Partyflock
 
­ Nederland

Sziget Express viert 10 jaar festivaltreinen in 2019

gepubliceerd door , op
In de zomer van 2019 viert de Sziget Express een jubileumeditie: voor het 10e jaar vertrekt de festivaltrein vanuit Nederland naar het Hongaarse Boedapest. De groenste reisoptie naar het Sziget Festival vertrekt op maandag 5 augustus vanuit Amersfoort.

In 2009, het eerste jaar, bleek de Sziget Express met twee uitverkochte treinen direct een doorslaand succes. Sindsdien reden er 25 treinen en werden meer dan 20.000 Sziget-gangers op een veilige, groene en bovenal feestelijke manier naar Boedapest gebracht. Door de jaren heen waren er samenwerkingen met onder andere 3FM, Kink FM, Rotjoch en VICE. Inmiddels staat de Sziget Express bekend als dé reis voor jonge festivalliefhebbers om voor het eerst een stap naar het buitenland te zetten.

In de loop der jaren is er nog veel gewerkt aan de beleving op de treinen. Zo is de horeca op de Sziget Express verbeterd, is er naast een barwagon met dj's ook een bistrowagon bijgekomen en wordt er meer aan entertainment verzorgd voor de reizigers. Daarnaast is de Sziget Express relevanter dan ooit in een tijd waarin groeiende luchtvervuiling een hot item is. Met een C02 uitstoot van liefst 88%* minder dan reizen met het vliegtuig blijkt reizen met de trein, en dus de Sziget Express, veruit de groenste reisoptie.

Start ticketverkoop jubileumeditie
In 2019 vertrekt de Sziget Express op maandag 5 augustus. Op donderdag 15 augustus keert de trein weer terug. De reguliere verkoop van de jubileumeditie start op dinsdag 27 november. Tickets en informatie zijn te vinden op de Sziget Express pagina op de website van organisator Festival.Travel.

*Het verschil van 88% is berekend in een adviesmodule van Milieu Centraal, een onafhankelijke voorlichtingsorganisatie van Rijkswaterstaat die praktische informatie over milieu en energie verstrekt. Op basis van een afstand van 1.364 kilometer en 950 personen geeft Milieu Centraal aan dat de uitstoot per persoon met de trein 71 kg CO2 is, terwijl dit met het vliegtuig 612 kg CO2.