Partyflock
 
­ Nederland

Armin van Buuren 'Global Oceans Ambassador' Wereld Natuur Fonds

gepubliceerd door , op
Armin van Buuren 'Global Oceans Ambassador' Wereld Natuur Fonds
17 december 2019
Armin van Buuren en het Wereld Natuur Fonds (WWF) gaan samen miljoenen mensen in beweging brengen om plastic vervuiling te stoppen. Als Global Oceans Ambassador zet Armin zich de komende jaren in voor de wereldwijde #BeatPlastic campagne. Dat maakt WWF vandaag met trots bekend.

"Tussen het touren door heb ik op Bali een aantal projecten van WWF bezocht. Ik heb met eigen ogen gezien wat de gevolgen van plasticvervuiling zijn voor prachtige dieren als zeeschildpadden. Deze ervaring heeft mijn ogen geopend en ik zie hoe hard er hulp nodig is.

Al jarenlang breng ik mensen samen door middel van mijn muziek. Zo probeer ik op mijn eigen manier om de wereld een stukje mooier te maken. Naast dj en producer ben ik ook vader en ik wil mijn kinderen de wereld geven die ze verdienen: een wereld waar niet alleen zij van kunnen genieten, maar ook hún kinderen en de generaties daarna.

De inspirerende boodschap van natuurbescherming van WWF spreekt mij aan als vader, als mens en als publiek persoon, en ik ben trots te kunnen vertellen dat we onze krachten bundelen en ik mijzelf Global Oceans Ambassador mag noemen." aldus Armin van Buuren.

Met #BeatPlastic willen de top-dj en de natuurorganisatie wereldwijd de miljoenen fans, volgers en medestanders van Armin inspireren en mobiliseren om plastic vervuiling te stoppen. De urgentie is groot want nu al komt elk jaar 8 miljoen ton plastic per jaar in de oceanen terecht.

Wegwerpplasticvrij
Als WWF-ambassadeur gaat Armin zich op meerdere fronten inzetten. Hij vraagt onder andere zijn fans de WWF–petitie te tekenen waarmee wereldleiders worden opgeroepen om een bindend VN-verdrag te sluiten met concrete afspraken over het stoppen van plasticvervuiling. Ook gaat hij -om zelf het goede voorbeeld te geven- zijn eigen A State of Trance events zo veel mogelijk plasticsmart maken.

Gecoördineerde aanpak
Marco Lambertini, directeur-generaal van WWF International, reageert verheugd op de komst van Armin als Global Oceans Ambassador van WWF: "Onze oceanen zijn in zwaar weer door klimaatverandering, overbevissing en inmiddels ook steeds meer door de vervuiling van plastic. Het tackelen van het groeiende plastic probleem vraagt om een gecoördineerde aanpak waar zowel bedrijven, overheden als consumenten bij betrokken zijn. Samen met toonaangevende artiesten zoals Armin kunnen we wereldwijd miljoenen mensen inspireren om ervoor te zorgen dat er niet nog meer plastic afval in de natuur belandt."

1 opmerking

Goede zaak! Plastic als verpakking is de ondergang van de mens