Partyflock
 
­

Universal Music Group en Tomorrowland tekenen wereldwijd partnership

gepubliceerd door , op
afbeelding Universal Music Group en Tomorrowland tekenen wereldwijd partnership
OrganisatiesID&T Site
Tomorrowland Site
Tomorrowland heeft zijn activiteiten verder uitgebreid. Sinds afgelopen week is er naast de festivals, een modemerk en One World Radio ook een platenlabel bijgekomen: Tomorrowland Music. Hiervoor is de organisator een samenwerking aangegaan met Universal Music Group.

Het label wordt gerund door Michel van Buyten, voormalig co-managing director bij Sony Music Benelux. Tomorrowland Music heeft een deal gesloten met Virgin Records en Virgin Music Label & Artist Services, onderdelen van Universal Music Group. Daardoor kan Tomorrowland Music gebruik maken van de wereldwijde distributienetwerken van Universal.

Tomorrowland-oprichter en CEO Michiel Beers: "De creativiteit bij Tomorrowland droogt nooit op. Ik ben heel trots op de veerkracht van ons team en de manieren die we bedachten om om te gaan met de realiteit van de afgelopen periode. We hebben de extra tijd gebruikt om te focussen op projecten die al lang op ons lijstje stonden, en een daarvan was absoluut om ons eigen Tomorrowland Music label te lanceren."

Michel Van Buyten, Music Manager Tomorrowland: "Tomorrowland Music zal nauw samenwerken met artiesten om sterke verhalen rondom hun releases te creëren. Met de gecombineerde krachten van ons toegewijde labelteam, Tomorrowland's bredere Media House, en de verschillende Virgin Music-teams wereldwijd, is het ons doel om fans in alle uithoeken van de wereld kennis te laten maken met de spannendste projecten in elektronische muziek."

Frank Briegmann, voorzitter & CEO van Universal Music Central Europe & Deutsche Grammophon voegt toe: "In de afgelopen 15 jaar heeft Tomorrowland een reputatie opgebouwd als een van 's werelds toonaangevende festivals en elektronische muziekmerken door hun relatie met muziekfans consequent uit te breiden en te ontwikkelen. Daardoor is Tomorrowland vandaag de dag één van Europa's meest innovatieve muziekmerken, gerespecteerd door artiesten en geliefd bij de miljoenen mensen die hun evenementen over de hele wereld hebben bijgewoond. We zijn verheugd met hen samen te werken om de lancering van hun nieuwe label te ondersteunen en een uniek flexibel model te hebben gecreëerd met behulp van onze deskundige en bewezen teams om het succes te stimuleren en wereldwijde hits voor Tomorrowland te creëren. We kijken uit naar een zeer succesvolle samenwerking."

De eerste release van Tomorrowland is Never Sleeps van producer en dj Afrojack. Deze release zal op 27 augustus worden uitgebracht.