Partyflock
 
Nieuws · april 2004
­ Nederland
Free Festival
vrijdag 30 april 2004
Na vier succesvolle edities van Free Festival aan het Weerwater te Almere is het alweer de hoogste tijd om de vijfde editie met trots aan te kondigen. Free Festival is het enige, echte en originele Free Festival.
Carpe Noctem
woensdag 28 april 2004
Op zaterdag 5 juni 2004 organiseert Van Wezel Events in De Cour in Terheijden (Noord-Brabant) het dancefeest Carpe Noctem. Carpe Noctem is de vertaling van Pluk de Nacht in het latijn. Het is een variant op carpe diem, wat weer gelijk staat aan pluk de dag, ofwel geniet van het leven!
Finale JRS-DJ Competition
woensdag 28 april 2004
De DJ Competition, die dit jaar volledig in het teken staat van het Future Dance Event en in het kader van ‘750 jaar Alkmaar’, nadert zijn einde en bereikt daarmee zijn climax. Speciaal voor deze finale heeft de organisator besloten uit te wijken naar Podium Atlantis.
In Trance We Trust Release Party
woensdag 28 april 2004
Op Zaterdag 1 mei zal in Vat 69 te Leeuwarden Above & Beyond "the reunion" plaatsvinden. Above & Beyond is bekend uit het verleden als één van de meest spraakmakende feesten in het noorden van Nederland waar diverse grootheden hebben gedraaid.
Na de berichtgeving vanuit de gemeente Nijmegen dat het QueenSize Festival zou worden afgelast, is de gemeente Nijmegen vanmiddag door de Arnhemse rechtbank teruggevloten.
Een nog langer lopende traditie is die van TranceForming. Al meer dan 3 jaar is dit een vast onderdeel van de programma’s van Mike FM. DJ Da Lex maakt elke maand een mix met zijn visie op wat hot, goed of past binnen het genre dance. TranceForming bevat Trance, Hardhouse of Classics.
G-Forze Outdoor 2004
dinsdag 27 april 2004
In opdracht van de Gemeente Sittard-Geleen in het kader van Meimaand Cultuurmaand zal er op 21 mei 2004 zal de 2e editie van G-Forze Outdoor plaatsvinden. Ditmaal nog groter dan de 1e editie die in 2002 plaats vond. Het decor voor deze G-Forze Outdoor zal wederom de Markt in Geleen zijn, ditmaal het grote plein voor het oude gemeentehuis en de fontein in het midden.
Free Your Mind Festival
dinsdag 27 april 2004
Op zaterdag 29 mei organiseert FCA-Music, in samenwerking met Hagen Events (op de Stadsblokken, tussen de Nelson Mandelabrug en de John Frostbrug), de eerste editie van het Free Your Mind Festival plaats. Het festival begint om 12:00 uur en eindigt om 24:00 uur.
Extreme Invasion
maandag 26 april 2004
Op 28 Mei organiseert Division South van Strictly-Hard Events het Extreme Invasion feest. Het wordt gehouden in de Life Palace in Gulpen.
Wicked Hardcore
maandag 26 april 2004
Wicked Hardcore gaat op vrijdag 25 juni het seizoen afsluiten met een zeer tevreden gevoel. Na vele succesvolle stampavondjes, veel nieuw beginnend talent te hebben gezien. Zijn wij al weer druk bezig met de planning voor ons nieuwe seizoen, 2004-2005.
Club Fantasy is samen met Unitec een nieuw technoconcept begonnen. Dit puur omdat er te weinig techno in de omgeving Nieuwegein / IJsselstein te horen is de laatste tijd.
Impulz Festival 2004
zaterdag 24 april 2004
Dance liefhebbers kunnen in Nederland maar één keer per jaar de hele nacht doorgaan op een grootschalig openlucht dance event. Op zaterdag 26 juni aanstaande is het weer zover.
2Fast4Trance vs 2Hard4U?
vrijdag 23 april 2004
Er is hard gewerkt aan een heus 2Fast4Trance anthem en die zal zaterdag 8 mei ter gehore gebracht worden door niemand minder dan DJ Michael. Hij is hard bezig geweest en niet voor niets.
Navigator DJ battles
donderdag 22 april 2004
Op het eerste Navigator evenement zullen er in de main area verschillende battles tussen top hardcore artiesten gaan plaatsvinden. De volgende battles staan a.s. zaterdag klaar om tot het uiterste te gaan.
Spoon Records joins The Dancestore
donderdag 22 april 2004
Leeuwarden - De twee meest vooruitstrevende en toonaangevende winkels op het gebied van dancemuziek in het noorden gaan op woensdag 28 april fuseren. Door de samenvoeging onstaat er één van de grootste en meest complete winkels op het gebied van dance in Nederland. De beide winkels zullen onder de naam The Dancestore verder gaan.
Time Out zoekt nieuw talent
woensdag 21 april 2004
De grootste discotheek van Nederland is op zoek naar nieuw talent en doet dit wel op een zeer orginele manier. Er zijn 3 categorieen urban, harddance en commercieel en in elke categorie is er een eindwinnaar die een waanzinnige aanbieding krijgt van Time Out.
De Premiere & De Afterparty
dinsdag 20 april 2004
Jaimie Fanatic zal een combi draaien van house en 80's dance, Bart B More met geweldige disco house, Bjorn Know-how met zijn heerlijke percussie vrolijke house en in de lounge area beneden. Remstar met zijn diepe Italo disco, en Jacco @ Work met heerlijk breaks en deep house.
Na een wervelend jubileum van Awakenings in de NDSM werf, maakt de organisatie zich nu op voor het vierde Outdoor festival. Plaats van handeling is recreatiegebied Houtrak bij Halfweg. De voorverkoop gaat op 13 april van start.
Extrema Outdoor
dinsdag 20 april 2004
Langzaam, maar zeker worden steeds meer namen bekendgemaakt voor het dance-festival Extrema Outdoor 2004. Zojuist is bekend geworden dat ook de DJ’s Cari Lekebusch, Dr. Lektroluv, Victor Calderone, Matthew Dekay en Alexander Kowalski(live) aan de programmering zijn toegevoegd.
Melt! Open Air
maandag 19 april 2004
Op 16, 17 en 18 juli 2004 vindt in het Duitse Gräfenhainichen, het Melt! Open Air festival plaats. Het 2-daagse elektronische muziek festival vindt plaats op een spectaculaire locatie, een voormalige bruinkoolhaven, ongeveer 150 km onder Berlijn.
Woensdag 19 Mei zal voor de eerste maal Rage - The Expression Of Our Inner Thoughts plaatsvinden in Club-X, Tilburg. Dit feest vindt plaats op de vooravond van Hemelvaart, iedereen heeft namelijk een vrije dag op Hemelvaart. Het ideale moment om midden in de week te feesten.
Op 22 mei vindt in Utrecht de tweede editie plaats van Techno Unite. De organisatie van het beproefde technoconcept pakt groots uit, vooral wat betreft artiesten en locatie. De oude loods heeft plaats gemaakt voor een monumentale locatie: Het Gele Kasteel.
Als deze avond net zo kunstzinnig qua muziek word als de flyer als ontwerp dan zit het wel goed. Samen met de eerste flyer zijn dit zeker de mooiste van de laatste tijd.
HardstyleD Hysteria v2.0
zaterdag 17 april 2004
Het was even wachten maar vrijdag 23 april is het dan eindelijk weer zover. Op deze datum zullen Wic-Kidz events en Beach'n'Beats productions hun krachten wederom bundelen.
JRS Productions, het Alkmaars evenementen- en boekingsbureau voor artiesten en themafeesten, organiseert zaterdag 15 mei a.s. van 20:00 tot 03:00 uur in het kader van Alkmaar 750 jaar het Future Dance Event in het vernieuwde wielerstadion “Sportpaleis Alkmaar”.
Het is eindelijk zover! Na eerst de line-up van de Headliner, Atmoz en Bonzai area bekent te hebben gemaakt, is het vandaag de beurt aan de laatste mainstage area. Lees verder en kom er achter wie er dit jaar het E3 strand op zijn kop gaan zetten tijden Frequence outdoor #4.
DJ Mason
donderdag 15 april 2004
DJ Mason, opkomend talent uit Nederland, die zijn elektrische viool integreert in zijn electro & breaks dj-set met vleugjes progressive en tech-house, staat zaterdag 17 april in de dj-booth hoog bovenin de 340 jaar oude kerk van Nightlive (Maastricht) met niemand minder dan Ferry Corsten.
Hutspot
donderdag 15 april 2004
Amsterdam heeft te weinig locaties voor kleine organisaties om op een goedkope manier 'underground' evenementen te organiseren. Daar klaagt iedereen al jaren over.
Op zaterdag 15 mei organiseert Scantraxx i.s.m. Art of Dance het evenement Scantraxx presentz Hardheadz in de Hemkade te Zaandam.
Eerste namen 5 days off bekend
zaterdag 10 april 2004
Medio juli vindt in de Melkweg te Amsterdam voor de vierde maal 5 Days Off plaats, het enige meerdaagse indoor dance-festival van Nederland. In drie jaar tijd is 5 Days Off uitgegroeid tot een toonaangevend muziekfestival, met als voornaamste doel een dwarsdoorsnede te geven van wat beweegt en boeit in de elektronische muziekscene.
Dit jaar zet Speakerplay haar techno tour voort in de Amsterdamse Heineken Music Hall met louter topnamen. Naast een bijzonder optreden van Jeff Mills die zijn DVD ‘The Exhibitionist’ komt presenteren is ook Dave Clarke op Speakerplay present.
Doomsday meets Hardfountain
zaterdag 10 april 2004
Het is 4 jaar geleden dat hier voor het laatst een feest is gegeven, denk aan al die feesten vroeger, Rave the city after party's, Childs Plays, Sweetlakes en Evil Dreams en ga zo maar ff door.
Om een groot aantal mensen tegemoet te komen die het spijtig vinden dat de datum van de eerste XXL Party in Antwerpen misschien wat ongelukkig is gekozen, in verband met andere grote feesten die in het zelfde lange paasweekend plaatsvinden.
Humanoize – we are the future
donderdag 8 april 2004
Humanoize is het feest waar je de beste Industrial, Darkcore, Hardcore etc. hoort in een locatie die zeer geschikt is voor een hard en knallend feest. Organisator NRG Events, o.a. ook bekend van het feest Slaves to the Rave, verwacht een enorme belangstelling voor dit feest dus wacht niet te lang met het kopen van een kaartje om teleurstelling te voorkomen.
Techno Temptations
donderdag 8 april 2004
Techno Temptation wil techno zo breed mogelijk aan bod willen komen en heeft daarom diverse dj’s geprogrammeerd staan die dit kunnen uitdragen. Niet alleen de harde beukende schranz zal aan bod komen, maar ook de wat meer melodieuze en funky techno tot aan techhouse en house zullen ten gehore worden gebracht.
Na enkele weken geleden het tweejarig bestaan van 's lands bekendste after ( Morning Mission ) te hebben gevierd, organiseert Club Organza komend weekend 2 keer deze roemruchte afterparty. Om de steeds groter wordende groep liefhebbers van de MM de kost te geven, gaan we eerste én tweede paasdag los.
2Hard4U?
woensdag 7 april 2004
Het is alweer een tijdje geleden, maar de maxjes kunnen weer uit de kast getrokken worden! 17 april gaat er weer een 2Hard4U? plaatsvinden op het Ruiterskwartier te Leeuwarden!
Iedereen is het er over eens dat dance-promotor Extrema het nieuwe feestseizoen op 27 maart met haar ‘Beautiful’ spectaculair heeft ingeluid. Een goed begin is nu eenmaal het halve werk; een begin van een hete zomer vol Extrema-festivals en –feesten!
Lexion - Queensnight 2004
woensdag 7 april 2004
Vroeger, toen je nog klein was, ging je met je vlaggetje de straat op en had je op school met de hele klas een kroontje gemaakt die je de volgende dag op kon zetten. Op 30 april stond je dan om acht uur naast je bed om met je spaarvarken de markt af te struinen naar stripboeken en andere rommel.
Crazyland? Unique? = Dresscode
woensdag 7 april 2004
Wie kent de naam dresscode niet? Een kledingvoorschrift voor een bepaalde club of feest. Dit omdat er aan bepaalde regels gehouden moet worden of om de sfeer van de avond meer te doen leven. De sfeer van de avond vinden Crazyland en Unique samen dan ook erg belangrijk.
Back 2 The Roots
dinsdag 6 april 2004
Op Paaszondag, 11 april 2004 presenteert de Nightlive, dit keer in samenwerking met Dance Code Productions, voor de 2e keer een editie van het concept Back 2 The Roots. Op deze avond gaan we terug naar de unieke sounds en herinneringen van de jaren ’90.
Serenity Events in Oosterpoort
maandag 5 april 2004
We hebben reeds 2 grote evenementen achter de rug namelijk The Serenity Grand Edition en The Serenity Hardstyle Edition in The Flowerdome te Eelde. Groningen met zijn locaties is toch de beste plek voor onze feesten, maar moeilijk haalbaar door strenge vergunningseisen en vaak een gemeente die "niks" wil.
Er zijn al heel wat avonden door Sound Architecture georganiseerd met als thema The night of motorcity Detroit en er zullen er ongetwijfeld nog heel wat volgen. Deze stad heeft namelijk een onuitputtelijke bron van helden en mensen die hun tijd ver vooruit zijn. Vanavond is het de beurt aan niemand minder dan Kenny Larkin om Rotterdam te laten zien waar het allemaal om draait.
The Abyss Solo
zaterdag 3 april 2004
The Abyss gaat solo verder na een succesvolle periode samen met Dj Haze, na veel knallende en succesvolle optredens besloten ze beide een andere kant op te gaan, Haze zal zich meer richten op het produceren, maar The Abyss gaat onverminderd door met het draaien!
In Vuur & Vlam - 3rd Edition
zaterdag 3 april 2004
Zondag 11 april – eerste Paasdag – staat Het Kerkplein in Breda nu zeker in lichterlaaie. Om het vuur van de avond nog eens extra aan te wakkeren heeft de organisatie op het laatste moment niemand minder dan ROBERT OWENS (USA) naar Breda weten te halen. Deze DJ/zanger/producer is o.a. bekend van de hitrelease ‘I’ll be your friend’.
Reactor @ Warehouse
zaterdag 3 april 2004
Het was voor ons als organisatie een behoorlijk spannende productie, de eerste editie van Reactor @ Warehouse 294. Warehouse 294 ligt voor het publiek op een totaal onbekende plek wat dan gelijk ook weer zorgt voor een aparte sfeer op de avond.
Bijna 2 jaar lang stond de locatie Sans Souci te Berlikum bekend als de tempel van de hardere stijlen in het noorden met concepten als The Zone en N-R-G. Sans Souci beschikt over een fantastische lichtshow en een ongekend goed geluid.
Synergy - A New Era In Sound
vrijdag 2 april 2004
Na een afwezigheid van bijna een jaar is Synergy eindelijk weer terug op z'n thuisbasis. Vorig jaar mei was de laatste editie met DJ's als: Rob & MC Joe, Lars Tindy en Lady X. Daarna heeft Coalition zich meer toegelegd op het concept Intelligenze, wat staat voor Hardcore.
De vlam van I Love Hardhouse wordt opnieuw ontstoken, ditmaal in samenwerking met Scot Macs label Limit Recordings. De Technics worden bemand door een internationale dj-bezetting van top-niveau. Bevestigd zijn Scott Mac, Tom Harding, Mac Zimms, Danny D, Steve Carta, JP, Craig Neeld, Gustin en Ritmo .
Paaspop pakt weer groots uit!
donderdag 1 april 2004
Het zit er weer aan te komen, Paaspop 2004! Nog even en dan is het weer zover, dan mogen we weer de wei in en gaan we een lange zomer vol festivals, muziek en plezier beleven. En wat is nou een betere manier om te beginnen dan op Paaspop, de opener van het festivalseizoen? Met maar liefst vijf podia en talloze verschillende muziek-, theater- en dansstijlen.
30 april 2004
Free Festival
28 april 2004
Carpe Noctem
Finale JRS-DJ Competition
In Trance We Trust Release Party
27 april 2004
Multigroove’s QueenSize Festival gaat door
Dance Charts; de lijst voor elke Dance liefhebber
G-Forze Outdoor 2004
Free Your Mind Festival
26 april 2004
Extreme Invasion
Wicked Hardcore
25 april 2004
Nieuw techno concept in IJsselstein
24 april 2004
Impulz Festival 2004
23 april 2004
2Fast4Trance vs 2Hard4U?
22 april 2004
Navigator DJ battles
Spoon Records joins The Dancestore
21 april 2004
Time Out zoekt nieuw talent
20 april 2004
De Premiere & De Afterparty
Landelijke voorverkoop Awakenings Outdoor Festival van start
Extrema Outdoor
19 april 2004
Melt! Open Air
Rage - The Expression Of Our Inner Thoughts
17 april 2004
Nieuwe talenten op tweede editie Techno Unite
Sound Architecture & Club Risk presents Law 2
HardstyleD Hysteria v2.0
16 april 2004
Grote belangstelling Future Dance Event
Volledige line-up Frequence bekend
15 april 2004
DJ Mason
Hutspot
Extra zaal op Scantraxx - Early Hardstyle
10 april 2004
Eerste namen 5 days off bekend
Speakerplay keert terug met techno-talent in HMH
Doomsday meets Hardfountain
9 april 2004
Club-X verplaatst XXL in Antwerpen
8 april 2004
Humanoize – we are the future
Techno Temptations
Morning Mission paasweekend in Organza
7 april 2004
2Hard4U?
Roger Sanchez op Extrema Outdoor 2004
Lexion - Queensnight 2004
Crazyland? Unique? = Dresscode
6 april 2004
Back 2 The Roots
5 april 2004
Serenity Events in Oosterpoort
4 april 2004
The Night of Motorcity Detroit
3 april 2004
The Abyss Solo
In Vuur & Vlam - 3rd Edition
Reactor @ Warehouse
Russian Roulette - The party that shoots
2 april 2004
Synergy - A New Era In Sound
1 april 2004
Limit Recordings vs I Love Hardhouse Queensday
Paaspop pakt weer groots uit!