Partyflock
 
Nieuws · april 2005
­ Nederland
I Love Faam
zaterdag 30 april 2005
Aan Hardstyle, Hardhouse en Hardcore feesten is in Friesland geen gebrek; ze zijn er eerder in overvloed. Maar waar ga je nou heen als je van fijne, diepe en groovy muziek houdt en behoefte hebt aan gezellig publiek, maar geen zin hebt om daarvoor weer richting randstad te vertrekken? Dat vroegen Nils & Tooms van RealFuture zich af.
Met nog ruim een maand voor de boeg (met daartussen Koninginnedag/nacht, het Pinksterweekend en tentamens voor velen) is de organisatie helemaal rond met de programmering van het Free Your Mind Festival.
Heroes of hardhouse
vrijdag 29 april 2005
Zoals jullie weten zijn wij van Heroes of hardhouse hard bezig om feesten te organiseren in noord holland. Vrijdag 29 april ook wel Koninginnenacht, pakken we flink uit met een vette party in discotheek Millennium in Castricum.De millenium is een goede locatie.
Bijna een jaar lang is het stil geweest rondom Zak Events, achter de schermen is er echter veel gebeurt; Na het succesvolle Exprez feest in het Utrechtse Club The Jam hebben we eens goed nagedacht over de toekomstplannen.
Vlammende combinatie van salsa, latinhouse en urban eclectic op vier podia. Een nieuwe zomer, een nieuw geluid in festival land! Op zondag 3 juli organiseert A-Venue ntertainment, organisator van de maandelijkse Salsalounge avonden in Hotel Arena, het eerste LatinVillage Festival in recreatiegebied Spaarnwoude.
2 days of Unique
donderdag 28 april 2005
Nog een paar dagen en dan is het zover! Koninginnedag 2005 en een dubbele Unique Sexycity. Maar liefst 23 uur genieten van de absolute top in erotische feesten, verspreid over twee hete nachten. Gehuld in oranje, zilver en goud maakt Unique zich op voor haar heetste, grootste en beste editie ooit!
Twstd Queensday nu ook op vrijdag
donderdag 28 april 2005
Wat twee jaar geleden begon als een grapje is inmiddels uitgegroeid tot een van de beste Koninginnedagfeesten in het land. Het Amsterdamse dj cafe Twstd, zette twee jaar geleden een podium neer en vroeg een paar bekende dj’s om te komen draaien. Het bleek een waanzinnig succes. Vorig jaar werd dat succes vele malen overtroffen, niet alleen vanwege de vele gast dj’s uit binnen- en buitenland (zo deden onder meer de Audio Bullys een ‘sneak show’), maar ook vanwege de prachtige locatie op het Weteringplantsoen in Amsterdam en de geweldige sfeer.
Het is alweer bijna zover, koninginnedag 2005 staat voor de deur. De gehele dag, en de dag ervoor, is er in het hele land wel iets te doen. Daarom kan ook jou No.1 discotheek van Noord Nederland Sans Souci niet achter blijven.
De vorige editie, Bas & Ram solo, ligt ons nog vers in het geheugen. Zeker de imposante entree van dit duo in een heuse limousine die zo de dansvloer op kwam rijden. En wat te denken van de toegift van de extra twee uurtjes van “komt íe dan” Steve “Darkraver” Sweet die op een Harley de zaal bestormde. De muziek was stampend en opzwepend, de sfeer was fantastisch.
Dance-promotor Extrema maakte gisteren de programmering bekend van Extrema Outdoor. Hét buitenfestival zal zaterdag 16 juli plaatsvinden op het vertrouwde Aquabest-terrein bij Eindhoven en heeft dit jaar haar tienjarig jubileum.
Novalectra van 2 dagen naar 1
woensdag 27 april 2005
Novalectra brengt het beste van beide dagen op zaterdag ivm de grotere populariteit van de zaterdagprogrammering.
Zoals bekend zal met Koninginnenacht Frontstar Events weer zorgdragen voor een knallende tweede area, met stampende gezellige Oldskool, op Ghosttown in de Vechtsebanen. Maar dit is niet het enige wat er op stapel staat de komende tijd. Op Vrijdag 6 Mei zal Frontstar Events, in de vorm van Born II Bounce een nieuw concept lanceren in de inmiddels beroemde en geliefde thuisbasis: Poema RAW, in Utrecht.
DJ Rob's Oldschool Classics
woensdag 27 april 2005
Op zaterdag 7 mei is het zover en wordt in Rotterdam een uniek evenement georganiseerd in het naast de Kuip gelegen Maasgebouw. De legendarische en nog immer populaire DJ Rob zal deze avond achter de decks kruipen met al zijn oude platen en hits uit de beginperiode van de house scene in Nederland. Gezien zijn status en historie in de randstad en de rest van Nederland zijn de verwachtingen bij b2s erg hoog.
Discover me
dinsdag 26 april 2005
Nederland is een 'Entertainment platform' rijker! En ze beginnen meteengoed, met een feestje! De naam is Discoverme Entertainment, het feest luidt simpelweg Discoverme, maar zo simpel zit het niet elkaar. Discoverme biedt talenten onderdak, talenten in de breedste zin van het woord, Discoverme heeft artiesten, Discoverme heeft meer, de aandacht gaat nu uit naar 21 mei 2005.
Defenz Dance Events, bekend van de succesvolle Hardcore Revival, Wicked City, HardDrive en Dark Symposium feesten, heeft moeten constateren dat de naam HardDrive nog niet groot en krachtig genoeg is om hier een heel feest mee te vullen. Vandaar dat we drastische keuzes maken. Defenz heeft daarom besloten om een concept van vroeger nu eens in een nieuw jasje te steken, vandaar:
Op steeds meer technofeesten word het laatste uurtje afgesloten met hardtechno.Dit word altijd goed ontvangen door ’t publiek en over dit uurtje word vaak nog ’t meest nagepraat. Hardtechno zit duidelijk in de lift in Nederland.
14 mei is het dan zover. Na een jaar van rust zal het vredige Landgoed Hackerom in Erp/Veghel weer omgetoverd worden tot een groot festivalterrein waar vanaf 18.00 uur weer de nodige decibellen over het landgoed zullen gieren. De beste dj’s op gebied van Hardcore, Oldschool en Early Rave zullen dan hun opwachting gaan maken in de mega tent op het Pinksterpar-t terrein.
De organisatoren van Madness Events komen met het tweede deel van Masters of Madness. De naam is echter anders maar het concept blijft hetzelfde. Ook deze keer weer 3 zalen met een top line-up voor weinig geld. De organisatie van Madness Events heeft besloten om de naam van het Evenement Masters of Madness (van 1e Paasdag) te wijzigen in Total Madness.
TerrorVille #2
zaterdag 23 april 2005
Na de eerste zeer goed gewaardeerde TerrorVille is het tijd voor een poging om het nog beter te doen: TerrorVille #2. Op TerrorVille #1 werd er zeer goed gedraaid door de gebookte djs, tevens was de sfeer heel erg goed en vermaakte iedereen zich uitstekend. Het geluid was goed zowel boven als beneden, maar toch wil de organisatie het nog beter doen.
XXlerator! Er is geen betere hardstyle clubnacht in Nederland. Zeggen we bescheiden. En om het driejarig bestaan van XXlerator te vieren, gaat The Matrixx twee weekeinden achter elkaar op z’n kop. Eerst met een snoeiharde battle-nacht op 7 mei (Pavo vs Zany, Ruthless vs. Lars Tindy en Equinoxx vs Michael). Ben je nèt een beetje op adem, moet je het weekeinde daarna (14 mei) al weer los op The Prophet, Pila, Showtek (live), Equinoxx en Activator!
The Energy Of The Core
donderdag 21 april 2005
Uiteindelijk, na een lange periode van denken en organiseren zijn we eruit! We zetten Bergum eens op z’n kop met het eerste hardcorefeestje. Na enige tijd organiseren en regelen zijn we eruit gekomen. 7 Mei zal dus ook de datum zijn waarop we los gaan. Vergunning, geluid en dj’s zijn geregeld met enige moeite maar het is ons gelukt!
Total Resurrection #4
donderdag 21 april 2005
TR #3 in de Doele Purmerend was zonder twijfel een knaller, dus word er al weer vol gas gewerkt aan het volgende deel. Boom Events, de kleine organisatie uit Monnickendam, moet dus weer een stevige line-up neer zettten. Waarschijnlijk moeilijk te overtreffen, maar er zijn al enkele grote namen hier en daar in de wandel gangen gehoord.
De wereldberoemde Love Parade in de Duitse hoofdstad Berlijn gaat ook dit jaar niet door. Net als in 2004 is het de organisatoren niet gelukt voldoende sponsors te vinden.
Supernatural Festival
woensdag 20 april 2005
Event-promotor Supernatural kondigt met trots haar tweede festival aan dat zal plaatsvinden op 30 juli 2005 in Utrecht. Gokkend op de wederkeer van zomerse zonnestralen, zal het festival ook dit jaar plaatsvinden in hartje zomer. Op zaterdag 30 juli wordt de bezoeker in ieder geval door Supernatural in het zonnetje gezet met niet minder dan 5 podia.
Iedereen VIP bij Xtra Large
woensdag 20 april 2005
Op zaterdag 23 april laat Xtra Large zien hoeveel we van jullie allemaal houden! Op die dag is iedereen bij binnenkomst automatisch VIP, met alle extra's die daar bij horen. Het grootste feest voor alle Very Important Peoples. Laat je dus eens lekker door ons verwennen op de deze speciale avond waar jij de VIP bent!
Het is alweer bijna jaar geleden en nu de staat tweede editie van het grootste en populairste dance concept uit het oosten voor de deur. De aanwezigen van vorig jaar kunnen ongetwijfeld nog de vele hoogtepunten voor de geest halen waaronder de geweldige sfeer die de gehele dag over het terrein waaide, het laatste nederlandse outdoor optreden van Charly Lownoise en Menthal Theo, de battle tussen Viper & Vinyljunk en zo kunnen we nog wel even doorgaan.
Zappen tussen televisiezenders is heel normaal maar zappen tussen radiozenders lijkt veel minder voor te komen. Maar wie heeft dan ook tientallen of zelfs honderdtallen internationale radiozenders bij de hand? Iedereen vanaf nu.
Club Noa presenteert Fastlane
woensdag 20 april 2005
Zaterdag 21 mei lanceert Noa in Leeuwarden opnieuw een spetterende avond. Fastlane zal staan voor een combinatie van verschillende muziekstijlen house. Op de mainstage zal per avond gekozen worden uit trance, techno, progressive of hardtrance.
Tagrijn is hét poppodium van 't Gooi, waar je terecht kunt voor concerten, dans- en dance-avonden. Regionale bands en DJ's kunnen zich hier presenteren, maar ook grote acts als Goldie, Bettie Serveert, Di-rect, Pavo, Beef en Green Lizard stonden reeds op het Tagrijn-podium.
Serious Damage
dinsdag 19 april 2005
Damage Lab Events zal 20 mei de tweede editie van Serious Damage organiseren. Ditmaal zijn Ophidian, Osiris & T-junction, Mr. Sinister, Crosswire, Triax, Promil'le & The Troublemaker en Desh uitgenodigd om in Galouppe te Gulpen op vrijdag 20 mei vanaf 21.00 uur de betere hardcore, early hardcore en darkcore te laten horen.
Kinky dreams
maandag 18 april 2005
Mizz Brizz, ‘the most famous fetish perform star of the Netherlands’ is zeer zeker ook aanwezig op Kinky Dreams en zal deel uitmaken van jullie erotische droom. Deze legendarische performer zal show’s geven in de huiskleuren van Kinky Dreams.
Noise is the Message
maandag 18 april 2005
Na het succes van de eerste editie van “Noise is the Message”, afgelopen 11 maart in de grote zaal van Nighttown, kon het overmijdelijke tweede deel natuurlijk niet lang uitblijven. ‘Noise is the Message’ is terug, en hoe ! Maar liefst 12 Dj’s en een live act zullen acte de presente geven in een Titanenstrijd tussen enkele van de meest getalenteerde Hardcore en Terror Dj’s die er deze dagen rondlopen in het wereldje.
Gizmo in The Hard One
zaterdag 16 april 2005
Met trots presenteert discotheek The One de negende en laatste editie van dit seizoen met niemand minder dan Gizmo in The Hard One. Op het gebied van techniek en heerlijke plaat keuze is deze man zeker één van de beste DJ’s die Nederland kent.
Awakenings - Dit weekend
donderdag 14 april 2005
Dit weekend zal Awakenings voor de tweede keer haar heilige tempel eren. In de monumentale cirkel van de Gashouder zal het weer heerlijk los gaan.
Our House met o.a. Grooveyard
donderdag 14 april 2005
Vrijdag 6 mei zal de eerste editie van Our House plaats vinden in Nighttown Rotterdam. Voor deze editie is niemand minder dan Grooveyard (Secret Cinema/Jeroen Verhey) uitgenodigd en wordt hij bijgestaan door dj’s Taras en El Duardo.
Marco V - In Charge Open Air
donderdag 14 april 2005
Hij is een superster in landen als Engeland, Canada, Amerika en Spanje; in
eigen land is hij al jaren niet meer weg te denken als een van de
toonaangevende dj’s van de laatste tien jaar: Marco V. De Brabander heeft
met hits als Automanual, Loops & Tings, Simulated en In Charge –én door de
constante kwaliteit van zijn optredens- wereldwijd een trouwe schare fans om
zich heen verzameld. In Charge is inmiddels een beroemd begrip geworden in
de dance-scene.
De laatste jaren manifesteert Eindhoven zich tijdens Koninginnedag meer en meer als het Amsterdam van het Zuiden. Ook dit jaar worden er op Koninginnedag weer 150 tot 200 duizend mensen verwacht in de Eindhovense binnenstad als het feest op meer dan tien podia los barst. Met een groot aantal technopodia maakt Eindhoven haar naam als Technocity meer dan waar en in tegenstelling tot de Randstad kent Koninginnedag in Eindhoven geen problemen met het openbaar vervoer!
Op vrijdag 13 mei viert Flatline Hardcore de verjaardag van Dizzy in Dancing Quatrebras in Noord-Bergum. Dj Dizzy die al jaren actief is in de hardcore scene, maakt al sinds de oprichting van H&A events deel uit van het Flatline resident team.
Y-Catchers vs Arthouse
maandag 11 april 2005
HARLINGEN: Sloeproeien is als sport al vele jaren een bekend fenomeen bij zeevaart- en visserijscholen maar in 1975 vond de landelijke doorbraak plaats. In het kader van het 100 jarig bestaan van de Hogere Zeevaartschool Willem Barentsz vond de eerste HT-sloepenrace plaats
5 Days Off presents Underworld
maandag 11 april 2005
Van woensdag 13 tot en met zondag 17 juli vindt de vijfde editie van 5 Days Off plaats. Het elektronische muziekfestival brengt deze jubileum editie een heel bijzondere act naar Amsterdam: Underworld zal op de slotdag van het festival in de Heineken Music Hall optreden.
Enige tijd geleden kondigde Dance to Eden aan op zaterdag 25 juni in de Vechtsebanen te Utrecht een nieuw concept te lanceren: Generations of Hardcore, the past, the present, the future. Elke generatie zou vertegenwoordigd worden door één DJ. Uit de vele reacties van het publiek blijkt dat men liever een dik gevulde line-up ziet dan lange draaisets van drie artiesten.
Zoals reeds bekend zal op zaterdag 16 July 2005 de 3e Duitse editie van Raving Nightmare plaats vinden. Wederom zal de locatie Tarm Center in Keulen plaats van handeling zijn. De organisatie is van plan om deze “zomer” editie een extra dimensie te geven door middel van een outdoor stage toe te voegen. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang en in de 1e week van Mei zal dan ook alle beschikbare en benodigde informatie betreffende deze unieke editie bekend worden gemaakt.
Sonic Rage v2
donderdag 7 april 2005
Vrijdag a.s. is het weer tijd voor Sonic Rage in de Muzinq te Almere! Muzinq is het splinternieuwe volledig geisoleerde pop-podium in Almere wat ruimte bied aan ongeveer 2000 feestgangers. Voor deze 2e editie is wederom gekozen voor een variatie aan hardcore en early hardcore artiesten. Endymion, Outblast, Bass D & King Matthew, Masochist, Headbanger en de special warm up guest zullen gaan bewijzen waarom Sonic Rage het hardste evenement in Almere is!
Vele hardcore liefhebbers hebben het allereerste Enzyme Incubation feest nog vers in het geheugen staan. Begin 2003 vond de eerste editie van dit unieke evenement plaats in de Platte Zaal te Maastricht. De reacties onder het publiek en de artiesten die hier optraden waren overweldigend. Nog steeds spreekt men van een memorabele avond. Veel mensen hebben dan ook met smart gewacht op een vervolg.
Voor de vijfde keer organiseert Awakenings het meest sfeervolle techno festival van het jaar. Op 2 juli presenteert het festival in Spaarnwoude Park met trots op vier podia een wervelende dwarsdoorsnede van de huidige techno scene met speciale aandacht voor aanstormend talent. Het hoofdpodium staat dit jaar helemaal in het teken van Dutch Techno. De voorverkoop gaat van start op 16 april.
Pinksteren een saaie bedoening? Niet als het aan Catscan, PAM en O.G.P. ligt. In de afgelopen maanden zettne zij met zijn Defragmentated Head Tour Nederland op zijn kop. Op zondag 15 mei maakt Catscan de oversteek naar onze oosterburen, om ook het hart van de Duitse hardcoreliefhebbers te veroveren.
Hard Vibrations
dinsdag 5 april 2005
Na enkele malen met succes goede hardcorefeesten neergezet te hebben, vinden we dat het tijd wordt dat we breder moeten worden. Onze definitie van een die-hard is niet perse een hardcore gabber. Een die-hard is iemand die elk weekend gaat feesten, in onze ogen dan wel op hardere stijlen dance. Dit hoeft dus niet perse hardcore te zijn, als het maar beukt. Met deze gedachte op de achtergrond is een nieuw concept geboren: Hard Vibrations, een feest dat beukt.
8 dagen feesten op Ibiza
dinsdag 5 april 2005
Altijd al eens naar Ibiza gewild maar het is er nog nooit van gekomen? Nog geen vakantieplannen voor de zomer maar wel zin in een once-in-a-lifetime experience?
Nog een paar dagen te gaan en dan barst het geweld los in Culemborg! J.D.A. viert dan zijn 30e verjaardag in de Happy DayZZ. Voel je die B-Day gaat echt een fantastisch feest worden.
Af en toe moet je eens afdalen in je herinneringen. Op zoek gaan naar een tijd die uniek was en waar je vol plezier aan terugdenkt. Danceliefhebbers, en die van techno in het bijzonder, die in de tweede helft van de jaren negentig in Groningen woonden hadden daar over een gebrek aan leuke feesten niets te klagen. Elke week was er ergens wel een (illegaal)feest. De Martinistad was een echt technobolwerk met een bloedfanatieke uiterst gezellige scene. Hoog tijd voor een echte flashback!
30 april 2005
I Love Faam
29 april 2005
Complete Line-Up Free Your Mind Festival
Heroes of hardhouse
Oldschool Exprez in O'Daniels Utrecht
Eerste Latin Village Festival in Spaarnwoude
28 april 2005
2 days of Unique
Twstd Queensday nu ook op vrijdag
27 april 2005
Koninginnedag naar No.1 discotheek Sans Souci
Club Déjà Vu presents - Crème de la Classics
Volledige line-up Extrema Outdoor bekend
Novalectra van 2 dagen naar 1
't Gezellige Oldskoolfeest - Zomereditie
DJ Rob's Oldschool Classics
26 april 2005
Discover me
HardDrive wordt Heavensplace Xtra Large
The Innovative sounds of hardtechno
25 april 2005
Oud hollands hakkuh tijdens de Night B4 Pinksterpar-t Outdoor
Madness Events presents Total Madness
23 april 2005
TerrorVille #2
22 april 2005
Harde dubbelslag van XXlerator in The Matrixx
21 april 2005
The Energy Of The Core
Total Resurrection #4
Geen Love Parade in Berlijn dit jaar
20 april 2005
Supernatural Festival
Iedereen VIP bij Xtra Large
E-Fect Outdoor - Banging through the day
XstreamRadio - Meer dan 400 radiostations online
Club Noa presenteert Fastlane
19 april 2005
Project X-it - Final Destination Tagrijn
Serious Damage
18 april 2005
Kinky dreams
Noise is the Message
16 april 2005
Gizmo in The Hard One
14 april 2005
Awakenings - Dit weekend
Our House met o.a. Grooveyard
Marco V - In Charge Open Air
13 april 2005
Zodiak Commune - Queensday op het Lichtplein
12 april 2005
Flatline Hardcore Dizzy's birthdayparty
11 april 2005
Y-Catchers vs Arthouse
5 Days Off presents Underworld
10 april 2005
Wijziging Generations of Hardcore
9 april 2005
Raving Nightmare German edition Part III
7 april 2005
Sonic Rage v2
Enzyme Incubation - The Second Injection
Awakenings festival viert eerste lustrum met gevarieerde line up
5 april 2005
Bridge invites Catscan - Defragmentated Head Tour
Hard Vibrations
8 dagen feesten op Ibiza
Prijswinnaars VIP Voel je die B-Day - The DJ J.D.A. Birthday party
4 april 2005
Flashback - Techno in Groningen 1996-1999