Partyflock
 
Nieuws · september 2004
­ Nederland
Pump Up The Volume
donderdag 30 september 2004
Terugdenkend aan de jaren tachtig zijn er een aantal zaken die toentertijd ongekend populair waren maar nu geheel in de vergetelheid zijn geraakt. Zo was een van de meest in het oog springende voorwerpen bijvoorbeeld de Rubiks Kubus; door velen werd hij gehaat (diegenen die de puzzel niet konden oplossen) maar ook door velen geliefd (de wiskundigen onder ons die in een paar minuten de juiste kleurvlakken wisten samen te stellen)
Zaterdag 9 Oktober zal de Rijnhal voor de eerste keer sinds lange tijd weer zijn omgetoverd tot een hardcore tempel. Het bekende concept Raving Nightmare bestaat al sinds 1994 en heeft tot nu toe alleen het zuiden van Nederland en Duitsland aangedaan. Echter op deze dag zal er een unieke editie plaats vinden hier in het Oosten van Nederland en wel in de Rijnhal.
Nieuw platenlabel Square Beats
woensdag 29 september 2004
Vanaf heden is er een nieuw Nederlands label op de markt dat zich strictly op Jump zal richten. Deze stijl is overgewaaid uit Belgie en begint in snel groeiend tempo zijn populariteit te verhogen in Nederland. Dit is alleen al te merken aan het feit dat alle Nederlandse hardstyle DJ’s vaak hun set beginnen met jumpplaten. Ook zijn er op de grote feesten steeds vaker jump zalen aanwezig.
Masters of Massacre gaat door
woensdag 29 september 2004
Er bestond korte tijd enige onduidelijkheid over het doorgaan van de Masters of Massacre feesten in de Carte Blanche te Weert, Club &RG in Budel en het Children of the core festival dat volgend jaar in België gehouden zou worden. Vorige week werd echter de nieuwe website van de organisatie gelanceerd waar het een en ander duidelijk word gemaakt.
Na ons bericht over het verkrijgen van gratis entree op Mindcontroller kregen wij duizenden mailtjes binnen met het gratis entree verzoek! Er zijn op dit moment nog ongeveer enkele gratis entree plaatsen beschikbaar. Vandaag woensdag 29 september 2004 is de laatste dag waarop je kunt mailen voor de speciale Australian actie.
All Dance Events heeft groot succes gehad met de feesten die ze in Friesland heeft gegeven, de organisatie heeft veel positieve, maar ook een aantal nare ervaringen gehad. Door eigen toedoen, maar ook door omstandigheden. Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt.
Back 2 Back met Spider & The Freak
dinsdag 28 september 2004
Het moment waar velen op gewacht hebben is dan eindelijk aangebroken: Zaterdag 2 oktober zal de XL volledig in het teken zijn van een exclusieve Back 2 Back-set met DJ Spider en DJ The Freak. Deze succesvolle party-avond is niet voor niets zo’n populaire avond geworden.
Op 23 oktober gaat de tweede Musika Technika in Scheveningen van start, die de plaats vervangt van de geplande DJ Meeting. Musika Technika zal de meest getalenteerde Techno Dj’s uit de stal van Alien Emotions en van buitenaf naar voren brengen op een ‘underground’ maar ‘intieme’ manier.
Op zaterdag 20 november is het dubbel feest want dan viert Unique haar 1-jarig bestaan in de maand dat XtraLarge zijn 2-jarig bestaan viert. Vandaar ook dat er voor is gekozen om deze Unique op zaterdag te houden ipv, zoals normaal, op vrijdag. Er wordt flink uitgepakt en alle area’s gaan dan ook open, dus ook de nieuwe warehouse area, die tijdens de afgelopen Xtra Orange voor het eerst open was.
T-Time - The Birthday Editions
dinsdag 28 september 2004
De afsluiter van de maand september was een tour editie van T-Time in de Carte Blanche in Weert. De sfeer zat er al goed in van het begin tot het einde van de avond. De T-Time ploeg heeft zich weer bewezen om op een andere plek de zondagmiddag en avond tot een ouderwets gezellig feest te maken.
Tom Harding is back
maandag 27 september 2004
De laatste vrijdagnacht van de maand is het vaste prik en trekken ruim duizend clubbers vanuit het hele land naar de hoofdstad om in de Melkweg het inmiddels fenomenale HQ feest bij te wonen. De wereldtop van de Harddance DJ’s laten hier hun unieke sound aan het gretige Hollandse publiek zien en horen.
Pulsamix 5 in Nancy - Frankrijk
zaterdag 25 september 2004
Nog een kleine 2 weken en dan barst in Nederland 2 grote hardcoreconcepten los en zullen vele duizenden hardcorefans ongetwijfeld een vette nacht hebben. Een kleine groep zal het alleen een stuk verder van huis zoeken deze nacht… De nacht van 9 oktober!
Deze week werd duidelijk dat Escape haar samenwerking met Chemistry volgend jaar niet zal verlengen. Organisator Eelko Anceaux verbaast zich over de motivatie, maar kijkt vooral vooruit.
Hardstyled Cafe
vrijdag 24 september 2004
Na een angstige periode waarin er werd gevreesd voor het continueren van dit concept, daar er sprake van was dat de gemeente haar vergunning zou intrekken, komt Wic-Kidz productions met het heugelijke nieuws dat Hardstyled Café tóch doorgaat.
Exposure ging op wereldreis en nam mee
woensdag 22 september 2004
Op 16 oktober neemt de organisatie van Exposure het publiek mee op een kleine reis door de wereld van de progressive house sounds. Tijdens deze editie zijn er, naast resident Joyce Mercedes, namelijk maar liefst 2 top dj’s uit verschillende windstreken te bewonderen. Een avond die een liefhebber absoluut niet aan zich voorbij mag laten gaan.
Freeze Festival invites Planet V.I.P.
dinsdag 21 september 2004
Het Freeze Festival is dit jaar weer op twee dagen. Zoals gewoonlijk is de zaterdag bedoelt voor het 'grote' festival in alle zalen van de Harmonie. Ieder jaar wordt in de Harmonie een zaal gehost door een plaatselijke dance organisatie
Met behulp van beeld, geluid, rap en spel zal men scholieren in de thematiek van Dance4Life meenemen en daardoor kennis en informatie bijbrengen over HIV/Aids. Door deel te nemen kan kunnen scholieten een ticket verdienen voor het Dance4Life event in het Arnhemse Gelredome.
Radioprogramma Bas & Ram en meer
zondag 19 september 2004
Het Dj duo Bas&Ram gaat vanaf oktober elke maandag avond van 21.00 t/m 24.00 een eigen radio programma presenteren genaamd Trancesetterz. Dit programma zal worden ingevuld met de beste trance maar voornamelijk NRG trance en Hardtrance. Ook zullen zij gasten ontvangen uit binnen en buitenland zoals, Cosmic Gate, Dave 202, Dumonde, Marcel Woods, SHOKK, Jay K Walker, Igor S, Mark Norman, Yves de Ruyter , Cor Fijneman etc.
UK Hardgroove
zondag 19 september 2004
Op vrijdag 1 oktober is het weer zover: een nieuwe editie van UK Hardgroove. Deze keer zullen First-Base, Charly en resident Tjeerdo de beste UK Hardhouse en Harddance platen door de Streetwave in Zeist laten denderen. Na voorgaande edities van UK Hardgroove met onder anderen Fausto, L.R.S., Tom-Sawyer en Tim S, is het vrijdag 1 oktober weer tijd voor een nieuwe editie van UK Hardgroove.
Pure presents - Headliner #18
zondag 19 september 2004
Het Italiaanse dj / producer duo Pastamatik en Cj Dynamo zal voor het eerst naar Nederland komen en wel exclusief voor Headliner. De 18de editie zal daarom speciaal in het teken staan van de 2de release van het “Nu Rules Records” label. Naast de eerste release “Sex, Bass & Hardstyle” van Cj Dynamo, met op de B-kant de Pastamatik Rmx, zal ook de 2de productie genaamd “Feel The Drum” afkomstig zijn uit de studio van Cj Dynamo.
Humanoize - We own the future
zaterdag 18 september 2004
Na een daverende 1e editie die plaats had op 21 mei, is NRG Events terug met Humanoize. Op 24 september 2004 zal Nighttown wederom het decor vormen voor een avond gevuld met de beste artiesten van de hedendaagse hardcore. Tegenwoordig hoor je wel vaker dat het vroeger beter was. Humanoize wil bewijzen dat het niet zo is. We are the Future.
The Delicate Sound of Thunder hereist zaterdag 13 november voor de tweede en laatste maal dit jaar op de Hemkade Zaandam. Opnieuw zal Multigroove in navolging van de uitverkochte eerste editie het bijbehorende thema uitbreiden en met veel kracht laten terugkeren.
Dance Records & dj-Equipment Fair
vrijdag 17 september 2004
Zaterdag 23 oktober vindt in de Melkweg te Amsterdam de vijfde Dance Records & dj-Equipment Fair plaats. Dit is dé ideale ontmoetingsplek voor dj’s, producers, verzamelaars en handelaren. Bezoekers en standhouders vinden deze beurs altijd het gezelligst en het aanbod meer dan optimaal. Veel muziekfreaks vinden hier dan ook hun lang gezochte collector titels.
Fuse Brussels resident night in Poema
donderdag 16 september 2004
Elke 3e vrijdag van de maand: Fuse Brussels Resident Night in club Poema met resident DJ’s ST. Dic en Frederik. (Pako&Frederik) Deze twee mannen zullen elke maand een gast uitnodigen die ook verbonden is met de Fuse (België). Aankomende vrijdag zal dat niemand minder dan Pierre (I love techno) zijn.
Speakerplay is terug
donderdag 16 september 2004
Na een paar maanden van rust is Speakerplay weer terug. De grote Speakerplay editie in de Heineken Music Hall was een groot succes en smaakte naar meer. Deze editie zal wederom in het vertrouwde Hotel Arena Tonight plaatsvinden en staat in het teken van het Amsterdam Dance Event welke van 21 tot en met 23 Oktober zal plaatsvinden op diverse plekken in Amsterdam.
Na vele geruchten, spionagefoto´s en tekeningen is de BMW 1-serie nu bijna officieel. Op vrijdag 17 en zaterdag 18 september vindt de spetterende lancering plaats. Jochen Miller, de populaire trance en techno dj, verbindt zijn naam en imago aan de sportieve en comfortabele BMW 1-serie, door de lancering muzikaal te ondersteunen én door binnenkort als één van de eersten in de gloednieuwe BMW 1-serie gesignaleerd te worden op de weg.
3 dagen Dial T for Techno
woensdag 15 september 2004
3 Oktober is traditioneel de datum waarop Leiden sinds jaar en dag haar bevrijding van de Spanjaarden in de tachtigjarige oorlog viert. De in Leiden gevestigde organisatie AM-Produktions, grijpt deze gelegenheid aan om op zaterdag 2, zondag 3 én maandag 4 oktober uit te pakken met een gratis 3 daags festival, in het centrum van Leiden, “Groove Factory”!
Blend Magazine Launch Party
woensdag 15 september 2004
Op zaterdag 25 september is het dan eindelijk zo ver. In de busparkeergarage onder het Amsterdamse Museumplein zal het kersverse lifestyle magazine voor hem en haar Blend worden gelanceerd. Meer dan twaalf dj’s draaien een feestelijke lanceerset in deze unieke locatie die voor het eerst is omgedoopt tot underground partyplek voor het upperground magazine Blend.
De kaarten zijn geschud en de kandidaten zijn bekend. Het grote avontuur gaat nu beginnen! De jury van de 6e Red Bull Music Academy heeft haar taak volbracht en 2000 aanmeldingen uit 70 landen gescreend. Wekenlang hebben de juryleden zich opgesloten tussen stapels cd's en brieven waar de passie voor muziek van afspatte.
Sexy Xtra Erotic
woensdag 15 september 2004
Op Zaterdag 18 september zal er weer een bijzondere avond van Xtra Erotic plaats vinden waar de kernwoorden van deze avond zullen zijn Sexy, Erotisch en Gewaagd. Dit bekende concept in de dancescene zal een zinnenprikkelende avond gaan worden waar extravagante erotainment en spectaculaire shows elkaar zullen afwisselen.
10 jaar Hemkade - The Story
maandag 13 september 2004
We schrijven 1947. De Tweede Wereldoorlog leeft nog volop in de gedachten van de Nederlandse burger. Het land moet worden opgebouwd en dat gebeurt met behulp van Amerikaans geld dat door een plan (Marshall plan) beschikbaar wordt gesteld. Langs het Noordzeekanaal tussen Amsterdam en IJmuiden ligt een stuk grond waar nog geen aanbouw op is.
Zodiak Commune presents - Eleven
maandag 13 september 2004
De Eindhovense acid organisatie Zodiak Commune is inmiddels al 11 jaar actief en dat moet gevierd worden; Op zaterdag 30 oktober organiseert Zodiak Commune “Eleven” in de Effenaar in Eindhoven.
Jaren lang is de house-scene in de kop van Noord Holland niet van de grond gekomen door het ontbreken van geschikte locaties. Daar komt nu verandering in: schouwburg en congres centrum “Het Park” opent haar deuren voor dance minnend West Friesland!
Een zichtbaar geëmotioneerde Eddy de Clercq heeft afgelopen vrijdag in Las Palmas in Rotterdam het eerste exemplaar van Door! – Dance in Nederland in ontvangst genomen. De Godfather van dance in Nederland werd op de presentatie, waar Roog en Joost van Bellen draaiden, uitgebreid geëerd voor zijn invloed op house in Nederland. Vanaf deze week ligt Door! in de winkels.
Time to unleash the beast
vrijdag 10 september 2004
15.000 hardcore freaks maken zich op voor de grootste Masters of Hardcore party ooit. Het wordt weer eens tijd om helemaal los te gaan op de beukende beats van de top van de internationale hardcore scene. En dat de deejays zin hebben in het evenement is een ding dat zeker is.
Defenders of the Faith
vrijdag 10 september 2004
Na een “definitieve stop” hebben verschillende DJ’s en producenten de handen in één geslagen. Hiermee is ons probleem, namelijk tijdsgebrek, veranderd in een absoluut toekomstperspectief. DOTF gaat door! We starten op 1 oktober 2004 met het nieuwe programma “DOTF Radio”.
Wicked Hardcore
donderdag 9 september 2004
Hierbij algemene informatie van de organisatie over het gehele seizoen Wicked Hardcore. Op 24 september zullen de deuren van R17 weer openen na de zomer stop. Tijdens deze zomerstop is er in de R17 een hoop veranderd en veel aan onderhoud gedaan. Wicked Hardcore begint haar seizoen met een vrijdag editie om gelijk goed te beginnen.
T-Time gaat weer helemaal los
donderdag 9 september 2004
Met een terugblik kijkt T-Time tevreden naar het afgelopen jaar. De lokatie is inmiddels binnen het jaar drie keer gewijzigd. T-Time geeft nu elke zondag de beste en hardste afterparty's in dj cafe Sol in Amsterdam op het Rembrandtplein.
Europese DJ & Dance beurs
donderdag 9 september 2004
Op zondag 14 november wordt te Eindhoven de grootste Europese DJ & Dance beurs georganiseerd: de DJExpo2004. Er zijn oa workshops, een infomarkt en een muziekbeurs.
Panama gaat door
donderdag 9 september 2004
Per 1 september 2004 is Theater Nachtclub Restaurant Panama overgedragen aan een groep horeca-ondernemers. Panama zal voortgezet worden zoals het is opgericht.
Heroes of Techno
donderdag 9 september 2004
De zomer is bijna weer voorbij en iedereen is overspoeld met festivals. Vandaar dat Heroes of Techno zich niet heeft laten zien in deze periode. Om zo’n divers mogelijke programmering neer te zetten voor de komende maanden zijn er 3 gepland de komende 3 maanden.
Op zaterdag 2 Oktober neemt Mindcontroller je mee op een reis door de tijd. De aussies en nikes kunnen weer uit de kast gehaald worden. Iedereen is je vriend, een grote familie die met kippevel uit zijn dak zal gaan op de oude hardcore klappers.
After Party Going Loco
dinsdag 7 september 2004
In de avond en nacht voorafgaande aan zondag 19 september is er in Heerenveen een grote hardcoreparty gaande. Omdat bij lange na niet iedereen uitgefeest zal zijn hebben wij van Area 052-2 besloten om voor deze mensen een Afterparty in Loco te organiseren. Slechts op 25 km. van Heerenveen zal het gebeuk doorgaan, in Steenwijk. voor de meeste mensen op weg richting huis. Ook als je niet gefeest hebt is dit natuurlijk een ideale manier om de zondag te beginnen!
Nog even en het "gekke land" Crazyland opent zijn deuren weer voor alle leuke sexy party-mensen die maar voor 1 ding komen: Feesten! Jullie zullen ervoor zorgen dat dat ene element wat zo onzettend belangrijk is voor ons: Sfeer. Met onze en jullie inspanningen samen zullen we de perfekte avond krijgen.
Marco V XL
zaterdag 4 september 2004
Wie heeft niet op Mysteryland de succesvolle dj-set gezien van Marco V? Als deze man gaat draaien dan is hij niet meer te stoppen, de ene knaller naar de ander maar met gevoel die alleen hij kan weergeven. Deze uitgesproken top dj en producer, die al 15 jaar in het vak zit, is deze Zaterdag in de XL.
Zoals eerder gemeld zal op vrijdag 1 oktober Evil Dreams presents DJ Nosferatu’s Birthdayparty plaatsvinden. En zoals beloofd gaat het dus door. Aangezien de gemeente het Partycentrum Zichtenburg wel erg moeilijk maakt de nieuwe exploitatievergunning op tijd binnen te krijgen, nu verwacht half oktober, kan het feest daar dus niet worden gehouden
Mystery Guest Scantraxx Presentz
donderdag 2 september 2004
Op de 2e editie van Scantraxx Presentz op zaterdag 25 september in de Hemkade te Zaandam komt een mystery-guest: het is de meest populaire dj van de hardere stijlen..de meeste mensen zullen deze dj wel kennen.
Only techno on tour
donderdag 2 september 2004
Michael Burkat doet dit jaar nog maar 1 optreden over de hele wereld en Only techno heeft de eer gekregen. Dit alles is vanwege zijn nieuwe album dat wereldwijd uit zal komen medio oktober. Michael zal daarom ook een verrassende 3 uur set draaien.
Noize Suppressor heeft voor Thrillseeka op vrijdag 3 september in de Happy Dayzz in Culemborg een totaal nieuwe show in elkaar gezet. Noize Suppressor gooide altijd al hoge ogen met de speciale apperatuur die zij gebruikten tijdens de optredens.
30 september 2004
Pump Up The Volume
Raving Nightmare – The Rise of Brutality
29 september 2004
Nieuw platenlabel Square Beats
Masters of Massacre gaat door
Art of Dance Mindcontroller actie update
28 september 2004
A.D.P. neemt het roer over van All Dance Events
Back 2 Back met Spider & The Freak
Alien Emotions gaat verder met Musika Technika
Ga jij met 5 vrienden met een limo naar Unique?
T-Time - The Birthday Editions
27 september 2004
Tom Harding is back
25 september 2004
Pulsamix 5 in Nancy - Frankrijk
24 september 2004
Samenwerking Chemistry & Escape ten einde
Hardstyled Cafe
22 september 2004
Exposure ging op wereldreis en nam mee
21 september 2004
Freeze Festival invites Planet V.I.P.
20 september 2004
Dance4Live start project tegen HIV en AIDS
19 september 2004
Radioprogramma Bas & Ram en meer
UK Hardgroove
Pure presents - Headliner #18
18 september 2004
Humanoize - We own the future
17 september 2004
Multigroove presents The Delicate Sound of Thunder
Dance Records & dj-Equipment Fair
16 september 2004
Fuse Brussels resident night in Poema
Speakerplay is terug
Jochen Miller Presenteert Nieuwe BMW 1 Serie
15 september 2004
3 dagen Dial T for Techno
Blend Magazine Launch Party
Twee Nederlandse Kandidaten naar Red Bull Music Academy in Rome
Sexy Xtra Erotic
13 september 2004
10 jaar Hemkade - The Story
Zodiak Commune presents - Eleven
11 september 2004
Nieuwe locatie voor feestend West-Friesland
Boekrelease Door! - Hoofdstuk over Partyflock
10 september 2004
Time to unleash the beast
Defenders of the Faith
9 september 2004
Wicked Hardcore
T-Time gaat weer helemaal los
Europese DJ & Dance beurs
Panama gaat door
Heroes of Techno
8 september 2004
De hardcore van vroeger herleeft als nooit tevoren
7 september 2004
After Party Going Loco
Sfeer, Doorbitches en een Mystery Guest
4 september 2004
Marco V XL
3 september 2004
Evil Dreams presents DJ Nosferatu’s Birthdayparty Verplaatst
2 september 2004
Mystery Guest Scantraxx Presentz
Only techno on tour
1 september 2004
Noize Suppressor special live-act op Thrillseeka