt verwachten!
Na een waanzinnig 2013, met wereldwijde shows en een eigen festival in Miami, keert 's werelds grootste 'paint party' terug naar Nederland. In samenwerking met ID&T presenteert Life in Color op vrijdag 30 mei 2014 haar nieuwe show 'Unleash' in de Heineken Music Hall, Amsterdam.
Zo'n tien jaar geleden begon het allemaal in Alphen aan den Rijn: daar werd het idee geboren bij een klein groepje jongeren om eens een dikke party te geven. Zo ontstond de eerste P.L.U.R. Night in 2004. Vele experimentele feestjes volgden in de loop der jaren. Maar een nieuwe tijd is aangebroken! P.L.U.R. Events presenteert daarom zaterdag 3 Mei 2014 Sound Rage. Lees alles hierover in dit nieuwsbericht!
Hardwell op Breda Live
zaterdag 22 maart 2014
Breda Live keert op zaterdag 12 juli 2014 terug op het Chasséveld. Het festival pakt ook dit jaar weer uit met een strak programma. Hardwell, Guus Meeuwis, Miss Montreal, DIRECT en HeavyLight zijn dit jaar de hoofdacts van het muziekfestival. Naast het hoofdpodium is ook dit jaar een extra podium met vier verrassingsacts, de Jupilerstage, op het terrein te vinden.
April is de laatste maand dat het tijdelijke Doka geopend is, dus een van de laatste kansen om deze zalige locatie te zien - Get On Down! Get on Down heeft een breed spectrum in zowel muziek als in zijn bezoekers: disco-, house- en technomusic voor een mixedgay publiek. G|O|D is geïnspireerd op het begin van de housecultuur in de Amerikaanse warehouses en clubs: Beats with Attitude!
Ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan in the Star House komt The Orb voor een unieke show naar P60. De Britse act rondom meesterbrein Alex Paterson, bekend om de live act, staat op 5 april in het poppodium van Amstelveen. Fans worden getrakteerd op een presentatie van het beste van 25 jaar The Orb tijdens de '25th Anniversary Show'. Dit is tevens het enige concert in Nederland.
Steve Aoki komt op 31 mei naar de Heineken Musical Hall met zijn eigen feest onder de naam #aokify. Om het feest nog groter te maken dan het al is neemt de nummer 8 van de wereld bijzondere vrienden mee. Met nog zo'n twee maanden te gaan, maakt Steve Aoki bekend welke dj's hem vergezellen.
Buiten Westen, hét festival voor vrije geesten en geluiden vindt dit jaar voor de derde keer op rij plaats in het Westerpark, ditmaal op zaterdag 19 juli. Binnen een mum van tijd heeft het festival zich geprofileerd als een vrijzinnig en eigentijds evenement en na twee uitverkochte edities ligt de lat dit jaar weer hoger.
Kingsday Festival lanceert line-up
donderdag 20 maart 2014
Kingsday Festival biedt zaterdag 26 april een bonte verzameling DJ's en live acts van internationale allure en Nederlandse headliners. Verdeeld over vier area'ss geven van 12.00 tot 21.30 uur zo'n 30 artiesten acte de présence, waaronder: Nicky Romero, DJ Fresh, GoldFish, Klangkarussell, Joris Voorn, Yellow Claw en DJ Snake. Daarmee is Kingsday Festival de grootste koningsrave van Nederland. Het festival vindt dit jaar voor de derde keer plaats in en rond het Olympisch Stadion in Amsterdam.
Op de Pettelaarse Schans in Den Bosch vindt zaterdag 26 april (13.00 uur tot 23.00 uur) de eerste editie van het Flex met Lex festival van de organisatie van Trix in the Mix plaats. Trix in the Mix bestond sinds 2000, maar nu de troonswisseling plaats heeft gevonden moest er een nieuwe naam komen. De troonswisseling en naamsverandering gaan gevierd worden met een knallende eerste editie van het Flex met Lex Festival.
Zaterdag 5 april komt één van de meest bekende techno-electro live acts naar Nederland! Herr Zimmerman heeft het dan natuurlijk over niemand minder dan het Duitse live duo Zombie Nation! (UKW Records, Turbo Recordings, Duitsland). Natuurlijk bij Herr Zimmerman in de Factory 010, op de 10e verdieping van de Rotterdamse Maassilo.
De voorverkoop voor deze editie is nog nooit zo geweldig geweest. Je kan nu nog wel gewone kaarten kopen maar aangeraden wordt om vooral niet te lang te wachten! Nog maar iets meer dan twee weken en het allermooiste feest van maart bij The Sand gaat beginnen. Heb je jouw mooiste pure white outfit al klaar liggen?
De in Bloemendaal gevestigde strandtent staat vooral bekend om haar dance-events. De Scheveningse variant gaat verder dan dat. Op vrijdag 25 april vindt een groots publieksfeest plaats om de nieuwe aanwinst te vieren. De Grand Opening op Koningsnacht zet 'BLISS' meteen op de kaart.
Stefanio Lima On Air
maandag 17 maart 2014
Are you ready for this? Vrijdag 21 maart 2014 lanceert En2rage een nieuw raket genaamd 'On Air'. Met een set van maar liefst 3 uur lang zal deejay Stefanio Lima zijn carrière muzikaal voor de liefhebbers samenvatten. De gentleman dat zich breed heeft georiënteerd in de club scene is een trensetter dat zowel nationaal als internationaal de harten verovert. Zijn creatieve sets onderscheid hem en maakt hem een heuse eclectische knaller.Natuurlijk biedt de avond meer. Met de Ultra Purple Lounge is er gekozen voor een locatie met allure. Wil je van een gepassioneerde cocktail genieten, een gok wagen op de jackpot en tegelijkertijd genieten van Stefanio Lima On Air dan is Holland Casino Rotterdam de gelegenheid waar dit allemaal kan.
YMCGAY goes XXL
zaterdag 15 maart 2014
Na de super editie van februari zal YMC weer groots uitpakken in april met een XXL editie. Aangezien zondag 20 april met Pasen valt, heel Nederland op maandag vrij is, zijn de tijden op deze speciale zondag van 23.00 tot 05.00 uur.
Zoals het Stereo Sunday betaamt zijn ze er weer in het eerste volledige weekend van juli, namelijk zaterdag 5 en zondag 6 juli. Gedurende dit weekend zal Venlo weer in het teken staan van dancemuziek in de breedste zin van het woord.
Vrijdag 9 mei 2014 staat er wat moois te gebeuren in club Stairway to Heaven te Utrecht: House-freaks presenteert House of Love -White Edition. Op deze avond zullen ze energieke en kwalitatieve house sounds hoorbaar maken aan het publiek. Om dit te bereiken wordt de organisatie bijgestaan door Gregor Salto, D-Rashid, The South, Religion, Eliass ElMino, House Soldiers en BoogieBlasterz.
Met een zonovergoten zomerseizoen in het vooruitzicht is Hardwell zeer enthousiast over de aankondiging van zijn officiële, eerste residency in Ushuaïa Ibiza. Hier zal hij met een zomerse variant van zijn I Am Hardwell show waarmee hij momenteel de gehele wereld over reist, met duizenden fans delen.
Na drie onvergetelijke en bovenal zonovergoten edities, keert Amsterdam Open Air ook dit jaar terug in recreatiegebied Gaasperpark. In het weekend van 7 en 8 juni kan je weer volop genieten van een uitgebreide muzikale, culinaire en culturele programmering en is er ook de mogelijkheid om te overnachten en te dansen op de camping.
26 April is het weer zo ver want Reng Deng Deng komt eraan. Na vorig jaar snoeihard het einde van Bea's tijdperk te hebben gevierd ga je dit jaar keihard van start met Willem als onze 'fresh king of hardcore'. De eerste echte Koningsdag vier je snel, sneller, snelst!
Armin van Buuren krijgt een wassen beeld in Madame Tussauds. De onthulling staat gepland in augustus. Dat bevestigt Madame Tussauds tegenover NU.nl. 'Ik heb binnenkort een gig bij Madame Tussauds', schrijft de dj op Instagram. Van Buuren plaatste ook een foto waarop hij lachend naar zijn evenbeeld kijkt.
Nightclub Panama in Amsterdam heeft vrijdag 21 maart de primeur van de eerste Top 40 Classics. Erik de Zwart draait tijdens deze avond de hits en clips die iedereen kent. De bekende radiomaker wordt daarbij bijgestaan door Radio Veronica-dj Juri V.
Na de prachtige editie van vorig jaar komt Daydream festival dit jaar met een knaller van een line-up. Door het enorme succes van vorig jaar wordt het tweedaagse festival in Lommel naar een hoger niveau getild. Met meer dan 180 nationale en internationale artiesten, verdeeld over 11 stages, opent Daydream Festival op 11 en 12 april haar poorten naar de meest dromerige plek op aarde.
Vrijdag 14 maart is het weer zover, dan bundelen de organisaties van Soixante Neuf en Dejavu Events wederom hun krachten om samen in de Kerkplein te Breda R&B All Stars te presenteren. Het event dat al maandelijks in Amsterdam en Utrecht volle zalen trekt en ook in Helmond zijn furore heeft gemaakt, zal op vrijdag 14 maart wederom spetteren in Breda. Als headliner heeft de organisatie niemand minder dan dj Prime van Team Encore Amsterdam. Daarnaast kun je de lekkerste R&B, Hip Hop, Dance Hall en andere eclectische tunes verwachten op deze magische avond.
A Day at the Park vindt zaterdag 12 juli 2014 voor de zevende keer plaats in het Amsterdamse Bos. Het gezelligste festival van Nederland biedt dit jaar maar liefst 5 areas met 38 nationale en internationale DJ's en live acts!
Weekend warriors! Prepare for an extreme expedition to Defqon.1 Weekend Festival. Lees hier alles over de kaartverkoop, drie extra areas & Power Hour
Zaterdag 24 mei vindt de achtste editie plaats van het Bassrulers Outdoor Festival. Wederom zal organisator 2K Music de Werkhaven aan het Schelde-Rijnkanaal van Nieuw-Vossemeer omturnen tot een festivalterrein waar alle hardere dancestijlen aan bod komen. Verdeeld over drie podia maken dit jaar dertig artiesten hun opwachting.
De verkoop gaat van start! Vanaf vrijdag kunnen jullie eindelijk die felbegeerde tickets bestellen voor het ultieme beach festival, Hardclassics on the beach 2014, op 12 juli. Na de twee uitverkochte edities van 2012 en 2013, zorgt Free2party, de organisatie van deze inmiddels traditionele succesvolle harde beachparty, met veel plezier en liefde dat er straks weer een waanzinnig, bomvol, uitverkocht festival staat. Zorg dat je erbij bent en regel je tickets op tijd!
Avondeten op 31 mei in PIP
donderdag 6 maart 2014
Op 31 mei viert Avondeten hun 1-jarige bestaan een manier zoals je dat van hen gewend bent! Ze reizen af naar de duinen om jullie een fenomenale locatie te geven: PIP Den Haag.
Onder de titel Joost van Bellen en de 40 rovers neemt Rauw het roer over tijdens de afscheidsweken van de oude locatie van Tivoli.Na 35 jaar muziekgeschiedenis geschreven te hebben verlaat Tivoli het pand aan de Oudegracht om te verhuizen naar het spiksplinternieuwe TivoliVredenburg. En dat laat Rauw niet zomaar aan zich voorbij gaan.
Detroit Swindle, het meest hardwerkende dj- en producerduo uit Amsterdam, start hun eigen avond 'The Great Escape' in Studio 80 op zaterdag 29 maart. De mannen draaien zelf natuurlijk en nodigen bij elke editie één van hun muzikale partners of helden uit. De eerste editie op 29 maart staat helemaal in het teken van de release van het debuutalbum 'Boxed Out' op Dirt Crew in dezelfde week.
Het Ierse entertainmentbureau Residence komt naar Nederland. Residence heeft al vele feesten georganiseerd in Ierland met grote namen waaronder Hardwell, Nicky Romero, Dada Life, Kaskade, Dimitri Vegas & Like Mike, Laidback Luke en veel meer.
Op 20 september 2014 vindt de volgende editie plaats van Bass Protocol in Club Rodenburg te Beesd. Na eerdere edities was dit veruit de beste en is besloten om deze groei te stimuleren door van de volgende editie een XL editie te maken. In totaal zullen er meer dan vijfentwintig artiesten staan waaronder enkele zeer exclusieve namen.
Op vrijdag 25 april is het bekendste feest van Utrecht weer terug in de Central Studios. Na een uitverkochte X-Mas Bash is Super Sunday weer back in town! Prins Willem-Alexander heeft de troon van Koningin Beatrix over genomen en dat betekent de eerste editie van een lange reeks Kingsnight Specials.
Ook dit jaar is Zwolle weer dé stad waar je moet zijn om je vrijheid te vieren op maandag 05 mei. Naast het grootste bevrijdingsfestival van Nederland keert namelijk ook Dance4Liberation, het grootste dancefestival op 5 mei, weer terug op het parkeerterrein van de IJsselhallen! In een twaalf uur durend spektakel met meer dan 25 artiesten verdeeld over twee area's, topentertainment, dikke licht- en lasershows, goed geluid en jou als ultieme partyfreak, gaan ze ervoor zorgen dat het een dag gaat worden om niet te vergeten.
Café Café d'Anvers, vaste waarde in het Antwerpse en Belgische nachtleven, deelt over de volgende vier zaterdagen 1600 registratiecodes uit voor Tomorrowland. Mensen die geen kaartje konden bemachtigen voor het reeds uitverkochte dancefestival kunnen zo misschien alsnog een ticket bestellen.
Raven voor je Leven XL
zaterdag 1 maart 2014
Het rave-collectief 030303 toert de laatste maanden door Nederland met Raven voor je Leven. Voor de allerhardste rave van het jaar komen ze op donderdag 5 juni naar de Melkweg met een overweldigende line-up van breakcore-, jungle-, IDM- en acidhelden. Breakcore-koning Venetian Snares is de onbetwiste headliner.
31 maart 2014
Eden Rave · The Reunion: all you need to know
Klear invites Pelican Fly met oa. Cashmere Cat & Sinjin Hawke
Pussy lounge gaat weer naar buiten
30 maart 2014
Jeff Mills tijdens FORMAT Warehouse op Koningsnacht
28 maart 2014
SFX sluit boekjaar af met $119 miljoen dollar verlies
Total Madness 1.0 met grootste line-up ooit in de Radstake
Timetable, promomix en final info ST8MENT
Trouw, Studio 80, AIR en Matrixx in DJMAG Club Top 100
Miami blijkt uitputtingsslag
26 maart 2014
Dreamfields presenteert deel één van line-up
Bloomingdale XXL · Easter Edition
Basics nieuwe clubavond in Chicago Sociaal Club
Multigroove keert terug naar Roothaanhuis
25 maart 2014
Nightmare 2.0 maakt area's bekend
24 maart 2014
Life in Color naar Heineken Music Hall
Sound Rage · 10 Years of P.L.U.R.
22 maart 2014
Hardwell op Breda Live
Get On Down keert terug met Beats with Attitude
21 maart 2014
Het beste van 25 jaar The Orb in P60
Steve Aoki maakt line-up van Aokify HMH Amsterdam bekend
Festival Buiten Westen 19 juli in Westerpark Amsterdam
20 maart 2014
Kingsday Festival lanceert line-up
Eerste editie Flex met Lex Festival in Den Bosch
Zombie Nation Live op Herr Zimmerman's Horror Show
18 maart 2014
Full Moon line-up compleet, productietekening online en bijna uitverkocht
17 maart 2014
Bloomingdale opent Beachclub BLISS
Stefanio Lima On Air
15 maart 2014
YMCGAY goes XXL
14 maart 2014
Stereo Sunday beleeft vijfde editie
House of Love · White editon in Utrecht
Hardwell kondigt eerste Ibiza residency aan
Amsterdam Open Air onthult line-up
12 maart 2014
Line-up Reng Deng Deng · The Kingdom of Hardcore
11 maart 2014
Armin van Buuren krijgt wassen beeld in Madame Tussauds
Panama Amsterdam heeft primeur eerste Top 40 Classics event
10 maart 2014
Daydream Festival presenteert een knaller van een line-up
Nieuwe R&B All Stars in het Kerkplein te Breda
7 maart 2014
A Day at the Park maakt programma bekend
6 maart 2014
Defqon.1 ticket info, extra area's & Power Hour
Bassrulers Outdoor kondigt line-up aan
Start early bird verkoop HardClassics on the beach 2014
Avondeten op 31 mei in PIP
Rauw neemt afscheid van oude Tivoli en wijdt nieuwe TivoliVredenburg in
5 maart 2014
Detroit Swindle start eigen clubavond 'The Great Escape' in Studio 80
Iers entertainmentbureau Residence komt naar Nederland
4 maart 2014
Nieuwe editie Bass Protocol en updates hardstyle evenementen Club Rodenburg
Super Sunday presenteert Kingsnight Special met een koninklijke line-up
3 maart 2014
Dance4Liberation presenteert line-up voor 5 mei
2 maart 2014
Café d'Anvers deelt 1600 registratiecodes uit voor Tomorrowland
1 maart 2014
Raven voor je Leven XL