Partyflock
 
­ Nederland

Organisatie Latin Village neemt flinke maatregelen tegen overlast

gepubliceerd door , op
De organisatie van het festival Latin Village in recreatiegebied Spaarwoude neemt flinke maatregelen tegen overlast van bezoekers. Eén van de beoogde maatregelen is het afsluiten van zes wijken rondom het festivalterrein.

Omwonenden van het festivalterrein hadden afgelopen jaar veel last van festivalgangers. Zo liepen er veel dronken festivalgangers door het dorp, die vernielingen aanrichtten. Daarnaast stonden straten vol met foutparkeerders, urineerden bezoekers in plantsoenen en tegen poorten en huizen van buurtbewoners.

In november 2018 werd duidelijk dat de organisatie het festival met één dag wilde verlengen. Om te voorkomen dat inwoners opnieuw veel last en hinder van het festivalpubliek ondervinden, wil de directie van het festival nu zes wijken rondom festivalterrein Spaarnwoude afsluiten. Dit blijkt uit een brief die is verspreid in de wijken Bastionbuurt, Hofstede, Maadbuurt, Springerbuurt, Westbroekbuurt en de Weidbuurt, meldt het Noordhollands Dagblad. De organisatie gaat onder andere in deze gebieden verkeersregelaars inzetten, om auto's te controleren.

Ook wordt er volgende week donderdag een speciale bewonersbijeenkomst georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst wil de organisatie meer vertellen over welke maatregelen er verder worden genomen om de overlast in de wijken te verminderen.

Aan het Noordhollands Dagblad laat de Velsense wethouder Jeroen Verwoort weten dat er, voor zover hij weet, nog geen vergunning aan het Latin Village festival is afgegeven.

1 opmerking

KLASSE, zo kan het ook!