Partyflock
 
­ Nederland

Teen
A birthday even at Ampere Antwerp

gepubliceerd door , op
De ideale verjaardag is een vreugdevol en gedeeld feest om te vieren dat je ten volle in het leven staat. Maar wat als je net geboren bent op een dag die er niet altijd is, enkel om de vier jaar? Wel, dan moet je op die verjaardagen gewoon éxtra hard feesten – tenminste vier keer zo hard.

De verjaardag van Dr. Poppers (né Tom Nys), curator en schrijver over dancemuziek en hedendaagse kunst, valt net op die befaamde schrikkeldag 29 februari. In 2016 wordt hij veertig, en dus een teenager in schrikkeljaren! Voor deze feestelijke gelegenheid sloeg hij de handen in elkaar met Ampere om een weergaloos verjaardagsfeest op te zetten. Ampere is een relatief nieuwe club in Antwerpen. Niettemin heef ze in haar eerste jaar van bestaan al een stevige stempel gedrukt op het nationale clublandschap, wat haar ondermeer een tweede plaats opleverde in de categorie "Beste Club" van de Red Bull Electropedia's Music Awards.

Dr. Poppers is een oudgediende van de Belgische clubscene – onder meer als lid van het beruchte Leuvense collectief oase de Pleasure met goed volk als Koenie, Smos & Baby Bee, Aphrodite Terra Frankrijk, Timmy Richardson Verenigde Staten, Elliot Eastwick Verenigd Koninkrijk en Keb Darge Verenigd Koninkrijk aan de decks. Later gaf hij z'n eigen feestjes onder de naam Popperola met als gasten Crispin J. Glover Verenigd Koninkrijk, East Coast Boogiemen Verenigde Staten and Stefan Goldmann Duitsland. Het mag duidelijk zijn dat alle voornoemde artiesten de deep en funky house vertegenwoordigen waar Dr. Poppers de meeste voeling mee heeft. 'Teen' gaat dan ook voluit voor deze muziek én de bijhorende unieke feestvibe.

Ampere's resident (en rijzende ster in de Antwerpse housescene) Pirrès zal zonder problemen de feestgangers op de dansvloer lokken.

Daarna is het de beurt aan Raøul. Een oude vriend (en bijna buur) van Poppers, die dan ook al verschillende van zijn feesten heeft opgeluisterd. Maar daarnaast ook een gerespecteerde voorvechter van de Belgische funky house scene met bakken internationale ervaring. Voormalig resident van de legendarische Food clubavonden in Leuven en Brussel, labeleigenaar van Aroma, vroegere deejay bij Switch op Studio Brussel en de helft van het producersduo Swirl People – met zo'n palmares is Raoul de geknipte man om een enthousiast feestpubliek in de ban te houden.

Dat voorspelt dus een opperbest sfeertje tegen de tijd dat Luke Solomon achter de decks plaatsneemt. Deze Londenaar heeft een lange geschiedenis in de deep housescene: hij was resident in de Londense Bar Rumba, startte samen met Derrick Carter het label Classic Music (what's in a name?), om later met Justin Harris ook nog eens Music For Freaks te beginnen. Beiden vormden ook de kern van Freaks, die iedereen zich nog wel zal herinneren van de clubhit "Where Were You When The Lights Went Out". Recent compileerde Luke nog een "Best Of" album van het New Jersey house duo Mood II Swing, en hij is momenteel betrokken bij Powerdance, een nieuw liveproject met verschillende interessante figuren uit de hedendaagse dance.

Vervolgens zal Brett Johnson zijn opwachting maken, een man met wortels in de 'Lone Star State' Texas. Zijn Grillige en boompty producties werden snel opgepikt door Classic Music. Hij bestierde enkele jaren zijn label Easoteric en brengt nu op zeer regelmatige basis platen uit op toplabels als Cynosure, Visionquest, Get Physical en Legwork, het platenmerk dat hij op dit ogenblik leidt met Lance DeSardi. Daarbij is Brett is niet alleen een uitstekend deejay, maar ook een uiterst toffe peer.

Ampere is werkelijk de ideale club om zo'n kloeke line-up te ontvangen, met een geweldige geluidsinstallatie, ronduit schitterende faciliteiten (met duurzaamheid als nobel streefdoel) en gastvrij personeel. Deze line-up past tevens perfect binnen de ambitie van de club om enkel topkwaliteit in house en techno te brengen. "Teen" wordt gegarandeerd verjaardagsfeestje om tenminste de volgende vier jaren "u" tegen te zeggen!