Partyflock
 
Nieuws 2008
­ Nederland
Soigné The champagne society
vrijdag 26 december 2008
Op zaterdag 27 december zal Zebra Lounge wederom haar deuren openen en de champagne ontkurken voor Soigné. Neem alvast een voorproefje op oud en nieuw op de heerlijkste housebeats met een goed glas champagne in je hand tijdens een feest wat staat voor gezelligheid, warmte en kwaliteit. Dit wil en kan je niet missen! Soigné in Zebra Lounge is altijd uitverkocht. Een lange wachtrij voor de deur is dan ook niet verassend. Daarom verwacht Crunc 27 december weer een succesvolle editie van Soigné.
back2school x-mass edition
maandag 15 december 2008
Woensdag 24 december organiseert b2s traditiegetrouw de 9e back2school X-mass edition. De doorgewinterde partyganger gaat natuurlijk niet suf thuis zitten maar komt op kerstavond naar Outland in Rotterdam voor een echte start van de feestdagen.
New Years Eve
zondag 14 december 2008
Zoals ieder jaar wordt alles uit de kast getrokken om op de meest ultieme avond van het jaar, het meest ultieme feest te organiseren. Als je dit alles bij elkaar optelt, krijg je het meest ultieme thema: Ultiem Team 2009 oftewel Ulteam!!!
De decembermaand is altijd druk, duur en donker…maar ook een maand vol met feesten en nog eens feesten! Waar moet men in godsnaam heen? Altijd lastig…maar Stug doet er wat aan! Wederom een trans-nationale weekender (van Eindhoven tot Den Haag). De entreeprijzen van de twee Stug-feesten deze maand zijn geheel volgens crisis-schema, lekker laag!
Zak, the Awakening Continues
woensdag 3 december 2008
D-Block & S-te-Fan, Guru Josh Project, The Darkraver, Afrojack, Wildstylez, Davide Sonar, Showtek, Activator, Promo, Isaac, Josh & Wesz, Lady Dana, A-lusion, Noisecontrollers, Brennan Heart, Vato Gonzalez, Mc Tjen, Outblast, Max B. Grant, Billy the Klit, Zatox, Francesco Zeta, Stephy, The Prophet, Frontliner, Scope DJ, Trilok & Chiren, Max Enforcer, Evil Activities, Deepack, Luna, Neophyte, Korsakoff, Headhunterz, Gizmo, Fausto, Donkey Rollers, Pavo, Zany, Dozer, Quintin, Real El Canario, Ryan Marciano & Sunnery James, Sidney Samson, Billy the Klit.

Aan de lijst bekende artiesten die de komende tijd hun opwachting maken lijkt geen eind te komen!
Lees snel verder voor de data en extra info!
Op woensdag 31 december 2008 zal Rocksteady het nieuwe jaar inluiden in de vetste zaal onder de Maas, Beursgebouw Eindhoven. Na zes uitverkochte edities heeft Rocksteady zich weten te onderscheiden van de reguliere evenementen. Rocksteady is een evenement voor mensen die openstaan voor invloeden van verschillende muziek-, kleding- en levenstijlen. Dit is de plek waar de ultieme synergie zal plaatsvinden, waar iedereen al tijden naar op zoek is. Dit keer heeft Rocksteady het Beursgebouw in Eindhoven uitgezocht als ideale locatie voor het openen van het nieuwe jaar.
Op de herfsteditie van de Amsterdamse clubavond Traffic ook ditmaal weer een keur aan kwaliteitstechno: headliners zijn Christian Smith en Len Faki, naast het Melkweg debuut van live-project District One.
After @ Lexion
woensdag 5 november 2008
Lexion maakte onlangs bekend dat zij in december en januari twee Indoor Winter Festival’s zullen organiseren met buitenlandse grootheden. Nu wederom groot nieuws vanuit Westzaan. Lexion, ooit bekend als de after club van Nederland, zal in november uitpakken met twee ouderwetse afterparty’s!
Gelikt gaat hier verandering in brengen! De ingrediënten voor een spectaculaire avond zijn House en sensationele show. Wat dit gaat inhouden, is nog een verassing. Dat het spectaculair gaat worden, dat staat vast! De locatie zal voor Gelikt compleet worden omgetoverd tot een ware House tempel.
Een jaar of vijftien was ze, Dana van Dreven, toen in Nederland de housemuziek haar intrede deed. Niet veel later splitste die muziek zich op in een softere en hardere variant en Lady Dana werd gevangen door die laatste. Ze liet zich er niet door weerhouden dat de hardcorescène gedomineerd werd door mannen en begon zelf met draaien. In de hardcorescène verwierf ze al snel een plekje als Lady Lady Dana, maar er kriebelde meer en als een van de eersten in Nederland begon ze met het draaien van hardstyle.
Rige blow out sale
maandag 20 oktober 2008
Zaterdag 29 november 2008 van 11:30 tot 15:00 - Free entrance
Follow the leader….. Alweer de 5e blowout sale van Rige Distribution! Er zijn weer een aantal vaste onderdelen zoals blowout sale markt, meet & greet met artiesten, de talentenjacht en de Nationale Plaatbreekwedstrijd!
back2school x-mass edition 2008
maandag 20 oktober 2008
Al sinds het jaar 2000 organiseert b2s traditiegetrouw de back2school X-mass edition. Dat betekend dat het oudste concept van b2s op woensdag 24 december 2008 alweer haar 9e X-mass edition mag tellen. De doorgewinterde partyganger gaat dan ook niet suf thuis zitten maar komt op kerstavond naar Outland in Rotterdam voor de echte start van de feestdagen.
Dat Chakra Party wat heeft met de zuiderburen was al even duidelijk. Misschien daarom een niet zo vreemde combinatie. Maar wat gaat dit inhouden, en wat gaan zij samen doen? Bonzai wat bij een ieder bekend staat als het label van de stampende klassiekers is wel degelijk terug op de markt. Met een nieuwe sound, nieuwe artiesten en boordevol verse plannen.
Woensdagavond tussen 18.00 en 19.00 woedde een brandje in de keuken van club Inferno, Nijmegen. Even leek het er op alsof de Inferno was afgebrand. De schade is gelukkig beperkt gebleven en de oorzaak is nog onbekend. De Inferno en Phonic. crew zijn vandaag druk bezig om voor vanavond alles gereed te maken. Phonic. gaat dus gewoon door!
Op 25 oktbober vinden de jaarlijkse Early hardcore Battles plaats tijdens The Eden Rave 2008, in hardcoretempel de Vechtsebanen. In area 1 strijden 14 topartiesten uit binnen-en buitenland tegen elkaar in 7 ultieme early hardcore battles. Area 2 wordt zoals vanouds gehost door 't Gezellige oldskoolfeest, met extra lange sets van 4 DJ's.
Het is niet alleen het harde geweld wat Harlingen kenmerkt. Midden in het centrum van deze Friese havenstad vinden geregeld gezellige feestjes plaats, waaronder de diverse podia tijdens de jaarlijkse Visserijdagen. Een van die podia, het dj podium, werd de laatste jaren altijd verzorgd door het nieuwe en moderne café Eigentijds. Op afgelopen jaar na dan, want toen werd er voor het eerst in de Eigentijds zelf gedraaid door niemand minder dan Steff da Campo. Omdat dit het publiek zeer goed bevallen is wil Eigentijds in oktober, november en december opnieuw die gezelligheid binnenshuis creëren met een serie ‘Eigentijds invites’ avonden, gratis en voor niets.
Nokia Benelux en MTV organiseren op 23 oktober de derde editie van Nokia Trends Lab. Dit keer werkt Nokia Trends Lab samen met Amsterdam Dance Event, het belangrijkste dance-festival ter wereld.
Hardcore to the bone
dinsdag 9 september 2008
Hardcore to the bone... ben jij het? Zo ja, dan hebben we goed nieuws voor je! Hardcore to the bone, al sinds 2001 een van de succesvolste cd-series met het beste, nieuwste en hardste wat hardcore te bieden heeft, is bijna toe aan het twaalfde deel in de reeks.
Vergeet éénmaal het wijze advies van de tandarts en verwen je smaakpapillen tijdens de eerste D-Fusion van dit seizoen. Deze gaat van start op 6 september in het CKB Underground in Bergen op Zoom. Geniet en proef de mierzoete geuren en kleuren van de typische D-Fusion sound. De geweldige line-up zorgt voor de stevige muzikale kost.
Surprise! We are back!
donderdag 21 augustus 2008
Cherry Moon heropent de deuren van de alom gekende club! 'Quality hard tinted music' met een groot aanbod aan guest dj's en gekende residents! De club zelf is volledig opgefrist, maar de unieke sfeer, de dansvloer, de lasers en het krachtige soundsysteem zijn nog altijd intact!
BLVD
vrijdag 15 augustus 2008
Na twee buitengewone succesvolle specials Sex And The City & I Love NY waar de ladies centraal stonden en de atmosfeer, muziek en gezelligheid werkelijk in één woord Heerlijk was!! Heeft dit voor BLVD geen andere keuze overgelaten dan de “Cherry on top of the Cream” te plaatsen met deze nieuwe special: Diamonds are a Girls Best Friend!
Freakend goes downunder en laat Bozzini Kerkrade zien wat Freaken is!
De 2 year Anniversary tour van Freakend is nog in volle gang, maar kon de organisatie van Freakend het niet laten om nu al bekend te maken dat het op vrijdag 5 september naar het zuiden trekt en intrede zal doen in Bozzini Kerkrade! Reeds 2 jaar lang zet Freakend de randstad in vuur en vlam en nu komt het dan ook eindelijk, na veler verzoek, naar Limburg en laat het zuiden van ons kleine kikkerlandje zien en horen wat freaken is! Sidney Samson, Sunnery James & Ryan Marciano, Oliver Twizt, Franky Rizardo, Daniel Beasley, Vince Moogin, Nicky Romero en MC Roga zullen aldaar de Limburgers op hun kop laten zetten!
Decibel outdoor
maandag 4 augustus 2008
Met nog twee weken te gaan zijn de voorbereidingen bij b2s inmiddels in volle gang en is de opbouw gestart. Daarom is het tijd om de time table bekend te maken. Ook staan onderstaand een aantal zaken die voor bezoekers van Decibel van belang zijn.
Re-Style
vrijdag 18 juli 2008
Zomer, een heerlijk moment om even tot jezelf te komen. Even weg uit de heisa van alledag. Heerlijk met de voetjes omhoog en lekker ontspannen voor de tv, een terrasje opzoeken of BBQ-en met de familie. Voor een ieder die denkt dat dit hem aanspreekt, moet gauw deze pagina wegklikken of dit bericht niet lezen.
Het zomerse weertje begint weer te komen en langzamerhand kruipt het vakantiegevoel waar het gaan moet. Deze zomer staan er weer veel feestjes op het programma en ook de festivals staan weer voor de deur. Om dit mooie seizoen gepast in te leiden krijgen jullie hier alvast een voorproefje.
Slaves to the Rave @ Outland
maandag 30 juni 2008
Zaterdag 6 september 2008 is het tijd voor de 2de editie van Slaves to the Rave in Outland te Rotterdam. De eerste editie in deze locatie was een grandioos succes. NRG Events gaat er zaterdag 6 september alles aan doen om de editie van 24 mei te overtreffen.
De line-up van het gloednieuwe outdoor strandfestival E-play is zojuist bekendgemaakt door organisatoren Extrema Network en Art of Dance. Het dance-evenement sluit op zaterdag 6 september het ongetwijfeld onvergetelijke festivalseizoen fris af. In vijf area’s krijgen de dancestijlen eclectic, (minimal) techno, house en latin van zo’n 50 artiesten een plek aan het E3-strand van Eersel, nabij Eindhoven. Het festival richt zich bovendien op nieuwe mogelijkheden tot interactiviteit met haar bezoekers.
Reng Deng Deng
woensdag 25 juni 2008
Sommigen van jullie waren zo oplettend om al op te merken dat ie alweer in de agenda staat: Reng Deng Deng komt de Waerdse Tempel nogmaals bezoeken deze zomer! En wel op 9 augustus. Deze Reng Deng Deng zal jullie snel doen vergeten dat het een en al zon en blije gedachtes is tegen die tijd, want de duistere keiharde hardcore zal Heerhugowaard weer flink doen beven!
De zeventiende editie van Contrasts drum&bass vindt op 14 juni plaats en is tevens de laatste X-Tase party voor dit seizoen. Na deze party volgt de zomerstop en die zal hard nodig zijn. Voor X-Tase is de zomerstop nodig om de nieuwe evenementen voor te bereiden. Voor de bezoeker om te bekomen van de heftige set die YmB voor hun in CKB Underground weg zal zetten.
MC Renegade presents
vrijdag 6 juni 2008
Een Master of Ceremony, in de volksmond ook wel afgekort tot MC, is heden ten dage onmisbaar in de line-up van een goed feest. Nou ja onmisbaar....daar wordt nog wel eens over gediscussieerd. Tegenwoordig staat er zelfs op een kleinschalig buurtfeestje in de schuur van de buurman ook al een malloot door de microfoon te blerren. Deze malloot betitelt zich dan ook als MC, maar is hij ook echt een toevoeging?
Absolutely Fantastic
dinsdag 29 april 2008
Na drie edities is het wel duidelijk: Absolutely Fantastic is een grote hit! Ook tijdens de aprileditie was de Rotterdamse Off_Corso weer gevuld met een uitbundig, fris en hip publiek dat maar voor 1 ding kwam: feesten! Nou ja, eigenlijk voor 2 dingen; want ook Lucien Foort heeft in die korte periode dat Absolutely Fantastic bestaat al een flink aantal nieuwe fans aan zijn toch al niet geringe fanbase toe kunnen voegen.
Free Your Mind Festival
vrijdag 25 april 2008
De line up van Free Your Mind is rond. Met trots presenteert FCA een overzicht van meer dan 50 artiesten, producers en DJ’s die naar eigen zeggen nog meer dan voorgaande jaren op elkaar afgestemd zijn en weer beter in balans is. Internationale headliners als GOOSE België, Josh Wink Verenigde Staten, DJ Sneak Verenigde Staten, Dennis Ferrer Verenigde Staten en natuurlijk Derrick May Verenigde Staten worden afgewisseld met nationale grootheden zoals Miss Djax, Benny Rodrigues, ROOG, Speedy J, Steve Rachmad, Erick E en Joost van Bellen.
11 Mei, eerste Pinksterdag, is het zover: tijd voor de opening van het festivalseizoen 2008, tijd voor de eerste editie van Fantasy Island! Inclusief afterparty zullen deze dag en nacht, die in totaal negentien uur zal duren, ruim negentig dj's de revue passeren.
Decibel outdoor festival 2008
maandag 21 april 2008
Op zaterdag 16 augustus presenteert b2s de 7e editie van Decibel outdoor. Net als voorgaande jaren vindt het festival plaats op de Beekse Bergen te Hilvarenbeek.
B2G Presents Legowelt
vrijdag 11 april 2008
Zaterdag 19 april ontwaakt Born2groove weer uit z'n diepe winterslaap om Legowelt te presenteren in de eigen thuisbasis Den Haag en wel in poptempel Paard.
Marcanti stond flink te schudden van de dansende mensen en zware bass beats afgelopen zaterdag. Wat een feest was het weer. Crazyland en Decisions hebben alleen maar goede reakties gehad! Niet voor niks dat de mensen het feest op geweldig gestemd hebben! Nu is het weer tijd voor de volgende party..een sensationeel subtropisch zwembadfeest tijdens Koninginnenacht: Royal Splash.
Darkness4life
maandag 7 april 2008
Op 31 mei is het weer zover en zal het meest industriële, underground en hardste concept van b2s haar intrek nemen in de perfecte locatie. b2s heeft gekozen voor een locatie met echte underground en “dark” looks en dat kan er maar 1 zijn: de Maassilo in Rotterdam. Naast de hele vette en duistere zalen staat de Maassilo ook bekend om haar oorverdovende geluid!
Latin Lovers meets Big & Dirty
donderdag 27 maart 2008
Latin Lovers meets Big & Dirty: De nieuwe Latin Lovers editie is wel een heeeel bijzondere! De 4e editie van het jaar op vrijdag 4 april is er een voor in de geschiedenis boeken! Benny Rodrigues heeft zijn nieuwe cd gemixed en dat gaan we vieren! Zijn Big&Dirty cd wordt deze avond officieel gereleased en de party is in samenwerking met Latin Lovers! Benny Rodrigues zal zelf een exclusieve "Big&Dirty" 3-uur set neerknallen in The Villa Thalia Rotterdam, iets wat hij hoogstens maar een paar keer per jaar doet!
Chemicals: E = mc2 = Techno
maandag 24 maart 2008
Chemicals beats Einstein! In plaats van je hoofd breken over een relativiteitstheorie gewoon lekker een avondje helemaal los gaan. Zaterdag 26 april is de tweede editie van Chemicals: een techno-event als in een geniale chemische formule.
The Champ is here.
donderdag 20 maart 2008
De verjaardag van dj Champ-e-on is een jaarlijks terugkerend evenement met “Cockey” en zijn vrienden achter de draaitafels. Deze in Almere woonachtige DJ heeft zijn verjaardag al eerder gevierd in de De Waakzaamheid en Club Latido in samenwerking met VHS Events, en nu is de Club LA aan de beurt.
Op zaterdag 5 april kleurt Utrecht groen, want dan staat de Belgische wonderchemicus, Dr. Lektroluv, namelijk weer volop te experimenteren op het podium van de Central Studios. Met muzikale ingrediënten die variëren van Electroclash tot Techno, Synthpop en andere aanverwanten creëert de alsmaar populairder wordende dokter een unieke mix die garant voor totale gekte op de dansvloer.
Castle of Love indoor Bozzini
dinsdag 18 maart 2008
In samenwerking met Bozzini zal de organisatie van castle of love na twee uitverkochte outdoor edities op kasteel Erenstein in kerkrade, op 21 maart aanstaande (goede vrijdag) een indoor editie organiseren van Castle of Love.
Emporium presenteert line-up
donderdag 6 maart 2008
The Matrixx presenteert met trots de line-up van Emporium 2008 The American Dream: met oa. Felix da Housecat, Junkie XL, Donkey Rollers (live), PETDuo, Boys Noize en nog véél en véél meer DJ’s en artiesten die zaterdag 31 mei de Amerikaanse droom waar gaan maken op recreatiegebied de De Berendonck (bij Nijmegen).
Framebusters
zaterdag 1 maart 2008
In februari startte een nieuw wekelijks evenement in Escape Club op de zondag: Shape! Met een spetterend feest werd de kick off van het nieuwe jaar én de lancering van Shape op gepaste wijze gevierd. De residents van deze mooie afsluiter van je weekend zijn Frederik Abas en Santito. Al jaren is Santito de resident van de immens populaire Crew lounge avonden. En bij "In Bed with Space" in de Panama wist Santito door zijn inspirerende muziekkeuze het verwende Amsterdamse publiek helemaal los te krijgen.
De International Dance Music Awards worden op 27 maart uitgereikt tijdens de Winter Music Conference in Miami.
Radio 538 is drie keer genomineerd voor de International Dance Music Awards! Radio 538 maakt kans op de prijs Beste Radiostation Internationaal, en het programma 538Dance Department is in de race voor Beste Compilatie CD én Beste Podcast. Ook ID&T is genomineerd, zowel als promotor als met hun Sensation Events.
Junkie XL albumrelease in Melkweg
donderdag 28 februari 2008
Junkie XL is een producer die nooit stil zit. Als hij niet met een nieuw album bezig is of voor grote zalen in het buitenland speelt, dan is hij wel bezig met muziek voor een nieuwe game of speelfilm. Op 10 maart komt het nieuwe album ‘Booming Back At You’ uit. Op Paaszondag, 23 maart staat presenteert Junkie XL zijn nieuwe album aan het Nederlandse publiek in de Amsterdamse Melkweg.
Parade of Fools
donderdag 21 februari 2008
Gedurende de gehele maand maart zal Billy the Klit zijn drukke programma onderbreken voor een exclusieve maand-tour door de beste clubs van Nederland. In maart zal de geboren Hagenees in samenwerking met Franchise een nieuwe tour langs 10 clubs inluiden: Parade of Fools. De tour staat in het teken van zijn eerste album dat op 6 maart zal worden gepresenteerd gedurende de eerste stop in de Amsterdamse Escape Club.
re·vo·lu·tie (dev; revoluties): Radicale verandering, vernieuwing
De laatste eeuwen hebben zich tal van revoluties afgespeeld in de wereld. Zo begon in het laatste decennium van de 18e eeuw de Franse Revolutie. Dit was een politieke omwenteling, waarbij de Franse monarchie vervangen werd door een republiek. Een ander voorbeeld is de Russische Revolutie. Gedurende de periode 1905 tot 1922 veranderde het Russische tsarenrijk in de eerste communistische staat ter wereld: de Sovjet-Unie.
Halverwege 2007 besloten uitgaanscentrum Lucky uit Rijssen en Absolutely Fresh uit Enschede hun krachten te bundelen. Beide partijen zijn vooraanstaand en vooruitstrevend in het Oosten van ons land. Lucky is dat met het oog op haar eigen locatie en de programmering hierin. Absolutely Fresh staat vooral bekend om haar vernieuwende house concepten en de productie van grote events. Met dit gegeven als achtergrond is de combinatie Absolutely lucky geboren. Absolutely lucky is een middelgroot event met de allure van een groot evenement maar met de intimiteit van een klein “ons kent ons” feestje. De komende editie van Absolutely lucky staat op het programma op vrijdag 8 februari met niemand minder dan Erick E en Bart Skils.
Dirty Dutch Aftershock
donderdag 3 januari 2008
En toen was het stil... Hij haalde zijn laatste cd uit de speler en keek naar de aangerichte schade. De Heineken Music Hall was weer een historische dag rijker. Dirty Dutch 2007 was letterlijk een aardbeving van zinvol deejaygeweld, waar een kolkende menigte een onmisbaar deel van uitmaakte. Dirty Dutch is Chuckie 200% op zijn best. Wie er niet bij was kan er niet over meepraten, of misschien toch wel....
26 december 2008
Soigné The champagne society
15 december 2008
back2school x-mass edition
14 december 2008
New Years Eve
11 december 2008
Stug biedt crisishulp tijdens de kerstperiode
3 december 2008
Zak, the Awakening Continues
24 november 2008
Rocksteady NYE in Beursgebouw Eindhoven
6 november 2008
Traffic met Len Faki, Christian Smith & District One
5 november 2008
After @ Lexion
23 oktober 2008
Gelikt, maakt feesten op woensdag mogelijk!
21 oktober 2008
Dana, 15 years the first lady of the harder styles
20 oktober 2008
Rige blow out sale
back2school x-mass edition 2008
13 oktober 2008
Bonzai & Chakra Party slaan handen ineen
10 oktober 2008
Ondanks brandje Inferno gaat Phonic gewoon door
8 oktober 2008
The Eden Rave 2008 in de Vechtsebanen
6 oktober 2008
Drie ‘eigentijdse’ avonden in Harlingen dit najaar
3 oktober 2008
Nokia Trends Lab en Amsterdam Dance Event verkennen nieuwe creatieve grenzen
9 september 2008
Hardcore to the bone
30 augustus 2008
D-Fusion #28: Technosweets & Jellybeats
21 augustus 2008
Surprise! We are back!
15 augustus 2008
BLVD
14 augustus 2008
Freakend komt ook Limburg op z’n kop zetten
4 augustus 2008
Decibel outdoor
18 juli 2008
Re-Style
4 juli 2008
Feestgangers uit Boxtel en omstreken opgelet
30 juni 2008
Slaves to the Rave @ Outland
27 juni 2008
Line-up nieuw festival E-play bekend
25 juni 2008
Reng Deng Deng
10 juni 2008
Laatste Contrasts drum&bass voor de zomer
6 juni 2008
MC Renegade presents
29 april 2008
Absolutely Fantastic
25 april 2008
Free Your Mind Festival
21 april 2008
Fantasy Island richting uitverkocht
Decibel outdoor festival 2008
11 april 2008
B2G Presents Legowelt
9 april 2008
Marcanti was een knalfeest afgelopen zaterdag
7 april 2008
Darkness4life
27 maart 2008
Latin Lovers meets Big & Dirty
24 maart 2008
Chemicals: E = mc2 = Techno
20 maart 2008
The Champ is here.
19 maart 2008
Dr. Lektroluv kleurt Utrecht groen
18 maart 2008
Castle of Love indoor Bozzini
6 maart 2008
Emporium presenteert line-up
1 maart 2008
Framebusters
29 februari 2008
Genomineerden International Dance Music Awards bekend
28 februari 2008
Junkie XL albumrelease in Melkweg
21 februari 2008
Parade of Fools
28 januari 2008
Line up Nopeisdope New Revolution bekend
7 januari 2008
Absolutely Lucky spectaculair van start
3 januari 2008
Dirty Dutch Aftershock