Partyflock
 
­ Nederland

VBX goes Berlin Underground Festival ADE 2012

gepubliceerd door , op
VBX goes Berlin Underground
7 september 2012
Wat 5 jaar geleden werd ingezet als een breekijzer in de Amsterdam Dance Event programmering, is inmiddels uitgegroeid tot een niet weg te denken underground techno-, house- en detroit-house baken tijdens 's Neerlands heftigste clubweek van het jaar. Op zaterdag 20 oktober 2012 hebben de organisatoren van het VBX goes Berlin Underground indoor festival in Studio/K een absolute tour-de-force bewerkstelligd als het gaat om het bij elkaar brengen van de beste DJ's die er in het genre te vinden zijn. Internationaal gezien is vooral Berlijn weer alomtegenwoordig aanwezig, nationale helden zijn er van gerenommeerd tot aanstormend en zoals altijd staat de bioscoopzaal de hele nacht weer bol van de progressieve en gefreakte beelden.

Het charmante Studio/K pand piept en kraakt al bij de gedachte: het volhardende feestpubliek dat twee keer per jaar het perceel in Amsterdam-Oost aandoet weet zelfverzekerd alle hoeken en gaten te vinden. Twee dansvloeren, een kolossale bioscoopzaal en een intieme disco-lounge zorgen om iedere hoek voor een nieuwe dimensie. De deuren gaan strak om 23.00 uur open om pas 7 uur later weer dicht te gaan. Terugkerend fenomeen is de officiële full-power-no-shower-after-hour, deze late-uren-sessie start om 6.00 uur op een geheime locatie in de buurt, en sluit naadloos aan op het event in Studio/K. De eindtijd is volledig open. Kaarten alleen exclusief voor bezoekers van Studio/K te koop.

VGBU wordt georganiseerd door VBX en Lofarmedia. Beide organisaties staan bekend om hun vooruitstrevende programmeringen. Voor de ADE 2012 editie is er weer een subliem arsenaal aan artiesten bijeen gedreven.

De grote zaal wordt dit jaar vertegenwoordigd door het nieuwe Amsterdamse concept VBX. De mannen hebben zich laatst definitief op de kaart gezet met hun eerste editie in de Undercurrent. En het blijft niet alleen bij herinneringen. VBX staat namelijk voor futurisme de nacht in brengen. Daarom staat de Studio/K 20 oktober ook weer volledig in het teken van de visuele en geluidstechnische aspecten.

De van origine uit de States afkomstige Bill Patrick van het allom bekende Visionquest label zal jullie komen vermaken met zijn warme sound. En VGBU zou VGBU niet zijn zonder de inbreng van onze oosterburen. Hiervoor komt een al tijden gekoesterde artiest ons bijstaan. Namelijk niemand minder dan Vera. Haar ijzersterke sound bracht haar al tot residenties in onder andere een van de favoriete buitenlandse clubs genaamd Robert Johnson. Verder staat DeWalta, bekend van het Vakant label, op het programma om zijn uitvoerige muziekcollectie ten gehore te brengen. En tot slot zal het Amsterdamse icoon Reiss jullie, zoals je van hem gewend bent, met zijn unieke platencollectie een dijk van een set voorschotelen.
Kunstenaarscollectief DEFRAME maakt integraal deel uit van de sfeer. Het collectief van visuele en audiofiele artiesten staat bekend om hun innovatieve en plaatsspecifieke benadering van projecties. Voeg daar het spatzuivere futuristische VBX geluidssysteem aan toe en de nacht is compleet.

De Berlin Underground zaal staat deze keer in het teken van de Club der Visionäre -- Berlijn connectie. Twee über-getalenteerde artiesten die deze sound ten volste representeren zijn Margaret Dygas en Binh. Beiden zijn doordrenkt van de eigengereide crossover van korrelige old-school techno en vuige Amerikaanse house waar men in Berlijn in grossiert. Wat er na deze twee van de grondvesten van de Studio/K ook mocht overblijven, Carlos Valdes en Sandrien zagen back-to-back op Amsterdamse leest het laatste houvast onder je voeten vandaan. Een heerlijke cocktail van schurende, zweterige en sexy techno. Is dat alles? Nee, want de op muzikaal gebied compromisloze koningen van de Berlin Undergroud monarchie Frodo en Pep maken deze topavond volledig.

Maar meer is meer. De benedenverdieping staat in het teken van onontkoombare Disco-Madness. En dan heb je het over de speeltuin van Zsah Zsa en het Spotify DJ-Team feat Abou & Ant. Je merkt het gegarandeerd direct bij binnenkomst. Traditiegetrouw zal de bioscoop ook de gehele nacht open zijn met een vaag en ontwrichtend nachtprogramma. Stap naar binnen op eigen risico.

Eigenlijk teveel voor één nacht, maar gelukkig is daar de ochtend nog; je kent vast het motto: full-power-no-shower-after-hour!

VBX zaal:
Vera (Hello?Repeat) DE
Bill Patrick (Visionquest) USA
DeWalta (Vakant) DE
Reiss (Dialegestai) NL
DEFRAME (Visuals)

Berlin Underground zaal:
Margaret Dygas (Perlon) DE
Binh (Club der Visionäre ) DE
Sandrien (Imprint) NL
Carlos Valdes (Soulrock) NL
Pep (Redevice) NL
Frodo (Redevice) NL
Wonderboys (Visuals)

Disco Madness zaal:
Zsah Zsa
Spotify DJ-Team feat Abou & ANT

Bioscoop zaal:
Everything is Terrible

VVK: www.vbxbu.nl
Powered by Russian Standard Vodka