Partyflock
 
Nieuws · augustus 2011
­ Nederland
Dames en heren, hooggeëerd publiek... donderdag 20 oktober is Der Wanderzirkus weer in het land! Tijdens deze avond, onderdeel van Amsterdam Dance Event en gepresenteerd door artiestenorganisatie Dancefield, kunt u genieten van een spetterende show, met artiesten en entertainment van hoog niveau! Voor de tweede maal vindt in Odeon Theater in Amsterdam dit muzikale circus plaats, waarbij u een combinatie van live-acts, dj's en entertainment wordt gepresenteerd.
Van 19 t/m 22 oktober is onze hoofdstad tijdelijk het epicentrum van de mondiale dancescene, als ruim 100.000 liefhebbers zich onderdompelen in het Amsterdamse uitgaansleven. De grootste elektronische muziekconferentie op het vasteland vindt voor de zestiende maal plaats in Base-Booming Amsterdam. Organisatie ALDA organiseert tijdens het grootschalige festival naar goed gebruik drie spraakmakende feesten.
Avondje nostalgie in Haarlem
maandag 29 augustus 2011
Nog heel even en het gezelligste hardstyle feest van Haarlem is voor één keer terug. Prosperity Production neemt je weer even mee terug naar begin jaren 2000. De tijd dat Oxygene het maandelijkse hardstyle evenement van Haarlem en omstreken was.
Line up Twisted bekend
zondag 28 augustus 2011
Met trots presenteert Nul4Elf de line-up voor alweer de vierde editie van Twisted in 't Plein te Udenhout. De zomer is goed en wel voorbij en de evenementen in het najaar schieten als paddestoelen uit de grond. Nul4Elf-Events heeft echter een unieke line-up samengesteld waar 'raw' goed gecombineerd is met melodieuze hardstyle.
I'm there (ADE pre-party)
zondag 28 augustus 2011
Onze hoofdstad staat in de derde week van oktober weer in het teken van Amsterdam Dance Event. ADE is inmiddels uitgegroeid tot dé plek waar artiesten, promotors, labels en bookers uit de mondiale dancescene elkaar ontmoeten tijdens één van de vele conferenties, borrels of party's. Ook Interlab Music kijkt reikhalzend uit naar ADE. Daarom wordt er op zaterdag 1 oktober alvast een speciale pre-party georganiseerd op het Amsterdamse evenementenschip Pure Liner, de thuisbasis van Interlab Music.
Forever Young 90's Classics
zondag 28 augustus 2011
De jaren 90? De ene vond het niets, de ander juist fantastisch. In de bioscoop genoten van we Pulp Fiction en Silence of the lambs, en op de radio van de Backstreet Boys. De muziekstromingen die echter het meest in het oog sprongen waren toch zeker de House en de Happy Hardcore. Het was het begin van de grote, massale feesten, waar tot diep in de nacht (ochtend?) werd doorgefeest op de meest vreemde locaties. Maar wat het meest opviel was de muziek. Die hoorde je niet op de landelijke radio. En juist die muziek wilden we maar al te graag horen. En eigenlijk…..is dit nooit veranderd.
Extrawelt op Format in september
zaterdag 27 augustus 2011
Vrijdag 9 september zijn de heren van Extrawelt (live) uitgenodigd in AIR, Amsterdam. Andere genodigden van Juan Sanchez zijn onder meer Kevin Arnemann, de verse TWSTd winnaar Jerry T en AIR 2 wordt gehost door Slow Jams. Maar dat is nog niet alles, FORMAT vertrekt een dag eerder naar het hoge noorden om samen met "Boel op Stelten" het Groningse Huize Maas te bezetten. Dit doen zij samen met Extrawelt (live), Juan Sanchez en Harde Baas.
De Midnight Freaks hebben het al weken nergens anders over. Een bont gezelschap zal op 2 september iedereen in Dorpshuis laten dansen totdat ze er bij neervallen met als een van de hoogtepunten het Duitse duo Ame van Innervisions. Ame wordt bijgestaan door flink wat Amsterdamse nachtdieren. Aron Friedman & Brent Roozendaal, residents Limon en Ferro, Mailman, Daan Donk en Tijn Benedek hebben voor deze eerste vrijdag van september maar een doel voor ogen: Dorpshuis rocken!
XXlerator superhelden
vrijdag 26 augustus 2011
Op zaterdag 3 september trapt Matrixx het nieuwe clubseizoen af met een nieuwe editie van XXlerator Super Heroes vs New Heroes. In vier heftige battles nemen de superhelden van nu het op tegen nieuwe helden in de scene. Matrixx gunt je deze avond slechts vier keer rust tijdens de DJ wissels. Voor de rest is het aan een stuk knallen geblazen met vier unieke battles. Bekijk hier alvast de timetable.
Mutesounds
donderdag 25 augustus 2011
Zaterdag 3 september 2011 kunnen voor het eerst ook de bezoekers van de Haagse Museumnacht kennismaken met alweer de 4de editie van MuteSounds. Van muziek en theater tot borduren en dansen op een trilvloer. MuteSounds laat zien dat muziek meer dan een beat alleen is. Ditmaal in Strandpaviljoen Buiten op het strand van Scheveningen.
Aanstaande zondag 28 augustus wordt er een speciale beach-editie van het technofeest Deep Rood georganiseerd. De gratis party begint om 14:00 uur en eindigt s'avonds om 23:00 uur.
Na twee jaar zeer actief te zijn geweest aan het Nederlandse front is PT's oogappeltje Grotesque uitgegroeid tot een begrip in de Nederlandse uitgaansscene. De formule heeft zijn werk gedaan en de vaste bezoekers hebben Grotesque naar vele hoogtepunten zien stijgen. Aangezien de Nederlandse markt altijd goed in de gaten gehouden wordt is het niet gek dat de Duitse Megadisco Zak op zaterdag 24 september de eerste internationale Grotesque XL in de agenda heeft staan.
Directeur Guus van Hove (44) van poppodium 013 in Tilburg blijkt maandag samen met zijn vriendin te zijn omgekomen door uitdroging in de woestijn van het Joshua Tree National Park in de Amerikaanse staat Californië. Van Hove en zijn vriendin Helena Nuelett (38) waren in een huurauto onderweg naar Arizona. Maandagmiddag maakten ze een tussenstop in het Joshua Tree National Park, meldt Omroep Brabant.
Sounds of Pleasure 2011
woensdag 24 augustus 2011
Sounds of Pleasure is een strandfeest dat op zaterdag 10 september 2011 zal plaatsvinden bij Beachclub Kaapduin in Dishoek. Deze Beachclub is uitermate geschikt voor dit feest, vanwege zijn smaakvolle sfeer en uitgerekt strand. Tevens is de Beachclub zeer goed bereikbaar en heeft deze volop vrije parkeergelegenheid.
T-raw: Hardcore
woensdag 24 augustus 2011
Zaterdag 1 oktober vindt de 1e editie plaats van T-raw. Na een lange afwezigheid is hardcore daarmee terug in Bergen op Zoom. Het is inmiddels immers alweer 5 jaar geleden dat de laatste Bergse editie van Bassrulers plaatsvond.
Cadenza Showcase @ the beach
woensdag 24 augustus 2011
Eind augustus komt Ibiza's meest populaire avond van dit moment naar het Scheveningse strand voor een ongekende primeur! Op zaterdag 27 augustus host Boomerang Beach namelijk een officiële Cadenza Showcase avond afkomstig van het fameuze label van Minimal Techno legende Luciano. De heren van Cadenza zullen vanaf zonsondergang een meeslepende en ongekende muzikale tour verzorgen tot in de vroege ochtend uren!
Leip!
dinsdag 23 augustus 2011
Op donderdag 8 september 2011, vindt het gratis evenement Leip! voor het zesde jaar plaats op het Oldehoofsterkerkhof te Leeuwarden. Dit jaar gaat Leip al om 16.00 uur van start en is de afsluiting om 23.00 uur. Met o.a Jaz von D, Gregor Salto ft. Chappell, Bingo Players, Billy the Klit en Lucien Foort. Leip! De Break in de eerste lesweek!
Op zaterdag 22 oktober presenteert Bass Events het event: Coone & The Gang - Public Enemies. Het event rond Coone, al jaren dé leading harder styles dj/producer uit België die de voorbije jaren ook internationaal z'n strepen heeft verdiend in de scene, onder meer met z'n recente album/project 'The Challenge', zal doorgaan in de Lotto Arena in Antwerpen, bekend om z'n goed geluid.
Het is gelukt! De officiële afterparty van Mysteryland met niemand minder dan Chuckie en A-Trak vindt plaats in de meest sexy club met het beste geluid van Nederland: AIR in Amsterdam. De twee hoofdacts staan bekend als de meest technische dj's ter wereld met altijd innovatieve en energieke mix-skills.
Op 3 september komt Seen naar de Markt in Hilversum om tijdens het Media Festival te laten zien welke verandering er in 60 jaar televisie heeft plaatsgevonden. Seen-residents DVDJs Off the Wall draaien samen met BNN-icoon Phalerieau, aka Phalerieau Zeno, de plaatjes van vroeger en nu terwijl VJ Aineko de bijpassende beelden aan elkaar lijmt. Mr. Simpson zal vocaal begeleiden en steun bieden aan degene die de nostalgie niet meer kunnen verdragen.
Pukkelpop stilgelegd na noodweer
donderdag 18 augustus 2011
Het muziekfestival Pukkelpop is stilgelegd. Door een korte maar hevige storm is er enorme schade aangericht op het festivalterrein. De Chateautent is ingestort en er is een boom omgevallen. Er zouden gewonden gevallen zijn. Het medisch interventieplan is afgekondigd.
Halleluuuujaaaaaa! Outdoor Stereo treft het wederom met het weer! De zonnegoden lijken het je goed gegund en aanstaande zaterdag kunnen 7.000 bezoekers genieten van de warmte, de beats en natuurlijk van elkaar.
Het Amsterdam Dance Event (ADE) heeft zojuist een selectie van de eerste bevestigde artiesten bekendgemaakt. De zestiende editie van het ADE, dat dit jaar van 19 tot en met 22 oktober plaatsvindt, pakt dit jaar flink uit met een veelzijdige en omvangrijke programmering op een recordaantal van 52 verschillende podia.
Domain Hardcore
donderdag 18 augustus 2011
Een revolutie die al maanden sudderde vindt snel zijn weg naar de buitenwereld. Een nieuwe rangorde is aanstaande. Alles zal voorgoed veranderen waarbij de eerste tekenen van leven zichtbaar zijn. Een project als deze, met grote omvang, is het resultaat van een samenwerking tussen velen. De ultieme synergie is gevonden. Een ondergrondse beweging bestaande uit de elite van de scene is samengekomen om je te begeleiden naar 'Domain Hardcore'. Ben je er klaar voor?
Kort nieuws van de KNIP-dienst
woensdag 17 augustus 2011
Jouw wekelijkse Partyflock-minimagazine met een overzicht van de laatste interviews, columns en recensies. Daarnaast lees je anekdotes vanuit de medewerkers en elke week staat een van onze leden in de spotlight! En wat dacht je van een lekkere danceklapper uit de oude doos? En doe ook mee aan de 'ontdekje plekje quiz' en win respect en eeuwige roem!
Magneet Festival krijgt vorm
woensdag 17 augustus 2011
Daags voor aanvang van het Magneet Festival wordt de veelzijdige invulling van het festival duidelijk en tastbaar. De tenten op Oostpunt in Amsterdam Oost staan inmiddels klaar voor het 10 daagse festival dat op vrijdag 19 augustus begint en tot 28 augustus open.
Gekkuh vrijdag
woensdag 17 augustus 2011
The Darkraver op een vrijdag in een bruincafé in Rotterdam, kan dat? Ja dat kan! Het is wel gek, maar alles kan op gekkuh vrijdag. Niets is te gek op deze vrijdagen en ook alles is mogelijk.
Fusion viert haar eerste jubileum
woensdag 17 augustus 2011
Op 5 november 2011 viert Fusion: The Harder Styles haar eerste jubileum. En dat doet Stichting De Kloontjes in stijl: een spetterende editie en een knallende line-up! De online kaartverkoop start maandag 29 augustus om 19.30 uur dus zorg dat je erbij bent.
Op 20 augustus aanstaande opent evenementenlocatie Eclipse haar deuren, deze voormalige discotheek bekend onder de naam Outland is grondig verbouwd. De verbouwing heeft geresulteerd in een multifunctionele en flexibelere locatie. De opening gaat gepaard met het gastheerschap van de Bavaria City Racing, dit jaarlijkse evenement vindt plaats de dag na de opening op 21 augustus. Op de opening zullen diverse artiesten optreden waaronder Rochelle (winnares X-Factor), Erick E, Nicky Romero, Helguera & Dominicus en een heuse mystery guest!
Op zaterdag 17 september wordt het Antwerpse Sportpaleis omgetoverd tot de allergrootste discoparty. Tijdens deze 10e editie worden de 14.000 bezoekers getrakteerd op nog meer Toeters en Bellen. Disco- en partylovers zullen versteld staan van de uitbundige decoratie, het spectaculaire vuurwerk, de schitterende acts en de onwaarschijnlijke ambiance.
Tropical Erotic Festival
maandag 15 augustus 2011
Warme zwoele nachten die niet op lijken te houden, flirten en dansen tot je er bij neer valt, paradijselijke eilanden en exotische cocktails, de zon die elke dag weer aan de hemel prijkt en je huid goudbruin kleurt... Droomt iedereen daar niet van nu de zomer ons in Nederland in de steek laat? Welnu, dat kan YSD je helaas niet geven, maar zij kunnen je wel meenemen naar je eigen tropisch paradijsje!
Bassrulers onthult line-up
maandag 15 augustus 2011
Zaterdag 19 november maakt Zalinaz zich op voor de najaarseditie van Bassrulers. Etten-Leur mag zich wederom voorbereiden op een enerverende avond met schurende synths en krachtige beats.
Jongeren zijn niet te spreken over het publiek en de muziek van discotheken. De meerderheid gaat nog wel naar de disco, maar niet zo vaak. Dit blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 1.400 jongeren van 12 t/m 24 jaar uit het 1V Jongerenpanel. Het aantal discotheken in Nederland is de afgelopen vijftien jaar bijna gehalveerd, zo blijkt uit cijfers van het bedrijfschap Horeca en Catering (2011). Waren er in 1996 nog 450 discotheken in ons land, dit jaar zijn dit er nog slechts 243.
Sidney Samson zal binnen een paar weken een nieuwe single uitbrengen met niemand minder dan Lil Jon. Lil Jon is één van de bekendste Hip Hop sterren van de Verenigde Staten. Hij scoorde maar liefst twee dubbel platina albums in de VS. Daarnaast heeft hij vele tientallen hits op zijn naam staan, waaronder 'Yeah' van Usher, die ook in Nederland een grote hit was. Sidney's nieuwe single met Lil Jon heet 'Mutate' en zal op Sidney's eigen label 'Rock The Houze' verschijnen.
Sisters in Crime
vrijdag 12 augustus 2011
Vassallo Bookings en The Fresh Kids slaan de handen ineen voor een nieuwe clubavond in Studio 80, genaamd S.I.C. – oftewel 'Sisters in Crime'. Vanessa en Anneke, beroemd en berucht in binnen- en buitenland en goed bewapend met een gevarieerd aanbod aan nationale en internationale artiesten binnen hun eigen boekingsbureaus, openen het vuur. Bereid je voor op een avond vol vertier, verleiding en verrassingen!
TWSTd producers masterclass III
vrijdag 12 augustus 2011
Studio 80 en TWSTd bieden in samenwerking met Software ontwikkelaar Ableton jonge DJ's en producers de kans om voor weinig geld iets op te kunnen steken van gecertificeerde trainers en (inter)nationaal bekende professionals. Na een aantal succesvolle edities met artiesten van eigen bodem is het nu tijd geworden om nieuwe kennis en futuristische technieken naar Nederland te halen met een speciale Masterclass van Marc Romboy.
In samenwerking met Early Hours en hardforum.com.pl presenteert HardStation twee dagen vol met hardstyle uit de vroegere jaren. Op 13 en 14 augustus kun je terecht op de webradio HardStation.FM voor een terugblik in de tijd. Ze brengen je terug naar de beginjaren van dit millenium, toen hardstyle en zijn befaamde reverse bass een opmars kende.
Aanstaande vrijdag vindt de zesde editie plaats van de twee-maandelijkse clubavond Blackout in Studio 80 aan het Rembrandtplein in Amsterdam. Speciaal te gast is de uit Amerika afkomstige Levon Vincent. Deze getalenteerde producer geldt al enkele jaren als een van de vernieuwende smaakmakers in de electronische muziek, met een keur aan releases op labels zoals Ostgut Ton en het eigen Novel Sound.
Kort nieuws van de KNIP-dienst
woensdag 10 augustus 2011
Jouw wekelijkse Partyflock-minimagazine met een overzicht van de laatste interviews, columns en recensies. Daarnaast lees je anekdotes vanuit de medewerkers en elke week staat een van onze leden in de spotlight! En wat dacht je van een lekkere danceklapper uit de oude doos? En doe ook mee aan de 'ontdekje plekje quiz' en win respect en eeuwige roem!
Embassy8 in Bungalow 8
woensdag 10 augustus 2011
Embassy. [zelfstandig naamwoord] ~ gebouw waar de vertegenwoordigers van een land in het buitenland zitten. Vb: waar is de Nederlandse ambassade? zelfstandig naamwoord: am-bas-sa-de. Vrij vertaald in het Engels natuurlijk gewoon Embassy.
25 Years The Prophet
woensdag 10 augustus 2011
Bij een speciaal jublieum hoort natuurlijk een speciaal feest. 2011 Is het jaar waarin, hardstyle pioneer en Scantraxx founder Dov Elkabas aka The Prophet, 25 jaar in het vak zit. Dat moet natuurlijk uitgebreid gevierd worden!
Citymoves finish in Zwolle
dinsdag 9 augustus 2011
Het Citymoves peloton is aan de laatste etappe van de Nederlandse tour begonnen, met op zondag 11 september een super feestelijke finish in Zwolle. H
Zaandam had aan het begin van dit millennium QlubTempo, Haarlem had Oxygene! Beide evenementen staan symbool voor het begin van de hardstyle, tegenwoordig bekend onder de noemer early hardstyle. Prosperity productions brengt jullie zaterdag 3 september een Oxygene reunion onder de naam Early Style. Er zullen dan ook louter Oxygene-artiesten de vetste uptempo beats door de boxen van het Patronaat laten knallen.
Na regen komt Wooferland
zondag 7 augustus 2011
Op zaterdag 3 september, wanneer alle regen gevallen is en een mooie nazomer aanbreekt, zal Wooferland haar achtste editie beleven. Het enige echte classics festival ter wereld staat al jaren bekend als een ouderwets gezellig feest dat vooral laagdrempelig, gemoedelijk en lekker underground is. Geen nep, glitter, glamour en artiesten met hele vreemde namen, maar echte mensen, oprechte gezelligheid en tijdloze muziek van de pioniers van het eerste uur.
Friends of Brunotti
vrijdag 5 augustus 2011
Op vrijdag 19 augustus staat er vanaf 17.00uur iets unieks te gebeuren aan het strand van Scheveningen. Bij de altijd gezellige beachhouse van Brunotti is er deze zonnige dag het debuut van Friends Of Brunotti! Niet zomaar een vrijdagborrel maar een echte leuke avond met enthousiaste artiesten zoals onder andere niemand minder dan DJ ROOG!
Format
vrijdag 5 augustus 2011
Format verkocht AIR wederom uit tijdens het laatste feest. Vrijdag 12 augustus is de beurt aan Steve Rachmad en de jarige Shinedoe. 'Deze techno-zwaargewichten respecteer ik enorm. Steve is na vijfentwintig jaar in het vak nog altijd vernieuwend en dat inspireert.' aldus Juan Sanchez.
Tickets voor Dance Valley zijn op het moment van schrijven nagenoeg uitverkocht. Om last-minute beslissers en internationale dance-toeristen echter niet voor een dichte toegangspoort te laten staan en niet afhankelijk te maken van zwarthandelaren met vaak vervalste tickets voor woekerprijzen, heeft UDC besloten de laatste 500 kaarten voor de deurverkoop te reserveren.
Escape in augustus: één groot feest
donderdag 4 augustus 2011
Afgelopen zaterdag vierde Escape programmeur en resident Raymundo zijn verjaardag én zijn 20jarig dj jubileum. En hoe! Het was één groot feest in de booth en op de dansvloer. Ook in augustus gaat er stevig gerockt worden in Escape, just cause it's summertime baby!
Nog maar iets meer dan twee weken en dan is de super early bird actie weer voorbij. Een korting van acht euro is in deze tijd altijd meegenomen. Crazyland is een bekend feest in Nederland en staat altijd als een huis. Veel mensen uit heel Nederland hebben al de weg gevonden naar de Hemkade in Zaandam. Ben je nog nooit geweest en heb je er wel vaak over gehoord? Trek dan je stoute schoenen aan en kom eens kijken, want een feest als Crazyland is uniek in Nederland.
The Festival After
dinsdag 2 augustus 2011
Aankomend weekend is hét weekend van de festivals! Met zowel DanceValley, Welcome to the Future en de Gay parade is er overdag genoeg te doen. Maar wat doe je als al deze feesten tot zijn eind lopen? Dan kom je naar The Festival After in The The Sand!
30 augustus 2011
Spectaculair technocircus tijdens Amsterdam Dance Event
29 augustus 2011
Alda Events op ADE met Sunnery James & Ryan Marciano
Avondje nostalgie in Haarlem
28 augustus 2011
Line up Twisted bekend
I'm there (ADE pre-party)
Forever Young 90's Classics
27 augustus 2011
Extrawelt op Format in september
26 augustus 2011
Âme en Amsterdamse nachtdieren op Midnight Freaks
XXlerator superhelden
25 augustus 2011
Mutesounds
Gratis toegankelijk technofeest Deep Rood
PT Events gaat internationaal met Grotesque XL
Directeur 013 en vriendin omgekomen in Verenigde Staten
24 augustus 2011
Sounds of Pleasure 2011
T-raw: Hardcore
Cadenza Showcase @ the beach
23 augustus 2011
Leip!
22 augustus 2011
Official trailer release Coone & The Gang
De officiële Mysteryland & Dirty Dutch afterparty in AIR
19 augustus 2011
Seen visual music tijdens Hilversum Media Festival
18 augustus 2011
Pukkelpop stilgelegd na noodweer
Timetable en laatste info Outdoor Stereo Festival
Amsterdam Dance Event onthult eerste festivalnamen
Domain Hardcore
17 augustus 2011
Kort nieuws van de KNIP-dienst
Magneet Festival krijgt vorm
Gekkuh vrijdag
Fusion viert haar eerste jubileum
16 augustus 2011
Rotterdam is een nieuwe evenementenlocatie rijker
15 augustus 2011
Tiende editie Studio 54 zorgt voor tonnen glitter & glamour
Tropical Erotic Festival
Bassrulers onthult line-up
12 augustus 2011
EenVandaag: Discotheek mist de boot door publiek en muziek
Sidney Samson in de studio met Will.i.am, Lil Wayne en Lil Jon
Sisters in Crime
TWSTd producers masterclass III
11 augustus 2011
Early hardstyle weekend op HardStation.FM
Levon Vincent keert terug naar Amsterdam
10 augustus 2011
Kort nieuws van de KNIP-dienst
Embassy8 in Bungalow 8
25 Years The Prophet
9 augustus 2011
Citymoves finish in Zwolle
Prosperity Productions brengt early hardstyle met Early Style
7 augustus 2011
Na regen komt Wooferland
5 augustus 2011
Friends of Brunotti
Format
Laatste 500 tickets Dance Valley via deurverkoop
4 augustus 2011
Escape in augustus: één groot feest
2 augustus 2011
Earlybird actie Crazyland duurt nog enkele weken
The Festival After