Partyflock
 
­ Nederland

Fresku mixt In Het Diepe & Trots Op Ellende in oprechte Uncut-video

gepubliceerd door , op
Fresku mixt In Het Diepe & Trots Op Ellende in oprechte Uncut-video
27 januari 2020
ArtiestFresku
Eind oktober 2019 lanceerde Fresku het album In Het Diepe, zijn vierde en meest eerlijke en persoonlijke plaat tot nu toe. Voor het Red Bull Music video-format Uncut mixte de artiest uit Eindhoven twee tracks tot een indrukwekkend geheel. Met o.a. een harp, dwarsfluit, cello en celesta steekt hij de tracks Trots Op Ellende en In Het Diepe een nieuw, rauw jasje.



Grenzen verleggen
Fresku over de video: "Bij elk project verleg ik de grenzen door de mensen waarmee ik werk, we zoeken samen de grens op. De samenwerking met Red Bull past goed bij de muzikale visie die we hebben. Ik ben blij dat we voor deze "oprechte" set-up zijn gegaan, dat past bij de nummers. Ik probeer me altijd een beeld te visualiseren van een eindproduct, maar het is nog mooier geworden dan dat ik had verwacht."

Trots Op Ellende gaat over de huidige cultuur waarin armoede gebruikt wordt als decor, artiesten gebruiken nepheid als imago en verbergen zichzelf achter een image. In deze video laat Fresku zien dat het ook anders kan. Met In Het Diepe vertelt hij over de depressie waarin hij verkeerde. Door het donkere en ingetogen karakter van de video wordt dit visueel versterkt.

"Onetakers zijn tof om te doen, maar meteen ook een uitdaging voor een perfectionist zoals ik".

1 team, 1 take
In de serie 'Red Bull Music - Uncut' werken artiesten aan een speciale live-versie van een nummer, die ze vervolgens in één take opnemen. Tijdens dit proces horen we nieuwe dingen in een nummer en zien we de manier waarop artiesten een nummer opbouwen. Na artiesten als Mr. Probz, Yung Nnelg, Bokoesam en Full Crate is Fresku de nieuwste artiest in de lijst met Uncut-sessies.

1 opmerking

 
Artiest {SHOWLIST artist 44702, 68263}
Fresku, is een van de hardste rappers van de NL scene