Partyflock
 
­

ADE lanceert nieuw Arts & Culture programma met kunstenaarsresidenties, artistieke crossover projecten en meer

gepubliceerd door , op
Amsterdam Dance Event (ADE) lanceert haar gloednieuwe Arts & Culture-programma, waarin bezoekers de kruisbestuivingen tussen dance cultuur en kunst kunnen ontdekken met een programma dat verspreid is door Amsterdam. Onder de eerste bevestigde samenwerkingen bevinden zich onder meer Nelly Ben Hayoun, Helena Basilova, een artist-in-residency programma met Nxt Museum en meer.

Elektronische muziek en kunst zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, en ADE biedt aan de hand van onder andere tentoonstellingen, speciale performances, kunstinstallaties en films een podium aan de creatieve uitingen die deze werelden met elkaar verbinden.

De eerste bevestigde ADE Arts & Culture highlights zijn onder meer een artist residencyshowcase door Nxt Museum op de openingsavond van ADE, een reeks spirituele healing sessies voor ravers door regisseur en ontwerpster Nelly Ben Hayoun en een optreden van pianiste Helena Basilova omringd door 800 kaarsen in de Portugese Synagoge, evenals evenementen van Tools for Action x NDSM, Foam, het Nederlands Kamerkoor, Connor Schumacher en meer.

Daarnaast doet ADE een beroep op kunstenaars en ondernemers voor samenwerkingen met Villa Buitenlust en Music Moves: Music Moves heeft als doel de dansvloer voor iedereen toegankelijk te maken en biedt liefhebbers een gratis trainingsprogramma aan om een officieel ADE evenement te organiseren voor ouderen, jongeren met een beperking en andere doelgroepen. Villa Buitenlust biedt kunstenaars daarnaast de kans om via een kunst residentie nieuw werk te ontwikkelen en te presenteren tijdens ADE.

Toegang
De individuele kaartverkoop voor ADE Arts & Culture evenementen komt binnenkort online. Bovendien biedt de ADE Pro Pass bezoekers volledige toegang tot het Arts & Culture programma, naast ADE's conferentie- en festivalaanbod en alle andere voordelen.

De ADE Pro Pass biedt toegang tot het volledige dag- en nachtprogramma en is hier verkrijgbaar tegen Early Bird-tarief.