Partyflock
 
Nieuws · augustus 2004
­ Nederland
Underground for Ever (UFE) staat bekend om de feesten van I Hate Trance. Deze organisatie gaat een speciale editie geven in het kader van Lunatic en Miss Hysteria. De achterliggende gedachte hiervan is puur omdat deze twee, ondertussen bekende djs, ontzettend veel hebben betekend voor deze organisatie.
Nederland heeft twee nationale evenemententerreinen nodig. Uit onderzoek in opdracht van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) blijkt dat grote evenementen in de openlucht, zoals Mysteryland, Dance Valley en Lowlands nu vaak worden geremd in hun groei en soms zelfs geen doorgang kunnen vinden.
Strictly-Hard
maandag 30 augustus 2004
Het duurt nog maar twee weken voor het feestgedruis in Eindhoven losbarst. Dan zal op 10 September The From Dusk Till Dawn geheel in het teken staan van MC Da Hustla’s & Ettjuh’s B-Day Party.
Dance@nine op zoek naar Dj’s
maandag 30 augustus 2004
Dance@nine, hét danceprogramma van Westfriesland Radio, bestaat alweer ruim een jaar. Omdat 2/3 van het programma ingevuld word door de dj’s, zijn wij op zoek naar nog meer dj-talent. Het maakt overigens niet uit of je met cd’s of platen draait. Wat er natuurlijk wel toe doet is jouw stroming/ stijl.
JunkieXL, Brainpower, Green Lizard, Total Touch, Loïs Lane en Raymzter gaven zich ooit óók over aan het oordeel van de Grote Prijsjury. De kersverse Regio Finalisten van 2004 maken grote kans om in de voetsporen te treden van deze oud-winnaars. Nighttown werpt zich op als strijdtoneel.
25 jarig jubileum Carte Blanche
vrijdag 27 augustus 2004
Iedere donderdagavond zal er een erotische avond plaatsvinden met achter het mengpaneel DJ Kicken (bekend van de hit Ain’t No Party Like An Alcoholic Party). Het concept is gratis entree, tussen 22:00 uur en 23:00 uur happy hour, 2 voor de prijs van 1 (alle drankjes) en vanaf 23:30 uur erotische (dance) acts. De ingrediënten zijn stripteases, een danspaal midden op het podium, een stoel met een nader te bepalen slachtoffer, slagroom, zonnebrandolie en een zwoele sfeer met swingende muziek.
DJ Outblast doet het weer
vrijdag 27 augustus 2004
Na het overweldigende success van Outblast’s birthdayparty vorig jaar was een follow up onvermijdelijk! Dit jaar heeft Outblast de Hemkade in Zaandam gekozen als locatie om zijn verjaardag te vieren. Voor dit spektakel heeft Outblast zijn vrienden/collega’s uitgenodigd om deze verjaardag de hardste verjaardag van het jaar te maken!
11 september komt snel dichterbij. DTF Events en Project X-It maakten onlangs reeds bekend dat ook Remy is toegevoegd aan de line-up. Met BMB, Remy, Headroom, Secret Cinema, Jay Denham, Hardcell, Bart Skills, Xanno Gallois, Stewart Walker en Todd Bodine staat er nu een gevarieerde line-up met veel live acts.
Per 1 september 2004 opent een nieuw boekingskantoor in Nederland haar deuren. Jumpstar Bookings, HET boekingskantoor voor alle hardere stijlen. Twee maanden geleden zijn de gesprekken gestart met diverse DJ's en Jumpstar komt nu met een indrukwekkende lijst artiesten uit de hardere scene die exclusief bij Jumpstar te boeken zijn.
Psyclone the battle edition
woensdag 25 augustus 2004
The Palace is een van de mooiste discotheken van het noorden. Vroeger werden hier al vele hardcore feesten gegeven, waaronder Thunderdome on tour en Hardcore Trilogie.
Ruud de Wild presenteert aankomende vrijdag nog één keer het radioprogramma ‘The Jungle’ op Radio 538. De Wild groeide begin jaren negentig uit tot één van de populairste DJ’s van Nederland door zijn ochtendprogramma ‘The Jungle’ op Radio 538. Dit was het eerste en populairste jongerenprogramma op de Nederlandse radio.
Een toevoeging op de line-up van het Volume Festival dat zaterdag 4 september plaats vindt op de Hemkade Zaandam. DJ Daisy, D-Passion en Promo vullen de reeds beestachtige programmering aan in de vorm van het Third Movement DJ-Team.
Decibel Outdoor
dinsdag 24 augustus 2004
Over een klein week zal de derde editie van Decibel Outdoor plaatsvinden op recreatiegebied Binnenmaas nabij Rotterdam en zullen 20.000 bezoekers gaan genieten van ruim 65 nationale en internationale topartiesten die verdeeld zijn over 7 verschillende podia.
Hardcore Dedicated 2.0
maandag 23 augustus 2004
Zaterdag 6 november zal er weer een Hardcore Dedicated gehouden worden. Na de editie in Eventscenter Amigo’s – Dordrecht, is er voor deze keer als locatie voor de Lay Down in Utrecht gekozen, wat een capaciteit heeft van ongeveer 1000 man. Utrecht ligt centraal in Nederland en de Lay Down is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.
Recycled Loops Tour
maandag 23 augustus 2004
Grote ontwikkelingen in de wereld van Umek en Valentino Kanzyani’s Recycled Loops. Na daverende verkoopcijfers het laatste jaar, is dit label ongelofelijk gegroeid.
Met de opening van club Maze krijgt Haarlem eindelijk haar langverwachte tweede club. Al jaren vraagt het Haarlemse uitgaanspubliek om een uitbreiding van het uitgaansscala met een nieuwe frisse discotheek annex club. Club Maze gaat deze leegte opvullen.
Column Duncan - Let the sun shine!
vrijdag 20 augustus 2004
Vanochtend werd ik wakker en keek naar buiten. Weer die kut regen. Wat een kut zomer! Gelukkig ben ik nog 10 dagen naar Sardinië gevlucht en heb ik die twee mooie weken in Nederland nog meegepikt. Ik maak mijzelf natuurlijk drukker over morgen. Met dit weer is het toch wat minder en duurt het vrij lang voordat je erin komt.
Mazzo houdt op aan Rozengracht
vrijdag 20 augustus 2004
Met pijn in het hart moet club Mazzo melden dat zij zal vertrekken van haar oude stek aan de Amsterdamse Rozengracht. Het pand waar club Mazzo nu gevestigd is, wordt grondig verbouwd en krijgt een andere bestemming. Hierdoor is Mazzo gedwongen op zoek te gaan naar een nieuwe locatie.
De 34-jarige Maurice Bleeker uit Amsterdam wordt de nieuwe exploitant van de voormalige Vizion-discotheek naast het Roda-stadion in Kerkrade. Zoals het er nu naar uitziet, opent hij op zaterdag 2 oktober de deuren van 'Millennium Dream'. Bleeker tekent binnenkort een tienjarig contract.
20 jarige jubileum DJ Dano
donderdag 19 augustus 2004
Onder het mom ‘feesten die je niet alleen’ viert Dano op vrijdag 20 augustus zijn 20 jarige jubileum als DJ op het Q-beach strandpaviljoen in Bloemendaal. De deuren van Q-beach staan voor iedereen die de DJ een warm hart toedraagt vanaf 18.00 uur open, waarbij er gelegenheid is tot een hapje, drankje, dansje en – natuurlijk - felicitaties.
Concept presenteert op 26 november 2004 in de Melkweg in Amsterdam The Electronic Olympics 2004. Na een periode van afwezigheid is Concept weer helemaal terug van weggeweest. Sinds juli is de Techno aftakking van UDC al de maandelijkse partner van HQ, maar in november is het Techno wat in de Melkweg de klok slaat.
Nieuw boek over dancescene
woensdag 18 augustus 2004
Door! Dat is het gevoel dat tienduizenden mensen wekelijks hebben tijdens het bezoek aan een dancefeest. Dance is de grootste en invloedrijkste jongerencultuur van Nederland. Door! – Dance in Nederland is het eerste boek dat deze enorme beweging van binnenuit in kaart brengt.
Bloomingdale 2004
dinsdag 17 augustus 2004
Bloomingdale heeft de bezoeker ieder jaar weer weten te verrassen met een fantastische uitstraling, een gezellige sfeer en natuurlijk een eigen geluid. Het witte interieur van vorig jaar heeft dit seizoen plaats gemaakt voor een Marokkaanse inrichting.
De DJ Club Haarlem opent het nieuwe seizoen op zaterdag 11 september 2004 met optredens van Laidback Luke, Raymundo en Tony Flexx. Dj/producer Laidback Luke was al vier keer eerder te gast in de Haarlemse Lichtfabriek. De locatie beviel hem zo goed dat hij er vorig jaar zijn Windmill Skill Tour lanceerde.
Watt Zatt lanceert Club Salvation
dinsdag 17 augustus 2004
Na 2 succesvolle feesten lanceert Watt Zat een nieuw halfjaarlijks terugkerend concept genaamd Club Salvation. Op zaterdag 25 september wordt het eerste feest onder deze naam gehouden in 't Plein te Udenhout. In deze locatie, waar een 1000 partycrashers kunnen feesten, komt de intieme dancesfeer van Club Salvation uitstekend tot zijn recht.
X-Qlusive Labels & Live Acts
maandag 16 augustus 2004
Na het vertrek van de evenementen Qlubtempo en Qlimax uit de HMH begon Q-dance de serie X-qlusive feesten omdat er hardstyle beats door de Amsterdamse partytempel moesten klinken.
Flatl!ne
zondag 15 augustus 2004
De lokaties Quatrebras, ringo, en Vat 69 klinken iedereen al redelijk bekend in de oren als het om de hardcore feesten van H&A events gaat. Nu is ook Sans Souci Berlikum aan de beurt.
De honderdste uitgave van de GO Magazine e-mail nieuwsbrief heeft voor behoorlijk veel opschudding gezorgd. Veel partyorganisaties en platenlabels tonen hun support voor het jubileumnummer en hebben een zelden vertoonde berg prijzen ter beschikking gesteld.
Dj Tiesto is tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Athene actief. Op vrijdag 13 augustus zal hij de sporters tijdens de parade in het Olympisch stadion begeleiden met zijn muziek.
UDC presents High Quality XL
woensdag 11 augustus 2004
Dance organisator UDC Events, gevestigd in Purmerend, kondigt met trots aan dat op zaterdag 13 november 2004 HQXL naar huis komt. Nadat HQXL vorig jaar Rotterdam aandeed, is dit jaar gekozen voor de Docklands in Amsterdam. Dit event voor 6.500 partypeople, wordt het grootste UK Hardhouse spektakel op Nederlandse bodem ooit.
10 years of Hemkade
woensdag 11 augustus 2004
Het is alweer bijna 10 jaar geleden dat Neerlands meest spraakmakende en toonaangevende locatie haar deuren opende. Organisaties als Q-dance, Multigroove, Ex Pornstar, Crazyland, Wasteland, Lexion, ID&T, Awakenings, Masters of Hardcore, High Energy, Opium, Art of Dance en vele anderen hebben in de afgelopen 10 jaar stuk voor stuk kwalitatieve feesten georganiseerd op deze legendarische locatie.
ID&T Presents Charly Lownoise
dinsdag 10 augustus 2004
De ID&T Presents serie is een vooruitstrevende mix cd van djs die daarin hun eigen sound brengen, met al 5 releases achter zich heeft ID&T gekozen voor Charly Lownoise om het 6e deel te mixen.
Atmoz voortaan in Boccaccio te Halen
dinsdag 10 augustus 2004
Atmoz, een van de topclubs uit Belgie en zeker niet onbekend in Nederland, heeft na 8 jaar de thuisbasis verlaten in discotheek Ritz te Hasselt (BE). De samenwerking tussen de eigenaar van het pand en Pat Krimson, eigenaar van het ATMOZ-concept, is ten einde. Beiden zullen hun eigen weg gaan inslaan in de toekomst.
Umania – A new club in town
dinsdag 10 augustus 2004
"Mensengekte", onze Engelse buren hebben er een mooi begrip voor 'Human Mania!'.!’. In Nederland vinden jaarlijks een miljoen mensen hun weg naar de grote festivals en elk weekend gaan duizenden mensen tegelijk uit hun dak op knallende muziek. "Na de vele speculaties is het eindelijk zover voor de grote onthulling van de totale mensengekte en staat Den Haag voortaan in het teken van Umania!"
Raving Nightmare
maandag 9 augustus 2004
Op zaterdag 9 Oktober 2004 zal in de Rijnhal te Arnhem een nieuwe editie van Raving Nightmare plaats vinden. Wederom zal er door UHM alles uit de kast worden gehaald op het gebied van geluid , lichtshow , lasers en decoratie. UHM heeft een uniek geluid systeem geselecteerd om jullie de hardcore sound te laten beleven zoals het hoort. Met de exclusieve tribunes en een balkon zal in de Rijnhal een absolute topsfeer ontstaan!
UltraSoniK pakt uit
maandag 9 augustus 2004
In het najaar gaat Ultrasonik Dance Events weer vol aan de bak met het organiseren van evenementen. Op verschillende lokaties en met diverse concepten en samenwerkingsverbanden zal de kalender voor dit en volgend jaar weer rijkelijk gevuld worden met feesten waar de elementen entertainement, goeie sfeer en topmuziek de boventoon zullen voeren.
Vorige week woensdag is de kaartverkoop gestart voor Hellbound The Darkside. Het Hardcore spektakel dat zaterdag 9 oktober plaats zal vinden in de Borchland Amsterdam is wederom enorm populair. Mede door de speciale ticket aanbieding gaat de kaartverkoop zelfs in dit stadium al verschrikkelijk hard.
Three Dj’s In a Boat
maandag 9 augustus 2004
Om rekening te houden met het aantal mensen dat in Rotterdam op 14 augustus op de been is heeft Armada besloten om 250 kaarten bij de deur apart te houden voor een ieder die dit feest niet wil missen.
a NU SOUL is born
vrijdag 6 augustus 2004
Aan de wieg van deze avond ligt de van oorsprong Amerikaanse babyshower. Dit is een feest ter ere van een zwangere vrouw die in de watten wordt gelegd door haar vriendinnen. a NU SOUL is born wordt een muziekfestijn voor iedereen.
Armin van Buuren op 3FM
vrijdag 6 augustus 2004
Vanaf zijn zestiende is Armin al met muziek en mixen bezig. Met name de laatste jaren groeit zijn populariteit en dit jaar is Armin zelfs door collega-muzikanten uitgeroepen tot beste DJ van Nederland.
Big Fun in de Basement Nighttown
vrijdag 6 augustus 2004
Op vrijdag 13 augustus host Love2party de Free Sessions unofficial FFWD pre-party in Nighttown met niemand minder dan detroit legend Kevin Saunderson. Love2party nodigt jullie uit om hier gratis bij te zijn. Je kunt je vanaf nu opgeven voor kaartjes voor deze avond die wel eens heel speciaal zou kunnen gaan worden. Lees snel verder hoe je aan een uitnodiging komt voor deze avond.
Slaves to the Rave
vrijdag 6 augustus 2004
Op zaterdag 4 september is het weer zover. NRG Events organiseert die avond voor de zesde keer Slaves to the Rave in Eventcenter Amigo’s te Dordrecht. Slaves to the Rave is een concept dat zich concentreert op een combinatie van Early Hardcore en Present Hardcore. Zoals de vaste bezoekers weten zijn er 3 hele belangrijke aandachtspunten op het event: muziek, geluid maar vooral…sfeer!
Requiem
donderdag 5 augustus 2004
Hard, duister en experimenteel. Requiem Events gaat wat meer duisternis brengen in deze zonnige dagen. Wat hen betreft is de tijd van de vrolijke riedeltjes voorbij. 14 augustus in Sans Souci te Berlikum komt deze organisatie met het eerste feest: Requiem. Originaliteit staat voorop, dus wat je hier niet zal horen zijn de standaard hitjes.
Hard One 3rd Edition
woensdag 4 augustus 2004
In april en mei van dit jaar vonden in Axis Gemert de eerste edities van Hard One plaats. Naar aanleiding van het succes van deze twee avonden is er onlangs besloten om na de zomer verder te gaan met Hard One. Op zaterdag 25 september worden de deuren voor het eerst na de zomer weer geopend. Naast resident dj’s Thor en Tremor zijn ook de heren van Deepack en dj Isaac te bewonderen op de openingsavond.
7 augustus 2004 is het zo ver. Dan presenteren A&G en Freshtechno.com alweer de tweede editie van TechnoScope! We hebben ons uiterste best gedaan om weer een ijzersterke line-up neer te zetten, en we denken dat we daar aardig in geslaagd zijn:
Lexion The First
dinsdag 3 augustus 2004
Hartje zomer en nog steeds geen echte zomer beleefd? Het is een beetje de tendens van de afgelopen maand. Daarentegen is ons verwachtingspatroon gelukkig niet zo hoog en is een droge dag al genoeg reden om blij te zijn. Aan de vele festivals de komende maand zal het echter niet liggen.
Danceplanet
dinsdag 3 augustus 2004
Op Vrijdag 13 augustus 2004 is het dan eindelijk weer zover! Om 21.30 volgt de “kick off” van een nieuwe editie van Danceplanet, en de line-up liegt er niet om. In twee area’s zullen vier Dj’s hun kunnen weer ten gehore gaan brengen. Met in de hardstyle area, Dana en Laroesja in de dj-boot!
Exposure in Club Fly
dinsdag 3 augustus 2004
Wat er in Den haag allemaal gaat gebeuren op 28 augustus is tot op vandaag nog steeds onbekend. Wat wel vast staat is dat op deze datum Exposure weer een editie “It’s all about the music” organiseert. Zoals het publiek de laatste malen gewend is presenteert deze organisatie opnieuw een line up om U tegen te zeggen.
Bas & Ram starten Club Déjà Vu
maandag 2 augustus 2004
12 september zal de eerste editie plaats vinden van Club Déjà Vu, een maandelijkse clubmiddag op de zondag. Iedere 2e zondag van de maand zal Club Déja Vù gouwe-ouwe trance uit de jaren 95, 96,97 brengen gestoken in een jasje van die tijd bv. Trance Budha, Bonzai rec., the Limit, Mushroom.
Op vrijdag 20 Augustus is het weer tijd voor een nieuwe editie van Supreme Hardcore. Het zal de negende keer zijn dat dit concept wordt gehouden. Daarvan is dit de derde in Discotheek Starlight, met nog meer in de planning voor de toekomst.
31 augustus 2004
Lunatic, Miss Hysteria & Friends solo
NBTC pleit voor twee nationale evenemententerreinen
30 augustus 2004
Strictly-Hard
Dance@nine op zoek naar Dj’s
28 augustus 2004
Regiofinales grote prijs van Nederland
27 augustus 2004
25 jarig jubileum Carte Blanche
DJ Outblast doet het weer
Exclusieve Deduct after voor Technova bezoekers
26 augustus 2004
Jumpstar Bookings opent een nieuw boekingskantoor
25 augustus 2004
Psyclone the battle edition
24 augustus 2004
The Jungle voor één keer terug op Radio 538
Volume Festival ontvangt Promo en The Third Movement
Decibel Outdoor
23 augustus 2004
Hardcore Dedicated 2.0
Recycled Loops Tour
22 augustus 2004
Club Maze: de nieuwe club van Haarlem
20 augustus 2004
Column Duncan - Let the sun shine!
Mazzo houdt op aan Rozengracht
Discotheek Vizion krijgt nieuwe uitbater
19 augustus 2004
20 jarige jubileum DJ Dano
Concept presents - The Electronic Olympics 2004
18 augustus 2004
Nieuw boek over dancescene
17 augustus 2004
Bloomingdale 2004
DJ Club Haarlem begint het nieuwe seizoen goed
Watt Zatt lanceert Club Salvation
16 augustus 2004
X-Qlusive Labels & Live Acts
15 augustus 2004
Flatl!ne
12 augustus 2004
Veel bijzondere prijzen vanwege honderdste GO Magazine
DJ Tiësto tijdens opening Olympische Spelen
11 augustus 2004
UDC presents High Quality XL
10 years of Hemkade
10 augustus 2004
ID&T Presents Charly Lownoise
Atmoz voortaan in Boccaccio te Halen
Umania – A new club in town
9 augustus 2004
Raving Nightmare
UltraSoniK pakt uit
Tweede gedeelte line-up Hellbound The Darkside
Three Dj’s In a Boat
6 augustus 2004
a NU SOUL is born
Armin van Buuren op 3FM
Big Fun in de Basement Nighttown
Slaves to the Rave
5 augustus 2004
Requiem
4 augustus 2004
Hard One 3rd Edition
Technoscope met onder andere The Advent
3 augustus 2004
Lexion The First
Danceplanet
Exposure in Club Fly
2 augustus 2004
Bas & Ram starten Club Déjà Vu
1 augustus 2004
Supreme Hardcore - Unconstrained opiate