Partyflock
 
foto Massi
Functierapper
Geslachtman
HerkomstNederland
Genreship hop
E-mailmassimusicnl@gmail.com
Aanwezigheidfacebookpageinstagramspotifyyoutube

Biografie

Als een klein, onbegrepen straatschoffie.. is hoe het allemaal begon voor rapper Massi (25). Van het pleintje naar de studio, van de studio naar het podium. Al zoekend naar erkenning komt hij erachter dat het podium de enige plek is waar hij zich thuis voelt.

"Een hiphop-head in hart en ziel," zou Massi zichzelf noemen. Toch begint zijn muzikale zoektocht in een andere hoek. Bands als Linkin Park, Nirvana en Korn wakkeren zijn liefde voor scheurende gitaren aan en deze invloeden zijn ook op een gewaagde manier in zijn muziek terug te horen.
Dappere Anarchistische lines, zijn een terugkerend thema in zijn tracks. Anarchisme betekent voor hem 100% geloven in jezelf, je dromen en niemand je laten vertellen dat je iets niet kunt bereiken. Hard werken loont. Zijn persoonlijkheid hoor je terug: je krijgt een mix van funk, soul en hardrock op je bord wanneer je een show van deze energieke hiphop artiest met zijn vijfkoppige liveband bezoekt. Voeg daar autobiografische teksten en rauwe zanglijntjes aan toe en je hebt een act om niet te vergeten.
Twee maanden nadat Massi in 2015 startte met zijn opleiding aan de Tilburgse Rockacademie, verscheen zijn eerste EP genaamd 'Massi'. In 2016 speelt hij shows in venues als 013 Tilburg, Melkweg Amsterdam als finalist van 'Wanted', op 'WOO HAH' en brengt hij zijn EP 'Praktisch Volwassen uit onder muzikale begeleiding van de producers Tycho Poort en Jaro Heijster. In 2016 werd Massi geselecteerd voor de Grote Prijs van Nederland en bereikte hij de finale. In december werd Massi in een vol Paradiso, al een jongensdroom op zich, verkozen tot publieksfavoriet en nam hij de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland mee naar huis.

Begin 2017 ging Massi de studio in voor zijn nieuwe EP. Na deze studioperiode begon zijn festivalseizoen direct goed met twee bevrijdingsshows op 5 mei. Hij deed een aantal kleinere festivals aan en verzorgde in 013 samen met Zwart Licht de support op de releaseparty van Boef en de Gelogeerde Aap. In september mocht Massi zich opmaken voor zijn eerste landelijke tour: hij behoorde tot de geselecteerde hiphop acts voor de Popronde 2017. Tijdens de Popronde laat Massi keer op keer zien dat hij thuishoort op het podium. Van aanstekermomentjes tot moshpits, elk café, restaurant of elektronicazaak moet eraan geloven.
Tijdens deze nationale tour brengt hij in oktober zijn eerste single 'Ik Lach' met video uit. Release-season is geopend want een maand na 'Ik Lach' brengt hij op 24 november zijn aanstekelijke tweede single ('Geen Stress featuring Okwaro') ook met video uit. Bovendien werd op de releasedag van 'Geen Stress' ook een boekingsdeal met AT Bookings getekend. In 2018 zal Massi's derde EP uitkomen. De exacte releasedatum is nog niet prijsgegeven maar zal worden bekend gemaakt op zijn social media kanalen.
Kortom: Massi en zijn liveband leveren een show die je gezien moet hebben!