Partyflock
 
­ Nederland

Vrijbuiters go Berlin Underground Festival

gepubliceerd door , op
Vrijbuiters go Berlin Underground
2 maart 2012
Het Vrijbuiters go Berlin Underground festival krijgt dit jaar nog meer culturele verdieping. Naast de consistente keur aan Dj's en live acts, heeft de cimatografische kunst nu ook een volwaardige inbreng binnen de totale programmering van Amsterdam's gezelligste indoor festijn. Deze Cinemetatics & Electronics editie biedt het gebruikelijke hoge niveau als het gaat om het onder 1 dak verzamelen van onversneden international en lokaal Dj talent, maar gaat nog een paar stappen verder door pandbreed multimedia, video installaties, en in de bioscoop de hele nacht Tjechische stop-motion animatie te programmeren.

Iedereen die zich wel eens een weg gebaand heeft over de Berlijnse Panoramabar/Berghain dansvloer, weet het al langer: Zip is de man. Het is inmiddels alweer 2 jaar geleden dat het Nederlandse publiek zich kon verheugen op een set van dit moeilijk te boeken fenomeen, dus is het haast overbodig te vermelden dat de Berlin Underground zaal hem een absolute hoofdrol zal laten vertolken. Daarnaast staat Berlin Underground er juist om bekend dat het zich ten doel stelt de vaste achterban in aanraking te brengen met verse talenten aan het house-firmament. Eli Verveine uit Zwitserland draait dan wel al meer dan 5 jaar mee, in Nederland zijn haar eigenwijze dubby grooves nog veel te weinig voorbij gekomen. Hoog tijd voor een eerste kennismaking dus. En dan, omdat er deze keer visueel fiks uitgepakt wordt door het hele pand, staat Robin Kampschoer live samen met een Deepred licht- en video installatie op de bühne. Verwacht een symbiose van techno en zinderende video dimensies. Residents Frodo & Pep maken de glansrijke line-up definitief.

Waren het vorige ADE-editie de grooves die de boventoon voerden in de Vrijbuiters zaal, deze keer is de beurt aan een vulgair en tijdloos housegeluid. Headliner in deze zaal is de Engelse live-act Mr. G. Deze veteraan draait al 20 jaar mee en staat bekend om zijn rauwe, analoge geluid. Makam zorgt voor een waardige afsluiter, deze man is al een tijdje goed bezig met sterke releases op grote labels als Sushitech, 2020 Vision en Pariter. Ook de Amsterdamse Ferro is toegevoegd aan de line-up. Ferro is de laatste tijd flink naam aan het maken met onder andere residenties op feesten als Plak en Midnight Freaks in club Air. Vrijbuiters resident Freddy Spool zal de avond compleet maken.

Maar zoals bekend: meer = meer. Naast dat de benedenverdieping weer in het teken staat van Disco-Madness, met het Wonderyears dj-team en Harry Foolish, wordt er in de bioscoopzaal een Jan Svankmajer retrospectief gehouden; zonderlinge animatie, gefreakte kleipoppetjes en stop-motion. En vergeet het gebruikelijke motto niet... je weet wel: full-power-no-shower-after-hour!

Line up:
Vrijbuiters zaal:
Mr. G (live) UK
Makam NL
Freddy Spool
Ferro

Berlin Underground zaal:
Zip DE
Eli Verveine CH
Robin Kampschoer (live) vs Deepred visuals
Pep
Frodo

Disco Madness zaal:
Wonderyears Dj team
Harry Foolish

Bioscoop zaal:
Jan Svankmajer retrospectief

+ Lennart Visuals
+ Deframe collective

Kaarten kosten in de voorverkoop € 18,99 en zijn verkrijgbaar via Vrijbuiters go Berlin Underground.nl.