Partyflock
 
Nieuws · januari 2020
­ Nederland
Een aantal weken geleden werden wij verrast met een teaser rond het STRAF_WERK x Elrow evenement in het Klokgebouw in Eindhoven met de boodschap, 'Something big is coming to Brabant'.
In een bomvolle Lofi presenteerde Yung Nnelg zijn langverwachte debut-album Balans onder toeziend oog van vrienden, familie, vrienden en fans. De plaat is vanaf 00:00 te beluisteren op alle steamingsplatformen.
Zojuist heeft Absolutely Fresh, de organisator van Freshtival Weekend de eerste namen voor de komende editie bekendgemaakt. In totaal zal de organisatie de volledige line up bestaande uit meer dan 150 artiesten in 3 verschillende fases naar buiten brengen.
Loveland Festival heeft zojuist de line-up aangekondigd voor hun 25-jarig bestaan op 8 en 9 augustus 2020 in het Sloterpark, Amsterdam. Voor deze jubileumeditie trekt de organisatie alles uit de kast met een speciale 4-sterren hotel take-over vol exclusieve afterparty's, rooftop barbecues, brakke brunch en meer.
Deepsense bestaat twee jaar
woensdag 29 januari 2020
Deepsense bestaat twee jaar en viert dat met een dubbeldikke editie in Luxor Live. Deepsense pakt uit met de beste deephouse, techhouse en techno dj's van dit moment verdeeld over 2 area's! Verwacht een totaalbeleving en geniet!
Oktober 2019 keerde Recordplanet's Platen en CD Beurs na 12 jaar terug in Ahoy met een drukke editie. Deze beurs was zo succesvol dat veel DJ's, collectioneurs, platenwinkels en muziekfans riepen om een nieuwe datum. Tijdens de komende beurs op zaterdag 14 maart wordt Ahoy niet alleen het domein van de muziekverzamelaar maar ook van de Eurovisie Songfestival fans.
Cartel Amsterdam keert op zaterdag 27 april voor de vijfde keer terug naar het Westerpark voor de langste Koningsdagviering van Amsterdam: Cartel Kingsday.
Voor Pleinvrees Festival stond vorig jaar een kennismaking gepland met een fonkelnieuwe locatie, de NDSM werf. Maar helaas gooide Moeder Natuur roet in het eten door een storm over te laten razen waardoor de feestelijke dag niet door kon gaan. Gelukkig staan dit jaar veel van de toen geboekte artiesten weer op de line-up om die geannuleerde editie dubbel en dwars goed te maken.
Party-act Snollebollekes krijgt zijn eigen outdoor festival. Op zaterdag 29 augustus organiseert de act samen met festivalorganisator The Matrixx de eerste editie van Total Loss Festival op strandpark Aquabest bij Eindhoven.
Niet één, maar twee plaatsen worden op 27 april door ORANJE Koningsdag op zijn kop gezet. Dit nieuwe Koningsdag festival vindt zowel in Alkmaar als in Amersfoort plaats. Zo staat ORANJE Koningsdag voor verbinding, feest, muziek, broederschap, saamhorigheid, vrolijkheid en ORANJE. In Alkmaar op dezelfde plek als voorgaande jaren, met vertrouwde en nieuwe elementen. In Amersfoort met een flink programma van dance, hiphop, pop en urban. De kaartverkoop voor ORANJE Koningsdag start dinsdag 28 januari om 19:00 uur.
Eind oktober 2019 lanceerde Fresku het album In Het Diepe, zijn vierde en meest eerlijke en persoonlijke plaat tot nu toe. Voor het Red Bull Music video-format Uncut mixte de artiest uit Eindhoven twee tracks tot een indrukwekkend geheel. Met o.a. een harp, dwarsfluit, cello en celesta steekt hij de tracks Trots Op Ellende en In Het Diepe een nieuw, rauw jasje.
DEDIQATED 20 Years Of Q-Dance
maandag 27 januari 2020
Q-dance is jarig en dat is natuurlijk reden voor een groot feest! Op 8 februari 2020 vieren we DEDIQATED, het 20 jarig bestaan van de founding fathers of hardstyle in Gelredome. Maak een reis door de hardstyle geschiedenis met shows als The Qlubtempo Parade, Best Of Power Hour, Bella Hardstyle Italia, The World Of Madness, Legends Reunited en nog veel meer. Ook blikken we terug op 20 jaar hardstyle met de 25 beste hardstyle platen ooit gemaakt! 11 uur lang, 68 artiesten, geen grenzen. Alleen maar hardstyle.
Toonaangevend en vernieuwend electronisch muziekfestival presenteert stevige headliners naast vernieuwende namen als E.R.P / Convextion, I-F, Legowelt, Aleksi Perälä, Mama Snake, Leon Vynehall, Awesome Tapes From Africa, Mim Suleiman, Lena Willikens en vele anderen tijdens haar 6e editie in het iconische Haagse Zuiderpark.
De organisatie is druk bezig met de beste dj namen en hebben nu alweer een wat completere lijst voor jullie. Juist omdat we 20 jaar bestaan zullen we flink uitpakken met decor, entertainment, speciale effecten en dj's! Wij willen jullie een onvergetelijke nacht bezorgen en aan de voorverkoop te zien zijn jullie daar helemaal klaar voor. Er zullen in totaal 4 area's met muziek zijn!
Ook DaniLeigh, NAV, Slowthai, Young M.A, Shoreline Mafia, Frenna, Lijpe, ADF Samski en meer bevestigd voor het weekend van 10, 11 en 12 juli
Amsterdam Open Air viert op 6 en 7 juni in het Gaasperpark in Amsterdam het tienjarig bestaan. Het tweedaagse festival beslaat de volledige breedte van de Nederlandse dance. Zo zijn er optredens te zien van onder anderen Oliver Heldens, Bizzey, Sunnery James & Ryan Marciano, Frenna en Tabitha met haar nieuwe liveband. Daarnaast staan er ook internationale artiesten als Tchami, Paula Temple, Rødhåd, Maya Jane Coles, Erick Morillo, Recondite en AnD op het affiche.
BALOA family
donderdag 23 januari 2020
De onveranderlijke vreugde van BALOA maakt een elysisch inspirerend beestje in je los.
Laat hem toe en wij zullen hem voeden op 7 maart in de POPUPCLUB Leiden. Ga mee op de excentrieke expeditie naar de wereld van BALOA.
OH MY! Music Festival verhuist. De volgende editie vindt op zaterdag 18 juli plaats op Almere Beach. Op het strand van Almere worden vier podia gebouwd, waarop muziek uit de verschillende muziekstromingen binnen de urban scene worden gebracht. Producent 010 Vision heeft onder anderen (inter)nationale toppers als Burna Boy, A BOOGIE wit da Hoodie, Tyga, lil Durk, Fabolous, Naira Marley, Teni the entertainer, Ms Banks, D Block Europe en Frenna vastgelegd.
Ticketer Eventix heeft een nieuwe feature aan zijn service toegevoegd: Sealed Tickets. Sealed Tickets zijn tickets die pas kort voor het evenement te downloaden zijn. Met de feature neemt Eventix maatregelen tegen opkopers die grote volumes tickets via zwarthandel doorverkopen. De feature kan op aanvraag toegepast worden.
Paradijs van het Zuiden
dinsdag 21 januari 2020
Deze zomer maakt Brabant zich op voor de tweede editie van het festival Paradijs van het Zuiden. Na een succesvolle eerste editie afgelopen jaar aan de Pettelaarse Schans strijkt op 6 juni het festival weer neer te midden van de Zuiderplas in het altijd gezellige Den Bosch. Het festival representeert het Brabantse nachtleven dat dit jaar vertegenwoordigd wordt door Vunzige Deuntjes, Daisy, Duikboot, Smerrig en Nachtcollege.
Op 27 april vindt de zevende editie van Amsterdams grootste Koningsdag-festival Oranjebloesem plaats in en rondom het monumentale Olympisch Stadion. Dansen op de house en techno van Motor City Drum Ensemble, Reinier Zonneveld, Joris Voorn en vele anderen.
Toonaangevend en vernieuwend electronisch muziekfestival presenteert stevige headliners naast vernieuwende namen als E.R.P / Convextion, I-F, Legowelt, Aleksi Perälä, Mama Snake, Leon Vynehall, Awesome Tapes From Africa, Mim Suleiman, Lena Willikens en vele anderen tijdens haar 6e editie in het iconische Haagse Zuiderpark.
Een industriële speeltuin met zeven podia en een machtige fabriekshal als kloppend hart: Drift Festival viert van donderdag 11 tot en met zaterdag 13 juni haar tiende verjaardag met een dubbeldikke editie op het Nijmeegse Vasimterrein. De kaartverkoop voor het festival is gestart.
Supersized Kingsday 27 april
dinsdag 21 januari 2020
Met zo'n 50.000 bezoekers is Supersized Kingsday Festival in Aquabest het grootste festival van Nederland op Koningsdag. Grootheden als Paul Elstak, D-Block & S-te-Fan, B-Front, Warface en Sefa zijn die dag bevestigd om de oer-Hollandse traditie groots te vieren.
Secret Rave is de opvolger van het befaamde concept Toko Techno dat in Nederland bijna 20 edities deed. De nieuwe samengestelde organisatie was al een tijd zijn voorbereidingen aan het treffen voor Secret Rave.
Friendzz meets Cornelis!
maandag 20 januari 2020
Toen Cornelis ons vroeg om vriendjes te worden konden wij geen nee meer zeggen. Een mooie vriendschap is inmiddels ontstaan en dat willen we graag met jullie delen en beleven. Kom erbij. Op zaterdag 11 april 2020 trappen we af. House zoals House bedoeld is in een unieke stijlvolle locatie in hartje centrum Rotterdam. Waar de drank nog in glazen wordt geschonken en waar kwaliteit en intimiteit in een hoog vaandel staan.
Op 10, 11 en 12 april staat er een gloednieuwe editie van REBiRTH Festival op je te wachten: Island of Infinity. Tijdens deze ultieme kick-off van het festivalseizoen zal je ook nog eens kunnen genieten van de full weekend experience op de REBiRTH Residence Camping, waarvan wij op een rijtje zetten waarom je die écht niet wil missen.
De langverwachte samenwerking tussen 'De Fenomeen' Donnie en 'Stack Sjouwer' Frans Bauer is een feit. Gister vertelden ze bij Jinek al over het ontstaan van hun duet 'Geen Centen Maar Spullen'. De videoclip, waarin het duo samen op de markt geniet van een haring en kibbeling, is nu hier te zien.
Er komt geen nieuwe editie van Dreampop, het festival voor jong en oud bij recreatieplas Rhederlaag. Ook is niet zeker of Dreamfields Festival, dat dit jaar voor de tiende keer wordt gehouden, in de gemeente Zevenaar blijft.
De leden van het dj-trio Kriss Kross Amsterdam zijn door de Nederlandse horeca verkozen tot nieuwe nachtburgemeesters van Nederland, meldt AT5 donderdag. Zij zijn de opvolgers van volkszanger Peter Beense, die deze taak het afgelopen jaar op zich nam.
Dance4Liberation 2020
woensdag 15 januari 2020
Op dinsdag 5 mei 2020 (dit jaar een officiële vrije dag) vieren we met ruim 30.000 partyfreaks onze vrijheid tijdens in Zwolle! Net als afgelopen jaren krijgt het festival twee grote area's met de beste de artiesten en live-acts van dit moment.
In 1997 organiseerde Trinity in Technoland zijn eerste technofeest aan de rand van de stad Groningen wat gelijk resulteerde in een groot succes! Vele legedarische feesten hebben daarna de revue gepasseerd op vaak originele locaties in en rond de stad Groningen.
De waarde van de Nederlandse muziekexport is in 2018 gegroeid naar ruim 216,5 miljoen Euro, in absolute getallen ruim 15 miljoen meer dan in 2017. De stijging van 7,53 % is de grootste die er sinds 2014 is genoteerd. Bij het allereerste onderzoek in 2004 werd nog een waarde van 31,6 miljoen gerealiseerd. Deze waarden zijn de opbrengsten uit live-optredens en de exploitatie van het auteursrecht van de Nederlandse muziek in het buitenland, na aftrek van kosten, maar inclusief salarissen, winst en belasting. Het jaarlijkse onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau Perfect & More in opdracht van Buma Cultuur.
Essence of Trance
dinsdag 14 januari 2020
Het wordt een bijzonder feestje aanstaande zaterdag 18 januari. Met nog een paar dagen te gaan is het bijna wel zeker dat DJ RAM zijn 25 jarig jubileum gaat uitverkopen. Het is natuurlijk ook niet zomaar een feestje. En dan ook nog eens in het grote Paradiso, de meest legendarische poptempel in Nederland. Alle liefhebbers van Trance uit de hele wereld hebben er zin in, zoveel is duidelijk! Uit maar liefst 21 verschillende landen komen ze naar Amsterdam gereisd om dit unieke event mee te maken. Reden genoeg om je nog even op de hoogte te brengen van de laatste info.
Ouwe stijl is botergeil
dinsdag 14 januari 2020
Wat is nou het verschil tussen een gezegde, een zegswijze en een spreekwoord? In de hedendaagse taal worden ze veel door elkaar gebruikt, toch is er wel degelijk een verschil. Kenmerkend voor een gezegde is dat deze geen direct werkwoord bevat en dus op zichzelf nooit een zin vormt. Denk bijvoorbeeld aan "zo glad als boter". Zegswijzen kunnen wel een zin vormen in tegenstelling tot gezegden en het onderwerp en de werkwoordstijd kunnen aangepast worden. Een voorbeeld hiervan is "boter op je hoofd hebben". Een spreekwoord daarentegen is onveranderlijk van formulering en woordkeus: een spreekwoord heeft altijd de vorm van een mededelende zin, want het is nooit een vraag en is altijd in de tegenwoordige tijd. Het is een uitspraak met een algemene levenswijsheid, een bevestiging van de orde der dingen. Zoals het spreekwoord van de Amsterdamse party organisatie Strength of Unity: Ouwe Stijl is Botergeil.
Radio 538 houdt dit jaar Koningsdag op het Chasséveld in Breda. Met nationale en internationale artiesten, alle 538-dj's en ruimte voor 40.000 feestvierders houdt de radiozender op maandag 27 april het grootste Koningsdag-event van Nederland.
Een van de stages op festivalterrein Thuishaven wordt op zaterdag 7 maart 2020 weer eenmalig omgetoverd tot voormalig Club Mazzo tijdens het feest The Promised Land & Mazzo is back. Club Mazzo was in de jaren negentig één van de eerste plekken waar housemuziek werd gedraaid. Liefhebbers van classics kunnen op dit feest hun muzikale hart ophalen en oude tijden herleven.
Voor het 3 de jaar op rij komen Coen&Sander met een scala aan fantastische artiesten naar de Grote Voort in Zwolle voor het grootste, gezelligste en leukste\ Koningsnacht Spektakel van Nederland!
909 Festival has just announced a massive line-up for 2020. On May 30th the Amsterdam-based festival will once sweep through the lush meadows of Amsterdamse Bos. The festival pays homage to the iconic Roland TR-909 drum machine that came to define house and techno music as we know it today.
Na het grote succes van 'Post Malone' met meer dan 240 miljoen streams wereldwijd en gouden platen in onder andere de U.S., de U.K. en Nederland, komt Sam Feldt vandaag met zijn nieuwe single en feel-good anthem '2 Hearts''
Zaterdag 11 april start Beachclub Later aan zee het zomerseizoen van 2020 met de 4e editie van 'Johan Gielen Trance Classics'! Het jaar dat Johan Gielen met zijn tweede 'Artist album' komt – vliegt deze trance-pionier ook nog steeds de wereld rond. Naast zijn huidige 'present' sets inclusief zijn nieuwste tracks op stages wereldwijd, is ook zijn Trance Classics-brand mega populair, met eerdere clubavonden in steden als Tokio, Chicago, Milaan en Madrid en stage hosts op festivals op o.a. Tomorrowland, Electronic Family, Streetparade Zurich en Nature One.
Lucas & Steve brengen hun eigen showcase 'Skyline Sessions' naar het buitenland. Na vele uitverkochte edities in Nederland staat het duo op 21 februari in Londen. De club Ministry of Sound, die bekend als een van dé dance tempels ter wereld, is het toneel van deze eerste buitenlandse editie van Skyline Sessions. Fans kunnen zich opmaken voor een avond en nacht vol met de bekende Lucas & Steve hits en uiteraard veel nieuwe muziek.
Het nieuwe festival 'In Het Volkspark' heeft vandaag het grootste deel van het programma bekendgemaakt. Op zaterdag 11 juli staan onder andere Chef'Special, BLØF, Miss Montreal, Kraantje Pappie, Tino Martin en Mental Theo op het podium in Enschede.
Naast de nieuwe en grotere locatie, wordt Don't Let Daddy Know ook groter met een waanzinnige line-up voor dit mega event.
Naast de main stage is er een hardstyle stage en een Sexy By Nature stage.
De NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) maakt geen onderscheid tussen tent of kroeg en komt onaangekondigd controleren op festivals en evenementen.
Vanaf 2020 zal er door de organisaties aangesloten bij Front of House, noodgedwongen strenger gecontroleerd worden op het rookgedrag van de bezoekers.
Unleashed New Year's Party
woensdag 8 januari 2020
Wow – wat een nacht. Op 3 januari was de Paradiso compleet uitverkocht – het Unleashed New Years event was een legendarische manier om het nieuwe jaar in stijl in te luiden! De fantastische samenwerkingen met Clinic en Mister B heeft geresulteerd in een onvergetelijke nacht met een brede variatie aan indrukwekkende shows, een sterke DJ line-up en prachtige dansers, verspreid over de gehele locatie. De open en respectvolle atmosfeer was duidelijk aanwezig bij de prachtige aanwezigen waar Unleashed bekend om staat. Een nacht waar men lang over na zal praten!
Roda da Holanda is binnen Amsterdam nu al een aantal jaren een begrip op het gebied van Braziliaanse muziek. In zeer traditionele vorm, namelijk om een tafel, spelen ze samba zoals dat in Brazilië al generaties lang wordt gedaan, een Roda de samba noem je dat.
Yung Nnelg spreidt in 2020 zijn vleugels en lanceert in eigen beheer op 31 januari zijn eerste langverwachte album 'BALANS', welke op 30 januari tijdens Red Bull presents - Yung Nnelg wordt gepresenteerd. De plaat is de climax van de persoonlijke groei die de artiest de afgelopen jaren doormaakte; hij heeft letterlijk de balans opgemaakt en geeft nu prioriteit zijn eigen creatieve impulsen. Naast de plaat komt hij in 2020 met een tour en eigen webserie op de kanalen van Red Bull Music.
Voor alle vinylverzamelaars, Dj's, popfanaten, en cd-liefhebbers wordt op zaterdag 18 januari de Platen & CD Beurs in de RAI Amsterdam gehouden. Vinylplaten zijn ongekend populair en alle muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een nieuwe editie van deze beurs, waar gespecialiseerde standhouders uit heel Europa elpees, singles, maxisingles en cd's aanbieden naast allerlei muziekmemorabilia.
Om lokaal talent te ondersteunen, lanceert Draaimolen een eigen artiestenbureau met twee nieuwe namen op het roster!
31 januari 2020
Er zit zo te zien iets groots aan te komen
Yung Nnelg's Balans-release show was een achtbaan van emoties
30 januari 2020
Eerste artiesten Freshtival Weekend 2020 bekendgemaakt
Loveland festival onthult indrukwekkende line-up voor 25-jarig jubileum
29 januari 2020
Deepsense bestaat twee jaar
Platen en CD Beurs 14 maart Ahoy Eurovisie Songfestival vinyl expo en record aantal deelnemers
28 januari 2020
Cartel Amsterdam en Westerunie maken programma bekend voor 18-uurse Koningsdagmarathon
Pleinvrees Festival keert keihard terug
Snollebollekes presenteert 'Total Loss Festival'
27 april viert Nederland ORANJE Koningsdag
27 januari 2020
Fresku mixt In Het Diepe & Trots Op Ellende in oprechte Uncut-video
DEDIQATED 20 Years Of Q-Dance
24 januari 2020
The Crave Festival onthult zaterdag festival line up
Crazyland Victoria Angels are back 20 jaar bestaan in het Klokgebouw komt weer met nieuwe dj namen!
Young Thug en Roddy Ricch op Woo Hah 2020
23 januari 2020
Amsterdam Open Air viert tienjarig bestaan
BALOA family
22 januari 2020
Line-up bekend gemaakt van OH MY! Music Festival
Eventix lanceert feature tegen opkopen: Sealed Tickets.
21 januari 2020
Paradijs van het Zuiden
Oranjebloesem kondigt Koningsdag programma aan
The Crave Festival onthult zaterdag festival line up: Nina Kraviz, Honey Dijon, Hunee, Ben Sims, DJ Stingray, Gerd Janson, Job Jobse
Drift Festival maakt line-up jubileumeditie bekend
Supersized Kingsday 27 april
20 januari 2020
Secret Rave wil techno terug brengen naar de essentie
Friendzz meets Cornelis!
17 januari 2020
Waarom jij de ultieme weekend experience op de Rebirth residence camping niet wil missen
Donnie en Frans Bauer brengen 'Geen Centen Maar Spullen' uit
Einde voor Dreampop op Rhederlaag, vertrek van Dreamfields dreigt
Dj-trio Kris Kross Amsterdam volgt Peter Beense op als nachtburgemeester
15 januari 2020
Dance4Liberation 2020
Trinity in technoland reunion met Thomas Shumacher
Waarde Nederlandse muziekexport 2018 bedraagt ruim 216,5 miljoen euro
14 januari 2020
Essence of Trance
Ouwe stijl is botergeil
Radio 538 houdt grootste Koningsdag-event van Nederland
The Promised Land & Mazzo is back met classics op Thuishaven
13 januari 2020
André Hazes met LIVE band é n Snollebollekes headliners op koningsnacht in Zwolle
10 januari 2020
909 Festival unveils big lineup for 2020
Sam Feldt werkt samen met Sigma en Gia Koka op nieuwe single '2 Hearts'
9 januari 2020
'Johan Gielen Trance Classics' ongekend populair en terug op het strand van Bloemendaal tijdens paasweekend!
Lucas & Steve maken met eigen showcase hun debuut in het buitenland
Chef'Special, Kraantje Pappie, Tino Martin en BLØF op eerste editie 'In Het Volkspark'
Don't Let Daddy Know kondigt volledige line-up aan voor festival in RAI Amsterdam
Vanaf 2020 alle indoor locaties, tenten en/of overkappingen op evenementen rookvrij
8 januari 2020
Unleashed New Year's Party
Samba gezelschap Roda da Holanda vindt nieuwe thuisbasis bij Westerunie en trapt 2020 op zaterdag 11 Januari feestelijk af
7 januari 2020
Yung Nnelg kondigt album, show, tour en webserie aan
Recordplanet's Platen en CD Beurs 18 januari 2020 RAI Amsterdam
Draaimolen start een eigen artiesten agency