Partyflock
 
Nieuws · maart 2006
­ Nederland
Kort nieuws van de KNIP-dienst
vrijdag 31 maart 2006
KNIP? Ja, Korte Nieuws Invulling Partyflock!
In deze editie: Power to the people?. recensies, Winter Music Conference, Awakenings, Rock Ness aan Loch Ness, Steun UNICEF
Herinner jij je die mooie zomerse zaterdag, 24 augustus 2002 nog. Nee…. ? Dit was namelijk de geboortedag van een uniek en zeer populair danceconcept in Leeuwarden. De toenmalige organisatie kwam met een originele conceptnaam voor dance evenementen, 2 Fast 4 Trance. Zwart wit gezien is de betekenis letterlijk “sneller dan trance” maar er zit uiteraard ook een diepere betekenis achter.
Met trots presenteert Bloomspot de eerste editie van Très Chique in de Kasteeltuinen Arcen! Bloomspot, bekend van o.a. FreeFunk Ferry en Porte de la Meuse, heeft het kasteel in Arcen bereid gevonden om de deuren te openen voor de hotste en chique-ste party van zuid Nederland. In deze eerste lente editie zullen drie Nederlandse top dj’s hun opwachting maken in de supersfeervolle ridderzaal van dit prachtige kasteel. Te midden van de middeleeuwse inrichting zullen de zomerse houseklanken zorgen voor een onvergetelijke avond.
Op zaterdag 29 april 2006 zal de Spuiboulevard in Dordrecht voor de zesde achtereenvolgende maal het decor vormen voor Dancetour 2006, beter bekend als Boulevard of Dance.
Sensation White in Antwerpen
donderdag 30 maart 2006
Op zaterdag 15 april 2006 verwacht ID&T meer dan 15.000 danceliefhebbers voor de tweede editie van Sensation White in het Sportpaleis Antwerpen.
De laatste Erotic Vibe is net voorbij. Erotic Festival Vibe ligt nog vers in het geheugen, en het was zo'n geweldig succes dat iedereen nu al reikhalzend uitkijkt naar de volgende editie. En die is al snel. Op zaterdag 29 april presenteert Erotic Vibe samen met Unique: Erotic Queensday Vibe! Opnieuw in een onverwachte maar waanzinnige lokatie, de Amstelborgh / Borchland Hallen in Amsterdam.
Drill Effect
donderdag 30 maart 2006
Op vrijdag 7 April 2006 zal de eerste editie van Drill effect plaatsvinden. Dit gaat allemaal gebeuren in de sfeervolle en gezellige locatie Lazzurra te Maaseik. Lazzurra word deze avond omgetoverd tot Jump-Tempel. Deze stijl zal dan ook voornamelijk uit de speakers klinken.
Laatste nieuws Project Hardcore.be
donderdag 30 maart 2006
Met de piep van de snoeiharde eerste editie van de Nederlandse Project Hardcore in de SilverDome nog in onze oren, keert het enige grootschalige Hardcore evenement wat België rijk is, voor de derde maal terug naar Flanders Expo te Gent.
GO! April
woensdag 29 maart 2006
Na het terugblikken op de vele GO!-edities, die de Sinners blijvend sieren, is tijd om je te verheugen op een nieuwe Go! editie. Terwijl we de zon verwelkomen en het strandleven weer denkbaar wordt, biedt Crunc jouw de mogelijkheid om alvast in die zomerse sferen te komen. Op zaterdag 1 April onthaalt Crunc je met een warm welkom in de Amsterdamse Sinners.
Het weekend van 14 tot en met 16 juli staat bij velen met rode stift omcirkeld in de agenda's, want dan vindt voor de tweede maal op rij het enige meerdaagse dancefestival van Nederland plaats. Dance Valley 2006 The Weekender wordt dit jaar wederom gekenmerkt door een ijzersterke line-up, met in totaal 195 artiesten verdeelt over twee festivaldagen.
Vrijdag 31 maart staat de Italiaanse grootheid Mauro Picotto eindelijk weer eens in Nederland! FreshTechno heeft organisatie Heroes of Techno gevraagd om samen deze avond groots aan te pakken in de Kingdom the Venue te Amsterdam
Nog twee weken en dan is het weer de laatste vrijdag van de maand en organiseert Nightpeople weer een geweldige dance avond met het voor haar zo kenmerkende “house-techhouse en groove geluid”.
In navolging van zijn jaarlijkse Birthday Bash in september is Michel de Hey dit jaar voor het eerst de host van zijn eigen spectaculaire Koninginnenacht in zijn thuisstad Rotterdam: Queensnight 06!
Firestarter
zondag 26 maart 2006
Op 14 april aanstaande zullen Exceptional Events en Monkeybass Events een klein stukje geschiedenis gaan schrijven. Op deze dag zullen de beide organisaties een geheel nieuwe en keihard concept introduceren in de Overijsselse feesttempel Podium in Hardenberg.
Kort nieuws van de KNIP-dienst
vrijdag 24 maart 2006
KNIP? Ja, Korte Nieuws Invulling Partyflock!
In deze editie: Partyflocknieuws, For Those Who Like To Groove,
Het is een druk en hectisch jaar voor de ruigste mannen in de hardcore scene. Niet alleen wacht hun dit jaar een loodzwaar tourschema die dit beruchte trio naar alle uithoeken van de wereld brengt, tussen neus en lippen door is ook nog even een nieuw artiestenalbum in elkaar gezet wat eind april verwacht wordt. Tussen alle internationale optredens, het vele reizen, verre vliegvelden en onpersoonlijke hotelkamers die hier en daar een kleine “Neophyte verbouwing” ondergaan, kan de bakermat van deze drie Schiedammers natuurlijk niet ontbreken in hun tour.
21 april 2006 zal te boek gaan als de dag van één van de meest spectaculaire hardcore/hardstyle event ooit in de Utrechtse City Hall gehouden. Nog niet eerder stond er in de City Hall zo’n grote line-up aan topartiesten; Vince, Outblast, Alpha², Endymion en velen anderen zullen zich samen met enkele local-heroes verdelen over drie area’s.
Vrijdag 7 april 2006 wordt er tijdens Full Effect een compleet verzorgde avond geïntroduceerd. Nadat de naam van deze funky house avond veranderd is van Funk'd in Full Effect, is dit het perfecte moment om de avond naar een hoger niveau te tillen. Een compleet verzorgde avond is het resultaat. Dat is waar gasten op dit moment naar opzoek zijn in een tijd waar innovatieve ideeën en service van levensbelang zijn. Tijdens de aankomende Full Effect is er de mogelijkheid om in Full Effect te dineren en de avond vervolgens voort te zetten zonder ook maar één stap buiten de deur te hoeven zetten.
Je hebt er even op moeten wachten maar gelukkig is Afterlounge weer terug in Rotterdam.
Armin's Queensday party
dinsdag 21 maart 2006
Op zaterdag 29 april organiseert Armada Music & Seat voor jong en oud in samenwerking met de gemeente Leiden: Armin's Queensday party. Dit gratis Dance Festival vindt voor de tweede keer plaats in Leiden. Van 15.00 tot 22.00 zullen verschillende DJ’s in de Leidse binnenstad te bewonderen zijn.
Nog een kleine 2 weken en dan is het eindelijk zover. Op vrijdag 31 maart barst het feest weer compleet los tijdens de Eternal Bliss ClubTour 2006. Eternal Bliss is als label opgestart in 2002 als een Techno label, dit om in het noorden van Frankrijk een ander gezicht te geven aan de Techno scène. In 2003 besloot het label een ruimere baan te kiezen en begon Dj Fox, een van de mensen achter Eternal Bliss, aan de Jumpstyle muziek.
Exclaim · In progress
dinsdag 21 maart 2006
Een combinatie van bekende, gevestigde DJ’s met daarnaast jong talent achter de draaitafels, dat is het nieuwe concept in dance-feesten onder de naam Exclaim!
The Hague hardcore
zondag 19 maart 2006
Vrijdag 24 Maart is het dan zover, dan start er een nieuw hardcore concept in Den Haag en wel onder de naam The Hague hardcore, in de bekende Marathon in Den Haag.
Namasté - Connecting Cultures
zaterdag 18 maart 2006
Na de geslaagde house-warming op 19 februari 2006, verwelkomt Namasté de psychedelische trance scene wederom in de “basement” van Paradiso. In deze Amsterdamse pop-tempel kun je de eerste bladeren en bloem aanschouwen die gegroeid zijn vanuit het zaadje dat hier gepland is. De ontdekkingstocht gaat verder vanaf het eindpunt van de vorige reis, verder door een universum vol klank, geluid, tonen, ritme en melodie.
Erick Morillo in de Powerzone
vrijdag 17 maart 2006
Houseliefhebbers lijken het al maanden nergens anders over te hebben en menigeen noemt het nu al het evenement van het jaar. Erick Morillo komt terug naar Nederland en hoe....
Voor de vierde keer organiseert Q-dance het Defqon 1 festival op Almeerderstrand. Q-dance heeft de datum voor dit jaar bekend gemaakt en ook is er meer duidelijkheid over de kaartverkoop.
Er zijn maar weinig delen in Nederland die nog niet hun eigen dance festival in de buurt hebben. Vreemd genoeg in de regio waar toch relatief heel veel kleinschalige feesten en vele rock festivals worden georganiseerd was een dance festival echter nog altijd niet te vinden.
Met nog maar een week wachten op en smachten naar het beruchtste Fetish Fantasy evenement van Europa is het tijd voor een laatste update en een leuke prijsvraag.
Spanish Flavours
donderdag 16 maart 2006
De maand maart staat in het teken van de lente. Knopjes verruilen zichzelf voor bladeren, de dagen zijn weer langer, en de nachten korter. Wie heeft er nou niet zin in een nacht flink doorhalen op de allerlekkerste groovy en funky house beats, en dit alles onder leiding van Mister Erick E himself!
D.D.O.D. - Just come
woensdag 15 maart 2006
Maart 2006, langzaam maar zeker is de lente aan het naderen en al merken we er qua weer nog niet zo heel veel van, dat het elke dag wat langer licht blijft zegt genoeg.
Total Madness in Energy te Budel
woensdag 15 maart 2006
De voorbereidingen zijn in volle gang en over vier weken is het dan eindelijk zover. De inmiddels legendarische reeks van Total Madness feesten in Budel is terug van nooit weggeweest.
S.O.S. Deluxe in Hemkade
woensdag 15 maart 2006
Wat ooit begon als een leuk feestje op zondagmiddag ter ere van het tienjarig bestaan van de Hemkade, groeide al snel uit tot vaste prik op de agenda van de volwassen feestganger voor wie de zaterdagavond niet genoeg te bieden had, of simpelweg niet lang genoeg duurde.
The Masters of Classics
woensdag 15 maart 2006
Tweemaandelijks op de eerste vrijdag van de maand kan je in de Villa Thalia in Rotterdam genieten van de allerbeste classics uit de house geschiedenis tijdens Know your classics.
Al in november 2005 trad Digital Overdose naar buiten met het nieuws dat op zaterdag 29 april 2006 de ongekroonde koning van de Indoor Festivals op veler verzoek een eenmalige Reünie organiseert. Door het niet verstrekken van de locatievergunning in de maand april, werd het evenement gedwongen te verplaatsen naar de 18de van maart. Helaas blijkt dit voor velen een probleem op te leveren mbt de financieen. Daarom komt de organisatie jullie tegemoet.
Sensual - You better cum
maandag 13 maart 2006
Zaterdag 25 maart a.s. zal Lexion Venue haar deuren openen voor alweer de derde editie van het erotische feest Sensual. De Sensual avonden staan gerand voor sexy house, erotische kunst & sensuele acts en entertainment gedurende de hele avond. De bezoekers zullen ook tijdens de maart editie van begin tot eind in de watten worden gelegd en werkelijk niets tekort komen.
Decompression
maandag 13 maart 2006
Om het nachtleven in Leiden een broodnodige schop onder de kont te geven is Decompression sinds 2004 bezig om vooruitstrevende feesten te organiseren, waarin grote internationale namen worden gekoppeld aan lokaal talent. Na vier succesvolle edities, met namen als British Murder Boys en Joel Mull, is het tijd geworden om de bezoekers te bedanken en de Leidse dance scene een nieuwe impuls te geven. Decompression kan namelijk met gepaste trots melden dat het is gelukt om twee van de meest aansprekende namen uit de hedendaagse techno scene naar het LVC Cultuur Podium te halen: Ben Sims en Secret Cinema!
Traditiegtouw pakt Lunapark groots uit met Pasen en dat is dit jaar helemaal het geval. Een beproefd en zeer succesvol concept is terug; RON’S ANGELS. Een avond met alleen maar female dj’s in control.
Cabin Fever
donderdag 9 maart 2006
Op vrijdagavond 7 april 2006 zal in de Now&Wow hét nieuwe gayminded event van Rotterdam plaatsvinden: Cabin fever. Het feest zal geheel in het teken staan van vliegtuigen.
Maart in The Bridge
woensdag 8 maart 2006
The The Bridge, inmiddels overal in Nederland een bekend fenomeen. En dat is niet voor niks, deze megadiscotheek net over de Duitse grens biedt namelijk altijd weer grandioze avonden vol heerlijke muziek.
De maand maart is er één om wat extra aandacht aan te besteden, dus liefhebbers van The The Bridge, hou je agenda maar vast bij de hand!
Nachtwerk is een nieuwe avond in het leven geroepen door Tim Nieburg en richt zich op de tijdloze oldskool techno, waar tegenwoordig weinig ruimte meer voor is. Elk weekend zijn er tegenwoordig tig minimal feesten. Ook de grotere organisaties laten de echte techno vaak links liggen. Er worden minimal of hard techno artiesten neergezet.
Hellraiser vs Megarave
woensdag 8 maart 2006
In het kader van het 15 jarig bestaan van Rige Entertainment BV zocht Rige Entertainment een knal lokatie om een wreed feest neer te zetten. Met haar twee bekendste partyconcepten en het Beursgebouw zou dat zeker moeten lukken.
Tekhead knalt het weekend in
dinsdag 7 maart 2006
Chane en Ralphi vormen samen Tekhead en hebben al op tal van feesten hun draaikunsten vertoond. In 2004 zijn ze zelfs beiden bij de laatste 4 geeindigd van de prestigieuze Earth Talent Competition.
In januari werd om het jaar gelijk goed te beginnen de vierde editie van het succesvolle Oldstyle rave classics gevierd in het Patronaat in Haarlem. Aanstaande vrijdag is het weer zover en wordt alweer de vijfde editie georganiseerd.
Het 15 jarig jubileum van de Megaclub vlak over de grens bij Almelo, staat
bij velen nog in het geheugen gegrift. Charly Lownoise & Mental Theo gingen terug in de tijd met een gigantische massa feestende mensen en ook in de maand erna waren de zaterdagavonden heftig te noemen. Met het oog op de komende zomermaanden bouwt ZAK op met een programma wat de stylez van de jubilerende club uitspreekt.
Inmiddels heeft Chakra party een trouwe groep bezoekers om haar heen verzameld en geniet steeds meer bekendheid in Nederland en zelfs voorbij onze landsgrenzen.
Nieuw in Monza - KeK
maandag 6 maart 2006
Op vrijdag 10 maart 2006 is de eerste aflevering van KeK in Club Monza in Utrecht. De aftrap van een nieuwe clubavond welke maandelijks zal terugkeren in het hartje van Nederland. Het belooft heel wat te worden, want het doel van dit feest is in het ouderwetse clubgevoel weer nieuw leven te blazen. Met Clubbeats van ’93 tot vandaag en een combinatie van het iT/RoXY/Chemistry-gevoel met de clubs van nu, komen ze al een heel eind.
Na een maandje afwezigheid is Kapsones in maart weer terug met een spetterende editie en wel op zaterdag 18 maart. De plaats van misdrijf is uiteraard weer de vaste thuisbasis van Kapsones: Club Silly in Den Haag.
Op 28 april 2006 doet de meest toonaangevende vertegenwoordiger van de harde Hardcore varianten genadeloos van zich spreken. Organisator Multigroove kiest tijdens deze nacht opnieuw voor één van de meest ultieme Hardcore locaties: Amstelborgh / Borchland Hallen Amsterdam.
Op vrijdag 17 maart heeft het wereldberoemde DJ-collectief Schijfrijders een wel zeer hooggeëerde gast uit het land van de rijzende zon op bezoek. De Japanse techno grootmeester Ken Ishii komt voor een exclusieve Nederlandse set naar Patronaat.
Vrijdag 10 maart is de officiele kick-off van Sensative, een nieuw concept dat om de 2 maanden plaats zal vinden in P60 Amstelveen. Elke keer de beste dj’s en live acts gecombineerd met het mooiste decor en show. Hierbij zal er een dusdanige sfeer ontstaan waarbij het gevoel op sensationele manier geprikkeld zal worden... Are you ready to get Sensative deep down in your soul?
31 maart 2006
Kort nieuws van de KNIP-dienst
2 Fast 4 Trance – Your Easter Sunday?
30 maart 2006
Très Chique in de Kasteeltuinen van Arcen
Dordrecht wederom dance-epicentrum tijdens Koninginnedag
Sensation White in Antwerpen
Sexy Queensday in Borchlandhallen Amsterdam - Erotic Queensday Vibe
Drill Effect
Laatste nieuws Project Hardcore.be
29 maart 2006
GO! April
28 maart 2006
Dance Valley Festival 2006, "The Weekender" presenteert de line up
Weergaloze Meganite techno door Mauro Picotto
Nieuwe editie Nightpeople 'Booming'
27 maart 2006
Michel de Hey Presents Queensnight 2006
26 maart 2006
Firestarter
24 maart 2006
Kort nieuws van de KNIP-dienst
23 maart 2006
Neophyte world tour ’06 doet Rotterdam aan
Hard ground – De grootste line-up met topnamen in City Hall Utrecht ooit
22 maart 2006
Full Effect - Verandering van naam doet eten
21 maart 2006
Afterlounge is terug in Rotterdam
Armin's Queensday party
The official Eternal Bliss & R Mania party
Exclaim · In progress
19 maart 2006
The Hague hardcore
18 maart 2006
Namasté - Connecting Cultures
17 maart 2006
Erick Morillo in de Powerzone
Q-dance maakt datum Defqon.1 bekend
Nieuw Dance Festival in Kop Noord-Holland
Update & Contest Wasteland 25 Maart 2006
16 maart 2006
Spanish Flavours
15 maart 2006
D.D.O.D. - Just come
Total Madness in Energy te Budel
S.O.S. Deluxe in Hemkade
The Masters of Classics
13 maart 2006
Digital Overdose verkoopt Sporthallen-Zuid Reunion uit: 2 maal entree op 1 ticket
Sensual - You better cum
Decompression
12 maart 2006
Lunapark invites Ron Angels part III
9 maart 2006
Cabin Fever
8 maart 2006
Maart in The Bridge
Nachtwerk, een avondje 'echte' techno
Hellraiser vs Megarave
7 maart 2006
Tekhead knalt het weekend in
6 maart 2006
Oldstyle Rave Classics - Part 5
Megaclub ZAK gaat verder in Style
Chakra party presents - Thought, the seven chakra’s
Nieuw in Monza - KeK
4 maart 2006
Kapsones met Erick E & Fedde Le Grand
3 maart 2006
Multigroove maakt eerste namen line-up Hellbound - Queensnight 2006 bekend
1 maart 2006
Ken Ishii geeft Schijfrijders cursus Japan
Sensative met Erick E en Ricky Rivaro back2back