Partyflock
 
­ Nederland

/K met Peren
B-Movie B-day

gepubliceerd door , op
/K met Peren
31 juli 2012
Feest/K met Peren · B Movies B Day
Datumzaterdag 15 september 2012
LocatieStudio/K Site
Studio/K bestaat vijf jaar en viert dat met de grootste en meest uitbundige editie van /K met Peren tot nu toe. In vijf zalen brengt Studio/K met een orgie van bands, DJ's, film, theater, strippers en een bazaar een ode aan de B-film. Chicks met pistoolprotheses, nazi's op de maan en cowboyfilms zoals ze die alleen in Italië maken: genoeg inspiratie voor het meest bonte mini-festival van Amsterdam.

Op zaterdag 15 september vat Studio/K haar vijfjarig bestaan in evenzoveel zalen samen tijdens één lange nacht. In het hele pand wordt de bezoeker ondergedompeld in de speciale feel and vibe van de B-film. Met onder andere een 80s vs 90s battle, een bazaar in het café met kleding, theater en eten en de favoriete B-films in de bioscoopzaal brengt Studio/K een B-film ervaring die je niet eerder meemaakte.

Ook in het programma komt het thema terug: B-movie Orchestra, een twaalfkoppige big band, begeleidt hun favoriete scenes uit B-films (achter de band op het scherm te zien) met funky muziek. Verder komt Boemklatsch testen of het gebouw van Studio/K na vijf jaar nog bestand is tegen hun ruige en diepe electro. Deze Utrechtse jongens breken inmiddels zalen af in heel Europa en sloten in 2010 de Bravo-tent op Lowlands af.

/K met Peren is het eigen mini-festival van Studio/K waarin alle creatieve ideeën van de leden van Studio/K tot uitvoering worden gebracht. Sinds de oprichting van Studio/K vijf jaar geleden wordt het festival meerdere keren per jaar georganiseerd.

Line-up
Boemklatsch:Dit Utrechtse electrocollectief speelt zalen in heel Europa plat met hun kneiterharde electro en spectaculaire visuals.
B-Movie Orchestra:Deze twaalf leden tellende band begeleid hun favoriete B-film scenes met funky big band muziek. Sexy, groovy en muzikaal.
80s vs 90s Battle - Twee dj-duo's van /K-residents draaien het publiek gek met hits uit twee totaal verschillende decennia, het publiek kiest het beste decennium.
Birth of Joy:Deze band geeft een lesje geschiedenisschrijven met hun vuige 60s rock, zoals ze dat eerder deden in het voorprogramma van De Staat.
Ome Ad:Opzwepende moombahtron en uptempo salsa.
DDK (Boston Strip):Vunzig en dansbaar, dit wordt zweten.
Elroy Vanderley:Deze studio/k-er bewijst dat de huidige generatie ook een aardig plaatje kan draaien.