Partyflock
 
­ Nederland

Amsterdamse club Westerunie opent per 1 september zijn deuren als Virtual Reality Arcade Westerunie

anoniem gepubliceerd op
Amsterdamse club Westerunie opent per 1 september zijn deuren als Virtual Reality Arcade Westerunie
27 augustus 2020
LocatieWesterUnie Site
Dinsdag 1 September opent de Amsterdamse nachtclub Westerunie in samenwerking met VR Arcade B.V. de VR Arcade Westerunie op het Westergas-terrein. VR Arcade B.V., een van de meest geavanceerde Virtual Reality ontwikkelaars ter wereld opent daarmee, naast Londen, Helmond, Delft en Amsterdam Noord alweer zijn 5de locatie in 3 jaar.

De vierkante ruimte van de Westerunie leent zich ideaal voor Virtual Reality gaming in groepsvorm. Want met 6 spelers tegelijkertijd op VR-missie gaan is uniek in Nederland en maakt dit dan ook tot een fantastische, corona-proof ervaring met vrienden en/of collega's. Net als bij het echte leger of bij een swat-team, is een goede samenwerking, een tactisch plan uitstippelen en de rust bewaren van virtueel levensbelang.

In de Westerunie kan gekozen worden tussen 2 verschillende games. Bij "Overrun" vecht je samen in verschillende levels tegen hordes zombies. Bij de game "Strike Team Delta: Defenders of Earth" moet de wereld worden behoed van een Alien-Invasie. Uiteraard worden alle scores bijgehouden en zullen er ook regelmatig prijzen worden verdeeld onder de deelnemers met de hoogste scores.

Met het inpandige restaurant van het Westergasterras en het grote balkon dat rond de zaal van de Westerunie loopt, behoren groeps- en bedrijfsuitjes tot 56 personen ook tot de mogelijkheden.

Uiteraard blijft de Westerunie ook gewoon een club en evenementen locatie, en zullen er zodra dit weer mogelijk is feestjes plaatsvinden. Eigenaar Jelle Nijhuis: "Natuurlijk zijn we door Corona noodgedwongen naar andere invullingen gaan zoeken voor onze club. Doordat de Virtual Reality wereld zich vooral in de 3D-Bril afspeelt, zal de Westerunie naast het inhangen van een hele boel techniek nauwelijks worden omgebouwd, op deze manier blijft het mogelijk onze clubfeestjes en evenementen weer uit te rollen zodra de overheid en het RIVM daar weer toestemming voor geven. Maar het wordt zeker niet of/of. Wij hebben met enkele collega's de afgelopen maanden meerdere malen de VR-experience ervaren en dit is echt fantastisch om te doen met vrienden en of collega's"!

Sander Bos van VR Arcade B.V. "Wij zien onze populariteit op onze locatie in Noord met de week toenemen en wij lopen letterlijk tegen capaciteit-gebrek op. De Westerunie op het prachtige Westergas-terrein maakt VR Arcade nu dan ook nóg toegankelijker voor alle inwoners van Amsterdam. Wij zien hier ook mogelijkheden voor andere clubs in grote steden. Het systeem biedt voor nu een oplossing tijdens de corona periode, maar kan uiteindelijk prima naast de bestaande functie van clubs bestaan doordat het unieke VR systeem niet in de weg zit voor de normale activiteiten. Daarnaast hebben wij vele, fantastische feestjes in de Westerunie beleefd en hebben wij veel zin om samen met het team van de nachtclub deze toffe beleving neer te zetten in deze bizarre tijden."

VR Arcade-Westerunie is vanaf 29 augustus 7 dagen per week geopend. Een blok van een half uur kost 29,95 p.p. Reserveren kan via deze link