Partyflock
 
­ Nederland

Vrijstad wil meer vrijheid voor festivalbezoekers Het nieuwe bevrijdingsfestival van Utrecht

gepubliceerd door , op
"Doe maar gek, je bent al normaal genoeg!" Dat is het credo van Vrijstad Festival, hét nieuwe bevrijdingsfestival van Utrecht, dat op 5 mei voor het eerst georganiseerd wordt. Naast een brede diversiteit aan muziek staat de identiteit van de bezoekers centraal op Vrijstad.

De vrijheid om jezelf te kunnen zijn, is voor mensen met een bepaalde afkomst, geaardheid, geslacht of geloofsovertuiging nog steeds geen vanzelfsprekendheid. De beste manier om mensen met verschillende achtergronden samen te brengen is door een feest te bouwen waar iedereen welkom is en gezamenlijk gedanst kan worden. In andere steden in Nederland heeft dit de afgelopen jaren al geleid tot verschillende initiatieven vanuit het nachtleven om op deze manier aandacht aan het thema vrijheid te geven. Vrijstad Festival is hiervoor het eerste initiatief in Midden-Nederland.

Om dit uit te dragen wordt het festival samen met de organiserende partijen als een kleurrijke stad opgebouwd, bestaande uit vijf kleurrijk gedecoreerde podia met verschillende muziekstromingen: house, hitjes, Afrikaans, disco en urban. Als je rondloopt op Vrijstad Festival voel je je meer dan gewoon een festivalganger, dan ben je een inwoner van een plaats waarin iedereen zichzelf kan zijn en dat ook uit kan dragen. Dat komt onder meer naar voren in de kenmerkende programmering van het festival, die binnenkort via de Facebook-pagina van Vrijstad bekendgemaakt wordt.

Vrijstad Festival vindt plaats op 5 mei bij De Noordplas bij Down Under, op nog geen kwartier fietsen van het centrum van Utrecht. De kaartverkoop start donderdag 1 februari. Het festival is een initiatief van verschillende partijen uit het nacht- en festivalleven om de vrijheid te vieren op een manier die jongeren aanspreekt en wordt georganiseerd door Elevation Events, Mannen van de Wereld en VD Events in samenwerking met Vunzige Deuntjes, Fluff Disco, Rubber, Mama Africa, Happy Feelings, Terug naar Toen en een stage hosted by Luuk van Dijk.