Partyflock
 
­

Don Diablo verkoopt digitaal concert voor ruim 1 miljoen euro

gepubliceerd door , op
afbeelding Don Diablo verkoopt digitaal concert voor ruim 1 miljoen euro
ArtiestDon Diablo Site
Don Diablo heeft zijn digitale concert Destination Hexagonia verkocht voor ruim 1 miljoen euro. Het concert werd verkocht als Non Fungible Token (NFT). Het concert werd al binnen vier minuten verkocht voor dit recordbedrag.

Het concert werd verkocht voor 600 Ether, een digitale munteenheid. De prijs kwam daardoor omgerekend uit op zo'n 1,2 miljoen dollar. Een NFT is een digitaal voorwerp dat nergens anders voor uit te wisselen is. De koper is bovendien de enige eigenaar van het concert. De 'Destination Hexagonia' NFT wordt aan de nieuwe eigenaar geleverd in een unieke handgemaakte doos met een harde schijf die de enige kopie van het hoogwaardige bestand van het concert bevat. Eerder verkocht de artiest ook al een niet uitgebracht nummer als NFT. Dit bracht zo'n 200.000 dollar op.

Een groot deel van de winst van de verkoop van 'Destination Hexagonia' gaat naar de HEXAGON Foundation, die Don Diablo heeft opgericht om artiesten in de NFT-ruimte te helpen. De stichting stelt kunstenaars in staat om steun aan te vragen bij alles wat hen helpt bij het maken, delen en verkopen van hun kunst.

De artiest over de druppel: "Mijn GΞNΞSIS-druppel overtrof al mijn verwachtingen, en dat heeft me echt geïnspireerd. Ik voelde me meteen zo hartelijk welkom in de NFT-gemeenschap en voelde daarmee de verantwoordelijkheid om dingen verder in de toekomst te blijven duwen en de status quo te blijven verstoren. Op dit punt hebben we bijna het gevoel dat dit specifieke stuk van onschatbare waarde is geworden omdat we er bijna een jaar aan hebben gewerkt en er ongelooflijk veel liefde en moeite in hebben gestoken. Wat is het volgende? Ik heb een aantal ongelooflijk opwindende samenwerkingen op de agenda en ik kan niet wachten om deze binnenkort met de wereld te delen, dit is nog maar het begin."