Partyflock
 
­ Nederland

Klang! deelt mokerslag uit in Studio K

gepubliceerd door , op
Klang
29 september 2011
FeestKlang · ade
Datumdonderdag 20 oktober 2011
LocatieStudio/K Site
Na een klinkende editie in februari keert techhousefeest Klang! terug naar Studio/K, tijdens het Amsterdam Dance Event. Donderdag 20 oktober van 22.00 tot 06.00 uur staan hier twaalf nationale en internationale acts paraat, waaronder Kollektiv Turmstrasse en Nick Curly uit Duitsland en van eigen bodem o.a. Erick Eerdhuizen en Francesco Robustelli. Early Bird tickets kosten 15 euro, verkrijgbaar via www.klang.nl en bij de Primera winkels. Voorverkoopprijs vanaf 10 oktober: 17,50 euro. Entree aan de deur bedraagt 20 euro.

AREA 1
De talentvolle Francesco Robustelli - die zich in de kijker speelde met residencies op Schmeck Pony, Rebellion en Sundercurrent - neemt de eerste twee uur voor zijn rekening in zaal 1. Als dj én als producer is hij lekker bezig; vanuit zijn studio in Amsterdam Noord maakt hij tracks die zijn uitgebracht op de labels Melomane, Louche en 90Watts. Headliner Warren Fellow gaat vanaf middernacht aan de bak, gevolgd door Nick Curly (Cécille Records, 8bit Records, Cocoon Recordings). Deze Mannheimer vaart een exotische, uptempo housekoers. Niet alleen in Europa, maar dit jaar ook met tours door Noord Amerika, Zuid Amerika en Australasia.

De oplettende raver kan het niet ontgaan zijn: Erick Eerdhuizen is teruggekeerd naar zijn basis. Warme techhouse en dansbare techno, waarmee hij ooit in de fameuze Amsterdamse Club RoXy de fundering voor zijn carrière heeft gelegd, voeren opnieuw de boventoon. Hij heeft zijn muzikaliteit vrij spel gegeven, nestelde zich in zijn studio en komt dit najaar met een artiestenalbum vol eigen producties en samenwerkingen, op zijn kersverse label 'SMKSTF'. Voorproeven kan tijdens de kleine Klang! uurtjes.

AREA 2
Meer klappen op de vuurpijl worden gegeven door Ferreck Dawn, Arjuna Schiks en Brent Roozendaal die gestrikt zijn voor de tweede zaal. Niet te missen is ook het live optreden van Kollektiv Turmstrasse. Deze techspecialisten uit Hamburg - Christian Hilscher en Nico Plagemann - vormen een duo sinds 2000 en treden sindsdien overal ter wereld op. Naast releases op Connaisseur, Diynamic, Cocoon en Ostwind, produceren ze ook op hun eigen label: Musik Gewinnt Freunde. Rotterdammer Jeff Moore tot slot trekt de Klang! nacht door tot zes uur 's ochtends.

Foyer & Bioscoop
In de foyer word je bij binnenkomst vrolijk ontvangen door Dikke Drama; niet geschikt voor mensen die zichzelf te serieus nemen, want hier gaat het los met discokaraoke, stoelendans of koekhakkûh. Edo Salgado en Didiér Stijn nemen het na tweeën van hen over met warme house. Voor wie de man met de hamer tegenkomt; even tot rust komen kan in de bioscoopzaal van Studio/K waar een doorlopend filmprogramma wordt vertoond.