Partyflock
 
­ Nederland

Harmony of Hardcore presenteert line-up
116 acts, 9 area's en 4 hostings

gepubliceerd door , op
Harmony of Hardcore presenteert line-up
27 januari 2016
FeestHarmony of Hardcore · The Symbol of the Ultimate Hardcore Feeling
Datumzaterdag 14 mei 2016
WinactieHarmony of Hardcore actiegesloten
LocatieDe Roost
Na het tienjarig jubileum van afgelopen jaar staat voor 14 mei 2016 de 11e editie al aangekruist in de agenda's. In het Pinksterweekend staat Harmony of Hardcore: The Symbol of the Ultimate Hardcore Feeling op het programma! Organisator Par-T heeft kosten noch moeite bespaard om de topeditie van vorig jaar te overtreffen. Zo zijn er wederom meer dan 100 acts bevestigd en is er naar de wensen van het trouwe publiek geluisterd. Een area die helemaal in het teken van Millennium Hardcore staat is namelijk toegevoegd aan het toch al zo brede hardcorespectrum dat Harmony of Hardcore biedt.

Alle 3000 Early Bird tickets voor Harmony of Hardcore 2016 waren binnen een uur verkocht. Voor degenen die achter het net gevist hebben is het vanaf aanstaande zaterdag mogelijk om tickets te bemachtigen. Reguliere kaartverkoop start om 10:00 uur via www.harmonyofhardcore.nl. Voor vele liefhebbers is Harmony vaste prik. Voor wie nog niet geheel overtuigd is presenteert men nu de allerminst dunne line-up. Met acts als Neophyte, Angerfist vs Miss K8, Frantic Freak en Tripped belooft het weer een meedogenloze editie te worden.

Op de Mainstage zullen onder meer de mannen van Destructive Tendencies voor de derde opeenvolgende keer hun opwachting maken. Zij waren schuldig aan het produceren van de nummer één plaat van de Hardcore Top 100 2015: Sound Becomes One. Dit deden zij samen met Partyraiser, die Harmony of Hardcore al meerdere keren zijn favoriete festival noemde. Uiteraard is hij er weer bij, zowel op de Mainstage als in de Ravezone. Op de Mainstage zien we ook de live-act van N-Vitral, die in 2015 zijn doorbraak bij het brede publiek bevestigde. Dit deed hij met zijn eigen sound, die een brug tussen mainstream en industrial slaat. Verder zijn ook de Italianen weer goed vertegenwoordigd met onder andere Noize Suppressor, AniMe vs Mad Dog en Traxtorm Gangstaz Allied (live).

De nieuwste area van Harmony wordt gekenmerkt door de Millennium sound. In de Millennium Dome staan onder meer Catscan, J.D.A. en MD&A op het programma. Laatstgenoemde zal zijn veelgeroemde live-act neerzetten, meer live wordt het niet! Wie nog wat verder terug in de tijd wil kan terecht bij de Oldschool Gangsters. Hier men kan genieten van de kicks van bijvoorbeeld Panic, Ruffneck en Buzz Fuzz.

De liefhebbers van een hoger aantal BPM werden vorig jaar op hun wenken bedient met de nieuwe Footworxx-area, die dit jaar terug zal keren! Acts als F. NøIzE, Lenny Dee, Spitnoise, Vandalism en Hardbouncer zullen hier de USB's komen pluggen. Voor wie het nog wat sneller mag is er de Extreme Darkness. Frenchcore en terror zullen de boventoon voeren in deze area waar je onder andere The Braindrillerz, Akira en Drokz kunt zien. Het area landschap wordt gecompleteerd met freestyle-, talenten- en chillarea's. Check hieronder de volledige line-up van Harmony of Hardcore: The Symbol of the Ultimate Hardcore Feeling.

6 opmerkingen

Ligt het aan mij of zijn de line-ups voor hardcore-festivals dit jaar vroeger bekend dan normaal. Hardshock ook al bekend.

Niks mis mee verde,, maar vind het wel opvallend.
Super dikke line up:respect: Harmony is voor mij wel de nr. 1 festival!!!
Uitspraak van toerist op woensdag 27 januari 2016 om 17:31:
Ligt het aan mij of zijn de line-ups voor hardcore-festivals dit jaar vroeger bekend dan normaal. Hardshock ook al bekend.


Nog effe en de dag na event is alles voor volgend jaar al bekend. Meteen op editie '16 kaarten kopen voor '17 :lol:

Zal een reden hebben......ben een beetje kwijt wat nu echt een goede line-up is. Zit er niet 100% in......ik lees tegenwoordig maar even comments vorige edities terug en ga dan maar voor sfeer en minder voor namen :D
Vette line-up! Alleen jammer van Tha Watcher in de Ravezone, waar is Nolz??? Word toch een dagje millenium dome dan maar!
Uitspraak van Tja B) op donderdag 28 januari 2016 om 09:15:
Zal een reden hebben......ben een beetje kwijt wat nu echt een goede line-up is. Zit er niet 100% in......ik lees tegenwoordig maar even comments vorige edities terug en ga dan maar voor sfeer en minder voor namen :D


De line-ups zijn op HC- festivals zijn eigenlijk altijd wel goed. De kunst of het muzikaal lekker klinkt heeft ook wel te maken met hoe de programmering is opgezet en of de artiesten mee (willen) denken door qua platenkeuze rekening te houden met elkaar, het tijdstip en de sfeer.

Als je de namen van alle grote festivals naast elkaar legt, loopt denk ik 75% synchroon. Alleen bij de één draaien ze op de mainstage en bij de andere op een ander podium (of onder een andere alias)

Bij mij persoonlijk heb ik van tevoren wel een paar namen in gedachte die ik wil zien, maar in de praktijk loopt het toch gewoon zoals hoe het komt ;)
laatste aanpassing