Partyflock
 
­

Kunstwerk op de A'DAM Toren verlicht Amsterdam tijdens ADE

gepubliceerd door , op
© Dammes Mees Kieft & Toon Rooijmans
afbeelding Kunstwerk op de A'DAM Toren verlicht Amsterdam tijdens ADE
Tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) brengen lichtkunstenaars Boris Acket en Chris van Meer in samenwerking met Lumus Instruments een 'BAKEN' van licht over Amsterdam. Het topje van de A'DAM Toren schijnt als een vuurtoren, als een sein van hoop voor de nacht- en festivalsector. 'BAKEN' is te bewonderen op het dak van de A'DAM Toren tegenover Centraal Station in Amsterdam Noord. De lichtbron is te zien tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) van 13 t/m 17 oktober, met een speciale openingsceremonie op 13 oktober. De verlichting is dagelijks bij zonsopgang en zonsondergang zichtbaar.

'BAKEN' als symbool voor hoop
Na langer dan een jaar van stilte en onzekerheid, komt de festival- en nachtscène langzaam weer op gang. Artiest Boris Acket (1988), o.a. bekend van zijn lichtwerken op DGTL Festival, ontwierp 'BAKEN' in samenwerking met creatief producer Chris van Meer en Lumus Instruments voor ADE 2021.

Een stip van licht aan de horizon
Boris Acket: "Met lichtinstallatie BAKEN willen we een symbool afgeven van deze vernieuwde hoop voor de nacht- en festivalsector door heel Amsterdam tijdens ADE. De lichtbron doet denken aan de moderne versie van een vuurtoren en dient als rustgevende stip aan de horizon, in onzekere tijden."

A'DAM Toren muzikaal hoofdkwartier van ADE
A'DAM staat bekend als de muziektoren van Amsterdam. De multifunctionele verticale stad, zoals de eigenaren A'DAM bedacht hebben, is tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) het pulserende hart van 's werelds grootste festival voor elektronische muziek. Jaarlijks trekt ADE meer dan 400.000 bezoekers uit de hele wereld. Vijf dagen lang zijn er op verschillende etages binnen de A'DAM Toren feesten met grote internationale namen, evenals veel lokale dj's en concepten. Van feesten in de ondergrondse club Shelter tot dansen in de Sky bar met uitzicht over heel Amsterdam.

Highlights ADE programma in A'DAM