Partyflock
 
Nieuws · augustus 2020
­ Nederland
Het festivalseizoen is, met traditiegetrouw Mysteryland als afsluiter in het laatste weekend van augustus, ten einde. Maar daarmee is in 2020 zowat ook de enige traditie genoemd, want door het Corona-virus kon er een dikke streep door de festivalagenda. Met FestivalStories kun je echter je mooiste festivalmomenten opnieuw beleven. Na een eigen foto te uploaden op de website, wordt deze afgedrukt op een puzzel en thuis afgeleverd. De puzzel is 40 x 55 cm en bestaat uit 500 stukjes. Goed voor 1 à 2 avonden spelplezier (afhankelijk met hoeveel vrienden de puzzel wordt gemaakt). Na het maken van de puzzel kan deze aan de muur worden gehangen voor een blijvende festival herinnering.
Donderdagmiddag heeft feestact Snollebollekes bekendgemaakt dat er een tweede dag wordt toegevoegd aan zijn eigen Total Loss-festival in 2021. Het festival, dat begin dit jaar in een recordtempo van 15 minuten was uitverkocht, biedt per dag plaats aan 40.000 bezoekers op Strandpark Aquabest bij Eindhoven en wordt in samenwerking met festivalorganisator Matrixx georganiseerd.
Het Fieldlab Evenementen lanceert een groot bezoekersonderzoek om erachter te komen hoe bezoekers van evenementen denken over maatregelen waarover wordt nagedacht. Het onderzoek is opgesteld in samenwerking het Radboudumc.
Tally brengt vandaag haar nieuwe single 'Gloria' uit. Het nummer is een remake van de heerlijke feel good song van Laura Branigan, die in de '80's de hitlijsten veroverde. De hit is met de perfecte combinatie van rainbow, glitter en glam in een nieuw jasje gestoken en weer helemaal tot leven gebracht. Met deze nieuwe single komt tevens het nieuws naar buiten dat Tally ambassadeur zal zijn tijdens de Rotterdam Pride, die loopt van 18 t/m 27 september 2020. Het thema DARE TO! sluit helemaal aan bij waar Tally voor staat. Zij gelooft namelijk dat liefde genderneutraal is en iedereen zichzelf mag zijn.
Vorig jaar bleek de samenwerking tussen Murda, die voorheen enkel Nederlandstalige muziek uitbracht, en Ezhel, één van de grootste Turkse artiesten, een schot in de roos te zijn. Met hun hitsingle 'AYA' belandden ze direct op de eerste positie in de Turkse hitlijsten en klommen ze zelfs de wereldwijde charts in. Met de hits die volgden wist Murda vorig jaar zelfs de gehele top 3 te claimen in Turkije - wat geen enkele andere Nederlandse artiest ooit is gelukt.
Dinsdag 1 September opent de Amsterdamse nachtclub Westerunie in samenwerking met VR Arcade B.V. de VR Arcade Westerunie op het Westergas-terrein. VR Arcade B.V., een van de meest geavanceerde Virtual Reality ontwikkelaars ter wereld opent daarmee, naast Londen, Helmond, Delft en Amsterdam Noord alweer zijn 5de locatie in 3 jaar.
De Amsterdamse DJ en producer Mason lanceert op vrijdag 4 september zijn derde artiesten-album: Frisky Biscuits, dat verschijnt op het toonaangevende Engelse Toolroom Records. Op Frisky Biscuits zijn dertien nummers terug te vinden die zijn opgenomen in studio's in Amsterdam, Parijs, Londen en New York. Een indie dance album vol house, funk, disco en hiphop. Vooruitlopend op de albumrelease verscheen de single Loosen Up.
Op 4 september draait de Nederlandse DJ en producer Eelke Kleijn een 9-uur durende set voor de online editie van Burning Man: Multiverse, in de Amsterdamse Marktkantine. Voor het eerst in haar geschiedenis verplaatst Burning Man het festival naar een virtuele wereld. Waar voorheen eerder alleen een beperkt aantal bezoekers kon komen, stelt Burning Man zich met een virtuele editie open voor een miljoenenpubliek.
Op 25 augustus vindt live vanaf de A'DAM Toren in Amsterdam de uitzending plaats van Night of Live 2020. Vanaf 21:00 uur tot ongeveer 22:00 uur interviewen Stijn Oude Vrielink en Arjen Lemstra verschillende eventprofessionals uit de branche en laten on the spot beelden en acties zien van locatie en gebouwen verspreid over het hele land die in alarmerend rood zijn uitgelicht. We hebben die avond maar 1 doel: een duidelijk en brandend signaal uitsturen richting de politiek, de pers en de bevolking van Nederland, aldus Stijn.
Vanwege het coronavirus heeft het Servische festival EXIT geen doorgang konden vinden. In plaats daarvan wordt van 3 tot en met 6 september een livestream-editie opgezet onder de naam Life Stream. Onder andere Carl Cox, Charlotte de Witte, Adam Beyer en Paul van Dyk zullen muziek verzorgen.
Maxim Lany wordt al geruime tijd in één adem genoemd met de meest opzienbarende Melodic House en Techno, en die reputatie hoopt hij binnenkort nog verder uit te bouwen. Daar waar de Belgische dj en producer eerder buiten de grenzen van zijn thuisland stapte om zijn sound naar internationale hoogten te tillen, keert hij nu huiswaarts om zijn opwachting te maken als radiohost bij Studio Brussel.
Hoe verspreidt corona zich tijdens een concert? Duitse wetenschappers onderzoeken dat om meer informatie te krijgen over de bewegingsstromen in een mensenmassa, en het gedrag van het publiek.
Evenementenorganisator ID&T heeft de rechtszaak gewonnen tegen verzekeraars NN, Reaal, Amlin en Chubb. De verzekeraars moeten nu een voorlopig voorschot van 1,3 miljoen aan ID&T uitkeren voor geleden schade door geannuleerde evenementen.
Evenementenorganisatie ALDA heeft het voor elkaar gekregen om het enige Rotterdamse festival van dit jaar binnen enkele minuten uit te verkopen: A Day at the Park Mini-festival. Vanmorgen gingen de kaarten in de voorverkoop en de animo bleek enorm. Alle tafels waren binnen mum van tijd uitverkocht.
Na het succes van 'I Can't Wait' begin deze zomer is DROELOE terug met een nieuw meesterwerk: 'Open Blinds', dat vandaag is uitgebracht op platenlabel bitbird. Het muziek- en kunstproject DROELOE staat bekend om de combinatie van verbluffende visuals en ijzersterke producties waarmee het Nederlandse duo spannende, 'sonische' verhalen vertelt.
Vengaboys droppen dé last minute soundtrack van de zomer. Dit keer hebben ze niemand minder dan de Australische dj-sensatie Timmy Trumpet aan boord gehaald voor een upgrade van de wereldhit 'Up & Down'.
Van 3 tot en met 6 september is winkelcentrum de Drieslag in Arnhem het decor van theater, muziek, spoken word, een Drive in Cinema en nog veel meer. Voor de voorstellingen en Drive in Cinema Zuid zijn er vanaf nu kaartjes te koop.
Op zaterdag 29 augustus organiseert Festival De Achtertuin een Corona-proof mini-festival met DJ's als Carlos Valdes, Sandrien. Tevens ook de lokale helden Chris Stussy, VNTM en Unders. Outdoor Valley, het prachtige adventure terrein net naast Rotterdam, opent dan haar deuren voor maximaal 250 festivalgangers. Het
festival neemt alle voorzorgsmaatregelen om helemaal Corona-proof te zijn. Zo vindt er bij de ingang een triage plaats en wordt de temperatuur van iedere bezoeker gemeten. Op het festivalterrein moet iedere bezoeker 1,5 meter afstand bewaren tot de ander. Ook als ze tot hetzelfde huishouden behoren.
Lowlands, NPO 3FM, en VPRO 3voor12 ontketenen op 21 + 22 + 23 augustus 2020 de potentieel allergrootste Lowlands ooit: Lowlands free:united.Vandaag worden het programma en blokkenschema van de voor iedereen gratis toegankelijke streams bekendgemaakt. Lowlands Free:United is te volgen via 3fm.nl/lowlands en ook via NPO 3FM en VPRO 3voor12 wordt uitgebreid verslag gedaan.
Evenementenorganisatie ALDA heeft het voor elkaar gekregen om het enige Rotterdamse festival van dit jaar te mogen organiseren. Met het A Day at the Park mini-festival wordt het Kralingse Bos voor één dag omgetoverd voor een unieke festivalbeleving. Volledig ingericht op 'het nieuwe normaal' kan de bezoeker op zijn of haar privé dansvloer met tafel genieten van een muzikale show. ALDA neemt met de organisatie van dit mini-festival het voortouw in de festivalwereld.
Op zaterdag 22 augustus komt de organisatie van Decibel Outdoor met een zeven uur durende livestream: Decibel Outdoor: Stay Loud. Tijdens de stream, waar diverse artiesten optreden, wordt ook de line-up van Decibel Outdoor 2021 aangekondigd.
De Nederlandse evenementensector die, sinds de uitbraak van het coronavirus, samenwerkt in de Alliantie van Evenementenbouwers, heeft zich aangesloten bij het Belgische initiatief 'Sound of Silence'. Dit initiatief werd maandag 10 augustus gelanceerd.
Een tijdelijk openluchttheater strijkt neer in Heerlen! Aan het einde van wat een festivalloze zomer in Zuid-Limburg leek te worden, valt er tóch nog wat te genieten! Het bedrijventerrein van C-Mill in Heerlen is vanaf zondag 23 augustus zes weekenden lang het decor van Playa Urbana 2020 …de Zomersessies…! Meer dan 20 openlucht-concerten in een heerlijke festivalsfeer. Er zijn optredens van o.a. Laïs, Tangarine, Pjotr, Joe Buck, Opera Alaska, The Hillbilly Moonshiners, Dan Tuffy, VanWyck, Stephanie Struijk en vele regionale helden, van de Rick Nolov Band tot The Rolling Beatles. Playa Urbana wordt uiteraard volledige corona-proof ingericht en georganiseerd!
Fans van Lil Kleine krijgen zondag 23 augustus twee keer de mogelijkheid om hun idool weer eens te zien optreden. In de Maassilo in Rotterdam presenteert E&A Events een tweetal 'all ages seated concerten'.
Zaterdag 29 augustus organiseert Mysteryland Let's Get High, een online festival dat zich grotendeels in de lucht afspeelt en waar artiesten vanuit een luchtballon zullen optreden. Onder anderen Paul van Dyk, Joris Voorn, Lucas & Steve, Sander van Doorn presents Purple Haze, Vunzige Deuntjes Soundsystem en Sefa zullen speciaal optreden voor de traditionele afsluiter van de festivalzomer. Mysteryland Let's Get High is zaterdag 29 augustus tussen 19.00 en 01.00 uur.
Zodra je deze woorden hoort met die heerlijke beats dan weet jij wel hoe laat het is toch?
De release van de nieuwe single van Sunnery James & Ryan Marciano op 31 juli was al een lichtpuntje voor fans an sich, maar het gerenommeerde dj-duo gaat altijd een stapje verder. Samen met het toonaangevende dancemuzieklabel Armada Music en het eveneens Nederlandse fitnessbedrijf Rocycle organiseerden de dj's namelijk een unieke workout-set ter ere van hun nieuwe plaat: 'Life After You' (feat. RANI).
Ricardo Moreno heeft een samenwerking te pakken met zijn jeugdheld DJ Vince. De twee kennen elkaar al sinds de jaren '90 en in de loop der tijd onstond een goede vriendschap. Nadat bleek dat de mannen dezelfde muzikale raakvlakken hadden besloten ze samen de studio in te duiken, met 'Clap Your Hands' als gevolg. Ricardo Moreno is met verrassende collabs en variërende stijlen bezig om een eigen discografie op te bouwen die precies bij hem past en waar hij happy van wordt. Vince heeft al sinds de jaren '90 succes als DJ en scoorde met The Darkraver de hit 'Thunderground'.
Komende week staat SLAM! volledig in het teken van Housuh in de Pauzuh. Het lunchprogramma van SLAM!, dat normaliter alleen van maandag t/m donderdag tussen 12:00 en 13:00 uur te horen is, wordt van 10 t/m 16 augustus tussen 06:00 en 00:00 uur uitgezonden. Housuh in de Pauzuh is een mix waarbij de playlist alle kanten op gaat. Van clubknallers uit de jaren '90 tot aan de lekkerste R&B uit de '00's met een goede afwisseling met hits van nu en de nodige guilty pleasures tussendoor. De Housuh in de Pauzuh special is direct het startschot om het programma zeven dagen in de week te brengen. Vanaf 14 augustus gaat de wijziging van de programmering in en horen SLAM!-luisteraars de lunchmix iedere dag tussen 12:00 en 13:00 uur.
Je favoriete schoonzonen van DAISY brengen vandaag hun dansbare clubhit 'Handstand' uit. Het nummer is een rauwe tune waarop vrouwen met gemak een handstand kunnen doen en laten zien welke skills ze beheersen. 'Handstand' volgt op de track 'Signalen', waarmee DJ Daan de Vries en MC Edward Spitters debuteerden op het label van Mr. Polska. DAISY is bezig met héél veel nieuwe muziek, dus maak jezelf klaar! 'Handstand' is vanaf vandaag op alle streamingportals te beluisteren.
Heaven Open Air Aan Tafel
donderdag 6 augustus 2020
Van 13 t/m 16 augustus lanceert Heaven Open Air een speciaal pop-up terras feest op het P6 Terrein in Heerenveen. Onder meer Lil Kleine, Vangrail, Jody Bernal & Def Rhymz komen optreden. Met andere woorden, voor elk wat wils. De bezoeker kan in een unieke intieme setting persoonlijk en dichtbij genieten van top artiesten waar de richtlijnen van het RIVM het uitgangspunt zijn.
Lowlands Free:united
donderdag 6 augustus 2020
Lowlanders! Dachten jullie nou echt dat we LL20 zomaar voorbij laten gaan? No way! Op 21 + 22 + 23 augustus 2020 ontketenen we de potentieel allergrootste Lowlands ooit: Lowlands free:united.
Lowlands Paradise is namelijk meer dan een festivalterrein; Free State of LLow is een state of mind. En daarom trekken we dit jaar de wijde wereld in. Wat heet: we nemen heel Nederland over, want ruimte is in deze coronatijden immers een bikkelharde eis voor evenementen die niet in een vliegtuig passen.
De organisatie van Lowlands komt op 22 en 23 met een digitale versie van het festival. Dat heeft directeur Eric van Eerdenburg bekendgemaakt. Later deze week worden meer details bekendgemaakt over de invulling van het programma.
31 augustus 2020
Festivalmomenten opnieuw beleven met een unieke FestivalStories puzzel
28 augustus 2020
Snollebollekes voegt tweede dag toe aan eigen festival Total Loss
Fieldlab Evenementen lanceert groot bezoekersonderzoek
Tally kondigt met single 'Gloria' haar ambassadeurschap voor Rotterdam Pride 2020 aan
Murda en Ezhel brengen gezamenlijk album 'Made In Turkey' uit
27 augustus 2020
Amsterdamse club Westerunie opent per 1 september zijn deuren als Virtual Reality Arcade Westerunie
26 augustus 2020
Mason lanceert zijn derde album: Frisky Biscuits
25 augustus 2020
Eelke Kleijn draait 9-uur durende set voor de eerste virtuele editie van Burning Man
Night of Live 2020: Speciale uitzending van 21:00 tot 22:00 live vanaf de A'DAM Toren
24 augustus 2020
EXIT Festival voegt Carl Cox, Adam Beyer en Paul van Dyk toe aan line-up stream
Maxim Lany maakt opwachting als radiohost bij Studio Brussel
22 augustus 2020
Concert zonder afstand: Duitse wetenschappers testen coronagevaar tijdens evenement
21 augustus 2020
ID&T wint rechtszaak: wél verzekerd tegen corona-annulering
A Day at the Park binnen enkele minuten uitverkocht
DROELOE is terug met langverwacht meesterwerk 'Open Blinds'
Vengaboys & Timmy Trumpet droppen last minute soundtrack van de zomer
20 augustus 2020
Kaartverkoop Ruimtekoers is van start gegaan
Festival De Achtertuin organiseert Corona-proof festival voor 250 personen
18 augustus 2020
Prorgramma Lowlands Free:United is bekend
17 augustus 2020
A Day at the Park komt met coronaproof mini-festival
Decibel Outdoor maakt line-up bekend tijdens livestream
Nederlandse evenementensector sluit zich aan bij Belgisch initiatief 'Sound of Silence'
Playa Urbana zorgt voor festivalsfeer in Heerlen
14 augustus 2020
Lil Kleine geeft twee coronaproof concerten voor alle leeftijden
13 augustus 2020
Mysteryland sluit festivalseizoen af met grootste festival in de lucht
12 augustus 2020
Meet Me At The Hotel komt met corona-proof festivalhotel voor festivalgangers
11 augustus 2020
Sunnery James & Ryan Marciano rocyle organiseerden besloten workout-set ter ere van nieuwe single
7 augustus 2020
Ricardo Moreno maakt track met jeugdheld Vince
SLAM! komt met Housuh in de Pauzuh week
DAISY zet je op je kop met dansbare clubtune 'Handstand'
6 augustus 2020
Heaven Open Air Aan Tafel
Lowlands Free:united
3 augustus 2020
Lowlands organiseert gratis digitaal festival in augustus