Partyflock
 
Nieuws · mei 2019
­ Nederland
De plastic wegwerpbeker kan worden gebruikt op festivals als het plastic daarna volledig wordt gerecycled. Dat zegt professor Fysische Chemie Jaap den Doelder van de Technische Universiteit Eindhoven, die op vestrock festival de lezing 'Keuzes Rondom Kunststof' zal geven.
De line-up voor het nieuwe, intieme festival eilân is compleet. Met 27 nieuwe namen waaronder; Mano Le Tough, Hælos, I-F, Carista, Flavien Berger, Theon Cross en Matteo Myderwyk is het hoofdprogramma compleet. Eerder dit jaar werden o.a. Maribou State, Motor City Drum Ensemble, Jungle by Night, Colin Benders, Apparat en Mr Scruff al bekendgemaakt. De eerste editie van eilân vindt van 12 tot en met 15 september plaats op Terschelling.
Ouwe Stijl is Botergeil
vrijdag 31 mei 2019
Op 8 juni is er één zaal in Paradiso Noord waar we samen onze passie voor de Early Hardcore kunnen delen. Zo samen de nacht doorbrengen in een duister beukhok is zonder enige twijfel de ultieme voedingsbodem voor het echte Gabbergevoel.
Het festival van het jaar is toch echt op 31 augustus <>! Crazy Wonderland festival is niet zomaar een festival het is een totaalbeleving. Het feest bij uitstek als je houdt van goede muziek, het allerbeste entertainment, interactie met het publiek, leuke festiviteiten, kraampjes en dat gemixt met heel veel mooie leuke mensen.
Na maandenlang teasen vanuit Noisecontrollers wordt het lange wachten van de fans beloond: op 31 mei komt hardstyle-dj Bas Oskam a.k.a. Noisecontrollers met zijn nieuwe en langverwachte track: Headlights. Een euforische plaat die het festivalseizoen 2019 goed aftrapt. Met teksten van The Companions, ingezongen door singer/songwriter Babet, is de 196ste productie van Noisecontrollers de ultieme hardstyle-plaat voor een zinderende zomer. De reacties van de fans op de teaser beloven alvast veel goeds: 'Dit is hoe het geluid van een legende klinkt!' en 'Wat een masterpiece!' zijn immers niet mis te verstaan.
De organisatie van Breda Barst maakt vandaag bekend dat Goose (BE), Rondé, Indian Askin, TAPE TOY, The Pilgrims en Ten Times A Million op 14 en 15 september te zien zijn in het Valkenberg park. Daarmee is het programma van het hoofdpodium compleet. Eerder deze maand veroverden de talenten van Johnny Jester en Damé al een plekje op dit podium tijdens de Breda Barst Kick-Off.
Nederlandse hiphop in full effect, dat is de nieuwste samenwerking tussen DJ/producer Delivio Reavon en Nederlandse rappers LA$$A, Mr.Ontspannen, Chivv & Henkie T. Samen presenteren zij 'Hans Betaalt De Schade', een warmbloedige tune met lekker hobbelende baslijn en rauwe, grommende vocalen. Een sure shot voor elke dansvloer, kijk uit voor deze viezerik.
Voor de eerste keer in de geschiedenis organiseert Awakenings maar liefst tien shows gedurende het Amsterdam Dance Event (ADE) in oktober. De volledige line-up is zojuist aangekondigd. De Gashouder is al meer dan twintig jaar de thuisbasis voor Awakenings. Dit jaar is er een nieuwe locatie toegevoegd; de Warehouse Elementenstraat.
Aanstaande zaterdag is het dan eindelijk zover, Hardshock Festival! De organisatie heeft er super zin in, de locatie ligt er prachtig bij, het weer ziet er FANTASTISCH goed uit! Lees hieronder alle praktische informatie die jij als bezoeker moet weten!
Op zaterdag 14 december, van 18.00 tot 23,00 uur, staat Gelredome in Arnhem in het teken van een jubileum: 25 Year Rainbow in the Sky. Dat kondigde Paul Elstak zojuist aan in de Verrückte Halbe Stunde van 538. Het stadionconcert belooft zijn grootste show ooit te worden. Daarmee brengt hij een ode aan zijn succes en zet hij een kroon op zijn carrière.
Op zaterdag 25 mei 2019 vond de derde editie van Central Park plaats. Organisator Festifairs introduceerde deze editie 2 nieuwe (overdekte) podia en verwelkomden maar liefst 20.000 bezoekers die kwamen voor bands als de Kaiser Chiefs, DI-RECT en BLØF.
Nederlands DJ/producer The Boy Next Door, bekend van zijn hits 'La Colegiala' met Jody Bernal en 'Whenever' met Kris Kross Amsterdam, bundelt dit keer zijn krachten met rappers Sjaak, Stepherd, Jozo & producer Lenji. Samen presenteren zij 'Camouflage', een vuige tune met lekker hobbelende baslijn en rauwe, grommende vocalen.
The Grapevyne
vrijdag 24 mei 2019
Het is weer tijd voor Grapevyne in Bird. 6 juli is het weer zover om alle 90's & 00's R&B en Hiphop tracks uit de kast te halen. Back to the oldschool!
Bløf, De Jeugd van Tegenwoordig, Rondé en Robin Schulz zijn de eerste vier namen die organisatoren 4PM Entertainment en E&A Events zojuist hebben aangekondigd voor de allereerste editie van hun nieuwste all-ages festival: Hullabaloo. Vandaag is het startsein van de line-up release.
Le Guess Who? is een festival voor grensverleggende muziek van over de hele wereld. De dertiende editie vindt plaats van 7 tot en met 10 november in Utrecht met gecureerde programma's van Jenny Hval, The Bug, Patrick Higgins, Moon Duo, Fatoumata Diawara en Iris van Herpen & Salvador Breed. Le Guess Who? onthult nu de eerste gecureerde programma's, speciale shows en optredende artiesten binnen de reguliere line-up van 2019.
Vorige week werd het nieuws al bekend gemaakt dat Delany heeft getekend bij 777, de platenmaatschappij van Frenna. Vandaag is het eerste wapenfeit van deze samenwerking uitgebracht: de single 'Fake Love', geproduceerd door Shafique Roman en Diquenza. In de bijbehorende videoclip zijn Frenna en Delany allebei te zien in verschillende rollen.
Het grootste, ordinairste verkleedfeest van de wereld komt voor de tweede keer naar Eindhoven. Op zaterdag 15 juni, van 12.00 tot 00.00 uur, wordt Landsard in Eindhoven het domein van de Kamping Kitsch Club Holland. Frans Duijts, Kim Holland, Mr. Polska, Famke Louise, Jody Bernal, Zanger Rinus ft. Romana en vele anderen hebben hun komst naar Eindhoven bevestigd.
Een brede line-up met onder meer Omar Souleyman, The Mauskovic Dance Band, Vive la Fête, Tom Trago en een dj-set van Palmbomen II. Maar ook zestien verschillende Tribes, stuk voor stuk unieke areas op het festival met een eigen thema. Het programma van de vierde editie van Mandala Festival is breder dan ooit met muziek, kunst, theater en meer uit alle windstreken.
Met onder andere Above & Beyond, Ferry Corsten presents: System F en Giuseppe Ottaviani LIVE 2.0.
Intensss
woensdag 22 mei 2019
Intensss maakt met trots bekend dat zij op 22 juni 2019 voor hun outdoor editie een dikke comeback maken naar het Schutterspark in Brunssum. Na het succes in het eerste jaar maakt ook de afterparty een terugkeer, deze zal gehouden worden in één van de pompgebouwen (indoor) op hetzelfde terrein als Intensss outdoor, zo hoef je geen BOB te spelen en kan iedereen tot in de late uurtjes door dansen! Intensss heeft ook al aangekondigd dat ze terugkeren met maar liefst drie stages namelijk een mainstage met House/EDM, een Hardstyle/Freestyle stage en een Urban/Eclectic stage hosted by Rugged, zo is er voor iedereen wat wils.
Chicos y Chicas! Zaterdag 13 juli 2019 is Afas livevoor 1 nacht een coco island! Oogjes dicht, handjes in de lucht en bailar de wereld in van Coco! fiesta. Vergeet voor één nacht al je zorgen en swing, zwaai en draai, mi amor!
'Moment', de nieuwe single van Kris Kross Amsterdam, Kraantje Pappie en Tabitha, is nu al een groot succes. Sinds de release afgelopen vrijdag is het nummer al meer dan een half miljoen keer gestreamd via Spotify en staat de bijbehorende videoclip al op meer dan 412k YouTube views. De track viel ook goed bij radio. 'Moment' werd direct Alarmschijf bij Qmusic en de Radio 538 Dance Smash.
Vanaf zaterdag 31 augustus is Den Haag een mooi festival rijker. De La Haye Festival is een evenement in de nazomer, met een verfrissende programmering met de focus op zonnige en groovy House, Disco en Urban.
Breeze Festival
vrijdag 17 mei 2019
Op zondag 23 juni wordt het strand van Recreatiepark Hemelrijk
omgetoverd tot de ultieme Latin bestemming tijdens een gloednieuwe
editie van Breeze Festival. Met heel veel trots presenteren wij de gehele
line-up met de beste internationale en nationale artiesten, met onder
andere Sandro Reyes (live), Chacan (live), Cache Royale (live), Africari
(live), BIGGI, Nafthaly Ramona, Sam Blans, RUGGED, Sabura, X-tra and
over 40 andere acts.
Met slechts drie jaar aan producerervaring is de grote stap gemaakt en heeft toetredend hardcore dj Tim Jonkman (a.k.a GridKiller) zich bij het team van Neophyte Records gevoegd.
Hier is het bomvolle Ruimtekoers programma! Voor iedereen die het leven in de stad nog mooier, beter en leuker wil maken. Van 3 tot en met 7 juli genieten we samen van heerlijk eten en drinken, theater, muziek, kunst en workshops in Arnhem-Zuid. Binnenkort maken we ook het kinderprogramma, de Open Call activiteiten en een aantal verrassingen bekend. Voor sommige voorstellingen heb je een kaartje nodig. Deze zijn vanaf 27 mei te bestellen.
ON is de clubnacht van RADION in RADION met een simpele belofte: het zal minstens 12 uur duren en plaatsvinden in minimaal drie ruimtes.
Eerste show op zaterdag 23 november in slechts anderhalve dag tijd volledig uitverkocht.
Twee grote acts uit de dance scene staan tijdens de openingsdag van het jaarlijks terugkerende Amsterdam Dance Event samen in de NDSM-loods. DJ, producer en technogrootheid Richie Hawtin en Modeselektor (live-set) geven ieder een eigen show op woensdag 16 oktober, in de NDSM-loods in Amsterdam.
TIKTAK × ADE Special
donderdag 16 mei 2019
Op vrijdag 18 oktober komt TIKTAK terug met een Amsterdam Dance Event Special in de RAI Amsterdam. Na het grote uitverkochte succes van vorig jaar pakken we dit jaar weer groots uit met een next-level line-up!
Suppression Beach Invasion
woensdag 15 mei 2019
On Saturday the 25th of May Suppression will return to invade the beach of Bloemendaal aan Zee featuring the best atmosphere, the hottest talents and 4 unique showcases divided over two areas. Deetox will present her brand new comeback album "Revival", Unresolved will showcase the best work of his RSVLD records label and the Gearbox hotshots Thyron and Ncrypta will showcase their brand spanking new albums "My Way" and "Blackout".
Fans kunnen vanaf nu stemmen op hun favoriete remix én tickets winnen om de top drie Dj-talenten te zien draaien op Tomorrowland!
Samen met ontwerpster Lizzy van der Ligt van Le Café Noir Studio en Unrobe presenteert Amsterdam Open Air (AOA) een ethisch verantwoord geproduceerde kledinglijn van organisch katoen (GOTS certified). Deze wordt op maandag 13 mei gelanceerd.
De legendarische club Cherry Moon keert, na de sluiting in 2013, terug naar hun oorspronkelijk pand voor een onvergetelijk feest. De eventorganisatie Cherry Moon organiseerde na de sluiting nog verschillende grote party's doorheen het land.
Verscholen tussen de bomen van het Hulsbeek vind je tijdens het Fields of Joy Festival 'de Boomhut'. De gekste area van het festival en misschien zelfs wel de area met het grootste feestje! Op 6 juli 2019 zijn er optredens van o.a. Mr. Polska, Bonnie St. Claire en Rapper Sjors.
Daydream Festival, zaterdag 13 juli van 13.00 tot 00.00 uur Aquabest, nabij Eindhoven, maakt vandaag de volledige line up bekend. Onder anderen Lost Frequencies, Claptone, Quintino, Moksi, Salvatore Ganacci en R3hab zijn voor de tweede editie in Nederland vastgelegd.
Vandaag is het nieuwe album van Murda verschenen: 'BABA'. De titel betekent vader in het Turks en verwijst naar het recente vaderschap van Murda. Eerder verschenen van het album al de tracks 'Runnin', 'Stretch', 'Culé' en 'Trabajo'. 'BABA' telt 15 tracks en is hier te beluisteren. De video van 'Lil One', waarin beelden van zijn dochter te zien zijn, is net verschenen.
Blendfest
vrijdag 10 mei 2019
Na onze uitzinnige en uitverkochte 5 year anniversary in 2018, hebben wij het afgelopen half jaar lang nagedacht hoe we op zaterdag 6 juli 2019 de afgelopen editie zouden kunnen overtreffen en welk thema we kunnen koppelen aan de 6e editie van blendfest.
20 jaar SoHo in Amsterdam
vrijdag 10 mei 2019
Twintig jaar geleden, toen Amsterdam zich aan het voorbereiden was voor het begin van het nieuwe Millennium, ging er in de Regulierdwarsstraat een club open voor de fijnproever van lekker uitgaan.
De bands die tijdens het gratis toegankelijke popfestival Breda Barst in De Spaanse Kraag spelen zijn bekend. STAKE (BE), For I Am King, dirk. (BE), Slow Crush (UK/BE), To Adelaide, I Against I, Onmens (BE), Peuk (BE) en Soul Grip (BE) breken op 14 en 15 september de tent af.
Nadat Vestiville al de prestigieuze line-up met internationale supersterren aankondigde voor dit jaar, onthult het festival nu dat The French Prince of R&B Dadju de headline voor de Global Stage zal zijn op vrijdag 28 juni. Ook UK Grime zwaargewicht Giggs en de Nigeriaanse rijzende ster Mr Eazi zijn aan de line-up toegevoegd.
Wij van dOb Hearing Protection houden wel van een feestje. Genieten van de muziek en van elkaar, dat zouden wij het hele jaar wel willen. Het bezoeken van festivals en andere muziekevenementen brengt helaas ook risico's met zich mee. Je loopt sneller gehoorschade op dan je denkt! Door het dragen van de dOb Black series ga je verstandig om met dat risico.
Het faliekant mislukte feest Fyre Festival krijgt mogelijk een tweede editie. Althans, als het ligt aan Billy McFarland, de man achter het festival. De zakenman zit momenteel voor zes jaar achter slot en grendel, maar dat weerhoudt hem er niet van om zijn plannen over een vervolg uit te spreken.
Op zaterdag 8 juni vindt voor het eerst de clubnacht GAY80's plaats in de grote zaal van Paradiso. Een nacht met de beste bekende maar ook minder bekende roze danshits van gay-iconen zoals George Michael, Bronski Beat, Pet Shop Boys, Frankie Goes to Hollywood en Madonna.
Q-dance, grondlegger van de hardstyle-sound en gerenommeerd organisator van de populairste hardstyle-evenementen wereldwijd, heeft vandaag het gloednieuwe festival IMPAQT – Festival of Titans aangekondigd. IMPAQT is de langverwachte opvolger van het festival Q-BASE, dat na vijftien succesvolle jaren gestopt is.
Festivals en hun bezoekers moeten meer gaan bijdragen aan de schatkist van de stad. De coalitiepartijen willen jaarlijks 4 miljoen euro extra aan belasting ophalen. Dat is besloten tijdens onderhandelingen over de voorjaarsnota, zo bevestigen diverse bronnen.
Twee weken geleden zette DGTL een succesvolle zevende editie neer van hun festival in Amsterdam. Naast de zes regular stages, was er dit jaar voor het eerst een stage toegewijd aan live performances. Het hele weekend door kon het publiek genieten van shows van onder andere George FitzGerald, Colin Benders, GusGus, Satori en Tourist. Tijdens het Amsterdam Dance Event dit jaar zal DGTL dit LIVE concept verder uitbreiden met twee speciale concertavonden.
De Grand Opening in maart was een enorm succes, muziek van top niveau, de hoge
opkomst en het gezellige en gevarieerde publiek zorgde voor een fantastische start
van het seizoen.
De organisatie van het festival Latin Village in recreatiegebied Spaarwoude neemt flinke maatregelen tegen overlast van bezoekers. Eén van de beoogde maatregelen is het afsluiten van zes wijken rondom het festivalterrein.
Draaimolen kondigt de zevende editie van Holy Pink festival aan en maakt meteen de ijzersterke line-up bekend!
31 mei 2019
Wegwerpbeker op festivals is een optie bij circulair gebruik
eilân maakt programma compleet
Ouwe Stijl is Botergeil
Crazy Wonderland festival kaarten gaan keihard. De eerste namen bekend voor de main-stage
29 mei 2019
Noisecontrollers trapt zomer 2019 af met 'Headlights'
Goose, Rondé, Indian Askin en meer toegevoegd aan programma Breda Barst
Nederlands dream team Delivio Reavon x LA$$A x Mr.Ontspannen dropt nieuwe single 'Hans Betaalt De Schade' (feat Chivv & Henkie T)
28 mei 2019
Awakenings schockeert ADE 10 shows
27 mei 2019
Laatste informatie omtrent Hardshock Festival
Paul Elstak viert jubileum: 25 Year Rainbow in the sky
20.000 bezoekers derde editie Central Park
24 mei 2019
The Boy Next Door hijst zich in 'Camouflage' (feat. Sjaak & Stepherd & Jozo & Lenji)
The Grapevyne
Hullabaloo Festival lanceert eerste namen van line-up
23 mei 2019
Utrechts festival Le Guess Who onthult eerste 87 acts
Frenna en Delany werken samen op 'Fake Love'
Ordinairste festival van de wereld voor tweede keer in Nederland
Mandala Festival presenteert brede line-up en kleurrijk programma
22 mei 2019
Electronic Family maakt line-up bekend
Intensss
21 mei 2019
COCO! FIESTA met Ronnie Flex (en nog 35 andere artiesten) in de Afas Live Amsterdam
Kris Kross Amsterdam, Kraantje Pappie en Tabitha scoren met nieuwe single 'Moment'
17 mei 2019
Gloednieuw Festival In Den Haag Gericht Op Lokale Samenwerking en Cultuur met een internationale uitstraling
Breeze Festival
GridKiller at Neophyte Records
16 mei 2019
Het Ruimtekoers Festival programma is bekend
ON keert terug met Hemelvaart special
Extra (2e) show 25 years of Charly Lownoise & Mental Theo
Richie Hawtin CLOSE & Modeselektor
TIKTAK × ADE Special
15 mei 2019
Suppression Beach Invasion
Breng je stem uit op The sound of Tomorrow met Pepsi Max en Tomorrowland
14 mei 2019
Amsterdam Open Air start bewustmakingscampagne met eigen kledinglijn en duurzame markt
Cherry Moon keert na zes jaar terug naar oorspronkelijke locatie voor een "Return to Homebase" party op 14 september in Lokeren
Mr. Polska, Bonnie St. Claire en Rapper Sjors op Fields of Joy festival
13 mei 2019
Daydream Festival breidt line up uit met o.a. Lost Frequencies, Claptone en R3hab
10 mei 2019
Murda brengt album 'BABA' en video 'Lil One' uit
Blendfest
20 jaar SoHo in Amsterdam
8 mei 2019
STAKE, For I Am King, dirk., Slow Crush en meer in De Spaanse Kraag op Breda Barst
Vestiville onthult nieuwe artiesten voor line-up
Partyflock en dOb Hearing protection samen tegen gehoorschade
Organisator wil tweede editie van geflopt Fyre Festival
Dansnacht GAY80's viert 'gay icons' uit de jaren '80 in Paradiso
7 mei 2019
Q-dance keert terug naar Airport Weeze met nieuw harder styles festival IMPAQT
4 mei 2019
Festivalbezoekers gaan belasting betalen voor kaartje
3 mei 2019
DGTL zet haar succesvolle LIVE concept door tijdens Amsterdam Dance Event 2019
Sunsetterz is terug met een nieuwe zomerse editie op 8 juni!
2 mei 2019
Organisatie Latin Village neemt flinke maatregelen tegen overlast
De zevende editie van Holy Pink festival tijdens Roze Maandag